Cum se foloseste Windows 8 si ce facem dupa ce il instalam – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cateva lucruri pe care le puteti face dupa instalarea sistemului de operare Windows 8. Sunt sigur ca multi utilizator de calculator au instalat deja sistemul de operare Windows 8 si tot atat de multi nu sunt foarte familiarizati cu acesta, nu stiu sa il foloseasca, nu stiu sa ajunga rapid si usor la setarile principale ale sistemului de operare.
Noi am citit comentariile voastre si am decis sa fac acest tutorial pentru a lamuri utilizatorii cu raspunsuri la intrebari precum:
– am instalat Windows 8 si ora este setata gresit, cum corectez time zone-ul in Windows 8?
– cum pun iconita My Computer si Control Panel pe Desktop?
– unde este butonul Start in Windows 8
– cum pun iconitele aplicatiilor obisnuite in interfata MetroUI?
– cum dezactivez animarea aplicatiilor MetroUI precum Mail, People, Messaging, Calendar, News?
– cum pot face iconitele aplicatiilor din interfata MetroUI mai mari sau mai mici?
– cum caut aplicatii si fisiere in Windows 8?
– cum aleg ce aplicatie sa folosesc pentru a deschide fisierele in Windows 8?
– am vorbit si despre asocierea fisierelor precum: muzica, fotografii, filme cu aplicatiile normale sau cele din MetroUI
– cum trec de la logarea in Windows 8 cu cont local la logarea cu cont Hotmail(Microsoft)?
– cum trec de la logarea in Windows 8 cu cont Microsoft la logarea cu cont local
– cum pot seta o fotografie pentru contul de utilizator?
– cum inchid aplicatiile MetroUI care ruleaza in fundal?
– cum reactivez mesajul de avertizare pentru Recycle Bin (cos de gunoi) atunci cand sterg fisiere?
La toate aceste intrebari am incercat sa va raspund in tutorialul video de astazi in speranta ca veti deveni mai familiarizati cu acest sistem de operare Windows 8. Am instalat acest sistem de operare pe doua netbook-uri, un Asus Eee PC R101X cu procesor Intel Atom N450 1.67 GHz, 1 GB RAM DDR2 si un Acer Aspire One Happy cu procesor Intel Atom N550 1.5 GHz, 1 GB RAM DDR3. Pe ambele netbook-uri sistemul de operare Windows 8 se comporta foarte bine, nu am avut probleme cu hardware-ul existent pentru ca Windows 8 mi-a recunoscut si instalat singur driverele necesare pentru cititorul de carduri, pentru chip-ul grafic, pentru camera web, pentru bluetooth si wireless. Ba mai mult, interfata Aero (transparenta pentru ferestre) precum si efectele de tranzitie de la o interfata la alta sau de minimizare/maximizare a ferestrelor, sunt fnctionale pe aceste dispozitive.
Instaland Windows 8 pe mai multe laptopuri, netbook-uri, pc-uri, am observat ca driverele Windows 7 pot fi instalate fara probleme pe Windows 8. In ceea ce priveste antivirusul, va sfatuiesc sa ramaneti deocamdata (pana se vor linisti apele si se va clarifica situatia) cu Windows Defender ce are o interfata identica cu Microsoft Security Essetials si despre care avem deja realizat un tutorial. Acesta are o detectie foarte buna si daca nu opriti Windows Automatic Updates, o sa ramaneti la zi si cu baza de semntaruri pentru virusi, Windows Defender avand si protectie in timp real impotriva amenintarilor.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorial video pentru a vedea cum se foloseste noul sistem de operare Windows 8 si cateva trucuri pentru a va familiariza cu acest sistem de operare.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. adrian, fa-i ceva sunetului sa nu mai bazaie!
    se aude groaznic

  2. sailorriver a zis

    Multumim!

  3. AdrianGudus a zis

    ionel:
    adrian, fa-i ceva sunetului sa nu mai bazaie!
    se aude groaznic

    Nu am ce sa ii fac, este un microfon de casti. Daca esti atent si te acapareaza informatia, ceea ce explic eu, sunetul “enervant” nici nu se mai aude. Va luati de chichite inutile in loc sa fiti atenti la esenta, la continut, informatie….

