Prezentare rom Android MIUI, combinatia perfecta intre Android si iPhone – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi prezenta o versiune speciala de Android, este vorba despre MIUI, acesta este rodul muncii unei echipe e developeri Chinezi foarte talentati, acestia au ambitii mari, vor lansa si propriul lor device in curand.
Prima oara MIUI exista doar in limba Chineza insa dupa repetate cereri din partea comunitatii echipa MIUI a decis sa-l faca “de inteles” si pentru altii, acum este disponibil in mai multe limbi, din pacate limba Romana se lasa asteptata.
MIUI are un aer de iPhone, probabil fanii inraiti Android vor detesta aceasta legatura, cu siguranta nu este ce si-au dorit cei de la Google insa asta este situatia, Android este open source si oricine poate modifica acest minunat sistem de operare dupa cum doreste.
Trebuie sa recunoastem ca echipa de developeri de la MIUI a facut o treaba buna, au combinat simplitatea iPhone-ului cu versatilitatea Androidului. A rezultat un fel de Andro-Phone destul e bine organizat, cei care au folosit Android mult timp se vor obisnui mai greu insa pana la urma se vor da pe brazda, noobi vor fi cei mai fericiti, mai ales cei care viseaza e mult la un iphone.
Drawer-ul cu aplicatii a disparut fara urma, acum aplicatiile instalate se vor insira pe home screens exact ca pe iPhone, nimic nu mai seamana cu Android-ul clasic, pana si setarile au fost reorganizate.
Pe langa modificarile la sistem, cei de la MIUI au adus si cateva lucruri in plus, managerul audio este stralucit, aplicatia de camera este mult mai buna decat cea clasica, aplicatia de telefon este mult mai complexa, gestionarea widget-urilor, organizarea apps-urilor in foldere, ca sa numesc doar cateva din multitudinea de lucruri noi.
MIUI Team nu au facut simple modificari la interfata, au adus un plus Androidului care era deja un system aproape perfect.
Felicitari MIUI Team !
Miui este disponibil pentru o gramada de device-uri, numarul acestora creste continuu.
Daca nu stiti cu arata Androidul clasic, puteti urmari acest tutorial video in care este prezentat versiunea de pe Nexus.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Wow, foarte interesant, tu ai bagat pe htc tau miui si bineinteles ca telefonul este rootat, pai si cum ai sters adroid 2.3 classic si ai pus miui sau lai sters pe android si ai bagat miui ? Este un rom foarte frumos pe android nu gasesti multe chesti in muzica (Ai puso pe Rihanna cea cu tramantul rupommpmmm :)) ) O merge si pe HTC Wildfire, ca nu am apuca sa rasfoiesc ?

  2. As vrea sa ma ajutati si pe mine sa-mi configurati un sistem cei care va pricepeti. Cristi se pricepe la Hardware ff bine. As dori un sistem fara monitor Buget 1800 RON. IN care sa-mi ruleze jocurile foarte bine adica dedicat gamerilor. Sa pot juca PES 2012 clar si FIFA 2012. Si sa imi ruleze bine aplicatiile. Acuma va rog sa-mi spuneti sau sa-mi puneti INtel Core sau AMD Phenom. Nu stiu daca Intel Core i3 are un sigur nucleu sau are 2 nuclee. De preferat evident ar fi cu 2 nuclee. Voi va pricepeti cum e mai bine la un sistem 1800 RON. 1800 Maximum. Va Multumesc. Eu nu vreau sa dau gresh cum s-ar zice pentru ca nu ma pricep la hardware si la sisteme cum sa le configurez, prin urmare am apelat la voi sa ma ajutati care componente sunt noi si bune raport calitate pret bun. Va multumesc

    • Andrei:
      As vrea sa ma ajutati si pe mine sa-mi configurati un sistem cei care va pricepeti. Cristi se pricepe la Hardware ff bine. As dori un sistem fara monitor Buget 1800 RON. IN care sa-mi ruleze jocurile foarte bine adica dedicat gamerilor. Sa pot juca PES 2012 clar si FIFA 2012. Si sa imi ruleze bine aplicatiile. Acuma va rog sa-mi spuneti sau sa-mi puneti INtel Core sau AMD Phenom. Nu stiu daca Intel Core i3 are un sigur nucleu sau are 2 nuclee. De preferat evident ar fi cu 2 nuclee. Voi va pricepeti cum e mai bine la un sistem 1800 RON. 1800 Maximum. Va Multumesc. Eu nu vreau sa dau gresh cum s-ar zice pentru ca nu ma pricep la hardware si la sisteme cum sa le configurez, prin urmare am apelat la voi sa ma ajutati care componente sunt noi si bune raport calitate pret bun. Va multumesc

      Ia uite aici asta e pc de gaming pana-n 2000 RON http://imageshack.us/photo/my-images/202/pcgaming.png/ apasa click pe link-ul rosu !

