Cum se face un stick usb bootabil pentru instalarea Windows 8 – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video veti vedea cum se face un stick usb cu Windows 8, pentru asta vom folosi WinToFlash si Demon Tools care sunt softuri gratuite.
Acum ceva vreme v-am prezentat un soft de la Microsoft care face acelasi lucru, era vorba despre Windows 7 USB/DVD download tool pentru care am facut un tutorial video. Din pacate Windows 7 USB/DVD download tool nu functioneaza foarte bine cand vine vorba despre Windows 8, chiar si pentru Windows 7 pot aparea probleme.
WinToFlash este un soft care ne permite sa punem rapid WIndows 8 pe un stick usb, treaba merge snur fara erori sau altfel de probleme.
Ca sa punem WIndows 8 pe stick cu ajutorul Win To Flash mai avem nevoie de un drive virtual, pentru asta vom folosi Demon Tools, este un soft gratuit (varianta Lite) care n-ar trebui sa lipseasca din niciun PC.
Daca vrem sa facem un stick usb bootabil cu Windows 8, avem nevoie de un Windows 8 bineinteles, acesta se gaseste gratuit in varianta Release Preview pe site-ul Microsoft, aveti linkul mai jos.
Am decis sa fac acest tutorial video deoarece am vrut sa instalez Windows 8 de pe stick si nu am reusit, asta pentru ca am folosit Windows 7 USB/DVD download tool, cand am bootat de pe stick am observat ca nu merge, pe ecran a aparut mesajul “Operating system not found” sau “missing operating system” nu retin exact. Am decis sa refac stick-ul iar de data asta am folosit Win To Flash si am reusit.
Se pare ca Windows 7 USB/DVD download tool are ceva probleme pe care nu aveam rabdarea necesara sa le rezolv in momentul acela. In ziua de azi nu mai avem timplu necesar uneori, ca sa rezolvam erorile. Proiectul Windows 7 USB/DVD download tool a fost oarecum abandonat deoarece Microsoft se pare ca a folosit cod open source pentru acest program, lucru imoral tinand cont ca Microsoft vinde Windows-ul.
In orice caz, WinToFlash merge si o face chiar foarte bine. Aveti grija in timpul descarcarii, sa nu luati prima versiune, este un executabil care va umple de bloatware, folositi linkul doi sau urmatoarele. Aveti grija si la Demon Tools, sunt softuri pline de bloatware, trebuie sa intelegem asta, doar sunt free.

Download Windows 8 Release Preview – gratuit
Download Demon Tools Lite – gratuit
Download WinToFlash – gratuit

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Am un stick usb kingston data traveler 101 de 4GB cu windows7 pe 64 de biti pe el si vreau sa stiu cum este bine sa il formatez din windows ca dupa aceea sa pun winsows 8 pe el.

  2. Andrei:
    Am un stick usb kingston data traveler 101 de 4GB cu windows7 pe 64 de biti pe el si vreau sa stiu cum este bine sa il formatez din windows ca dupa aceea sa pun winsows 8 pe el.

    Dupa ce salvezi tot de pe stick, treci la formatare (fat32) si dupa aceea poti pune windows 8 pe el. Si wintoflash formateaza insa e mai bine sa le ai pe toate in regula.

  3. Andrei:
    Am un stick usb kingston data traveler 101 de 4GB cu windows7 pe 64 de biti pe el si vreau sa stiu cum este bine sa il formatez din windows ca dupa aceea sa pun winsows 8 pe el.

    Ar fi indicat sa il formatezi fat32 si sa debifezi obtiunea quick. Operatiunea va dura aprximativ 10-15 minute. Debifand obtiunea quick si respectand indicatiile din tutorial nu vei intampina probleme. Succes.

  4. Eu numai cu WinToFlash faceam stick-urile bootabile cu Windows 7 si merge perfect fara probleme, am un mic stick defapt e un cititor card microSD si am pe el un card A-data de 4GB si merge super rapida instalarea windows 7. Eu numai acest soft am fosit, nu alte softuri, asta a mers brici din prima.

