Cum se root-eaza un LG Optimus One P500 cu Android Gingerbread 2.3 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum sa root-am un smartphone LG Optimus One P500 cu sistem de operare Android 2.3 Gingerbread. Intr-un tutorial anterior colegul meu a explicat de ce trebuie sa root-am smartphone-ul, ce beneficii ne aduce root-ul asa ca pentru mai multe detalii va invit sa urmariti tutorialul colegului meu Cristi despre: Ce inseamna, la ce foloseste si cum se face ROOT pentru telefoanele Android.
Metoda pe care o vom folosi astazi presupune folosirea ADB si a unei aplicatii SuperOneClick. Inainte sa incerc aceasta metoda va pot spune ca am incercat mai multe aplicatii pentru a root-a Android-ul 2.3 ce se afla pe un LG Optimus One P500 insa nu am reusit cu nici una din metodele existente. Am folosit si z4root si SuperOneClick si GingerBreak insa fara succes.
Inainte sa incepe va trebui sa facem cateva setari in smartphone-ul nostru dupa cum urmeaza:
– mergem in Settings
– apoi in Applications
– apoi in Development si bifam USB debugging
– acesam iarasi Settings si de data asta mergem in Storage (asa cum a fost redenumit in Android 2.3 Gingerbread)
– aici dam tap (atingem) pe optiunea Unmount SD card
Dupa ce am facut aceste setari trebuie sa instalam urmatoarele aplicatii dupa cum urmeaza:
Java JDK
Java JRE
Android SDK
Va mai trebui sa descarcam si SuperOneClick de AICI
Comenzile pentru ADB:
adb devices
adb shell
echo 1 > /data/local/lge_adb.conf
Inainte sa trecem la treaba va recomand sa scoateti toate dispozitivele USB conectate la calculatorul vostru. Recomandat este sa opriti pentru orice eventualitate antivirusul si firewall-ul. Deasemenea o idee buna ar fi sa inchideti toate aplicatiile pe care le aveti deschise inainte sa va apucati de lucru, mai ales daca aveti deschise aplicatii grele gen Microsoft Office sau Photoshop ori Autocad. Nu conectati niciodata smartphone-ul prin USB-urile din fata carcasei (front panel) sau prin intermediul HUB-urilor USB ci doar la USB-urile native ale placii de baza situate in partea din spate a carcasei calculatorului. Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul video pentru a vedea exact cum trebuie sa procedam pentru a root-a un smartphone LG Optimus One P500 ce are ca sistem de operare Android 2.3 Gingerbread.

NOTA: Prin root-area smartphone-ului se va pierde garantia acestuia. Procesul de rootare il faceti pe propria raspundere

UPDATE 11-07-2011

De dragul demonstratiei am flash-uit iarasi rom-ul original si apoi am incercat iarasi sa rootez telefonul.
Si ce sa vezi? Dupa comanda “adb shell” imi aparea $ si nu #.
Ce am facut? Am mers mai departe cu comenzile si cu SuperOneClick
pana cand la una din ferestrele CMD care se deschid rapid a ramas blocat si in SuperOneClick aveam mesajul “runing psneuter”
De ce a ramas blocat pentru ca s-a contnuat lucrul cu $ si nu cu #
Ok, mai departe, asteptand cam 2 minute cu acel CMD blocat…am inceput sa inchid fereastra CMD si rapid si pe celelalte care se deschideau pana cand s-a oprit SuperOneclick din a mai face ceva si mi-a afisat mesajul FAILED
Am inchis si SuperOneClick am deconectat telefonul, am dat restart la telefon si am luat totul de la cap incepand cu rularea comenzilor in CMD si surpriza, dupa comanda “adb shell” am avut semnul # si am parcurs pasii mai departe iar telefonul a fost root-at cu succes.
Sper sa va ajute si pe voi aceasta informatie!

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Foarte bun tutorialul.Felicitari!Cine imi poate recomanda si mie un ROM stabil si kernel compatibil cu acesta.

  2. Ady,cati bani ai dat pe acel lg optimus one?As vrea sa imi cumpar si eu,si vreau cat mai multe pareri despre pret ca sa nu ma pacalesc cand il cumpar

    • AdrianGudus a zis

      ana:
      Ady,cati bani ai dat pe acel lg optimus one?As vrea sa imi cumpar si eu,si vreau cat mai multe pareri despre pret ca sa nu ma pacalesc cand il cumpar

      Am dat 7 milioane de la emag
      Este cea mai buna scula si cel mai bun smartphone pe care il poti achizitiona in banii astia. Este smartphone-ul ideal pentru cei care nu au avut niciodata de a face cu un smartphone.
      Este un produs cu un raport pret calitate excelent.
      Ai cele mai inalte tehnologii si speificatii hardware pentru un pret ca asta.

  3. Un tutorial interesant, dar eu vroiam ptr htc wildfire ca acolo am bagat si eu fortat z4root, superuser, root toolbox, si fara nicio rezolvare totul egal cu zero, google maps nu are tot cei trebuie, anumite applicati nu merg din market zice not found. Daca gaseste cineva sa faca un tutorial despre root wildfire macar cum se face chiar o sa intru mereu pe site poate, poate o aparea ceva despre wildfire

  4. Am uitat ceva bagasem z4root si zice permant root sau decat in acel moment sa fie rootat si dadeam pe numai atunci si mil bloca si antivirusul AVG mil vedea ca malware suspicios si lam scos imediat dar numai puteam face nimic pe el dar am observat cand ti apasat buton vol jos + buton pornit si imi apare fastboot,recovery, chestii dastea in care iti inbarligi degetu in ele grele rau androidurile astea

    • AdrianGudus a zis

      ASUS:
      Am uitat ceva bagasem z4root si zice permant root sau decat in acel moment sa fie rootat si dadeam pe numai atunci si mil bloca si antivirusul AVG mil vedea ca malware suspicios si lam scos imediat dar numai puteam face nimic pe el dar am observat cand ti apasat buton vol jos + buton pornit si imi apare fastboot,recovery, chestii dastea in care iti inbarligi degetu in ele grele rau androidurile astea

      Cea mai mare prostie este sa incerci sa-ti rootezi telefonul avand un antivirus instalat. NICIODATA SA NU MAI FACI ASTA!
      Mai cititi si voi pe wikipedia sau alte site-uri de profil despre root si ce se intampla defapt atunci cand rootezi. E si normal ca antivirusul sa ti-l vada ca virus deoarece root-area presupune folosirea unui exploit.
      Tre sa fii prea paranoic sa folosesti antivirus pe Smartphone. Si asa abia are resurse sa-si miste modulele, hardware-ul si softurile sau sistemul de operare. Daca ai mai bagat si antivirus l-ai rupt in doua si pe urma va mai plangeti ca nu tine bateria. Aici e vorba de Linux, de Android, nu ai treaba cu virusii.

  5. Salut Ady
    Am si eu un galaxy s , bun daca ii fac root la android 2.3.4 cel care el am acum , si dupa o perioada de timp sa zicem ca bag alta versiune , sau il instalez din nou pe acesta , telefonul mai este root- at?

  6. salut adi poti face un tutorial cum se instaleaza android…te rog……!

    • AdrianGudus a zis

      alin:
      salut adi poti face un tutorial cum se instaleaza android…te rog……!

      Android nu se instaleaza! Acesta se flash-uieste fie cu utilitarul oficial al dispozitivului fie cu ajutorul diferitelor tool-uri cum ar fi KDZ Flash Tool sau cu metoda ruseasca LGMDP Flash Tool pe care nu o recomand nimenui, mai ales incepatorilor

  7. salut adi am un omnia 2 pot pune pe el android ?

  8. Urmariti sit-ul xda.com au o gramada de tutoriale utile pentru telefoanele cu android si windows.

    • AdrianGudus a zis

      Alex:
      Urmaritisit-ul xda.com au o gramada de tutoriale utile pentru telefoanele cu android si windows.

      Da…numa ca Romanul e fudul de ochi (sufera cand e vorba sa citeasca mai ales in alta limba decat Romana) De aceea existam noi…

  9. salut…eu am un omnia i900..mi-a pus cineva un windows mai nou…dar un android pot pune pe el ?

    • AdrianGudus a zis

      ghitza:
      salut…eu am un omnia i900..mi-a pus cineva un windows mai nou…dar un android pot pune pe el ?

      Citeste pe AICI (click pe cuvantul AICI scris cu rosu) E cam problematica punerea Android pe Samsung Omnia…unele functii nu merg, hardware-ul este pentru Windows si nu pentru Android, plus ca telefonul are o vechime cam mare de prin 2008, e putin depasit

  10. Salut , am un telefon Lg optimus one P500 cu android froyo . Odata sau de doua ori pe zi se blocheaza . Ecranul nu mai reactioneaza , daca sunt sunat nu functioneaza difuzorul si trebuie sa ii scot bateria ca sa mearga dinou . Am cautat pe internet solutii si solutii dar nu mi-a functionat nici una …

  11. foarte bune sunt toate videotutorialele pe care le faceti.va felicit si va doresc mult succes.eu nu prea sunt o persoana care isi face o parere buna din prima dar voi mati uimit,cam mai toate problemele si toate dilemele care leam avut cu calculatoru leam rezolvat fara sa ma mai complic sa le caut pe google.cel mai important videotutorial si care mia fost extrem de folositor a fost cu testarea windowsurilor intro masina virtuala cum ar fi virtualbox.asa am putut sa exersez instalarea propriuzisa.se vede ca aveti talent in domeniul asta si stiti cum sa explicati exact asa cum trebuie, inasa fel incat o sa inteleaga si cel mai experimentat in calculatoare dar si cel care este abia la inceput si are foarte putine informatii de baza.va doresc mult succes si o sa va recomand si altor prieteni acest sit care este bine construit si are foarte multa informatie valoroasa care pt unii poate valora o avere

    • AdrianGudus a zis

      eugen:
      foarte bune sunt toate videotutorialele pe care le faceti.va felicit si va doresc mult succes.eu nu prea sunt o persoana care isi face o parere buna din prima dar voi mati uimit,cam mai toate problemele si toate dilemele care leam avut cu calculatoru leam rezolvat fara sa ma mai complic sa le caut pe google.cel mai important videotutorial si care mia fost extrem de folositor a fost cu testarea windowsurilor intro masina virtuala cum ar fi virtualbox.asa am putut sa exersez instalarea propriuzisa.se vede ca aveti talent in domeniul asta si stiti cum sa explicati exact asa cum trebuie, inasa fel incat o sa inteleaga si cel mai experimentat in calculatoare dar si cel care este abia la inceput si are foarte putine informatii de baza.va doresc mult succes si o sa va recomand si altor prieteni acest sit care este bine construit si are foarte multa informatie valoroasa care pt unii poate valora o avere

      Si noi iti multumim pentru fidelitate si te mai asteptam pe la noi!

  12. Te rog fa un tutorial despre cum schimbam room-ul (cyanomod 7).. m-am chinuit 2 zile sa citesc pe forumu xda cum se root-eaza, si flash-ui room-ul.. am facut pas cu pas cum zice acolo, dar cand imi aparea logo de la cyanomod 7, se bloca.. nu mi se deschidea telefonu, cu meniul, cu ecranul principal..

    te rog fa unul si arata-ne!

  13. salut, am respectat intocmai setarile pe care le-ai spus, dar mie imi apare semnul $ si trebuie sa ma opresc.

  14. A si o ica adaugire la LG optimus one p500 in meniu + application + manager application sau cum are LG are un mic bug dupa parerea mea la FM Radio nu se opreste imi mananca din baterie si doar ce m-am jucat putin pe el si deja avea jumate bateria, nu il poti opri de la fortare oprire zice ca sunteti siguri, aceasta aplicatie o sa aiba eroare daca opriti fortat si dau OK si nu se intampla nimic, pe cand la Froyo 2.2 mergea sa opresti radio fortat. La tine se opreste fortat ? Da are o mica problema cu cifra 1 se apasa greu si cu intarziere.

  15. Adrian, tie cat ram iti consuma cu aplicatiile pe care le ai instalate?
    Poti sa faci un tutorial despre cum se instaleaza recovery pe Optimus One?

  16. Adrian, ce versiune de android aveai inainte de update (v10…) ?? Eu am avut versiunea din stock (tot din portugalia e – emag) dar am facut update la o versiune modificata de vodafone, defapt asa a facut programul ala stupid LG Update. Acum imi spune ca nu se poate face update desi am ales la tara Portugalia. Te rog sa-mi spui daca ma poti ajuta sa fac update la 2.3.3 . Mersi !!!!!!

  17. supermdmario a zis

    Am un sony1 ericsson xperia cu so android v.2.1.si nu pot instala adobe flash player.imi zice ca pe acest dispozitiv nu se poate instala adobe dlawh player .trebuie sa updatez la versiunea 2.2?.Ai putea face un tutorial despre asta?

  18. Fir-ar mama lui de $ … Nu vrea cu nici un chip sa apara #… Ce sa-i fac Adrian? in afara de dat de pamant…

    • AdrianGudus a zis

      GGg:
      Adrian, tie cat ram iti consuma cu aplicatiile pe care le ai instalate?
      Poti sa faci un tutorial despre cum se instaleaza recovery pe Optimus One?

      Da, cu siguranta voi face si despre acest lucru un tutorial.

      Daniel:
      Adrian, ce versiune de android aveai inainte de update (v10…) ?? Eu am avut versiunea din stock (tot din portugalia e – emag) dar am facut update la o versiune modificata de vodafone, defapt asa a facut programul ala stupid LG Update. Acum imi spune ca nu se poate face update desi am ales la tara Portugalia. Te rog sa-mi spui daca ma poti ajuta sa fac update la 2.3.3 . Mersi !!!!!!

