Cum copiem un CD Audio (cu trackuri) folosind Windows Media Player din Windows XP si 7 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem copia in calculator un CD Audio (cu track-uri) fara sa folosim softuri aditionale ci doar cel existent in orice sistem de operare Windows. Mai exact, o sa vedem cum putem copia un Audio CD folosind Windows Media Player ce vine preinstalat in sistemele de operare Windows XP, Vista sau Windows 7.
Putem face acest lucru folosind orice soft de inscriptionare care are functia Rip CD sau Copy Audio CD insa de ce am folosi softuri aditionale pentru asa ceva cand sistemul de operare Windows vine deja cu o unealta pentru a ne ajuta in acest sens?
Probabil multi din voi au fost tentati sa creda ca, copierea unui CD Audio se face la fel ca in cazul unui CD cu mp3-uri. Ati bagat CD-ul Audio in unitatea optica, ati intrat in My Computer apoi in drive-ul optic, ati selectat melodiile, ati facut click dreapta si Copy si ati dat Paste intr-o partitie sau intr-un folder pe Desktop. Dupa ce “copierea” s-a terminat, in folder ati gasit probabil doar niste fisiere de cativa kb cu care nu puteti face nimic.
CD-urile Audio sunt inscriptionate diferit fata de cele mp3, cu o calitate audio mult superioara ce vor ocupa mai mult spatiu pe CD decat ocupa un fisier mp3. Sunt sgur ca printre voi se mai afla utilizatori ce detin o combina muzicala de tip mai vechi sau casetofoane de masina de generatie mai veche care nu citesc Cd-uri mp3 decat CD-uri Audio. Cu siguranta in colectia de CD-uri pe care obisnuiati sa o ascultati la combinele Audio exista CD-uri Audio pe care doriti sa le copiati in calculator alaturi de colectia actuala de muzica. Nimic mai simplu. Introduceti Audio CD-ul in unitatea optica si deschideti Windows Media Player. Apoi accesati meniul Copy from CD situat in partea stanga a playerului (pentru Windows XP), bifati melodiile pe care doriti sa le copiati de pe CD si apoi faceti click pe Copy Music. Daca doriti setari avansate cu privire la formatul in care doritti sa fie copiate fisierele audio de pe CD, am aratat in tutorialul video cum puteti ajunge la setarile avansate ce va permit schimbarea formatului in care vor fi copiate track-urile de pe CD.
Pentru Windows Vista sau Windows 7, dupa ce introduceti CD-ul Audio in unitatea optica, deschideti Windows Media Player si faceti click stanga pe unitatea optica afisata in sidebar-ul din partea stanga a player-ului. Bifati track-urile pe care doriti sa le copiati in calculator si sus pe bara de unelte (tool bar) o sa aveti butonul Rip CD. Faceti click pe butonul Rip CD si track-urile vor fi copiate in calculatorul vostru in cateva minute. Deasemenea, daca doriti setari mai avansate legate de alegerea formatului in care vreti sa copiati track-urile, in tutorialul video am aratat de unde accesati aceste setari, cum si pentru ce le puteti folosi.
By default (de baza) Windows Media Player va copia track-urile in formatul WMA (Windows Media Audio) format ce poate fi mai apoi convertit in mp3 foarte usor cu Format Factory sau alte softuri ce se ocupa cu conversia fisierelor audio
ATENTIE: Desi in tutorialul video am mentionat ca instaland codecurile K-Lite o sa puteti ripui track-urile in format mp3 folosind Windows Media Player din Windows XP, se pare ca acest lucru nu este posibil. Doar sistemul de operare Windows 7 vine preinstalat cu codecul audio mp3 pentru Windows Media Player. Deasemenea nu folositi optiunea “Copy protect music” (valabil si pentru Windows XP si pentru Windows Vista sau Windows 7) mentionata in tutorial. S-a strecurat o mica greseala. Optiunea “Copy protect music” face ca fisierele copiate in calculator in format WMA sa fie protejate impotriva redistribuirii ceea ce poate impedica utilizatorul sa foloseasca melodiile copiate, intr-un alt dispozitiv sau intr-un alt player
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum se copie un CD cu track-uri in calculator folosind Windows Media Player.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro




Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. Din câte ştiu nu trebuie neapărat să aveţi pachet de codecuri pentru a ripui direct în mp3 folosind windows media player. Trebuie doar să actualizaţi windows media player măcar la versiunea 10 pentru a putea ripui direct în mp3. Odată ce faceţi lucrul acesta…o să aveţi şi formatul mp3 disponibil.

    Alternativ, puteţi folosi această aplicaţie “http://www.freac.org/”, sau varianta portabilă a acestei aplicaţii “http://portableapps.com/apps/music_video/freac_portable”. Nu are o interfaţă chiar aşa de prietenoasă, dar oferă mult mai multe opţiuni de encodare. Practic este un convertor audio, care poate să şi ripuiască cd-uri audio track.

  2. sall adrian…frumos tutorial…spunemi te rog daca nu am virtual pc, pot sal instalez sau ce trebuie sa fac ca sa am…ms !

  3. Buna ziua! Am inteles dar la mine nu apare cand bag CD-ul caseta aceea cu Play ,Deschideti fisierul ,Copiati musica de pe CD …imi porneste direct cu WMP .In cazul asta ce pot sa fac?

    Multumesc anticipat!

  4. Buna ziua. Am copiat muzica de pe CD pe Computer si am vrut sa o trimit prin BLUETOOTH la telefon si nu a aceptat formatul WMA. Am vrut sa convertez si a dat eroarea ca ar avea drepturi de autor. Ma puteti ajuta?

  5. vali crintea a zis

    ms

  6. doresc sa copiez un cd cu muzica track (cred ca 700mb).vreau sa fie in acekls format cu cel original adica track.cum se copiaza.din cele ce am vazut sunt in win mwd player diverse formate dar nici unul cu formatull origina mai bine spus clone copy

Speak Your Mind

*