Transfer de fisiere la viteza maxima in retea indiferent de sistemele de operare – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem face transfer de fisiere intre mai multe calculatoare aflate in aceeasi retea chiar daca acestea ruleaza sisteme de operare diferite. Sa presupunem ca avem 3 calculatoarea sau 3 laptop-uri in aceeasi retea si unul ruleaza Windows, unul Ubuntu iar celalalt ruleaza Mac OSX. In mod normal configurarea si setarile necesare transferului de fisiere intre doua pc-uri ce ruleaza sisteme de operare diferite sunt greoaie si dificile de setat. Aplicatia de care ne vom folosi astazi se numeste transfer-on-lan si este scrisa in java, deci asta inseamna ca va trebui sa avem instalat java runtime environment pe Windows. In Ubuntu nu va fi nevoie sa instalam java pentru ca acest sistem de operare vine deja cu OpenJDK o alternativa la Sun Java. Avantajul acestei aplicatii este ca nu necesita instalare, este portabila, este cross platform asta insemnand ca va rula pe orice sistem de operare.
Imaginati-va cat de utila este aceasta aplicatie daca aveti o firma micuta cu 4-5 calculatoare, cat de mult va poate facilita transferul de fisiere aceasta aplicatie. Fara configurari speciale, fara batai de cap, si cel mai mare avantaj este ca poate rula pe orice sistem de operare iar modul de lucru al acesteia ramane acelasi. In setarile aplicatiei avem optiunea de a ne seta un avatar pentru fiecare calculator aflat in retea pentru a ne fi mai usor sa le recunoastem atunci cand dorim sa transferam un fisier catre unul din ele. Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul video pentru a vedea exact cum facem transfer de fisiere in retea usor si rapid, indiferent de sistemul de operare folosit cu ajutorul aplicatiei transfer-on-lan

Link de download: http://code.google.com/p/transfer-on-lan/

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 600 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. ce viteza de transfer are?

    • AdrianGudus a zis

      lee:
      ce viteza de transfer are?

      Fa un transfer cu un fisier mare si o sa afli, o sa-ti scrie in tabul Sending ce viteza are, oricum nu mai mult de 10-12 MB pe secunda asta e limita placii de retea, daca ai retea Gigabit o sa transferi cu 100 si ceva de MB pe secunda insa trebuie ca toate nodurile sa fie Gigabit.

    • Tutorialul e foarte bun softuletul functioneaza si pe windows 7 home/prof/ultimate 64 biti / cel pe care il da Adrian nu functioneaza pe win 7, daca intrati pe sait-ul oficial indicat de el o sa gasiti varianta executabila 0.4.4 zip care functioneaza perfect pe versiunile de mai sus. Adrian te rog frumos daca ai timp fa un tutorial legat de salvarea (backup) doar a applicatiilor(numai a aplicatiilor) din win 7(orce versiune). Multumesc.

  2. Va salut ! Super tutorialul !Imi cer scuze,stiu ca nu este rubrica potrivita ! Domnule Adrian va rog frumos cum pot rezolva aceasta problema “usb not recognized(code 43)” . Am Windows 7 Enterprise pe 32 biti. Are update la zi. Driverele sunt originale. Imi spune cand vreau sa folosesc camera video(JVC GZ-MG20) care are un HDD de 20 de GB. Mi se intampla si cu cateva stick-uri ! Mentionez ca aceasta camera nu are drivere. Va rog ajutati-ma cu un sfat sau spuneti-mi daca am vreo sansa. Am citit peste tot pe internet si nu am reusit .Am folosit software-ul de la Microsoft pe care il recomanda ,degeaba. Ce sa fac,de ce nu merge USB-ul la camera si la alte 2 stick-uri? Am bagat cablul in toate USB-urile de la calculator.Alte dispozitive imi functioneaza,ma refer cand folosesc USB-ul.Va rog ajutati-ma,spuneti-mi daca este vorba despre calculator,camera video sau este vorba despre software. Va multumesc mult pentru rabdare !