      Inainte sa fac update-ul aveam V10E_00.01. Nu trebuie sa alegi nimic la tara. Pe ce te bazezi cand spui ca e tot portugalia? Mie nu a vrut nici de-al naibi sa-mi faca update-ul la versiunea Vodafone dar tot am flash-uit manual acel rom. Am stat cu el mai putin de 3 ore pentru ca nu mi-a placut deloc. Ma enervau la culme acele bookmark-uri care veneau in browser odata cu ROM-ul Vodafone. Am flas-uit iarasi manual versiunea V10E_00.01 si acum cateva zile, cand am conectat telefonul la PC, ma anuntat ca este disponibil un nou update.
      Sa imi spui cum ti-ai dat seama ca este portugalia, pe ce te bazezi?

      supermdmario:
      Am un sony1 ericsson xperia cu so android v.2.1.si nu pot instala adobe flash player.imi zice ca pe acest dispozitiv nu se poate instala adobe dlawh player .trebuie sa updatez la versiunea 2.2?.Ai putea face un tutorial despre asta?

      Daca imi imprumuti smartphone-ul tau pentru 1-2 zile, cu cea mai mare placere fac tutorial despre asta. Ti-l dau la cheie cu flash player si ultima versiune de Android. Ganditi-va ca nu avem cum sa detinem toate modelele de telefon din lume.

      iulian:
      Fir-ar mama lui de $ … Nu vrea cu nici un chip sa apara #… Ce sa-i fac Adrian? in afara de dat de pamant…

      Ai activat in Settings pe smartphone functia USB debugging?
      Ai demontat cardul SD?
      Ai oprit toate softurile din PC inainte sa faci treaba cu CMD-ul?
      Ai citit atent textul de deasupra tutorialului? Ai privit tutorialul cap-coada?
      Dezactiveaza sau opreste antivirusul.
      Intre incercari, restarteaza telefonul si PC-ul. Sper ca nu ai si tu antivirus instalat pe el ca si un alt utilizator (ASUS)

    • hawkpredator a zis

      AdrianGudus: Da, cu siguranta voi face si despre acest lucru un tutorial.

      Ai activat in Settings pe smartphone functia USB debugging?
      Ai demontat cardul SD?
      Ai oprit toate softurile din PC inainte sa faci treaba cu CMD-ul?
      Ai citit atent textul de deasupra tutorialului? Ai privit tutorialul cap-coada?
      Dezactiveaza sau opreste antivirusul.
      Intre incercari, restarteaza telefonul si PC-ul. Sper ca nu ai si tu antivirus instalat pe el ca si un alt utilizator (ASUS)

      iulian:
      Fir-ar mama lui de $ … Nu vrea cu nici un chip sa apara #… Ce sa-i fac Adrian? in afara de dat de pamant…

      Cu parere de rau urmand toti pasii de mai sus, nu am reusit !
      In plus , nu am inteles remarca din antetutorial , te citez :
      ‘UPDATE 11-07-2011
      De dragul demonstratiei am flash-uit iarasi rom-ul original si apoi am incercat iarasi sa rootez telefonul.
      Si ce sa vezi? Dupa comanda “adb shell” imi aparea $ si nu #. ‘
      ..adica , ce nu inteleg eu : Ce legatura are rom-ul original/neoriginal anticipat root-arii despre care vorbim ?

      • AdrianGudus a zis

        hawkpredator:
        Cu parere de rauurmand toti pasii de mai sus, nu am reusit !
        In plus , nu am inteles remarca din antetutorial , te citez :
        ‘UPDATE 11-07-2011
        De dragul demonstratiei am flash-uit iarasi rom-ul original si apoi am incercat iarasi sa rootez telefonul.
        Si ce sa vezi? Dupa comanda “adb shell” imi aparea $ si nu #.‘
        ..adica , ce nu inteleg eu : Ce legatura are rom-ul original/neoriginal anticipatroot-arii despre care vorbim ?

        Reflash-uind ROM-ul original, am scapat de root. A se vedea tutorialul despre: Instalare ROM Original pe LG Optimus One P500 cu eliminare root si ClockWorkMod Recovery
        Pe care il vei gasi cu casuta de cautare din dreapta sus.

  19. Am reusit.. am inchis si deschis usb debugging si fereastra cmd de mai multe ori pana a aparut #. Multam!

  20. Este portugalia pentru ca in pachet am un asa zis certificat de garantie, micut, pe care scrie Portugalia. Te rog sa ma contactezi pe mail si, daca vrei, te rog sa-mi trimiti versiunea v10E. Mersi mult !

  21. te rog din suflet sa faci un tutorial si pentru htc wild fire cu gigerbread

    • AdrianGudus a zis

      dan:
      te rog din suflet sa faci un tutorial sipentru htc wild fire cu gigerbread

      Rugati-va de colegul meu Cristi sa faca acest tutorial petru ca el detine un WildFire. Problema este ca e putin cam problematic telefonul, deoarece are bootloader-ul blocat si riscurile sunt foarte mari, un mic moment de neatentie si il poti transforma intr-o caramida inutila. Chiar si cristi era cat pe ce sa il brickcuiasca

  22. pana la urma mi-a aparut $, am finalizat instalarea dar nu am avut niciun update. dupa 5-6 incercari am renuntat la metoda asta si am instalat updateul cu LG Mobile Software Update Toole luat de pe siteul lor si a mers doar cu 2 click-uri.
    Oricum merci pt tutorial.

    • AdrianGudus a zis

      ovi:
      pana la urma mi-a aparut $, am finalizat instalarea dar nu am avut niciun update. dupa 5-6 incercari am renuntat la metoda asta si am instalat updateul cu LG Mobile Software Update Toole luat de pe siteul lor si a mers doar cu 2 click-uri.
      Oricum merci pt tutorial.

      Ai inteles gresit acest tutorial. Aici nu este vorba despre cum instalezi sau cum faci upgrade la Gingerbread 2.3 ci la cum root-ezi Android 2.3
      Faci o mare confuzie!
      Citeste cu atentie textul de deasupra tutorialului si o sa vezi ca ai trimitere catre tutorialul realizat de catre colegul meu Cristi unde a explicat ce face si ce inseamna root-ul unui smartphone.

    • ovi:
      pana la urma mi-a aparut $, am finalizat instalarea dar nu am avut niciun update. dupa 5-6 incercari am renuntat la metoda asta si am instalat updateul cu LG Mobile Software Update Toole luat de pe siteul lor si a mers doar cu 2 click-uri.
      Oricum merci pt tutorial.

      Ovi, in tutorial Adrian a explicat cum se rooteaza androidul 2.3, adica sa poti avea drepturi de administrator. Ce ai facut tu cu LG update e ca ai trecut de la android 2.2 la 2.3. Bafta!

  23. ati putea face si un tutorial pentru samsung I5500?

    • AdrianGudus a zis

      Vlad:
      ati putea face si un tutorial pentru samsung I5500?

      Da, daca ne imprumuti telefonul tau, cu cea mai mare placere. Isi doneaza cineva telefonul temporar pentru un tutorial? 🙂
      Scrie in google: UniversalAndroot.apk da enter si vezi pe unde gasesti aplicatia…
      O descarci cu telefonul sau cu desktop-ul apoi o pui in telefon. Dai tap pe fisierul UniversalAndroot.apk si va incepe instalarea. Odata instalata, o pornesti si mai departe te descurci tu…

  24. salut baieti
    un prieten a vrut sa bage pe un htc magic un alt soft si ia blocat boot’u
    se mai poate face ?
    poate el sal faca acasa cu cablu de date sau trebuie sal duca la un service?

  25. am probleme la rotare cand ajung la pasul adb shell in loc # imi apare $mentionez ca amunmount sd card si usb debugging bifat

    • dudu1969:
      am probleme la rotare cand ajung la pasul adb shell in loc # imi apare $mentionez ca amunmount sd card si usb debugging bifat

      • AdrianGudus a zis

        ASUS:
        Din pacate, tutorialul este foarte bun numai ca adb shell are semnul $ si cum ai zis tu sa ma opresc mam oprit, asta e…. O seara buna !

        dudu1969:
        am probleme la rotare cand ajung la pasul adb shell in loc # imi apare $mentionez ca amunmount sd card si usb debugging bifat

        Mada:

        Ai activat in Settings pe smartphone functia USB debugging?
        Ai demontat cardul SD?
        Ai oprit toate softurile din PC inainte sa faci treaba cu CMD-ul?
        Ai citit atent textul de deasupra tutorialului? Ai privit tutorialul cap-coada?
        Dezactiveaza sau opreste antivirusul.
        Intre incercari, restarteaza telefonul si PC-ul. Sper ca nu ai si tu antivirus instalat pe el ca si un alt utilizator (ASUS)

        De ce nu cititi comentariile? sunteti comozi?

    • dudu1969:
      am probleme la rotare cand ajung la pasul adb shell in loc # imi apare $mentionez ca amunmount sd card si usb debugging bifat

      Bifezi si debifezi usb debbuging. Inchizi fereastra cmd si o redeschizi. Dupa 6-7 incercari eu am deschis SuperOneclik chiar daca aparea $ in cmd. Nu a mers dar urmatoarea incercare dupa ce am redeschis cmd si debifat si bifat usb debugging a aparut#. Bafta!

  26. Salut!
    Nn stiu daca e bine unde postez dar as vrea sa va intreb ceva. Am vazut ca de curand a aparut noul LG Optimus Net si as vrea sa stiu daca se merita diferenta de pret dintre el si Optimus One. Mentionez ca Optimus Net costa cam 200 de euro.
    Voi ce ziceti?

  27. Din pacate, tutorialul este foarte bun numai ca adb shell are semnul $ si cum ai zis tu sa ma opresc mam oprit, asta e…. O seara buna !

  28. ce riscuri exista daca as intalez froyo pe i5500?

  29. Tugui Dan a zis

    Salut. se poate face si un tutorial pt. instalare Android Gingerbread 2.3 pe un Galaxy Mini. Mersi anticipat. Bineinteles daca mai sunt si alti doritori. Cu respect. Dan Tugui.

    • AdrianGudus a zis

      Tugui Dan:
      Salut. se poate face si un tutorial pt. instalare Android Gingerbread 2.3 pe un Galaxy Mini. Mersi anticipat. Bineinteles daca mai sunt si alti doritori. Cu respect. Dan Tugui.

      Tu ai citit comentariile de mai sus? Nu e orba despre “daca mai sunt si altii” ci despre “nu detinem toate telefoanele din lume” Citeste te rog ce s-a spus mai sus in comentarii…

  30. Eu i-am dat resetare din fabrica si telefonul meu acuma e gol ca si cum l-am primit cand era nou numai cardul l-am schimbat cu unul de 8gb kingston, am urmarit tutorialul am facut toti pasii pe care iai facut tu, faceai ceva eu executam la mine si dupa ce am scris adb shell si enter semnul era $. Asta e ca pe telefon eu am facut niste jonglerii sa fie oare de la acele jonglerii adica am dat downgrade de la 2.3 la 2.2 ca nu puteam opri radio din managerul de apps, iar dupaia aveam al soft ceva cu V20G si el avea V20Q cu 2.3 si el cand dadeam inapoi la 2.2 am stat cred ca 10 minute si numai pornea statea acolo android,android si nu pleca mai departe, am apasat home+vol down+ pornire buton sus si statea si acolo 3-5 min si o lua, imi aparuse intr-un timp si chestia cu vodafone , si eu cred ca de aii i se trage ca eu am parcurs toti pasii 🙂

    • AdrianGudus a zis

      ASUS:
      Eu i-am dat resetare din fabrica si telefonul meu acuma e gol ca si cum l-am primit cand era nou numai cardul l-am schimbat cu unul de 8gb kingston, am urmarit tutorialul am facut toti pasii pe care iai facut tu, faceai ceva eu executam la mine si dupa ce am scris adb shell si enter semnul era $. Asta e ca pe telefon eu am facut niste jonglerii sa fie oare de la acele jonglerii adica am dat downgrade de la 2.3 la 2.2 ca nu puteam opri radio din managerul de apps, iar dupaia aveam al soft ceva cu V20G si el avea V20Q cu 2.3 si el cand dadeam inapoi la 2.2 am stat cred ca 10 minute si numai pornea statea acolo android,android si nu pleca mai departe, am apasat home+vol down+ pornire buton sus si statea si acolo 3-5 min si o lua, imi aparuse intr-un timp si chestia cu vodafone , si eu cred ca de aii i se trage ca eu am parcurs toti pasii

      Omule, titlul este foarte clar. Metoda de root este DOAR pentru Android 2.3. Daca ai 2.2 il poti roota mult mai simplu instaland pe smartphone GingerBreak.apk pe care il gasesti pe net. Iei versiunea 1.20 de AICI (click pe cuvantul AICI scris cu rosu)

  31. daca am 2.3.3 are vreo treaba?…adica pot folosi tutorialul acesta pentru root?

  32. Am incercat vreo 3 ore, bifat/debifat debugging, montat/demontat cardul, restartat pc/phone, am dezinstalat antivirusul, NIMIC. Nu reusesc sa ma loghez ca root(#)
    Am mutat cmd.exe langa adb.exe nici un rezultat.
    Nu reusesc nicicum. E optimus one 2.3.3 Build GRI40 Software version LG-P500-v20g

  33. @Silviu Se intampla asta pentru ca ROM-ul / kernelul este securizat;
    Teoretic ca sa apara # trebuie sa rulezi comanda su in cmd numai ca daca vei face asta vei primit mesajul “permission denied” si culmea ironiei este ca e nevoie ca teleonul sa aiba deja root, sa fie instalata aplicatia superuser. In momentul in care s-ar tasta comanda su in cmd ar aparea un mesaj pe telefon si trebuie sa apasam alow pentru a permite rularea.

    Ca sa mearga poti sa faci asa:

    – faci flash la v.20g via LGMDP, metoda ruseasca despre care se vorbea mai sus,daca urmezi tutorialul cum trebuie nu vei avea probleme, vezi aici http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1140862
    – trebuie sa te asiguri ca inainte sa dai start e bifat pentru Recovery Image
    – dupa ce se termina flashuirea trebuie sa pornesti in recovery mode, apesi simultan home + buton de power + tasta penntru volum sus si tii asa apasat pana dispare logo-ul LG si apare Clockwormod recover, tre’ sa ignori mesajul bad boot recovery-
    – conectezi telefonul la PC si in momentul in care rulezi comanda adb shell iti va aparea #
    – deschizi aplicatia superonclick si apesi root, iti va aparea mesajul “waiting for device” astepti 2-3 secunde, inchizi fereastra de CMD si apoi aplicatia va rula in continuare

    Poti sa intrebi daca ai nelamuriri.

