Configurare sistem performant la un pret foarte bun pe platforma AMD Fusion – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video vom configura un sistem performant pe noua platforma AMD Fusion in care AMD isi pune sperante mari, pana la urma se pare ca eforturile lor au dat rezultate, au o platforma inovatoare care functioneaza si mai ales este accesibila.
Concurenta dintre Intel si AMD este mai intensa ca niciodata, poate prin 2005 se simtea piata ca acum.
Noua platforma AMD Fusion cu noile procesoare incepe sa aiba succesul pe care AMD il asteapta din 2006, asta datorita deciziei de a introduce un procesor grafic din clasa discrete (placile video dedicate), acesta nu este un simplu IGP (integrated graphics processor), este de-a dreptul un procesor grafic de placa video integrat in corpul procesorului, acesta are 400 de nuclee de procesare pentru seria A8 si 320 pentru A6. AMD numeste acest nou procesor “APU” (accelerated processing unit). Chipul grafic lucreaza impreuna cu procesorul pentru accelerarea hardware a mai multor sarcini (video web si desktop, arhivare, transcodare, grafica, etc). Intel a ales alta cale, care se pare ca nu da rezultatele asteptate. La intel pentru a folosi CPU impreuna cu IGP ai nevoie de suport special si asta nu-i tocmai pe placul developerilor.
Un alt as pe care AMD il are este in maneca este folosire la unison a chipului grafic din cpu cu o placa video dedicata de la AMD, un fel de CrossFire, de fapt este crossfire pe bune, recunoscut chiar din bios, nu ca la SLI unde imperecherea se face in sistemul de operare si este nevoie de suport special din partea jocurilor ca sa functioneze. Interesant este ca odata montata placa video, impreuna cu chipul grafic din procesor, primesc o moua denumire si este recunoscuta ca o noua placa video.
Una peste alta AMD vine cu o gramada de noutati, toate la un pret mai mult decat decent, la pretul de 1600 lei ai un sistem functional, SSD pe SATA3, procesor cu 4 nuclee, placa de baza cu tot ce vrei pe ea si pe deasupra un consum mai mult decat subtire. Cu acest componente poti juca orice joc modern, bineinteles la setari mai low, pentru performante grafice mai bune se poate atasa o placa directX11 (ca cea de mai jos) si avem un CrossFire care practic dubleaza puterea grafica.
Componente folosite la configurarea sistemului:
Procesor AMD A8-3850, 2900MHz, 32nm, 4MB, socket FM1
Placa de baza Gigabyte A75-UD4H, socket FM1
Kit Memorie Dual Channel Geil 2x4GB DDR3, 1333MHz, Dragon
Flash SSD Kingmax SMP32 60GB, SATA 3, 2.5
Carcasa Delux MT482, Middletower ATX, 450W, Argintiu/Negru
HDD Hitachi Deskstar 7K1000 1TB, 7200rpm, 32MB, SATA3
Placa video Sapphire AMD Radeon HD6570 1GB GDDR3 HDMI, DVI-D, VGA (optional, merge si fara)
Sursa Corsair CMPSU-430CXV2, 430W, ATX2.2 (optional, carcasa are sursa)

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. ceau
    poti face un tutorial despre cum se instaleaza hackintosh(mac os x pe pc) pe amd ca mie nu merge prima oara am incercat pe un jaf cu pentium 4 care este inca functional se instala pana la capat.dar cand sa intru in el se reseta iar pe amd phenom x3(computerul meu actual) introduceam cd-ul cu hackintosh si la sigla cu apple asteptam putin si se reseta dar cand il instalez sa pot boota in windows
    stiu ca ai postat un tutorial dar acela era in masina virtuala eu vreau sa-l instalez fizic ci nu virtual

    specificatiile calculatorului meu :
    procesor : amd phenom x3 2.4 ghz
    placa video : nvidia gforce 9600 1 gb vram
    Ram : 3gb

    acuma sa nu ma acuzi ca am pus unde nu trebuie ca aici tot despre amd e vorba

  2. Salut Cristi, procesoarele AMD in ziua de azi nu le poti folosi in multi-tasking 100% pentru ca asa ceva nu se poate de cand stiu eu AMD intotdeauna a mers foarte greu cand ii dadeai sa faca mai multe operatii de ex. Internet si Instalare Joc sa spunem el murea era Cpu Usage:100% mereu. Si mai vreau sa iti spun ca procesorul A3870 parca din gama A38.., placa lor grafica este foarte slaba . Aici tot Intel HD4000 iese pe primul loc, ca uitete si tu cum se misca GPU-ul AMD, si cum se misca GPU-ul Intel HD. Eu tot pe Intel as merge pentru ca Intel intotdeauna a mers brici nu s-a vazut nicio infranare. De cand a aparut primul CPU Intel Pentium MMX a mers brici fara nici o blocare etc. chiar si astea mai noi din 2003-2005 au mers OK. Deci cum am vazut acest videosfat ca sa ii zic asa am renuntat imediat cum am vazut ca dabea scote 10fps/s AMD si Intel avea cred 20-30FPS pe sec poate chiar si 40-45fps. Tu ce zici ?
    Sa stii ca placile ASUS,MSI,Asrock mai ales ASrock e cea mai buna placa, Northbridge-ul e foarte rece. Eu am o placa intre vechi si nou P4i945GC care northbridge-ul e rece ca gheata, fata de altele.

