Cum se face conexiunea PPPoE de la RDS in Windows 8 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum se face conexiunea RDS de tip PPPoE in sistemul de operare Windows 8. Vom folosi sistemul de operare Windows 8 Consumer Preview prezentat deja intr-un alt tutorial pe site-ul nostru.
Multi utilizatori sunt dezorientati si confuzi datorita interfetei Metro UI si a meniului Ribbon din Windows Explorer. Cum ne pune Microsoft un butonas mai la dreapta in fereastra, imediat incepem sa ne pierdem sa credem ca sistemul este altul sau setarile nu se mai fac la fel. Nu prea inteleg imposibilitatea romanului de a se adapta cand totul e ATAT DE SIMPLU!
Noi deja am mai facut un tutorial despre cum se face conexiune RDS pe Windows XP si pe Windows Vista si Windows 7
totul este foarte simplu, trebuie doar sa gandim logic si sa ne amintim cum procedam pentru windows Vista si Windows 7 caci o diferenta atat de mare incat sa te puna in imposibilitatea de a crea conexiunea RDS pe Windows 8, nu exista. Daca doriti sa puneti conexiunea RDS in Startup pe Windows 8, va trebui sa dezactivati UAC (User Account Control) asa cum s-a mentionat si in tutorialul pentru “conexiunea RDS in startup pe Windows Vista” si sa parcurgeti mai intai pasii de la tutorialul Cum si cu ce putem inlocui meniul start din Windows 8 Consumer Preview ca mai apoi sa puneti in practica cele mentionate in tutorialul video. Va recomandam sa nu mai derulati tutorialele si sa cititi cu atentie textul afisate deasupra fiecarui tutorial in intregime si cu atentie inainte sa postati comentarii care isi au deja raspunsul si care ne fac si pe noi, si pe voi, sa ne pierdem timpul.
Haideti sa fim putin rabdatori, sa dam mai multe click-uri, sa exploram sistemul de operare. windows 8 chiar este un sistem foarte OK, usor de folosit si cu care te adaptezi foarte repede, mai ales daca vii de pe Windows 7 sau Vista.
Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul video pentru a vedea exact cum se face conexiunea RDS pe Windows 8 si cum putem pune conexiunea RDS in Startup pe Windows 8.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. OMG!!!

  2. Albert1831 a zis

    Chiar e foarte usor.Si apropo aceasi metoda este valabila pt. Romtelecom,si inca ceva,de ce se sperie lumea de windows 8 parca ar fi demon,sarpe ce aveti oameni buni? TOT RESPECTUL PT VIDEOTUTORIAL.RO

  3. Ratzoiu a zis

    Albert1831:
    Chiar e foarte usor.Si apropo aceasi metoda este valabila pt. Romtelecom,si inca ceva,de ce se sperie lumea de windows 8 parca ar fi demon,sarpe ce aveti oameni buni? TOT RESPECTUL PT VIDEOTUTORIAL.RO
    ……………………….
    Se sperie pentru că e o chestie total nouă. Oamenii sunt comozi, iar dacă au o soluție care funcționează bine, le satisface nevoile, de ce ar schimba-o? E o vorbă care spune: dacă un lucru funcționează, de ce să-l repari?
    Cine are chef de dat bani pe sisteme de operare? Dacă ai unu care merge, ce rost mai are altul? Sistemul de operare nu e cel mai important, ci aplicațiile care-ți ușurează existența și care-și fac treaba. Windows 8 e bun, dar numai pentru o categorie de oameni. Nu trebuie să fie buni pentru toți.
    Uite, eu, am dual-boot W7 și Ubuntu 12.04. Cel mai mult timp îl petrec pe Ubuntu. Windowsul îl folosesc doar când conectez și celelalte laptopuri la net. În rest, Ubuntu-și face treaba. Totul e simplu, logic, stabil, nu cârâie, face exact ce a fost proiectat.
    Asta pentru că nevoile mele nu sunt mari, nu rulez softuri specializate ce au nevoie de Windows, nu fac cine știe ce cu el. O utilizare normală, la fel cum facem toți, cam 95% din timp.
    E exact principiul după care se ghidează Apple: dacă o tehnologie este nouă, nu trebuie neapărat integrată în aparate. Păstrează-l simplu, curat, minimal, să-și facă treaba, fără să-ți bați capul prea mult, fără să cauți soluții miracol. Chestiile inteligente sunt făcute de oameni inteligenți, pentru a fi utilizate de oameni obișnuiți. Toată chestia poartă numele de usability.
    Așa și cu Windows 8. Și ce dacă e?

