Eliminarea infectiilor de tip ransomware cu MalwareBytes – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Malwarebytes in conditiile in care ne-am infectat cu un ransomware. Mai nou pe internet circula un nou tip de infectie care blocheaza navigarea utilizatorului redirectionandul pe un site unde ii este afisat un mesaj “Calculatorul dvs. a fost blocat” aducandu-i-se la cunostinta faptul ca a descarcat ilegal continut comercial, jocuri, muzica, filme iar PC-ul va fi blocat. Deasemenea acest tip de infiectie va bloca si cateva fisiere existente in calculator ca “atacatorul” sa fie si mai convingator. Spre sfarsitul paginii atacatorul sugereaza utilizatorului plata unei anumite sume de bani pentru deblocarea calculatorului si accesului la internet.
Aceste tipuri de infectii sunt numite ransomware si va sfatuim sa nu cadeti prada acestor tipuri de atacuri. Nu introduceti datele personale sau conturi bancare si nu faceti plata respectivei sume sub nici o forma. Aceste atacuri sunt foarte diversificate si pot lua diferite forme ajungandu-se chiar si la controlul asupra webcam-ului conectat la calculator si afisarea unei ferestre in pagina atacatorului cu ceea ce se intampla in timp real in fata webcamului dumneavoastra.
Creatorii acestor atacuri obisnuiesc sa mai citeze si cateva articole din legile aflate in vigoare ca totul sa fie cat mai convingator pentru a obtine suma de bani de la utilizator.
Modalitatile de a scapa de aceste infectii sunt simple. Una dintre ele si cea mai simpla este sa folositi System Restore si sa reveniti la un punct de restaurare (restore point) facut inainte ca infectia sa aiba loc. O alta modalitate ar fi sa intrati in Safe Mode si sa folositi System Restore pentru a restaura sistemul la un punct anterior. In functie de complexitatea atacului ransomware, unii utilizatori se vor afla in imposibilitatea de a mai folosi PC-ul. In astfel de cazuri este recomandat sa folositi Kaspersky Rescue Disk
In majoritatea cazurilor, simpla utilizare softului Malwarebytes poate ajuta la dezinfectarea PC-ului. Malwarebytes este unul dintre cele mai populare softuri pentru indepartarea infectiilor de tip malware, spyware, viermi, troieni, rootkits, rogue. Din pacate acest utilitar nu are scanare in timp real pentru versiunea gratuita insa vom avea integrare in meniul contextual si vom putea face o scanare la cerere asupra oricarui tip de fisier.
Vom vedea in tutorialul de astazi cum putem folosi Malwarebytes pentru a scapa de infectiile luate de pe site-urile socile, ransomware si nu numai. Spre final multumim http://macktechaddition.blogspot.ro pentru screen shot-ul folosit ca resursa in tutorialul video.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. Am si eu o problema cu Kaspersky Rescue Disc: nu mai merge. Am facut acel DVD ”Sardu” cum am vazut in tutorial, in care este cuprins si Kaspersky Rescue Disc 10 , a mers atunci cand l-am facut, am scanat cu el, iar dupa un timp nu mai merge.Si acum l-am probat si nu mai merge, dupa ce se incarca, apare interfata o secunda apoi imi apare cu scris negru pe fond alb si ca un fel de titlu scrie ceva de genul: User end licente agrement. Este posibil sa expire licenta? eu stiam ca este gratuit. Am incercat sa mai fac un Rescue Disc cu Kaspersky internet Security 2012 pe care il am instalat si la fel, se intampla acela-si lucru. Cum pot sa rezolv problema? Va multumesc

    • la mine a mers cu combofix (e free) , am scos mufa de net , am dat restart , am luat pe un stick combofix , la-am copiat pe calc , run si gata ( fara conectare la net ) bafta

  2. dinu alexandru a zis

    Chiar acum o luna de zile m`am confruntat cu o astfel de problema , dupa ce am accesat un website de seriale care avea un domeniu fantoma…(In prima faza am fost putin speriat , am un prieten care este la DNA Bucuresti si l-am contactat , si exact aceasi chestie mi-a spus ca si adrian , politia sau alte organe ale statului nu iti blocheaza pc`ul , si te pune sa platesti in cel mai bun caz vine peste tine acasa !, atunci mi-am dat seama ca este vorba de un virus creat de un om fara cap! )
    Am reusit sa intru in prima faza prin safemod , am instalat avg ,am creat un user account nou , am dat un restart , iar cand incercam sa la loghez pe contul vechi problema persista , dupa care am incercat sa ma loghez si pe contul creat anterior, si pe acel cont m-am putut loga cu succes, dupa care am sters vechiu account si de atunci nu am mai avut astfel de probleme , bineinteles ne mai accesand situri fantoma.
    Acest tutorial este foarte bun , bravo adrian !