    • AdrianGudus a zis

      zame77:
      Va salut ! Super tutorialul !Imi cer scuze,stiu ca nu este rubrica potrivita ! Domnule Adrian va rog frumos cum pot rezolva aceasta problema “usb not recognized(code 43)” . Am Windows 7 Enterprise pe 32 biti. Are update la zi. Driverele sunt originale. Imi spune cand vreau sa folosesc camera video(JVC GZ-MG20) care are un HDD de 20 de GB. Mi se intampla si cu cateva stick-uri ! Mentionez ca aceasta camera nu are drivere. Va rog ajutati-ma cu un sfat sau spuneti-mi daca am vreo sansa. Am citit peste tot pe internet si nu am reusit .Am folosit software-ul de la Microsoft pe care il recomanda ,degeaba. Ce sa fac,de ce nu merge USB-ul la camera si la alte 2 stick-uri? Am bagat cablul in toate USB-urile de la calculator.Alte dispozitive imi functioneaza,ma refer cand folosesc USB-ul.Va rog ajutati-ma,spuneti-mi daca este vorba despre calculator,camera video sau este vorba despre software. Va multumesc mult pentru rabdare !

      Din cate vad eu pe site-ul oficial JVC nu pune la dispozitie driver pentru aceasta camera si totusi in manualul .pdf al acesteia este specificat ca este recunoscuta doar de Windows XP. Cu CD-ul care a venit odata cu ea ce ai facut?
      Cat despre nerecunoasterea celor 2 stick-uri, nu stiu ce sa zic…la alt calculator le recunoaste? Driver-ul pentru chipset l-ai instalat?

  3. va rog faceti un tutorial despre cum se instaleaza doua windowsuri im dual boot

  4. Am cautat aici o metoda de transfer rapid intre doua calculatoare conectate printr-un cablu de retea cu ajutorul placii de retea.Care sunt pasii ce trebuiesc respectati?Am incercat aceasta metoda intre un sistem desktop si un laptop,ambele cu driverele la zi dar la conectarea dintre cele doua sisteme nu s-a intamplat nimic, aici banuind ca trebuia sa creez o parte comuna intre cele doua sisteme.Unde anume am gresit si cum anume as putea realiza un transfer folosind aceasta metoda?(in cazul in care nu avem la dipozitie internet sau calculatoare in retea,mijloace de stocare mari fiind necesar transferarea de pe un hdd pe altul)

    • AdrianGudus a zis

      Marian:
      Am cautat aici o metoda de transfer rapid intre doua calculatoare conectate printr-un cablu de retea cu ajutorul placii de retea.Care sunt pasii ce trebuiesc respectati?Am incercat aceasta metoda intre un sistem desktop si un laptop,ambele cu driverele la zi dar la conectarea dintre cele doua sisteme nu s-a intamplat nimic, aici banuind ca trebuia sa creez o parte comuna intre cele doua sisteme.Unde anume am gresit si cum anume as putea realiza un transfer folosind aceasta metoda?(in cazul in care nu avem la dipozitie internet sau calculatoare in retea,mijloace de stocare mari fiind necesar transferarea de pe un hdd pe altul)

      Ai incercat softul prezentat in acest tutorial video? Ce windows ai pe fiecare din ele? mai multe detalii te rugam, nu ghicim in stele si raspunsul difera in functie de configuratiile tale. cablul folosit este unul mufat cross over? daca nu, asta poate fi una din probleme!

      • AdrianGudus: Ai incercat softul prezentat in acest tutorial video? Ce windows ai pe fiecare din ele? mai multe detalii te rugam, nu ghicim in stele si raspunsul difera in functie de configuratiile tale. cablul folosit este unul mufat cross over? daca nu, asta poate fi una din probleme!


        Ma refeream la un fapt trecut cand am mentionat faptul “Am incercat” nevand posibilitatea la momentul acela sa caut informatii despre aceste modalitati de transfer.Inteleg ca ai parte de fel de fel de “specimene” atunci cand posteaza pe rubrica de comentarii dar situatia prezentata era destul de simpla |Transferul de date de pe un sistem de operare pe altul|!Cat despre detalii care si acestea nu era nevoie sa fie ghicite fiind vorba de acelasi sistem de operare pe ambele statii de lucru(windows xp service pack 3) cu specificatii decente.Cablul folosit fiind furnizat tot de la respectiva persoana din pachetul unui modem MT882.