  4. Un tutorial despre cum să edităm meniurile de la DVD-uri în sensul că să scoatem reclame și alte prostii. Unele DVD-uri au așa multe meniuri sau butoane și alte prostii încât dacă vrei să faci un rip, aplicația pentru DVDrip se va bloca sau va da eroare. Pentru asta ar fi nevoie să găsim o soluție prin care să ștergem diferite prostii inutile din meniul acelui DVD, să modificăm ce se află în acel director VIDEO_TS, dar în așa fel încât să nu transcodăm nimic pierzând astfel din calitatea imaginii ci doar să simplificăm ce se află pe acolo pentru ca mai apoi să putem să ripuim. Eu țin foarte mult să ripuesc cu XMedia Recode în profilul Placebo 2-pass x264 din aplicația XMedia Recode. De această dată am vrut să fac un rip la DVD-ul Michael Jackson – Live in Bucharest The Dangerous Tour și m-am lovit de o eroare încât s-a blocat aplicația. la fel și MediaCoder x64 a dat eroare, dar cea mai bună calitate video din tot ce am testat este XMedia Recode care depășește și Handbrake. Sper să nu deranjeze că am scris despre asta aici.

  5. daniiel vornicu a zis

    eu de cand am pus Win 8 am triunghiul gaben de atentionare(no internet acces) non stop dar internetul merge.Ceva sfaturi?De fiecare data cand pornesc calc. trebuie sa refac conexiunea

  6. daniiel vornicu a zis

    am uitat sa precizez ca imi apare unidentified network deasupra -Limited; astept un raspuns va rog sau niste sfaturi

  7. LucianGL a zis

    se poate face o conexiune automata in windows 7 si 8 fara a se mai pune chestia cu start up-ul , pur si simplu din internet option si primul soft care cere permisiunea la net ,automat windowsul va face conexiunea la net.deci windowsul are default in el asa ceva si merge inclusiv pt rds,doar ca trebuie bifate ceva casute in internet options

  8. Auzi, fratie… dar nu-i mai usor sa scrii in “run”: “ncpa.cpl” si sa le explici si celor care se uita la tutorialul tau ca aceasta-i calea cea mai simpla, din tot ce-ai prezentat tu?!

  9. Mersi orcium eu stiam da de priamdata nu stiam da tot cautam si eu pe acolo am tot cauta ma pot juca metin2 la rezolutia minima da merge cam greu da asta e ca ami va aduce cineva un PC cu placa video mai buna etc….. mersi oricum daca faceti si un tutorial cu windwos 8 consumer preview c adica sa mearga mai bine metin2 sau counter sau sa faceti un tutorial care sa rulam bine pe widnwos 8 consumer preview jocurile la rezolutia minima ! mersi

  10. Scuze Adrian dar as vrea sa instalez si eu pe pc-ul meu un windows 8 si nu am drivere pentru windows 8 te rog fa un tutorial despre de unde descarcam drivere pentru windows 8.multumesc.

  11. în privinţa downloadului windows 8 consumer preview, nu mai este opţiunea de a downloda setupul cu care poţi instala windowsul cu diferite opţiuni 🙁

  12. salut

    in leg cu windows 8, este o setare pe undeva pt a modifica vremea (Weather) din Fahrenheit in Celsius?

  13. problema la conexiunea pppoe(de la RDS) este ca apps-urile imi spun ca nu sunt conectat la internet in timp ce pe desktop merge fara probleme.nu stie nimeni o cale sa facem apps-urile sa functioneze?am observat ca multi au problema asta.

  14. Aceeasi problema o am si eu, nu imi merg aplicatiile cu toate ca in mod desktop merge internetul. Ceva sfaturi?

  15. Salut!
    Ai vreo idee de ce nu imi merge vremea pe Windows 8?
    Sunt conectat la internet, dar in aplicatie imi spune ca sunt neconectat si ca trebuie sa ma conectez.
    Am internet de la RDS fibra optica.:D

  16. Salut am si eu o problema foarte mare cu conexiune de la rds nu se conecteaza adica sa va explic dau pe conect se conecteaza deschid internetul imi apare msn ma rog ca la inceput si cand vreau sa dau sa caut ceva gata nu mai merge de deconecteaza pe loc si nu se mai conecteaza si tin sa va spun ca ma pricep la pc foarte bine dar asta ma dat peste cap de tot nu stiu ce are din moment ce merge fara probleme pe 7 numai pe 8 face asa ma puteti ajuta?