  3. ai dreptate cristi cu placile astea asa am eu placa de baza asrock pe G31M-S2 cu ICH7 si la fel cu ai spus tu cu overclockarea dar in trecut am avut in test de la un prieten o placa gigabyte si mi-a dat mana libera sa imi pun componentele mele pe ea sincer nu mai stiu modelul placi dar era impecabila cat de bine se overclocka si a rezistat pana la oc cu FSB oc 1066 si a mea asrok-ul la 900 isi da restarturi si BSOD-uri!Sunt baiatul care te-a zapacit la …..,
    🙂

  4. ASUS:
    Salut Cristi, procesoarele AMD in ziua de azi nu le poti folosi in multi-tasking 100% pentru ca asa ceva nu se poate de cand stiu eu AMD intotdeauna a mers foarte greu cand ii dadeai sa faca mai multe operatii de ex. Internet si Instalare Joc sa spunem el murea era Cpu Usage:100% mereu. Si mai vreau sa iti spun ca procesorul A3870 parca din gama A38.., placa lor grafica este foarte slaba . Aici tot Intel HD4000 iese pe primul loc, ca uitete si tu cum se misca GPU-ul AMD, si cum se misca GPU-ul Intel HD.Eu tot pe Intel as merge pentru ca Intel intotdeauna a mers brici nu s-a vazut nicio infranare. De cand a aparut primul CPU Intel Pentium MMX a mers brici fara nici o blocare etc. chiar si astea mai noi din 2003-2005 au mers OK. Deci cum am vazut acest videosfat ca sa ii zic asa am renuntat imediat cum am vazut ca dabea scote 10fps/s AMD si Intel avea cred 20-30FPS pe sec poate chiar si 40-45fps. Tu ce zici ?
    Sa stii ca placile ASUS,MSI,Asrock mai ales ASrock e cea mai buna placa, Northbridge-ul e foarte rece. Eu am o placa intre vechi si nou P4i945GC care northbridge-ul e rece ca gheata, fata de altele.

    amd este bun in multitasking
    eu folosesc amd si merge fara probleme

  5. poate ca sunt eu noob dar imi puteti explica si mie care e faza cu ssd? ;;) mersi frumos

  6. Salut. Sustin ideea lui CaineRAU. Daca se poate face un tutorial despre instalarea mac os pe pc(fie intel fie amd) ar foarte bine. Stiu ca exista un tutorial in masina virtuala dar instalarea propriuzisa este mult mai diferita. Sa speram ca se poate face un tutorial despre asa ceva , ar fi chiar foarte util si interesant.

  7. AdrianGudus a zis

    dany:
    poate ca sunt eu noob dar imi puteti explica si mie care e faza cu ssd? ;;) mersi frumos

    Scrie sus in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Ce este un SSD si ce poate sa faca in comparatie cu un Hard Disk normal” apasa tasta Enter si vei gasi tutorialul. Pe pagina respectiva, sub player-ul video ai sectiunea “Articole Similare” sub care ai alte titluri de tutoriale pe care daca vei da click, vei ajunge direct la tutorialul respectiv

  8. Cristian este mai bun ssdul prezentat in tutorial decat cel rosu pe care il ai tu? Care s-ar descurca ma bine pe o placa sata 2?

  9. ASUS:
    Salut Cristi, procesoarele AMD in ziua de azi nu le poti folosi in multi-tasking 100% pentru ca asa ceva nu se poate de cand stiu eu AMD intotdeauna a mers foarte greu cand ii dadeai sa faca mai multe operatii de ex. Internet si Instalare Joc sa spunem el murea era Cpu Usage:100% mereu. Si mai vreau sa iti spun ca procesorul A3870 parca din gama A38.., placa lor grafica este foarte slaba . Aici tot Intel HD4000 iese pe primul loc, ca uitete si tu cum se misca GPU-ul AMD, si cum se misca GPU-ul Intel HD.Eu tot pe Intel as merge pentru ca Intel intotdeauna a mers brici nu s-a vazut nicio infranare. De cand a aparut primul CPU Intel Pentium MMX a mers brici fara nici o blocare etc. chiar si astea mai noi din 2003-2005 au mers OK. Deci cum am vazut acest videosfat ca sa ii zic asa am renuntat imediat cum am vazut ca dabea scote 10fps/s AMD si Intel avea cred 20-30FPS pe sec poate chiar si 40-45fps. Tu ce zici ?
    Sa stii ca placile ASUS,MSI,Asrock mai ales ASrock e cea mai buna placa, Northbridge-ul e foarte rece. Eu am o placa intre vechi si nou P4i945GC care northbridge-ul e rece ca gheata, fata de altele.