  3. chiar saptamana trecuta am reformatat un pc din cauza unui virus dasta mi.am dat seama ca e vrajeala!!!nu am stiut sa il scot dar acuma stiu datorita efortului tau de a ne invata!!miii de multumiri

  4. Culea Dorinel a zis

    Florin78:
    Am si eu o problema cu Kaspersky Rescue Disc: nu mai merge. Am facut acel DVD ”Sardu” cum am vazut in tutorial, in care este cuprins si Kaspersky Rescue Disc 10 , a mers atunci cand l-am facut, am scanat cu el, iar dupa un timp nu mai merge.Si acum l-am probat si nu mai merge, dupa ce se incarca, apare interfata o secunda apoi imi apare cu scris negru pe fond alb si ca un fel de titlu scrie ceva de genul: User end licente agrement. Este posibil sa expire licenta? eu stiam ca este gratuit. Am incercat sa mai fac un Rescue Disc cu Kaspersky internet Security 2012 pe care il am instalat si la fel, se intampla acela-si lucru. Cum pot sa rezolv problema? Va multumesc

    <strongKasperskyNU este un soft free! poate ai folosit o versiune DEMO care ulterior a expirat!

  5. Adrian Gudus a zis

    Florin78:
    Am si eu o problema cu Kaspersky Rescue Disc: nu mai merge. Am facut acel DVD ”Sardu” cum am vazut in tutorial, in care este cuprins si Kaspersky Rescue Disc 10 , a mers atunci cand l-am facut, am scanat cu el, iar dupa un timp nu mai merge.Si acum l-am probat si nu mai merge, dupa ce se incarca, apare interfata o secunda apoi imi apare cu scris negru pe fond alb si ca un fel de titlu scrie ceva de genul: User end licente agrement. Este posibil sa expire licenta? eu stiam ca este gratuit. Am incercat sa mai fac un Rescue Disc cu Kaspersky internet Security 2012 pe care il am instalat si la fel, se intampla acela-si lucru. Cum pot sa rezolv problema? Va multumesc

    Sunt doar termenii contractuali pe care trebuie sa ii accepti ca sa poti merge mai departe.
    tot in acel mesaj iti sunt afisate si intructiunile (in engleza) pentru a accepta sau refuza acei termeni. Invatati limba engleza…

  6. Mestere , acuma depinde de softul matale ce il folosesti daca e la zi(upgrade), vezi ca in timp ce copie fisierele aferente , intre timp iti va aparea un mesaj in care sa fi de acord cu termenii contractuali (EULA), aici va trebui sa dai click ca esti de acord, si de acolo va continua copierea fisierelor si totul va fi ok, acuma acest kaspersky rescue cd e bazat pe linux (kopete), deci poti face conectarea ca in ubuntu pe rds sau rowter (dupa caz) /sau romtelecom/upc, vei putea face update automat la zi , il pui pe un stick si nu va mai trebui sa tot descarci de pe net imaginea ISO.
    Bafta amatorule.

    Florin78:
    Am si eu o problema cu Kaspersky Rescue Disc: nu mai merge. Am facut acel DVD ”Sardu” cum am vazut in tutorial, in care este cuprins si Kaspersky Rescue Disc 10 , a mers atunci cand l-am facut, am scanat cu el, iar dupa un timp nu mai merge.Si acum l-am probat si nu mai merge, dupa ce se incarca, apare interfata o secunda apoi imi apare cu scris negru pe fond alb si ca un fel de titlu scrie ceva de genul: User end licente agrement. Este posibil sa expire licenta? eu stiam ca este gratuit. Am incercat sa mai fac un Rescue Disc cu Kaspersky internet Security 2012 pe care il am instalat si la fel, se intampla acela-si lucru. Cum pot sa rezolv problema? Va multumesc

  7. salut,am un anti virus are ceva daca instalez si acest anti-malware?

