Cum se face update de firmware pentru SSD-urile OCZ Vertex 2, Vertex LE si Agility 2 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum facem update de firmware pentru SSD-urile OCZ Vertex 2, Vertex LE, Agility 2 . Metoda pe care o vom folosi este cea mai recomandata, atat pentru cei care folosesc ca sistem de operare principal Windows cat si pentru cei care folosesc Linux sau Mac OS.
La ce ajuta un update de firmware pentru SSD-urile OCZ Vertex 2, Vertex LE, Agility 2?
Firmware-ul este un fisier mic care da instructiuni controlerului, ii seteaza limitele si ii spune dispozitivului cum si care trebuie sa fie comportamentul dispozitivului (SSD-ului) in diferite situatii. Practic sunt regulile dupa care va functiona SSD-ul. Prin update-ul de firmware se pot inlatura eventualele probleme ce apar pe unele placi de baza, se pot repara bug-uri ale dispozitivului, se pot imbunatati tehnologiile cu care vine acesta, dispozitivul poate deveni compatibil cu unele placi de baza cu care pana la momentul update-ului de firmware, nu era compatibil, se pot seta sau inlatura anumite limitari puse de producator.
In cazul de fata, noul firmware 1.37 rezolva problema cu ecranul albastru (BSOD) care apare cand pc-ul intra in sleep mode
Daca am dori sa facem update-ul de firmware din Windows, ar trebui sa indeplinim cateva conditii, si anume:
– Windows-ul sa nu fie instalat pe SSD
– Sa avem suport AHCI si acesta sa fie activat in BIOS
Acum nu stiu daca cineva va sta sa faca un reinstall de Windows pe un HDD doar pentru a indeplini conditiile si a face update de firmware SSD-ului.
Ei bine, metoda prezentata astazi ne va permite sa facem update de firmware chiar daca Windows-ul este instalat pe SSD si chiar daca nu avem suport AHCI (asa cum se intampla si in cazul meu)
Ce presupune mai exact metoda prezentata in tutorial?
– sa avem la indemana un stick de 512 MB sau 1 GB ori un CD gol
– sa descarcam Universal USB Installer
– sa descarcam imaginea ISO OCZ Tools (o distributie live de linux creata de OCZ). Live insemnand un sistem de operare ce poate fi rulat de pe un CD sau stick USB fara a fi necesara instalarea acestuia.
– sa facem stick-ul USB boot-abil cu ajutorul lui Universal USB Installer asa cum s-a aratat in tutorial sau sa ardem imaginea ISO descarcata.
Tutorial ardere CD bootabil in Windows
Tutorial ardere CD bootabil in Linux
– sa ne asiguram ca avem calculatorul pe care se afla SSD-ul, conectat la un router si ca avem creata deja conexiunea la internet in router sau sa detinem o placa de retea wireless pe pc-ul in care se afla SSD-ul caci firmware-ul va trebui sa fie descarcat de pe internet in timpul procesului de update.
Restul pasilor ii veti gasi desigur in tutorialul video.
ATENTIE: Videotutorial.ro nu isi asuma raspunderea pentru cazurile de nereusita si aducere a dispozitivului in stare de nefunctionare. Datorita hardware-ului foarte variat existent pe piata si a incompatibilitatii cu alte componente hardware, exista riscul ca procesul de update sa esueze si sa duca la defectarea SSD-ului.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum se face update de firmware pentru SSD-ul OCZ Vertex 2, Vertex Le, Agility 2

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. calitatea video este foarte proasta… nu ma asteptam!

  2. vad ca merge cam greu pc cu tot cu ssd. cred ca o sa mai raman o vreme pe hdd. si asa n-am sata3 pe placa de baza.

  3. Adrian Gudus a zis

    alex:
    vad ca merge cam greu pc cu tot cu ssd. cred ca o sa mai raman o vreme pe hdd. si asa n-am sata3 pe placa de baza.

    Nu stiu cum numarati voi timp-ul de boot… probabil puneti la socoteala si post boot-ul care va fi mereu acelasi indiferent ce SSD iti pui….
    SSD-ul meu este unul de generatie veche, SATA 2 si totusi uite in cat timp booteaza Windows 8. Arata-mi un HDD care sa aiba Windows pe el cu cele mai tari, adanci si dure setari pentru performanta/optimizare care sa booteze in 7 secunde. Uite si dovada aici: http://www.youtube.com/watch?v=-XzpSyBKaMs

  4. Am o placa de baza gigabyte si are porturi sata 2 pot sa montez hdd pe sata 3 sau ssd ?

  5. Adrian Gudus a zis

    iosif:
    Am o placa de baza gigabyte si are porturi sata 2 pot sa montez hdd pe sata 3 sau ssd ?

