Cum se incarca cartusele de la imprimanta cu kit-uri de reincarcare ieftine – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial va voi arata cum se incarca un cartus de imprimanta cu ajutorul unui kit ieftin de reincarcare, astfel de kit-uri se gasesc in general prin hipermarketuri si sunt destul de accesibile, pe langa pretul cartuselor originale sunt pomana curata!
Afacerea cu imprimantele este una foarte profitabila, in general imprimantele se vand cu preturi foarte mici (in comparatie cu valoarea lor), in schimb cartusele sunt foarte scumpe. Imi aduc aminte de o imprimanta pe care am achizitionat-o acum ceva vreme, aceasta a costat 99 de lei iar cartusele pentru ea costau 170 de lei.
Cartusele consumate pot fi reincarcate de cateva ori, astfel economisim bani frumosi deoarece kit-urile de reincarcare sunt mult mai ieftine decat un cartus nou. Cu aceste kit-uri putem incarca de cateva ori cartusele, in cazul meu pot incarca de doua sau trei ori cartusul, nu e rau pentru un kit pentru care am platit astronomica suma de 17 lei.
Kit-urile au tot ce va trebuie, chiar si instructiuni pentru cei mai …. certati cu tehnica. Procesul de reincarcare este destul de simplu, punem acul in gaura si pompam tusul in cartus.
Cartusele nu pot fi reincarcate de prea multe ori, va spun asta din propria experienta. Cu toate ca sunt metode de curatare care pot resuscita cartuse uscate, eu nu am incercat nicio metoda. Daca cineva stie cum se pot spala cartusele uscate sa ne scrie pe rubrica de comentarii.
Kit-ul folosit in tutorial era doar pentru cartusul color, pentru negru procedeul este acelasi, ba chiar mai simplu deoarece cartusul negru are doar o gaura pe unde trebuie sa pompati tusul. Acolo de unde am cumparat acest kit erau si variante asemanatoare pentru negru, din fericire cartusul meu negru este nou si nu am avut nevoie de kit, insa cu siguranta in curand voi lua si un negru, la pretul asta…

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Am un Canon MP280 Pixma. Colorul nu stiu sigur ce-a patit :)) ori s-a uscat ori s-a terminat… oricum e mort, insa negrul merge farte bine. Mi-am luat o sticluta dinaia c cerneala Canon, am dat pe ea 10 lei si am incarcat de 10-12 ori cu ea si inca n-am schimbat cartusu. M-am folosit de o seringa normala… Burghiul ala e bun daca nu a gaurile facute deja sa ti-o faci. Spre exemplu eu m-am folosit de el… pe cartus aveam un semn unde trebuia gaurit. De purtat manusi spre exemplu eu nu suport manusi si ma innegresc mereu cand reincarc si ma tine cam 2 zile negreala de la tus.

  2. Bravo Cristi!!! Cred ca e cel mai folositor si mai bun tutorial de pana cum..adica cui ii folosesc tutorialele despre windows 8(catorva) sau Bios asa acest tutorial sau de acest gen foloseste oricui(cine nu are o imprimanta acasa).
    Bravo inca o data!!!!

  3. Cristian a zis

    Sincer nu recomand la nimeni kitul de refil de la Equal Ink pentru ca am cumparat odata unul cu negru si culoarea era mai mult un gri decat negrul acela tare care trebuie sa apara pe hartie .

  4. Cristi daca s-au intarit culorile cum pot sa le dizolv!?

  5. Spike:
    Cristi daca s-au intarit culorile cum pot sa le dizolv!?

    Un user pe canalul nostru de pe youtube spune ca merge cu apa distilata, este ieftina, se gaseste la benzinarie.
    Eu nu am incercat acesta metoda si nu stiu ce sa-ti spun.
    Incearca si daca merge poate revi ca sa ne spui cum ai facut.

  6. cristi-admin: Un user pe canalul nostru de pe youtube spune ca merge cu apa distilata, este ieftina, se gaseste la benzinarie.
    Eu nu am incercat acesta metoda si nu stiu ce sa-ti spun.
    Incearca si daca merge poate revi ca sa ne spui cum ai facut.

    Merge cu apa distilata, am incercat eu . La mine kitul de reincarcare al cartuselor pe care l-am cumparat pentru cartusul negru a venit in cutie cu o sticluta cu apa distilata, era de culoare roz si scria pe ea cleaning fluid . Aveam cartusul negru putin intarit si am pus putin cu seringa am lasat cartusul cateva minute sa intre apa distilata in el apoi totul a mers ok . Acum un an cand m-am dus l-a un service pentru imprimante cei deacolo mi-au spus ca daca s-au intarit culorile in cartus se poate desfunda daca este pus in apa calda si tinut cateva minute .