    Foarte bun tutorialul:-bd

    • Culea Dorinel a zis

      catalin:
      salut,am un anti virus are ceva daca instalez si acestanti-malware?

      Foarte bun tutorialul:-bd

      catalin:
      salut,am un anti virus are ceva daca instalez si acestanti-malware?

      Foarte bun tutorialul:-bd

      catalin:
      salut,am un anti virus are ceva daca instalez si acestanti-malware?

      Foarte bun tutorialul:-bd

      catalin:
      salut,am un anti virus are ceva daca instalez si acestanti-malware?

      Foarte bun tutorialul:-bd

      catalin:
      salut,am un anti virus are ceva daca instalez si acestanti-malware?

      Foarte bun tutorialul:-bd

      Acest program nu sta activ mereu in bara jos ca si antivirusul! Cu acest program doar scanezi, apoi close!
      Nu intra in comflict cu Antivirusul.

    • @catalin
      Fără probleme, îl poţi instala.

      Atenţie! Acest program blochează anumite pagini, asta din cauză că le consideră periculoase sau potenţial periculoase dar nu întotdeauna este chiar aşa. Pot fi şi alarme false, aveţi opţiunea de a debifa această funcţie dar trebuie să fiţi sigur că acea pagină pe care vreţi să o accesaţi este de încredere.

    • Nu are nimic, merge impreuna cu un antivirus.

  8. Saptamana trecuta mi-am formatat partitia c din cauza un virus asemanator cu acesta. “Linkbucks Browser Redirect Virus” am incercat cu multe softuri de securitate si nu am reusit dar cu MalwareBytes nu am incercat
    As vrea sa vad mai multe tutoriale in legatura cu protectia calculatorului

  9. Am avut un laptop la reparat cu acest virus:)) persoana respectiva era cu moralul la pamant,era chiar acea versiune de care zici tu Adrian cu wabcam…etc:)) dar pacat ca laptopul nu avea web:))

  10. Adrian Gudus “Galatene” dar ID & serial postata de mine azi 8 10 2012 de ce nu nu a fost acceptat in lista de comenturi?

  11. Malwarebytes e bun, dar mai bine folosesti ComboFix de pe bleepingcomputer.com. Nu ai nevoie de un antivirus bootabil, doar mergi in Safe Mode si pornesti ComboFix, unde nu trebuie sa apesi nimica.

    ComboFix e gratuit facut de experti…

  12. Okas:
    Adrian Gudus “Galatene”dar ID & serialpostata de mine azi 8 10 2012 de ce nu nu a fost acceptat in lista de comenturi?

    Eu ti-am sters comentariul cu serialul. Nu gazduim asa ceva pe videotutorial.ro.
    Pe viitor nu mai lasati seriale sau url-uri care trimit spre asa ceva.

  13. Este chiar recomandat sa folositi un antivirus alaturi de acest program, daca vreti ceva foarte bun luati comodo 6 beta (l-am testat si merge fara nici o problema) 😀

  14. Am câteva întrebări pentru voi:
    1. Din căte mi-am dat seama, OS-ul cu pricina infectat, este Windows 8 Enterprise trial. Bănuiesc că era updat-at la zi. Ce masură de siguranță foloseați în momentul când ați fost infectat cu acest „ransomware”? Ce antivirus/antispyware/firewall foloseați?
    2. Bănuiesc că orice distribuție Linux nu are astfel de „probleme”. Am dreptate?
    Mulțumesc.

    • TurocK:
      Am câteva întrebări pentru voi:
      1. Din căte mi-am dat seama, OS-ul cu pricina infectat, este Windows 8 Enterprise trial. Bănuiesc că era updat-at la zi. Ce masură de siguranță foloseați în momentul când ați fost infectat cu acest „ransomware”? Ce antivirus/antispyware/firewall foloseați?
      2. Bănuiesc că orice distribuție Linux nu are astfel de „probleme”. Am dreptate?Mulțumesc.

