Adaugare Dropbox sau alte locatii in meniul contextual Send to – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem adauga noi locatii/elemente in categoria “Send To” (trimite catre) ce apare la click dreapta in meniul contextual pentru orice fisier. Pentru a exemplifica mai bine situatia in care ne va fi util asa ceva voi folosi renumitul Dropbox
Lasand la o parte importanta si utilitatea lui Dropbox exista totusi un lucru neplacut pentru multi utilizatori. Daca ai un fisier sau mai multe pe desktop-ul tau sau in orice locatie din PC si doresti sa trimiti foarte rapid respectivele fisiere in Dropbox prin click dreapta si Send to > Dropbox, nu vei putea face acest lucru pentru ca Dropbox nu are integrare cu meniul contextual decat daca te afli in folderul Dropbox. N-ar fi mult mai simplu si la indemana sa facem click dreapta pe orice fisier si sa alegem Send to > Dropbox? Ei bine asta o sa vedem in tutorialul de astazi, cum putem adauga Dropbox in meniul Send to. Aceste este doar un exemplu si cu metoda prezentata in tutorial puterti adauga orice element/locatie in meniul contextual. Puteti spre exemplu sa adaugati o partitie la Send to sau un folder aflat intr-o alta partitie. Daca folositi SkyDrive, Google Drive sau SugarSync puteti face acelasi lucru si cu aceste servicii caci din pacate nici ele nu dispun de integrare in Send to.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum putem adauga noi elemente/locatii in meniul contextual Send to.

Pentru cei care nu aveti un cont Dropbox, creati unul prin acest link: http://db.tt/44Fymu4D si veti obtine 500 MB spatiu de stocare gratuit pe langa cei 2 GB (in tutorial am mentionat gresit 250 MB)

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. Bun tutorialul, mai ales daca lucram cu cateva foldere unde mutam mai mereu sau descarcam programe si ca de obicei le descarcam pe desktop ca sa ne fie la indemana iar apoi daca vrem sa le pastrum nu mai facem atatia pasi ca sa ajungem in locatia dorita, pur si simplu prin aceasta metoda cu un click dreapta mutam exact unde dorim. M-am invartit vreo 3 minute prin partitia ”C” pana am gasit cum se face pe Win xp si pentru cine nu stie iata calea: dupa ce facem folderele vizibile din Windows, facem si o scurtatura folderului sau partitiei pe care dorim sa o adaugam, intram in partitia ”C” apoi Documents and Settings, intram in userul nostru, intram in SendTo si aici pastam scurtatura folderului sau partitiei pe care am facut-o. foarte usor, este mai simplu ca in Win 7 sau 8. Multumim Videotutorial pentru tutorialele facute

  2. super tare. cum trebue sa fac cu xp?

  3. Hatman Alexandru-Stefan a zis

    Mai bun este SkyDrive. 😛

  4. am și eu o întrebare celor sau cei care sunt profesioniști în dom. IT . folosesc și eu dropbos,skydrive și alte softuri de genul unde poți salva date online. însă întrebarea mea este: cât de sigure sunt aceste chestii online,adikă eu dakă salvez fișiere importante sau muzică online,și dakă peste noapte se desfințează acest site sau e spart de hackeri sau orice altceva se întâmplă cu aceste site’uri unde poți salva date online…ce se întâmplă cu datele mele??? cum mai poți să le recuperezi??? deci….cât de sigure și bune sunt dropbox,skydrive etc. ???
    mă poate lămuri și pe mine cineva.

  5. o intrebare : Am instalat mai demult dropbox in calculatorul meu ,am facut multe scimbari in setarile de la dropbox si de la windows(desktop),si din aceasta cauza -cred- nu imi functioneaza bine send to la dropbox.de De aceea am incercat sa dezinstalez dropboxul,dar nu ma lasa.I-mi cere Administrator si parola, le pun cele care le introduc cand deschid calculatorul dar i-mi spune ca nu sunt bune.Poate cineva sa ma ajute?