  5. Cristi, mai este un tutorial cu WinToFlash: https://www.videotutorial.ro/?p=2737 si acolo spuneai ca dupa ca bootam de pe usb la primul restart trebuie sa intram in bios si sa schimbam calea de boot pe HDD. Este valabil si in acest caz si daca putem crea acest stick boot-abil pe win xp sp3? si am mai postat o problema cu camtasia daca poti sa-mi zici ceva. Multumesc

  6. Eu am incercat cu programul de la Microsoft si nu am avut probleme..am si instalat win cu el (win8)

  7. cristi-admin: Dupa ce salvezi tot de pe stick, treci la formatare (fat32) si dupa aceea poti pune windows 8 pe el. Si wintoflash formateaza insa e mai bine sa le ai pe toate in regula.

    Si la allocation unit size las pe 4096 bytes sau ii dau default allocation size ?

  8. calincalin a zis
  9. Salut Cristi, foare bun tutorialul! Am o propunere de un tutorial, mai exact sa faci un tutorial despre “Windows 8 To Go”. Ar fi foarte util dupa parerea mea. La revedere si la mai multe tutoriale 🙂

  10. Nu înțeleg de ce vă place vouă să vă complicați cu DAEMON când există PowerISO! Eu din 2006 de când l-am descoperit îl folosesc și la montat, și la scris..de ce să ocupi spațiu și cu DAEMON, și cu ImgBurn/CD Burner XP/Nero etc când poți avea un program 2 în 1?

  11. Sugestia mea consta in urmatoarele programe:
    Rufus sau WiNToBootic.Sunt programe simple, fara daemon tools fara alte complicatii.Asta inenteles daca va hotarati sa nu folositi utiitarul propriu creat de Microsoft care se numeste Windows 7 Dvd usb tool.
    Respect.

  12. Jully:
    Nu înțeleg de ce vă place vouă să vă complicați cu DAEMON când există PowerISO! Eu din 2006 de când l-am descoperit îl folosesc și la montat, și la scris..de ce să ocupi spațiu și cu DAEMON, și cu ImgBurn/CD Burner XP/Nero etc când poți avea un program 2 în 1?

    E chestie de obisnuinta. Fiecare foloseste ce vrea el. Fa si tu tutoriale si da exemplu ca folosesti… bla,bla,bla si vin io si-ti zic ca de ce folosesti aia si nu folosesti “virtualCD”, ca e mai mic si mai bun si ….vorbe goale. De critici e plina lumea, de OAMENI ca Cristi, Adrian… RAR, foarte RAR.

  13. PalAlexander a zis

    Am descarcat Windows 8 Build 9200 am vrut sa il instalez in wmware player si am ajuns la pasul unde trebuie sa indroduc serialul ce sa bag am incercat cu serialul oficial de la microsoft pentru Windows 8 Release Preview (TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF) si nu am mers ce sa ii fac ?

  14. Jully:
    Nu înțeleg de ce vă place vouă să vă complicați cu DAEMON când există PowerISO! Eu din 2006 de când l-am descoperit îl folosesc și la montat, și la scris..de ce să ocupi spațiu și cu DAEMON, și cu ImgBurn/CD Burner XP/Nero etc când poți avea un program 2 în 1?

    Cristi a folosit Daemon Tools Lite pentru ca e gratis, nu pentru ca nu ar fi bun Power Iso, iar tu vi aici si te lauzi ca folosesti Power Iso (mare branza). Si eu folosesc Power Iso insa cu diferite key-uri pe pe net pt ca nu am bani si si daca as avea nu as da bani pe liciente, la fel si pentru windows. Daca tot te lauzi ca folosesti Power Iso fa o fotografie si aratane ca ai dat acei 29.95 $ pe licienta, insa pun pariu ca si tu ai key-uri de pe net!