      Programele malware in general si Ransomware in special, nu tin cont de Sistemul de Operare rulat pe calculatorul gazda . Folosindu-se de plug-in-urile Flash , Java si mai nou HTML5, ele reusesc sa preia controlul asupra functiilor si programelor asociate cu acestea, primul vizat fiind bineînteles browserul prin intermediul caruia iti sunt afisate informatiile privitoare la modul de plata , prevederile legale, camera web ,etc.
      NU EXISTA sistem de operare imun la infectiile de acest tip. Fie ca folosim MAC, Linux sau Windows acestea sunt in egala masura expuse infectarii , diferenta constand doar in cantitate. Linux si Mac fiind folosite la scara mult mai redusa “beneficiaza” de o rata de infectie proportionala dar asta nu inseamna ca sunt ocolite de cei care fabrica virusi.
      Referitor la protectie, este practic imposibil sa contactezi un astfel de parazit daca:
      1.Folosesti un produs antivirus actualizat si setat corespunzator.
      2.Folosesti un firewall(chiar si cel cu care vine sistemul)
      3.Nu apesi ca un cascat pe toate link-urile care iti ies in cale
      Tutorialul se adreseaza in mod special utilizatorilor mai putin initiati in tainele Tehnologiei Informatiei si prezinta modalitati de dezinfectie . Si apropos’ Pc-ul nu a fost infectat cu nimic, s-a prezentat doar un screen-shot cu respectiva infectie.
      Best Regards!

  15. Astazi un prieten s-a confruntat cu aceeasi problema , un ransomware , versiunea care porneste si camera web , imi cer scuze pt calitatea proasta a imaginii ! Multumim pt tutorial !
    http://s11.postimage.org/v1wv4pq37/IMAG0410.jpg

  16. Adrian Gudus a zis

    Okas:
    Adrian Gudus “Galatene”dar ID & serialpostata de mine azi 8 10 2012 de ce nu nu a fost acceptat in lista de comenturi?

    Stau la dispozitia oricui are ceva impotriva faptului ca sunt galatean. Respectul, onoarea, mandria, modestia, inteligenta, iubirea, ura, foame de informatie, deciziile pe care le faci, nimic din toate astea nu sunt legate de locul din care provii.
    Iti recomand sa te scalpezi si sa-ti numeri circumovultiunile… sper sa-ti dea cu plus….

  17. Adrian, tutorialele tale sunt interesante dar nu cred ca este necesar sa ne citesti in engleza lungind astfel inutil anumite tutoriale. Chiar si pentru cei care nu cunosc limba engleza este inutil sa faci acest lucru.
    Bafta!

  18. Popa,
    Așa este, ai dreptate. Am citit în diagonală textul, plus, în grabă. „in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Malwarebytes in conditiile in care ne-am infectat cu un ransomwar”. O eroare de interpretare. Am crezut că s-au infectat cu așa ceva și cu ocazia asta s-a făcut și acest tutorial (știam ca aia, din video, este o simplă poză. doh).
    Daca este să gândim dupa logica ta, dacă se preia controlul browser-ului…Atunci, o simpla rezolvare este schimbarea paginii de home. Cum nu se poate așa ceva, și nici cu schimbarea browser-ului, atunci tind s ă cred că este o „modificare” mai în „nucleul” sistemului OS.
    Well, păi încearcă sa modifici niște setări de sistem în Linux, să vezi ce se întâmplă, asta deca ești curios. De asta am pus întrebarea.

  19. Mircea Florin a zis

    Deabia ceam scapat pc lu unchimiu de el :)) se speriase la culme . Mii de multumiri pentru tutorialul softului Malwarebytes am scapat de el in mai putin de 5 min.

  20. AdrianGudus a zis

    TurocK:
    Popa,
    Așa este, ai dreptate. Am citit în diagonală textul, plus, în grabă. „in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Malwarebytes in conditiile in care ne-am infectat cu un ransomwar”. O eroare de interpretare. Am crezut că s-au infectat cu așa ceva și cu ocazia asta s-a făcut și acest tutorial (știam ca aia, din video, este o simplă poză. doh).Daca este să gândim dupa logica ta, dacă se preia controlul browser-ului…Atunci, o simpla rezolvare este schimbarea paginii de home. Cum nu se poate așa ceva, și nici cu schimbarea browser-ului, atunci tind s ă cred că este o „modificare” mai în „nucleul” sistemului OS.Well, păi încearcă sa modifici niște setări de sistem în Linux, să vezi ce se întâmplă, asta deca ești curios. De asta am pus întrebarea.