  6. Te salut cu respect Adrian. Revin si eu cu o problema si sper ca ma poti ajuta putin.Vreau sa scot din meniul de clic dreapta pe sesktop [dar pe spatiu liber nu pe o iconita] optiunea care imi deschide setarile placii video
    Mai exact,cand instalez draivarul placii video [de la ATI] imi aduce in meniu un `carnat` care imi lateste fereastra -amd vision engine contol center – si as dori macar sa scurtez daca nu as putea sterge aceasta obtiune.Multumesc anticipat si mul succes !

  7. Adrian Gudus a zis

    remus:
    o intrebare:Am instalat mai demult dropbox in calculatorul meu ,am facut multe scimbari in setarile de la dropbox si de la windows(desktop),si din aceasta cauza -cred- nu imi functioneaza bine send to la dropbox.de De aceea am incercat sa dezinstalez dropboxul,dar nu ma lasa.I-mi cereAdministrator si parola, le pun cele care le introduc cand deschid calculatorul dar i-mi spune ca nu sunt bune.Poate cineva sa ma ajute?

    Legat de faptul ca nu poti dezinstala Dropbox, daca zici ca ai facut multe setari si nici tu nu le mai stii, nu mai stii ce ai modificat in windows, noi nici atat nu avem cum sa stim. As putea totusi sa intuiesc ca ai umblat la Local Group Policy Editor (gpedit.msc in casuta RUN) si ai restrictionat pe acolo ceva.
    Nu prea am inteles ce inseamna mai exact “nu-mi functioneaza bine Send to ladropbox” fii mai exact, ce se intampla, ce eroare primesti…. nu mai fiti vagi in prezentarea problemei. Nu putem sa va oferim ajutor daca nu detaliati.

  8. Chirea Alexandru a zis

    Buna ziua videotutorial.ro am o problema cu windowsul…azi cand ampornit calculatorul mia aparut fereastra de bootare windows xp dupa aia un blue screen cu mesajul:unmountable boot volume,am dat reset la pcambagat cd-ul cu kitul de instalare windows xp am intrat in recovery console am dat comanda chkdsk /r,am asteptat pana la terminarea procesului,apoi windowsul a bootat normal(a mers),dar acum o ora la fel a facut si iarlam reparat,am scanat hddul de virusi si baduri,am facut defragmentari,am verificat temepratura,am verificat rami,mam uitat pe placa de baza sa vad daca am vreun condesator umflat dar nu sa gasit nicio problema…care ar putea fi cauza?si am incercat si cu alta versiune de windows,si tot la fel facea,am scris aici deoare cenu am gasit un tutorial cu problema mea,vreau niste sugesti daca se poate…

  9. Tin sa anunt toti utilizatorii de dropbox ca pot obtine 8gb spatiu daca apartin unei facultati si au cont de e-mail facut la facultate (mailul se introduce in optiunea Space Race). Frumos tutorial 😛

  10. Adrian Gudus a zis

    Florin:
    am și eu o întrebare celor sau cei care sunt profesioniști în dom. IT . folosesc și eu dropbos,skydrive și alte softuri de genul unde poți salva date online. însă întrebarea mea este: cât de sigure sunt aceste chestii online,adikă eu dakă salvez fișiere importante sau muzică online,și dakă peste noapte se desfințează acest site sau e spart de hackeri sau orice altceva se întâmplă cu aceste site’uri unde poți salva date online…ce se întâmplă cu datele mele??? cum mai poți să le recuperezi??? deci….cât de sigure și bune sunt dropbox,skydrive etc. ???
    mă poate lămuri și pe mine cineva.

