Cum copiem un DVD original cu filme la o calitate foarte buna – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum rip-uim un DVD original cu filme la o calitate foarte buna. Rip insemnand o copie cat mai fidela a unui film existent pe un DVD, intr-un singur fisier la o calitate putin mai slaba decat cea originala pe care o are filmul pe DVD. Sa rip-uiesti un film aflat pe un DVD este complet legal atat timp cat copia facuta ramane la tine si nu este distribuita mai departe. Orice om are dreptul sa faca o copie de rezerva dupa suporturile media (DVD cu filme, CD-uri Audio, DVD-uri cu jocuri)
Pentru ceea ce ne-am propus astazi avem nevoie de cateva softuri:
– DVD Decrypter
– Auto GK (Auto Gordian Knot)
– K-Lite Mega Codec Pack
DVD Decrypter ne va ajuta sa copiem intreg continutul unui DVD original si sa il decriptam in cazul in care acesta are protectie la copiere.
Daca DVD-ul are protectie la copiere, va trebui sa stim zona de unde provine acesta. Indicam in DVD Decrypter zona de provenienta a DVD-ului original ca acesta sa stie ce metoda sa foloseasca pentru decriptarea DVD-ului. Zonele geografice sunt dupa cum urmeaza:
Region 1 – U.S., Canada, U.S. Territories
Region 2 – Japan, Europe, South Africa, and Middle East (including Egypt)
Region 3 – Southeast Asia and East Asia (including Hong Kong)
Region 4 – Australia, New Zealand, Pacific Islands, Central America, Mexico, South America, and the Caribbean
Region 5 – Eastern Europe (Former Soviet Union), Indian subcontinent, Africa, North Korea, and Mongolia
Region 6 – Peoples Republic of China
Region 7 – Reserved
Region 8 – Special international venues (airplanes, cruise ships, etc.)
Daca stim ca am achizitionat DVD-ul din Romania deci Europa, vom indica in DVD Decrypter zona 2 si tot asa in functie de zona din care ati achizitionat DVD-ul.
K-Lite Mega Codec Pack este un pachet de codecuri video si audio ce ne va oferi toate codecurile de care va avea Auto GK nevoie. Auto GK la randul sau va impreuna toate fisierele video existente pe DVD-ul original, va face conversia video si audio si ne va oferi fisierul video final in format .AVI
Calitatea fisierului final va depinde si de noi dar si de filmul existent pe DVD-ul Original. Metoda prezentata in tutorialul video este cea folosita de renumitul ripp-er ce are pseudonimul aXXo pe trackerele publice de torrente.
Inainte sa va apucati de rip-uit un filme de pe un DVD original asigurati-va ca pe partitia C aveti spatiu liber cel putin 10 GB, numai simpla copiere a DVD-ului original facuta cu DVD Decrypter va ocupa 7 GB plus inca cativa GB folositi de Auto GK ca spatiu temporar pentru a face conversia si mai adaugam si cei 700 MB pentru fisierul final obtinut in urma conversiei.
Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul pentru a vedea exact cum se rip-uieste sau cum se copie un DVD original cu filme intr-un format la o calitate foarte buna.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. Adrian, nu te supara dar asta este un ”tutorial copiat”, deoarece a mai fost facut pe cateva site-uri de tutoriale video. Nu ma asteptam la asa ceva Adrian, nu te supara pe mine dar asta e adevarul, (facusem si eu un tutorial cu aceste softuri dar nu stiu daca mai ruleaza in playerul de pe site-ul unde l-am pus eu(tot de tutoriale video). Ti-am spus ca sa stii !!!

    • Copiat inseamna copy paste fisier video, aici este vorba despre o metoda clasica de ripuire dupa care Adrian a facut tutorial.
      Publicul videotutorial va decide daca este folositor sau nu, eu cred ca este folositor.
      Crezi ca-l intereseaza pe X de unde s-a inspirat realizatorul? Omul vrea sa ripuiasca un dvd, vine aici, se uita la tutorial si isi face treaba. Punct !
      Restul nu mai conteaza…

  2. AdrianGudus a zis

    ASUS:
    Adrian, nu te supara dar asta este un ”tutorial copiat”, deoarece a mai fost facut pe cateva site-uri de tutoriale video. Nu ma asteptam la asa ceva Adrian, nu te supara pe mine dar asta e adevarul, (facusem si eu un tutorial cu aceste softuri dar nu stiu daca mai ruleaza in playerul de pe site-ul unde l-am pus eu(tot de tutoriale video). Ti-am spus ca sa stii !!!