  5. salut, ma chinui de ore bune sa gasesc o solutie pentru problema mea… nu-mi merge microfonul, adica mufa frontala nu-mi detecteaza microfonul, castile se aud dar mic-ul nu merge, l-am bagat si in spate iar acolo e totul in regula, nu inteleg care ar fi problema, acum cateva zile mergea ok apoi intr-o dimineata observ ca nu mai “functioneaza”. Daca ma puteti ajuta va rog mult?!

    • AdrianGudus a zis

      twinkle:
      salut, ma chinui de ore bune sa gasesc o solutie pentru problema mea… nu-mi merge microfonul, adica mufa frontala nu-mi detecteaza microfonul, castile se aud dar mic-ul nu merge, l-am bagat si in spate iar acolo e totul in regula, nu inteleg care ar fi problema, acum cateva zile mergea ok apoi intr-o dimineata observ ca nu mai “functioneaza”. Daca ma puteti ajuta va rog mult?!

      Nu mi-ai dat nici un fel de detaliu asa ca raspunsul meu pentru tine nu poate fi decat acesta http://screenr.com/WWZs

  6. ma poti contacta pe id-ul de mess pt ca nu ma prea pricep sa-ti dau detalii. placa audio este VIA High Definition Audio cred, mai trebuie si alte detalii? multumesc pentru acel video oricum!

    • twinkle:
      ma poti contacta pe id-ul de mess pt ca nu ma prea pricep sa-ti dau detalii. placa audio este VIA High Definition Audio cred, mai trebuie si alte detalii? multumesc pentru acel video oricum!

      M-am daca tu crezi ca te va contacta cineva pe “MES” atunci te inseli amarnic tipule. Nimeni nu te va contacta ca sa iti rezolve tie problema. De ce nu te va contacta nimeni pe mes :))) ca sa iti rezolve tie problema? Simplu !!! pentru ca noi nu avem nimic de castigat.

  7. Ce se mai știe si ce se mai aude sau nu, despre windows 8?Parcă a intrat in ceață.

  8. salut@ merge si intre utilizatori retelei rds ? sau doar este pentru o retea de cartier sau doar un switch personal ?

    • AdrianGudus a zis

      BOGDY:
      salut@ merge si intre utilizatori retelei rds ? sau doar este pentru o retea de cartier sau doar un switch personal ?

      daca si ceilalti au aplicatia instalata, ea functioneaza si in reteaua RDS si in orice retea atat timp cat nu este impiedicata de Routere sau firewall.

  9. Domnule Adrian cand am achizitionat camera nu am primit nici un CD. Acel manual PDF L-am vazut si eu. Am incercat acea adresa dar nu exista drivere pentru acest tip. Insa problema am rezolvat-o astazi. Cum ? Am instalat ,si VA MULTUMESC(am urmarit tutorialul in care ne-ati invatat ce sa facem cand instalam Windows XP dupa Windows 7),Windows XP in dual boot si surpriza a fost ca pe Windows XP a fost recunoscuta atat camera cat si celelalte doua stick-uri.De ce, nu stiu? Pentru ca Windows 7 il instalasem cu o zi inainte. Oricum,VA MULTUMESC MULT !

  10. Asa si ce-i cu aroganta asta pe tine? Nu vrei sa ma si spanzur acum doar pentru ca am spus aceea fraza? nu stiu pentru ce ai intrat tu in discutie daca nici macar de bunele maniere n-ai auzit, esti o nulitate pentru mine la urma urmei nu stiu pentru ce ti-am dat tie acest raspuns “ca oricum n-am nimic de castigat” apropo, un sfat prietenesc, i-ati un job daca tot vrei sa ai ceva de castigat sau … mai bine lasa!

    • AdrianGudus a zis

      twinkle:
      Asa si ce-i cu aroganta asta pe tine? Nu vrei sa ma si spanzur acum doar pentru ca am spus aceea fraza? nu stiu pentru ce ai intrat tu in discutie daca nici macar de bunele maniere n-ai auzit, esti o nulitate pentru mine la urma urmei nu stiu pentru ce ti-am dat tie acest raspuns “ca oricum n-am nimic de castigat” apropo, un sfat prietenesc, i-ati un job daca tot vrei sa ai ceva de castigat sau … mai bine lasa!