  3. Confirm: MIUI e de departe cel mai avansat si puternic customizat ROM de pe Android! Include foarte multe facilitati care nu se regasesc intr-un ROM original Android: Block Call (denumirea in MIUI e DND), Hide/Restrict Access to Applications (in MIUI e Access Restrictions), Air Update pentru noile updateuri de ROM (actualizare de soft online), Backup (MIUI Backup face backup la orice: contacte, mesaje, logs, aplicatii etc.) si multe altele!!

    Recomand acest ROM, care, din punctul meu de vedere, se indreapta spre perfectiune! (HTC Desire)

  4. Am un Lg Optimus One si am niste intrebari pentru voi daca puteti sa ma ajutati:
    Este bine sa-i fac upgrade?
    Daca da,cum pot sa-i fac upgrade? Cu aplicatia lg mobile support tool? sau cu lg pc suite 4? (pe care il am pe cardul telefonului)

  5. buna ziua. daca ati putea ori adrian ori cristi sa faca un turorial despre securitatea facebook ( prin noile setari si optiuni adaugate) . si stiu ca sa mai facut un tutorial despre dar sunt unele optiuni noi care nici eu nu le inteleg( si nu sunt in acel tutorial acele functii ca pe autnci nu erau functiile noi) bine si sunt sigur ca nici altii.

  6. super rom-ul de la MIUI! se misca impecabil, bateria este f ok.

    o intrebare pt CRISTI! te rog sa-mi spui daca cumva ai bagat o cartela cosmote si daca ai activat call waiting. la mine si la alte cunostinte aceasta functie nu merge activa pe cosmote. la mine nu e probl ca am vodafone, cosmote am facut doar proba. le-am zis si lor pe forum ,dar n-am primit raspuns.

  7. Faceti si voi un tutorial cu o tableta iPad(daca puteti) sau macar vorbiti putin despre tableta….pt ca as vrea sa imi achizitionez una si nu stiu daca este “buna”.

  8. Recomand sa faceti un tutorial despre resoftarea telefonului cu odin. Adica sa nu mai astepti ultima versiune “oficiala”.
    De asemenea ca tot venii vorba despre music player-ul din MIUI recomand sa incercati ZPlayer. DPMDV arata mai bine

  9. Salut am si eu un HTC Desire HD acum am in el android 2.3 cu interfata de la htc care e destul de draguta si eu sunt multumit de ea. Se merita sa incerc MIUI tinand cont ca nu sunt mare fan iphone. Si daca incerc MIUI cum pot sa revin la HTC Sense daca nu imi place MIUI.

    Multumesc!

  10. In acest tutorial nu este demonstrat pe real cum se introduce in telefon ROM-ul MUIU, ce pasi trebuie sa urmezi, in tutorial este direct instalat si aratat. Pai degeaba arati Cristi daca nu ne prezinti si noua cum se instaleaza ROM, daca necesita ROOT cumva, daca poti sa revii la android-ul vechi, chesti dinastea importante, nu cum arata ca de aratat pot sa vad si poze pe google image. Ca sa fie un tutorial ok demonstreaza ca asa nu are rost sa te chinui. Hai bafta in continuare 🙂

    • ASUS:
      In acest tutorial nu este demonstrat pe real cum se introduce in telefon ROM-ul MUIU, ce pasi trebuie sa urmezi, in tutorial este direct instalat si aratat. Pai degeaba arati Cristi daca nu ne prezinti si noua cum se instaleaza ROM, daca necesita ROOT cumva, daca poti sa revii la android-ul vechi, chesti dinastea importante, nu cum arata ca de aratat pot sa vad si poze pe google image. Ca sa fie un tutorial ok demonstreaza ca asa nu are rost sa te chinui. Hai bafta in continuare :)

      Daca trebuie root ?
      Tu nu ai inteles nimic din tutorialele noastre !
      Pentru orice rom ( altul decat cel oficial) ai nevoie de root, pentru schimbarea kernel ai nevoie de root, pentru a putea face backulp nand ai nevoie de root, pentru toate chestiile after market ai nevoie de root.
      Instalarea este simpla, intri in clockwork mod recovery si flash-uiesti, conditia este ca miui sa aiba rom pentru device-ul tau.
      Chiar daca aratam asta, nu cred ca te ajuta cu ceva, te ajuta doar daca aveai acelasi tel.

      • cristi-admin: Daca trebuie root ?
        Tu nu ai inteles nimic din tutorialele noastre !
        Pentru orice rom ( altul decat cel oficial) ai nevoie de root, pentru schimbarea kernel ai nevoie de root, pentru a putea face backulp nand ai nevoie de root, pentru toate chestiile after market ai nevoie de root.
        Instalarea este simpla, intri in clockwork mod recovery si flash-uiesti, conditia este ca miui sa aiba rom pentru device-ul tau.
        Chiar daca aratam asta, nu cred ca te ajuta cu ceva, te ajuta doar daca aveai acelasi tel.