  4. Am si eu o curiozitate, mai este valabil rainting-ul la piesele PC-ului si daca da, nota maxima este tot 7.9?

  5. Frumos tutorialul. Adrian sau Cristi va rog careva dintre voi puteti sa imi spuneti cum sa instalez si eu acest windows8 RP deoarece la mine spune ca nu suporta. Vreau sa spun ca am un PC High END cu un procesor Intel I5 2500k iar placa de baza este de la ASRock Extreme 3 Gen 3 o placa de viitor cu PCI 3 etc.
    Cum pot rezolva aceasta problema ma ajutati va rog?
    Va multumesc

  6. Salut! Am o problema la un joc numit Metin2. Cand merg si vreau sa dau click dreapta sa activez ceva numi merge clickul trebuie sa ma opresc ca sa-l fac acea chestie. Aveti voi vreo solutie?

  7. salut. aplicatiile din metro ui nu de deschid. atunci cand dau click pe orice aplicatie (mai putin maps) se deschide pentru ~ 4-5 secunde iar apoi se opreste. nu stiu care ar putea sa fie cauza pentru ca atunci cand am terminat de instalat windows-ul ( de dimineata) erau toate functionale. cred ca este important sa spun ca nu am facut absolut nici o setare.
    multumesc

  8. Laurentiu a zis

    AdrianGudus: Nu am ce sa ii fac, este un microfon de casti. Daca esti atent si te acapareaza informatia, ceea ce explic eu, sunetul “enervant” nici nu se mai aude. Va luati de chichite inutile in loc sa fiti atenti la esenta, la continut, informatie….


    Nu ca am vreo treaba cu sunetul ala, dar daca tot ii enerveaza pe unii poti sa incerci sa-l scoti in Audition.

  9. Foarte frumos windows 8 dar din pacate prea complicat lam testat si eu 2 zile se misca extraordinar dar toot odata nu-I vad rostul sincer nu cred ca o sa aiba success acest windwos si anume 8 majoritatea folosesc si in ziua de azi windwos xp care dupa cum stim cu totii este un windows [antic ] dar inca mai functioneaza eu o sa raman pe win 7 cea mai buna si apropiata de windows xp la interfata ma refer spun asta pt ca dupa cum stim cu totii multora le-a fost destul de greu sa treaca din win xp in win 7 si acum la 8 [ [ parerea mea nu se merita ramaneti pe 7 ] PT VIDEOTUTORIAL TOT RESPECTUL NAM CUVINTE DE MULTUMIRE

  10. am o problema la instalarea driverului ati radeon 1600 nu vrea sa se instaleze imi da o eroare ,am incercat si cu alt executabil ‘ ACCC’ si la fel .Ce trebuie sa fac? si e o chestie dupa ce am instalat Avira Internet Security s-a instalat nici o problema .a facut updaturile de inceput dar cind a incetut scanarea a innebunit de tot i s-a pus pata pe un fisier din windows ca ar fi nu stiu ce troian .specific ca nu am instalat nici o aplicatie inafara de Avira.O zapaceala mare.Cred eu ca era o mare eroare .

  11. augustin a zis

    Sunt 2 probleme la windows 8 ,prima daca intru in cmd, si-l inchid se restarteaza pc iar a doua nu gasesc accesorii ,instrument de sistem si ce mai era in start.

  12. augustin a zis

    Dupa ce am urmarit tutorialul am descoperit toate aplicatiile dar ramane problema cu cmd

  13. Poate sa imi explice si mie cineva: Am un pc de brand si are o configuratie pe chipset i865G, cu procesor Intel Pentium 4 la 2,8ghz, RAM 512mb, hdd 80gb seagate barracuda V, care are i-am bagat windows original xp de pe DVD si dupa ce bag Intel Chipset merge foarte foarte greu raspunde la comenzi, dau pe IE si greu de tot se deschide , si cand dau sa caut ceva greu afiseaza google si scrie cu intarziere si hdd e la max si procesorul, si iam dat restart cred ca 5-10 min am stat pana sa restartat greu. Ce la ce poate fi ? Ca iam bagat si windows neoriginal si un pic de tot de misca mai repede. Care poate fi cauza? Am o alta placa tot pe i865G care aia zburda xp-ul si are chipset intel bagat. Ciudat nuu?