    Si tu dupa cine l-ai copiat?
    Nu ma intereseaza ce posteaza altii, ce ai postat tu, unde ai postat tu, nu stiu unde si cine si cand a mai facut un astfel de tutorial insa eu nu am facut decat sa fac curat in calculator, sa dau de un fisier .PDF pe care il gasesti pe toate trackerele publice, un fisier .pdf scris in limba engleza care se numeste “How to ripp DVD like aXXo”

  3. alexandru a zis

    copiat sau nu, nu ma intereseaza eu nu am alte situri de genul la favorite, decat videoturorial. multumesc de articol. interesant

  4. Nu ati putea sa faceti si un tutorial cum am putea face un dvd , cu un film in el cu subtitrare si cum am putea sa facem sa avem un meniu..? Cum era pe dvd lui Adrian cu cele 2 filme.

  5. DVD Shrink face toata treaba asta in cca 15 min la o caitate extrem de buna !!!

  6. Ca sa ne amuzam putin pe supararea lui ASUS, trebuie spus ca acum sunt la moda plagiaturile.Lasa ASUS ca nu ti-a stricat reputatia. Te rog sa nu te superi tocmai pe Adrian, ca a facut si el un copy-paste.Sa fim rezonabili dar mai toti ne ïnspiram”de undeva!”Mai ales ca-i vorba de ripuit, adica de copiat!
    Sa avem o zi mai racoroasa!

  7. Toate au o sursa dupa acre se copie. Sursa e copiata de primul copiator, primul copiator de al 2lea si tot asa pana ajunge la tine…. ce ne-am face daca nu s-ar copia tutorialele? Si eu am facut un mic tutorial video fara audio despre GBO TV dupa ce am auzit de el la videotutorial. Si e vreo problema cu asta?

    Plus ca, ASUS tu nici macar n-ai zis unde e tutorialul copiat.

  8. P.S. Un tutorial despre MeGUI ar fi interesant

  9. AdrianGudus a zis

    Draga ASUS, probabil n-ai citit ce ti-am scris eu. Metoda prezentata in tutorial nu este inventata de tine! Este o metoda clasica de ripp-uit DVD-uri pe care o foloseste si aXXo. (Nu ne-ai lamurit de la cine ai copiat tu metoda?)
    Nu folositi metoda prezentata in tutorial, e inventata si patentata de ASUS 🙂

  10. AdrianGudus a zis

    Gigel:
    DVD Shrink face toata treaba asta in cca 15 min la o caitate extrem de buna !!!

    Din cate vad DVD Shrink nu face decat sa copie DVD-ul asa cum e sau in cel mai bun caz, face o imagine ISO dupa DVD-ul original. Nu iti rezulta un singur fisier video ci 4 sau cat contine DVD-ul pe care mai apoi trebuie sa le impreunezi cu un alt soft.

  11. AdrianGudus a zis

    Ionut:
    Nu ati putea sa faceti si un tutorial cum am putea face un dvd , cu un film in el cu subtitrare si cum am putea sa facem sa avem un meniu..? Cum era pe dvd lui Adrian cu cele 2 filme.

    Exista de foarte mult timp un tutorial pe aceasta tema! Trebuie doar sa folositi mai oameni buni casuta CAUTA aflata in sidebar dreapta sus. Scrii acolo: Cum se face un dvd video din diferite fisiere video cu Nero, apesi tasta Enter si vei gasi tutorialul. Folositi meniurile drop down, categoriile, casuta CAUTA, sectiunea Arhiva pentru a gasi rapid si usor tutorialele care va intereseaza. Cea mai puternica unealta este totusi casuta CAUTA.

  12. Metoda asta e super veche. Da, e și eficientă, dar acum sunt alte metode care au toate programele folosite de tine într-unul singur.
    Nu cred că mai există cineva care să folosească soluția asta pentru simplul motiv că se poate face ceva de calitate mai bună, cu mai puține tool-uri.
    aXXo FOLOSEA metoda asta. El s-a retras de mult timp (sau a fost arestat?).
    Știu că FXG folosește o unealtă care are tot ce ai prezentat tu într-un singur program.
    Apropo, se scrie “Îndoiala”.

