Configurare sistem performant pentru gaming si grafica cu Ivy Bridge si Kepler – tutorial video

Salut prieteni, azi vom configura un sistem pe care probabil si l-ar dori orice gamer in perioada asta, vom folosi componente pe spranceana si vom face ceva intradevar performant.
De multe ori v-am spus ca este usor sa faci cel mai bun sistem, alegi cele mai scumpe componente si gata, insa e mai greu sa alegi cele mai bune componente intr-un buget limitat.
Bugetul nostru este limitat la 2000 de dolari.
Pe partea de procesare am ales un i7 3770, un procesor cald, abia iesit de pe linia de productie. In acest procesor cei de la Intel au bagat tot ce aveau ei mai bun, in plus au marit si numarul de tranzistori, de la 1,2 miliarde pe Sandy Bridge la 1,4 miliarde pe acest Ivy Bridge (pe procesoarele cu 4 nuclee), asta datorita micsorarii procesului de fabricatie, de la 32nm la 22nm.
Placa de baza este un Gigabyte cu chipset Z77 care reuneste tot ce ti-ai putea dori, in afara de Thunderbolt, pe care oricum nu avem la ce sa-l folosim cel putin vreo 2 ani de aici inainte.
Placa video este la fel de proaspata ca si procesorul, GeForce GTX 670 (1344 nuclee Cuda) care este produsa tot de Gigabyte si este diferita de design-ul clasic, aceasta foloseste un cooler care se intinde peste tot pcb-ul si este racit de 3 ventilatoate silentioase. In comparatie cu design-ul de referinta, aceasta are racire si pentru chip-urile de memorie.
SSD-ul este un Intel 510 cu controller SandForce 2xxx, acesta este cel mai performant si stabil SSD la ora actuala, mai ales in testele de anduranta, era si normal, doar Intel produce flash. Chiar daca in ultima vreme controllerele lor nu au stralucit, au flash solid si au profitat de asta.
Atentie:
Mi-au atras atentie preturile foarte bune pentru memoriile Geil si hard disk-ul Hitachi, preturi foarte bune, mai ales la ce preturi au avut hard disk-urile pana acum vreo 2 luni. Cei care au nevoie de memorii ieftine si hard disk super ieftin sa arunce un ochi pe lista de mai jos.
Cu sursa nu am vrut sa risc, am mers pe Seasonic X760, poate in viitor proprietarul sistemului vrea sa mai bage un GTX670 pentru SLI, ar fi neplacut sa simta neputinta unui sistem de 2000 de dolari.
Carcasa este Corsair si este dintre cele mai bune, un cable management exemplar, sursa se monteaza jos, pe spatele placii de baza se poate monta un alt cooler in orice monent fara sa dai placa de baza jos, la disk-uri se umbla usor. Ce sa mai vorbim, nota 10 pentru aceasta carcasa.
In final, optional am pus si un monitor excelent pentru cei care vor totul, insa banuiesc ca fiecare are un monitor prin casa si tocmai de aceea nu este o graba sa arunci 3000 de lei pe un monitor, chiar daca o fi printre cele mai bune IPS-uri la ora actuala.
Sistemul de operare nu este obligatoriu, daca aveti o liceenta prin casa o puteti folosi, deasemenea puteti folosi Windows 7 Enterprise timp de un an legal fara liceenta. Bineinteles puteti opta in orice moment pentru Linux insa ma gandesc ca…..