    • polferis a zis

      Mai baga niste rami…

      • I-am bagat 2x512mb ca am dual channel si degeaba daca si cu sp2 dabea deschide stau la Welcome 5 min se deschide pe rand apare Welcome si dupa Wallpaperul Bliss fara icoane si dupa un timp apar si iconitele, greu si cu windows lui original dar si neoriginal la fel se misca. Iam bagat si Auslogics Boost Speed dabea dabea cu asta merge un pic mai repejor. Cand intru in My computer sta apare lanterna aia cauta si dupaia afiseaza partitiile, dau pe D si acolo am Everestul dau pe icoana sta sta gandeste si dupaia apare. Am testat totul, totul OK . Ce o fi nu stiu ma dispera

  14. Placa de baza este un D1567 de merge greu ,iar cealalta ASROCK care zburda

  15. foarte bun tutorialul dar am si eu o problema am instalat windows 8rp in vmware player si nu am sunet dece.poate sa ma ajute si pe mine cineva varog

  16. Nicoleta a zis

    Mda, se pare ca nu e destul de functionabil acest Windows 8. Da multe erori de grafica, erori la shudown, nu se intelege cu Mozilla deloc, cu Yahoo Mail nici atat …Am revenit la Windows 7 si voi mai incerca varianta finala.

  17. Multumesc Adrian!Foarte bun tutorialul.Dar am si eu o intrebare.Am instalat Windows 8 pe VMware si nu am internet.

  18. Adrian imi poti raspunde si mie la intrebare te rog?

  19. Pacat de timpul pierdut de mine pana ce am aflat pe viu ce se arata in 30 minute in tutorial.Noroc pentru cei care instaleaza acum W8.Am rezolvat, dupa tutorial, totusi ceva cu logarea.Am creat un cont nou la care sa ma loghez fara email si parola cum ma logam pana acum.
    Felicitari pentru munca depusa.

  20. Cum se inchide sau cum dau restart?

  21. Interesant tutorialul si util,sunt “abonat”de mult si urmaresc aproape fiecare data cu placere,am vazut pe “desktop”,ieri a fost “birthday”,ca mai este unu ca mine,exact cu acelasi nume (C.S),sper ca nu am clonat… :))

  22. Foarte bun tutorialul (si urat din partea celor care se iau de bazaitul de fundal) ei bine sunt o gramada de chestii bune de invatat de aici. Adrian te voi ruga in masura in care dispui de timp sa studiezi problema aplicatiei Mail din Metro UI. Adica cum putem noi userii sa vedem acolo mail-urile din contul Gmail. Am fost nevoit si obligat parca sa imi fac cont pe Hotmail ca sa pot deschide aplicatia. Momentan vad doar contul de Hotmail in aplicatie dar mi-ar placea nespus sa imi vad mail-urile de pe Gmail acolo. Eu am mai cautat pe net solutii si am vazut ca multi recomanda instalarea contului Google ulterior dintr-o sectiune Accounts din PC Setting (adica charms bar -> PC Settings -> Account) numai ca mie nu imi apare acolo acest Accounts (nu era nici inainte si nici dupa ce mi-am facut cont pe Hotmail, desi nu vroiam). Te rog daca poti sa analizezim aceasta problema! Multumesc!