  15. PalAlexander:
    Am descarcat Windows 8 Build 9200 am vrut sa il instalez in wmware player si am ajuns la pasul unde trebuie sa indroducserialul ce sa bag am incercat cu serialul oficial de la microsoft pentru Windows 8 Release Preview (TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF) si nu am mers ce sa ii fac ?

    Tu de ce crezi ca nu a mers ?

  16. nicu banditu a zis

    am facut si eu un windows xp pe stick dar se instaleaza foarte greu windowsul pe stick,mai repede merge pe dvd.

  17. PalAlexander:
    Am descarcat Windows 8 Build 9200 am vrut sa il instalez in wmware player si am ajuns la pasul unde trebuie sa indroducserialul ce sa bag am incercat cu serialul oficial de la microsoft pentru Windows 8 Release Preview (TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF) si nu am mers ce sa ii fac ?

    Baga serialul corect, il gasesti pe net! Dar nu ai sa poti sa-l activezi dupa instalare….serverul KMS inca nu este activ.

  18. Florin78:
    Cristi, mai este un tutorial cu WinToFlash:https://www.videotutorial.ro/?p=2737 si acolo spuneai ca dupa ca bootam de pe usb la primul restart trebuie sa intram in bios si sa schimbam calea de boot pe HDD. Este valabil si in acest caz si daca putem crea acest stick boot-abil pe win xp sp3? si am mai postat o problema cu camtasia daca poti sa-mi zici ceva. Multumesc

    Simplu, dupa primul restart, scoate stickul, nu mai intri in niciun BIOS…

  19. sailorriver a zis

    Eu am folosit “Windows 8 USB Installer Maker”,este ok programelul,scrie direct imaginea ISO pe stick.

  20. LiviuFlorin a zis

    Win 8 pe 64 bit nu am reusit sa instalez pe stick, dar cel pe 32 bit am reusit. Cred ca trebuie sa am sistemul de rulare pe 64bit ca sa pot instala pe stick tot pe 64 bit..?

  21. RafaelRafito a zis

    Foarte bun tutorial, multumesc Cristi !!!
    Eu am folosit Power ISO ca sa pun Windows 8 pe stick, fara nici un alt utilitar pe langa el.
    Respect pentru ce a ce faceti.

  22. Domnule Cristi am un stick CIBOX cu doua partitii(asa l-am cumparat) si nu pot sterge partitia mai mica. L-am facut bootabil insa la bootare imi vede doar partitia mica si nu merge. Cum fac sa am doar o singura partitie,sa pot boota de pe el ?

  23. Multe salutari!
    Va urmaresc de multa vreme si asa am ajuns si la windows 8. Am un system nou configurat tot cu ajutorul dumneavoastra,adica: MB H61ICAFE : I3 2100- 3,1Gb: 8G ram: video GT430 HDD WD 500G+Maxtor 80G.
    Cand a aparut Windows 8 am instalat varianta pe 32 biti si totul a fost OK .
    Win 8+Win XP .Astazi am facut un stick cu win8/64biti. Dar la instalare am primit mesajul ca nu poate fi instalat pe MBR ci pe GPT. Sincer de GPT nu am prea auzit. Varog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cum pot sa fac o conversie MBR-GPT si daca e bine sa fac asa ceva.
    Va multumesc de ajutor.

  24. Salutare tuturor,

    Pentru cei care doresc o alternativa la Daemon Tools, folositi – gBurner Virtual Drive 3.2. Un program simplu, usor de utilizat si in ultimul rand, FREE.
    http://www.gburner.com/online-help/virtual-drive.htm

  25. virus2009 a zis

    Merge perfect cu utilitarul lor . Probabil Criati are o problema din sistem.

    LucYan:
    Eu am incercat cu programul de la Microsoft si nu am avut probleme..am si instalat win cu el (win8)

  26. Salut.Daca in loc de daemon tools folosesc power iso,merge?ma gandesc ca este tot un program de montare a imaginilor iso si nu numai,deci ar cam trebui sa mearga nu?

