Cum instalam Windows Vista, 7 sau 8 fara DVD sau stick USB – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem instala Windows 7, Windows Vista sau Windows 8 fara sa folosim un DVD sau un stick USB. Ideea acestui tutorial mi-a venit din comentariul unui utilizator care ne-a intrebat pe rubrica de comentarii “cum se instaleaza Windows 7 fara CD/DVD sau stick USB?”
Ei bine se poate si acest lucru dar avem nevoie totusi de o sursa din care sa instalam. Motivele pentru care cineva ar vrea sa instaleze Windows Vista, 7 sau 8 in acest mod sunt ca probabil nu detin unitate optica pentru a folosi un CD/DVD si nu au la indemana nici un stick USB. Metoda mai poate fi folosita cu succes pe laptopurile mici (Netbook-uri) de 10 inchi care nu sunt prevazute cu unitate optica. Mai exact avem nevoie de fisierele pe care le contine un DVD cu Windows 7, aceste fisiere mai pot fi obtinute dintr-o imagine ISO cu Windows 7, Vista sau Windows 8.
Pasul urmator este sa cream o partite primara de minim 5 GB cu MiniTool Partition Wizard Home Edition sau orice alt utilitar care se ocupa de partitionare, ca mai apoi sa copiem toate fisierele obtinute din imaginea ISO cu Windows Vista, 7 sau 8, in partitia primara de 5 GB creata anterior.
De ce nu pot crea o partitie primara?
In cazul in care nu puteti sa mai creati o partitie primara, trebuie sa stiti ca in Windows nu pot exista mai mult de 4 partitii primare. Va trebui sa transformati una din cele 4 partitii primare in logica ca mai apoi sa puteti crea o noua partite primara. Asta o puteti face tot cu ajutorul lui Mini Tool Partition Wizard fara a pierde datele de pe partitia respectiva.
Cum transform o partitie primara intr-o partitie logica?
Ca sa transformati o partitie primara in logica, deschideti Mini Tool Partition Wizard, selectati una din partitiile primare (de preferat nu cea pe care se afla sistemul de operare), faceti click dreapta pe aceasta, mergeti pe Modify si alegeti Set Partition as Logical. Datele pe care le contine deja partitia, nu se vor pierde in urma procesului de setare apartitiei ca logica.
Dupa ce am facut si acest lucru va trebui sa adaugam in boot meniu o intrare pentru fisierul BOOT.WIM care se afla in folderul SOURCES, folder care la randul sau se va afla in Partitia de 5 GB creata anterior, in care am copiat fisierele pe care le contine o imagine ISO cu Windows Vista, 7 sau 8. Acest lucru il vom face folosind EasyBCD
Dupa ce am facut si acest ultim pas, nu ne ramane decat sa restartam sistemul de operare si in boot meniu, inainte sa intram in sistemul de operare, vom avea posibilitatea sa alegem in a boota in sistemul de operare deja existent pe PC sau sa incepe instalarea sistemului de operare Windows Vista, 7 sau 8 pe care tocmai l-am adaugat cu EasyBCD.
ATENTIE: Daca folositi aceasta metoda, cand ajungeti la pasul in care trebuie sa alegeti partitia pe care doriti sa instalati, aveti grija sa nu stergeti sau formatati si partitia de 5 GB pregatita mai sus si pe care se afla fisierele pentru instalarea sistemului de operare. Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul pentru a vedea exact cum putem instala Windows Vista, Windows 7 si Windows 8 fara sa folosim DVD(unitatea optica) sau stick USB bootabil.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. super chiar nu credeam ca merge sa instalez windowsul de pe o partitie!

  2. E foarte buna metoda…dar apare o intrebare… acesta metoda functioneaza numai daca mai traieste windowsul…daca a murit, trebuie sa gasim alte metode,,,,si intrebare? ce facem daca e mort windowsul? si aplicatile acelea nu pot rula si sa facem dualboot? mai este si alta metoda pentru instalare?

    • Eu am inteles din tutorial, ca prin aceasta metoda iti apare la bootare un meniu, ca sa bootezi normal sau sa instalezi de pe acea partitie. Deci chiar daca a “murit” widowsul poti boota de pe acea partitie si sa instalezi windowsul fara probleme.

    • Esti prost

  3. Alex Bercea a zis

    Super tutorial ! chiar aveam nevoie de aşa ceva 😀

  4. Adrian Gudus a zis

    software3g:
    E foarte buna metoda…dar apare o intrebare… acesta metoda functioneaza numai daca mai traieste windowsul…daca a murit, trebuie sa gasim alte metode,,,,si intrebare? ce facem daca e mort windowsul? si aplicatile acelea nu pot rula si sa facem dualboot? mai este si alta metoda pentru instalare?

    Nu este necesara rularea unei aplicatii. dupa ce faci ce s-a aratat in tutorial, poti dezinstala linistit MiniTool Partition Wizard si EasyBCD insa intrarea in boot meniu pentru Windows-ul adaugat va ramane.

    • si revin la intrebarea mea. daca e mort pc nu pot sa creiez boot meniu.. Deci ce vreau sa zic, ca nu am aticipat ca pc dupa virusul x sau aplicati rau intetionate numai porneste si nu am activat dualboot…ar mai fi o solutie in cazul in care nu am stik, dvd/cd dupa caz???

    • Poti scoate intrarea in boot meniu cu ‘Win7Rein’ tot din EasyBCD.

  5. salut pe xp3 nu merge ??

  6. ca de fiecare data un super tutorial
    multumesc baieti

  7. Salut Adrian! Mai este o variantă de instalare Windows direct de pe hdd, fără a face acea partiție de 5GB. Simplu, prin rularea fișierului setup.exe din folderul “sources”, sau a aceluiași fișier setup.exe din rădăcina folderului principal de instalare. Am testat acest lucru, personal, cu Windows 8. Desigur, nu formatează partiția unde se instalează, rămânând de sters acel “Windows old”.