      Fara Virusi a vorbit DOAR in numele sau si nu face parte din echipa videotutorial.ro Parerea noastra este diferita fata de a lui. Oamenii trebuie ajutati in masura in care se poate si nu trebuie neaparat sa castigi ceva de fiecare data cand ajuti pe cineva. Din cauza asta se duce tara asta de rapa, nimeni nu face nimic daca nu primeste ceva. O gandire mai mult decat defecta…este una bolnava!

      • AdrianGudus: Fara Virusi a vorbit DOAR in numele sau si nu face parte din echipa videotutorial.ro Parerea noastra este diferita fata dea lui. Oamenii trebuie ajutati in masura in care se poate si nu trebuie neaparat sa castigi ceva de fiecare data cand ajuti pe cineva. Din cauza asta se duce tara asta de rapa, nimeni nu face nimic daca nu primeste ceva. O gandire mai mult decat defecta…este una bolnava!


        Eu am spus doar ca nu trebuie ajutat pe MES.

  11. Buna ziua!
    Chiar e super tutorialul respectiv, DAR eu folosesc windows Xp Sp3 am instalat si Java, cu update-urile la zi. Am descarcat softuletul respectiv, am dezarchivat exact cum este in videotutorial, cand dau click pe fisierul respectiv cu “ceasca de cafea” nu se intampla absolut nimic.Am dat open with: Java, am dat Open, tot felul de variante dar nu porneste nimic. Am repornit calculatorul…… tot degeaba….Care este explicatia??? M-ar interesa softul respectiv si am vizionat tutorialul de 10 ori cel putin, am facut pas cu pas, dar tot nu face nimic daca dau click sau Enter…. Care este explicatia???
    Va multumesc.

    • AdrianGudus a zis

      Ionel:
      Buna ziua!
      Chiar e super tutorialul respectiv, DAR eu folosesc windows Xp Sp3 am instalat si Java, cu update-urile la zi. Am descarcat softuletul respectiv, am dezarchivat exact cum este in videotutorial, cand dau click pe fisierul respectiv cu “ceasca de cafea” nu se intampla absolut nimic.Am dat open with: Java, am dat Open, tot felul de variante dar nu porneste nimic. Am repornit calculatorul…… tot degeaba….Care este explicatia??? M-ar interesa softul respectiv si am vizionat tutorialul de 10 ori cel putin, am facut pas cu pas, dar tot nu face nimic daca dau click sau Enter…. Care este explicatia???
      Va multumesc.

      Am observat ca pe XP nu functioneaza aplicatia. Nu stiu de ce, aceste detalii ti le pot da doar dezvoltatorul aplicatiei. Am aratat pagina oficiala…ii poti da un mail in engleza si il intrebi.

  12. Adrian, mare atentie la limba romana! “ca” si “ca” alaturate inseamna cacofonie.
    Daca faci videotutoral trebuie sa iti asumi si cunoasterea limbii romane pt ca poti deruta!
    Cristi e foarte atent!

    • AdrianGudus a zis

      Sorin:
      Adrian, mare atentie la limba romana! “ca” si “ca” alaturate inseamna cacofonie.
      Daca faci videotutoral trebuie sa iti asumi si cunoasterea limbii romane pt ca poti deruta!
      Cristi e foarte atent!

      Si daca nu o sa sa mi-o asum ce se va intampla? Te pomenesti ca nu o sa te mai uiti la tutorialele mele sau altii nu se vor mai uita la tutorialele mele? N-ai decat sa ma actionezi in instanta daca refuz sa-mi asum “cunoasterea limbii romane”… ce era sa fie…am facut “cacofonie”…te pomenesti ca a murit niste oameni din cauza asta… Numa ca sa gasiti voi de ce sa va luati…ca tre sa comenteze unu si ceva nasol…altfel nu e bine. Oare tu esti atat de perfect? Ti-a fost util tutorialul? te-a ajutat? Daca da, asta e tot ce trebuie sa conteze nu faptul cum am eu accentul sau daca sunt ungur ori bulgar sau machedon

  13. Salut!
    Despre tutorial,ca de obicei:bine gandit,la obiect,clar.
    Despre problema mea:aceeasi cu a lui Ionel.Nu se executa fisierul “.jar ” si pace(cu precizarea ca eu folosesc Windows 7 Ultimate,Jar Runtime Enviorment 7.01),