    depinde si de aplicatii
    de exemplu cand deschid mai multe taburi si intr-un tab fac ceva mai “ïntensiv” se blocheaza firefox-ul noroc cu windows 7 care dai de 10 ori pe close si se inchide fara task manager

    dar cand deschid counter-strike 1.6 plus inca o aplicatie merge bine cs-u

    cristi-admin:
    Studiem ideea si vedem ce iese, nu promitem nimic, i general e nevoie de anumite componente si asta ne ingreuneaza……

    sunt mai multe buid-uri de mac os x pt. pc cum ar fi iaktos,ideneb,etc.
    daca ar exista un build pt. amd ar fi interesant(daca ai procesor intel il instalezi fara chin)

    mai exista o metoda(asta nu stiu daca este doar pt. masina virtuala sau se poate instala fizic) prin care pe un cd instalezi un bootloader si pe celalalt mac os x original(nehackuit)bagi cd-ul cu bootloader-ul dupa ce s-a incarcat scoti cd-ul cu bootloaderu si il bagi pe ala cu mac os x apesi F5 si apoi apesi enter.

  10. Eu am putut sa instalez mai demult pe un AMD Barton 2500+ cu 1GB Ram, MAC OS X by AMD scria si s-a instalat imi facusem si cont de Apple ca asa cerea, si a mers, functiona, dar acuma pe astea noi trebuie ca sunt mai multe versiuni AMD64,Intel SSE, sau Intel SSE2 parca, dar eu nu am mai incercat sa instalez ca sa nu imi stric partitiile si sa pierd date importante.
    Uitati aici poate va ajuta cei care doresc sa instaleze MAC OS pe PC direct !

  11. ASUS:
    Eu am putut sa instalez mai demult pe un AMD Barton 2500+ cu 1GB Ram, MAC OS X by AMD scria si s-a instalat imi facusem si cont de Apple ca asa cerea, si a mers, functiona, dar acuma pe astea noi trebuie ca sunt mai multe versiuni AMD64,Intel SSE, sau Intel SSE2 parca, dar eu nu am mai incercat sa instalez ca sa nu imi stric partitiile si sa pierd date importante.
    Uitati aici poate va ajuta cei care doresc sa instaleze MAC OS pe PC direct !

    ce build ai folosit?poti sa dai un link te rog?

  12. Salut.Sistemul e ok, doar ca mai putin placa video. Ai pus celelalte componente de calitate, iar placa video slaba! La acest sistem merge minimHD5670! Dar dupa preturile si componentele puse de tine, merge un 7750/6850!

  13. Eu mai repede nu mi-as lua SSD-ul decat HDD….mi se pare mai folositor HDD…parerea mea.

  14. Dark:
    Eumai repede nu mi-as lua SSD-ul decat HDD….mi se pare mai folositor HDD…parerea mea.

    SSD-ul e mult mai rapid, eu folosesc un Corsair Force GT 60GB la fel ca al lui Cristi, si vreau sa iti spun ca eu sunt multumit ce performante poate sa aiba intre 500-540MB/s citire, si scriere 450-480MB/s, eu zic sa nu renunti la SSD daca vrei rapiditate si performanta. Daca doresti Stocare multa poti sa iti ei un HDD, doua HDD, trei-patru HDD-uri cate doresti. Dar astea acuma HDD-urile au ajuns si la 4TB.
    1.Pentru Sistemul de Operare iti recomand un SSD bun (Corsair Force GT)
    2.Pentru Stocare fisiere iti recomand Hitachi 7k1000 de 1TB – foarte silentios, foarte usor cand il ti in mana, si e foarte rece 35 de grade.
    Repet ! – SSD pentru Windows
    – HDD pentru Stocare

  15. Cristea Codrut Tiberiu a zis

    Cristi te rog frumos sa ma ajuti si pe mine in urmatoarea problema;Cu putin timp in urme ati facut un videotutorial despre un soft(Free Hide folder).L-am instalat si am parolat mai multe foldere cu poze(foarte importante) a functionat foarte bine dar problema este ca am formatat calculatorul si dupa ce am reinsalat programul nu mai pot gasi folderele cu poze.Te rog frumos spune-mi si mie cum pot gasi acele poze.TE ROG RESPECTUOS NU TE SUPARA PE MINE PENTRU INTREBARE,STIU CA CA NU ARE LEGATURA CU CEEA CE PREZINTI IN ACEST VIDEOTUTORIAL.