  27. Se poate face un stick bootabil pe care sa punem win xp, win7 si win 8?

  28. am instalat windows 7 ultimate 32 biti iso cu programul Windows 7 USB/DVD si nu am avut probleme la instalare, eu de pe acest sistem de opereare va scriu facut cu Windows 7 USB/DVD dar am facut unul si cu windows vista iso , tot cu Windows 7 USB/DVD < oricum yl am pe celalalt 😀

  29. salut!.am o mare problema cu care ma confrunt de aproape o saptaman si nu-i dau de cap.am ca sistem de operare windows 7 si vreu sa-mi pun windows 8 de pe un stick pentru ca dvd r meu nu-mi mai citeste dvd-urile,le citeste doar p alea originale.si nu reusesc sa fac acest usb,am incercat cu o gramada de programe si nu-mi iese bootable.va rog ajutati-ma!!!!! yo_liviu11 este id-ul meu….am mare nev d ajutor.multumesc

  30. mersi cristi de upload,super fain si foarte usor de botat pe stik,mi-a resuit fara nici o problema

  31. Buna dimineață, (e dimineață acum când scriu 😀 )
    Am și eu o întrebare, am un stick de 8GB (Hama 6MB/sec, 00090891)
    Doresc sa fac stick-ul bootabil cu Windows 8, mai pe înțelesu meu sa-l fac ca și cum as face un DVD cu Windows 8, întrebarea mea e următoarea :
    E bun stick-ul dacă da, urmez videotutorialu de mai sus? Dacă nu, din ce cauza nu e bun ?
    Inca ceva stick-ul este format FAT32 și Windows-ul care doresc sa-l pun pe stick e format ISO de 3.33GB.
    Mersi și aștept răspuns URGENT 🙂 .

    • Pentru Alex
      Stickul este bun si da urmeaza tutorialul.Daca ai probleme cu marimea sistemului poti formata stickul ca NTFS

      • Am urmat pași am făcut tot, însă după restart apăs tasta F12 îmi apare meniul de bootare și aleg (USB HDD) însă nu bootează și țin sa menționez ca am setat USB HDD ca frist device în Bios.
        Va rog frumos sa ma ajutați!

  32. Adrian Gudus a zis

    Alex:
    Am urmat pași am făcut tot, însă după restart apăs tasta F12 îmi apare meniul de bootare și aleg (USB HDD) însă nu bootează și țin sa menționez ca am setat USB HDD ca frist device în Bios.
    Va rog frumos sa ma ajutați!

    Maine voi posta o solutie pentru cazurile in care un Stick USB este sau devine nebootabil. Chestie patita si de mine, de mai multe ori cu mai multe stick-uri USB

  33. Adrian Gudus a zis

    Alex:
    Sa ma anunți te rog frumos ce trebuie sa fac și cum pot vedea dacă e bootabil fără restart.

    Nu este de datoria noastra sa va anuntam. Tocmai din acest motiv, orice site web are in sidebar partea dreapta sus sau in stanga casuta “aboneaza-te” sau cum avem noi “ABONAMENT” ca cel ce doreste sa ramana la curent cu noile articole ce vor fi postate. Introduci adresa ta personala de email in campul “ABONAMENT” apoi faci click pe butonul rosu “Trimite”. Vei primi pe contul tau de email un email de la noi in care vei avea un link pe care va trebui sa dai click (sa il accesezi) pentru a confirma abonarea. Abonarea prin email la site-ul nostru si in general la alte site-uri este gratuita si nu costa nimic, Cand vom posta noi tutoriale video, vei fi anuntat pe mail

    Acum o intrebare pentru tine: de ce fara restart? ti-a zis tie unprieten ca nu e bine sa dai restarturi ? 🙂

    • Stiu chestia cu abonamentu, dar cum cred ca apare multe tutoriale pe zi…
      Cat despre restart nu mi-a zis nimeni doar ca am crezut ca e probabil e prima oara cu stick-ul
      In fine ai putea sa ma ajuți azi ca sa știu dacă caut în alta parte.