    Da insa viteza acestora va fi limitata. Vei avea “viteza” SATA2: http://sarcomputer.files.wordpress.com/2011/05/sata2_vs_sata3.jpg?w=600&h=305&h=305

  6. pai ce tu dai drumu la pc si incepi numaratoarea dupa 15 secunde ? a pornit in fix 30 secunde. asa porneste si pc-ul meu in 30 secunde fara ssd si eu am windows 7 incarcat cu toate prostiile – se stie ca windows 8 are un timp de boot mai mic decat 7. daca pun windows 8 porneste mai repede de 30 secunde. boot ca boot … dar cand ai dat la device manager dupa shutdown i-a trebuit cateva secunde sa-l deschida. nu stiu cel putin eu ma asteptam la mai mult de la un ssd.

  7. Adrian Gudus a zis

    alex:
    pai ce tu dai drumu la pc si incepi numaratoarea dupa 15 secunde ? a pornit in fix 30 secunde. asa porneste si pc-ul meu in 30 secunde fara ssd si eu am windows 7 incarcat cu toate prostiile – se stie ca windows 8 are un timp de boot mai mic decat 7. daca pun windows 8 porneste mai repede de 30 secunde. boot ca boot …dar cand ai dat la device manager dupa shutdown i-a trebuit cateva secunde sa-l deschida.nu stiu cel putin eu ma asteptam la mai mult de la un ssd.

    Am tot repetat in tutorial ca unele parti din desktop nu intrau in captura. Camera acoperea doar o parte din desktop-ul meu.
    Device Manager era deschis demult. ti se pare ca a durat mult pentru ca a trebui sa ma tot uit pe display-ul camerei sa vad unde trebuie sa trag fereastra ca aceasta sa intre in “raza” de captura a camerei.
    Detalii usor de inteles si observat de orice om cu putina logica. Daca nu cumva ai doar 10 ani. atunci te inteleg perfect…

  8. alex:
    pai ce tu dai drumu la pc si incepi numaratoarea dupa 15 secunde ? a pornit in fix 30 secunde. asa porneste si pc-ul meu in 30 secunde fara ssd si eu am windows 7 incarcat cu toate prostiile – se stie ca windows 8 are un timp de boot mai mic decat 7. daca pun windows 8 porneste mai repede de 30 secunde. boot ca boot …dar cand ai dat la device manager dupa shutdown i-a trebuit cateva secunde sa-l deschida.nu stiu cel putin eu ma asteptam la mai mult de la un ssd.

    Nu te supara dar esti cam paralel cu pc-urile si vorbesti pe aici fara rost , a numarat dupa 15 secunde pentru ca timpul acela nu face parte din boot-are , in timpul ala lucreaza placa de baza si nu are legatura cu partea de stocare ca e ssd sau hdd si cat e de performant e . asta 1 la mana , 2 la mana priveste tutorialele acestea sa vezi ce poate un ssd pe langa un hdd si mai vorbim dupa https://www.videotutorial.ro/?p=2981 si https://www.videotutorial.ro/?p=7273 .

  9. Salut,

    Am o intrebare chiar daca nu face parte din subiectul mentionat de dvs.
    As vrea sa schimb pictogramele (iconitele) fonturilor din W7 cu cele din XP, cele care reprezinta TTF-urile, OTF-urile. Acestea din urma sunt mult mai evidente decat cele din W7, neputandu-se face deosebiri intre TTF si OTF.
    Se poate asa ceva? Cu cei care am mai vorbit, i-am mai intrebat, mi-au spus ceva de niste .dll, care ar trebui schimbate. Va rog mult daca imi puteti raspunde.

    Multumesc anticipat.