    • normal ca nu poti vedea acel folder din moment ce ai formatat computerul
      tu sti cei aia “formatare” sau esti la pascut cu oile lu’ becali? 🙂

      • Cristea Codrut Tiberiu a zis

        Nu stiu cat de expert esti tu in calculatoare din comentariul rezulta ca …………….nu prea,Prietene eu formatez calculatoare de foarte mult timp cu asa ceva ma ocup ceea ce am expus putin mai devreme este ceva nou pt mine(nu am mai lucrat cu acest program ) si probabil ca sti si tu pana nu te lovesti o anumita problema sau pana nu gresesti odata nu sti care este rezolvarea. Eu nu aveam nevoie de ironii sau de mistocareli,eu aveam nevoi de un sfat.Mistouri oricine poate sa faca nu doar suntem Romani.

        • daca ai noroc poti vedea acele foldere cu o distributir de linux LIVE
          de exemplu ubuntu

        • Te superi degeaba pe “caine rau” dar are dreptate. Zici ca te ocupi de multa vreme cu formatarea dar tu nu ai habar de cele mai elementare lucruri din IT. Lasa tot si incepi sa inveti de la inceput. Tot ce stii este pe sarite si de aia faci greseli elementare.
          1. Todeauna incercarile sa le faci in “cutiute cu nisip” sau in masini virtuale.
          2. Datele (absolut toate) se pastreaza in 3 locuri diferite.
          3. Inainte de a te apuca sa experimentezi ceva, citeste caci acum este documentatie pe net de poti sa si inebunesti daca-ti pui mintea cu ea.
          Easeus Data Recovery Wizard 5.0.1-FREE este una din solutiile la problema care ti-ai facut-o singur (asta ca n-aveai ce face)
          …………………..
          Zi merci daca ti-a reusit.

          • Cristea Codrut Tiberiu a zis

            O spun cu parere de rau sun unele softuri sau programe prezentate in ……………care nu functioneaza asa cum trebuie eu cand instalez ceva merg pe premiza ca este ok si nu mai imi iau masuri de siguranta,sunt multe exemple pe care nu pot sa le dau.Ar fi nepolititicos din partea mea. Multumesc pentru raspuns sper sa mearga.

    • Cristea Codrut Tiberiu:
      Cristi te rog frumos sa ma ajuti si pe mine in urmatoarea problema;Cu putin timp in urme ati facut un videotutorial despre un soft(Free Hide folder).L-am instalat si am parolat mai multe foldere cu poze(foarte importante) a functionat foarte bine dar problema este ca am formatat calculatorul si dupa ce am reinsalat programul nu mai pot gasi folderele cu poze.Te rog frumos spune-mi si mie cum pot gasi acele poze.TE ROG RESPECTUOS NU TE SUPARA PE MINE PENTRU INTREBARE,STIU CACA NU ARE LEGATURA CU CEEA CE PREZINTI IN ACEST VIDEOTUTORIAL.

      Cristea Codrut Tiberiu:
      Cristi te rog frumos sa ma ajuti si pe mine in urmatoarea problema;Cu putin timp in urme ati facut un videotutorial despre un soft(Free Hide folder).L-am instalat si am parolat mai multe foldere cu poze(foarte importante) a functionat foarte bine dar problema este ca am formatat calculatorul si dupa ce am reinsalat programul nu mai pot gasi folderele cu poze.Te rog frumos spune-mi si mie cum pot gasi acele poze.TE ROG RESPECTUOS NU TE SUPARA PE MINE PENTRU INTREBARE,STIU CACA NU ARE LEGATURA CU CEEA CE PREZINTI IN ACEST VIDEOTUTORIAL.

      poti recupera acele foldere cu poze cu pandora recovery urmareste acest vodeotutorial cap coada nu pe sarite https://www.videotutorial.ro/?p=8083 si fa exact ca in acel tutorial video si cred ca o sa recuperezi datele

    • pori recupera acel folder cu poze cu pandora recovery uita-te la acest videotutorial https://www.videotutorial.ro/?p=8083

  16. Salut. Eu tocmai am instalat mac os lion pe pc (versiunea iatkos l2 10.7.2) . Ar fi de folos un tutorial pe aceasta tema si sper sa se realizeze. M-ai am de rezolvat unele probleme la el (functionarea sunetului 5.1 si un driver pentru placa video nvidia g210 1gb pentru ca nu am gasit. ) Pe snow leopard am gasit un driver care mergea ok dar trebuie sa caut si pentru lion . Sper sa se realizeze acest tutorial. Sunt multe pe net dar prefer videotutorial.ro .