Componentele folosite in tutorial:

Carcasa Corsair CC650DW-1, Mid Tower, ATX, mATX, neagra
Sursa Seasonic X-760, 760W
HDD Hitachi Deskstar 7K3000 2TB, 7200rpm, 64MB, SATA3 (SUPER PRET)
Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX670, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E
Intel Solid State Drive (SSD) 520 Series, 120GB, SATA 3, 2.5” Retail
Placa de baza Gigabyte Z77X-UD5H, socket 1155
Kit Memorie Dual Channel Geil 2x4GB DDR3, 2133MHz, Evo Corsa (SUPER PRET)
Procesor Intel® Core TM i7 3770 IvyBridge, 3400MHz, 8MB, socket 1155, Box

Optional:

Microsoft Windows 7 Professional, 32/64bit, English GGK SP1
Monitor LCD Dell 27”, Wide, DVI, HDMI, Negru, UltraSharp U2711

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Salut Cristi saptamana viitoare urmeaza sa achizitionez si eu un gtx 670 de la gigabyte si sunt sigur cat de bine se va impaca cu sursa pe care o am in momentul de baza si anume
    http://www.emag.ro/surse/sursa-inter-tech-energon-750w–pEPS-750
    si cu placa de baza un asus p8z68-v lx
    altfel foarte bun tutorialul insa cu o mica obiectie eu as schimba carcasa cu un coolermaster haf x sau haf xm in functie de buget si as mai adauga si un cooler de la noctua pentru procesor un un nh-d14
    bafta la cat mai multe tutoriale

  2. Cristi, am achizitionat si eu de la Emag un Hitachi de 1tb ca sunt doua la emag de 1tb si 2tb, si vreau sa iti spun ca e foarte silentios decat WDC Caviar Black de 640gb care se incinge la temp. e 43-45 de grade in full load, ca am 2x 640gb Caviar Black Made in Thailanda. Iar HITACHI de 1tb e super silentios si e foarte rece decat WDC cu 5 grade in minus. 37 grade in full load sta si are 18ms timp de access si am pus pe wl Windows 8 se misca super bine,parcheaza capete totul ok, ce nu imi place mie ca au renuntat la tabla aia de aluminiu de langa motor cum erau cele vechi inainte, aveau o tabla in jurul mtorului,iar asta are decat un singur disk de 1tb Made in China e pacat ca nu e Thailanda. 🙁

  3. puteti sa faceti un tutorial despre avantajele si dezavantajele licentelor de windows oem si retail .multa lume fac o mare confuzie intre ele

  4. dan scarlat a zis

    2000 de dolari
    cine da atatia bani pe un pc

  5. super performant, si un pret atat de mare. dar cu curacteristicile hardware pe jumatate eu zic sa e de ajuns.

  6. componentele sunt de calitate
    dar majoritatea vor hardware
    eu as recomanda windows 8
    Momentan este gratuit

  7. Foarte util tutorialul dar Cristi am dori sa vedem sisteme construite pe platforma AMD si sa ne explici de ce INTEL si nu AMD
    MULTUMESC ORICUM CHAIR DOREAM SA IMI ACHIZITIONEZ UN ASFEL DE SISTEM SINCER LA PROCESOR O SA RAMAN CU I5 3570K

  8. CaineRAU a zis

    S-a cam exagerat cu specificatiile.
    Inteleg pentru gameri procesorul si placa video.Dar cu restul…. lux,De exemplu la placa de baza,crezi ca-l interesa pe cineva sa umble cu mausul in BIOS.Mai bine s-ar concentra sa puna Windows 8 in cipuri asemanatoare BIOS-urilor(la telefoane s-au putut,munciti cata si se poate si windows 8 🙂 )si asa booteaza direct in Win 8(asta presupune si modificari la SO,incat sa puna Program Files si toate alea(User,de exemplu) intr-o partitie de HDD rezervata de sistem,sa faca NAND-ul only read(pentru ca se presupune ca NAND-ul are aceeasi marime ca si Windows 8 si nu se mai poate scre pe ea),putand fi scrisa doar de installer(exact ca si la flashing de telefoane,doar de acel tool de update poate fi modificata memoria)

  9. La carcasa as fi mers pe mana celui mai bun producator adica CoolerMaster si credema ca stiu ce zic atat ca materiale de constructie a carcaselor si cat ca airflow

  10. muc cel mic a zis

    george:
    puteti sa faceti un tutorial despre avantajele si dezavantajele licentelor de windows oem siretail .multa lume fac o mare confuzie intre ele
    tutorial scris,nu video,pentru toti sa nu mai faca confuzie.

