Editare foto, efecte, decorare, text cu Creative Kit de la Google Plus – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre editarea foto. Mai exact, o sa vedem cum folosim Creative Kit sau Kitul de creativitate din contul Google Plus pentru a face editari avansate asupra fotografiilor noastre. In aparenta, Creative Kit sau Kitul de creativitate poate parea banal, nu foarte avansat dar nu este deloc asa. Cu un simplu cont Google Plus avem la dispozitie un editor foto gratuit, destul de avansat, nu necesita instalare si poate fi folosit din browser.
Odata ce am accesat Creative Kit suntem intampinati de 4 tab-uri principale. Primul tab Basic Edit ce ne permite sa facem cateva ajustari de baza asupra fotografiei cum ar fi: Auto Fix (“repararea” imagnii), Crop (decupare), Rotate (rotire), Exposure (reglarea expunerii), Colors (ajustarea culorilor), Sharpen (definirea conturului), Resize (redimensionare)
Cel de-al 2-lea tab este Effects ce ne permite sa adaugam tot felul de efecte artistice pe fotografiile noastre cum ar fi: efecte de camera (HDR, Holga, Lomo, CinemaScope, Orton, 1960), efecte de culori sau retusari de eliminare a alunitelor, imperfectiunilor, cosurilor, indepartarea efectului de luciu de pe piele, sau putem face ca pielea sa para bronzata.
Cel de-al 3-lea tab este Decorate. acest tab permite sa decoram fotografia cu tot felul de forme, aplicarea unei mustati pe personaje, putem crea fire de par, putem picta, adauga baloane de text, putem blura elemente din fotografie adaugand un efect de pixelare, putem adauga diferite masti, caciulite, elemente sportive, ochi de vampiri, dinti de vampiri, tot felul de rani si cicatrici ce pot face ca corpul sau chipul cuiva sa para a fi un zombi, ochi bulbucati si alte minuni.
Cel de-al 4-lea tab este Text, tab ce permite adaugarea de text pe fotografie avand posibilitatea sa alegem din cele 106 fonturi. Putem plasa textul in orice pozitie, il putem redimensiona, roti.
Dupa ce am terminat cu editarea foto avem posibilitatea sa salvam modificarile facute asupra fotografiei pastrand si fotografia originala sau sa salvam moficarile facute peste fotografia originala.
Am ramas totusi surprins sa nu intalnesc optiunea de inlaturare a ochilor rosii dintr-o fotografie. Tot ce mi-as mai dori de la acest editor este posibilitatea de a edita mai multe fotografii in acelasi timp (editarea paralela) sau macar in tab-uri asa cum face Photoshop dar, cine stie, poate Google ne citeste textul si va lua in considerare aceasta dorinta.
Cu alte cuvinte, Creative Kit sau Kitul de creativitate din contul Google Plus este un editor de exceptie, fara a fi nevoie sa cunoastem tehnica avansata de editare foto, care poate fi utilizat cu succes fie de copii fie de oameni maturi ce doresc sa faca o felicitare de aniversare sau pur si simplu doresc sa faca o fotografie sa arate mai bine.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul pentru a vedea cum se foloseste Creative Kit sau Kitul de creativitate din contul Google Plus.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. Super tutorialul ! Inca mai astept tutoriale cu Photoshop !

  2. Buna Adrian. Ce browser folosesti in tutorialul acesta?

  3. @ diana foloseste google chrome:)

  4. ATI PUTEA FACE UN TUTORIAL DESPRE UN GHID VIDEO PENTRU WEBCAMURI PC

  5. Am revenit cu o alta problema :
    Ieri ma jucam putin in Word si am inserat o imagine din Clip Art.
    Dar am vrut sa copiez imaginea pe desktop si i-am dat copy am dat la cateva casute yes, yes ….
    si cand am terminat ce surpriza !!!!!!!!!!!!!!!
    pe tot desktop-ul fisierele, programele si tot ce am eu s-au facut albastre partial doar titlul era facut.
    Iar cand am incercat sa dau refresh are un mod ciudat de a se da imi apare o lumina pa ecran si desigur PC-ul merge tot mai greu pe zi ce trece.
    Va rog sa ma ajutati si daca nu gasiti vreo rezolvare voi reinstala windows-ul si daca va ajuta am windows xp.

  6. Cum zicea cineva mai sus ar fi bine sa faceti 10-15 tutoriale cu Photoshop cs5 pt ca e cel mai puternic soft de editare photo,
    photoshop-ul e foarte complex,se pot face mii de chestii cu el ,nu se com para cu creative kit.

  7. Cum se numeste melodia din intro…?

  8. FaraVirusi a zis

    Acest Creative Kit este un editor foto in toata regula, acesta este un alt serviciu util pe care Google ni-l ofera gratuit, este un serviciu flexibil pe care ne putem baza.
    Cu toate ca eu nu folosesc nici-o retea retea sociala (nici facebook, nici google plus, nici alte tampenii periculoare), merita sa ne facem un cont Google macar pentru acest serviciu minunat de editare foto.

  9. alina turcan a zis

    am regasit Red Eye la tabul Touch Up…plus alte optiuni interesante Eye Colour, Eye bright, mascara..etc 🙂
    oricum imi place Creative Kitul de la google

  10. interesant de vazut daca aceasta idee va fi folosita si de facebook

  11. Il stiu, e bun si il folosesc. Singurul lucru care nu imi place la el, este ca intii trebuie sa postez imaginea si apoi o pot prelucra. Ar fi fost mai bine daca puteam face prelucrarile inainte de postare.

  12. Adrian Gudus a zis

    Iulia: Il stiu, e bun si il folosesc. Singurul lucru care nu imi place la el, este ca intii trebuie sa postez imaginea si apoi o pot prelucra. Ar fi fost mai bine daca puteam face prelucrarile inainte de postare.

    Cred ca nu ai fost suficient de atent la tutorial, nu trebuie sa postezi imaginea inainte de editare, trebuie doar sa o incarci intr-un album privat dupa care incepi editarea.
    Albumele private le poti vedea doar tu, nimeni nu are acces la acele fotografii.

    • Adrian Gudus: Cred ca nu ai fost suficient de atent la tutorial, nu trebuie sa postezi imaginea inainte de editare, trebuie doar sa o incarci intr-un album privat dupa care incepi editarea. Albumele private le poti vedea doar tu, nimeni nu are acces la acele fotografii.

      Da, stiu, am facut asta. Dar e un fel de ocolire. Oricum, e bine si asa. Merci.

  13. CRISTINA MORARU a zis

    Mi-a placut tutorialul.
    Iti multumesc Adrian pentru informatiile utile pe care le prezinti in tutorialele tale

  14. AM o intrebare va rog mult am intrat pe google+ acuma recent si pe creative kitt am tat la editare poze si nu mai sunt multe din efectele care sunt in tutorial le_au scos sau ce se intampla trebuie sa am eu o alta versiune am incercat cu crome opera etc si sunt doar cateva efecte si in tutorialul vostru arata ca poti accesa ff multe efecte ce se intampla ?

Speak Your Mind

*