  17. AdrianGudus a zis

    andrei:
    Cristian este mai bun ssdul prezentat in tutorial decat cel rosu pe care il ai tu? Care s-ar descurca ma bine pe o placa sata 2?

    Cu siguranta SSD-ul detinut de Cristi este mai bun. Cat despre “daca e bun pe o placa cu sata 2” nu are importanta ce tip de conector ai, ca e sata 2 sau sata 3 ambele sunt identice ca conector, diferenta consta doar in limitarea vitezei pe sata 2 (este mai mica) si mai mare (pe sata 3)

  18. ASUS: SSD-ul e mult mai rapid, eu folosesc un Corsair Force GT 60GB la fel ca al lui Cristi, si vreau sa iti spun ca eu sunt multumit ce performante poate sa aiba intre 500-540MB/s citire, si scriere 450-480MB/s, eu zic sa nu renunti la SSD daca vrei rapiditate si performanta. Daca doresti Stocare multa poti sa iti ei un HDD, doua HDD, trei-patru HDD-uri cate doresti. Dar astea acuma HDD-urile au ajuns si la 4TB.
    1.Pentru Sistemul de Operare iti recomand un SSD bun (Corsair Force GT)
    2.Pentru Stocare fisiere iti recomand Hitachi 7k1000 de 1TB – foarte silentios, foarte usor cand il ti in mana, si e foarte rece 35 de grade.
    Repet ! – SSD pentru Windows – HDD pentru Stocare

    Pai mie imi trebuie spatiu mult nu rapiditate(adica viteza cu care merge HDD mi se pare foarte buna)…am foarte multe poze,jocuri si muzica si mai ales programe….pe un SSD nu ar incapea nici macar un sfert din ce am eu pe HDD.Sunt de acord cu ce ai spus: SSD-windows si HDD memorie,spatiu.

  19. Dark: Pai mie imi trebuie spatiu mult nu rapiditate(adica viteza cu care merge HDD mi se pare foarte buna)…am foarte multe poze,jocuri si muzica si mai ales programe….pe un SSD nu ar incapea nici macar un sfert din ce am eu pe HDD.Sunt de acord cu ce ai spus: SSD-windows si HDD memorie,spatiu.

    Pai si strangeti banuti si cumpara si un SSD sa fie acolo nu se stie cand o sa ai nevoie de el. Si dupa cum am zis poti sa iti ei si SSD in luna iulie sa spunem si in august iti ei 1 hdd, 2 hdd-uri cate vrei pentru stocare. Eu asa zic, parerea mea, eu asa faceam.
    Eu am asa :
    1. SSD 60Gb – Windows 7 x64
    2. Stocare 1.64TB -> 1x640GB (WD Black) ; 1x1TB (Hitachi 7K1000) ambele pe 32mb buffer cache.
    Si merg brici in AHCI mai ales SSD-ul.

  20. Cristea Codrut Tiberiu:
    Nu stiu cat de expert esti tu in calculatoare din comentariul rezulta ca …………….nu prea,Prietene eu formatez calculatoare de foarte mult timp cu asa ceva ma ocup ceea ce am expus putin mai devreme este ceva nou pt mine(nu am mai lucrat cu acest program ) si probabil ca sti si tu pana nu te lovesti o anumita problema sau pana nu gresesti odata nu sti care este rezolvarea. Eu nu aveam nevoie de ironii sau de mistocareli,eu aveam nevoi de un sfat.Mistouri oricine poate sa faca nu doar suntem Romani.

    eu nu fac mistouri ma
    dar totusi e o problema bizara
    daca raspundeai mai frumos(explicand pendelete problema)ci nu ma acuzai ca-s mistocar iti dadeam acelasi raspuns ca si daniel si anume sa folosesti un linux sau orice so care are functia de a boota de pe cd si sa dai format de pe el

    nu sunt nici eu super-specialist dar nici d-ala care nu stie sa dea next,next,finish

  21. AdrianGudus a zis

    Cristea Codrut Tiberiu:
    Cristi te rog frumos sa ma ajuti si pe mine in urmatoarea problema;Cu putin timp in urme ati facut un videotutorial despre un soft(Free Hide folder).L-am instalat si am parolat mai multe foldere cu poze(foarte importante) a functionat foarte bine dar problema este ca am formatat calculatorul si dupa ce am reinsalat programul nu mai pot gasi folderele cu poze.Te rog frumos spune-mi si mie cum pot gasi acele poze.TE ROG RESPECTUOS NU TE SUPARA PE MINE PENTRU INTREBARE,STIU CACA NU ARE LEGATURA CU CEEA CE PREZINTI IN ACEST VIDEOTUTORIAL.