        Ba pe mine ma ajuta asa invatam nu direct, daca tot facem ceva, facem cu demonstratie sa stie omul cum se face, poate unu` e bata in a face root si instalare rom, ala ce face se uita ca la un BMW seria 7 :-??. Nu te supara dar astai scopul

  11. Pai asta am spus si eu in comentariul anterior. Resoftarea telefonului se poate face si cu programul ODIN. Resoftarea telefonului este e manevra foarte periculoasa…pentru telefon

  12. pt samsung omnia 2 este rom ?

  13. Daca merge si pe LG OPTIMUS ONE ma puteti ajuta si pe mine?

  14. salut al tt lumea spunetimi va rog cum sa instalez miui pe un HTC DESIRE HD versiunea ma de android este 2.3.3….merci mult

    • Ciprian:
      salut al tt lumea spunetimi va rog cum sa instalez miui pe un HTC DESIRE HD versiunea ma de android este 2.3.3….merci mult

      MIUI nu poate rula pe procesoare ARMv6. S-a spus clar in tutorial ca specificatiile smartphone-ului, trebuie sa fie maricele, iti trebuie un procesor minim ARMv8.
      In concluzie MIUI nu ruleaza pe Optimus One

      • AdrianGudus: MIUI nu poate rula pe procesoare ARMv6. S-a spus clar in tutorial ca specificatiile smartphone-ului, trebuie sa fie maricele, iti trebuie un procesor minim ARMv8.
        In concluzie MIUI nu ruleaza pe Optimus One


        Pai e maricel 4.3 inch

  15. am un htc wildfie cum ii fac uodate

  16. buna ziua……ofof ce de comentarii pe aici:

    1. vedeti ca baietii astia de la miui au un forum dragut (care e in modificari momentan) . acolo gasiti raspuns la toate nelamuririle.

    2. orice gresala ati face atunci cand instalati cu odin, sau atunci cand instalati un rom….niciodata nu se va busi telefonul. intrati in download mode si o luati de la capat! nu e ca la alte telefoane…s-a oprit curentul, a murit bateria gata…s-a busit tel. nu, acest telefon nu se buseste cum stiti,sau cum credeti voi. si chiar si chiar si chiar daca s-a intamplat ceva si nu mai porneste in download mode prin metoda normala…exista o metoda ….cu 2 rezistente lipite pe mufa mini usb care-l face sa porneasca in download mode, dar pt asta habar n-am ce s-ar putea intampla sa nu porneasca in download mode prin apasarea tastelor volum down -home-power

    deci…aici vi s-a prezentat cum arata. degeaba vi se spune aici cum sa instalati una alta…cei de la miui baga pe site un rom nou cam la o saptamana.deci veti fi interesati sa stiti ce update a mai aparut, iar aici nu cred ca cei de la videotutorial vor sta sa va spuna ca a mai aparut un update,sau eventual sa-l si uploadeze:))

    si acum…hai sa va explic in mare cum se face

    IMPORTANT : inainte de orice de pe forumul galnet miui downloadati CHAMELEON FINAL si cautati pe google CF-Root-XX_OXA_JVS-v4.1-CWM3RFS. chameleon final il copiati pe sdcard ACUM.

    DUPA:

    1. intrati pe samfirmware.com
    2. va faceti cont acolo
    3. downloadati I9000XXJVS
    4. cautati pe google Odin3 v1.7, descarcati si instalati
    5. dezarhivati I9000XXJVS si dupa intrati in odin
    6. in programul pit urmatoarele setari

    a)bifati repartition
    b}debifati autorestart
    c) la pit puteti fisierul pit din I9000XXJVS
    d) la pda puneti fisierul code din I9000XXJVS
    e) la phone puneti fisierul modem din I9000XXJVS
    f) la csc puneti fisierul csc din I9000XXJVS

    7. inchideti telefonul , tineti apasat pe volum down+home(butonul din josul telefonului pe mijloc)+power. va apare o imagine galbena. conectati telefonul la pc si vedeti daca va apare in odin daca in stanga sus unde scrie ID:COM s-a colorat in galben. daca s-a colorat trecem la pasul 8, daca nu…ins ca nu aveti instalat driverul pt tel.il instalati si dupa treceti la pasul 8.

    8. dam start si asteptam cam 2:30 pana cand e gata. va scrie in patratul din stanga sus….PASS.