  8. salut daca se sterge partitia aia de 100 de mega pentru sistem si partitia c fara restul partitiilor ,dupa instalare mai apare in boot menu optiunea pentru reinstalarea windowsului sau iara trebue sa editez boot meniul si daca incep asa instalarea va dura mai putin adica va fi mai rapid instalarea ??? tineo tot asa.

  9. WINDOWS.OLD se sterge usor cu Disk cleaup

    polferis:
    Salut Adrian! Mai este o variantă de instalare Windows direct de pe hdd, fără a face acea partiție de 5GB. Simplu, prin rularea fișierului setup.exe din folderul “sources”, sau a aceluiași fișier setup.exe din rădăcina folderului principal de instalare. Am testat acest lucru, personal, cu Windows 8. Desigur, nu formatează partiția unde se instalează, rămânând de sters acel “Windows old”.

  10. Salut stie cineva daca e posibil de instalat prin placa de retea avind imaginea in alt calculator prin boot lan

  11. Adrian Gudus a zis

    Sergiu:
    Salut stie cineva daca e posibil de instalat prin placa de retea avind imaginea in alt calculatorprin boot lan

    Desi am mai exlicat de 100 de ori o sa mai explic odata.
    Boot Lan-ul este folosit la scara industriala,, in cazul distribuitorilor OEM. Nu este ceva ce-si poate permite oricine acasa. N-ai de ce sa te complici cu asa ceva cand ai la dispozitie zeci de metode mult mai facile.
    Ceva asemenator avem deja realizat. Scrie in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Cum instalam Windows in retea cu WinPE” apasa tasta enter si vei gasi tutorialul. Iti recomand sa citesti si textul de deasupra acelui tutorial si comentariile de la acel tutorial.

  12. Cum folosesc easy bcd pe windows xp? sau spunetimi alta metoda pentru a instala windows xp tot la fel cum ati aratat in tutorial.!

  13. poate faceti un tutorial cu si despre
    SpeedFan

  14. Foarte interesant si util tutorialul dar daca as vrea sa ascund acea partitie ce trebuie sa fac?????
    Multumesc inca odata pentru tot ceea ce faceti! Bafta in continuare!!!

  15. liviu_florin a zis

    Sa inteleg ca este un fel de PQSERVICE..??
    Oare daca am face aceea partitie inaintea partitiei C:, si am ascunde-o, putem sa mai bootam de pe ea ?
    Cum am putea boota de pe ea cu o combinatie de taste..gen Ctrl+F8..??

  16. Ca deobicei un tutorial foarte bun si util pentru toti. Chiar voi incerca si eu asa ceva sa vad cum va merge. Bravo Adriane pentru cea ce faci. Respect pentru toata echipa.

  17. Cauta pe google Walkthrough – Install Win XP by booting through PXE
    Am mai zis, ar fi interesant un tutorial pe aceasta tema.

  18. Sergiu: Salut stie cineva daca e posibil de instalat prin placa de retea avind imaginea in alt calculator prin boot lan

    Cauta pe google Walkthrough – Install Win XP by booting through PXE
    Am mai zis, ar fi interesant un tutorial pe aceasta tema.

  19. Am o intrebare. Se poate instala sitemul de operare fara a crea acea partitie de 5 GB ? Se poate rula acel .exe din interiorul unui folder, din alta partitie ? Multumesc.

  20. Buna ziua si multumim pentru ajutorul care il primim prin intermediul dvs.Acum am o intrebare…pentru a instala Win.8 trebuie sa am obligatoriu memoria RAM de minim 2GB?…daca nu am,am alternative sa il instalez si cum?.Multumesc anticipat.

    • Windows 8 cerinte de sistem:

      – procesor la 1 GHz;

      – 1 GB RAM pentru versiunea pe 32 biti / 2 GB RAM pentru cea pe 64 biti;

      – spatiu de 16 GB pe HDD sau SSD pentru 32 de biti / 20 GB pentru 64 biti;

      – placa video cu suport DirectX 9;

      – drivere WDDM sau mai noi.

  21. As vrea sa stiu daca acest tutorial este valabil si la Win XP si daca se poate, cum se face.

  22. pepene crisyian a zis

    putei face un tutorial despre BDlot Video Converter va rog frumos

  23. Multumesc! Mi-a fost de mare ajutor videotutorialu`..A mers perfect,fara probleme!

  24. Eu nu am destul spatiu nealocat. Cum fac sa iau dintr-o partitie 5 GB?

  25. Se poate instala XP cu aceeasi metoda ??

  26. Vlad:
    Eu nu am destul spatiu nealocat. Cum fac sa iau dintr-o partitie 5 GB?
    Salut!
    Super tot ce gasesc pe aici!!!!
    Vlad, daca vrei sa te joci la partitii,dar in cunostiinta de cauza, urmareste tutorialul despre EASEUS Partition Master. Ca sa-l gasesti, scrie in casuta de cautare de pe site…. La mine a folosit …!!!
    Multumim la baietii de la VIDEOTUTORIAL….!!! 🙂

  27. Vlad:
    Eu nu am destul spatiu nealocat. Cum fac sa iau dintr-o partitie 5 GB?

    aaaaaaaaaaa M-am prins.

  28. Bun tutorial! Frumoasa prezentare! Multumesc!

  29. Bravo Echipa.

  30. Am XP si nu merge instalat Win.7 cu aceasta metoda.

  31. Adrian Gudus a zis

    Vlad:
    Eu nu am destul spatiu nealocat. Cum fac sa iau dintr-o partitie 5 GB?

    Tot cu MiniTool Partition Wizard poti micsora o partitie deja existenta. Deschizi MiniTool Partition Wizard, te duci pe o partitie care are mai mult spatiu liber si dai click dreapta pe ea si alegi Move/Resize

  32. Adrian Gudus a zis

    Rares:
    AmXP si nu merge instalatWin.7 cu aceasta metoda.

    Ba merge doar ca trebui sa faci niste pasi putini diferiti. O sa revin cu un alt tutorial pentru cei care au XP si vor sa foloseasca aceasta meotda pentru a instala Windows 7.

