Windows 8 consumer preview cu noul wizard de compatibilitate si instalare – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Windows 8 Consumer Preview care tocmai a fost lansat acum cateva ore. Mai exact o sa vorbim despre unealta Windows 8 Consumer Preview care ne va facilita instalarea Windows 8. Este vorba despre un mix Wizard pe care il descarcam de pe site-ul oficial Microsoft si care, odata rulat ne va spune cate aplicatii din cele instalate deja in sistemul de operare pe care il avem acum, vor functiona in Windows 8 Consumer Preview si daca componentele hardware ca: camera web, imprimanta, placa video, audio, wireless vor functiona in Windows 8 Consumer Preview. Parcurgand wizard-ul, vom sti daca merita sa il incercam, daca putem sa il incercam pe PC-ul nostru si daca aplicatiile noastre preferate vor functiona si in Windows 8. Deasemenea, daca aveti o imprimanta sau alte periferice pentru PC, este recomandat sa le conectati la PC inainte sa rulati Wizardul pentru a afla daca acestea vor fi compatibile cu Windows 8 Consumer Preview.
Windows 8 Consumer Preview nu este versiunea finala ci asa cum spune si denumirea, este o versiune de teste pentru ca utilizatorii obisnuiti sa poata testa noul Windows 8, sa se familiarizeze cu acesta.
Windows 8 Consumer Preview poate fi testat doar pe Laptop-uri si Desktop-uri urmand ca mai tarziu, tot in acest an sa fie disponibila si o versiune pentru dispozitive mobile si tablete.
Din ce am testat pana acum, windows Store, magazinul cu aplicatii poate fi folosit si pot fi descarcate si instalate aplicatii din acesta. Totusi ca sa puteti folosi Windows Store, trebuie sa aveti o conexiune la internet. Deasemenea si butonul Start a fost inlaturat atat din interfata Desktop cat si din cea Metro. Pentru a accesa setarile sistemului, slider-ul pentru luminozitate si volum, butonul de turn off, va trebui sa folosim Charm Bar-ul situata pe partea dreapta a display-ului de-a lungul acestuia si care va fi vizibila numai in momentul in care vom tine cursorul mouse-ului in coltul din dreapta jos al display-ului.
Mai trebuie mentionat ca Wizard-ul despre care am vorbit in acest tutorial se ofera spre final sa faca un stick USB bootabil sau sa arda in locul nostru imaginea ISO pe un DVD. Daca doriti sa il puneti pe un stick, acesta va trebui sa fie de minim 4 GB.
Link-ul oficial de download pentru Windows 8 Consumer Preview: http://preview.windows.com
Spre final, iata si care sunt cerintele de sistem pentru Windows 8 Consumer Preview:
Procesor: 1 GHz sau mai mult
Memorie RAM: 1 GB pntru 32 biti sau mai mult si 2 GB sau mai mult pentru 64 biti
Spatiul pe Hard Disk: 16 GB (32 biti) sau 20 GB (64 biti)
Placa video: Capabila Microsoft DirectX 9
Pentru a utiliza touch-ul va fi nevoie de un monitor care suporta multi touch
Pentru a putea folosi, descarca, instala aplicatii din Windows Store este nevoie de o conexiune la internet si o rezolutie minima de 1024 x 768
Pentru a folosi functia snap apps aveti nevoie de o rezolutie minima de 1366 x 768
Imaginea ISO Windows 8 Consumer Preview 32 biti are 2.5 GB
Imaginea ISO Windows 8 Consumer Preview 64 biti are 3.3 GB
Nu este recomandat sa folositi Windows 8 Consumer Preview ca sistem de operare principal, va recomand instalarea acestuia pe VMware Player sau pe un calculator/laptop secundar.
Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul video pentru a vedea exact de unde descarcam Windows 8 Consumer Preview, cum putem face un stick USB bootabil cu acesta, cum putem sa facem un DVD bootabil si cum aflam daca dispozitivele, aplicatiile deja instalate si hardware-ul disponibil vor functiona pe Windows 8 Consumer Preview.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. eu lam instalat deja … destul de frumos…XD

  2. si eu lam instalat si mi se pare asa la prima vedere cam complicat pt ca mi se pare ca e jumate descktop si jumate smartphone prea de fitze

  3. Multumim foarte mult pt tutorial…Asteptam noutati despre acest nou sistem de operare!

  4. Nu stiu ce sa zic..sincer parca nu mai e “windows” nu imi prea place nu stiu dc ce , o sa il incerc mai mult sa vad ce si cum da chiar nu il gasesc spectaculos si nici usor de folosit ca :xp , vista , 7.Poate cu varinata finala o sa fie mai bine dar abia ma obisnuiesc cu 7 si o trecere la 8 chiar ma da peste cap :))) as ramane demodat sa spun ca preferatul meu si cred ca al multora e si va ramane in continuare “windows xp” chiar daca nu are atatea effecte e deocamdata cel mai bun windows al lor!!! Multumesc pentru tutorial ( foarte rapid ) apreciez asta la site-ul asta o stire noua apare si aici imediat.