    Daca folderele in care zici ca aveai acele fisiere importante pentru tine se aflau pe o partitie pe care ai formatat-o, slabe sanse sa mai recuperezi ceva. Daca folderele se aflau pe o partitie pe care nu ai formatat-o, poti incerca sa vezi daca le poti “recupera” cu ajutorul tutorialului “Recuperarea datelor in cazul in care windows-ul nu mai functioneaza cu ajutorul lui Puppy Linux” Pe care il vei gasi cu ajutorul casutei CAUTA situata in sidebar dreapta sus. Scrii acolo denumirea tutorialului mai sus mentionat intre ghilimele, apesi tasta enter si vei gasi tutorialul.

  22. Daca aveti nevoie de informatii le gasiti pe urmatoarele site-uri : tonymacx86.com, insanleymac.com, whattech.com, kexts.com. Vreau sa va zic ca si eu am avut hackintosh si e super calumea daca ai componentele corespunzatoare nici nu faci diferenta faci autoupdate si tot ce vrei idea e ca trebe sa fie componentele cat mai apropiate de un mac real pe acelasi pc eu am avut instalat w7 si mac deci fiind aceleasi componente si tot mac-ul boota mai repede se misca mult mai bine ca w 7( fresh install) eu detin si un imac un pic mai vechi si va recomand sa cumparati mac-uri reale dar cum mac-urile sunt cam scumpe merge si un hackintosh cu putina munca si atentie va poate iesi un sistem foarte performant a si inca ceva nu incercati sa instalati pe AMD ca nu o sa mearga !!!!!

    cristi-admin:
    Studiem ideea si vedem ce iese, nu promitem nimic, i general e nevoie de anumite componente si asta ne ingreuneaza……

  23. Iuliu Tudor a zis

    AdrianGudus: Cu siguranta SSD-ul detinut de Cristi este mai bun. Cat despre “daca e bun pe o placa cu sata 2″ nu are importanta ce tip de conector ai, ca e sata 2 sau sata 3 ambele sunt identice ca conector, diferenta consta doar in limitarea vitezei pe sata 2 (este mai mica) si mai mare (pe sata 3)


    Chiar as vrea sa stiu si eu ce are in plus acel ssd rosu corsair fata de acesta. Sunt in dilema nu stiu pe care sa-l aleg am vazut ca asta de la kingmax are viteza mai buna de scriere decat cel corsair. Poate ne dai dumneata domnule Cristi un raspuns?!

  24. Cristea Codrut Tiberiu:
    Cristi te rog frumos sa ma ajuti si pe mine in urmatoarea problema;Cu putin timp in urme ati facut un videotutorial despre un soft(Free Hide folder).L-am instalat si am parolat mai multe foldere cu poze(foarte importante) a functionat foarte bine dar problema este ca am formatat calculatorul si dupa ce am reinsalat programul nu mai pot gasi folderele cu poze.Te rog frumos spune-mi si mie cum pot gasi acele poze.TE ROG RESPECTUOS NU TE SUPARA PE MINE PENTRU INTREBARE,STIU CACA NU ARE LEGATURA CU CEEA CE PREZINTI IN ACEST VIDEOTUTORIAL.

    ce program ai folosit pentru a formata computerul

  25. Catalin.81-Rm.S a zis

    Salut! Un program pt sincronizare foldere si fisiere in LAN?! Ce imi puteti recomanda?
    deci… repet, in LAN nu in localhost. Multumesc!

  26. Cristea Codrut Tiberiu:
    Am facut formatare si am sters partitia c

    m-ai inteles gresit ce soft ai folosit pentru a formata partitia C sau ai folosit utilitarul din windows. Repet soft-ul folosit pentru a formata partitia C.

  27. AM O INTREBARE ASI VREA SA IAU SI EU SSD CEL DIN TUTORIAL DAR PLACA MEA DE BAZA ARE SATA 2, E COMPATIBIL SAU NU SAU TREBUIE SA IAU UN SSD CU SATA 2 CA SA MEARGA

    • Stai linistit !
      Sata 1, sata2 si sata 3 sunt identice
      doar viteza de transfer difera
      daca ssd-ul este pe sata 3 si e conectat la un port sata 2 va functiona fara sa faci niciun tweak(modificare) singura problema este viteza de transfer (chiar daca ai un ssd pe sata 3 va merge ca si cum ar fi un ssd pe sata 2)