    • Multumetsc pentru promptitudine,daca nu sunt multi doritori pentru alt tutorial,doar cativa pasi.Am mare nevoie pentru instalare Windows 7 cu aceasta metoda.

  33. Daca am Win 7 si Ubuntu in dual boot (ubuntu este instalat langa Win 7 pe aceeasi partitie) mai pot face ceea ce am invatat in tutorial? Nu se strica Grub-ul?

  34. Buna ziua,am reinstalat windowsul ieri fara niciun fel de probleme *am urmat intocmai pasii din tutorialul de mai sus * Azi cand am deschis pc`ul imi arata pe monitor *This version supports only Hard Disk and CDROM drivers* Please wait.This will take few secons.* Am incercat sa reinstalez windowsul dar nu vrea sa booteze dp cd,de precizat ca nu pot intra nici in bios. Cand incerc sa apas tasta de intrare in bios scoate un sunet ciudat …Ce este de facut?! Multumesc anticipat.

  35. Rares are dreptate . Am XP sp3 instalat , am resurse , am incercat sa instalez win7 in dual boot conform tutorialului dar easybsd nu reactioneaza (am incercat sa descarc si sa instaleez de pe diverse site-uri: neosmart -softpedia , chip , etc ).
    Este un tutorial foarte bun , se refera la ceea ce asteptam de foarte mult timp , adica sa instalez si win7 sau win8 in multiBoot sa le evaluez in conditiille mele ( provider internet , resurse interne ) , pentru ca mai apoi sa iau decizia hotaratoare .

  36. Buna. Multumiri la toata echipa se vede ca sunteti niste profesionisti si asteptam videotutorialul si despre XP.
    O zi buna!

  37. VA SALUT CU TOT RESPECTUL SI VREAU SA VA MULTUMESC PTR MUNCA PE CARE O FACETI .AS DORII DACA SE POATE UN TUTORIAL DESPRE DAID 0. VA MULTUMESC!!!

  38. Pentru d-ul Adrian,am o intrebare in legatura cu instalarea windows-ului.Am instalat windows-ul de pe un stick usb ,am setat in bios corect ordinea de boot si totul merge bine pana dupa restart ,dupa restart schimb ordinea de boot incepe a incarca windows ul(windows 8) iar cand apare get ready device ajunge pana la 77% dupa care ecranul ramane un pic luminat dupa care isi da restart iar si dupa restart ramane la fel un pic luminat.Unitatea optica am deconectat-o pentru ca copilul a introdus un pumn de monede metalice si cred ca sa stricat .Dar pana am deconectat-o pc a mai mers cateva zile cu monedele in el.S-o fi stricat pc?O fi problema din cauza banilor?

  39. Adrian Gudus a zis

    augustin:
    Pentru d-ul Adrian,am o intrebare in legatura cu instalarea windows-ului.Am instalat windows-ul de pe un stick usb ,am setat in bios corect ordinea de boot si totul merge bine pana dupa restart ,dupa restart schimb ordinea de boot incepe a incarca windows ul(windows 8) iar cand apare get ready device ajunge pana la 77% dupa care ecranul ramane un pic luminatdupa care isi da restart iar si dupa restart ramane la fel un pic luminat.Unitatea optica am deconectat-o pentru ca copilul a introdus un pumn de monede metalice si cred ca sa stricat .Dar pana am deconectat-o pc a mai mers cateva zile cu monedele in el.S-o fi stricat pc?O fi problema din cauzabanilor?

    Nu mai modificati oridinea de boot dupa primul restart. Asteptati ca Windows-ul sa finalizeze instalarea si abia apoi umblati la ordinea de boot.
    Este necesara sa umblati la PC si sa alegeti de pe ce sa booteze doar la prima bootare, dupa primul restart, nu apasati taste si nu modificati BIOS-ul, lasati wizard-ul de instalare sa-si urmeze cursul….

  40. Foarte util

  41. Foarte FOLOSITOR ! Multumesc Mult !

  42. Adrian poate imi arati totusi cum sa faci un Recovery HHD asa cum vine calculatorul din magazin cu tot cu draivere, softurile… unde faci restar si tastezi F12 si iti abare HHD boot recovery , sper ca ai inteles ce doresc ….

  43. Adrian Gudus a zis

    Oktav:
    Adrian poate imi arati totusi cum sa faciun Recovery HHDasa cum vine calculatorul din magazin cu tot cu draivere, softurile…unde faci restar si tasteziF12 si iti abare HHD boot recovery , sper ca ai inteles ce doresc ….

    Din pacate softurile respective vin preinstalate sau sunt oferite contra cost de la producator, nu le gasesti oriunde.
    Softul Windows de recovery care vine preinstalat are legatura cu cel din BIOS. Chiar daca dupa ce formatezi tot hard-ul inclusiv partita de recovery mai ai inca combinatia de taste din care poti accesa recovery (caci e ceva integrat in firmware-ul lptopului) nu mai ai si aplicatia instalata in windows care sa faca legatura cu recovery-ul din firmware.
    Eu unul nu stiu de softuri care sa faca lucrul mentionat de tine desi sunt foarte interesat de acest subiect.

    • dar daca punem in alta partitie de ex.in d: tu ai pute sa faci sa-l vada in boot menu F12… sau ai nevoie totusi de acel soft de care ziceai de mai sus? , apropo cum se numeste softul ?

    • Salutare si felicitaripentru tutorial.
      Am vazut din raspunsul tau ca nu se poate face un recovery de sistem din meniul de boot, dar nu se poate face o clona a sistemului cu un program gen acronis, paragon, etc (cu diferite programe instalate, drivere, etc) si la boot sa pot restaura acea clona?

  44. Adrian Gudus a zis

    julius:
    Eu am inteles din tutorial, caprin aceasta metoda iti apare la bootare un meniu, ca sa bootezi normal sau sa instalezi de pe acea partitie. Deci chiar daca a “murit” widowsul poti boota de pe acea partitie si sa instalezi windowsulfara probleme.