    OEM – O singura licenta pe un singur calculator. Daca modifici ceva la acel calculator, va trebui sa activezi din nou Windows-ul.

    Retail- O singura licenta care poate fi folosita la mai multe calculatoare. Modificarea configuratiei calculatorului nu va influenta in vreun fel licenta.

    Pe scurt: OEM – o singura licenta folosita o singura data pe un singur calculator
    Retail- o licenta care poate fi folosita de mai multe ori pe mai multe calculatoare.

  11. emanoil1500 a zis

    buna
    sunt pasionat de configurare pc si decat timp urmaresc aceasta serie de configurari pc din tutoriale am obs ca voi tot folositi doar procesoare intel
    eu asi dori sa achizitionez un sistem bazat pe AMD si anume
    procesor amd fx-8150
    pcaca de baza Gigabyte 990FXA-UD7
    ram Mushkin XP3-17000
    placa video MSI AMD Radeon R6790 OC
    asi vrea sa stiu parerea voastra in comparatie cu sistemul creat de voi
    PS, daca pe poate pe email [email protected]

  12. Cristi te rog spune-mi placa asta de baza este buna de ceva?(este performanta?)
    Si te rog sa imi spui daca intre Asus si Asrock este vreo diferenta, referitor la calitate
    Multumesc

  13. Scuze am uitat link-ul acesta este
    Mersi din nou
    http://www.emag.ro/placa-de-baza-asrock-socket-775-g41m-vs3/pd/EXFX2BBBM/

  14. foarte foarte foarte foarte SCUMP.Nu as da atatia bani pe un pc.Chiar nu avem la ce il folosi la performanta maxima.Asa e romanu,isi cumpara calculatoare foarte performante,dar nu folosesc nici jumatate din performanta

  15. Hmm….nu stiu ce jocuri ar cere asa mult pentru ca mie unu mi se pare scump. Nici 5% din utilizatorii dupa site-ul asta nu cred ca ar da atatia bani. In afara de asta nu inteleg rolul monitorului de 3000 de lei, la banii astia iti cumperi un tv led full hd de 107 cm si il folosesti si tv si pt filme, jocuri pc ca la ce configuratie are unitatea duce orice rezolutie.

  16. Salut ! Cine “draqu ” are ma atata banet sa dea pe componentele astea extraterestre , Suntem in romania , ce naiba , doar daca e tata vreun bancher si eu nu stiam ? Ce , dualcore -ul meu de 2GHz si 3GB ram vechi de 5 ani si o placa de 128 / 1 GB memorie , nvidia , tot de la eMag luata nu sunt bune ? Sa fim seriosi !!

    Bafta tuturor ! Ps : asteptam 8-ul final , nu ? 😉 !!!

  17. Am urmarit cu sufletu la gura acest tutorial’ Da e mai mult de cat ti-ai dori ‘ dar e si foarte scump! Cred ca toti am vrea sa avem asa calculatoare’ Ma tot gandesc oare un proiect de o rezolutie extrem de mare si foarte complicat in Adobe Premiere cat timp ar dura randarea?:))) 10 MIN?