    • AdrianGudus a zis

      sklipy:
      Nu stiu ce sa zic..sincer parca nu mai e “windows” nu imi prea place nu stiu dc ce , o sa il incerc mai mult sa vad ce si cum da chiar nu il gasesc spectaculos si nici usor de folosit ca p , vista , 7.Poate cu varinata finala o sa fie mai bine dar abia ma obisnuiesc cu 7 si o trecere la 8 chiar ma da peste cap )) as ramane demodat sa spun ca preferatul meu si cred ca al multora e si va ramane in continuare “windows xp” chiar daca nu are atatea effecte e deocamdata cel mai bun windows al lor!!! Multumesc pentru tutorial ( foarte rapid ) apreciez asta la site-ul asta o stire noua apare si aici imediat.

      Concurenta e buna, e foarte bine sa avem alternative, avantaj mare pentru noi, utilizatorii. Iar daca va simtiti pierduti…existam noi sa va lamurim….insa noi nu ghicim dorinte, ganduri….cereti politicos si vi se va da…

      • AdrianGudus: Concurenta e buna, e foarte bine sa avem alternative, avantaj mare pentru noi, utilizatorii. Iar daca va simtiti pierduti…existam noi sa va lamurim….insa noi nu ghicim dorinte, ganduri….cereti politicos si vi se va da…


        da da am vazut v-am rugat odata sa imi zuceti si mie un program pt android si mi-ati recomandat sa citesc si sa vizionez toate tutorialele :)) dar trebuie sa va apreciez pt ca dupa 2 zile a aparut chear si tutorial :))

  5. Andrei Cojocaru a zis

    UN TUTORIAL DE START MENU CLASIC pentru la ASTA CA NU MERGE TUTORIALUL DE DATA TRECUTA LA ASTA!

  6. Salut, am si eu o mica problema,nu pot sa vizionez tutotrialele in ubuntu 11.10,nici in firefox nici in chromium,am flash player instalat,dar stiu ca aici pe site ruleaza jwplayer,mai trebuie ceva codecuri video instalate????
    Nu imi place windows 8 deloc am si windows developer preview dar nu l-am instalat cind am vazut ce interfata are,pur si simplu e o bataie dejoc.
    Ubuntu mi se pare mult mai atractiv, cu toate ca nici unity nu agreez.
    Acu am XP si Windows 7 in dual boot, iar ubuntu este in stalat in XP prin wubi.

    • mihai:
      Salut, am si eu o mica problema,nu pot sa vizionez tutotrialele in ubuntu 11.10,nici in firefox nici in chromium,am flash player instalat,dar stiu ca aici pe site ruleaza jwplayer,mai trebuie ceva codecuri video instalate????Nu imi place windows 8 deloc am si windows developer preview dar nu l-am instalat cind am vazut ce interfata are,pur si simplu e o bataie dejoc.Ubuntu mi se pare mult mai atractiv, cu toate ca nici unity nu agreez.Acu am XP si Windows 7 in dual boot, iar ubuntu este in stalat in XP prin wubi.

      1. in terminal => sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
      2. poti incerca interfata cinnamon in loc de unity (cauta pe google cum se instaleaza cinnamon pe ubuntu 11.10)

  7. Mi se pare o porcarie,parca e telefonul meu..raman la w7!

  8. Multumesc Adrian pentru tutorial sper ca vei continua tutorialul despre Winndows 8.

  9. Adrian am o rugaminte mia placut mult igaginea depe Desktop dami terog lincul cu aceasta imagine!!! Iti voi fi recunoscator 🙂

    • CtrlSoft:
      Adrian am o rugaminte mia placut mult igaginea depe Desktop dami terog lincul cu aceasta imagine!!! Iti voi fi recunoscator. Apropo tutorialul e super sper sa continui mai departe tot asa multumesc mult

  10. hmmm,server not found,cand incerc sa dau play la video 🙁

    • crys:
      hmmm,server not found,cand incerc sa dau play la video :(

      Tutorialul functioneaza perfect, l-am incercat din trei retele diferite.
      Incearca sa golesti cache-ul browserului sau chiar poti folosi alt browser.
      Singura problema cu rularea tutorialelor este din reteaua Cosmote cu conexiunea Web n Walk, asta pentru ca au pus ei unele limitari.