    • marius raducu a zis

      eu am facut asa:la people dai conectare nou cont si ai:google,facebook,etc,poti sa alegi si ce vrei tu sa sincronizeze eu asa am facut si primesc e-mailurile pe gmail si pe yahoo,fara nici un cont nou pe hotmail,sper ca am fost de ajutor

  23. AdrianGudus a zis

    Mugur:
    Cum se inchide sau cum dau restart?

    augustin:
    Dupa ce am urmarit tutorialul am descoperit toate aplicatiile dar ramane problema cu cmd

    Activati Charms barul din dreapta prin apasarea combinatiei de taste Windows+C sau prin pozitionarea cursorului de mouse in coltul din dreapta jos a display-ului. Click stanga pe Settings apoi click stanga pe Power si ai Sleep, Shut down si Restart.
    Am crezut ca stiti deja asta din tutorialele trecute pe care le mai avem despre Windows 8.

  24. Adrian pun a 3 oara intrebarea si vad ca nici voi nu aveti un pic de habar sa imi raspundeti la intrebarea de mai sus
    pentru ce mai spuneti ca ne ajutati daca nu raspundeti la o intrebare la care insist a 3-a oara. Si este o intrebare serioasa. Aveti intrebare mai sus. Va rog dati-mi un raspuns daca nu nu mai faceti tutoriale si intai invatati si voi inainte de a posta tutoriale

  25. AdrianGudus a zis

    Karolin:
    Frumos tutorialul. Adrian sau Cristi va rog careva dintre voi puteti sa imi spuneti cum sa instalez si eu acest windows8 RP deoarece la mine spune ca nu suporta. Vreau sa spun ca am un PC High END cu un procesor Intel I5 2500k iar placa de baza este de la ASRock Extreme 3 Gen 3 o placa de viitor cu PCI 3 etc.
    Cum pot rezolva aceasta problema ma ajutati va rog?
    Va multumesc


    Sincer sa fiu, nu am inteles nimic din intrebarea ta, ai fost prea vag, ori daca tu nu aloci suficient timp sa detaliezi problema, de ce mi-as aloca eu timp incercand sa fac pe mama omida ca sa ghicesc ce problema ai tu. Cine spune ca nu suporta, cum ti-ai dat seama ca nu suporta, ce inseamna nu suporta? Ce mesaj cu “nu suporta” primesti si unde, cand vrei sa faci ce? Care este exact mesajul care iti apare…nu inteleg de unde l-ai scos pe “nu suporta” asta….
    Daca vrei raspunsuri, fii detaliat, aloca timpul necesar pentru detalierea problemei, asa cum probabil timpul tau este limitat, la fel este si al nostru. Pe langa site mai avem si familie si alte treburi. Nu stam non stop pe site sa raspundem intrebarilor, nu ne permite timpul

    • Eu cred ca este problema cu setarile de securitate din bios !!!

      To install Windows 8 Release Preview on your PC, the processor (CPU) must support the following features: Physical Address Extension (PAE), NX, and SSE2. Most CPUs have support for these features, so if you receive this error, it is likely because the NX feature is not enabled on your system.
      To resolve this error, follow manufacturer guidelines to enable NX (“No eXecute bit”), or the equivalent XD (“eXecute Disabled”) feature, within the BIOS security settings.

  26. Windows 7 sau 8 ? Are Buguri ? (scuze inca nu am vazut tot videoclipul)

  27. stefanescu robert a zis

    Va felicit pentru toata munca pe care o depuneti datorita voua am invatat o groaza de lucruri utile. Tineti-o tot asa. FELICITARI

  28. gherghisan nelu a zis

    Multumesc mult. Extrem de uitil. Astept cu mare interes urmatoarele tutoriale despre Windows 8.

  29. Bogdan Bobby a zis

    Foarte frumos tutorialul, explicat cum trebuie si pe viitor va recomand sa luat o placa audio externa pe usb si un microfon.
    As avea si eu o intrebare: in tutorialele trecute spuneai sa descarcam si sa instalam versiunea pe 64 de biti a sistemului de operare insa pe mine ma intereseaza sa stiu daca aplicatiile care sunt pe 32 de biti vor functiona si pe 64.