  18. Balan Paul Eusebiu a zis

    salut!
    sugestie…daca vreti sa cumparati folositi emag profitshare
    economititi ceva.cu sistemu asta cred ca vro 200-300 lei
    si daca se poate de ce nu

  19. Felicitari Cristi. Asteptam asta de mult timp. Multumesc

  20. as vrea parerea voastra in legatura cu aceasta tableta
    mi se pare ca are un raport calitate/pret excelent
    http://www.pcgarage.ro/tablete/odys/neo-x7-tablet-pc-7-inch-8gb-android-40-black/
    PS:in firefon este optiunea de a cauta direct pe google cand selectezi un text

  21. Eu unu nu inteleg de ce va tot plangeti atata de pret in titlu a fost specificat clar ca este un sistem pt gaming si intimpul tutorialului sa precizat si faptul ca poate fi folosit pentru programe gen preimere proinclusiv programe mai solicitante cum ar fi maya sau 3ds max.
    pt partea de gaming sar putea ca peste un an sa aveti probleme cu placa video daca vreti s o folositi cu rezolutii foarte mari cum are mnoitorul recomandat de Cristi si chiar si acum daca nu ati constat exista deja jcuri care au nevoie de 16gb ram gtx 680 si un i7 3930K(pt cnoscatori Max Paybe 3)
    asa ca ganditiva ce os a fie spre sfarsitul anului.
    insa intradevar eu si eu as schimba monitorul cu un benq
    http://www.emag.ro/monitoare-lcd–amp–led/monitor-led-benq-236-wide-full-hd-dvi-hdmi-negru-xl2410t–p9H.L5NLB.ZBE
    compatibil cu nvidia 3d vision 2 si mias lua de si niste ochelari de pe amazon ca la noi nu segasesc decat cei pt generatia veche care cauzau dureri de cap.
    in concluzie ganditiva mai bine cand comentati la adresa pretului si a componentelor.

  22. Salut ,Cristi. Placile Gigabyte sunt chiar asa de bune ? Cele de la ASUS ce au? Asus placa de baza impreuna cu o placa video tot de la asus crezi ca este o alegere buna?

    Asus P8Z77 WS Asus Nvidia GeForce GTX670 2GB GDDR5 GTX670-DC2-2GD5
    O parere despre ele

  23. Cristi te rog frumos spune-mi ce se intampla cu socket-ul 1156.Nu se va mai fabrica?…si de ce?.Multumesc

  24. Steafan: si un i7 3930K(pt cnoscatori Max Paybe 3)

    Tu vezi ce scrii sau scrii din burta?
    Pentru jocuri e de ajuns un quad quore ca e el sandy bridge sau ivy bridge,tot la fel iti va merge.
    Placa video duce greul.Daca o sa cauti pe net o sa vezi ca gtx 670 e destul pentru toate jocurile la rezoltutie fullHD,aproximativa ca performanta de gtx 680 sau amd radeon 7970.
    Stefan placa ta video o sa fie limitata de acea sursa.Ceea ce Cristi nu a specificat si putini o stiu gtx 670,680 are novoie de o alimentare stabila cu minim 36A. si o carcasa mare pentru ca masoara 28-30 cm depinde de model.Nu v-a incapea in multe carcase.Cristi daca ai facut configurare pentru gameri e foarte buna configurarea,dar acel monitor e scump,poti lua unul mai ieftin si cum ai zis si tu in tutorial mai rapid,ceea ce conteaza in gaming.Si eu sunt de aceeasi parere gtx 670 de la gigabyte sau asus directCU II.Atentie ca aceste placi video sunt imense(dual slot sau tripple slot).Pentru un viitor Sli trebuie mare grija la carcasa si la placa de baza pe care o achizitionati!
    Cu respect Cristi pentru munca depusa.Tine-o tot asa:)

  25. Salut ,
    cam asa arata pc meu :
    http://img600.imageshack.us/img600/8956/newbitmapimageos.png
    ce modificari sa ii mai fac ( memorii da , placa video eu zic ca ii buna )
    Dati un reply cu ce ar fi mai bun sa iau la pc meu!

  26. Nu inteleg dc sa dau o gramada de bani pe ramul ala……pe kand procesorul suporta frecventa maxima de 1600 a ramului…..So why?Ma lamureste si pe mine cnva dc?