  28. calincalin a zis

    am avut ocazia, saptamana trecuta sa montez si sa testez un sistem pe platforma AMD Fuzion cu urmatoarea configuratie
    1x HDD Seagate 500GB, 7200rpm, 16MB, SATA3 339.99 Lei
    1x Memorie Kingston 4GB, DDR3, 1333MHz, CL9 ValueRam 119.99 Lei
    1x Placa video Sapphire AMD Radeon HD6570 1GB GDDR3 HDMI, DVI-D, VGA 239.99 Lei
    1x Procesor AMD A6 X3 3500, 2100 MHz, 3MB, socket FM1, Box 349.99 Lei
    1x Carcasa Spire CoolBox F8, fara sursa, Neagra 76.99 Lei
    1x Placa de baza Asus F1A75-M, socket FM1 299.99 Lei
    1x DVD Writer Samsung SH-222BB/BEBE, SATA, Bulk, Negru 75.99 Lei
    1x Sursa Raidmax 500W, 12cm fan, Retail 115.99 Lei
    Total: 1618.92 Lei
    Bugetul a fost fix, de doar 1600 lei. Asa ca a trebuit sa ma restrang. Sistemul eu unul de buget mic, dar pentru banii dat se comporta faorte bine.
    Ce am observat eu:
    in primul rand, daca folositi aplicatii care solicita cpu, a-urile nu sunt cea mai buna alegere. un a8-3850 e inferior unui i3-2100. deci din acest punct de vedere nu il putem trece la categoria performant..
    din seria de A-uri doar A6-3500, A6-3600, A8-3800 si A8-3820 sunt capabile de turbo core. Restul nu. Si consumul acestora este de 65 W solicitate normal fata de 100 W restul.
    GPU-ul din APU nu il puteti imperechea cum vreti voi cu o placa grafica amd la intamplare pentru a avea Dual Graphics ci doar:
    http://www.amd.com/us/products/technologies/dual-graphics/pages/dual-graphics.aspx#3
    Atentie, daca vreti sa folositi dual graphics prin adugarea unei placi video dedicate, prima data trebuie sa activati functia din bios, in cazul motherboard-ului folosit de mine se numeste IGFX Multi-Monitor, care e implicit pe disable. si Primary Video Device setat pe PCIE. Daor dupa aceea instalati driverele de la ATI . Altfel riscati sa va vada doar placa video dedicata. Daca ati instalat prima data driverele, le dezinstalati. Nu veti reusi sa faceti ‘crossfire’-ul daca nu respectati acesta ordine, veti avea parte doar de erori. Spre deosebire de Cristi eu sunt adeptul Asus. Chiar nu am intampinat probleme cu aceste placi de baza in schimb Gigabyte defecte am avut.(fiecare cu experienta lui). Si cea aleasa de mine e de ajuns pentru un sistem pe AMD Fuzion. Nu e chiar asa dotata pentru ca e o placa de buget mai mic. dar are chipset A75 si toate facilitatile acestuia + altele specifice ASUS. Daca vreti ceva mai bun are si Asus oferte…
    http://www.asus.com/Motherboards/AMD_Socket_FM1/F1A75M/
    In rest, despre celelalte placi de baza, am aceiasi parere ca si Cristi
    In jocuri, dual graphics-ul s-a comportat peste asteptari. Am instalat Crysis 2 si la o rezolutie de 1600*800 cu setarile grafice pe mediu, s-a comportat ireprosabil.
    ce e de laudat inca, e faptul ca e un sistem rece. procesorul, dupa 40min joc, a ajuns pe la 42 grad iar placa video dedicata pe la 46. Coole-rul cu care vine procesoru, chiar daca nu inspira incredere(foarte mic) isi face treaba cu brio. Un pic e zgomotos, are un suierat aparte la turatiile de peste 2000 cat a ajuns in joc.
    Parerea mea e ca configuratiile pe procesoarele AMD Fuzion sunt bune pentru cei cu un buget limitat si care vor sa joace ultimele jocuri la un nivel decent.
    Problema e ca viitoarele APU, din cate am inteles, vor folosi un alt socket FM2 care nu e compatibil cu FM1.
    Oricum e un salt inainte si o inovatie de luat in seama. O alta cale de dezvlotare a procesoarelor, fata de Intel. Ma bucura competitia stransa dintre acestea. Noi, consumatorii, avem de castigat.

  29. ASUS:
    Salut Cristi, procesoarele AMD in ziua de azi nu le poti folosi in multi-tasking 100% pentru ca asa ceva nu se poate de cand stiu eu AMD intotdeauna a mers foarte greu cand ii dadeai sa faca mai multe operatii de ex. Internet si Instalare Joc sa spunem el murea era Cpu Usage:100% mereu. Si mai vreau sa iti spun ca procesorul A3870 parca din gama A38.., placa lor grafica este foarte slaba . Aici tot Intel HD4000 iese pe primul loc, ca uitete si tu cum se misca GPU-ul AMD, si cum se misca GPU-ul Intel HD.Eu tot pe Intel as merge pentru ca Intel intotdeauna a mers brici nu s-a vazut nicio infranare. De cand a aparut primul CPU Intel Pentium MMX a mers brici fara nici o blocare etc. chiar si astea mai noi din 2003-2005 au mers OK. Deci cum am vazut acest videosfat ca sa ii zic asa am renuntat imediat cum am vazut ca dabea scote 10fps/s AMD si Intel avea cred 20-30FPS pe sec poate chiar si 40-45fps. Tu ce zici ?
    Sa stii ca placile ASUS,MSI,Asrock mai ales ASrock e cea mai buna placa, Northbridge-ul e foarte rece. Eu am o placa intre vechi si nou P4i945GC care northbridge-ul e rece ca gheata, fata de altele.

