IP Webcam, ne transforma telefonul in camera de supraveghere sau in camera web – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi prezenta un soft pentru telefoanele Android cu ajutorul caruia putem transforma telefonul intr-o camera web sau de supraveghere, aplicatia se numeste IP Webcam, este gratuita si se gaseste in Android Market.
Ip Webcam ne permite sa facem o multime de lucruri cu camera telefonului, in tutorial veti vedea cate functii are aceasta aplicatie. Pe pagina oficiala a softului IP Webcam veti gasi mai multe detalii.
Ce putem face cu IP Webcam:
Putem transforma telefonul intr-o camera web pentru Skype, Facebook, Google Plus, etc.
Putem folosi camera telefonului pe post de camera de supraveghere, aceasta poate fi accesata din orice colt al lumii, pentru a putea accesa telefonul din internet trebuie sa facem un port forwarding in routerul wireless.
Pe langa stream-ul video putem activa si audio, astfel vom putea auzi tot ce se intampla in incaperea unde am lasat telefonul “spion”.
Putem parola accesul la functii din meniul aplicatie de pe telefon, astfel numai noi vom putea viziona stream-ul pe care-l face telefonul. Cred ca am uitat sa va spun, aplicatia se instaleaza pe telefon si popate fi accesata de oriunde, odata setata aplicatia IP Webcam nu mai avem treaba cu telefonul, pornim serverul din meniul de pe telefon si gata, actiunea se muta in browserul de pe desktop, tableta sau alt telefon.
Pe langa simplul stream video si audio, avem la dispozitie cateva comenzi remote, putem regla focus-ul, putem aprinde sau stinge blitz-ul telefonului, si altele cum ar fi capturile de ecran.
Unde se poate viziona stream-ul ?
Oriunde avem un browser ce suporta javascript (99% mobile si 100% desktop). Putem viziona transmisia telefonului si cu ajutorul unui player video, este recomandat VLC media player.
Stream-ul si meniul remote poate fi acceasat cu ajutorul oricarui browser insa pe dispozitive mai slabe poate rula destul de sacadat stream-ul.
Daca suntem hotarati sa folosim telefonul pe post de camera web, trebuie sa instalam aplicatia Webcam 7, aceasta aplicatie o puteti folosi si cu alte tipuri de camere ip.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 600 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Un soft pe care il aveam dar l-am mai sters eu ca numai aveam spatiu si acuma lam bagat din nou si e chiar ok imi place, dar tu Cristi ai zis ca vezi hotul cu blitul nuuu ptr aia trebuia folosit IR(infra-red) ca sa-i vezi moaca la hot nu blitul ca asa se sperie hotul si fuge :)), e un pic neplacut ca unde stocheaza datele ca nu poti sta non-stop sa vezi ce face ”dadaca” ceva cu stocare dar e bun si asta, nu-i rau softu`. 🙂

  2. Ati putea face un tutorial despre Microsoft Visual Basic
    Va rog frumos!!!

  3. util…merci!

  4. Foarte tare frate ,ms de tutorial.

  5. Felicitari pentru tutorial. Cristi, ce telefon ai?

  6. Mergi si fara wireless? adica conectare doar prin usb??

  7. Foarte Interesanta Aplicatia Tineti-o Tot Asa

  8. Poti arata applicati pt telefonul “Samsung Chat 335” ? ?

  9. Foarte buna aceasta aplicatie, pot sa spun ca am testat sa vad daca merge si calitatea videot a telefonului este mult mai buna ca cea a webcamului.

  10. cristi pe windows mibile merge ?

  11. ktalin.liviu a zis

    la mine nu merge… nu pot accesa din browser adresa generata de soft…am retea wireless.

    • AdrianGudus a zis

      ktalin.liviu:
      la mine nu merge… nu pot accesa din browser adresa generata de soft…am retea wireless.

      Trebuie sa faci port forwarding in router pentru portul 8080. Despre cum se face portforwarding exista deja tutorial. Scrii sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: cum se face portforwarding, dai enter si vei gasi tutorialul.

  12. Ce telefon ai cristi?

    • Andrei:
      Ce telefon ai cristi?

      Am un telefon destul de vechi, este vorba despre HTC HD2. Initial acesta avea pe el Windows Mobile, acum am Android pe “dansul” si merge perfect, am o versiune originala de android, launcher de baza, browser de baza, totul ca pe Nexus One sau Nexus S.
      Daca vrei sa-ti cumperi un telefon, nu te sfatuiesc sa-ti iei HTC HD2, sunt aparate mult mai interesante pe piata.
      HTC HD2-ul meu are 2 ani, cand a iesit pe piata era un fel de OZN, procesor de 1 Ghz, 576 memorie RAM, 512 ROM, ecran capacitiv 800×480 de 4,3 inch. Acum toate astea sunt o banalitate.