  13. Ionut:
    Nu ati putea sa faceti si un tutorial cum am putea face un dvd , cu un film in el cu subtitrare si cum am putea sa facem sa avem un meniu..? Cum era pe dvd lui Adrian cu cele 2 filme.

    Poţi face destul de uşor acest lucru folosind:
    – convertxtodvd , îl găseşti aici “http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/” sau pe torente
    – dvd flick (free) “http://www.dvdflick.net/”
    Ambele acceptă şi subtitrări. Recomandabil a se folosi subtitrpri SRT pentru a se evita eventualele erori. Căutaţi subtitrări srt sau folosiţi un soft de convertire subtitrări.

    Dacă puneţi foarte mult accent pe meniuri, ar fi mai indicat “convertxtodvd”

    Rămâne să te informezi pe net în legătură cu cele 2 programe.

  14. poate ca videotutorial.ro a copiat metoda de pe un sit dar spre deosebire de altii ei au explicat foarte clar cum se foloseste programu.pe unele siteuri poate ca exista un tutorial exact ca asta dar te uiti “ca mata-n calendar” si nu intelegi nimic.

  15. Gresit ! face absolut totul, inclusiv transforma filmul din 9 Gb in 4,4Gb,,i-ti alegi sunetul, limba si face filmul exact ca originalul fara a mai folosi un alt soft.

    AdrianGudus: Din cate vad DVD Shrink nu face decat sa copie DVD-ul asa cum e sau in cel mai bun caz, face o imagine ISO dupa DVD-ul original. Nu iti rezulta un singur fisier video ci 4 sau cat contine DVD-ul pe care mai apoi trebuie sa le impreunezi cu un alt soft.


    • Nu face acelaşi lucru. Dvd shrink poate :
      -decripta şi copia dvd-uri originale
      -poate micşora dimensiunea unui dvd mare…din acela de 9 GB şi îl poate pune pe un dvd obişnuit de 4,7 (cu pierderi minime de calitate)
      – poate scoate meniul dvd-urilor, title-uri, coloane sonore, subtitrări

      Dar nu poţi crea un fişier Avi cu dvd shrink. La final tot o structură DVD-video va ieşi (fişiere ifo, pub şi vob).
      De ce este util uneori a ripui filmul într-un format comun cum ar fi avi ?
      Pentru a micşora şi mai mult dimensiunea filmului la o calitate a imaginii rezonabilă sau pentru a fi mai uşor de încărcat pe torente.

  16. imi spui si mie cerintele pc-ului tau pe care ai facut tutorialul ?

  17. AdrianGudus a zis

    Vali:
    Nu face acelaşi lucru. Dvd shrink poate :
    -decripta şi copia dvd-uri originale
    -poate micşora dimensiunea unui dvd mare…din acela de 9 GB şi îl poate pune pe un dvd obişnuit de 4,7 (cu pierderi minime de calitate)
    – poate scoate meniul dvd-urilor, title-uri, coloane sonore, subtitrări

    Dar nu poţi crea un fişier Avi cu dvd shrink. La final tot o structură DVD-video va ieşi (fişiere ifo, pub şi vob).
    De ce este util uneori a ripui filmul într-un format comun cum ar fi avi ?
    Pentru a micşora şi mai mult dimensiunea filmului la o calitate a imaginii rezonabilă sau pentru a fi mai uşor de încărcat pe torente.

    Asta spuneam si eu, ca DVD Shrink nu iti face un singur fisier din toate cele 3-4 VOB existente pe DVD-ul original.
    Insa n-ai cu cine, eu zic una si Gigel zice batman, batman…poate o sti el secretul softului sau butonul magic din DVD Shrink care sa faca (ATENTIE!) un singur fisier in format .AVI
    Si cand citesc cu cata apasare mi-s spus mai sus ca gresesc in ceea ce afirm, hmm…

  18. AdrianGudus a zis

    Ca sa inteleaga si Gigel: DVD Shrink poate fi folosit doar in loc de DVD Decrypter.
    DVD Shrink nu face si treaba pe care o face Auto GK in acest tutorial (asta daca vizitatorul Gigel a avut placerea sa vada tutorialul video cap-coada pana la final unde scopul nu a fost sa copiem exact continutul DVD-ului original, asa cum este el structurat ci sa ne rezulte dintr-un DVD de 7 GB, un film, un singur fisier in format .AVI de doar 700 MB la o calitate foarte buna)

  19. axelluny a zis

    Mlțumesc ADRIANE pentru tutorial.Foarte folositor.Mereu am fost uimit de claritatea filmelor,dar și de dimensiunea mică obținute de aXXo. Dacă mai era pe undeva acest tutorial …nu mai scriam acum.