    • AdrianGudus a zis

      max67:
      Salut!
      Despre tutorial,ca de obicei:bine gandit,la obiect,clar.
      Despre problema mea:aceeasi cu a lui Ionel.Nu se executa fisierul “.jar ” si pace(cu precizarea ca eu folosesc Windows 7 Ultimate,Jar Runtime Enviorment 7.01),

      Eu am tot Windows 7 Ultimate insa am instalat si SP1 pentru acesta. Nu stiu ce sa zic si care-i cauza…mai ales ca nu afiseaza un pop-up sau mesaj de erroare ceva….

      • AdrianGudus: Eu am tot Windows 7 Ultimate insa am instalat si SP1 pentru acesta. Nu stiu ce sa zic si care-i cauza…mai ales ca nu afiseaza un pop-up sau mesaj de erroare ceva….


        Probabil trebuia sa fac si eu aceasta precizare : utilizez Windows 7 Ultimate cu SP 1 si absolut toate update-urile la zi.

  14. SUPER IMI ESTE DE FOLOS MULT ACEST SOFT 🙂

  15. Eu cand dau dublu click pe TransferOnLAN.jar apare mesajul:There is no usable IP address on this machine
    Nu stiu ce are.Am Windows 7 Ultimate si net de la RDS

    • AdrianGudus a zis

      Romulus:
      Eu cand dau dublu click pe TransferOnLAN.jar apare mesajul:There is no usable IP address on this machine
      Nu stiu ce are.Am Windows 7 Ultimate si net de la RDS

      Vezi ca nu cumva sa-ti blocheze firewall-ul din Windows 7 aceasta aplicatie. Mergi in Control Panel si dezactiveaza firewall-ul

  16. Eu(si vad ca multi altii) raman cu buza umflata pentru ca nu functioneza softul, indiferent ca am windows 7 sau Xp.Hai sa zicem ca ar merge pe calculatorul meu de acasa, dar cand duc softul undeva sa copiez ceva de pe un calculator pe altul atunci nu o sa mearga pe un calculator sau pe nici unul. Si atunci nu pot conta pe softul asta.Din pacate. Dar tutorialul e super. Dar nu inteleg cum iti merge tie AdrianGudus si la multi altii nu? Am calculator proaspat reinstalat, numai cu firewall-ul windowsului, pe care am dezactivat ca nu mai stiam ce sa fac.Dar tot nu functioneaza, nu apare nimic.

    • AdrianGudus a zis

      Ionel:
      Eu(si vad ca multi altii) raman cu buza umflata pentru ca nu functioneza softul, indiferent ca am windows 7 sau Xp.Hai sa zicem ca ar merge pe calculatorul meu de acasa, dar cand duc softul undeva sa copiez ceva de pe un calculator pe altul atunci nu o sa mearga pe un calculator sau pe nici unul. Si atunci nu pot conta pe softul asta.Din pacate. Dar tutorialul e super. Dar nu inteleg cum iti merge tie AdrianGudus si la multi altii nu? Am calculator proaspat reinstalat, numai cu firewall-ul windowsului, pe care am dezactivat ca nu mai stiam ce sa fac.Dar tot nu functioneaza, nu apare nimic.

      Sunt mai multe versiuni pe acel site, descarcati si voi alta versiune daca ultima nu va merge. Asta trebuia sa va dea prin cap fara sa va spun eu 🙂

      • AdrianGudus: Sunt mai multe versiuni pe acel site, descarcati si voi alta versiune daca ultima nu va merge. Asta trebuia sa va dea prin cap fara sa va spun eu


        Pai nu de aia ca sa ma leg de tine, dar crezi ca nu am incercat deja chestia asta? O intrebare de baraj: Tu ai incercat pe alt calculator? Ca nu imi dau seama ca de ce iti merge tie si aici la altii nu, indiferent de sistemul de operare.

        • Ionel: Pai nu de aia ca sa ma leg de tine, dar crezi ca nu am incercat deja chestia asta? O intrebare de baraj: Tu ai incercat pe alt calculator? Ca nu imi dau seama ca de ce iti merge tie si aici la altii nu, indiferent de sistemul de operare.