  17. Poate sa imi spuna cineva cum pot schimba userul si parola la o conexiune deja
    existenta, fara sa o sterg si sa creez alta?

  18. WINDOWS 8 NU MEMOREAZA SETARILE

  19. Am instalat si eu windows 8 si cand vroiam sa fac asta mi se restarta PC`ul 🙁 vreo rezolvare? sebi_zac ,pleaseeeeeee

    • La fel se intampla si la mine. Am sunat la RDS, mi-au spus ca windowsul meu are probleme (!) si ca singura solutie e sa-mi instalez win 7. Windowsul meu merge perfect, e original si cu licenta. Totusi au trimis 2 baieti la mine acasa ca sa verfice problema, ei mi-au spus ca sa-i scriu lui Bill Gates ca sa rezolve problema si ca ei nu pot sa faca nimic… No comment. Mi-am reinstalat win 7. Nu are rost sa ma cert cu ei. Nu au nici o idee care-i problema, nu au habar daca-i placa de retea, daca-s driverele, daca problema e la ei sau nu, si nici nu vor sa verfice nimic si ii recomand tutoror clientilor care au probleme sa foloseasca win 7.

  20. Sa fac conexiunea e usor dar problema e alta mult mai grava. Fac conexiunea lafel ca in win 7 se conecteaza dar nu am internet, dupa ce dau connect internetul merge 3 secunde si se opreste. Am incercat sa update driverul de retea am pus ultimul driver unde scria ca este pt win8 nu merge am incercat din safe mode si tot nimic. Am facut niste screenshot si daca ma poate ajuta cineva. Multumesc. Am cautat solutii si pe net nici un rezultat.

    • alin vezi aici:
      http://www.eightforums.com/network-sharing/4393-internet-lan-disconnects-after-5-seconds.html
      Vezi daca iti merge cu mi-a mers si mie cu un drive mai vechi.

    • Am o problema asemanatoare cu Windows 8: dupa ce ma conectez prin PPPOE, imi arata ca sunt conectat (in scrie in dreptul retelei “internet access”) dar in dreptul retelei imi scrie si “limited” si nu merge internetul. Am sunat la RDS si ei zic ca ma vad conectat dar fara trafic de date. (Si eu cand verific statusul retelei, traficul de date e 0).
      Tin sa precizez ca laptopul este cumparat din SUA, cu Win 8 preinstalat – nu am cum sa trec la drivere mai vechi pentru ca modelul este nou si e prima versiune de drivere. (Pe windows 7 s-ar putea sa nu gasesc toate driverele).
      Internetul merge de la alt provider(am incercat pana acum doar cu Click net) cu acelasi tip de retea si in cazul retelelor wireless nu este nici o problema.(Mai am un stick de internet de la Cosmote care nu merge, dar macar ei mi-au confirmat ca e un model prea vechi de stick si daca iau unul mai nou va merge)
      Cei de la RDS nu numai ca nu stiu ce sa faca dar unii sunt chiar varza si dau vina pe Windows. Am luat legatura cu cei de la Microsoft si mi-au zis ca daca merge cu alt provider nu e de la Windows.

      Care ar fi solutiile? Multumesc anticipat.

  21. Mi-am instalat ieri windows 8 pentru prima data. Toate bune si frumoase, se misca excelent, instalarea a decurs in 10 min. Chiar mi-a placut. Problema a aparut in momentul cand am facut conexiunea RDS. Windows-ul imi dadea eroare si-mi cerea sa restartez in momentul cand imi verifica user-ul si parola.

    Pasii care I-am urmat:

    1.Control >PanelNetwork and >InternetSet up a connection or network apoi Connect to the >InternetBroadband(PPoE)

    Pana aici totul bine.

    In momentul in care am completat totul si dau ok imi da eroarea “driver irql not less or equal ndis.sys” dupa care se restarteaza.

    Mie de unu imi este clara ca este ceva de la placa de retea. Nu pot sa imi dau seama ce poate fi. Acolo ceva nu se “leaga”cum trebuie.