    Te-as ruga sa nu mai fii atat de ignorant si infumurat in exprimare. Nu cred ca esti mai documentat decat un inginer software.
    In primul rand nu a afirmat nimeni ca infectiike de tip ransomware preiau controlul browserului ci ca se folosesc de vulnerabilitatile acestuia, de plugin-uri ca sa ajunga mai departe in sistem.
    Daca esti atat de documentat probabil ai lipsit la lectia in care s-a vorbit despre faptul ca, ce sa vezi, modulele unui browser au mai multe drepturi asupra sistemului decat tine in foarte multe situatii.

  21. Adrian Gudus: Sunt doar termenii contractuali pe care trebuie sa ii accepti ca sa poti merge mai departe.
    tot in acel mesaj iti sunt afisate si intructiunile (in engleza) pentru a accepta sau refuza acei termeni. Invatati limba engleza…


    Adrian Gudus: Sunt doar termenii contractuali pe care trebuie sa ii accepti ca sa poti merge mai departe.
    tot in acel mesaj iti sunt afisate si intructiunile (in engleza) pentru a accepta sau refuza acei termeni. Invatati limba engleza…


    Am urmat instructiunile, pentru a accepta termenii contractuali si a merge mai departe este ”A” pentru restart este ”R” iar pentru shutdown este ”P” dar degeaba indiferent ce litera apas nu se intanpla nimic parca a inghetat. Va rog pe voi cei care aveti DVD-ul facut cu Sardu sa incercati Kaspersky Rescue Disk chiar si pe virtual si sa vedeti daca mai merge si sa-mi spuneti si mie pentru ca stiu ce spun ca acum nu mai merge ai atunci am scanat cu el si pe real si pe virtual, iar daca la voi va merge atunci va fi de la mine dar nu stiu de unde ar putea fi pentru ca la inceput a mers.Iar update-ul il facea atunci (eu am modem de la Romtelecom) Problema este ca apare interfata o secunda doua apoi se acopera de scris negru pe vond alb, asa: ttp://imageshack.us/photo/my-images/713/fotografie0206.jpg/ si nu mai intra in intersata acea verde in care ai optiunile. Va multumusc

  22. daca am f-secure client security, nu ajunge? nu ma apara de acel atac?

  23. AdrianGudus a zis

    Florin78:
    Am urmat instructiunile, pentru a accepta termenii contractuali si a merge mai departe este ”A” pentru restart este ”R” iar pentru shutdown este ”P” dar degeaba indiferent ce litera apas nu se intanpla nimic parca a inghetat. Va rog pe voi cei care aveti DVD-ul facut cu Sardu sa incercati Kaspersky Rescue Disk chiar si pe virtual si sa vedeti daca mai merge si sa-mi spuneti si mie pentru ca stiu ce spun ca acum nu mai merge ai atunci am scanat cu el si pe real si pe virtual, iar daca la voi va merge atunci va fi de la mine dar nu stiu de unde ar putea fi pentru ca la inceput a mers.Iar update-ul il facea atunci (eu am modem de la Romtelecom) Problema este ca apare interfata o secunda doua apoi se acopera descris negru pe vond alb, asa: ttp://imageshack.us/photo/my-images/713/fotografie0206.jpg/si nu mai intra in intersata acea verde in care ai optiunile. Va multumusc

    Nu cumva folosesti o alta tastatura decat cea pe care ai folosit-o atunci cand zici ca mergea? Probabil ai una pe USB. Iti recomand sa folosesti una pe PS2 sau sa activezi in BIOS: “Enable USB Keyboard support” si “Enable USB mouse support”

  24. Adrian Gudus ti-am zis galatene deoarece sunt brailean si te-am vazut intamplator pe strada prin galati : deci nu trebuie sa te superi ca te-am facut galatean . Aporporo cheii ca mine pot fi scalpati ? =))

    Sa vezi ce te urechesc de m-ai dau de tine pe strada 😛

  25. Am si eu o nelamurire: ar fi de folos Malwarebytes in cazul unei astfel de infectari? Din cate stiu eu in asemenea cazuri nu poti efectua nicio o operatiune pe calculator, nici TaskManager, nimic. In aceasta situatie, cum ai putea instala Malwarebytes? Consider ca celelalte doua solutii, System Restore si, mai ales, Kaspersky Rescue Disk, sunt mai potrivite in cazul unei infectari de tip ransomware. Daca gresesc, imi cer scuze.