          Mei, cultule! De trei ani de cand au “deschis ” baietii astia pravalia asta unde vand gratis la utzupani de toate din IT, mie mi-a mers absolut tot din ce au spus ei aici. Cauze pentru care nu-ti merge sunt foarte multe si nu sta nimeni sa-si bata capu cu tine de ce nu-ti merge mantzocariea. Cauta alte solutii, caci sunt destule. Cauta singur cauza ca doar asa inveti cate ceva. Dar mai ales invata legea lu` OM (esti om cu mine, sunt om cu tine)
          Toata stima colectivului de la videotutorial.ro

          • Nelu: Mei, cultule! De trei ani de cand au “deschis ” baietii astia pravalia asta unde vand gratis la utzupani de toate din IT, mie mi-a mers absolut tot din ce au spus ei aici. Cauze pentru care nu-ti merge sunt foarte multe si nu sta nimeni sa-si bata capu cu tine de ce nu-ti merge mantzocariea. Cauta alte solutii, caci sunt destule. Cauta singur cauza ca doar asa inveti cate ceva. Dar mai ales invata legea lu` OM (esti om cu mine, sunt om cu tine)
            Toata stima colectivului de la videotutorial.ro

            Deci fii atent la mine, eu nu am jignit pe nimeni! Nu am invinovatit pe nimeni,mai ales echipa de la videotutorial NU! Am vazut videotutorialul acesta si m-am gandit ca poate au solutii, doar sunt mai experti ca multi altii. Daca poti sa citesti poti citi ca am scris mai inainte ca am calculatorul proaspat reinstalat, cu Java fara firewall separat si am mai scris ca am incercat si cu firewall-ul windowsului dezactivat….. deci am incercat sa gasesc solutie si nu am gasit. Daca intreb, poate stie cineva raspunsul e asa de grav ca imediat trebuie sarit pe om si facut asa-asa???? Am intrebat numai.

  17. poate aveti nokia ovi suite instalat! eu asa am avut si trebuie dezinstalat ! altfel nu merge ! sper sa fie de folos informatia mea !

  18. si dupa instalati java din link direct “www.ninite.com/java/ninite.exe”

  19. Nu mai sariti atat de tare unul in gatul altuia . Clar si fara alte comnetarii , discutiile acestea sunt menite sa ne lamureasca , daca este posibil! Programul de spre care este vorba nu functioneaza nici la mine (Windows 7 Ultimate , Java 7.01 , toate update-urile la zi) , dar asta nu inseamna ca este cineva de vina .Dumnezeu stie (sau poate domnul Dracu)ce setari sau tweak-uri de pe calculatorul meu intra in contradictie cu acest program . Haideti sa nu uitam ca acest sait este unul care prezinta functionarea anumitor programe in conditii ideale . Sa recunoastem ca fiecare dintre noi ne bagam nasul mai mult decat ar trebui in sistemul de operare si de aici erorile . Si sa nu uitam ca aici pun intrebari cei care ale caror cunostinte despre calculator nu sunt atat de avansate ca ale altora .NU UITATI CA NIMENI NU S-A NASCUT INVATAT.

    • max67:
      Numai sariti atat de tare unul in gatul altuia . Clar si fara alte comnetarii , discutiile acestea sunt menite sa ne lamureasca , daca este posibil! Programul de spre care este vorba nu functioneaza nici la mine (Windows 7 Ultimate , Java 7.01 , toate update-urile la zi) , dar asta nu inseamna ca este cineva de vina .Dumnezeu stie (sau poate domnul Dracu)ce setari sau tweak-uri de pe calculatorul meu intra in contradictie cu acest program . Haideti sa nu uitam ca acest sait este unul care prezinta functionarea anumitor programe in conditii ideale . Sa recunoastem ca fiecare dintre noi ne bagam nasul mai mult decat ar trebui in sistemul de operare si de aici erorile . Si sa nu uitam ca aici pun intrebari cei care ale caror cunostinte despre calculator nu sunt atat de avansate ca ale altora .NU UITATI CA NIMENI NU S-A NASCUT INVATAT.