    Ai inteles corect

  45. am si eu o intrebare daca nu te superi , am facut un pc nou dar nu- arata in my computer hdd-ul doar ssd-ul si unitatea optica, cum pot rezolva problema sau dak poti face un tutorial pe tema asta . multumesc

  46. Adrian Gudus a zis

    Oktav:
    dar daca punem in alta partitie de ex.in d: tu ai pute sa faci sa-l vada in boot menu F12… sau ai nevoie totusi de acel soft de care ziceai de mai sus? , apropo cum se numeste softul?

    In functie de producatorul laptopului, denumirea acestuia difera. Nu au aceeasi denumire pe orice laptop. Ti-am spus si am crezut ca ai inteles deja faptul ca nu sunt oferite la download. Daca ai facut greseala sa stergi/formatezi partitia Recovery creata de producatorul laptopului, iti poti lua adio de la aceasta. N-ai cum sa mai refaci pe cont propriu partitia de recovery asa cum era de la producator, cu tot ce continea ea.
    Totusi, pentru cazurile in care utilizatorii neexperimentati sterg aceste partitii de recovery, pot cumpara de la producator un CD care va contine tot ce trebuie.
    Daca stii engleza, iei legatura cu ei, le dai un email, le platesti suma ceruta si iti vor oferi suport fie sa descarci o imagine ISO fie sa-ti trimite niste DVD-uri impreuna cu instructiunile.

  47. sti cumva de ce imi da aceasta eroare cand vreau sa intru in easi bcd?
    http://i47.tinypic.com/2ufed1t.png

  48. Cum pun memorie in partitia aia ca eu de exemplu imi apare ca am doar 350 de mb si nu stiu cum sa pun mai mult in ea

  49. Adrian Gudus a zis

    Viorel:
    Salutare si felicitaripentru tutorial.
    Am vazut din raspunsul tau ca nu se poate face un recovery de sistem din meniul de boot, dar nu se poate face o clona a sistemului cu un program gen acronis, paragon, etc (cu diferite programe instalate, drivere, etc) si la boot sa pot restaura acea clona?

    Scrie in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: Keriver 1-Click Restore Free, apasa tasta Enteri si vei gasi un tutorial despre asa ceva.

    • Multumesc Adrian, este exact ce cautam
      Foarte curios este faptul ca eu sunt abonat pe mail la tutoriale si pe acesta nu l-am primit.
      Inca o intrebare. Am vazut pe site la ei ca au si Keriver Image 5.2. Eu nu am reusit sa imi dau seama care este diferenta intre ce ai prezentat tu si acesta.
      Ambele fac backup si banuiesc ca au si acel meniu de boot.
      Sarbatori fericite si sa o tineti tot asa.
      Are the best.

  50. Salut, vreau sa zicc ca eu imi reinstalez wind. fara programale precizate mai sus.. si imi merge de minune…

  51. Salut VIDEOTUTORIAL……as avea cateva intrebari despre Windows 8
    As vrea sa stiu daca windows 8 este mai bun decat windows 7 in ceea ce priveste jocurile..in multe review-uri
    spune ca jocurile sunt mai bine optimizate in altele spune ca ai mai multe FPS-uri sau este chiar mai slab decat Windows 7 ?
    Vreau sa stiu daca pe WIN8 merge office 2003… sau merge decat de la office 2007 in sus?
    Detin XP Profesional SP3 si doresc sa fac trecerea la Windows 8 deoarece de la driverele AMD Catalyst 12.10 , 12.11 , 12,11 Beta nu mai sunt compatibile cu XP SP3
    Imi place foarte mult interfata metro..am instalat Windows 8 Transformation Pack dar cu timpul se strica XP imi da crach la windows explorer. ce sa fac? Multumesc pt raspunsuri Apreciz!!

  52. Am o intrebare Pt Domnul Adrian Gudus.
    Puteti sa realizati un tutorial despre instalare windows 8 de pe XP SP3 fara sa folosesc un usb, dvd.
    As vrea sa instalez windows 8 de pe HDD fara formatare pt ca am un HDD de 500 GB si am formatat cu acesta de foarte multe ori si imi este frica sa nu se arda.
    Stiu ca ati realizat un tutorial despre instalarea win 8 fara dvd sau usb… dar cu easy bcd si minitool.
    Multumesc mult! La revedere.

  53. Buna! Am si eu o problema. Sistemul meu de operare e Windows XP SP3 si as dori sa-mi instalez Windows 7 fara DVD deoarece unitatea mea optica s-a stricat Am incercat asa cum a facut domnul Adrian insa la un anumit punct m-am blocat. Am descarcat EasyBCD, dar acesta ruleaza, din cate am observat, doar pe Windows Vista/7 si cand intru in el imi da eroare. Totusi cum as putea sa-mi instalez, fara DVD, Windows 7? Multumesc pentru ajutor!

    • Sub playerul unde dai tu play ca sa vizionezi tutorial video, ai Articole Similare si al doilea este cu WinToFlash, vizioneaza-l. Eu mi-am instalat windows-ul cu WinToFlash si am folosit un card MicroSD de la camera foto, daca ai un stick usb de minimum 4 GB ii si mai bine, l-am bagat intr-un card reader si l-am introdus intr-un port usb de la computer si asa am instalat Windows 7 chiar si Windows 8. BAFTA.

  54. Cand apare tutorialul in care este prezentata aceasta metoda de pe windows xp? Am incercat si nu se poate . Imi puteti da niste instructiuni ?

  55. Am gasit singur ce trebuia sa fac. Era foarte simplu. Trebuia cautat manual fisierul bcd registry in folderul unde era instalat easybcd. Multumesc pentru tutorial ! Faceti o treaba foarte buna !

  56. Am o noua problema. Cand dau restart nu stiu cum sa bootez partitia in care am pus windows-ul nou

  57. Felicitarii pentru tutorialele foarte bune ce ce le faceti.As vrea sa stiu daca se poate instala si o distributie de linux in felul urmator?