  11. frumos tutorialul, merită încercat, însă de curiozitate doar, ce versiune își scoate prin acel progrămel X86 sau X64?

  12. oare varianta finala va fi tot asa partionata? adica nu vom avea daca intram pe desktop bara de start etc adica sa intram in may computer si daca inchidem fereastra

  13. Mișto conserva. L-am testat, îmi place cum se mișcă și cum interacționez cu el.
    Mă enervează că-mi dă BSOD când mă conectez la internet prin Pppoe. L-am ținut conectat la net cu un stick de internet mobil. Per total sunt mulțumit de el. E mai ușor ca Windows 7, inteligent proiectat. Acum aștept versiunea finală și un loader pentru el.

  14. cum pot face modificari in Program Files, de exemplu sa pot copia sau suprascrie un fisier?

    nu am acces, chiar daca dezactivez UAC

    multumesc mult

  15. mie uneori mi se aude un sunet urat in windows,nustiu cum sa scap de el ca nu am gasit nicio solutie pana acuma, ma puteti ajuta va rog mult.

  16. Pai s-a sters tutorialul? sau e o problema? imi spune ca e o problema cu servereul…

  17. salut de ce nu se deschide videoclipu?

  18. l-am instalat in virtualbox insa nicicum nu ma pot conecta la internet din el.am folosit toate setarile posibile si nicicum nu am net la el

  19. am incercat si cu vmware si imi da eroarea asta http://imgur.com/7b5oV

  20. Pentru Adrian Gudus , Adi omule am o rugaminte la tine daca crezi ca merita sa faci un tutorial despre Encoding de preferat in sonyvegas si ce recomanzi tu ce codecuri ?Multumesc mult

  21. Salut,am si eu o intrebare as putea folosii acest windows ca windows default ? (jocuri muzica etc)

  22. FaraVirusi a zis

    ionutz:
    am incercat si cu vmware si imi da eroarea asta http://imgur.com/7b5oV

    Iti da aceasta eroare din cauza ca nu ai introdus bine serial key-ul.
    Firar ma ei de engleza ….

  23. Numi apare : “Install on another partition” doat celante 2 opriuni “now” sau “later” cum sal salvez format ISO

    • AdrianGudus a zis

      Marius:
      Numi apare : “Install on another partition” doat celante 2 opriuni “now” sau “later” cum sal salvez format ISO

      Te-as sfatui sa privesti tutorialul cap-coada fara sa derulezi caci am aratat cum se descarca doar imaginea ISO.
      Daca totusi vrei sa il pui pe stick ca in tutorial, introdu un stick USB in unitate inainte sa rulezi wizard-ul.

  24. FaraVirusi a zis

    Imi place din ce in ce mai mult windows 8, arata foarte bine, i-au pus niste efecte noi, efectul aero arata mult mai bine, noul logo este foarte reusit, cat despre Windows Store jos palaria. Imi place ca noul sitem de operare va putea fii rulat si pe tablete si chiar daca concurenta este mare eu cred ca v-or avea success, odata ce v-or aparea si mai multe aplicatii. Windows 8 merita toti bani, cred ca este cel mai mare pas facut de Microsft de la windows 95 incoace.
    Windows 8 mananca mai putine resurse decat windows 7 (testat de mine acasa), am vazut ca merge mai usor (pt ca pc-ul are doar 1 Gb Ram, si un procesor Celeron de generatia trecuta). Nu pot sa spun ca ruleaza extraorinar Windows 8 pe el, dar orcum merge mai bine ca Windows7.

    Apropo acum ceva vreme citeam pe un blog ca Windows 8 v-a putea rula jocuri xbox direct pe windows 8, acum ce se mai aude? Este posibil sa fie adevarat?

  25. Observ ca ca cerintele sunt destul de mici pt windows 8 si asta mi se pare foarte bine,nu stiu cat de compatibil este cu driverele audio si spun asta pentru ca detin o placa audio emu 0404 si in windows 7 nu functioneaza suta la suta, totusi promite mult acest nou sistem de operare, intrebarea mea este cand va aparea versiunea finala?