      Ai dreptate, despre asta este vorba, fiecare are un anumit numar de programe instalate, diferite de cele pe care le avem noi (echipa videotutorial.ro) instalate. Fiecare dintre acele programe pot crea probleme, vizibile sau in fundal.
      Ca sa nu mai bat campii, ideea este simpla: Daca in tutorial functioneaza, ar trebui sa functioneze la toata lumea cu conditia ca programul, serviciul sau trick-ul prezentate sa ruleze pe sistemul de operare.
      Cate bordeie atatea obicee softuri

  20. Am vazut comentarii cum ca nu ar merge daca difera sistemele de operare vreau sa precizez ca am 2 pc-uri conectate prin router unul din ele e doar prin wireless si are instalat xp-sp3,iar celalalt windows7-sp1 si merge foarte bine softul chiar se foloseste de toata banda alocata din router pentru transfer,am uitat sa precizez ca am instalat ultima versiune a softului pe amandoua pc-uri.
    Atentie la firewall sa nu blocheze chiar si deschiderea aplicatiei.
    Multumesc echipei Videotutorial ca se straduiesc intotdeauna sa ne invete ceva nou si util.Sanatate multa voua si la toti cei dragi.

  21. Mie la tab-ul sending nu imi apare nimic.Sa transfer pot,dar nu pot sa vad viteza.Ce-i de facut?

  22. AdrianGudus: Vezi ca nu cumva sa-ti blocheze firewall-ul din Windows 7 aceasta aplicatie. Mergi in Control Panel si dezactiveaza firewall-ul


    Asa este si la mine. Am dezactivat firewall.

  23. Sall,am 2 comp:1 laptop si un comp si am la amandoua win 7 si acelasi ip si pe laptop nu imi gaseste useru dupa pc

  24. la mine a mers doar cate un fisier pe rand, n-am putut trimite folderul cu tot ce era in el.

  25. Am inteles ca pot configura si fara Transfer to lan utilizand Samba pentru transfer Windows – Ubuntu. cand vreau sa partajez un fisier primesc eroarea : „net usershare” a întors eroarea 255: net usershare add: cannot convert name “Everyone” to a SID. Unexpected information received.
    Ce pot face pentru a scapa de aceasta eroare ?

    Va multumesc !!!

  26. Adi:
    Intre ubuntu si windows folosesc si eu acest program. Pentru Samba poti afla mai multe pe forumul ubuntu.ro.

    Am cautat si pe site-ul si pe forum-ul Ubuntu, dar nu am gasit nimic despre aceasta eroare.

  27. MunteanuC a zis

    Am folosit un soft foarte bun si foarte usor de folosit . ” NitroShare ” pentru transfer intre PC indiferent de sistemul de operare . Eu il folosesc pentru transfer prin WI-FI intre Ubuntu 15.04 si Windows 7 , merge foarte rapid .

    Aici gasiti linkul :
    http://www.webupd8.org/2015/03/nitroshare-030-easily-send-files-to.html

  28. Salut.Folosesc Linux Mint 18.3 și cînd am dat click dreapta pe TransferOnLan.jar am ales properties și la permission nu îmi arată opținuea cu make file executable,dar am dat pe transferonlan.sh și acolo îmi arată make file executable da nu mă lasă să bifez.Acuma l-am copiat pe stick și vreau să încec pe laptop care are tot Linux Lite.

  29. Antonio Crai a zis

    Salut, am doua laptopuri cu windows 10, si nu le gasesc in aplicatie, laptopurile trebuie sa fie cablate la router, sau se poate si Wi-Fi?

  30. SILVIU VALENTIN SALAMALICHI a zis

    Salut ,am si eu o problema ,2 calculatoare in aceeasi retea lan,adica amandoua conectate la acelasi ruter in lan,
    pe amandoua am si hamachi conectate si prin hamacchi.Pot sa vad numai unul din calcuri de pe celalalt conexiunea nu functioneaza.Cand dau diagnoza apare urmatorul text : Tunnel: OK

    Local results:
    Adapter configuration: OK
    Traffic test: OK
    Peer results: [243-803-330]
    Adapter configuration: OK
    Traffic test: Inbound traffic blocked, check firewall settings
    Am verificat firewall totul pare ok .
    Nu stiu ce sa fac .Multumesc.

Speak Your Mind

*