  7. Iti multumesc ptr tutorial chiar aveam nevoie de acest tutorial
    succes pe mai departe si multa sanatate iti doresc tie si echpei tale.

  8. dex-terr a zis

    Cristi,…este posibil ca bilutele transparente sa se introduca in gaurilede REFIL ca un fel de dop de siguranta, inainte de a lipi stikerele….

  9. Salut,
    Eu am o imprimanta HP Deskjet F370 … am cumpărat-o acum 3 sau 4 ani (nu mai țin minte exact) la început când se termina tușu (negru+ color) …ma duceam la Metro și cumpăram tușu care costa în jur de 100 de RON… asta a durat aproape un an pana când mi-am dat seama ca se pot încarcă aceste tușuri… mi s-a spus ca se pot încărca la niște xeroxuri / garaje specializate și acolo m-am dus direct.. mi le-a încărcat nenea de acolo cu 6 RON (numa negru, color aveam) fericit m-am dus și am montat acel tuș în imprimanta dar surpriza era ca nu mergea deloc.. m-am chinuit un timp pe acolo dar nimic nu s-a întâmplat… am întrebat niște prieteni și mi-au spus ca trebuie dusa imprimanta la un servis sa scoate nu știu ce chip .. și atunci m-am resemnat … de atunci doarme imprimanta la mine pe birou fără a fi folosita 🙁
    Ce pot face?
    Sper ca nu v-am plictisit cu atâta “teorie” 😀

  10. Inainte de umplere cartusul se sterge pe zona unde iese tusul cu un sevetel umed dupa care se sterge cu un servetel uscat foarte bine.
    Eu folosesc de mult aceasta metoda si este ok.
    Ai uitat sa spui de unde ai cumparat kitul !
    Pretul este super .
    Merci Cristi.

  11. marian:
    Inainte de umplere cartusul se sterge pe zona unde iese tusul cu un sevetel umed (apa distilata) dupa care se sterge cu un servetel uscat foarte bine.
    Eu folosesc de mult aceasta metoda si este ok.
    Ai uitat sa spui de unde ai cumparat kitul !
    Pretul este super .
    Merci Cristi.

    Inainte de umplere cartusul se sterge pe zona unde iese tusul cu un sevetel umed dupa care se sterge cu un servetel uscat foarte bine.
    Eu folosesc de mult aceasta metoda si este ok.
    Ai uitat sa spui de unde ai cumparat kitul !
    Pretul este super .
    Merci Cristi.

  12. Cristian:
    Sincer nu recomand la nimeni kitul de refil de la Equal Ink pentru ca am cumparat odata unul cu negru si culoarea era mai mult un gri decat negrul acela tare care trebuie sa apara pe hartie .

    depinde ce model de cartus ai incarcat .Eu te sfatuiesc ca inainte de a incarca sa folosesti o seringa pt a goli cartusul de restul de tus si aer, e posibil ca in acel cartus sa fi intrat putin aer si deaia culoarea e gri!

    • Cristian a zis

      Cu seringa incarc si eu dar nu e aia ,asa e cereneala de proasta calitate ,dar acum voi folosi doar cerneala speciala pentru imprimanta care o am eu (in cazul meu canon) .

  13. AdrianGudus a zis

    marian:
    Inainte de umplere cartusul se sterge pe zona unde iese tusul cu un sevetel umed dupa care se sterge cu un servetel uscat foarte bine.
    Eu folosesc de mult aceasta metoda si este ok.
    Ai uitat sa spui de unde ai cumparat kitul !
    Pretul este super .
    Merci Cristi.

    A zis omu clar, din supermarket-uri, nu mai derula tutorialele pe viitor… Selgros, Billa, Real, Carefour, Kaufland

  14. este ok partea cu incarcatul dar ce te faci cand umpli cartusele iar imprimanta iti da eroare(sa-ti zica ca cartusele sunt goale iar imprimanta sa nu vrea sa imprime).asa ca trebuie sa te lupti mult timp pana o “gadili” sa scapi de eroare.