  10. manticore1580 a zis

    Salut tuturor.Voi faceti tutoriale despre SSD-uri?
    Oare ,cati useri au asa ceva in PC?
    Oare ,cati useri arunca banii pe asa ceva?
    Incercati sa prezentati ceva ce prezinta interes macar pentru 70% din nr. de vizitatori pe care il aveti.
    Din cate observ la comentarii,acest tutorial nu a multumit pe nimeni.
    Daca fac si eu un tutorial cu un PC care costa 20.000$,sau un laptop care costa 3.000$ credti ca
    intereseaza pe cineva? Raspuns…NU (poate 0,1% pentru cei cu bani)
    Aveti tutoriale foarte bune si utile.UN MARE RESPECT
    In trecut ati prezentat Placa de Baza la 800 RON.Aveti impresia ca ne-am nascut in
    bani.Raspuns…NU
    Jos palaria pentru tutorialele din trecut,dar asta nu inseamna ca aveti mereu dreptate.
    Sa nu fie cu suparare eu nu va critic,incerc sa va spun unde gresiti.

  11. Adrian Gudus a zis

    manticore1580:
    Salut tuturor.Voi faceti tutoriale despre SSD-uri?
    Oare ,cati useri au asa ceva in PC?
    Oare ,cati useri arunca banii pe asa ceva?
    Incercati sa prezentati ceva ce prezinta interes macar pentru 70% din nr. de vizitatori pe care il aveti.
    Din cate observ la comentarii,acest tutorial nu a multumit pe nimeni.
    Daca fac si eu un tutorial cu un PC care costa 20.000$,sau un laptop care costa 3.000$ credti ca
    intereseaza pe cineva? Raspuns…NU (poate 0,1% pentru cei cu bani)
    Aveti tutoriale foarte bune si utile.UN MARE RESPECT
    In trecut ati prezentat Placa de Baza la 800 RON.Aveti impresia ca ne-am nascut in
    bani.Raspuns…NU
    Jos palaria pentru tutorialele din trecut,dar asta nu inseamna ca aveti mereu dreptate.
    Sa nu fie cu suparare eu nu va critic,incerc sa va spun unde gresiti.

    Daca tu nu detii un SSD asta nu inseamna ca nimeni nu are SSD sau nimeni nu isi permite asa ceva.
    Acest tutorial este cerut de foarte mult timp pe rubrica de comentarii. Doar eu am numarat 20 de comentarii care cereau un tutorial despre update-ul de firmware la SSD din Linux, tocmai pentru ca procesul de update din Windows este conditionat de cele 2 cerinte (windows-ul sa nu fie instalat pe SSD si sa ai suport AHCI)
    Priviti mai larg, nu doar in interesul si din punctul vostru de vedere! Este un site public, ne viziteaza peste 15000 de oameni. Drept dovada tutorialul a facut aproape 1000 de vizionari (scrie sub titlul tutorialului cate vizionari are si va mai face)
    Ce este interesant pentru tine, nu este interesant pentru altul…si invers…..trebuie sa gandim ca o comunitate si nu individual.

  12. Tutorial bine gandit si excelent. Am mai facut update de firmware la un OCZ2 sub Windows, la 1.35 si sincer mi-a cam trecut cheful sa mai fac altele. Dupa vizionare am facut update la 1.37 fara dureri de cap si apoi am facut si la un OCZ3 update la 2.22. Sunt tutoriale bune si acum multa lume a cumparat SSD-uri de cand s-au scumpit HDD-urile anul trecut. Poate nu toti au bani de procesoare scumpe, sau placi de baza din seria ROG sau similare, dar apreciez acest tutorial pentru ca mi-a fost de folos (si sigur nu sunt din acei 0,1% din comentariul precedent).Multumesc.

  13. Salut!
    Frumos tutorialul !
    Am facut si eu update !
    Si nu imi pot instala Ubuntu oare dc?
    nuj mi se blocheaza pc si gata nu mai merge ! :P_

  14. ProgrameOriunde a zis

    manticore1580:
    Salut tuturor.Voi faceti tutoriale despre SSD-uri?
    Oare ,cati useri au asa ceva in PC?
    Oare ,cati useri arunca banii pe asa ceva?
    Incercati sa prezentati ceva ce prezinta interes macar pentru 70% din nr. de vizitatori pe care il aveti.
    Din cate observ la comentarii,acest tutorial nu a multumit pe nimeni.
    Daca fac si eu un tutorial cu un PC care costa 20.000$,sau un laptop care costa 3.000$ credti ca
    intereseaza pe cineva? Raspuns…NU (poate 0,1% pentru cei cu bani)
    Aveti tutoriale foarte bune si utile.UN MARE RESPECT
    In trecut ati prezentat Placa de Baza la 800 RON.Aveti impresia ca ne-am nascut in
    bani.Raspuns…NU
    Jos palaria pentru tutorialele din trecut,dar asta nu inseamna ca aveti mereu dreptate.
    Sa nu fie cu suparare eu nu va critic,incerc sa va spun unde gresiti.