  26. Adrian Gudus a zis

    Marius L.:
    Am si eu o nelamurire: ar fi de folos Malwarebytes in cazul unei astfel de infectari? Din cate stiu eu in asemenea cazuri nu poti efectua nicio o operatiune pe calculator, nici TaskManager, nimic. In aceasta situatie, cum ai putea instala Malwarebytes? Consider ca celelalte doua solutii, System Restore si, mai ales, Kaspersky Rescue Disk, sunt mai potrivite in cazul unei infectari de tip ransomware. Daca gresesc, imi cer scuze.

    Am spus si in tutorial si in text, acest tip de infectie poate fi una mai superficiala de care scapi usor sau poate fi una mai complexa cu un impact mai puternic. Exista diferite grade de complexitate pentru aceste infectii de tip ransomware. Te rog frumos, pe viitor sa privesti tutorialul cap-coada si sa citesti textul de deasupra tutorialului in intregime.

  27. Marius L.:
    Am si eu o nelamurire: ar fi de folos Malwarebytes in cazul unei astfel de infectari? Din cate stiu eu in asemenea cazuri nu poti efectua nicio o operatiune pe calculator, nici TaskManager, nimic. In aceasta situatie, cum ai putea instala Malwarebytes? Consider ca celelalte doua solutii, System Restore si, mai ales, Kaspersky Rescue Disk, sunt mai potrivite in cazul unei infectari de tip ransomware. Daca gresesc, imi cer scuze.

    Daca nu ai Malwarebytes calculator , il poti instala repornind calculatorul in SAFE MODE WITH NETWORKING vezi link-ul atasat deasupra tutorialului http://macktechaddition.blogspot.ro/2012/10/shit-m-am-infectat-acuma-ce-ma-fac_31.html

  28. Marius L. simplu intri in safe mode de pe tasta F5 s-au F8 asta inainte de a se deschide Windows , dupa in start meniu cauti acolo la all folders stratup si stergi de acolo virusul.

  29. AdrianGudus: Ransomware

    Căutați voi „Ransomware” pe gogale și vedeți ce va apare. Acest tip de atac Ransomware atacă, de obicei, explorer.exe și regiștrii sistemului WINDOWS. Astfel, printr-un simplu browser web, se poate modifica fișiere de sistem, vitale. Plus că, NU am găsit nici un caz de infectare Ransomware pe orice Linux. Recomand să citiți despre Ransomware pe wiki. Asta că tot pomeneați ceva de INGORANȚĂ și ÎNFUMURARE.

  30. @TurocK tin sa te anunt ca a specificat de la inceput ca sunt mai multe tipuri de virusi de genu. si lasane cu wikipedia ta ca acolo nu toate informatiile sunt corecte desi este f vizitat. si nu ai fost atent la tutorial a spus si adrian ca ataca si fisiere uneori si le blocheaza. Si pe linux intradevar nu sunt atatia virusi dar sunt plus ca linux devina tot mai popular si normal o sa apara incet da sigur tot mai multi virusi ca pe windous cuma aparut si in android.

    TurocK: Căutați voi „Ransomware” pe gogale și vedeți ce va apare. Acest tip de atac Ransomware atacă, de obicei, explorer.exe și regiștrii sistemului WINDOWS. Astfel, printr-un simplu browser web, se poate modifica fișiere de sistem, vitale. Plus că, NU am găsit nici un caz de infectare Ransomware pe orice Linux. Recomand să citiți despre Ransomware pe wiki. Asta că tot pomeneați ceva de INGORANȚĂ și ÎNFUMURARE.

  31. AdrianGudus: Nu cumva folosesti o alta tastatura decat cea pe care ai folosit-o atunci cand zici ca mergea? Probabil ai una pe USB. Iti recomand sa folosesti una pe PS2 sau sa activezi in BIOS: “Enable USB Keyboard support” si “Enable USB mouse support”

    Folosesc aceea-si tastatura si nu este pe usb, nu am schimbat nici o data tastatura de cand am PC-ul. Nu stiu de ce nu mai vrea sa mearga. Cu cateva luni in urma am incercat sa fac acest Kaspersky Rescue Disc avand instalat in calculator Kaspersky Internet Security 2012 (simplu fara Sardu) si am incercat imaginea ISO rezultata pe virtual si la fel am patit nu mergea im aparea la fel. Ba mai mult am incercat si pe un alt calculator si la fel nu merge. Multumesc pentru raspuns Adrian
    Nu stiu cum sa-l fac sa mearga, daca ma poate ajuta cineva. Va multumesc

