Cum se instaleaza VMware Tools pe sistemele de operare Linux – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Linux si VMware Player. Mai exact, o sa vedem cum se instaleaza VMware Tools in distributiile Linux instalate in masina virtuala VMware Player. Nu are sens sa mai explicam in scris ce este VMware Player pentru ca acesta a fost deja prezentat in tutorialul Instalare si prezentare program de virtualizare VMware Player
Ce este VMware Tools?
Este foarte important sa instalati VMware Tools in sistemul de operare guest (sistemul virtual) dupa ce instalarea in VMware Player a acestuia a luat sfarsit.
Prin intermediul VMware Tools vor fi imbunatatite:
– performantele grafice ale sistemului virtual
– vom avea posibilitatea sa impartim foldere intre sistemul virtual (guest) si cel real (host), sa punem foldere de pe guest pe host printr-un simplu drag and drop
– nu va mai fi nevoie sa apasam Ctrl+Alt ca sa eliberam cursorul mouse-ului din sistemul guest (virtual) acesta va sti singur cand se afla in sistemul virtual si cand se afla in sistemul real
– vom avea posibilitatea sa copiem o adresa url din browserul sistemului real si sa o lipim (Paste) in bara de adrese a browserul din sistemul virtual
– vom putea folosi dispozitivele si perifericele USB conectate la PC-ul real, in sistemul de operare virtual
Cu alte cuvinte, instaland VMware Tools in sistemul virtual vom avea mai multa flexibilitate si o mai buna integrare cu sistemul de operare real.
Pentru cei care folositi ca masina virtuala VirtualBox va trebui sa instalati Guest Additions (similar cu VMware Tools). Despre cum se face acest lucru s-a vorbit in tutorialele:
Cum se face share intre sistemul real si cel din virtual box,masina virtuala fiind Ubuntu Linux
Cum conectam dispozitivele USB in VirtualBox cand sistemul real este Ubuntu Linux
Cum se face share intre sistemul de operare real si cel virtual din VirtualBox
Cum se folosesc dispozitive USB ca webcam, tuner tv, bluetooth, etc in Virtualbox
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum se instaleaza VMware Tools in distributiile Linux instalate in VMware Player.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. ProgrameOriunde a zis

    Se poate si un tutorial despre cum se instaleaza “guest additions” in linux?:D

  2. scz ca ce va intreb nu are legatura cu tutorialul dar ati putea sa-mi spuneti cum scap de reclama aia la love7 care apare de cate ori dau iesire de pe vplay?este virus?

  3. Fehervari Zsolt a zis

    Am o intrebare daca instalez programul care o spui la video tuturial il pot pune inapoi windowsul pe care il am ???

  4. Ce iti place mai mult la Linux Mint 13 Maya, interfata Mate, Cinnamon, Kde sau Xfce? Mie imi place enorm de mult interfata Xfce.
    Daca tot esti pasionat de linux, ai vrea sa faci un tutorial in care Linux Mint 13 Xfce sa arate ca Ubuntu 10.10, adica nu imi place tema aia cu alb din linux mint, si vreau sa o schimb in negru.
    Sau daca ai vreu sa ne prezinti intrun tutorial Linux Mint Debian, deoarece este mult mai tare ca celalalte versiuni de linux mint.

  5. ProgrameOriunde:
    Se poate si un tutorial despre cum se instaleaza “guest additions” in linux?:D

    Exista deja, cititi comentariile textul de deasupra tutorialului inainte sa postati comentarii. Da click pe titlul scris cu rosu “Cum se face share intre sistemul real si cel din virtual box,masina virtuala fiind Ubuntu Linux” si vei ajunge direct la tutorial.