    Vrei pc decent pentru zilele noastre sau bun? Evident ca vei scoate ceva bani din buzunar,insa vei avea cam ce iti trebuie la un PC in anul 2012.

  15. alex:
    pai ce tu dai drumu la pc si incepi numaratoarea dupa 15 secunde ? a pornit in fix 30 secunde. asa porneste si pc-ul meu in 30 secunde fara ssd si eu am windows 7 incarcat cu toate prostiile – se stie ca windows 8 are un timp de boot mai mic decat 7. daca pun windows 8 porneste mai repede de 30 secunde. boot ca boot …dar cand ai dat la device manager dupa shutdown i-a trebuit cateva secunde sa-l deschida.nu stiu cel putin eu ma asteptam la mai mult de la un ssd.

    daca nu ai fost atent atunci se boot-a de pe un stick usb, nu de pe ssd

  16. Foarte bun tutorial. Mulțumim Adi.
    Eu am un OCZ Vertex 2 SATA II 3_5, SSD de 240GB (2VTX240G).
    Prima varianta update nu ma încânta pentru ca am un multi boot de 3 sisteme de operare pe el.
    Varianta asta a picat la fix, am făcut update de firmware 1.37 și a mers perfect.
    VideoTutorial mereu la înălțime, mulțumim pentru tot.
    Așteptam și de la Alexandru Șerban tutoriale interesante (Adobe After Effects…).

  17. Cristea Codrut a zis

    Adrian sunt foarte indignat si suparat pentru ca am observat ca au aparut fel, de fel de carnati care va copiaza (sunt foarte multe videotutoriale CARE AU IESIT DE TE MIRI UNDE )Nu mi se pare corect sa furi munca unor profesionisti si sa iti bati joc de ea{am urmarit videotutorialul lor …sunt varza}Oare nu se poate face nimic?

  18. Mie imi porneste mai repede decat pe ssd-ul tau; si am un hdd vechi ide o sa pun un videocip mai tarziu… in caz ca nu ma credeti

  19. Salut Adrian imi cer scuze ca iar te zapacesc cu Ubuntul meu
    Dar nuj ce are mi se blocheaza pc aproape de terminare si nu mi se instaleaza Ubuntul si raman si fara windows acuma am windows imi poti spune si alte variante de Ubuntu ??

    Mentionez ca lam instalat corect dupa un totorial!

  20. Apropo cum se instaleaza un driver pentr-u placa de retea Realtek RTL8110SC integrata pe placa de baza Asus P5VD2-X in Ubuntu ?

  21. Driverul lam luat de aicea (http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=4&Level=5&Conn=4&ProdID=9&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true) da lam descarcat cel pentru Unix (Linux) LINUX driver for kernel 3.x and 2.6.x and 2.4.x

  22. As dori daca se poate sa faceti si un tutorial pentru cei care doresc sa-si faca Update la HDD; Seagate, Western Digital, Hitachi. Multumesc.

  23. Felicitari , pt tutorial,am reusit un update de firmware la un OCZ agility3 240gb ,pe un Lenovo W520 ,dar nu reusesc pe desktop , i7 2600k, 4gbram ,video ati 6990,placa baza asus maximus extreme iv,ssd sistem OCZ vertex 2 60GB,nu vrea sa booteze de pe stick ! pot sa-l updatez de pe laptop?sau ce tre facut in bios la maximus asta ?!? poate ma puteti ajuta !!!!!!!!!!pls!

  24. salut am nevoie de ajutor am cumparat azi OCZ agility 4 128gb l-am montat si am instalat windows 8 totu ok apoi la un restart nu a mai pornit sistemu ca nu ar exista system de operare , reinstalez din nou de data asta pana acum e totu bine desi mi-a dat ceva emotii cand am vrut sa fac actualizare firmware 1 linuxul imi zice ca nu am ssd in laptop ceva cu not supported ,, nu mai intelg nimik!!! imi zice cineva ceva, ce ar putea solution problema mea?

Speak Your Mind

*