  15. Cristi, ce zici merita sa iau la imprimanta mea HP PSC 1315/1310, un cartus FOTO ? Ca eu mai scot poze la ea pe hartie speciala fotografica care se gaseste in supermarket-uri Real, Carrefour, etc. si iese frumos cu cel Color, dar ce zici merita unul FOTO o scoate mai bine decat cel Color ? E el mai scump, dar asta e

  16. Baieti, nu aveti de gand sa faceti si niste review-uri ?

  17. Salut Cristi,
    Am nevoie si eu de putin ajutor, daca se poate?
    Am un multifunctional Canon MP460. Am reancarcat de mai multe ori cartusele originale, de fiecare data la un alt centru, si de fiecare data imi da aceeasi eroare. Un pop-up ma anunta ca am cartusele goale si daca printez pe foaie nu scrie nimic.
    Multumesc.

    • Din pacate sunt foarte multe tipuri de imprimante si cartuse, iti dao seama ca nu avem cum sa le cunoastem pe toate.
      In general producatorii incearca sa te impiedice in a reincarca cartusele, astfel ei iti pot vinde consumabile, daca te pui in locul lor, ai face la fel.
      La mine, uneori imi arata cartus gol insa eu stiu ca e plin si ignor mesajul.
      Unele imprimante au cartuse cu cip care poate fi folosit doar o singura data.
      Cauta informatii despre modelul tau pe net, poate gasesti vreo solutie.

  18. cristi-admin: Un user pe canalul nostru de pe youtube spune ca merge cu apa distilata, este ieftina, se gaseste la benzinarie.
    Eu nu am incercat acesta metoda si nu stiu ce sa-ti spun.
    Incearca si daca merge poate revi ca sa ne spui cum ai facut.

    tot mincinos ai ramas
    ai facut si un tutorial despre curatarea cartuselor de la imprimanta in care ai folosit apa distilata
    https://www.videotutorial.ro/?p=7421

    • Se para ca ai o intarziere mintala (retard), creierul tau,nu poate procesa informatiile in timp util, in acel tutorial era vorba despre curatarea unui catus la suprafata, nu in interior.
      Interior e una, exterior e alta.
      Data viitoare foloseste un limbaj mai adecvat.

  19. ASUS cel mai rentabil este imprimanta cu CISS

  20. POPCEV ROLAND a zis

    Andrei: Merge cu apa distilata, am incercat eu . La mine kitul de reincarcare al cartuselor pe care l-am cumparat pentru cartusul negru a venit in cutie cu o sticluta cu apa distilata, era de culoare roz si scria pe ea cleaning fluid .Aveam cartusul negru putin intarit si am pus putin cu seringa am lasat cartusul cateva minute sa intre apa distilata in el apoi totul a mers ok . Acum un an cand m-am dus l-a un service pentru imprimante cei deacolo mi-au spus ca daca s-au intarit culorile in cartus se poate desfunda daca este pus in apa calda si tinut cateva minute .

    Bravo,multumim de ponturi!!! Eu am patit-o cu o imprimanta de la Selgros,m-a plimbt dir. de la Brasov vreo 3 luni k n-a vrut sa-mi dea altele,dar dak stiam toate astea,nici nu ma mai oboseam….Multumiri tuturor.

  21. cristi-admin: Un user pe canalul nostru de pe youtube spune ca merge cu apa distilata, este ieftina, se gaseste la benzinarie.
    Eu nu am incercat acesta metoda si nu stiu ce sa-ti spun.
    Incearca si daca merge poate revi ca sa ne spui cum ai facut.

    am incercat eu aceasta metoda si mi-a mers dar cu conditia ca inainte sa incalzesti apa distilata si apoi inmoi un servetel si aplici prin tamponare sper sa te descurti si sa revi cu un comentariu

  22. sorin: am incercat eu aceasta metoda si mi-a mers dar cu conditia ca inainte sa incalzesti apa distilata si apoi inmoi un servetel si aplici prin tamponare sper sa te descurti si sa revi cu un comentariu

    scuzatima era sa uit se incalzeste pana incepe sa fiarba dar nu se aplica imediat se lasa sa se raceasca un pic mie asea mi-a mers fara sa incalzesc nu mi-a mers

  23. salut.bestial tutorial, am o propunere de tutorial.sa faceti un tutorial daca putem sa aflam care din prieteni nosti sunt pe “invizibil” pe facebook. ms !

  24. bun si util tutorialul, multumim.