  32. salutare.bun tutorialul felicitari pt el si pt toate celelalte tutoriale.numai ca am o segestie daca se poate pe care o intampin eu foarte des.sunt in strainatate si folosesc un net prin usb(de la companie de teleofnie mobila)si care acestea au viteze limitate pt folosire.doresc daca se poate ca aceste tutoriale sa fie si scrise mai in detaliu pentru nu a mai accesa partea video a lor (acestea nu se deschid daca ai limita de viteza)ms anticipat scz pt greselile ortografice.RESPECT

  33. Am citit tot ce se putea citi. Din pacate, de un timp nu am sonor si nu stiu cauza.
    Am folosit acest MalwareBytes si am fost multumuita de el. Nu i-a scapat nimic cit timp a fost activ (cele 30 de zile de proba) si nu am avut probleme. Doresc sa-l cumpar dar, nu prea stiu cum in conditiile in care nu am card, cititor de carduri, etc.
    Abia am adus PC-ul de la “reparat” fiind virusat cu “ceva” ce mi-a sters driverul de retea (daca este corect cum am spus).
    Evident, continui sa va multumesc pentru sfaturile date.

  34. Pentru Ana:
    Activeaza Malwarebytes Anti-Malware cu una din aceste chei:
    ……..

  35. A:
    Pentru Ana:
    Activeaza Malwarebytes Anti-Malware cu una din aceste chei:

    ……….

    ………..

    ………..

    Se pare ca mesajul anterior nu a ajuns. Multumesc mult pentru ajutor. S-a activat. Ramin datoare… vinduta. Acesta chiar a fost un cadou de ziua mea (21).

  36. Ana: Se pare ca mesajul anterior nu a ajuns. Multumesc mult pentru ajutor. S-a activat. Ramin datoare… vinduta. Acesta chiar a fost un cadou de ziua mea (21).

    Nu mai lasati seriale pe rubrica de comentarii, comentariile ce contin asa ceva vor fi sterse.

  37. În anul 2008 , pe 10 august , am intrat pe un site și am descărcat un joc in format winn rar ! Cănd am deschis acel joc , mi sa făcut ecranul în 30 de culori ,era albastru roșu verde negru in fine , și in mijlocul monitorului era o fereastră cu mesaj de in care imi spunea că am tot calculatorul blocat . Am intrat in My Computer și surprzie , nu imi mai vedeam partițiile D și E .. unde aveam poze muzică filme etc . Nu știam unde dispăruseră partițiile ,și de căte ori doream să intru in antivirus acesta se deschidea dar imi spunea că nu poate scana . Apoi am incercat să copiez pozele , dar nu am reușit , la fel imi apărea mesajul că nu am voie să copiez nimic din caluclator și imi apărea o eroare . După zece minute surprize imi apare o altă fereastră ceva mai mare de data asta și mult mai frumos colorată și aranjată și cu tot felul de reclame la diferite bănci , și care conținea un mesaj prin care cineva dorea să mă indrume pentru a scăpa de acest virus trebuie să intru pe site-ul microsoft și să-mi cumpăr de acolo licență la windows . Mă costa cam 130 de dolari , chiar dacă aveam să cumpăr această licență , acea pagină mă avertiza că este posibil ca problema să persiste și că trebuie să mai cumpăr inca 2 licențe de pe nu știu ce site-uri . În fine , pe atunci habar nu aveam cum se instalează un windows , dară mite ce este un virus troian in fine , apoi a venit cineva la mine și mi-a zis că trebuie formatat tot hardul apoi reinstalat windowsul .Așa am și făcut ,dar abia acuma au inceput porblemele cu adevărat mari . Amicul meu mi-a instalat un windows praf care mi-a picat in 3 zile , apoi am chemat un alt prieten care la fel mi-a instalat windowsul de vreo 3 ori in 2 zile și la fel păteam mi se strica imediat , și cam pe atunci am zis eu că este timpul să mă pun să invăț cum se instalează un windows , cum se instalează un antivirus un firewall , apoi am invățat programare și acum muncesc la o firmă din germania ca programator am doi copii , o nevastă frumoasă și incă 2 ani șî obțin cetățenia ,și incă 3 ani pănă imi termin ratele la mercedesul meu care la-m cumpărat o dată cu apartamentul tot in rate desigur ! Na ,la apropare 31 de ani să ai tot ce-ți dorești de la viață și toate acestea au plecat de la un simplu vierme in 2008 :))) …