  58. sorinelionut a zis

    Salut!
    Am cumparat un laptop Acer v5 cu Windows 8 preinstalat si am o mare problema!!!
    Cand incerc sa-i fac un recovery nu merge sub nicio forma, desi pe hdd este salvata imaginea windowsului, in partitia separata, cu care vine laptopul.
    Am incercat o gramada de feluri si pur si simplu nu vrea sa meaarga…nu mai stiu ce sa-i mai fac…mentionez ca acea partitie invizibila este in buna stare, nu m-am atins de ea in niciun fel.
    Singurul lucru pe care la-am facut a fost sa partitionez cu EaseUs partition master, partitia unde se afla windowsul, deoarece boii astia de la Acer au facut o singura partitie cand au instalat Windowsul si nu puteam sa risc sa imi pierd toate informatiile de pe hdd.
    In Acer Reovery imi apare ca hdd-ul nu este setat la valori implicite din fabrica…CUM POT SA LE SETEZ SA FIE LA VALORILE IMPLICITE DIN FABRICA?
    Am sters tot din partitii si am facut o singura partitie, asa cum a fost la ineput si tot asa imi apare!
    Daca aveti cumva vre-o idee, va rog mult de tot sa-mi spune-ti cum as putea sa rezolv aceata problema sau macar cum as putea sa setez hdd-ul la valori implicte?!

  59. Salut.sunt nou pe acest forum si am si eu o intrebare,mai bn zis o nelamurire.de curand am primit un un laptop sony vaio adus din germania cu windows8instalat de acolo din magazin.nu imi place acest windows si doresc sa ii bag windows7 dar nu reusesc de nici un fel.nu imi permite sa intru in bios sa imi booteze de pe stick sau dvd.ce e de facut?va multumesc si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie

  60. Adrian Gudus a zis

    ciupy:
    Salut.sunt nou pe acest forum si am si eu o intrebare,mai bn zis o nelamurire.de curand am primit un un laptop sony vaio adus din germania cu windows8instalat de acolo din magazin.nu imi place acest windows si doresc sa ii bag windows7 dar nu reusesc de nici un fel.nu imi permite sa intru in bios sa imi booteze de pe stick sau dvd.ce e de facut?va multumesc si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie

    Ce inseamna mai exact “nu imi permite sa intru in bios”? ce se intampla cand vrei sa faci asta? ce mesaj primesti? Nu mai fiti atat de vagi daca vreti sa fiti ajutati.

  61. ciupy cred ca foosesti prima oara un notebook nici nu e nevoie sa intre in bios ca sa umbli prin el …. exista tastatura F12 sau F11 ce iti deschide derect boot menu si iti alegi sticul cu windows 7 si basta…..

  62. Dupa ce instalez WIndowsul ce fac cum procedez? Cum sterg acea partitie unde era Windowsul aia de 5 GB in cazul tau? Sa nu mai existe Adrian. iar trebuie sa instalez acele tool-uri? Sau cum trebuie sa procedam? Tin sa-ti spun ca mi-a placut tutorialul tau si modul cum l-ai prezentat. bravo !!!

  63. bvo ff bun tutorialul tinetio tot asa felicitari 😉

  64. Salutare prieteni, as dori si eu un windows 8 iso, de unde il pot lua? si inca ceva…..daca se poate un windows cat mai micutz…..sau unul care sa mearga bine

  65. Am facut exact cum a spus Adrian,am un Windows 8 pro instalat,dar cum intru ca sa gasesc partitia pentru reinstalare?MS.

  66. Salutare. Am si eu o intrebare [off topic] Am un Windows 7 86x si cam odata la 2-3 zile mi se sterge boot-ul si trebuie sa-i dau sistem restore sau format. Ce pot sa fac sa nu mai patesc asa ceva? Sti careva? Va multumesc anticipat

  67. Aceasta instalare de windows se poate face si cu deamont tools , virtual clone drive , descarcati imaginea iso de pe net o montati si instalati dar in slarea nu este chiar identica cu cea din unitatea optica

  68. am un windows 7 ultimate pe dvd original de la un prieten,dar discul e foarte zgâriat.mai poate fi folosita licența?windowsul e activat pe pc-ul prietenului.ce aș putea să fac?cu o altă imagine ar merge licența,și dacă da de unde aș putea să o descarc?am căutat pe pagina microsoft dar nu au secțiune de download.de pe torente îmi e teamă.mulțumesc anticipat,și felicitări pentru tutorial!

  69. Salutare , eu pana la urma am facuto de oaie .
    Dupa ce am instalat windowsul conform specificatilor video.tutorial totul bine si frumos programe etc etc .
    Ma mancat sa sterg partitia cu care am facut boot crezand ca nu mai am nevoie de ea deoarece windowsul era instalat in :/c

    Acum imi apare eroarea
    “This product is covered by one or more of the following patents :
    US5, 307, 459 , US5 434 872, US5 732 094, US6 570 884, US6 115 776 and US6 327 625
    For Realtek RTL8101E8102E(L)/8103(L) PCI – E Ethernet Controller v1.13 (081016)
    PXE-E61 : media test failure, check cable
    PXE – M0F: Exiting PXE ROM ”

    Si nu mai imi da voie sa intru in windows.
    Am umblat si in bios dar nu este nici o solutie plus ca PXE nu il pot dezactiva nu stiu daca are importanta
    Intrebarea mea este trebuie sa fac stick bootabil ?
    Multumesc si astept un raspuns

  70. Ionut:
    Salutare , eu pana la urma am facuto de oaie .
    Dupa ce am instalat windowsul conform specificatilor video.tutorial totul bine si frumos programe etc etc.
    Ma mancat sa sterg partitia cu care am facut boot crezand ca nu mai am nevoie de ea deoarece windowsul era instalat in :/c