    • AdrianGudus a zis

      -eu-: nu pot instala android.sdk….nu imi gaseste cele 2 fisiere java…din ce cauza poate fi?…le-am instalat de vreo 3 ori pe amandoua si tot nu le vede

      Eu am spus in tutorial (daca te-ai fi uitat cap-coada fara sa derulezi) ce sa faci daca nu poti instala SDK. Dai inainte cu derulatul si o sa ai numa de “castigat”

      Andrian:
      @Silviu Se intampla asta pentru ca ROM-ul / kernelul este securizat;
      Teoretic ca sa apara # trebuie sa rulezi comanda su in cmd numai ca daca vei face asta vei primit mesajul “permission denied” si culmea ironiei este ca e nevoie ca teleonul sa aiba deja root, sa fie instalata aplicatia superuser. In momentul in care s-ar tasta comanda su in cmd ar aparea un mesaj pe telefon si trebuie sa apasam alow pentru a permite rularea.

      Ca sa mearga poti sa faci asa:

      – faci flash la v.20g via LGMDP, metoda ruseasca despre care se vorbea mai sus,daca urmezi tutorialul cum trebuie nu vei avea probleme, vezi aici http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1140862
      – trebuie sa te asiguri ca inainte sa dai start e bifat pentru Recovery Image
      – dupa ce se termina flashuirea trebuie sa pornesti in recovery mode, apesi simultan home + buton de power + tasta penntru volum sus si tii asa apasat pana dispare logo-ul LG si apare Clockwormod recover, tre’ sa ignori mesajul bad boot recovery-
      – conectezi telefonul la PC si in momentul in care rulezi comanda adb shell iti va aparea #
      – deschizi aplicatia superonclick si apesi root, iti va aparea mesajul “waiting for device” astepti 2-3 secunde, inchizi fereastra de CMD si apoi aplicatia va rula in continuare

      Poti sa intrebi dacaai nelamuriri.

      Multumiri pentru completare insa eu nu recomand absolut deloc metoda ruseasca mai ales celor incepatori. Are un mod foarte ciudat de lucru. Rezolvarea pentru cazul in care apare semnul $ si nu # este sa:

      Ai activat in Settings pe smartphone functia USB debugging?
      Ai demontat cardul SD?
      Ai oprit toate softurile din PC inainte sa faci treaba cu CMD-ul?
      Ai citit atent textul de deasupra tutorialului? Ai privit tutorialul cap-coada?
      Dezactiveaza sau opreste antivirusul.
      Intre incercari, restarteaza telefonul si PC-ul. Sper ca nu ai si tu antivirus instalat pe el ca si un alt utilizator (ASUS)

      Trenuie sa mearga asa cum a mers si la mine. eu nu am avut smartphone-ul rootat cand am facut asta. S-a si vazut ca nu aveam nici o aplicatie Superuser. Asta e…..sistemul de operare este nou si trebuie sa mai asteptam ceva vreme pana se va gasi o metoda de root mai simplacum era GingerBreak pentru 2.2

  34. am incercat sa-l rootez de 4x si am urmat fix pasii din video-tutorian si m-am lovit de problema $ si nu #???

  35. Emanuel2558 a zis

    Tutorialul este foarte bun…DAR PE LANGĂ ANDROID MAI SUNT SI SISTEMELE SYMBIAN. As dori sa realizaţi un tutorial ( în care sa explicaţi cum sa fac un root ) cu un model de telefon ce contine platforma symbian, de pilda modelul meu Nokia 5230. Vă mulţumesc anticipat

    • AdrianGudus a zis

      Emanuel2558:
      Tutorialul este foarte bun…DAR PE LANGĂ ANDROID MAI SUNT SI SISTEMELE SYMBIAN. As dori sa realizaţi un tutorial ( în care sa explicaţi cum sa fac un root ) cu un model de telefon ce contine platforma symbian, de pilda modelul meu Nokia 5230. Vă mulţumesc anticipat

      Symbianul a murit cam de multisor. Symbian este un sistem de operare depasit pentru care nu se mai “strofoaca” nimeni sa faca ceva. Android e viitorul. Nokia au imbratisat deja odata cu modelul N9 noul sistem de operare MeeGo

  36. Salut…am incercat metoda aia de pe xda,mai precis [url=http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1149530]asta[/url] si nu mai imi merge telefonul deloc.Se aprinde si ramane blocat la LG screen.mi-a dat programul o eroare si nici cu hard reset nu mai vrea…nu stiu ce sa fac.E vreo metoda?

  37. @mario Pai folosit tot metoda ruseasca numai ca prin metoda aia nu se mai face update la baseband si astfel poti trece la ROM-urile custom mentionate in thread. Daca ai baseband-ul updatat trebui mai intai sa revii la 2.2 via KDZ si apoi la un ROM custom pentru ca in caz contrar nu functioneaza GMS. Nu prea e recomandata metoda ruseasca pentru ca “umbla” prin anumite zone ale telefonului si existsa un risc mai mare de brickuire.

    Ai primit vreo eroare la flashingul cu LGMDP? Vezi ca primul boot dureaza mai mult, in jur de 4-5 minute. Daca totusi nu ii dai de cap va trebui sa folosesti kdz. Ai info aici http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1038338 si aici http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1038338.

  38. Salut.pai din pacate telefonul meu a fost complet pierdut.Am facut flash cu v20g_00.kdz si acum telefonul merge.Totusi sa-ti detaliez.La metoda aia ruseasca sau cum naiba se cheama,mi-a ramas blocat la system burning.N-am avut ce-i face,am asteptat pana mi-a dat unknown error : 93(vreo 55 de minute.Am scos USB-ul,am scos bateria pt ca telefonul era in emergency mode si n-am avut ce-i face,am facut flash cu kdz original si a mers.Apoi am vrut sa instalez un custom rom.Mai precis acesta: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1141490 .Totul a mers bine pana la system burning.Daca data trecuta a ramas blocat pe la 3-4% sa zic asa,acum pe la 60%(am zis aproximativ).La fel,n-am avut ce-i face,reflash,ca nou.Totusi e curios de ce imi ramane blocat la system burning.Dupa reflash,am incercat iar tutorialul tau,dar la fel imi apare $ in loc de #.O sa intreb pe xda,dar daca ai si tu vreo parere nu ma supar sa o aud.Stima

  39. Acel ROM custom il am si eu si trebuie sa faci flash din recovery. De LGMDP ai nevoie pentru a face flash la varianta stock si recovery, cea pe care o ai si acum. Conecteaza telefonul la PC. Mergi la hardware devices si dezactiveaza LGE Virtual Modem. Incearca din nou sa faci flash cu LGMDP. Odata instalat recovery ai posibilitatea sa instalezi ROM-ul de care zici si nu mai e nevoie sa faci root, este deja rotat, deodexed (adica teoretic se pot face mai multe customizari) si zipaligned (se executa mai rapid aplicatiile).

  40. AdrianGudus a zis

    VIN CU UN MIC UPDATE:

    De dragul demonstratiei am flash-uit iarasi rom-ul original si apoi am incercat iarasi sa rootez telefonul.
    Si ce sa vezi? Dupa comanda “adb shell” imi aparea $ si nu #.
    Ce am facut? Am mers mai departe cu comenzile si cu SuperOneClick
    pana cand la una din ferestrele CMD care se deschid rapid a ramas blocat si in SuperOneClick aveam mesajul “runing psneuter”
    De ce a ramas blocat pentru ca s-a contnuat lucrul cu $ si nu cu #
    Ok, mai departe, asteptand cam 2 minute cu acel CMD blocat…am inceput sa inchid fereastra CMD si rapid si pe celelalte care se deschideau pana cand s-a oprit SuperOneclick din a mai face ceva si mi-a afisat mesajul FAILED
    Am inchis si SuperOneClick am deconectat telefonul, am dat restart la telefon si am luat totul de la cap incepand cu rularea comenzilor in CMD si surpriza, dupa comanda “adb shell” am avut semnul # si am parcurs pasii mai departe iar telefonul a fost root-at cu succes.

    Sper sa va ajute si pe voi aceasta informatie!

  41. Cateva posturi mai sus am descris acelasi lucru… dar unii citesc doar ultimul post. Adrian acolo unde nu afisa ca e instalat java JRE doar am dat back o data si apoi iarasi next si a gasit ca e instalat… Bafta!

  42. da asta am facut si eu,si a mers…dar na,de unde era sa stie omu ca daca dai back o sa poti da click pe next apoi.Totusi eu aveam instalat si JRE si JDK.Revenind la problema mea…o sa mai incerc azi odata sa instalez custom rom-ul acela.Dar intai dau un hard reset si incarc telefonul 100%.Also curat port-urile bine…sa speram ca merge.

    • AdrianGudus a zis

      iulian:
      Cateva posturi mai sus am descris acelasi lucru… dar unii citesc doar ultimul post. Adrian acolo unde nu afisa ca e instalat java JRE doar am dat back o data si apoi iarasi next si a gasit ca e instalat… Bafta!

      Asta ai aflato din tutorial. am spus spre sfarsit asta daca te-ai fi uitat cap-coada 🙂

      mario:
      da asta am facut si eu,si a mers…dar na,de unde era sa stie omu ca daca dai back o sa poti da click pe next apoi.Totusi eu aveam instalat si JRE si JDK.Revenind la problema mea…o sa mai incerc azi odata sa instalez custom rom-ul acela.Dar intai dau un hard reset si incarc telefonul 100%.Also curat port-urile bine…sa speram ca merge.

      Ca si mai sus, iti spun si tie ca stiam, drept pentru care am spus solutia pentru in cazul in care se mai intampla si altora sa numearga, spre sfarsitul tutorialului.

  43. @mario Ok, daca ai reusit sa faci root si ai android 2.3 acum exista o cale mai simpla de a instala recovery. Nu mai trebuie sa treci prin tot procesul cu LGMDP. Instalezi aplicatia ROM Manager Premium (gasesti apk-ul pe net) si ai optiune de flash recovery. Bootezi apoi in recovery tinand apasat simultan tastele home + power + volume up si dai flash la ROM. Recomand sa folosesti ultimul kernel de aici http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1146593. E foarte stabil si nu are bug-ul pentru multitouch. Tre sa dai restart dupa fiecare flash.

    • AdrianGudus a zis

      Andrian:
      @mario Ok, daca ai reusit sa faci root si ai android 2.3 acum exista o cale mai simpla de a instala recovery. Nu mai trebuie sa treci prin tot procesul cu LGMDP. Instalezi aplicatia ROM Manager Premium (gasesti apk-ul pe net) si ai optiune de flash recovery. Bootezi apoi in recovery tinand apasat simultan tastele home + power + volume up si dai flash la ROM. Recomand sa folosesti ultimul kernel de aici . E foarte stabil si nu are bug-ul pentru multitouch. Tre sa dai restart dupa fiecare flash.

      Eu unul nu am vazut nici un bug la multi touch…la ce te referi mai exact? sau vorbesti si tu din ceea ce scriu altii pe XDA (unii mai au obiceiul sa creada tot ce citesc)

  44. @mario Sa te asiguri mai intai ca ai ultima versiune la superuser si busybox.

  45. pai tocmai asta e…ca n-am reusit sa fac root.O sa ma apuc mai tarziu din nou de tutorialele,intai o sa-l incerc pe al tau sa vad daca-mi apare #,daca nu ma duc pe xda si mai incerc odata pe cel cu LGMDP.Daca nu merge…astept pana apare o alta modalitate de root…sau stiu eu,un custom rom care se instaleaza altfel 😀

    • AdrianGudus a zis

      mario:
      pai tocmai asta e…ca n-am reusit sa fac root.O sa ma apuc mai tarziu din nou de tutorialele,intai o sa-l incerc pe al tau sa vad daca-mi apare #,daca nu ma duc pe xda si mai incerc odata pe cel cu LGMDP.Daca nu merge…astept pana apare o alta modalitate de root…sau stiu eu,un custom rom care se instaleaza altfel

      Fratilor, de ce nu cititi comentariile? am scris un Update putin mai sus. Ce sa faci in caz de nu merge. Este foarte simplu. Nu va mai jucati cu LGDMP, e riscant si o sa va plangeti in pumni ca ati transformat smartphone-ul intr-o caramida!

  46. AdrianGudus a zis

    VIN CU UN MIC UPDATE:
    De dragul demonstratiei am flash-uit iarasi rom-ul original si apoi am incercat iarasi sa rootez telefonul.
    Si ce sa vezi? Dupa comanda “adb shell” imi aparea $ si nu #.
    Ce am facut? Am mers mai departe cu comenzile si cu SuperOneClick
    pana cand la una din ferestrele CMD care se deschid rapid a ramas blocat si in SuperOneClick aveam mesajul “runing psneuter”
    De ce a ramas blocat pentru ca s-a contnuat lucrul cu $ si nu cu #
    Ok, mai departe, asteptand cam 2 minute cu acel CMD blocat…am inceput sa inchid fereastra CMD si rapid si pe celelalte care se deschideau pana cand s-a oprit SuperOneclick din a mai face ceva si mi-a afisat mesajul FAILED
    Am inchis si SuperOneClick am deconectat telefonul, am dat restart la telefon si am luat totul de la cap incepand cu rularea comenzilor in CMD si surpriza, dupa comanda “adb shell” am avut semnul # si am parcurs pasii mai departe iar telefonul a fost root-at cu succes.
    Sper sa va ajute si pe voi aceasta informatie!

  47. @mario Nu exista momentan o alta varianta de root. z4root si gingerbreak nu functioneaza pe android 2.3. Urmeaza tutorialul de aici http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1141490&page=34.

  48. @mario Incearca totusi sa faci root si cu ultima metoda descrisa de Adrian.