  27. Salut!
    Doar un lucru am de spus, daca intalniti un gamer care spune ca si-a luat monitor de 27″ sa ii spuneti sa se lase de gaming:)

  28. Bine zis EVO procesoru suporta ram nativ la 1600 mhz restu ce pui cu o frecventa mai mare e vrajeala

  29. George:
    Bine zis EVO procesoru suporta ram nativ la 1600 mhz restu ce pui cu o frecventa mai mare e vrajeala

    ZOLE97:
    Ai pervecta dreptate

    amverificat pearc intel

    http://ark.intel.com/products/65719/Intel-Core-i7-3770-Processor-(8M-Cache-up-to-3_90-GHz)

    Memory Specifications
    Max Memory Size (dependent on memory type)32 GB
    Memory TypesDDR3-1333/1600
    # of Memory Channels2
    Max Memory Bandwidth25.6 GB/s
    ECC Memory SupportedNo

    Ce va mai place sa va bagati in seama aiurea, nu conteaza ce scrie pe site-ul oficial Intel, producatorul placii de baza poate smecherii placa de baza astfel incat sa suporte.
    Daca placa de baza suporta, va suporta si procesorul, nu are incotro.
    Daca nu stiti ar fi bine sa va abtineti!

    Specificatii oficiale pentru placa de baza din tutorial:

    “Support for DDR3 2400(OC)/1600/1333/1066 MHz memory modules”

  30. Eu am niste memorii la 1600 mhz.Placa de baza suporta.Dar procesoru,un i3 2120 suporta maxim 1333.In bios este blocata la fregventa 1333.Ce as putea sa fac sa mearga la 1600?

    cristi-admin:
    Ce va mai place sa va bagati in seama aiurea, nu conteaza ce scrie pe site-ul oficial Intel, producatorul placii de baza poate smecherii placa de baza astfel incat sa suporte.
    Daca placa de baza suporta, va suporta si procesorul, nu are incotro.
    Daca nu stiti ar fi bine sa va abtineti!

    Specificatii oficiale pentru placa de baza din tutorial:

    “Support for DDR3 2400(OC)/1600/1333/1066 MHz memory modules”

    cristi-admin:
    Ce va mai place sa va bagati in seama aiurea, nu conteaza ce scrie pe site-ul oficial Intel, producatorul placii de baza poate smecherii placa de baza astfel incat sa suporte.
    Daca placa de baza suporta, va suporta si procesorul, nu are incotro.
    Daca nu stiti ar fi bine sa va abtineti!

    Specificatii oficiale pentru placa de baza din tutorial:

    “Support for DDR3 2400(OC)/1600/1333/1066 MHz memory modules”

  31. cristiano a zis

    cu banii astia imi cumpar 3 calculatoare performante in urmatorii 9 ani deci schimb si componentele cu unele de noua generatie odata la 3 ani 😉 !doar cei care nu au ce face cu banii pot da atat pe un pc

    • De ce sa-mi cumpar BMW cand pot sa-mi iau de banii aia vreo 10 Matiz-uri?
      Se pare ca nu ati inteles. Am configurat si eu sisteme accesibile aici, chiar am facut sisteme de 1000 de lei, sistemul asta este topul, pentru cei care vor ce-i mai bun. Exact cum sunt masinile sport.

  32. Repet: in bios este blocat la 1333

    cristi-admin:
    Trebuie sa setezi din bios frecventa daca placa nu o ia automat.

  33. cosmin:
    Repet: in bios este blocat la 1333

    O sa fac in curand un tutorial in care o sa va arat cum se face asta. Se poate mari frecventa atat de mult cat te tin flash-urile de memorie, daca ai flash de calitate aproape poti dubla frecventa.
    Acum vreo doi ani am ridicat frecventa pentru memoriile Adata Vitesta Xtreme (versiunea gri) de la 800 la 1333 cu voltaj de la 1,8 la 2,2. Din pacate nu prea mai am timp de overclock, treaba asta iti mananca timpul pe care acum nu-l mai am.
    La tine treaba e mai simpla, o sa vezi…

  34. Ok,astept cu nerabdare tutorialul:D

  35. Salut Cristi,excelent tutorial,felicitari!
    Auzi,in caz ca as vrea sa instalez pe el Windows 7 Ultimate,unde ar fi mai recomandat?
    Sa iau 20GB de pe SSD unde chiar se simte,sau sa il bag pe Hard Disk si pe SSD sa bag doar jocuri si programe (Photoshop ,Dreamveawer CS6).