    Acum imi apare eroarea
    “This product is covered by one or more of the following patents :
    US5, 307, 459 , US5 434 872, US5 732 094, US6 570 884, US6 115 776 and US6 327 625
    For Realtek RTL8101E8102E(L)/8103(L) PCI – E Ethernet Controller v1.13 (081016)
    PXE-E61 : media test failure, check cable
    PXE – M0F: Exiting PXE ROM ”

    Si nu mai imi da voie sa intru in windows.
    Am umblat si in bios dar nu este nici o solutie plus ca PXE nu il pot dezactiva nu stiu daca are importanta
    Intrebarea mea este trebuie sa fac stick bootabil ?
    Multumesc si astept un raspuns

    Aici ai “lucrat” prea mult cu cuvintele, prima oara ai instalat “conform spuselor videotutorial.ro”, dupa care ai sters partitia de boot. Sa nu se inteleaga ca ti-am recomandat noi sa stergi partitia de boot !
    solutia este sa reinstalezi windows-ul, na gandesc ca-i mai dificiel sa-l repari daca nu ai minimul necesar de cunostinte.
    Partitia de boot este foarte importanta, la ea poti renunta doar inainte prin contopirea partitiilor pe care le face windows-ul in timpul procesului de instalare. Poti renunta la partitia de boot si dupa instalare insa este mult mai greu, nu-ti recomand.

  71. Imi cer scuze ca am formulat gresit . Tocmai asta ati spus voi sa nu sterg dar EU TOT AM STERS .
    Eu de fapt pusesem pe o partie de 50gb la care am vz ca am pierdut 45gb , si am zis eu sa sterg partitia ca sa ma folosesc de spatiu , dar am gandit prost :))

    M-am apucat sa imi fac un win xp cu win2flash pe un stick.
    DIn xp as putea sa mai pun win7 cu easyBCD?

  72. Salutare din nou .
    Va rog sa ma ajutati daca exista posibilitatea.
    Cum reusesc sa pun win7 pe xp in cazul softului EasyBCD
    Sau cum as putea face fara stick sau cd?

  73. Aurelian a zis

    Hristos a Inviat! Am si eu o intrebare … Am vazut ca la EasyBCD are mai multe categorii de sistem de operare Linux,Mac … Se poate instala si linux fara Dvd sau stick ? Adica se poate ca in tutorial doar ca in loc de windows 7 sa fie Linux …?

  74. polferis a zis

    Aurelian:
    Hristos a Inviat! Am si eu o intrebare … Am vazut ca la EasyBCD are mai multe categorii de sistem de operare Linux,Mac … Se poate instala si linux fara Dvd sau stick ? Adica se poate ca in tutorial doar ca in loc de windows 7 sa fie Linux …?

    Da, se poate: http://agnipulse.com/2011/08/install-ubuntu-hard-disk/

  75. Sebastian a zis

    Adrian Gudus: Nu este necesara rularea unei aplicatii. dupa ce faci ce s-a aratat in tutorial, poti dezinstala linistit MiniTool Partition Wizard si EasyBCD insa intrarea in boot meniu pentru Windows-ul adaugat va ramane.

    Multumesc pentru tutorial dar cum putem sterge intrarea in boot meniu pentru windows adaugata cu EasyBCD, dupa ce am reinstalat sistemul de operare.Windows8 in cazul meu.Va multumesc.

  76. Georgiana a zis

    salut, am si eu o intrebare. Dupa ce instalez windowsul, toate datele mele, pozele, fisierele, etc, vor ramane in pc sau nu?

  77. Salutare! Adrian, se poate folosi metoda aceasta si pentru Windows XP? Daca nu o sa-mi pun windows Vista dar eu vreau XP sa stiu daca merge

    • Am cautat pe google si imi trebuie o aplicatie care in mod normal vine cand cumperi calculatorul cu windows XP deci nu am acel program de reinstalare ://

  78. Buna. Vreau sa te rog daca imi poti spune cum fac sa bag si windows xp cu aceasta metoda ca am incercat dar nu am reusit

  79. nu gasesc folderul source…

  80. LA create nu imi arata D:

  81. Dovinca Florin a zis

    cand vreau s aextrag imaginea iso in partitia facuta de mine imi apare “cannot create autorun.inf” in alta parte il extrage fara probleme dar aici nu vrea ai idee ce are si daca e vro problema…il extrage dar in redenumeste

  82. am windows xp si vreau sa instalez windows 7 fara dvd,stick am facut partitia tot ca in tutorial …si cand ajung la easybcd nu merge …? alta solutie ..sa pot instala windows 7.. acum folosesc windows xp

  83. salut la toata lumea imi cer scuze daca nu am scris unde trebuie dar de ceva zile am tot incercat cu diferite programe si din ce am mai vazut aici la voi pe videotutorial sa fac o partitie pe care sa pun un sistem de operare ex windows xp si sa bootez din acea partitie si in final vreau sa spun ca nu am reusit nimic va rog frumos daca stiee cineva se poate face face o partitie bootabila cu windos ?

  84. salut asi vrea si eu putin jutor din partea voastra
    Vreau sa schinb Windows 8 cu un Windows 7 si nustiu oeratiunile care se fac la un HP pavilion g6
    va rog sami spuneti si mie pasi care sant de urmat si daca se poate inlocui w8 cu w7
    va multumesc frumos
    [email protected]

    • Adrian Gudus a zis

      In primul rand trebuie sa te hotarasti cum vrei sa faci instalarea Windows 7, de pe un stick usb bootabil sau de pe un DVD?
      Daca vrei sa o faci de pe stick, scrii in casuta de cautare din dreapta sus “cum se face un stick bootabil cu windows 7” sau “windows 7 pe stick”
      Daca vrei sa faci instalarea de pe un DVD, va trebui sa faci/arzi un DVD cu Windows 7 facandu-l bootabil. Scrii in casuta de cautare din dreapta sus “cum se face un cd bootabil” (DVD-ul se face in acelasi mod)
      Mai apoi ca sa vezi si sa inveti care sunt pasii de instalare Windows 7, scrii in casuta de cautare din dreapta sus “instalare windows 7” sau “cum se instaleaza windows 7” si apesi enter
      Si in cazul unui stick bootabil si in cazul unui dvd bootabil vei avea nevoie de o imagine .ISO cu sistemul de operare Windows 7
      Nu iti mai lasa adresa de email pe rubrica de comentarii. Va raspundem la comentarii aici pe rubrica de comentarii si nu pe email. Adresa ta de email facuta publica va ajunge in mainile cui nu trebuie si nu se va intampla nimic bun pentru tine, vei primi email-uri nedorite de la spammeri care vaneaza/colecteaza adrese de email

  85. madalin drulea a zis

    A mers perfect. Bravo

  86. M-am bloocat de la inceput. Care ar putea fi motivul pt care nu reusesc sa creez o noua partitie? Precizez ca am doar 3 Primary.