  49. da,pai o sa incerc putin mai tarziu sa continui cu SuperOneClick deci imi da $ si vedem ce iese dupa.
    Apropo am incercat si varianta aia http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1141490&page=34 dar ti-am zis…in LGMDP mi se blocheaza la system burning.Dar am o intrebare.Daca de exemplu reusesc sa fac root,apoi imi instalez recovery cu ROM Manager Premium si apoi dau flash la GB_@_2.3.3_v2_a2sd e acelasi lucru ca si cum as fi urmat tutorialul ala cu LGMDP?Sau programul ala imi mai adauga si alte chestii?

    • AdrianGudus a zis

      mario:
      da,pai o sa incerc putin mai tarziu sa continui cu SuperOneClick deci imi da $ si vedem ce iese dupa.
      Apropo am incercat si varianta aia http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1141490&page=34 dar ti-am zis…in LGMDP mi se blocheaza la system burning.Dar am o intrebare.Daca de exemplu reusesc sa fac root,apoi imi instalez recovery cu ROM Manager Premium si apoi dau flash la GB_@_2.3.3_v2_a2sd e acelasi lucru ca si cum as fi urmat tutorialul ala cu LGMDP?Sau programul ala imi mai adauga si alte chestii?

      Nu-ti adauga nimic, e doar o alta metoda de flash-uire. Cea mai recomandata metoda e din Recovery (nu ai nevoie de ROM Manager premium, poti folosi si free-ul) sau folosind KDZ Flash Tool

  50. adrian…nu am derulat…am restartat pc-ul de multe ori si nu a mers….i-am facut root pana la urma si a mers dar prin alta metoda….si cand sa sun pe cineva din cauza root-ului mi-a dat pe telefon toate erorile posibile…am scos root-ul si reset si acuma merge…..daca poti sa ma indrumi pe mess ar fi excelent…id-ul meu:danutzy08….sau daca cuiva i-a reusit root-ul prin metoda asta sa imi explice si mie
    PS:mie nu mi-a aratat #…mi-a aratat $ si cred ca din cauza asta s-a dus root-ul

    mii de multumiri celui care isi bate capul si cu mine pe messenger….sunt incepator si invat mai greu

    • AdrianGudus a zis

      -eu-:
      adrian…nu am derulat…am restartat pc-ul de multe ori si nu a mers….i-am facut root pana la urma si a mers dar prin alta metoda….si cand sa sun pe cineva din cauza root-ului mi-a dat pe telefon toate erorile posibile…am scos root-ul si reset si acuma merge…..daca poti sa ma indrumi pe mess ar fi excelent…id-ul meu:danutzy08….sau daca cuiva i-a reusit root-ul prin metoda asta sa imi explice si mie
      PS:mie nu mi-a aratat #…mi-a aratat $ si cred ca din cauza asta s-a dus root-ul

      mii de multumiri celui care isi bate capul si cu mine pe messenger….sunt incepator si invat mai greu

      Am adaugat un UPDATE la tutorial, citeste textul de deasupra tutorialului!

  51. eu mai am si problema cu android.sdk….nu se instaleaza deloc…si i-am dat restart la pc,am instalat de cateva ori cele 2 java si nimic

    • -eu-:
      eu mai am si problema cu android.sdk….nu se instaleaza deloc…si i-am dat restart la pc,am instalat de cateva ori cele 2 java si nimic

      Ala o sa se instaleze doar daca ai JRE si JDK instalat.Dai un back in install si apoi dai iar next.
      @AdrianGudus am rezolvat pana la urma.Am instalat custom rom-ul acela,am OC,root,recovery etc.Ms de ajutor

    • AdrianGudus a zis

      -eu-:
      eu mai am si problema cu android.sdk….nu se instaleaza deloc…si i-am dat restart la pc,am instalat de cateva ori cele 2 java si nimic

      Vezi daca derulezi si nu te uiti cap-coada la tutorial? Eu am spus clar in tutorialul video ce sa faceti daca aveti probleme la instalarea Android SDK-ului….
      Derulati ca o sa aveti numai de “castigat”

  52. tot nu merge…o sa incerc de pe alt pc si sa vad daca merge

  53. ai de cand sa faci un tutorial si cum schimbam rom-ul? de exemplu cyanomod 7 pe lg optimus one? 🙂
    ar fi un tutorial bun 😉

  54. Initial nici mie nu mi-a aparut #, nici dupa restarturi repetate, dar dupa ce am oprit aproape toate aplicatiile care rulau pe calculator precum si cele care rulao in fundal pe telefon (skipe, antivirus, google maps etc), a mers si am rootat telefonul.

  55. Datorita atractiei grafice pentru android, am facut greseala sa imi dau la schimb iphone-ul 4 pe un Samsung galaxy S2 … si acum imi dau pumnii in cap. Poate e vorba si de gusturi, dar diferentele fata de iPhone sunt consistente. Bateria mi se incare in aprox 5-6 ore iar de tinut, tine sub o zi in regim de folosire normala. Daca stau sa il butonez, in maxim 4 ore e pa!. Ecranul este OK, dar nu se compara cu retina display. Materialele din care e facut sunt niste chinezarii ordinare (trosneste la ureche daca il strang un pic).Sunetul in casca si in difuzor – dezgustator. Camera, praf pe langa iPhone 3GS (nu mai zic de iPhone 4). Android market este o adunatura de aplicatii care mai de care mai inutile. Mi-e dor de cydia si de installous, mi-e dor de ecranul foarte responsiv de la iphone si mi-e dor de … sunetul, camera si bateria iphone-ului. Abia astept sa apara 5-ul, care sigur va pune capac acestui mit imputzit legat de Android. Am facut greseala vietii mele si acum sunt pe cale sa pierd si mai mult bani, da m-am invatat minte.

    Degeaba ridicati in slavi Android. IOS ramane fruncea. Abia astept sa apara iPhone5 !

  56. Galaxy:
    Datorita atractiei grafice pentru android, am facut greseala sa imi dau la schimb iphone-ul 4 pe un Samsung galaxy S2 … si acum imi dau pumnii in cap. Poate e vorba si de gusturi, dar diferentele fata de iPhone sunt consistente. Bateria mi se incare in aprox 5-6 ore iar de tinut, tine sub o zi in regim de folosire normala. Daca stau sa il butonez, in maxim 4 ore e pa!. Ecranul este OK, dar nu se compara cu retina display. Materialele din care e facut sunt niste chinezarii ordinare (trosneste la ureche daca il strang un pic).Sunetul in casca si in difuzor – dezgustator. Camera, praf pe langa iPhone 3GS (nu mai zic de iPhone 4). Android market este o adunatura de aplicatii care mai de care mai inutile. Mi-e dor de cydia si de installous, mi-e dor de ecranul foarte responsiv de la iphone si mi-e dor de … sunetul, camera si bateria iphone-ului. Abia astept sa apara 5-ul, care sigur va pune capac acestui mit imputzit legat de Android. Am facut greseala vietii mele si acum sunt pe cale sa pierd si mai mult bani, da m-am invatat minte.

    Degeaba ridicati in slavi Android. IOS ramane fruncea. Abia astept sa apara iPhone5 !

    Sincer?..

    Cred ca nu sti despre ce vorbesti

    E diferenta maaaaare intre gs2 si iPhone 4.
    Probabil ai visat

  57. Catalin.81-Rm.S a zis

    salutare tuturor! am reusit de curand sa ma despart de al meu galaxy spica si vreau sa iau altceva…
    optimus one are recomandari bune din cate observ insa m-ar artage si galaxy gio care e mai scump cu aprox 80 lei si are unele minusuri fata de LG insa ca nr de culori e mai sus decat LG…
    credeti ca e un criteriu relevant nr de culori? tin mult la calitatea imaginii afisate… nu imi permit amoled sau chestii de genul insa nu vreau sa fac rabat la imagine adica nu vreu un ecran mai intunecat sau mai “sters”
    asadar… 256K colors vs.16M colors???
    astept parerea dvs. despre samsung galaxy gio
    multumesc!

  58. Need help please!

    Am un HTC WILDFIRE cu android 2.21 si imi trebuie android 2.3 (pentru partea de development). De 2 zile tot incerc sa-l root-ez ba cu Super One Click, ba cu Unrevoked. Nu reusesc deloc!

    Cu unrevoked imi da: Error: failed to get root. Is your firmware too new?” . Am incercat tot ce scria pe toate forumurile (am reinstalat driverele, am resetat telefonul la setarile din fabrica, am incercat si cu Unrevoked 3.21 si cu 3.32).

    Cu Super One Click am incercat sa fac ca in videotutorialul acesta si in cmd imi apare cu $.

    SUNT DISPERAT

    • AdrianGudus a zis

      Alex:
      Need help please!

      Am un HTC WILDFIRE cu android 2.21 si imi trebuie android 2.3 (pentru partea de development). De 2 zile tot incerc sa-l root-ez ba cu Super One Click, ba cu Unrevoked. Nu reusesc deloc!

      Cu unrevoked imi da: Error: failed to get root. Is your firmware too new?” . Am incercat tot ce scria pe toate forumurile (am reinstalat driverele, am resetat telefonul la setarile din fabrica, am incercat si cu Unrevoked 3.21 si cu 3.32).

      Cu Super One Click am incercat sa fac ca in videotutorialul acesta si in cmd imi apare cu $.

      SUNT DISPERAT

      Ia citeste tu atent tot textul de deasupra tutorialului, vez poti? afli ceva? acolo am spus ce trebuie facut daca apare $ si nu # (totusi nu prea cred ca acest tutorial va avea un rezultat avand in vedere ca e vorba de un alt telefon)

      • AdrianGudus: Ia citeste tu atent tot textul de deasupra tutorialului, vez poti? afli ceva? acolo am spus ce trebuie facut daca apare $ si nu # (totusi nu prea cred ca acest tutorial va avea un rezultat avand in vedere ca e vorba de un alt telefon)

        Adevarat!
        Ai spus:
        “Ok, mai departe, asteptand cam 2 minute cu acel CMD blocat…am inceput sa inchid fereastra CMD si rapid si pe celelalte care se deschideau pana cand s-a oprit SuperOneclick din a mai face ceva si mi-a afisat mesajul FAILED
        Am inchis si SuperOneClick am deconectat telefonul, am dat restart la telefon si am luat totul de la cap incepand cu rularea comenzilor in CMD si SURPRIZA, dupa comanda “adb shell” am avut semnul # si am parcurs pasii mai departe iar telefonul a fost root-at cu succes.”

        Foarte stiintific, te cred pe cuvant:p.

        ps: m-am descurcat, acum rulez pe un wildfire updatat la 2.2, un android 2.3.4 destul de dragut pot zice:-?

  59. EROAREA DIN SUPER ONE CLICK

    OK

    Installing busybox (/system/xbin/)…
    /system/xbin/busybox: not found

    FAILED
    ro.ril.enable.a52.HTC-ITA=1
    ro.com.google.clientidbase=android-htc
    ro.ril.enable.a52=0
    ro.ril.enable.a53=1
    ro.ril.enable.a53.HTC-ITA=1
    ro.ril.ecc.HTC-WWE=999
    ro.ril.enable.sdr=0
    ro.ril.gprsclass=12
    ro.ril.disable.fd.plmn.prefix=23402,23410,23411
    ro.ril.hsdpa.category=8
    ro.ril.ecc.HTC-ELL=92,93,94
    ro.ril.hsxpa=1
    ro.ril.vmail.23415=1571,BT

  60. Nu merge, dupa “adb shell” imi apare mereu $ , am gingerbread 2.3 oficial

  61. ok am rezolvat cu “adb shell” imi aparea $ si nu #.
    nu stiu cum s-a rezolvat, de fapt vroiam sa reinstalez gingerbreadul original cu kdz dar imi dadea eroare cu stop working … cum am vazut ca nimic nu merge am zis sa incerc acum adb shell si a aparut # si a mers rootarea.
    Dar cum se pune iar gingerbreadul original? am downloadat firmwareul dar kdz da mereu eroare chiar si la read phone information, “stop working etc

    • AdrianGudus a zis

      TIGRU.NET:
      ok am rezolvat cu “adb shell” imi aparea $ si nu #.
      nu stiu cum s-a rezolvat, de fapt vroiam sa reinstalez gingerbreadul original cu kdz dar imi dadea eroare cu stop working … cum am vazut ca nimic nu merge am zis sa incerc acum adb shell si a aparut # si a mers rootarea.Dar cum se pune iar gingerbreadul original? am downloadat firmwareul dar kdz da mereu eroarechiar si la read phone information, “stop working etc

      Ai activat USB Debugging? (Cardul nu trebuie sa fie montat nici in PC nici in telefon) Demonteaza si scoate cardul din smartphone cand faci asta! Te rog sa citesti si textul de deasupra tutorialului (nu de alta dar de aia e pus acolo si ce e scris acolo e la fel de important) Opreste tot ce ruleaza in PC opreste si antivirusul si firewall-ul, sa ruleze doar KDZ updater-ul

  62. Read Phone information cu kdz chiar si dupa rootare, citeste informatiile ok apoi da eroarea
    MOD UpTestEX MFC Application has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

    • AdrianGudus a zis

      TIGRU.NET:
      Read Phone information cu kdz chiar si dupa rootare, citeste informatiile ok apoi da eroarea
      MOD UpTestEX MFC Application has encountered a problem and needs to close.We are sorry for the inconvenience.

      La ce se refera comentariul tau? cu ce are legatura, ce vrei sa faci, ce vrei sa spui? Nu am inteles nimic. Titlul tutorialului este altul.