  30. AdrianGudus a zis

    Bogdan Bobby:
    Foarte frumos tutorialul, explicat cum trebuie si pe viitor va recomand sa luat o placa audio externa pe usb si un microfon.
    As avea si eu o intrebare: in tutorialele trecute spuneai sa descarcam si sa instalam versiunea pe 64 de biti a sistemului de operare insa pe mine ma intereseaza sa stiu daca aplicatiile care sunt pe 32 de biti vor functiona si pe 64.

    Iti recomand sa privesti tutorialul nostru dedicat acestui subiect. Scrie in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus:Care este diferenta intre sistemele pe 32 de biti si cele pe 64 de biti, apasa tasta enter si vei gasi tutorialul

  31. daca tot te lauzi cu el,de ce nu il instalezi pe sistemul real? eu l-am instalat,ce? tie frica?

  32. Adrian cum ai facut sa iti apara mail-urile din contul de gmail in interfata metro ui? ca eu nu reusesc. multumesc

  33. Salut.Vroiam sa zic si altora ca exista programe mici ca si dimensiune in mb,care aduce in colt stanga jos, butonul de start.Si vom avea practic aceeasi interfata ca la orce windows editie sub windows 8 ,adica care avea start,,,,control panel,,,etc.

    • Ce spui tu e valabil pentru versiunea Consumer preview, nu si pentru Release preview. Dar daca tu ai gasit asemenea programe, de ce nu pui linkul aici?? Sa poata lua si altii…

  34. Deci acel program lam avut si pe Consumer preview dar si pe cel de acum Release preview.Acum o sa caut si sa pun adresa sau numele prog.classicShellSetup_3_5_0(asa se cheama programul,iar dupa lansare si instalare o sa ai in colt acel buton in stanga colt.http://sourceforge.net/projects/classicshell/files/latest/download sau scrieti voi pe goolge .
    Semnul e un rotund ce are in interior 4 culori ,ros ,verde albastru galben,

  35. Am facut un clean install pe viu, inlocuind W7 Ultimate al meu original, numai sa vad cum merge 8-ul asta. Merge bine!. Dupa mine o sa fie cel mai bun sistem de operare. Acum de pe el scriu, si face tot cum ai si aratat Adrian. Aceleasi softuri si aplicatii folosesc ca si pe 7, si de 2 zile merge mai rapid ca 7. Sa vad pana cand. Bun tutorial. La mai multe.

  36. Ptr. Polferis.Ai gasit acel mic program ce face sa iti apara jos in stanga colt ,butonul de start cu toate functiile lui.

    • L-am gasit, dar deocamdata rulez Windows 7. Am un backup facut cu Windows 8, cand am timp il restaurez si vedem. Ca sa fiu mai sigur, acel program ClassicShellSetup, iti pune butonul de start in taskbar ca in Windows 7? Ai incercat tu? Multumesc.

  37. Practic til readuce in colt stanga jos in bara de start,ce e drept butonul are alta forma (cerc)in rest e perfect functional.

  38. zingzing a zis

    SALUTARE , l-am instalat , toate bune si frumoase , nici o problema , i-am instalat driverele, update-uri mi-a zis ca nu sunt deocamdata , instalez NCSOFT-ul , si cand sa pornesc AION-ul : “AION build client… is not responding ” si se ofera sa verifice o solutie online , dar nimic . Rezultatul e acelasi , nu se lanseaza !
    De alte jocuri nu mai stiu pentru ca nu am mai vrut sa incerc , deci , raman deocamdata la “vechiul 7 ultimate ” , astept varianta finala !! Cu parere de rau ,dezinstalat , arata si se misca bine !!!

  39. Unele aplicatii din Metro UI ce au nevoie de conexiune la internet nu imi functioneaza. Exemplu: Weather, Sports, Video. Desi eu am conexiunea la internet pornita in momentul in care accesez una dintre aplicatiile mentionate imi apare un mesaj cum ca sa ma conectez la internet pt a avea acces la ele.

    Astept un mesaj va rog frumos!!!