    Aceste servicii sunt sigure si recunoscute la nivel mondial.
    Nu au existat in istoria acestor servicii, intamplari de genul celor mentionate de tine.
    Daca una din companii va planui sa inceteze mentinerea, oprirea acestor servicii in mod sigur vei fi notificat din timp printr-un email cu privire la aceste decizii tocmai ca sa ai timp sa-ti salvezi tot ce ai acolo inainte ca serviciul respectiv sa-si inceteze activitatea.
    N-am inteles niciodata paranoia romanilor. Pentru unii din voi, tot ce se face e o conspiratie impotriva noastra.

  11. Adrian Gudus a zis

    Chirea Alexandru:
    Buna ziua videotutorial.ro amo problema cu windowsul…azi cand ampornit calculatorul mia aparut fereastra de bootare windows xp dupa aia un blue screen cu mesajul:unmountable boot volume,am dat reset la pcambagat cd-ul cu kitul de instalare windows xp am intrat in recovery console am dat comandachkdsk /r,am asteptat pana la terminarea procesului,apoi windowsul a bootat normal(a mers),dar acum o ora la fel a facut si iarlam reparat,am scanat hddul de virusi si baduri,am facut defragmentari,am verificat temepratura,am verificat rami,mam uitat pe placa de baza sa vad daca am vreun condesator umflat dar nu sa gasit nicio problema…care ar putea fi cauza?si am incercat si cu alta versiune de windows,si tot la fel facea,am scris aici deoare cenu am gasit un tutorial cu problema mea,vreau niste sugesti daca se poate…

    tot din Recovery Console incearca si comanda “fixboot” dupa ce mai dai un chkdsk /r.
    Daca tot nu merge, mai poti totusi incerca o metode.
    1. Sa stergi toate partitiile existente (vei pierde tot ce se afla pe partitii) sa le refaci si sa reinstalezi Windows.
    2. Sa verifici in BIOS daca hard disk-ul este detectat corespunzator si foloseste modul corect…

  12. 4shared,ofera 15 gb ,este similar cu dropbox,

  13. pentru ADRIAN:
    spuneam ca nu imi functioaneaza bine Send To pentru Dropbox in sensul ca atunci cind fac clik dreapta si dupa accea send to la drop box, imi urca in cloud ce am trimis dar in dosarul dropbox din calculatorul meu,nu imi apare
    Acum am reusit sa imi reconfigurez din seting (dropbox) aceasta problema,printr-o suprainstalare(nu stiu cum sa-i spun altfel),deci am rezolvat problema.
    Dar sunt ingrijorat ca nu pot sa-l dezinstalez(daca o sa fie nevoie in alt moment).
    Va scriu din Spania.Si nu prea intaleg multe despre calculatoare( Local Group Policy Editor (gpedit.msc in casuta RUN – nusiu ce inseamna)
    Multumesc si sa stiti ca sunt un fan al site-ului dumneavoastra.

  14. Adrian Gudus a zis

    florion:
    Te salut cu respect Adrian. Revin si eu cu o problema si sper ca ma poti ajuta putin.Vreau sa scot din meniul de clic dreapta pe sesktop [dar pe spatiu liber nu pe o iconita] optiunea care imi deschide setarile placii videoMai exact,cand instalez draivarul placii video [de la ATI] imi aduce in meniu un `carnat` care imi lateste fereastra -amd vision engine contol center – si as dori macar sa scurtez daca nu as putea sterge aceasta obtiune.Multumesc anticipat si mul succes !

    Scrii sus in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Cu Right Click Enhancer, putem modifica Windows Explorer dupa gustul nostru” apesi tasta Enter si vei gasi un tutorial care te va ajuta

  15. Daniel Radu a zis

    Imi pare rau,am deja cont

  16. Buna ziua!
    Va rog sa-mi spuneti cum pot descarca toate pozele din Dropbox pe un calculator (ma refer la faptul ca as vrea sa le descarc pe toate odata, nu una cate una, fiindca sunt tare multe….)
    Multumesc!

Speak Your Mind

*