  63. gelubarosanu a zis

    D-le Adrian as dori sa-mi spuneti daca dupa ce am rootat acest telefon trebuie debifez sa usb debbugging si mountez cardul sa le las conform tutorialului, mentionez cu scz de rigoare ca sunt novice, si as doriu sa-mi spuneti cu ce ma ajuta rootarea tf. Multumesc pentru rabdarea acordata

    • gelubarosanu:
      D-le Adrian as dori sa-mi spuneti daca dupa ce am rootat acest telefon trebuie debifez sa usb debbugging si mountez cardul sa le las conform tutorialului, mentionez cu scz de rigoare ca sunt novice, si as doriu sa-mi spuneti cu ce ma ajuta rootarea tf. Multumesc pentru rabdarea acordata

      Novice novice dar vad ca nici cititul nu-ti place! Si la citit esti tot novice? Textul de deasupra tutorialului l-ai citit sau crezi ca e pus acolo asa de forma? La inceputul textului, ce se afla deasupra tutorialului scrie cu rosu asa ” Ce inseamna, la ce foloseste si cum se face ROOT pentru telefoanele Android.” Daca treci cursorul mouse-ului pe deasupra acelui text scris cu rosu, o sa vezi ca acesta se transforma in manuta. Asta inseamna ca link-ul e click-abil, dand click stanga pe acel scris rosu, mai exat pe ” Ce inseamna, la ce foloseste si cum se face ROOT pentru telefoanele Android.” Vei ajunge la tutorialul colegului meu unde acesta a vorbit despre ce inseamna root, la ce foloseste si asa mai departe.

  64. Adrial, tu cand iti introduci cablul de date in pc sa incarca telefonul automat?
    Cum pot seta Lg Optimus One P500 ca, cand il introduc cablul de date in pc sa nu se incarce telefonul?

  65. gelubarosanu a zis

    multumesc pentru indrumari d-le Adrian si cu scz de rigoare intreb inca o data daca dupa rootarea tf. putem sau trebuie sa debifam USB debugging si sa mountam cardul? ori nu conteaza daca ramin conform tutorialului.Inca o data felicitari pentru tutorialele cu care mereu ne incantati.

    • gelubarosanu:
      multumesc pentru indrumari d-le Adrian si cu scz de rigoare intreb inca o data daca dupa rootarea tf. putem sau trebuie sa debifam USB debuggingsi sa mountam cardul? ori nu conteaza daca ramin conform tutorialului.Inca o data felicitari pentru tutorialele cu care mereu ne incantati.

      Daca lasi USB Debugging activat, nu afecteaza cu nimic. Card-ul trebuie remontat daca vrei sa il utilizezi, logic nu? Oricum acesta se monteaza automat daca inchizi si redeschizi smartphone-ul.

      • salutare. am un optimus one p500, cu 2.2 froyo. i-am pus recovery, am instalat un custom rom. toate bune si frumoase. intrebarea mea este: pot sa fac update la 2.3.3 fara sa-i fac restore nand backup..? am incercat sa-i fac restore si nu merge..de aceea am intrebat. Legat de update, as vrea sa stiu, care versiune de android este mai ok, 2.2.2 sau 2.3.3???? ( referitor la problemele cu bateria si performanta ). Din cate am citit pe net, se poate face prin update pe mai multe cai..KDZ, lg tool, pc suite etc.. Va rog, sa-mi explice cineva ca la carte ce anume trebuie sa fac..si daca e posibil sa ma impiedice partea cu restore-ul.

        Multumesc !

  66. gelubarosanu a zis

    imi puteti spune ce reprezinta JrdSensor si daca il pot opri deoarece in meniul Setari/ Baterie imi spune ca acest sensor imi consuma 92 % din baterie , sistem Android 2 %, stare asteptare 2%, telefon inactiv 4% .multumesc inca o dat

  67. Cum pot face upgrade la gingerbread pe Lg P500. Am citit un articol pe un blog dedicat smartphonurilor, ca se poate face upgrade cu aplicatia LG Mobile Support Tool dar sincer sa fiu m-am speriat cand am citit comentariile cand am vazut la ce riscuri suntem supusi. Deasemenea am citit ca trebuie sa respectam intocmai pasii de a face upgrade numai ca eu nu stiu care sunt acei pasi? Poate ma ajutati voi cu niste sfaturi cum putem face upgrade IN SIGURANTA, binenteles daca aveti timp, daca aveti rabdare, s.a.m.d. Multa Sanatate!

    • danut:
      Cum pot face upgrade la gingerbread pe Lg P500. Am citit un articol pe un blog dedicat smartphonurilor, ca se poate face upgrade cu aplicatia LG Mobile Support Tool dar sincer sa fiu m-am speriat cand am citit comentariile cand am vazut la ce riscuri suntem supusi. Deasemenea am citit ca trebuie sa respectam intocmai pasii de a face upgrade numai ca eu nu stiu care sunt acei pasi? Poate ma ajutati voi cu niste sfaturi cum putem face upgrade IN SIGURANTA, binenteles daca aveti timp, daca aveti rabdare, s.a.m.d. Multa Sanatate!

      O sa fac eu un downgrade la Optimus One-ul meu pentru a face un tutorial despre cum se face upgrade la versiunea 2.3.3 versiunea oficiala. asa cum am mentionat si in tutorial (daca te-ai uitat cap-coada si nu ai derulat) Upgrade-ul pentru Optimus Oane poate sa fie sau nu disponibil in functie de zona geografica pentru care si in care a fost distribuit smartphone-ul tau. Acest lucru nu il mentioneaza nici un “cunoscator” care face articole pe diverse site-uri astfel inducand lumea in erroare si ajutand la brick-uirea smartphone-urilor saracilor cititori

  68. Salutare!!! Va urmaresc de la prima versiune( primul look :)))al site-ului vostru. Nu cred ca mai exista niste oameni atat de pasionati de tutoriale ca cei din echipa voastra, cel putin la noi in Romanica. Adrian, te implor, daca ai timp, sa faci un tutorial despre instalarea unui custom recovery, ROM etc. pe Optimus One. I-am facut root fara nicio problema, dar am nevoie neaparat de un tutorial despre un ROM si un kernel bune pe acest telefon. Nu cred ca sunt singurul care are nevoie de asa ceva + ca pe internet nu circula prea multe tutoriale video despre instalarea cap-coada de custom recovery si ROM.
    Rescpect pentru munca voastra.

  69. MariusMircea a zis

    Apropo de upgrade la noua versiune de gingerbread, eu miam stricat bijuteria de Lg Optimus One telefonul facandu-i upgrade am instalat de pe card Lg Pc Suite 4 si driverul, dupa ce l-am instalat am conectat telefonul la pc si iam data bice. Cand era pe la 7 % so blocat. Asa ca l-am dus la garantie, dar baieti de acolo mi-au spus ca nu am facxut corect upgratarea si ca vina este in totalitate a mea, asa ca am platit 90 de lei pentru o prostie.
    Va sfatuiesc sa nu mai faceti upgrade ca va stricati telefonul.

  70. ULTIMI RIBELLI a zis

    Dupa ce am facut UPGRADE de la 2.2 la 2.3 nu se mai conecteaza la PC SUITE imi zice ca nu gaseste telefonul.Nu am ROOT sau altecva facut la el.Ce pot face ca sa ma conectez la PC SUITE?

  71. Salut!spunetimi si mie va rog daca merg aceasi pasi pentru rootarea unui samsung galaxy mini si daca nu merg de unde as putea sa vad cum se rooteaza un samsung galaxy mini!multumesc si succes in continuare!

  72. Salutare,cu respect! Am urmat in tocmai pasii descrisi in tutorialul prezentat de d-stra pt root-area telefonului meu LG Opimus One si…ma impiedic la “pasul” $…am incercat de 5-6 ori si pe sistem 32 bit si pe sistem 64 bit… Nu vrea si pace! Ramane la semnul $.Poate imi da cineva solutia pe care a pus-o in practica dupa ce a avut aceeasi problema! Multumesc mult!

    • AdrianGudus a zis

      ddsutu:
      Salutare,cu respect! Am urmat in tocmai pasii descrisi in tutorialul prezentat de d-stra pt root-area telefonului meu LG Opimus One si…ma impiedic la “pasul” $…am incercat de 5-6 ori si pe sistem 32 bit si pe sistem 64 bit… Nu vrea si pace! Ramane la semnul $.Poate imi da cinevasolutia pe care a pus-o in practica dupa ce a avut aceeasi problema! Multumesc mult!

      Sau poate iti da prin cap sa citesti atent textul de deasupra tutorialului are este scris acolo ca sa fie citit. Acolo ai rezolvarea DOOOH!!

      • AdrianGudus: Sau poate iti da prin cap sa citesti atent textul de deasupra tutorialului are este scris acolo ca sa fie citit. Acolo ai rezolvarea DOOOH!!

        Dle Adian! De “dat prin cap sa citesc textul de deasupra tutorialului”… mi-a dat…Precizez inca o data ca am urmat TOTI …repet TOTI pasii descrisi in mmetoda de root-are descrisa de d-stra!Intr-un final am apelat la un cunoscut care a rezolvat problema! Multumesc tare mult pt raspunsul AGRESIV pe care mi l-ati trimis!Tuturor membrilor echipei Videotutorial.ro si nu in cele din urma vizitatorilor site-ului pe care il moderati, urari numai de bine si sanatate! Raman acelasi prieten al d-stra! Cu deosebit respect si consideratie, ddsutu!

      • AdrianGudus: Sau poate iti da prin cap sa citesti atent textul de deasupra tutorialului are este scris acolo ca sa fie citit. Acolo ai rezolvarea DOOOH!!


        salutare, te rog frumos sa imi zici si mie cum ai reusit sa faci ca programul root sa mearga, si eu ma confrunt cu aceasi problema “$” cu toate ca am urmat absolut toti pasii , chiar am incercat si ceea ce zicea in tutorial sa continui si sa dau rr la tel.tot nu functioneaza 🙁
        Eduard SUTU: Dle Adian! De “dat prin cap sa citesc textul de deasupra tutorialului”… mi-a dat…Precizez inca o data ca am urmat TOTI …repet TOTI pasii descrisi in mmetoda de root-are descrisa de d-stra!Intr-un final am apelat la un cunoscut care a rezolvat problema! Multumesc tare mult pt raspunsul AGRESIV pe care mi l-ati trimis!Tuturor membrilor echipei Videotutorial.ro si nu in cele din urma vizitatorilor site-ului pe care il moderati, urari numai de bine si sanatate! Raman acelasi prieten al d-stra! Cu deosebit respect si consideratie, ddsutu!

        Salutare , imi poti spune si mie te rog frumos cum ai reusit pentru ca si eu ma lovesc de aceasi problema cu toate ca am urmat pasii cu exactitate, acelasi lucru imi apare $ :(.

  73. nu merge sa vad tutorialul:(….cand dau play imi da server not found…….incercatzi sa rezolvatzi problema sau sa urcatzi tutorialul pe youtube….stima

    • adrian:
      nu merge sa vad tutorialul:(….cand dau play imi da server not found…….incercatzi sa rezolvatzi problema sau sa urcatzi tutorialul pe youtube….stima

      Tutorialul merge perfect… foloseste alt browser sau goleste cache-ul si cookie-urile browserului. Inainte sa faci asta, asigura-te ca nu esti cu nici un tab pe videotutorial.ro

  74. Aveam facut update la 2.3.3 si cu ajutorul tutorialului am reusit sa obtin root pe telefon. Inainte sa incep, am sters totul de pe telefon prin “resetare setari din fabrica”. Windows`ul il aveam proaspat instalat si a trebuit sa instalez si toate driverele.

    Aici am avut o problema… Nu am reusit sa instalez driverele LGSIMODEM01 si LGSIMODEM02… Nu mi-a afectat asta instalarea root`ului in telefon, insa ma deranzeasa sa nu stiu ca e totusi o problema cand conectez.

    Intr-un final am ajuns cu toate instalarile la sfarsit. Am luat “root checker” sa vad daca e totu ok si imi zicea ca relefonul are root.

    Apoi mi-a aparut de la Superuser partea cu update la SU. Am dat sa se actualizeze, dar nu poate sa instaleze. Dupa ce imi verifica versiunea si dau sa actualizeze imi scrie “Se repara baza de dare… Esuat!”.
    Ma pune sa incerc din nou, dar tot nu merge.

    Ce pot sa fac?
    Multumesc!

  75. Fusa Ciprian a zis

    Buna ziua,se poate folosi aceasi metoda si pentru un lg optimus me p350? Multumesc!

  76. salut puteti sa-mi recomandati si mie un tutoriak de schimbare a OS-ului de pe lg p 500
    mltzumesc

  77. Vlad.George a zis

    Referitor la asta:De dragul demonstratiei am flash-uit iarasi rom-ul original si apoi am incercat iarasi sa rootez telefonul.
    Si ce sa vezi? Dupa comanda “adb shell” imi aparea $ si nu #.
    Ce am facut? Am mers mai departe cu comenzile si cu SuperOneClick
    pana cand la una din ferestrele CMD care se deschid rapid a ramas blocat si in SuperOneClick aveam mesajul “runing psneuter”
    De ce a ramas blocat pentru ca s-a contnuat lucrul cu $ si nu cu #
    Ok, mai departe, asteptand cam 2 minute cu acel CMD blocat…am inceput sa inchid fereastra CMD si rapid si pe celelalte care se deschideau pana cand s-a oprit SuperOneclick din a mai face ceva si mi-a afisat mesajul FAILED
    Am inchis si SuperOneClick am deconectat telefonul, am dat restart la telefon si am luat totul de la cap incepand cu rularea comenzilor in CMD si surpriza, dupa comanda “adb shell” am avut semnul # si am parcurs pasii mai departe iar telefonul a fost root-at cu succes.
    Sper sa va ajute si pe voi aceasta informatie! Mie mi-a aparut #-ul dupa 3 rr-uri la telefon.Bafta!