  40. AdrianGudus a zis

    Silviu:
    Unele aplicatii din Metro UI ce au nevoie de conexiune la internet nu imi functioneaza. Exemplu: Weather, Sports, Video. Desi eu am conexiunea la internet pornita in momentul in care accesez una dintre aplicatiile mentionate imi apare un mesaj cum ca sa ma conectez la internet pt a avea acces la ele.

    Astept un mesaj va rog frumos!!!

    Dezactiveaza firewall-ul si activeaza UPNP in router (daca ai)

  41. marius raducu a zis

    salut am si eu o intrebare,am instalat win 8,ruleaza foarte bine,problema este ca jocurile care imi mergeau pe win 7 cu toate optiunile la maxim,asa le am si pe win 8 doar ca are momente cand agata,sper ca sunt de inteles,help

    • Trebuie sa avem putina rabdare, driverele video inca nu sunt atat de mature pe windows 8. Probabil in cateva saptamani totul va fi ok, amd si nvidia lucreaza de zor la optimizarea driverelor pentru noul sistem de operare.
      Eu nu am intalnit astfel de probleme, ba chiar am simtit un raspuns mai rapid din partea sistemului.

  42. salut, am si eu nevoie de ajutor, cand incerc sa ma conectez la peopple sau mail sau weather sau news din interfata metro wi zice ca nu sunt conectat la net desi conexiunea la net e facuta. care este problema ?

  43. polferis a zis

    ionut:
    salut, am si eu nevoie de ajutor, cand incerc sa ma conectez la peopple sau mail sau weather sau news din interfata metro wi zice ca nu sunt conectat la net desi conexiunea la net e facuta. care este problema ?

    Trebuie sa fi logat in Windows 8 cu cont Microsoft. In Metro UI, apasa pe poza ta s acolo schimbi logarea cu o adresa de hotmail. Apoi o sa fie valabile acele setari.

  44. Salut! Ma poate ajuta cineva sa imi spuna cum elimin parola de logare de pe cont…. plssss. La instalarea win 8 am facut cont hotmail si parola, iar acum imi tot cere parola cand deschid pc-ul…. cum scot parola?

    • In interfata Metro, dai click pe poza ta, Change your account picture, Users, Sign in wiyh local account si nu pui nicio parola.

  45. Salut Adrian! Am bagat de curand windows 8 si e ff bun la capitolul viteza si etc., dar as vrea sastiu daca are cv daca il rulz pe un pc cu 1Gb Ram? Si as mai avea o problema de fiecare data cand bag windows xp sp2 sau sp 3 nu merge internetul. Am incercat cu un internet controler pt windows xp dar degeaba. (placa mea de baza:CMX 45) Multumesc!

  46. AdrianGudus a zis

    Ionut:
    Salut Adrian! Am bagat de curand windows 8 si e ff bun la capitolul viteza si etc., dar as vrea sastiu daca are cv daca il rulz pe un pc cu 1Gb Ram? Si as mai avea o problema de fiecare data cand bag windows xp sp2 sau sp 3 nu merge internetul. Am incercat cu un internet controler pt windows xp dar degeaba. (placa mea de baza:CMX 45) Multumesc!

    Ca sa iti mearga internetul trebuie sa instalezi driverul pentru placa de retea si sa faci conexiunea la internet.

  47. Adrian Gudus a zis

    Ionut:
    Si um fac asta mai exact?:)

    Te uiti cu everest sau Speccy ce placa de baza ai, ce revizie, care e producatorul placii tale de baza, mergi pe site-ul producatorului placii tale de baza si acolo vei avea la dispozitie driverele necesare (Daca nu cumva ai o placa de baza no name….facuta pe vapor)
    Despre Everest si Speccy exista deja tutorial la noi pe site. Le gasesti scriind denumirea unuia din ele sus in casuta CAUTA si apesi Enter.

  48. Salut!
    Am si eu o problema cu Windows 8. Aplicatiile Metro Ui nu se deschid. Atunci cand dau click pe ele nu se intampla nimic. Imi merge doar Desktop, IE si Store. De exemplu daca vreau sa dau click sa se deschida Calendar, Fotografii sau Muzica nu se deschid. Am umblat pe la setari si nu gasesc nimic sa le “deblocheze”. Atunci cand am instalat Windows-ul mergeau. Daca stie cineva o solutie il rog frumos sa mi-o spuna si mie.
    Multumesc!