  25. Completez si eu cateva tips-uri personale incercate si functionale pt exact cartusele din tutorial, 21 si 22 :
    – pt precizia incarcarii folositi siringi( stii exact cat volum adaugi)
    – cine stie ca are 2 maini stangi (neindemanatic) sa acopere celelalte 2 orificii expuse cu un sticker sau orice altceva in timp ce a treia este incarcata, exista riscul sa intre chiar si putina culoare peste alta si s-a dus puritatea culorilor chiar daca acel cartus va fi functional
    – nu asteptati sa se epuizeze total culorile, incarcati periodic cartusul cand estimati ca e pe terminate
    – in special vara o data pe saptamana printati o pagina preferabil simpla si cu cateva culori diverse ca sa “amanati” si preveniti uscarea
    – dupa incarcare de multe ori e posibil ca abia dupa 2-3 zile printarea sa fie cursiva
    – o chestie mai complicata… pt cand stii ca ai cartusul full si nu iese nimic…ei da se intampla sa fie nevoie sa debolcati circuitul cernelei si trebuie cumva “tras” cam cum se face cu vinul din butoi. Va trebuie o siringa si o garnitura de cauciuc speciala (se gasesc in kituri) fixata strans pe orificiile de evacuare a cernelii. Se extrage fortat un pic de ink si se face proba in imprimanta( se incearca de 2-3 ori figura asta)
    – mai sunt si altele dar esential cum s-a mai spus vine um moment cand nu mai merge nicio smecherie si trebiue cumparat un cartus nou.

  26. Salut Cristi! Foarte folositor tutorialul. Multumim!
    As avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva: Am o multifunctionala HP 2050, am mai incarcat odata cartusul color. Acum imi apare o eroare si un mesaj cum ca ar fi cartusul incompatibil sau contrafacut si clipeste beculetul corespunzator cartusului. Daca o repornesc de cateva ori isi revine si printeaza ok, dupa care aceeasi problema. Nu stiu de ce face asta, daca ar fi ars vreun contact de la cartus sau de la capul de printare nu ar trebui sa nu mai printeze deloc. (Cartus HP 301 color) Am curatat si contactele de la cartus si de la capul de printare dar nu reusesc sa-i dau de cap.
    Ma gandesc serios spre o noua multifunctionala, am inteles ca Epson ar fi mai Ce parere aveti?
    Multumesc anticipat!

  27. Marian:
    Salut Cristi! Foarte folositor tutorialul. Multumim!
    As avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva: Am o multifunctionala HP 2050, am mai incarcat odata cartusul color. Acum imi apare o eroare si un mesaj cum ca ar fi cartusul incompatibil sau contrafacut si clipeste beculetul corespunzator cartusului. Daca o repornesc de cateva ori isi revine si printeaza ok, dupa care aceeasi problema. Nu stiu de ce face asta, daca ar fi ars vreun contact de la cartus sau de la capul de printare nu ar trebui sa nu mai printeze deloc. (Cartus HP 301 color) Am curatat si contactele de la cartus si de la capul de printare dar nu reusesc sa-i dau de cap. Ma gandesc serios spre o noua multifunctionala, am inteles ca Epson ar fi mai Ce parere aveti?Multumesc anticipat!

    aceiasi imprimana am si ei si din cata am aflat e din cauza cipului de la imprimanta care e facut in asea fel incat sa nu permita incarcarea se poate reseta cartusiu din pacate asta nu stiu nici eu….si la mine a mers de 2 ori incarcat si apoi a trebuit sa iau alt cartusi sper ca stie careva vreo rezolvare

  28. salut am o problema. am un hp deskjet f380 ca a lui cristi si nu merge driver-ul instalat pe win 7 (am sis pe 64 biti) si imi face figuri. nu merge sa scot la imprimanta uneori alte ori merge alte ori imi da eroare de la tus etc. care ar putea fi cauza?

  29. Re all,
    Tin sa mentionez ca acele cartuse nu au nici un fel de mecanism sper , cristi sa nu se supere da poate imi da voie sal corectez oarecum:)) bilele se folosesc pentru astuparea gaurilor pe care le faceti cu acel mic burghiu in interior cartusele au un burete care absoarbe cerneala si alea pompita se introduce in acele gauri pentru a inpinge cerneala, fac aceasta mentiune pentru ca am lucrat la un service de incarcari si am vazut cu baieti de la refil incarca cartusele si ce le face sa tina mai mult le spala schimba bureti si le mai bune cate o data in aparatul cu ultra sunete e un aparat care chipuriel desfunda capurile de printare.
    Cristi rog sa nu te superi sau ceilalti care citesc acest comentariu dar asa am vazut acolo in acel service de imprimante.