  34. Adrian Gudus a zis

    Alex:
    Stiu chestia cu abonamentu, dar cum cred ca apare multe tutoriale pe zi…
    Cat despre restart nu mi-a zis nimeni doar ca am crezut ca e probabil e prima oara cu stick-ul
    In fine ai putea sa ma ajuți azi ca sa știu dacă caut în alta parte.

    Noi obisnuim sa posta 1, maxim 2 tutoriale intr-o zi. asa ca nu vei primi prea multe email-uri de la noi.

  35. Adrian Gudus: Noi obisnuim sa posta 1, maxim 2 tutoriale intr-o zi. asa ca nu vei primi prea multe email-uri de la noi.


    Adrian Gudus: Noi obisnuim sa posta 1, maxim 2 tutoriale intr-o zi. asa ca nu vei primi prea multe email-uri de la noi.


    Pana la urma ma poți ajuta 🙂 ? Te rog frumos.

  36. salut
    windowsul ce urmeaza sa-l pun poate sa fie si imagine sau trebuie sa-l deschid cu daemon tools

  37. Un bun si interesant tutorial! merci,mi-a prins bine! un mare LIKE pt toata munca ce o depuneti !

  38. Salut baieti, am si eu o intrebare, in legatura cu windows 8, l-am instalat,activat, merge ok, doar ca atunci cand din interfata Metro-Ui apas pe tasta “windows” ca sa imi apara desktop-ul , imi apare desktopul , doar ca nu mi se incarca wallpaper-ul , ramane culoarea din interfata Metro-Ui,si nici o parte din pictograme nu apar,trebuie sa dau mereu un refresh ca sa apara! un sfat ceva … multumesc!

  39. Eu nu pot instala Windows 8 enterprise pe 32 bit.Astept 2-3 min dupa care imi da o eroare si your computer needs to restart.

  40. Foarte folositor acest tutorial. Buna treaba

    Multumim mult!

  41. Salut , ai un laptop cu configuratia Intel(R) pentium (R) CPU B960@ 2.20GHz . 4.00 GB ram , nu pot sa instalez windows 8 pe 64 biti , imi da eroare .din ce cauza ?

  42. Ce eroare iti apare mai exact? In ce conditii? Da mai multe detalii.

  43. Salut Cristi poti face un tutorial despre cum se instaleaza un windows pe un laptop cu uefi.metoda veche de instalare a windowsului nu functioneaza.

  44. salut, daca am facut stick-ul bootabil cu windows pe el , pot sa-l pastrez acolo si sa reinstalez windows-ul de cate ori am nevoie?

  45. salut cristi am o intrebare intrebare e asta cum crez osa pot boota pe stick de 4 gb windows xp

    • Ca să faci un USB bootabil cu Windows XP poți folosi Rufus. Vezi că ai tutorial pe site. Îl găsesti folosind căsuța de căutare.

  46. cristi linkurile nu merg la mine ma trimit in alta parte ce sa fac spune-mi te rog

Trackbacks

  1. […] ei avem alte tutoriale care ii vor ajuta. Spre exemplu, pentru a pune Windows 8 pe stick pot folosi WinToFlash un tutorial realizat de colegul meu Cristi. Deasemenea pentru crearea unui DVD bootabil cu Windows […]

  2. […] usb cu MacOS pe Windows. Trebuie sa stiti ca aceasta operatiune nu este la fel de simpla ca, in cazul pregatirii si instalarii unui windows de pe un stick usb. Mac OS X foloseste alt sistem de fisiere si pentru a putea face stick-ul de instalare pe Windows […]

  3. […] tutoriale: Cum facem un DVD sau stick USB Boot-abil cu Windows 7 folosind Windows Vista, XP sau 7 Cum se face un stick usb bootabil pentru instalarea Windows 8 Cum se face un cd bootabil dintr-o imagine iso cu nero Deasemenea daca nu detineti o cheie de […]

Speak Your Mind

*