    M-am gandit sa fac alta chestie. Sa scot firul din spate de la internet. sa urmez pasul de mai sus. imi spune acolo dupa ce dau ok faptul ca nu am internet dar merge sa pastrez conexiunea. Deci fara fir merge.Nu da eroare in momentul in care dau ok sa verifice user-ul si parola. Acum conexiunea este creata. Daca bag firul la loc si dau connect pe aceste date imi da din nou aceeasi eroare si restart.

    Pareri ceva? Aveti idee care ar putea fi rezolvarea?

    P.S Cu un modem merge.

  22. Sunt abonata la RCS&RDS si prin protocol, am primit 2 casute de e-mail. Pana mai acum, am avut leptotp cu sistem de operare Windows vista si nu au fost probleme cu primire e-mail. Acum am altul cu sistem de operare Windows 8 si… pot trimite e-mail-uri dar nu pot primi decat de la mine, de pe adresa de yahoo (adresa declarata micorsoft la configurare Windows 8, singura pe care a acceptat-o sistemul) . Am intrebat la operatorii RCS si au spus ca nu sunt probleme. Si totusi, am facut diverse teste, rezultatul a ramas negativ: trimit dar nu primesc. Care sa fie problema?

  23. Daniela:
    Sunt abonata la RCS&RDS si prin protocol, am primit 2 casute de e-mail. Pana mai acum, am avut leptotp cu sistem de operare Windows vista si nu au fost probleme cu primire e-mail. Acum am altul cu sistem de operare Windows 8si… pot trimite e-mail-uri dar nu pot primi decat de la mine, de pe adresa de yahoo (adresa declarata micorsoft la configurare Windows 8, singura pe care a acceptat-o sistemul) . Am intrebat la operatorii RCS si au spus ca nu sunt probleme.Si totusi, am facut diverse teste, rezultatula ramas negativ:trimit dar nu primesc. Care sa fie problema?

    Ce client folosesti pentru email?

  24. Cristina a zis

    Am o “problema” cu stick-ul de internet de la RDS, nu pot sa-l deconectez (inchid) asa cum fac cu stick-urile obisnuite. Ii dau sa-l inchid sa-l pot scoate in siguranta si nu se intampla nimic, ce pot sa fac? Am uitat sa spun ca am Windows 8.

  25. Salut Adrian , problema ce o am eu este cam complexa , cand creez conexiunea la rds pe windows 8 dupa ce e gata arata ca am net si dupa cateva secunde dispare . Nu ramane netul , care este motivul? Multumesc

  26. Din pacate 8.1 rtm nu stie auto conect cu rds,nici supa copierea in startup a broadband.Are cineva o rezolvare?
    ma dispera treaba…

    multumesc frumos.

  27. Salut baieti!
    Poate aveti o solutie la intrebare lui Marian. Ma dispera si pe mine:)

  28. Nici la mine nu merge autoconnect la w 8.1. Am w 8.1 Enterprise Evaluation 90 days. Ce putem face? Am mai intrebat in multe locuri, dar raspuns nu am primit, insa am vazut ca suntem multi in situatia asta. Ar fi bine daca baietii admini ne-ar da un raspuns. Multumesc anticipat.

  29. Salut, se poate rezolva acea problema care o au si cei de mai sus, nu se autoconecteaza la pornire, se poate face ceva pt a remedia problema?

  30. Dupa ce v ati conectat i :selectati in dreapta jos iconita de la internet , va aparea panaoul cu ,de la dati clic dreapta pe conexiunea creata ,selectati ,vi se deschide o fereastra ,mergeti si bifacti casuta cu dupa care .
    Dupa aceasta setare ar trebuii sa se conecteze automat daca nu , mergeti la conexiune si dati pur si simplu Connect sau Disconnect daca e cazul (Id ul si parola fiind memorate )

    • Dupa ce v ati conectat :selectati in dreapta jos iconita de la internet , va aparea panaoul cu “Newworks” ,de la “Connections”dati clic dreapta pe conexiunea creata ,selectati “view connections properties ” ,vi se deschide o fereastra ,mergeti “Options”si bifacti casuta cu “Remember my credentalis” dupa care “OK” .
      Dupa aceasta setare ar trebuii sa se conecteze automat daca nu , mergeti la conexiune si dati pur si simplu Connect sau Disconnect daca e cazul (Id ul si parola fiind memorate )

  31. Faceti un fisier cu extensia .bat in care adaugati:
    rasdial numele retelei user cu care va conectati parola.

    Fisierul il puneti in startup. La pornirea PC-ului se va conecta automat la internet.
    .