  49. Marius:
    Salut!
    Am si eu o problema cu Windows 8. Aplicatiile Metro Ui nu se deschid. Atunci cand dau click pe ele nu se intampla nimic. Imi merge doar Desktop, IE si Store. De exemplu daca vreau sa dau click sa se deschida Calendar, Fotografii sau Muzica nu se deschid. Am umblat pe la setari si nu gasesc nimic sa le “deblocheze”. Atunci cand am instalat Windows-ul mergeau. Daca stie cineva o solutie il rog frumos sa mi-o spuna si mie.
    Multumesc!

    Trebuie sa te loghezi cu cont Microsoft si o sa mearga.

  50. Salut!
    Doresc sa spun ceva legat de Windows 8, poate si altii vor trece prin aceasta situatie. Am instalat o aplicatie si un fisier (se gaseste pe net), pentru a face interfata, meniul in limba romana. Problema este ca daca vrei sa intrii in registrii iti da eroare (0xc0000142), iar daca vrei in group policy iti apar o groaza de ferestre, dar daca dai OK la toate pana la urma iti da voie sa intrii. Daca lasi Windows 8 in engleza sau revii din romana in engleza, nu mai este nicio problema. Nu stiu daca este un caz general, dar la mine asa s-a intamplat si a trecut ceva timp pana sa-mi dau seama. Si inca o observatie, daca vrei sa-ti apara Bun Venit in loc de Welcome, nu se mai deschide windowsul ( nu mai apare pe monitor MetroUI), deci cred ca e ceva legat tot de aplicatia de schimbare a interfetei. Multumesc.

  51. Te rog sa faci un tutorial despre cum rulam jocuri pe windows 8 care cer directX (gen: fifa 12 , etc) , sau sa imi explici, Multumesc!

  52. Se poate seta Explorerul astfel ca personalizarea unui Folder pe desktop sa nu afecteze
    parametri Explorer ?
    Ex. In folder am setat sa nu afiseze Navigation panel si sa apara numai Iconuri.
    Asta insa i dimensiunile Folderului se transmit si Explorerului.
    Eu as vrea sa lucreze independent.
    Se poate , sau cer imposibilul ?

  53. Am instalat windows 8 release preview si nu am driverul pentru (network controller) stie cineva de unde se poate descarca?
    Programul lui de defragmentare pe unde se afla?

  54. Adrian Gudus a zis

    dragomir:
    Am instalat windows 8 release preview si nu am driverul pentru (network controller) stie cineva de unde se poate descarca?
    Programul lui de defragmentare pe unde se afla?

    Esti in urma, de ce nu folosesti versiunea finala Windows 8 Enterprise care este disponibil si gratuit pentru download in mod legal. Vezi toata seria noastra de tutoriale legate de Windows 8. Scrie in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus “Download si crearea unui stick usb cu Windows 8 fara softuri aditionale (partea 1)” si apasa tasta Enter pentru a gasi episodul 1. Sunt 6 episoade momentan si vor continua.
    Ca sa gasesti si celelalte episoade, sub tutorial ai rubrica “Articole Similare” sub care vei gasi titlurile altor tutoriale ce tin de subiectul respectiv. Un singur click pe unul din titlurile scrise cu rosu, te va arunca direct la tutorialul respectiv. Sau poti folosi casuta CAUTA folosind termenii: “windows 8 partea a 2-a” apoi “windows 8 partea a 3-a” si tot asa pana la 6

  55. Am si eu WINDOWS 8 si vreau sa ma uit la poze si cand deschid o poza nu merge sa muta poza urmatoare de pe sageti de la tastatura.ce trebuie sa fac sa vad poza urmatoare?

  56. Adrian Gudus a zis

    Madalin:
    Am si eu WINDOWS 8 si vreau sa ma uit la poze si cand deschid o poza nu merge sa muta poza urmatoare de pe sageti de la tastatura.ce trebuie sa fac sa vad poza urmatoare?

