AxCrypt, program de criptare rapida si foarte sigura a fisierelor sau documentelor – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul video de azi va voi prezenta AxCrypt, un program cu ajutorul caruia putem cripta (parola) orice fisier, document sau folder pentru siguranta maxima.
AxCrypt este un program extrem de simplu si asta nu este neaparat ceva rau, cand programul este scris cum trebuie, deoarece orice utilizator poate intelege modul de functionare si poate cripta rapid orice fisier, fara sa-si bata capul cu setari si termeni de specialitate.
Pe site-ul oficial putem gasi chiar si-o versiune portabila, asta pe langa installer-ul clasic, bineinteles ambele sunt gratuite. Varianta portabila poate fi folosit in tandem cu un stick usb, astfel putem avea programul cu noi oriunde pe orice computer la care avem acces.
Punctul forte al programului AxCrypt este folosirea fisierului cheie in cursul criptarii / decriptarii, folosind in fisier cheie (un simplu fisier text) in momentul criptarii reducem la zero posibilitatea deschiderii neautorizate. Decat cei care au cheia (un fisier text) pot deschide arhiva criptata. Hackerii amatori isi pot lua adio…
Avem trei metode de criptare:
1. “Encrypt”, criptarea simpla, se va cripta fisierul definitiv, langa el nu va ramane versiunea originala necriptata.
2. “Encrypt a copy”, criptarea unei copii, se face o copie a fisierului care se cripteaza, in varianta asta ramanem si cu fisierul original.
3. “Encrypt a copy to .EXE”, criptare ca la punctul 2, doar ca containerul criptat este o arhiva care se va autoextrage intr-o locatie pe care va trebuim sa o alegem.
Sunt convins ca multi dintre voi vor adopta programul, mai ales cei care lucrati in mediul business si aveti nevoie de confidentialitate maxima atunci cand faceti schimb de mesaje confidentiale.
Daca sunteti pasionati de subiect va recomand un tutorial video cu TrueCrypt.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. sa-ti dea dumnezeu sanatate ca multa lume ai scos din intuneric. Eu va urmaresc de vre-o 2 ani de zile si deja sunt considerat un specialist in it, insa lucrul asta este foarte departe de adevar in cazul meu. Insa cine vrea cu adevarat sa invete tutorialele voastre sunt de neinlocuit.

  2. Multumesc mult Cristi aveam mare nevoie! Continua tot asa , multumesc videotutorial.ro sunteti cei mai tari

  3. Acum codurile la Valiza Nucleara sunt in siguranta.

  4. Cand faceti un tutorial despre Calibre.

  5. Nu mi se deschide tutorialul, nu merge. Imi da chestia asta
    http://i46.tinypic.com/2wemogo.jpg

  6. Gabitza:
    Nu mi se deschide tutorialul, nu merge. Imi da chestia astahttp://i46.tinypic.com/2wemogo.jpg

    Goleste cache-ul din browser sau foloseste alt browser.
    E o problema de interpretare a flash-ului in unele momente, nu-i o problema serioasa.

  7. Ce este Firefox OS Simulator?.

  8. Sa va dea dumnezeu multa sanatate am invatat de la voi multe chesti despre pc, la anul cu ajutorul lui cel de sus ovreau sa mi fac o unitate cu urmatoarele piese:
    1- Carcasa Middletower Cooltek Timaios cu Fan Controller
    2-sursa seasonic s12 520
    3- Placa de baza Placa de baza Gigabyte B75-D3V, socket 1155
    4-Router wireless N TP-LINK TL-WR740N
    5-cooler procesor CPU Noctua NH-U12P se2
    Parerea voastra ,
    Merita sa iau acele piese
    va multumesc

  9. Adrian Gudus a zis

    A:
    Ce este Firefox OS Simulator?.

    Scrii in casuta CAUTA din dreapta sus: “Boot to Gecko, testare sistem de operare Mozilla pentru smartphone-uri pe Windows” apasa enter si vei gasi tutorialul.

  10. Buna Cristi,
    Am o intrebare :Daca dupa reinstalare de win se poate decrypta fisierele daca asta n-am facut-o inainte !Daca fisierele raman raman intacte adica sa nu avem surpriza ca se vor perde datele din fisierele cryptate si aici ma refer la deteriorarea lor !
    Multumesc frumos pentru ca sunteti alaturi de noi !Am invatat multe,foarte multe de la voi !
    Si pentru asta ,eu cel putin,spun : JOS PALARIA !

  11. Adrian Gudus a zis

    Sebastian:
    Buna Cristi,
    Am o intrebare aca dupareinstalare de win se poate decrypta fisierele daca asta n-am facut-o inainte !Daca fisierele raman raman intacte adica sa nu avem surpriza ca se vor perde datele din fisierele cryptate si aici ma refer la deteriorarea lor !
    Multumesc frumos pentru ca sunteti alaturi de noi!Am invatat multe,foarte multe de la voi !
    Si pentru asta ,eu cel putin,spun : JOS PALARIA !

    Depinde cum alegi sa criptezi. Daca folosesti doar o parola pentru decriptare atunci va fi suficient sa reinstalezi AxCrypt si sa decriptezi fisierele. Daca ai criptat folosind si Key-File ( o cheie unica alocata o singura data) si nu ai salvat fisierul “My Key-File.txt” intr-o alta locatie pentru a o folosi la decriptare, atunci iti poti lua ADIO de la fisierele criptate.
    este foarte important sa priviti cu atentie tutorialul si sa intelegeti cum functioneaza softul!

    • Multumesc ptr raspuns !L-am inteles f bine si ca trebuie sa ai grija de key file-ul pe care il folosesti e de la sine de inteles (key-ul se comporta si se foloseste ca si o parola mai complicata)In afara de acest lucru nu e problema ,din cate am inteles !
      Multumesc frumos inca o data pentru timpul,pretios acordat . Numai bine !

  12. Are criptare de 128bit. Recomand AES Crypt de la pagina http://www.aescrypt.com/ care merge pe 256bit. E criptare mai puternică.

  13. Il folosesc de cel putin 5 ani e foarte practic si usor de folosit ,Dupa orice noua instalare a sistemului de operare instalez si axcrypt.

  14. Buna Cristi am o problema cu pc deci mi se cripteaza mozilla timp de 10 de secunde apoi se face ecranul negru iar dupa 20 de secunde isi revine!!!dar ii foarte enervant plizz ajutama nush ce sa fac:(!!

Trackbacks

  1. […] este mai actual ca niciodata, in contextul interceptarii comunicatiilor la nivel international. AxCrypt, program de criptare rapida si foarte sigura a fisierelor sau documentelor Cryptophane, program de criptare rapida a fisierelor TrueCrypt, crearea unor containere criptate […]

Speak Your Mind

*