    Multumesc anticipat!

  87. cum ai facut sa iti apara partitia aia cu Shared Folder din Computer?

  88. Salut. Am incercat si eu aceasta metoda. Am descarcat minitool easybcd, toate bune pana la crearea partiei, nu pot modifica spatiul de memorie imi arata doar spatiul de 7.48MB. Cum pot rezolva aceasta problema ?

  89. De unde iau cd rom?

  90. foarte tare baieti mie mia mers 😀

  91. Cum instalez windows xp de pe hard disk? exista vro metoda prin care pot sa fac chestia asta? ca ma chinui de vro cateva zile si nu pot ….

  92. ma am facut tot ce am facut mers tot pana la easybot bcd can am bagat ala boot.wim in start mia mers dar cand dau rr la pc imi intra sg in win 7 nu ma lasa sa aleg eo ……. help careva ???

    • Vezi in sectiunea edit boot menu din easy bcd sa nu fie bifat skip the boot menu. Ca o alternativa poti instala win vista/7/8 si ruland executabilul setup.exe din partitia unde ai extras imaginea iso iar la instalare sa alegi alta partitie decat cea a sistemului tau.

    • DESCARCA POWERISO,INSTALEAZA-L,APOI MONTEAZA IMAGINEA ISO DE WINDOWS CARE VREI SA O INSTALEZI,RESTARTEAZA PC,LAPTOPUL,DUPA CARE CLIK DREAPTA PE IMAGINE SI ACOLO AI INSTAL SAU BURN IMAGE !SIMPLU,NU?

  93. Cristian Petru a zis

    Salut,as vrea sa stiu daca easybcd e compatibil cu windows xp(doar windowsxp),tot imi apare eroare

  94. imi spuneti de unde pot sa iau o imagine iso cu windows 7 ultimate

  95. Andrei Bogdan a zis

    Foarte bun tutorialul, insa am cateva intrebari mici: Dupa ce am reinstalat windows-ul sau am instalat un alt Windows, cum pot scapa de acea optiune de boot(sper ca ma exprim bine), in cazul din video “Reinstall Win7”? In timpul instalarii, pot da Format la toate partitiile, adica inclusiv si la partitia aceea formata in Minitool (In video fiind D, adica Win7Rein)? Sau se poate scapa dupa instalare…insa nu stiu cum?

    • Scrie sus in casuta de cautare din dreapta sus “Cum stergem Windows 8 dintr-un dual boot cu Windows 7”

      • Andrei Bogdan a zis

        Si daca aveam Windows 7 Ultimate si am instalat Windows 8, pot sterge Windows 7 si sa raman cu Windows 8? Am inteles in video ca pe prima partitie trebuie sa fie sistemul vechi, iar pe a doua partitie cel nou. Asta ar insemna ca nu pot sterge sistemul vechi si sa raman cu cel nou?

        • Eu aveam windows xp si am instalat windows 7 intr-un mod asemanator. Am facut o partitie de 5 GB ca in tutorial dar apoi am rulat setup.exe de pe acea partitie in loc sa mai adaug o intrare cu easy bcd. Totul a mers bine incat m-am hotarat sa renunt la windows xp asa ca am formatat partitia C(cea pe care aveam xp) cu mini tool partition wizard cu toate ca la status-ul partitiei in mini tool scria boot and active , iar cu utilitarul din windows nu ma lasa semn ca nu trebuia sa fac acest lucru. Eu am continuat si astfel la urmatoarea pornire a pc-ului am primit o eroare ca lipseste sectorul de boot. Deci raspunsul la intrebarea ta cred ca mai mul ca sigur este “nu”. Poti citi si comentariul lasat de mine aici si apoi raspunsul lui Cristi.

  96. Iti multumesc! Tutorialele tale m-au ajutat foarte mult!

  97. Razvan Politic a zis

    Buna ziua! Ma puteti ajuta?
    Vreau sa schimb linux mint cu windows 8.1, dar nu gasesc EasyBCD pentru linux! Va rog, raspundeti-mi cat mai rapid!
    In caz ca nu exista, accept si o alternativa, doar sa ma invatati cum sa o folosesc!
    Multumesc anticipat!

  98. Salutare
    Am si eu o intrebare.. acum 2 zile am reinstalat windows 8.1 si as dori sa il schimb cu un windows 7 ultimate
    cand dau drumu la pc ma baga direct in pagina unde se incarca dupa ruleaza windowsu
    nu mai am pornirea cand apas pe F11 sa intr-u pe stick/dvd sa dau drumu la instalare
    cum fac sa imi reinstalez windowsu ?

    • Incearca sa intri in BIOS cu tasta “Delete”. Si sa setezi calea de la ” Advaced Bios Features”
      Scrie sus in casuta de cautare din dreapta ” Cateva explicatii sumare despre Bios” si vizioneaza acel tutorial.

  99. In order to continue, EasyBcd needs to acces the windows Vista or Windows 7 installation media ( usually a DVD or a Disc image).- imi apare asta cand dau Add Entry… ce a-si putea face ?

  100. altceva se poate?
    de exemplu Hiren’s Boot ?