    • Vlad.George: De dragul demonstratiei am flash-uit iarasi rom-ul original si apoi am incercat iarasi sa rootez telefonul.
      Si ce sa vezi? Dupa comanda “adb shell” imi aparea $ si nu #.
      Ce am facut? Am mers mai departe cu comenzile si cu SuperOneClick
      pana cand la una din ferestrele CMD care se deschid rapid a ramas blocat si in SuperOneClick aveam mesajul “runing psneuter”
      De ce a ramas blocat pentru ca s-a contnuat lucrul cu $ si nu cu #
      Ok, mai departe, asteptand cam 2 minute cu acel CMD blocat…am inceput sa inchid fereastra CMD si rapid si pe celelalte care se deschideau pana cand s-a oprit SuperOneclick din a mai face ceva si mi-a afisat mesajul FAILED
      Am inchis si SuperOneClick am deconectat telefonul, am dat restart la telefon si am luat totul de la cap incepand cu rularea comenzilor in CMD si surpriza, dupa comanda “adb shell” am avut semnul # si am parcurs pasii mai departe iar telefonul a fost root-at cu succes.
      Sper sa va ajute si pe voi aceasta informatie

      Iti multumesc pentru comentariul ajutator char asta am patit si eu. Dupa ce am facut cum ai scris si mie supriza in loc de $ imi apare # 🙂

      • AdrianGudus a zis

        FaraVirusi: Iti multumesc pentru comentariul ajutator char asta am patit si eu. Dupa ce am facut cum ai scris si mie supriza in loc de $ imi apare #

        Nu a scris el, era scris in textul de deasupra tutorialului scris gros, bolduit tocmai ca sa va sara in ochi. Lenea e cucoana mare daca n-are de mancare… Ce sa va fac daca nu va obositi sa cititi…stati si asteptati…poate o sa cada…

  78. Rootarea LG-ului meu sa afectuat cu succes.
    Dupa rootare sa debifam usb debugging si stay awake?

  79. am urmat toti pasii si semnul dolar $apare oare de ce va rog ajutor.ms

    • cristian:
      am urmat toti pasii si semnul dolar $apare oare de ce va rog ajutor.ms

      Ai instalat driverele pt Lg Optimus one instalate si pe pc? cauta pe net apoi instaleaza-le si repeta “instrunctiunile” din tutorial! O sa mearga!

  80. deci
    Pentru cei care nu reusesc Root le 2.3. Am incercat si nu mi-a dat # pana nu am scos fizic cardul de memorie din telefon. Ia incercati ca poate va merge mai usor asa.

  81. Salut Adrian te deranjez si eu cu o intrebare:
    se poate face Root pe un HTC WildFire S blocat pe Orange fara S-OFF facut cu XTC-clip?? din cate am citit pe net nu este posibiul.

  82. NU am reusit :(. Dupa ce instalez java JDK si JRE, instalez andorid sdk. TOate bune, las bifata optiunea pentru a se deschide automat android sdk si imi spune ca nu gaseste Java JDK in PC. am dat restart de 3-4 ori si nu mi-a mers. Ce sa fac?

    • AdrianGudus a zis

      Rares:
      NU am reusit . Dupa ce instalez java JDK si JRE, instalez andorid sdk. TOate bune, las bifata optiunea pentru a se deschide automat android sdk si imi spune ca nu gaseste Java JDK in PC. am dat restart de 3-4 ori si nu mi-a mers. Ce sa fac?

      Priveste tutorialul cap-coada, ai si rezolvarea pentru problema asta. Erai departe daca priveai de prima data tutorialul cap-coada.

  83. Adrian, nu ai inteles ce am vrut sa zic, dar nu conteaaza am reusit sa il rootez pana la urma. Pentru cei ce au aceasta problema aveti MARE GRIJA ca JAVA JDK sa fie instalat in (C:). As avea acum o mare rugaminte: Puteti face un tutorial despre cum sa flashuiesc ROM-ul CyanogenMod 7 (cel mai popular ROM de pe acest device) pe Lg optimus one.

  84. Barna Ionut a zis

    Salut Adrian , cum ai facut sa ai tastatura full querty in modul portret?

    • AdrianGudus a zis

      Barna Ionut:
      Salut Adrian , cum ai facut sa ai tastatura full querty in modul portret?

      Te duci in orice aplicatie in care poti scrie/introduce text si tii tap lung in caseta unde trebuie sa scrii un text, o sa-ti apara un meniu pop-up in care va trebui sa atingi optiunea Input method. Bifezi Android Keyboard si voila… Asta e tot ce trebuie sa faci. Si tastatura LG poate avea tastatura full qwerty. Ca sa activezi qwerty pentru tastatura LG, la fel, mergi in orice aplicatie in care poti introduce text si intre tasta XT9 si tasta 123@1 ai o tasta pe care ai simbolul unei rotite mecanice. Atingi acea tasta si in meniul pop-upcare apare atingi Keypad types apoi bifezi Qwerty keypad si voila.
      Ce era asa greu? Explorati-va telefonul, nu sare nimic in aer!

  85. Salut cristi salut videotutorial.ro am o rugaminte la cei care se pricep la telefoane si la rootat as dori sa stiu daca exista vreo modalitate de a pune flash playerul pe un vodafon smart 858 mentionez ca am incercat sa rootez telefonul dar nu reusesc imi da eroare [IMG]http://i1228.photobucket.com/albums/ee456/blackycesoul/untitled.jpg[/IMG] o parere ceva

    • cosmin:
      Salut cristi salut videotutorial.ro am o rugaminte la cei care se pricep la telefoane si la rootat as dori sa stiu daca exista vreo modalitate de a pune flash playerul pe un vodafon smart 858 mentionez ca am incercat sa rootez telefonul dar nu reusesc imi da eroare o parere ceva

  86. buna ziua!! am facut root la lg e510 optimus hub
    am instalat setcpu si am incercat sa fac overcloking la procesor, acesta are frecventa maxima de 800mhz de c nu pot sa o dau mai mare de 800mhz(ex. 820mhz… cum merge la optimus one care are un procesor standar de 600mhz)acesta are procesor standard de 800mhz frecventa merge schimbata mai mik dar peste 800mhz nu vrea va rog ajutatima pliss bafta

  87. de c arata programul asta SuperOneClick k are virusi daca am facut root pot virusa telefonu , caculatoru deja e virusat

  88. cum sa root-ez un SAMSUNG GALAXI MINI (GT-S5570)

  89. am vrut si eu sa il rootez.am urmat pasi de pe video si nu pot merge mai departe de la adb shell.in loc de diez apare dolarul.care este motivul exact nu este rootabil sau am omis eu ceva

    • AdrianGudus a zis

      george:
      am vrut si eu sa il rootez.am urmat pasi de pe video si nu pot merge mai departe de la adb shell.in loc de diez apare dolarul.care este motivul exact nu este rootabil sau am omis eu ceva

      Da, ai omis sa citesti textul de deasupra tutorialului in intregime…inga inga

  90. daca revin la setarile initiale din telefon dupa c lam rotat se pierde root? k iam dat si dupa reset am intrat in meniu si am gasit icoana la super user insemna ka sa pastrat si rootu sau decat icoana aia

  91. LG P350 v10G

    Am urmat tutorialul pas cu pas pana am ajuns la partea cu $ in loc de #. Am urmat indicatiile din “update” pentru a ajunge la partea cu blocatul si inchisul ferestrelor. Am rulat SuperOneClick( dar v 2.3.1), am apasat ceva “butoane” si SURPRIZA !!! Test > OK
    Am LG P350 v10G – Root.

    Sar’mana!

  92. Cracin Fericit si La Multi Ani !

  93. Salut, Adrian, am si eu un tel Huaewi U8650, vreau sa stiu daca fac aceiasi pasi care ai facut, imi pot roota si eu tel, daca nu poate poti sa faci un tutorial. Multumesc !

  94. Am urmat pasii pe care i-ai aratat in filmulet, chiar am incercat si faza sa continui chiar daca imi apare “$” si sa dau rr la tel , niciun rezultat de aceasi problema ma lovesc “$” .Am luat din nou programele le-am reinstalat dupa ce le-am dat dezinstalat cu total unistaller pentru a sterge si ce ramane prin registry si alte foldere. dar tot degeaba . imi puteti spune care este cauza ?

    • robert:
      Am urmat pasii pe care i-ai aratat in filmulet, chiar am incercat si faza sa continui chiar daca imi apare “$” si sa dau rr la tel , niciun rezultat de aceasi problema ma lovesc “$” .Am luat din nou programele le-am reinstalat dupa ce le-am dat dezinstalat cu total unistaller pentru a sterge si ce ramane prin registry si alte foldere. dar tot degeaba . imi puteti spune care este cauza ?

      Salut Robert! Dupa cum ai vazut am intampinat aceeasi problema ca si a ta in privinta root-ului.Dupa ce am instalat driverele telefonului Lg Optimus One in calculator am reusit fara problema sa root-ez telefonul! Cred ca nu mere “treaba” pentru ca nu ai instalate driverele in calculator! Instaleaza-le si apoi mai incearca urmarind cu mare atentie tutorialul lui Adrian, iar apoi revin-o cu un post aici! SUCCES! 😉

      • ddsutu: Salut Robert! Dupa cum ai vazut am intampinat aceeasi problema ca si a ta in privinta root-ului.Dupa ce am instalat driverele telefonului Lg Optimus One in calculator am reusit fara problema sa root-ez telefonul! Cred ca nu mere “treaba” pentru ca nu ai instalate driverele in calculator! Instaleaza-le si apoi mai incearca urmarind cu mare atentie tutorialul lui Adrian, iar apoi revin-o cu un post aici! SUCCES!

        mc pentru detalii, dar driverele le am instalate deja pentru ca mi-am facut si update la telefon,sincer am incercat de foarte multe ori si deja imi pierd rabdarea,am obs in filmuletu dupa site ca descarca o versiune mai veche la jdk, acum pe site este ceva de genu jdk-7u2, sper sa nu fie din pricina asta , in rest chiar nu stiu care ar fi buba, totul decurge normal fara erori sau ceva de genu…tin sa mentionez ca am windows 7, dar daca era vreo problema la vreun program dadea eroare. 🙁

  95. eu am un samsung galaxy gio ce ruleaza cu android 2.3.3 se poate roota prin aceleasi proceduri ca la optimus one?

  96. Salut, am un Samsung Galaxy Ace , si nu resuesc nici cum sa imi root-ez telefonul. Am incercat de 3X metoda cu restartu la tel si tot $ imi apare in loc de #. Nu stiu ce sa ii mai fac,vreun sfat pls:D!!

  97. 1. Daca rootez telefonul pierd garantia?
    2. Ce avantaje am daca il rootez?

    • AdrianGudus a zis

      alyx:
      1. Daca rootez telefonul pierd garantia?
      2. Ce avantaje am daca il rootez?

      Raspunsurile la aceste intrebaril le ai in textul de deasupra tutorialului pe care sunt sigur ca nu l-ai citit precum si in tutorialul video

  98. Va rog ajutor nu merge superoneclick imi da eroarea asta The application failed to initialize properly (0xc0000135).Click on OK to terminate the application. Nu stiu ce sa fac ajutor.

  99. Am achizitionat acum 2 zile un Samsung Galaxy S II ,el a venit deja cu varianta de Android 2.3.5 Gingerbred deja instalata .Doresc sa stiu daca pot folosi informatiile din acest tutorial pentru al root-a sau daca trebuie sa folosesc alta modalitate pentru a o face ,si care ar fi aceasta .
    Va multumesc anticipat ,o zi buna

  100. hawkpredator a zis

    AdrianGudus: Reflash-uind ROM-ul original, am scapat de root. A se vedea tutorialul despre: Instalare ROM Original pe LG Optimus One P500 cu eliminare root si ClockWorkMod Recovery
    Pe care il vei gasi cu casuta de cautare din dreapta sus.


    Ma simt obligat sa revin, dupa ce am citit “toate !!” tutorialele de aici :
    1.prima fraza din update-ul de mai sus nu isi are locul aici, vorbim despre “prima” root-are, nu despre flash-uire care se poate face de abia dupa root-are !.Aceasta fraza mi-a creat pana si mie confuzie, care nu sunt chiar novice in instalari de programe pe calculator !
    2.In realitate, update-ul este “metoda”(sau zis solutia) secundara in situatia in care apare semnul $ in loc de #.
    Daca se va face aceasta precizare in “update” nu ar mai “curge atata cerneala” inutila in topic.
    Cu respect pentru munca depusa !
    si vreau sa adaug ca sunt cele mai la obiect si bine realizate tutoriale video pe care le-am gasit pana astazi !
    Vive La Roumanie !
    Sorin G.

    • AdrianGudus a zis

      hawkpredator: Ma simt obligat sa revin, dupa ce am citit “toate !!” tutorialele de aici :
      1.prima fraza din update-ul de mai sus nu isi are locul aici, vorbim despre “prima” root-are, nu despre flash-uire care se poate face de abia dupa root-are !.Aceasta fraza mi-a creat pana si mie confuzie, care nu sunt chiar novice in instalari de programe pe calculator !
      2.In realitate, update-ul este “metoda”(sau zis solutia) secundara in situatia in care apare semnul $ in loc de #.
      Daca se va face aceasta precizare in “update” nu ar mai “curge atata cerneala” inutila in topic.
      Cu respect pentru munca depusa!
      si vreau sa adaug ca sunt cele mai la obiect si bine realizate tutoriale video pe care le-am gasit pana astazi !
      Vive La Roumanie !
      Sorin G.

      Nu am specificat nicaieri ca trebuie reflash-uit ROM-ul original ca sa refaci pasii. Eu am facut asta ca sa pbtin ce au obtinut unii din voi (semnul $ in loc de #) Daca ar fi fost necesara o reflash-uire a ROM-ului original, as fi mentionat asta!
      Daca nu flash-uiam ROM-ul origina nu aveam cum sa “reproduc” problema voastra pentru ca eu deja reusisem sa rootez smartphone-ul si nu am intampinat probleme.
      E chestie ce tin de logica si nu trebuie mentionat ceva expres….Daca unii sunt mai grei de cap, e partea a 2-a

  101. Adrian, am un LG optimus sol e730 si incerc sa rootez dupa metoda tutorialului dar imi apare semnul $ in loc de #. am observat ca ai venit mai tarziu cu un update pentru ce trebuie facut dar as vrea sa stiu daca voi continua asa cum ai spus tu in acel update, exista punerea in pericol a sistemului de operare sau nu? multumesc

  102. Nu conteaza daca in adb apare daca e $, continuati activitatea oricum. In superclick, lasati pe automat nu psnmeter( sau cum se numea) si da-ti root, functioneaza 100% !