    • Multumesc.
      Mergeee!
      Simplu si bun

    • Cristi, am si eu problema asta de neconectare automata la rds in w8.1, nu prea le am, poti sa detailez putin cum se face fisierul. bat, mai precis ce comenzi se scriu, cum salvezi si pui in Start up. Mersi mult anticipat.

      • Faci un fisier New Text Document la care ii schimbi estensia din .txt in .bat. Dupa ce ai facut asta adaugi in interiorul fisierului urmatoarele:
        rasdial “numele retelei” “user cu care va conectati” “parola”. (le scri fara ghilimele)
        Dupa ce ai facut si asta salvezi si copiezi fisierul in folderul startup.

  32. Salut. Am si eu o problema si poate ma ajutati sa o rezolv. Tableta e-boda nu se mai conecteaza la wi-fi. Introduc parola, imi arata ca incarca si dupa cateva secunde apare mesajul ” probleme la autentificare”. Mentionez ca o alta tableta se conecteaza si functioneaza ok. La un alt router se conecteaza, numai la cel de acasa nu merge; pana acum o saptamana a mers fara nici o problema. merci.

  33. Salut,am si eu o problema, nu merge sa creez conexiunea Pppoe imi afiseaza eroare 1062 pe windows 8.1. Ma poate ajuta cineva?

  34. salut am si eu o problema la conectarea internetului …am conexiune pppoe si inainte imi mergea …mutam cablul de net in laptop ca mergea mai bn si totu era ok …akm nu mai imi erge si imi apare eroarea 651 ..si zice ceva de modem si eroare…
    va rog care stiti cum se rezolva spuneti.mi si mie mersi..

    • Adrian Gudus a zis

      Suna la serviciul de relatii cu clientii RCS-RDS, ai numarul pe contract si este gratuit daca suni din retea. Daca nu ai numarul, il gasesti pe site-ul lor in functie de localitatea ta

  35. Salut.
    Am o problema cand ma conectez imi da eroarea 651 ce pot face?

  36. Anonimus a zis

    Ma puneti sa citesc un roman despre cum trebuie vizionat videoclipul si ce sa scriu in comentariu, iar videoclipul NU MERGE ! Poi voi sunteti idioti sau va faceti ??? Veniti cu fraze de genul: “Cum ne pune Microsoft un butonas mai la dreapta in fereastra, imediat incepem sa ne pierdem sa credem ca sistemul este altul sau setarile nu se mai fac la fel. Nu prea inteleg imposibilitatea romanului de a se adapta cand totul e ATAT DE SIMPLU!” ca sa ma simt prost ca am cautat acest tutorial pe google. Ma intreb daca voi stiti cu ce se mananca C++ sau HTML, PHP, MYSQL, Javascript, daca ati umblat vreodata intr-un motor grafic, daca stiti sa editati poze in Photoshop, sau sa umblati macar in amaratul de CMD din windows.. Nu mai vorbesc de linux, sau de pentesting.. Sau tot ce stiti sa faceti e sa montati internetul si va umflati in voi ca niste broaste saritoare pentru ca altii nu se prind din prima la o chestie pe care voi deja o stiti, dar uitati ca poate v-a luat o saptamana sa o invatati ?! Abia mi-am pus Windows 8. De unde naiba vreti sa stiu in primele 10 minute, fara sa-mi arate nimeni, cum se seteaza conexiunea ?
    Auzi tu.. Cum sa scrii 1 pagina despre cat de simplu e si cat de prosti sunt romanii, despre ce intrebari sa punem in comentarii, si cum trebuie vizionat videoclipul, cand acesta este hostat pe un server nefunctional ?!

  37. am instalat Windows 10 Preview si nu-mi merge conexiunea la RDS. am urmat pasii cu o conexiune PPPoe si degeaba… Aveti idee care e problema? multumesc!

  38. Poate e o problema mai veche pentru unii dintre voi dar eu abia acum m-am lovit de ea.
    Am windows 8.1 si tocmai mi-am bagat net de la rds si nu reusesc sa fac conexiunea. Am aceeasi eroare 1062 pe care am regasit-o si la altii, insa nu am vazut raspunsul.
    Daca ii dau troubleshooting, imi spune ca ethernet 2 doesn’t have a valid ip configuration.
    Calculatorul a fost conectat la internet la romtelecom si a functionat, iar cei de la rds spun ca e o eroare in windows si de aia nu merge internetul.
    As aprecia daca ma poate ajuta cineva

Speak Your Mind

*