  101. Salut stiti cumva o metoda asemanatoare la xp adica sa putem instala xp tot de pe hdd cum am facut cu easybcd la windows 7 este vro solutie ??????? am cautat dar nu prea am gasit mai nik interesant..vreau sa instalez un last xp si nu am unitate optica usb am dar numi da voe sal fac de ex cu wintosetup nu mai stiu exact ce erroare ami da nu merge imi spune ca nu gaseste o fila ca are mai multe foldere na (dak e modificat) si nu pot sal fac pe stik lam facut cu refus si numi intra in meniu de instalare..

  102. salut eu nu am unallocated

  103. Buna,metoda parte foarte buna dar la mine nu merge sa dau download din cauza virusilor! In cazul asta ce pot face? Nu pot sa download-ez nimic!

  104. EaryBCD NU RULEAZA PE WINDOWS XP

    • costelini a zis

      nu ruleaza de pe Windows xp &inca un motiv sa renuntati la el plus ca are si talentul sa strice HDD in operatiuni deastea

    • Din cate stiu pentru a rula easyBCD pe Windows XP trebuie sa ai instalat Service Pack 3.
      Despre problemele cauzate de EasyBCD HDD-ului amintite de costelini nu stiu ce sa zic pentru ca nu l-am folosit decat o data sau de doua ori. In schimb poti urma pasii descrisi in tutorial si in loc sa adaugi o intrare in meniul de boot cu easybcd poti rula “setup.exe” din partitia de 5 GB in care ai extras imagine iso. Iti recomand sa citesti comentariul meu de pe 3 iulie 2014 de pe aceasta pagina in caz ca dupa instalarea noului Windows vei vrea sa-l stergi pe cel vechi(windows xp presupun).

  105. Adriane deci pana la urma ai mai facut tutorialu dupa XP ????????????????????

  106. Am un lucru de lamurit: am laptop care are deja fisierele de instalare windows in acea partitie de 5GB sau mai mult nu sun sigur.Intrebare: as putea copia acele fisiere pe un CD sau un stick chiar daca acea partitie este ascunsa in mod norma? Daca da atunci cum as putea sa fac asta?

  107. Am un lucru de lamurit: am un laptop care are deja fisierele de instalare Windows in acea partitie de 5GB sau mai mult nu sunt sigur. Intrebare: as putea copia acele fisiere pe un CD sau un stick chiar daca acea partitie este ascunsa in mod normal? Daca da atunci cum as putea sa fac asta?

  108. Buna, am o intrebare cum scap de vizualizer foto care mia blocat toate operatiunile pe pc am wn.7 ultimate

  109. si cu windowsu vechi ce se intampla?,,, si apropo am mai facut chestia asta odata si me a murit complet laptopu adica imi scria ca nu citeste hdd??!

  110. Salut Adrian
    Intrebarea mea este cum pot sa aduc un laptop la stadiu de fabrica cu win7 original si cu partitia de recuperare dupa ce a fost reformatat si instalat alt SO
    merci

  111. salut,
    va rog mult, ajutati-ma cu o idee:
    detin un laptop second-hand, ce a venit cu sticker cu serial de “Windows 7 Pro x64x86 for Refurb PC”
    dar… unde gasesc kit de descarcare ? (banuiesc ca trebuie kit special pt variante OEM, sau …? )

  112. cum instalez windows 7 pe o unitate noua ce are pe el UBUNTU14.0.
    NU BOOTEAZA PE DVDR.SELECTEZ DVD DAR NU BUTEAZA

  113. Grigore a zis

    Apreciez foarte bun acest tutorial şi am urmat întocmai paşii respectivi. Dar după un timp am avut nevoie să reinstalez windows-ul 7. Şi nu ştiu cum să încep ca să găsesc partiţia de pe care să pornească instalarea. Dacă dau restart la pc, nu ştiu cum trebuie să bootez de pe partiţia cu windows-ul nou. Aş fi recunoscător dacă aş primi un mic răspuns.

    • Adrian Gudus a zis

      Nu știu exact cum ai reinstalat sistemul de operare, ce partiție ai șters sau reformatat așa că tot ce îți pot spune este să pui în practică, din nou, toți pașii prezentați în tutorial

  114. Smaranda Ion a zis

    La multi ani!Domnule Cristian Cismaru,Va rog sa ma ajutati.In 2010 am cumparat un laptop Asus Eee PC cu Windous 7 Starter preinstalat.Cand au inceput campania pentru Windows 10,cei de la Microsoft m-au inebunit cu upgrade la Windows 10,si cu sigla ce aparea din 5 in 5 minute.Intr-o zi am vrut sa o inched sa nu ma mai inebuneasca si am apasat pe ea;a inceput instalate si nu s-a mai optrit.Asa am ramas fara windous-ul meu preinstalat.A vrut sa revin la W.7starter si n-am mai putut.Am cerut la Asus sa-m- dea ISO-pentru W.7 si m-au refuzat.Nu stiu de sa fac.La mine in Windows,mai exista Windows.old.Dar nu stiu cum sa fac sa revin la Windows 7.Va rog di sufket da ma ajutati.Am 73 de ani si nu-mi permit sa cumpar altulPe spatele laptopului ests keya de produs.Va multumesc!

  115. salut va rog daca puteti cum instalam un windows din telefon pe un laptop fara dvd rw doar prin usb .Multumesc

  116. Bine Bine ,,,,,, dar de exemplu la mine a mers f greu 3 zile , dupa ce am facut asta , am sters ce am instalat in partitia respectiva la fel ,,, a 4a zi merge bine ,, si daca vreau sa sterg partitia din BOOT … cum fac ? P.s … incepator in PC 😀 .

Trackbacks

  1. […] din link NU imi apartine. Am decis sa il postez aici deoarece cred ca este foarte util. https://www.videotutorial.ro/?p=10116 __________________ […]

  2. […] Cum instalam Windows Vista, 7 sau 8 fara DVD sau stick USB – tutorial video […]

Speak Your Mind

*