    Multumesc! 🙂

    • ar merge sa-l instalezi pe ssd
      daca este versiunea pe 32 de biti e ok mai poti instala jocuri si programe pe aceeasi partitie
      iar daca este ăe 64 de biti nu poti instala asa multe jocuri si programe
      eu as recomanda sa instalezi jocurile si programele pe hdd
      iar sistemul de operare pe ssd
      astfel vei obtine performanta

  36. stancu ionut a zis

    daca in romania 3930k are un pret nejustificat de mare asta nu inseamna ca raportul performanta pret nu e cel mai bun, este chiar cel mai bun.

  37. Cristi, ce crezi despre asta? As vrea sa stiu daca e important
    “Clienţii nemulţumiţi pot cere banii inapoi pentru SSD-urile Intel din seria 520 , de la producător .
    Deoarece controler-ul SandForce (SF-2000) are doar AES-128 criptare în loc de 256 de biţi, reduce lungimea maximă posibilă pentru cheia de securitate comună .Intel spune că , criptarea sa este disponibila doar cu viitoarele produse de fapt deja disponibile .
    Prin urmare, clienţii nemulţumiţi , pot cere banii inapoi incepand cu iulie 2012/Octombrie 2012 cu contact de asistenta pentru clientii Intel înregistrati pentru a primi preţul de achiziţie integral .”

  38. Salut. Am observat ca vorbeai de overclock. S-a demonstrat ca Ivy Bridge nu este atat de bun ca si Sandy Bridge cat timp frecventa este marita pentru ca pe Ivy Bridge se incalzeste mult mai tare si ai nevoie de un sistem de racire mai puternic. In rest, observam prin comentarii, ca acest PC e prea puternic si prea scump. Poti sa-ti configurezi PC-uri mult mai puternice, cu placi grafice in cross-fire si un fx cu 8 nuclee. Cele mai bune placi de baza, dupa parerea mea, sunt cele de la ASRock. Toate componentele l-e cumperi dupa buget si prentetii )

  39. AdrianGudus a zis

    Razvan:
    Cristi, ce crezi despre asta? As vrea sa stiu daca e important
    “Clienţii nemulţumiţi pot cere baniiinapoi pentru SSD-urile Intel din seria 520 , de la producător .
    Deoarece controler-ulSandForce (SF-2000) are doar AES-128 criptare în loc de 256 de biţi,reduce lungimea maximă posibilă pentru cheia de securitate comună .Intel spune că , criptarea sa este disponibila doar cu viitoarele produse de fapt deja disponibile .
    Prin urmare, clienţii nemulţumiţi , pot cere banii inapoi incepand cuiulie 2012/Octombrie 2012 cu contact de asistenta pentru clientii Intel înregistratipentrua primi preţul de achiziţie integral .”

    Daca nu ai secrete NASA si nu vrei sa iti criptezi SSD-ul atunci nu e important. Daca nu stii ce este criptarea, avem mai multe tutoriale pe tema aceasta. Foloseste casuta CAUTA din sidebar dreapta sus scriind acolo: criptare hard disk si apasand tasta Enter

  40. Procesor Intel Core i7 3820 3.6 GHz box aproximativ 1300lei…. de ce nu acest procesor?

  41. Detin si eu o placa de baza asus p8z68-v lx (soket 1155) impreuna cu un procesor intel core i7 2600 si mar interesa un cooler insa din cauza carcaei(nox nx-1 evo) nu am gasit decat un noctua nh-c14 care sa imi incapa in inaltime si sa fie si silentios insa problema o constituie faptul ca cele 2 ventilatoare cu care vine coolerul se conecteaza cu mufede 3 pini (include adaptor de la 1 mufa de 3 pini la 2 de 3 pini ) insa placa mea de baza are conector de 4 pini pt procesor inca 2 conectori de 4 pini pt ventilatoare de carcasa si inaca unu de 3 pini langa care scrie power.
    am vreo sansa sa il folosesc>?