  103. am incercat sa root-ez un samsung gt-n7000 si nu a mers. Nu are optiunea de unmount sd card. Nu am nici un card extra pe el. Imi apare tot $. Ce trebuie sa fac ca sa apara #. am restartat telefonul , calculatorul degeaba.

  104. si mie adb shell imi returna $, cu toate ca facusem toate setarile din tutorial. am continuat cu superoneclick cu setarea auto la exploit si a mers!
    multe succesuri!

  105. Balint Ferenv a zis

    Super tare vidoetutorialul.Daca se respecta indicatiile va merge totul perfect.Prima oara mi-a aparut si mie semnul $ ,dar am reluat din nou procedura conform indicatii si mi-a aparut semnul #.
    Prima oara am root-at un LG Optimus One,iar acum am root-at un LG Optimus 2X.
    Atentie pt aceasta procedura de root-are trebuie sa aveti versiune android 2.3.x
    Felicitari echipei videotutorial.

  106. Nu merge videoul…imi da server not found. am incercat si cu modem digi, si cu ethernet de la rds, si cu modem de la vodafone…unde il mai gasesc?

  107. nu merge nici un video tutorial cu jwplayer

  108. nu merge video tutorialul. baga-ma la spam dar fa-l sa mearga

  109. nu merg videourile

  110. Salut Videotutorial am si eu o intrebare legata de rootatul unui huawei 8500 lam luat de la vodafon este decodat dar cand vreau sa fleshuiesc un ROM surpriza nu am optiunea de bootare de pe cardul sd am doar update from sd card din cate stiam eu trebuia sa am si optiunea de care vorbeai tu adica sa aleg de pe cardul sd.Mentionez ca am rootat telefonul cu clockworkmod_2.504 si SuperOneClickv2.2-ShortFuse as doridaca imi poate spune cineva ce sa fac sa imi apara si celelante optiuni pentru a putea fleshui un ROM.Multumesc anticipat.

  111. MERGE rootat lg optimus hub

  112. Nu merge la toate telefoanele android. cele care au versiunea de kernel cu terminatia “…k2y3la4” cu siguranta nu merge

  113. Este foarte bun tutorialul eu am incercar pe lg e730 SOL si a mers dar trebuie dat urmat exact ca acolo inclusiv runa dmin. dar nu inteleg cum folosesc superuser cum iau aplicatiile fara sa platesc.

  114. Am lg optimus hub poate fi root ca in descrierea de mai sus .Am incercat toti pasi apare $.Cind am descarcat super one click si la-m dezarhivat acesta afost perceput ca fiind virusat ,este corect?Trebuie cautate programe pentru android optimus hub 2.3.4?Esista alte programe de root?MULTUMESC.

  115. nu exista optiunea pentru windows 32 bt la descarcare java???? nu pot descarca

    • AdrianGudus a zis

      Alex:
      nu exista optiunea pentru windows 32 bt la descarcare java???? nu pot descarca

      Te-ai uitat la tutorialul video cap-coada? eu vad foarte bine ca la link-urile de download sunt si versiunile 32 si cele 64. Apropo, in caz ca nu stiai, X86 sau 32 de bit este acelasi lucru 😉

  116. gasper florin a zis

    Buna ziua,
    Va felicit pt treaba care o face-ti, am incercat de nenumarate ori sa rootez,dar mereu cand scriu in cmd. imi da acel $ in loc de # am dezinstalat antivirusul si din tel si din calculator am dar restart la calculator si la tel, dar degeaba, se poate sa nu fie instalata bine versiunea Android 2.3.3 pe care o am? ce pot sa fac? hellp!

  117. Aceasta varianta merge si pe lg optimus black

  118. aceasta modalitate merge si pe lg optimus black?

    • AdrianGudus a zis

      mihai:
      aceasta modalitate merge si pe lg optimus black?

      De ce nu incerci? Nu va exploda nimic! Ar trebui sa mearga daca ai tot Android versiunea 2.3 Gingerbread
      Si daca merge, poate revii sa ne spui si noua pe ruvbrica de comentarii daca ai reusit.

  119. Lg Optimus Hub a zis

    Salut Adrian, am si eu o problema..
    Am un LG Optimus Hub (E-510) Android 2.3.4 si vreau sa te intreb de ce nu imi merg unele aplicatii precum GTA III, NOVA, unele jocuri dapasesc ecranul..GTA III se face black screen…unii spuneau ca telefonul trb root-at…si vreau sa te intreb daca nu avariaza telefonul cumva…eu am dat un root temporar cu Z4 si mergea greu..:| Ai niste solutii:D?

  120. se poate un videotutorial pentru lg optimus black cum se root-eaza

  121. Salutari…dupa multe incercari am reusit sa fac rootul la lg meu dar..sunt 2 probleme care ma deranjaza:
    1.Dupa ce am instalat busyboxul,am incercat sa rulex Overclock si imi spune Your sistem is not rooted..chiar daca busyboxul cand l-am instalat mi-a spus ca sistemul este rootat
    2.Cand incerc sa instalez cu ROM manager clockworkmod-ul imi spune ca a existat o eroare in permisiuni..ceea ce cred ca se trage tot de la root…
    Tin sa mentionez ca am facut rootul cu $ si nu cu #,dar acum,daca dau adb shell,imi apare # 😕
    Ma poate ajuta cineva va rog ?
    Multumesc !

  122. AdrianGudus a zis

    Cristi:
    Salutari…dupa multe incercari am reusit sa fac rootul la lg meu dar..sunt 2 probleme care ma deranjaza:
    1.Dupa ce am instalat busyboxul,am incercat sa rulex Overclock si imi spune Your sistem is not rooted..chiar daca busyboxul cand l-am instalat mi-a spus ca sistemul este rootat
    2.Cand incerc sa instalez cu ROM manager clockworkmod-ul imi spune ca a existat o eroare in permisiuni..ceea ce cred ca se trage tot de la root…
    Tin sa mentionez ca am facut rootul cu $ si nu cu #,dar acum,daca dau adb shell,imi apare #
    Ma poate ajuta cineva va rog ?
    Multumesc !

    Daca smartphone-ul s-a root-at ar trebui sa ai aplicatia Superuser in drawer-ul cu aplicatii. Da un restart la smartphone si apoi cand revii, intra in Play Store, apasa butonul Menu si mergi pe My Apps ar trebui sa-ti ofere sa faci update la aplicatia Superuser pe care va trebui sa il faci. Daca nu ai aplicatia Superuser desi zici ca ai facut root-ul inseamna ca nu s-a root-at cum trebuie….
    Nu stiu de ce voi aveti tot felul de complicatii cand e destul de usor.
    Conectezi telefonul prin cablu de date la smartphone, dai comenzile (una cate una):
    adb devices
    adb shell
    echo 1 > /data/local/lge_adb.conf
    (mergi mai departe chiar daca apare semnul $ si nu #)
    Deschizi SuperOneClick
    alegi in dropdown-ul din dreapta psneuter
    apesi butonul Root si astepti 2 minute (dupa ceas daca doresti)
    Daca primesti erroare si spune ca nu s-a putut rula bla bla bla (daca la ultima comanda data in CMD nu ai semnul # te poti astepta sa nu mearga dar trebuie sa continui) :
    inchizi SuperOneClick, inchizi CMD-ul, deconectezi telefonul si ii dai restart
    Cand revii din restart refaci exact aceeasi pasi de mai sus si cu suguranta ar trebui sa ai acum la ultima comanda data in CMD semnul #, cu toate astea repeti procedura pana la capat…chiar daca vezi semnul #(root)

  123. Am si eu un LG Optimus Black P970 si nu stiu de ce nu am gasit executorul “adb” … Daca ma poti ajuta te rog , ma contactezi la ID de messenger bodo_zidan ! Multumesc

  124. AdrianGudus a zis

    Bogdan:
    Am si eu un LG Optimus Black P970 si nu stiu de ce nu am gasit executorul “adb” … Daca ma poti ajuta te rog , ma contactezi la ID de messenger bodo_zidan ! Multumesc

    Nu ne-ai spus ce sistem de operare ai! Ai instalat ultimele versiuni de: Java JDK, Java JRE, Android SDK ?

  125. cum se rooteaza un telefon android cu odin .am versiunea de 2.3.5 la android dar nu pot roota cu superone click.

  126. am si eu un huawei sonic cu android 2.3.5 pot sa-l rootez asa cum ai facut u in videotutorial?
    se poate strica ceva la el
    te rog sa-mi raspunzi

  127. am facut la fel,dar cand scriu adb shell apare dolarul,din telefon am setat demontare card si depanare usb,de ce mi apare asa?cum pot rezolva???

  128. salut.am un xperia neo-v android 2.3.4,cu nr.compilare 4.0.2.a.0.62. as dori sa stiu daca aceasta metoda functioneaza si pentru telefonul meu.

  129. as dori si eu un raspuns ,dar vad ca nu are cine….

  130. AdrianGudus a zis

    costel:
    as dori si eu un raspuns ,dar vad ca nu are cine….

    Asa cum s-a mai spus si cu alte ocazii. Nu detinem toate modelele de smartphone si fiecare smartphone are metoda sa de root. Tot in nenumarate randuri s-a mentionat ca forumul XDA Developers este taticul cand vine vorba de trucuri, “cum sa”, ROM-uri si alte minuni pentru Android.
    Era suficient sa scrii pe Google: how to root xperia neo-v si sa apesi tasta Enter (invatati limba engleza, faceti cautari si in engleza nu doar in romana)
    Uite aici cum se root-eaza smartphone-ul tau: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1325891

  131. ms frumos

  132. Salut, tutorialu este bun, si eu la randul meu ca si multi altii am avut aceasi problema cu “$”, am rezolvat problema astfel; – am inchis tot, am SCOS CARDU DIN TELEFON, si am reluat pasii de la inceput, in superoneclick am bifat (psneuter), a functionat, nu uitati sa va updatati superuser-ul, astfel puteti instala moduri gen ex: CyanogenMOD 7, 9 etc.

  133. coco:
    Salut, tutorialu este bun, si eu la randul meu ca si multi altii am avut aceasi problema cu “$”, am rezolvat problema astfel; – am inchis tot, am SCOS CARDU DIN TELEFON, si am reluat pasii de la inceput, in superoneclick am bifat (psneuter), a functionat, nu uitati sa va updatati superuser-ul, astfel puteti instala moduri gen ex: CyanogenMOD 7, 9 etc.

    MY PHONE: LG P500 “Optimus One”
    Android vers: 2.3.3
    kernel vers: 2.6.35.10
    Software vers: LG-P500-V20h

  134. AdrianGudus: Daca smartphone-ul s-a root-at ar trebui sa ai aplicatia Superuser in drawer-ul cu aplicatii. Da un restart la smartphone si apoi cand revii, intra in Play Store, apasa butonul Menu si mergi pe My Apps ar trebui sa-ti ofere sa faci update la aplicatia Superuser pe care va trebui sa il faci. Daca nu ai aplicatia Superuser desi zici ca ai facut root-ul inseamna ca nu s-a root-at cum trebuie….
    Nu stiu de ce voi aveti tot felul de complicatii cand e destul de usor.
    Conectezi telefonul prin cablu de date la smartphone, dai comenzile (una cate una):
    adb devices
    adb shell
    echo 1 > /data/local/lge_adb.conf
    (mergi mai departe chiar daca apare semnul $ si nu #)
    Deschizi SuperOneClick
    alegi in dropdown-ul din dreapta psneuter
    apesi butonul Root si astepti 2 minute (dupa ceas daca doresti)
    Daca primesti erroare si spune ca nu s-a putut rula bla bla bla (daca la ultima comanda data in CMD nu ai semnul # te poti astepta sa nu mearga dar trebuie sa continui) :
    inchizi SuperOneClick, inchizi CMD-ul, deconectezi telefonul si ii dai restart
    Cand revii din restart refaci exact aceeasi pasi de mai sus si cu suguranta ar trebui sa ai acum la ultima comanda data in CMD semnul #, cu toate astea repeti procedura pana la capat…chiar daca vezi semnul #(root)


    Am urmat pasii pana la comanda ” echo 1 > /data/local/lge_adb.conf ” unde imi aparea “$”. Am incercat sa merg mai departe, dar in SuperOneClick nu apare “psneuter”. Mentionez ca la “Drivers” in SuperOneClick apar doar Motorola si Samsung. Telefonul meu, ca si in tutorial, LG P500

  135. AdrianGudus a zis

    Andrei: Am urmat pasii pana la comanda ” echo 1 > /data/local/lge_adb.conf ” unde imi aparea “$”. Am incercat sa merg mai departe, dar in SuperOneClick nu apare “psneuter”. Mentionez ca la “Drivers” in SuperOneClick apar doar Motorola si Samsung. Telefonul meu, ca si in tutorial, LG P500

    Ce treaba are Drivers? Am mentionat eu ceva despre asa ceva?
    Sigur ai descarcat versiunea care trebuie de SuperOneClick? Sunt sigur ca nu. Tu te-ai uitat ce am descarcat eu in tutorial, pe ce am dat eu click?
    Descarca ultima versiune (numarand de sus in jos) cea denumita:
    SuperOneClickv2.2-ShortFuse.zip

  136. Am repetat operatiunile. Acum apare semnul “#” ( stiu unde am gresit ) dar la SuperOneClick ( am incercat versiunile 1.9.5 ; 2.2 si 2.3.1 ) singura optiune care apare e “Auto”, nimic altceva.

  137. Am repetat operatiile si totul a mers bine pana a trebuit sa folosesc SuperOneClick, singura optiune existenta fiind “Auto”.

  138. Farte usor se root-eaza cu UnlockRoot v2.3.1 . Doar se conecteaza telefonul apoi se da click pe butonul mare ROOT. Am facut root cu acest program la un LG C660 Optimus Pro si a mers din prima nu ca in metoda explicata pe tutorial.