  13. in caz ca nu am wi-fi telefonul poate fi setat sa transmita semnalul si prin internet mobil?

  14. Sa inteleg ca telefonul poate sta doar acasa , si tu sa urmaresti din alta locatie de pe un bwroser , invers nu se poate ? De exemplu , eu sa stau acasa si sa am telefonul spion pus in alta locatie , unde am acces la wi-fi ,dar fara router.sper ca m-ai inteles.

  15. Salut, ai spus ca ar trebui sa avem cu toti aplicatia de camera web, ei bine eu nu o am… cum procedez in cazul asta ? daca nu am aplicatia… de camera pentru telefon merge, cu vlc am facut exact cum scrie. dar pentr skype nu inteleg. Va multumesc.

  16. salut,
    ai idee ce soft îmi trebuie pt a conecta 2 dispozitive android prin bluetooth si sa vad in timp real
    camera unuia ? vreau ceva sistem e supraveghere fara fi necesara conexiunea la net.
    mersi

    • Adrian Gudus a zis

      Din pacate viteza tehnologiei bluetooth si raza de acoperire sunt foarte mici pentru ca cineva sa isi bata capul cu o aplicatie care sa faca ceea ce vrei tu. Chiar daca se intampla asta, ai nevoie de autentificare pentru a accesa camera celuilalt dispozitiv.
      Din cate inteleg/deduc ai vrea sa iti spionezi vecina, sa pornesti camera smartphone-ului ei fara a fi necesara permisiunea ei.
      Oricare ar fi motivul tau, acest lucru nu este posibil si nu cred ca va fi posibil curand datorita motivelor mentionate la inceputul acestui comentaariu.

  17. Salut,
    Mulțumesc mult pentru răspuns. Scopul meu este mult mai pașnic si anume sa supraveghez copilul cand doarme si eu sunt in alta camera, sau el in mașină si eu in curte. Știu că dispozitivele trebuie ‘împerechiate’, oricum nu spionez pe nimeni decât pe cel mic. O zi cât mai plăcuta.

  18. SALUT sunt foarte multumit de tutorialele tale,, si de multe ori ma lovesc de ele(tnx) ,,am o intrebare , se poate cumva sa scoti camera de la un oarecare laptop si sa o adaptezi cumva pe cablu usb?

  19. Salut, Cum faci sa accesezi camera daca ai un domeniu si un server Apache?
    Local totul este ok dar eu vreau sa pot sa o vad online accesand adresa mea de genul domeniul-meu.ro
    Am urmatoarea situatie:
    calculatorul ruleaza diferite servicii (server Apache, server de email etc. ) si ii este atribuit un domeniu de genul dinamic DNS (se dau gratis de la RDS). Vreau sa accesez camera prin link nu prin ip Am schimbat portul la camera din 8080 in 8282 ca sa pot face port Forwarding in router si sa nu intre in conflict cu serverul Apache. Ei? Care stie ce setari trebuie facute pentru a accesa camera de genul domeniul-meu.ro:8282 sau domeniul-meu.ro/camera . Multumesc 🙂

  20. Am obtinut ip-ul pentru camera dar cand introduc url-ul in browser nu imi apare fereastra pe care o arata videotutorialul ci doar informatii legate de acel ip. Am omis ceva? Am gresit eu ceva?

  21. Sebastian a zis

    Aceeasi problema, ca ion, o am si eu.
    Am introdus ip-ul de mai multe ori, dar nu-mi apare fereastra care trebuie….

  22. SALUT CRISTI…AM O INTREBARE…MERGE SA FOLOSESC TELEFONUL PE POST DE CAMERA WEB PE FACEBOOK, SAU ASK.FM , DE EXEMPLU….SAU POT NUMAI PENTRU APLICATIILE DESCARCATE PE CALCULATOR?, CUM AR FI: MESSENGER, SKYPE SI ALTELE…

    • Ar trebui sa meargă ca si o camera web normala. Acum depinde de fiecare, cum faceți setările.
      Browserul cere sistemului de operare o camera web, iar sistemul se conformează si ii va fa acces la telefon care este văzut ca si camera web.

  23. salut..pot sa fac sa fie in calitate de camera web doar ca fara retea wireless sau alte conexiuni de date mobile?

  24. Cum sa fac port forwarding ajutatima

  25. Salut.
    Va rog sa-mi spuneti si mie de ce nu mai pot sa comut de pe camera foto secundara pe camera foto primara . Este vorba de o tableta Asus care o foloseste fetita mea.

  26. pot face webcam dintr`un telefon fara android?