  42. Mam gandit si eu sa cumpar un adaptor dar nu am gasit pe nicaieri unu care sa fie in stoc
    dar oricum multumesc pentru raspuns

  43. Ma gandeam ca ati putea face un tutorial cu un sistem de gaming cu buget intre 2.500-2.600 lei cu tot cu monitor, mi-ar fi foarte folositor, urmeaza sa cumpar un sistem si nu sunt decis…

  44. HunterWeb a zis

    De ce ai pus un procesor fara “K” in coada pe o placa de baza chipset Z77? Puteai sa pui B75 daca nu faci overclock.
    Acel procesor ar merita un cooler precum True Spirit 120, nu mizeria de cooler stock…

    @blodas : http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/536532 , monitorul il poti lua mai tarziu?Intra pe forum daca vrei ajutor(forumul mygarage).

  45. Salut Cristi
    Vreau sa schimb si eu calculatoru’ care e batran si face numai necazuri si care sigur sigur in viitorul foarte apropiat o sa moara de tot. m-am gandit la configuratia asta:
    Placa de Baza Asus P8Z68-V PRO/GEN3, Socket 1155
    Procesor Intel Core i5 3550 Ivy Bridge 3.30GHz
    Memorie RAM Corsair 4GB DDR3 1333MHz CL9
    HDD Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM 16MB
    SSD Corsair Force GT 60GB SATA CSSD-F60GBGT-BK
    Carcasa NOX Hummer SX
    Sursa Corsair Builder CX500 V2
    Rugamintea mea e sa-mi spui si mie daca aceasta configuratie este corecta si are sanse functioneze armonios si evident ca daca mai ai ceva sfaturi sunt numai ochi si urechi……
    Tie si oricui imi da un sfat bun va multumesc foarte foarte frumos !
    Cu respect Stoian

  46. Marian Stoian:
    Salut Cristi
    Vreau sa schimb si eu calculatoru’ care e batran si face numai necazuri si care sigur sigur in viitorul foarte apropiat o sa moara de tot. m-am gandit la configuratia asta:
    Placa de BazaAsus P8Z68-V PRO/GEN3, Socket 1155
    ProcesorIntel Core i5 3550 Ivy Bridge 3.30GHz
    Memorie RAMCorsair 4GB DDR3 1333MHz CL9
    HDDWestern Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM 16MB
    SSDCorsair Force GT 60GB SATA CSSD-F60GBGT-BK
    CarcasaNOX Hummer SX
    SursaCorsair Builder CX500 V2 Rugamintea mea e sa-mi spui si mie daca aceasta configuratie este corecta si are sanse functioneze armonios si evident ca daca mai ai ceva sfaturi sunt numai ochi si urechi……
    Tie si oricui imi da un sfat bun va multumesc foarte foarte frumos !Cu respect Stoian

    Totul e ok cu exceptia placii de baza, e buna si aceea insa mai buna era una pe Z77. Ai mai multe avantaje pe Z77.

  47. Iti multumesc frumos Cristi pentru sfat si asa cum ai zis asa o sa fac si eu !!
    Poate-mi spui tu ce Z77 ar fi mai buna…… Cu respect Stoian

    M-am prins…..multam fain !
    Cu respect Soian

  48. Esti constient ca nimeni o sa cumpere acest pc… nu? Costa prea mult…

Speak Your Mind

*