  6. Totuși cunoaște cineva vreo modalitate de a face conexiune la internet în mint 13 kde prin pppoe de la rds? Se pare că această informație nu există pe internet, iar modalitățile cunoscute în ubuntu nu funcționează niciuna. Dacă are cineva conexiune de la rds poate s-ar interesa să găsească o soluție. Variantele cunoscute cu DSL sau sudo pppoeconf nu merg niciuna. Se pare că mint kde nu are suport pentru pppoe. Poate că ar trebui instalat vreun pachet anume despre care eu nu știu. Dar atenție! Doar Mint KDE fără restul că acolo se poate! În Mint KDE 13 se pare că nu se poate și pace bună.

  7. Am o intrebare: un sistem de operare instalat ( win xp sau win 7), poate fi adus pe masina virtuala pentru a beneficia si de portabilitate? Intreb aceasta pentru ca am soft licentiat instalat si as dori sa-l pastrez si sa-l folosesc si pe alte sisteme decat cel rezident.

  8. mam chinuit mult sa instalez vmwere tools an zorin 6.1,dar pana la urma am reusit ,nu anteleg de trebuie sa fie asa de greu sa instalezi ceva an linux ,asi vrea sa fie ca la windows dubluclik si scapi de probleme ,ce sa mai zic fiecare distributie de linux are cate un mod diferit de a instala ceva.atunci cand linux o sa scape de astea va garantez ca toata lumea ar folosi linux ,deocamdata e numai pentru programatori.

  9. am inceput cu win 95 si am trecut prin tot microsoftul pana la win 8 dar m-am saturat de virusi azi m-am hotarat sa trec la zorin-os-7-core-32 insa nu stiu cum sa instalez sopcast-ul eu am dolce tv si singura posibilitate sa vad digisport este internetul te rog sa ma ajuti [am trecut demult de ,,faza” jocuri pe calculator acum doar citesc presa online , intru pe cateva siturii si mai citesc cate o carte pdf] am incercat cu ppa:ferramroberto/sopcat si in terminal cu sudo apt-get update mai departe sudo apt-get install sopcat-player dar la sfarsit m-ea dat eroare te rog daca poti sa ma ajuti ? Multumesc anticipat !

  10. Pe backtrack cand dau comanda sudo./ … etc imi da eroarea comnand not found ! De ce ?

  11. salut vreau sa faci un tutorial despre vmware tools in windows…sunt nelamurit daca trebuie sa confirm la fel ca in virtual box cestia aia cu acceleratia 3D. Astept un raspuns sau un tutorial. Multumesc

  12. și mie îmi dă la fel comnand not found ! fă ca la comentarii ca se poată adăuda si capturi de ecran

  13. iulian@iulian-virtual-machine:~$ cd Desktop
    iulian@iulian-virtual-machine:~/Desktop$ cd vmware-tools-distrib/
    iulian@iulian-virtual-machine:~/Desktop/vmware-tools-distrib$ ls -a
    . bin doc FILES installer vgauth vmware-install.real.pl
    .. caf etc INSTALL lib vmware-install.pl
    iulian@iulian-virtual-machine:~/Desktop/vmware-tools-distrib$ sudo ./vmware-install.pl -d
    [sudo] password for iulian:
    open-vm-tools are available from the OS vendor and VMware recommends using
    open-vm-tools. See http://kb.vmware.com/kb/2073803 for more information.
    Do you still want to proceed with this legacy installer? [no]

    iulian@iulian-virtual-machine:~/Desktop/vmware-tools-distrib$ no
    no: nu s-a găsit comanda
    iulian@iulian-virtual-machine:~/Desktop/vmware-tools-distrib$
    vezi cu ce am gresit uite cum apare la mine parola am bagato corect am fact cum ai zis tu

  14. Am Ubuntu 14.10 trasty si ca si alte dati terminalul mia spus ca nu gaseste comanda nici- cd Desktopnici iar la comanda :ls-a a spus ca nu are ce lista
    Am intalnit mai mereu neputinta de a gasi nu am putut instala nici tote ce se seteaza la inceput la majoritatea era nu poate deschide reposirory de exemplu de foarte multe ori nu vrea sa faca update ,cred ca nu a facut update de vre-o trei zile .
    am renuntat sa ma mai framant si cred ca o sa iau alt linux

Speak Your Mind

*