  20. Buna ziua!
    Sunt Roby si am 11 ani (fac 12 in ianuarie) si te urmaresc pe tine, pe Cristi, pe Dan si pe care mai sunteti acolo de ceva vreme pentru ca au inceput sa-mi placa calculatoarele. Stiu sa instalez windows-ul (pe un computer cat de cat curat fara virusi…) si ma rog stiu mai multe pentru ca va zic ca va urmaresc. Poate o sa vi se para cam ciudat ca un copil de 11 ani va urmareste, dar am vazut ca nu e ceva greu de tot ce ne prezentati voi in tutoriale. Am cinci medalii, trei la matematica de aur, una la romana tot de aur si una la engleza de brons (de la concursul evaluare in educatie). Pana acum nu v-am spus nimic despre mine, dar iata ca o fac acum. Am postat ceva diferit de subiectul pe care l-ai propus tu sa zic asa pt. cca vroiam sa stii despre mine, nu pentru ca ma intereseaza filmele.
    O sa-ti mai scriu ceva eu pe rubrica de comentarii a tutorialelor viitoare, sper ca nu te-am plictisit.

  21. Cautasem cum sa fac asta si tocmai ce v-am gasit pe voi. Mersi pt tutorial. O sa va urmaresc de acum incolo, vad ca aveti chesti interesante pe site. Numai bine!

  22. Buna dar sa fac backup la un joc xbox merge la fel aceeasi pasi trebuie urmati

  23. AdrianGudus a zis

    Marius:
    Buna dar sa fac backup la un joc xbox merge la fel aceeasi pasi trebuie urmati

    Pentru back-upul unui joc pentru Xbox iti recomand sa scrii sus in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: Cum se copiaza un DVD original cu jocuri, filme sau muzica, apesi Enter si vei gasi tutorialul. Vezi daca merge cu acel soft (daca nu, mai sunt si alte metode)
    Iti mai recomand sa cauti si tutorialul: Cum se inscriptioneaza un joc pentru consola Xbox 360 pe un DVD dual-layer, pe care tot cu casuta CAUTA il vei gasi.

  24. Buna.Am facut cum ai descris, sau cel putin asa cred.Am facut un avi, dar imi apare subtitrarea imprimata.Ce sa fac sa nu imi apara astfel?Vreau sa am subtitrare separata.Multumesc.

  25. ..aXXo is usin 23 fps.. not 25 fps a zis

    AdrianGudus: Si tu dupa cine l-ai copiat?
    Nu ma intereseaza ce posteaza altii, ce ai postat tu, unde ai postat tu, nu stiu unde si cine si cand a mai facut un astfel de tutorial insa eu nu am facut decat sa fac curat in calculator, sa dau de un fisier .PDF pe care il gasesti pe toate trackerele publice, un fisier .pdf scris in limba engleza care se numeste “How to ripp DVD like aXXo”


    ..aXXo is usin 23 fps.. not 25 fps

    Adrian – A.X.X.O -Filmele lui A.X.X.O sunt facute la 23.976 fps nu 25.000 fps
    conform tutorialului 25.000 fps dvd pal
    OARE! axxo a folosit Auto gk sau mai existe o setare pt 23.976 fps

    Eu personal nu peusesc sa dau de aceasta setare?!

  26. Buna ziua,

    Multumim pentru munca depusa. Am si eu o intrebare. Cum pot sa ripuiesc de pe un dvd subtitrarea intr-un format srt sau sub. Am facut exact ca in tutorial, dar fisierele sub care imi rezulta, contin numai semne si heroglife. trebuie sa mai folosesc si un alt program pentru a obtine un fisier cu subtitrarea filmului?
    Multumesc anticipat,
    Blue

  27. Blue.
    “”Multumim pentru munca depusa. Am si eu o intrebare. Cum pot sa ripuiesc de pe un dvd subtitrarea intr-un format srt sau sub. Am facut exact ca in tutorial, dar fisierele sub care imi rezulta, contin numai semne si heroglife. trebuie sa mai folosesc si un alt program pentru a obtine un fisier cu subtitrarea filmului?””
    Si pe mine m-ar interesa asa ceva.

Speak Your Mind

*