    Clik dreapta pe fotografie, mergi cu mouse-ul pe Open with si alegi Windows Photo Viewer
    Se intampla asta pentru ca nu ai facut asocierea fotografiilor cu aplicatia Windows Photo Viewer ci cu aplicatia Photos din interfata Metro care e diferita putina de Windows Photo Viewer

    • FUNCTIONEAZA.
      Mai am o intrebare.
      De ce cand vreau sa pun o poza la AVATAR la Yahoo Massanger imi pune poza intro parte sau culcata.nu o pune normal,o pune introparte sau cu capu in jos.De ce?

  57. AM DEZACTIVAT DIN GRESEALA TOUCHPADU SI NU MAI POT SA-L CONTROLEZ ,CUM IL ACTIVEZ LA LOC?

  58. petre:
    AM DEZACTIVAT DIN GRESEALA TOUCHPADU SI NU MAI POT SA-L CONTROLEZ ,CUM IL ACTIVEZ LA LOC?

    Uita-te in partea stanga jos pe tastatura, vei vedea o tasta “Fn”, cu aceasta tasta poti folosi functiile de pe randul de sus, trebuie sa fie desenat un tuchpad pe undeva, apesi tasta Fn si tasta cu touchpad-ul simultan.
    Unele laptop-uri au butoane dedicate pentru activare-dezactivate touchpad.

  59. Man baga si un tutorial cum sa reinstalezi Windowsul …..Sincer habar nam cum ,,;D..A…si te rog dami add : [email protected] (messenger)

  60. salutare,o mare rugaminte ,dupa ce am instalat win8 enterprise vreau sa accesez internetul folosind username si parola de la rds ,se restareaza,ce pot face sa fac conexiune?iar driverele de la placa nu sunt compatibile cu win 8,poate ma poti ajuta?multumesc

  61. cristi ma dispera windowsu 8 asta am i5 si se misca foarte greu in my computer la deschidrea folderelor se misca in reluare gandeste greu imi apare not responding in windows 7 mergea perfect fara pic de lag am dezactivat in foldere type pt ca am inteles ca incearca sa identifice tipurile de fisiere dar tot greu merge daca ascult muzica pe youtube si intru in my computer se intrerupe muzica merge framat.

  62. Un tutorial cu multe recomandari, sfaturi eronate si trimiteri gresite etc!

    • AdrianGudus a zis

      Ce argumente ai? Puncteaza! Altfel comentariul tau este demn de ignorat. Ne place sa fim contrazisi, sa fim corectati dar cand n-ai argumente, cand nu punctezi la ce exact te referi, atunci e inutil sa-ti pierzi timpul cu astfel de comentarii vagi, rautacioase,

  63. Am incercat sa-mi scot parola dar am reusit sa ascund contul meu si sa-mi ramana doar gues unde nu am nici o aplicatie. Daca vreau sa schimb contul ma trimite in windows la sis32. Cum fac sa trec inapoi?

  64. Buna ziua,am o problema cu laptopul pe care am instalat windows 8:cand vreau sa redenumesc orice fisier se inchid toate folderele sau tot ce am deschis si revine totul la desktop,si asta se intampla numai cand dau click dreapta pe orice fisier,daca vreau sa dau refresh pe desktop merge click dreapta,insa daca vreau sa redenumesc sau sa fac orice altceva pe fisier sau folder nu merge.Va rog mult sa ma ajutati!Multumesc

  65. super tare frate:)

  66. Salut am si eu un htc desire hd a9191 este brand uit de orange uk este liber de retea n am idee cum asa l am cumparat versiunea de android este 2.2 .pot sa il aduc la o versiune mai noua??? Daca da cum pot face asta??? Vreau sa fac acest lucru deoarece mi se blocheaza foarte des… Astept un raspuns ms mult

  67. Am postat in trun domeniu gresit deoarece nu ma nteleg cu acest tel… Face foarte multe figuri 🙂

Speak Your Mind

*