  27. Nu ma pricep la telefoane mobile si nu-l folosesc decat pt. a suna..Am un telefon nou ..nu a fost decat in casa mea ..si a aparut o imagine cu fiica mea care e filmata vidio…Ginerele meu lucreaza in IT..va ROG sa ma ajutati sa elucidez ce este?..mentionez ca acel vidio nu este decent….Se observa pe fata telefonului o fereastra care cred ca este instalata de el….Nu a avut nimeni acces la acest telefon…Unde pot verifica ce s-a intamplat sau daca este o instalatie pusa pe telefon ? Va rog cine imi poate da sugestii sa -mi dea un imail la adresa [email protected]…Multumesc

    • Varianta 1.
      Probabil pe telefon este folosit acelasi cont Google, ca pe telefonul ficei sau ginerelui.
      Pozele si filmarile sunt sincronizate.
      Varianta 2.
      Probabil s-a facut vreo filmare de care nu-ti aduci aminte, sau s-a introdus in telefon un card micro sd cu fisiere video/imagini pe el.

  28. Buna!
    As vrea sa conectez cumva telefonul meu Samsung s5 la tableta Asus a fiicelor mele ca sa le supraveghez din alta camera.cum sa procedez?am wifi in casa…
    Ar exista posibilitatea sa cumpar un stick de wifi si sa le vad si atunci cand le las singure si nu suntem acasa….de exemplu le las in masina dormind si intru pana la banca…va multumesc!!

  29. salut! am un telefon philips w3500 ……pot conecta o cam web prin cablu la el pt a vedea o zona din curtea mea?…..pt ca nu am geam in acea directie.multumesc!

  30. as vrea sa pot pune un telefon pe post de camera de supraveghere si sa vad pe un alt tel ce se intampla…………. toata treaba asta la o distanta de 4 m ……. se poate sa mearga prin bluetooth?????

  31. victor stoicescu a zis

    super!
    in casa pe wirless perfect!
    cu port forw… facut,…la inceput perfect
    probleme: sunetul dispare dupa 1 min , reactivare..revine;
    la deconectarea telefonului se genereaza alta adresa ip, pt.conectare trebuie sa o iau de la cap.
    nu stiu unde gresesc.
    pot stabili un ip pe web cam tel fix? sau cum sa procedez corect pt. o legatura fixa web cam tel-router wirless
    multumesc mult,
    victor

    • victorstoicescu a zis

      Revin si astept un raspuns ,va rog!
      super!
      in casa pe wirless perfect!
      cu port forw… facut,…la inceput perfect
      probleme: sunetul dispare dupa 1 min , reactivare..revine;
      la deconectarea telefonului se genereaza alta adresa ip, pt.conectare trebuie sa o iau de la cap.
      nu stiu unde gresesc.
      pot stabili un ip pe web cam tel fix? sau cum sa procedez corect pt. o legatura fixa web cam tel-router wirless
      multumesc mult,
      victor

      • Adrian Gudus a zis

        Ai nevoie de un IP static pentru a accesa camera din afara rețelei (atunci când nu ești acasă) și pentru asta te poți folosi de DynDNS. Scrie sus în căsuța de căutare din dreapta sus “Doua adrese gratuite DynDNS cu setare IP dinamic pentru .tk sau altele” apasă tasta Enter și vei găsi tutorial.

        • victorstoicescu a zis

          Multumesc mult pentru raspuns.
          Am IP static Telekom, tocmai asta este problema .
          Pentru tine poate este o chestie simpla ,dar eu nu reusesc.
          IP static 109.99.224.105, de la TELEKOM,router HG658 , concret am un tel.cu ip cam, il conectez, imi da “http://168.192.1.2:8080′, ma conectez in casa , dar in afara nu merge.Ma gandesc ca port forward poate nu a fost corect facut; dar mergea cu problemele de mai sus .Intre timp mi-au schimbat routerul, ca era defect, si am luat-o de la cap.Acum nu mai reusesc nici cum.Daca se poate ,as prefera sa ma ajuti cu TeamViewer, contra …bere binenteles.
          Mulumesc mult,
          Victor

  32. Salut!

    Se poate folosi aplicatia cu o conexiune de date mobile?
    Daca da, cum si cam ce consum de date s-ar inregistra pe 24H?

    Multumesc!

Trackbacks

  1. […] pe Yahoo Messenger, Google Hangout, Skype, etc. Pentru cei care nu au camera foto, va recomand acest tutorial in care o sa vedeti cum puteti folosi telefonul in locul camerei web. De se sa folosim un DSLR in loc de WebCam ? Simplu, pentru ca este mai bun si nu mai trebuie sa […]

Speak Your Mind

*