Cum conectam dispozitivele USB in VirtualBox cand sistemul real este Ubuntu Linux – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem folosi dispozitivele USB in VirtualBox pentru cazul in care sistemul real este Ubuntu Linux iar cel din VirtualBox este Windows, fie el XP, Vista sau 7 sau tot Ubuntu Linux.
Noi am mai facut un tutorial in trecut despre folosirea dispozitivelor USB in VirtualBox insa atunci sistemul real era Windows. Daca pe Windows lucrurile au fost mai simple si folosirea dispozitivelor USB in VirtualBox necesita doar instalarea unui Extension Pack pentru acesta precum si instalarea Guest Additions in sistemul de operare din virtual, pe Ubuntu lucrurile se schimba putin. Pe langa faptul ca va fi necesar si aici sa instalam Extension Pack si Guest Additions in sistemul din VirtualBox, mai trebuie sa facem un lucru in sistemul real (Ubuntu Linux). Mai exact, va trebui sa adaugam utilizatorul sistemului Ubuntu la grupul “vboxuser”
ATENTIE: Dupa ce adaugam numele de utilizator in grupul “vboxuser” va trebui sa dam un restart sistemului real. Este indicat sa nu aveti pornit VirtualBox si sa nu ruleze sistemul virtual atunci cand adaugati numele de utilizator la grupul “vboxuser”
Odata facuti acesti pasi, ne putem bucura de dispozitivele USB si in sistemul de operare din VirtualBox chiar daca sistemul real este Ubuntu Linux. Cum am mai spus si in tutorialul pentru Windows, dispozitivele USB conectate in sistemul virtual, nu pot fi folosoite si in sistemul real, in acelasi timp. Va trebui sa deconectati dispozitivul USB din sistemul virtual ca acesta sa poata fi folosit in sistemul real. Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul video pentru a vedea exact ce trebuie sa facem pentru a folosi dispozitivele USB in sistemul virtual atunci cand sistemul real este Ubuntu Linux.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. va rog puteti face un tutorial despre cum sa pune parola la un CD / DVD sau ce putem face ca sa nu poata face copie decat cu anumite sfoturi? MULTUMESC!!!!!

  2. Multumesc Adrian pentru ca ai decis sa faci tutorialul. Cred ca va fi util multor persoane.
    P.S. Nu e neaparata nevoie de restart, pur si simplu dai un log out, te loghezi si merge.

    • Blender:
      Multumesc Adrian pentru ca ai decis sa faci tutorialul. Cred ca va fi util multor persoane.
      P.S. Nu e neaparata nevoie de restart, pur si simplu dai un log out, te loghezi si merge.

      Restartul e mai “sfant” nu pierd trenul…n-am de ce sa ma grabesc. Asta e motivul pentru care multi dintre voi intampinati errori si nu va merge ba una ba alta. nu stiri sa aveti rabdare, sariti adesea peste pasi mici si importanti crezand ca sunt inutili

  3. A aparuy Fremake audio converter gratuit!Completeaza suita Videodownloader si Videoconverter.

  4. Scuze…a aparut!

  5. Marian Matcas a zis

    Am instalat acum (15 noiembrie 2011), Virtualbox pe OS gazda Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot. Acesta vine acum (default) cu Virtualbox vers.4.1.2 si nu cu vers.4.0.2. Spuneti-mi va rog, daca stie cineva, de unde pot descarca Guest Addition 4.1.2. iso? Va multumesc tuturor anticipat. Astept raspuns daca nu cer prea mult, la [email protected].

  6. Georgekent a zis

    Salut Adrian,zimi si mie te rog in versiunea de ubuntu 12.04 unde gasesc aia cu users and grups sa bifez vboxusers k nu o gasesc.Ms mult.

  7. mauscky a zis

    Aceeasi intrebare am si eu; spune-mi te rog in versiunea de ubuntu 12.04 unde gasesc ,,users and grups” pentru a bifa vboxusers . Multumesc mult!

  8. In primul rand apreciez amabilitatea si efortul lui Adrian ,materializat in acest tutorial.

    Din Synaptic System Manager,se instaleaza gnome-system-tools si system-tools-backends.
    In DashHome,se da cautare dupa user,si nu este greu de gasit “Users and groups”.
    Restul se gaseste in tutorial.

  9. scz!
    Este vorba de Synaptic Package Manager,nu Synaptic System Manager

  10. Georgekent a zis

    multumesc lui Ionut says pentru ajutor, stai pe aproape ca poate mai apar probleme.

  11. Buna,a trecut ceva timp de cand a mai postat cineva pe aici.Pentru ubuntu 13.o4 stie cineva cum gasesc users and groups?

  12. user and groups l-am gasit dar nu am manage groups nici daca deblochez (ubuntu 14.04.2)

Speak Your Mind

*