  30. calincalin a zis

    Inainte de a cumpara o imprimanta, sfatul meu este, sa va asigurati ca exista metode de reincarcare a cartuselor voastre sau ca exista cartuse de la terte parti care pot fi resetate. S-au dus vremurile in care puteai sa le reumpli pe cele originale. Mai nou, majoritatea imprimantelor folosesc cartuse cu chip-uri care nu permit o refolosire a acestora. Insa ‘baietii buni’ au gasit metode de a fabrica cartuse cu chip-uri resetabile. Astfel la un anumit model de Epson, dupa ce s-au consumat cele originale am cumparat un set de cartuse resetabile (4) cu 150lei, de pe net, care sunt prevazute cu cate doua contacte pe care trebuie sa le scurcircuitezi dupa umplere. Pana acum, cel de negru, l-am reincarcat de 7ori. Daca nu il resetez, imprimanta nu functioneaza.
    Asa ca, un search pe google, va scuteste de neplaceri ulterioare.

  31. mersi cristi

  32. Mersiiiii…:)))PS.Ai o imprimanta la fel ca amea:))

  33. salutare cris..am si eu o problema. am achizitionat sh o imprimanta ca a ta si am reincarcat (la service) cartusele.cel color e in regula, cel negru nu o mai duce mult dar e reincarcat. problema e ca nu imi recunoaste cartusele. apare “E“si licareste ledul portocaliu (cartusul cu picatura pe el). intrebarea e…cum fac sa resetez imprimanta sai sa o fac sa imi recunoasca cartusele. multumesc anticipat.

  34. Nimeni nu spune ca dupa reumplerea cu siringa imprimanta HPf380 da tot eroare, nu am gasit nici un meserias care sa stie cum se reseteaza aceasta imprimanta, toti fac pe desteptii si dau o gramada de “sfaturi utile” care in schimb nu valoreaza doi bani, dar toti. absolut toti se tin mari specialisti in IT, de doi ani caut pe forumuri o metoda de resetare a imprimantei HP dar nimeni nu stie nimic concret, nu stiu pentru ce postati toate ineptiile care va bubuie materia cenusie?

  35. POPCEV ROLAND a zis

    calin:
    Nimeni nu spune ca dupa reumplerea cu siringa imprimanta HPf380 da tot eroare, nu am gasit nici un meserias care sa stie cum se reseteaza aceasta imprimanta, toti fac pe desteptii si dau o gramada de “sfaturi utile” care in schimb nu valoreaza doi bani, dar toti. absolut toti se tin mari specialisti in IT, de doi ani caut pe forumuri o metoda de resetare a imprimantei HP dar nimeni nu stie nimic concret, nu stiu pentru ce postati toate ineptiile care va bubuie materia cenusie?

    Corect! Ia sa-i vedem pe cei ce stiu ce raspund la interpelarea asta?!

  36. georgeta a zis

    Am o imprimanta EPSON STYLUS SX430W. S-au epuizat cartusele iar acum ma uit la ea ca porcul la portocale :))))) pentru ca habar n-am daca trebuie sa le reincarc sau sa cumpar altele :)))) HEEEEEELP!!!

  37. Reincarcari cartuse a zis

    Multumim! Buna treaba cu tutorialul.
    Asteptam cu drag si tutoriale cu reumpleri cartuse laser

  38. Tritescu Gabriel a zis

    Cum se incarca un cartus cu cerneala neagra? am bagat in el 2 siringi ,iar acum de pe foaie,curge pe dinafara…. la ce l color nu am avut probleme…

  39. Buna, sunt din Constanta dar nu gasesc de unde sa cumpar acest kit. Imi poti spune de unde le pot lua.
    Multumesc

  40. E binevenita instruciunea,multumesc.

  41. Este posibila reincarcarea unui cartus original inainte sa se termine pentru a pacali cumva cipul? Fiindca dupa ce il detecteaza ca fiind gol nu se mai poate face nimic. Ma intereseaza pentru cartuse Hp711. A incercat cineva?
    Nu as vrea sa incerc si sa stric cartusul care inca are cerneala in el si functioneaza.

    Multumesc.

  42. Mihaela G. a zis

    Un tutorial pentru un Brother TN3170 ? Pe cand? 😀

Trackbacks

  1. […] de la imprimante sau multifunctionale jet ” , deasemenea avem tutorial si despre ” Cum se incarca cartusele de la imprimanta cu kit-uri de reincarcare ieftine ” In tutorial am explicat pe larg modul de functionare al imprimantelor si avantajele / […]

Speak Your Mind

*