  38. Vreau sa va spun ca la mine a mers sa sterg acel virus cu Malwarebytes prezentat de voi. A venit un prieten la mine cu un laptop si a zis ca pe laptopu lui este o imagine cu politia, si am hai sa vad. Am vazut despre ce era vorba cu virusu respectiv si am trecut la treaba. Am resetat calcu si am intrat in safemod si am instalat Malwarebytes, si surpriza cand am scanat pc-ul mia gasit 100 de fisiere infectate in partitia C. Dupa ce sa terminat de scanat am sters toti virusi respectivi si mia cerut un restat la pc. Si dupa ce sa resetat pc-ul, a intrat in windows si surpriza, ca iara aveam din nou acel anunt cu politia. Am dat din nou restart la pc si am intrat din nou in safemode si am dat o scanare completa la pc. Si a mai gasit inca doi virusi dupa care sau sters, si dupa acea am intrat in Windows fara probleme. Nu a trebuit sa instalez din nou Windowsu si nici sa dau un restore point. Si multumesc Adriane pentru acesta prezentare. Faceti treaba buna.

  39. Foarte bun tutorialul ,dar pe mine nu ma ajuta. De ce? Pt ca acel virus cu politia romina nu ma lasa sa intru in safe mode. Are cine vreo idee cu sa procedez?

  40. Adrian Gudus a zis

    Costin: Foarte bun tutorialul ,dar pe mine nu ma ajuta. De ce? Pt ca acel virus cu politia romina nu ma lasa sa intru in safe mode. Are cine vreo idee cu sa procedez?

    Scaneaza normal din Windows sau foloseste un CD bootabil pentru a scana gen kaspersky rescue cd sau Windows Defender Offline Tool, despre ambele avem tutoriale video pe care le gasesti cu casuta de cautare din dreapta sus.

  41. da..am eu o idee…
    dute la un prieten cu un tik sau cd/dvd si pune pe el malwarebytes sau sau..DRWEB CUREIT sau ceva de genu.bun..pe urma,dute la tine acasa si baga stikul cd/dvd-ul su mawlarebytes.intaleazal si fai un update.buun..pe urma dai un full scan si etarile pe HIGH,elimina toti virusii si pe urma cred ca o a ai net si dute si descarca o suita de securitare pe versiune trial recomand AVIRA SAU KASPERSKY! kaspersky..bun..odata cu kaspersky fal foortzaa si setarile pe high (te descurci tu) si ruleazai un update si pe urma dupa update un full scan si te-ai scapat . daca nu,nu ai alta sansa decat sati refaci windowsul astfel:
    -dute la un prieten si fa un cd bootabil cu Acronis Disk Director
    -vino inapoi akas si baga cd-ul si formateaza tot hardul din boot
    -si pui windowsul nou curat si nu o sa mai ai treaba.
    Sau…daca nu vrei asa,dute la acel amic al tau si fa un cd bootabil cu kaspersky recue disk si iti spun ca o sa rezolvi 100%.SUCCES!!!!

  42. Am rezolvat problema cu un cd boot cu kaspersky rescue 10.Scanarea in windows nu merge pt ca acel white screen iti blocheaza desktopul si nu vezi nimic . Multumesc pentru raspunsuri

  43. Buna ziua.
    Folosesc MalwareBytes de mai mult timp, cu licenta si m-a protejat mai mult decit multumitor. In ultima perioada insa, ceva mi l-a dezactivat. Am scanat PC-ul cu Dr Web CureIt si, mi-a sters mai multe perograme (probabil infectate), printre care si MalwareBytes. L-am descarcat de pe site-ul oficial insa acolo e versiunea premium. Si nu imi mai recunoaste cheia de licenta. Ce sa fac? Unde gasesc -eventual- o versiune mai veche? Sau, cum sa procedez pentru reactivare? Multumesc.

Trackbacks

  1. […] Scanați antimalware cu programe gen Malwarebytes […]

Speak Your Mind

*