    9. scoateti cablul din telefon, scoateti bateria, bagati bateria ( DADA, ASA FACETI,NU SE INTAMPLA NIMIC RAU 🙂 ). dupa porniti iar in download mode si conectati la pc

    10. in odin dai reset, sa nu fie bifat repartition si nici autorestart. la pda se pune fisierul CF-Root-XX_OXA_JVS-v4.1-CWM3RFS , atat si dati start.in cateva secunde e gata.

    11. dupa ce e gata, scoateti cablul ,scoateti bateria, bagati bateria si porniti in recoverymode , volup up +home+power

    12. va apare un meniu, cu volum up-down navigati, cu home dati enter si cu back dati back.

    13. selectati instal zip from sdcard- choose zip – cautati pe acolo chameleon final ( CARE SPER CA L-ATI PUS INAINTE SA VA APUCATI PE SDCARD), enter -yes si-l lasati sa-si faca treaba. va uitati la el pana cand apare “desktop-ul”

    dupa aia…il butonati…va place il tineti si urmariti urmatoarele updateuri, nu va place… bagati altceva. adica asta inseamna sa dai factory reset si sa instalati un alt rom la fel cum ati instalat chameleon final.

    cam atat…sper sa a inteles toata lumea 🙂

    SI INCA CEVA!!!! ROMUL CARE MERGE PE SAMSUNG GALAXY MERGE DOAR PE SAMSUNG GALAXY. PENTRU SAMSUNG GALAXY S2 ESTE ALT ROM, PT MOTOROLA DEFY ESTE ALT ROM , DE ASTA AM ZIS SA INTRATI PE FORUMUL LOR, ACOLO GASITI TOT CE VA INTERESEAZA!!!!

  17. ****DUPA:

    1. intrati pe samfirmware.com
    2. va faceti cont acolo
    3. downloadati I9000XXJVS
    4. cautati pe google Odin3 v1.7, descarcati si instalati
    5. dezarhivati I9000XXJVS si dupa intrati in odin
    6. in programul ODIN urmatoarele setari

  18. **** punctul 10!! . CF-Root-XX_OXA_JVS-v4.1-CWM3RFS se dezarhiveaza si rezulta o arhiva .tar. aceea se pune.

    scuze…sunt pe graba:)

  19. Constantin Padure a zis

    Folosesc de o luna si ceva MIUI pe un Motorola Defy. Nu o sa ma las de el nici mort !!! Mult mai rapid, mult mai organizat. Cred ca eclipseaza Android-ul in sine…

  20. Puteti sa-mi spuneti ce versiune de MIUI folositi si de pe ce site l-ati luat,pentru ca am vazut ca sunt mai multe veriuni ale aceluiasi ROM .Eu folosesc MIUI-Au care are 102 Mb dar de ex. MIUI-UK are 88 Mb .Care din ele ar fi mai bun ?

  21. eu folosesc versiunile de la galnet-miui. http://galnetmiui.co.uk/landing/

    nu trebuie sa te iei dupa cati MB are fiecare versiune. deobicei cea mai buna versiune este ultima 😉 dar nu e nici asta o regula,poate sa fi facut o mica gresala undeva si sa mearga mai naspa si ori te intorci la vechea versiune,ori o astepti pe urmatoarea

  22. Pentru cei ce au minim Samsung Galaxy Mini S5570 si au instalat pe el Gingerbread 2.3.4 rootat ii sfatuiesc sa isi instaleze softul SPB SHELL 3D si o sa obtina cea mai spectaculoasa interfata creeata vre-odata pentru telefon.Aici puteti vedea prezentarea oficiala http://www.youtube.com/watch?v=hVU84J1ShSQ .Problema este ca acest program se cumpara iar in cazul in care nu e cumparat (il luam de la un prieten sa zicem!) marketul lor ne opreste acest Launcher…noi il putem porni din nou dar daca intram iar pe internet..iar ne opreste…si tot asa.Exista insa o solutie pentru a bloca accesul marketului sa mai verifice autenticitatea softului instalat pe telefonul nostru.. rog baietii de la videotutoriale.ro sa prezinte solutia..chiar merita incercat!!!

  23. La samsung galaxy mini trebuie sa am 2.3 ca sa pot pune miui? Daca am miui instalat se poate intra in download mod(buton off+buton home+volum jos)? Pot face overclock daca am miui instalat? Va aparea si miui pentru alte telefoane?

    • AdrianGudus a zis

      Dani:
      La samsung galaxy mini trebuie sa am 2.3 ca sa pot pune miui? Daca am miui instalat se poate intra in download mod(buton off+buton home+volum jos)? Pot face overclock daca am miui instalat? Va aparea si miui pentru alte telefoane?

      MIUI nu este disponibil pentru Galaxy Mini

  24. ar merge si pe un samsung galaxy 5 ?? plzz tutorial . cand faceti trimite-timi lincul prin mail [email protected] . Ms anticipat

Speak Your Mind

*