  26. Salut baieti, am descarcat si instalat iso de 64 biti, merge, dar niste hibe deja am gasit. Daca versiunea finala din capat 2012, nu o sa fie mult mai buna, eu urez folosire cu succes ptr. cei carora le place. Eu sigur am sa raman pe 7, si Linux Mint.

  27. SUBSCRIU LA CE SPUNEA SKLIPY,PARCA TOT XP A FOST SI RAMANE CEL MAI REUSIT SISTEM ,ASA DEMODAT CUM IL CRED UNII.

  28. eu am instalat windows 7 enterprise original cu 15 zile gratis si a iesit un dezastru:boot in 60 sec.internetul se deschidea in 5-7 sec.si in general orice aplicatie mergea prost.am un pc mai vechi:placa gigabyte ga-m61pme-s2 procesor amd athlom 7550 dual-core ram 4gb hdd hitachi 7500rtpm/500gb.este sistemul de vina sau windowsul7?ce avantaje concrete sunt fata de xp?ma refer si la w7 si la 8.

  29. mie nu imi merge sa descarc apps din store.stie cineva ce are

  30. pentru cei care vor sal instaleze pe viu in calculstor pe o partitie separat le recomand sa aiba mare grija deoarece el va citi si windowsul de baza si il va depista ca fiind “pirat” urmand ca windowsul sa dea jos cracku sau mai rau sal inchida.am vazut ca muta lume s-a lovit de buba asta inclusiv eu.mia zis ca este buil… folosesc windows 7 asa ca mare grija

  31. Am incercat sa-l pun pe Virtual Box si da eroare…
    –> http://postimage.org/image/49ozelcz7/

  32. Ce antivirus se recomanda! Intreb pt ca preferatul meu este Avira dar,in wizard-ul de test pentru compatibilitatea softurilor Avira nu este suportat!Multumesc!

  33. kraiova00 a zis

    mie nu imi mai merge sunetul de cand l-am bagat uita-ti o poza http://imageshack.us/photo/my-images/252/tttg.png/

  34. vreau si eu wallpaperu` ala 😀 va rog mult

  35. Eu l-am instalat, intradevar merge mai bine ca Windows 7 si este mai placut parca, dar la unele jocuri, mai ales alea mai vechi, gen GTA San Andreas sacadeaza, si nu e din cauza PC-ului…pe Windows 7 mergea bine.

    Frumos preview!

  36. WINDOWS 8 un adevarat rahat pentru PC-uri desktop normale, se mertita sa pui WINDOWS 8 pe un PC cu monitor cu touch sau pe tablete. Din punctul meu de vedere si-a pierdut tot farmecul. Eu unul cel putin nu suport dispozitivele cu touch. In concluzie nu stiu cum sa il numesc… porcarie. Ma asteptam sa vina cu o imbunatatire ce sa ajute programele, driverele etc. sa nu mai manance multe resurse…

  37. laurentiu a zis

    imi cere setarile de conectare la internet defiecare data cand pornesc in win8

  38. L-am instal dar nuvrea sa imi recunoasca driverul audio, ma puteti ajuta cu vreo informatie?Multumesc.

  39. Am instalat si eu akm Windows 8.Dar am o mica problema.si nu I dau de cap..Nu se aude..Ce I de facut..Am incercat cu cd-ul original al placi de baza..Si tot nu merge:|

  40. AdrianGudus a zis

    <a href="mailto:bogdanponline@yahoo.com">bogdanponline@yahoo.com</a>: Nu este recomandat sa folositi Windows 8 Consumer Preview ca sistem de operare principal, va recomand instalarea acestuia pe VMware Player sau pe un calculator/laptop secundar.

    Textul de deasupra tutorialului l-ai citit? De asta ai dat cu privirea? : Nu este recomandat sa folositi Windows 8 Consumer Preview ca sistem de operare principal, va recomand instalarea acestuia pe VMware Player sau pe un calculator/laptop secundar.

  41. poti face un tutorial cum se repara windows xp dupa ce am instalat windows 8 consumer preview

  42. Buna!
    Am instalat windows 8 Release Preview 32bit si la finalizare de instalare ,am observat mi-a pus toate driverele ,de video , placa de retea ,tot, mai putin aia de sunet,nu aud nimic.
    Cum pot sa imi fac sa se auda sunetul?
    Multumesc!

Trackbacks

  1. […] face conexiunea RDS de tip PPPoE in sistemul de operare Windows 8. Vom folosi sistemul de operare Windows 8 Consumer Preview prezentat deja intr-un alt tutorial pe site-ul nostru. Multi utilizatori sunt dezorientati si […]

Speak Your Mind

*