    vorbesti de procesoare antice
    orice hexacore sau quar core de la amd se bate fara probleme cu procesoare mai scumpe de la intel in multitasking ca viteza, raspundere, capacitati ce vrei.
    Intel HD4000 nu iese pe primul loc. Multi fan boy intel au sperat ca cei de la amd vor fi depasit la nivelul cipurilor integrate dar adevarul este ca aceste HD4000 nu au impresionat mai deloc, cipul grafic din procesorul de mai sus este de cel putin 2 ori mai performant decat intel hd4000.
    PS. Un sfat preitenos: mai lucreaza la exprimare.

  30. Frumos,pe cand un tutorial despre configurarea unui server? (partea hardware)
    Chiar m-ar interesa 🙂

  31. o sa-l fac si io pe asta,dar poate faci un tutorial si cum se monteaza tote componentele astea

  32. AdrianGudus a zis

    valyy:
    o sa-l fac si io pe asta,dar poate faci un tutorial si cum se monteaza tote componentele astea

    Exista deja tutoriale pe aceasta tema. Foloseste casuta CAUTA din sidebar dreapta sus. Scrii acolo: cum se monteaza o placa de baza sau cum se monteaza o sursa sau cum se moteaza un procesor sau cum se aplica pasta termoconductoare

  33. Buna ziua, momentan am sistemul compus din : AMD Athlom x2 5000+ , Placa video HD3650 512MB, 2GB DDR2 Kingmax Dual-Channel 1066Mhz, Placa de baza ASUS M2A-mX, Sursa Deluxe 600W. As dori sa cumpar doar Placa de baza, procesorul si memoriile, prezentate de dumneavoastra din cauza bugetului foarte mic dar as dori sa va intreb daca pastrez sursa de 600W ar putea tine sistem ? . Si pe parcurs sa cumpar si o placa video mai buna si un SSD.Multumesc

  34. As dori sa stiu daca chipul video mai fosloseste memorie ram cand este introdusa o placa video dedicata cu care face crossfire.

    Multumesc anticipat!

  35. calincalin a zis

    da, foloseste.

  36. poti face stream la jocuri (league of legends de exemplu) ?

  37. De cand a fost postat articolul au mai fost scoase piese pe piata.
    Ai mai putea face vrun articol mai recent cu componente similare ca performanta ?

    Multumesc anticipat.

  38. poti face te rog si un tutorial despre hybrid efi technology de la gigabyte ?

  39. Salut, la acest sistem pot atasa aceasta placa video ? ” http://www.emag.ro/placa-video-asus-amd-radeon-hd6670-1024mb-gddr5-128bit-dvi-hdmi-pci-e-eah6670-g-dis-1gd5/pd/E113TBBBM/
    incat sa ruleze in crossfire,ambele ma refer,cu procesorul:) Mersi.

  40. Salut Cristi.
    Uite eu as vrea sa imi cumpar un pc pt gaming gata facut.
    Uite lincul: http://www.emag.ro/sistem-desktop-serioux-extreme-v9b-cu-procesor-intel-coretm-i5-3330-3ghz-8gb-hdd-1tb-ati-radeon-hd-7750-1gb-serioux-extreme-v9b/pd/E4YNKBBBM/
    Eu am aruncat un ochi pe comentariile lui si toti zic ca merg jocuri gen battlefield 3,max payne 3,fifa 13,gta 4 ma rog , jocuri noi pe ultra;cu toate efectele activate cu antialiasing activat deci cu totul la maxim.
    Eu vreau sa iti vad parerea despre acest calculator de gaming pt ca sunt hotarat sa il iau.

    • Salut Cristi,tot eu sunt si am vazut ca stocul este epuizat la calculatorul ala pe care il vroiam.Asa ca sti tu un calculator cam tot asa la 20 milioane dar cine stie cu performante mai mari?

  41. Olteanu Stefan a zis

    Am si eu o mica intrebare, daca ma poate ajuta cineva…am procesorul acesta http://www.emag.ro/procesor-amd-a6-x2-5400k-3600mhz-socket-fm2-black-edition-ad540kokhjbox/pd/EDKPKBBBM/?ref=list_p2_l7 si dupa cum vedeti are placa video integrata, si vreau sa-mi iau placa video sa fac CrossFire, dar nu stiu sigur cu care este compatibila…imi puteti spune si mie, multumesc frumos !

Speak Your Mind

*