  139. nicu_rcn a zis

    Te rog poti face un tutorial cu root.area unui htc (ma intereseaza pentru wildfire), am urmarit cateva tutoriale de pe net, dar nu am reusit :(, poate ma ajuti tu, poti trimite pe [email protected], dar cel mai bine ar fi sa faci un tutorial pas cu pas ca asta! multumesc anticipat! nicu

  140. Am reusit sa-mi root-ez telefonul LG Optimus NET (P690) Am urmat pasii ca in tutorial si a mers fara probleme! multumesc Videotutorial.ro sunteti cei mai tari!

  141. salut am si eu un lg p500 si nu pot face update la android nu am nicio actualizare in pc suite oare dc?

  142. Trebuie sa imi actualizez basebandul?

  143. Nu raspunde nimeni aici… e degeaba

  144. Naspa dac anu raspunde nimeni

  145. am o mare problema si as vrea tare mult daca puteti sa ma ajutati :D..am un LG optimus one caruia i-am pus o parola la display..un prieten ambitios a tinut sa incerce sa o ghiceasca si asa mi-a blocat telefonul ..cand deschid telefonul imi arata capurile in care a trebui sa imi introduc andresa de gmail si parola pentru a mi-l debloca,insa cand dau conectare mi se sterge parola…exista vreun mod de a-l debloca singur?

  146. salut ! uite cum sta treaba.
    am luat un p500 (mana a doua) si a avut un incarcator nenorocit de la un nokia. cand il bagam la incarcat se stingea/ aprineda intr-una( ca si cum l-as fi deconectat eu si bagat la loc)… dupa ce i`am dat update la 2.3 la fw…am instalat kteva aplicatii si cu el in priza a ajuns bateria la 45C. si s-a sting .aqma n mai porneste decat cu o img alba si niste puncte roz/albastre! ! !

    am incerecat cu KDZ, nu a mers de 2 ori..aqm S-A OPRIT SI NU MAI PORNESTE DELOC!! E DEAD!

    ce pot face?:(..il am de 3 zile 😐

    p.s. functiona perfect

  147. Buna ziua ,am o tableta Myria DC-0162 cu android 2.3 si vreau sa stiu daca se poate face root cu tutorialul asta ,Multumesc anticipat

  148. Am un LG E510 Android 2.3.4 ji orice as face imi apare $ in loc de # ce sa fac ??

    • Ca sa nu mai apara $ in loc de # tii apasata 5 secunde tasta de blocare ecran / inchidere , pana se restarteaza telefonul , apoi incerci din nou incepand de la comanda “adb shell” si iti va merge sigur! bafta!

  149. Salutare…am un si eu un LG Prada 3.0 (P-940) cu android version 2.3.7 si as vrea sa-l root-ez…dar nu stiu cum….nu am gasit pe nicaieri comment-uri despre root-area acestui telefon…spre ca ma puteti ajuta voi…Va multumesc…Cu respect

  150. majuta si pe mn cineva add wolf_uniqe pe yaho sau wolfuniqe skype raman vesnit indatorat:) am android 2.3 si un joc numi merge pe lg optimus one

  151. prin rootare nu se si “deblocheaza” telefonul? adica daca l-am cumparat blocat de la vodafone sa pot folosi si cu cartele de orange? multumesc

  152. Sergiu:
    prin rootare nu se si “deblocheaza” telefonul? adica daca l-am cumparat blocat de la vodafone sa pot folosi si cu cartele de orange? multumesc

    Nu prin rootare nu se deblocheaza telefonul care este blocat pe o anumita retea. De fapt asta se numeste sim lock.

  153. Sergiu:
    stiti cumva un tutorial sau un link care m-ar putea ajuta sa il deblochez?

    DUTE ma la decodari undeva in oras mai mult de 30 lei nuti ia decat sa te chinui tu si sati futi telu

  154. Buna .
    As dori sa stiu daca acest tutorial se aplica si pentru lg optimus net p690?
    Multumesc mult.

  155. daca downloadez superuser dupa google play sil instalez direct nu se ruteaza?

  156. Salut,

    Ar fi super daca ati incarca tutoriale despre root-area lui Samsung Galaxy Mini S5570I, instalarea unui kernel, unui alt rom pe acest telefon, etc.
    Eu in forumurile xda nu gasesc post-uri ajutatoare.

    O zi buna,
    Cristi

  157. mie nu imi intra in usb debugging ce sa fac

  158. AdrianGudus a zis

    dav:
    mie nu imi intra in usb debugging ce sa fac

    Cum adica nu iti intra in USB debugging? Detaliaza te rog.
    Pur si simplu trebuie sa activezi/sa bifezi casuta USB debugging (aflata in seatrile telefonului tau), nu trebuie sa iti intre nicaieri…

  159. AdrianGudus: Cum adica nu iti intra in USB debugging? Detaliaza te rog.
    Pur si simplu trebuie sa activezi/sa bifezi casuta USB debugging (aflata in seatrile telefonului tau), nu trebuie sa iti intre nicaieri…
    adica nu imi apare sus iconita usb debugging


    AdrianGudus: Cum adica nu iti intra in USB debugging? Detaliaza te rog.
    Pur si simplu trebuie sa activezi/sa bifezi casuta USB debugging (aflata in seatrile telefonului tau), nu trebuie sa iti intre nicaieri…
    adica nu imi apare sus iconita usb debugging


  160. Pentru root-area lui galaxy mini folosesc aceleasi comenzi pe care le-ai scris tu mai sus?
    Ca de exemplu comanda: “echo 1 > /data/local/lge_adb.conf”.

    Mersi Cristi.

  161. AdrianGudus a zis

    Cristi:
    Pentru root-area lui galaxy mini folosesc aceleasi comenzi pe care le-ai scris tu mai sus?
    Ca de exemplu comanda: “echo 1 > /data/local/lge_adb.conf”.

    Mersi Cristi.

    Asa cum am mai spus (atat in acest tutorial cat si in comentarii cu alte ocazii) si asa cum a mai spus si colegul meu Cristi:
    Trebuie sa intelegeti ca FIECARE smartphone are modalitatea sa de root-are.
    Daca un model de smartphone se root-eaza printr-o metoda, aceeasi metoda nu va fi valabila si pentru cazul in care se foloseste alt model de smartphone. Un simplu search pe Google cu termenii “root galaxy mini” sau “cum se rooteaza galaxy mini” te-ar fi dus aici: https://sites.google.com/site/andoidgalaxymini/root

  162. Si tabletele se pot root-a ? Am o tableta Allview Alldro speed eco+ cu Android 4.0.

  163. AdrianGudus: Asa cum am mai spus (atat in acest tutorial cat si in comentarii cu alte ocazii) si asa cum a mai spus si colegul meu Cristi:
    Trebuie sa intelegeti ca FIECARE smartphone are modalitatea sa de root-are.
    Daca un model de smartphone se root-eaza printr-o metoda, aceeasi metoda nu va fi valabila si pentru cazul in care se foloseste alt model de smartphone. Un simplu search pe Google cu termenii “root galaxy mini” sau “cum se rooteaza galaxy mini” te-ar fi dus aici: https://sites.google.com/site/andoidgalaxymini/root


    Mersi Adi!
    Am gasit si eu acea pagina, o sa incerc sa vad daca functioneaza.

    Numai bine

  164. salutare! am si eu o mica problema.. am urmat toti pasii acestui tutorial si cand scriu “adb devices” nu imi apare nici un cod. am cautat solutii peste tot si nu am gasit nimic.. ma poate ajuta cineva?
    mersi!

  165. Adrian Gudus a zis

    Alex:
    salutare! am si eu o mica problema.. am urmat toti pasii acestui tutorial si cand scriu “adb devices” nu imi apare nici un cod. am cautat solutii peste tot si nu am gasit nimic.. ma poate ajuta cineva?
    mersi!

    Trebuie sa ai driverele smartphone-ului tau instalate pe PC. Acestea le gasesti pe site-ul producatorului smartphone-ului tau

    • salut din nou! am reusit sa-l root-ez dar am o mica problema.. cand dau tap pe market, imi apare sa ma loghez adresa de mail a fostului utilizator al telefonului si nu am optiune de logare prin alt cont.. ce fac in cazul asta?
      mersi!

  166. Adrian Gudus a zis

    Alex:
    salut din nou! am reusit sa-l root-ez dar am o mica problema.. cand dau tap pe market, imi apare sa ma loghez adresa de mail a fostului utilizator al telefonului si nu am optiune de logare prin alt cont.. ce fac in cazul asta?
    mersi!

    stergi adresa lui de mail si o scrii una detinuta de tine (adresa de gmail)
    Daca nu ai, iti faci una, este foarte simplu. avem chiar si un tutorial despre cum se face un cont de Gmail. Scrii in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Cum sa ne facem o adresa de email pe gmail” apesi enter si vei gasi tutorialul.
    Eventual poti intra in setarile smartphone-ului la “Conturi si Sincronizare” (Account and Sync) si sterge contul fostului proprietar ca mai apoi sa il poti folosi pe al tau.

    • nu ai inteles, m-am referit la faptul ca nu pot sa scap de adresa lui, nu pot inlocui contul lui cu al meu..
      am si eu adresa de mail, ca tot omul, nu m-am nascut ieri..
      pana la urma am resetat telefonul, trebuie sa fac setarile de internet ca sa imi pot adauga un cont de google, ca sa pot intra pe market, sa pot roota telefonul in continuare.

      mersi!

  167. Adrian Gudus a zis

    Alex:
    nu ai inteles, m-am referit la faptul ca nu pot sa scap de adresa lui, nu pot inlocui contul lui cu al meu..
    am si eu adresa de mail, ca tot omul, nu m-am nascut ieri..
    pana la urma am resetat telefonul, trebuie sa fac setarile de internet ca sa imi pot adauga un cont de google, ca sa pot intra pe market, sa pot roota telefonul in continuare.

    mersi!

    Nu era necesara o resetare a telefonului. Era suficient sa mergi in locatia unde ti-am spus in comentariul de mai sus si sa stergi contul fostului proprietar. Daca faceai asta iti puteai adauga linistit contul tau si in Play Store.

    • stiu ce zici dar am incercat in repetate randuri sa scap de adresa veche de mail si n-am reusit.. am resetat telefonul si acum e totul ok!
      mersi!

  168. Da….am parcurs tot dar mi a aparut semnul cu dolarul( $ ) telefon: Orange Monte Carlo (zte skate)…
    Deci sa inteleg ca nu pot sa dau root….pacat.

  169. Cum se rooteaza un LG Optimus e400 l3

  170. Antonescu Andrei a zis

    SuperOneClick v1.9.5.0
    Checking drivers…
    Failed

    Killing ADB Server…

    OK

    Starting ADB Server…
    * daemon not running. starting it now on port 5037 *
    * daemon started successfully *

    OK

    Waiting for device…

    OK

    Getting OS Version…
    2.3.3
    OK

    2.3.3
    Pushing psneuter…
    1958 KB/s (585731 bytes in 0.292s)

    OK

    chmod psneuter…

    OK

    Running psneuter…
    ROOTED

    Pushing busybox…
    2317 KB/s (1062992 bytes in 0.448s)

    OK

    chmod busybox…

    OK

    Getting mount path…
    /dev/block/mtdblock1
    OK

    Remounting system with read-write access…

    OK

    Pushing su-v2…
    1165 KB/s (26264 bytes in 0.022s)

    OK

    chmod su…

    OK

    Pushing Superuser.apk…
    1958 KB/s (196521 bytes in 0.098s)

    OK

    Creating /system/xbin…
    mkdir failed for /system/xbin, File exists
    OK

    Checking for busybox
    Copying busybox (/system/xbin/)…

    OK

    chmod busybox (/system/xbin/)…

    OK

    Installing busybox (/system/xbin/)…

    OK

    Remounting system with read-only access…

    OK

    Running a SU test…
    Success!
    Don’t forget to reboot!

    ***************************************************************************************************
    am avut cateva probleme cu “$”, dar dupa cateva reboot-uri si incercari a aparut “#”

  171. Am reusit si eu sa fac root-ul…
    cum?
    Pai la inceput am avut acele probleme cu $ dar am citit update-ul si a mers..
    deci daca va apare $ faceti asa root-ul , dupa dati un restart la telefon si dupa o sa va apara # ..bafta

  172. LA MINE SPUNE CA ADB SERVER IS OUT OF DATE. KILLING..ADB SERVER DID NOT ACK ..FAILED TO START DAEMON..ERROR UNKNOWN HOST SERVICE..STII CUMVA UNDE AR FI PROBLEMA?

  173. Salut,
    ma ajuta si pe mine cineva sa root-ez un Newman N1 ???

    multumesc

  174. ma puteti ajuta si pe mn va rog…
    nu gasesc executabilul la android sdk nicaieri pe google.. si de la linku vostru primesc o arhivare.. dar nu imi merge de acolo.. nuj ce sa fac…. sau daca imi puteti spune cum sa fac sa mearga android sdk de la arhivare este si mai ok…
    ms anticipat

  175. am facut pas cu pas tutorialul si la shell imi da $
    Am facut de mai multe ori acesti pasi si acelasi rezultat. Chiar nu am idee ce se intampla si de ce nu merge
    Are cineva vre-o idee ?

  176. La mine a mers perfect! ms pentru tutorial

  177. NU reusesc sa intru in comand si sa imi apara # nu imi apare decat $ ce pot sa fac. mentionez k am windows xp. ms anticipat

  178. Am o problema dupa comanda cu adb shell ,si anume imi arata semnul $ in loc de # cine a reusit sa il faca sa dispara $ va rog ajutati-ma.Multumesc.

  179. ajutor vreau si eu root la un lg l7 versiune android 4.0.3 si versiune soft V10i-aug-25-2012 am incercat tot ce am gasit pe net, va rog ajutatima

  180. va rog spunetim cum sa scap de $ tin sa specific ca metoda asta am incercato pe un lg l3 dar nu inteleg de ce imi apare $ mereu am facut tot ca in tutorial

  181. ai bagat la gafe … zici ca ai windows p 32 biti, apoi mai la final ca pe 64 biti … pui intreruperi nu se vede de unde reiei exact, daca tot faci ceva fa ca la carte

  182. Cosmin Ardelean a zis

    Buna ziua eu am achzitionat o tablet allview speed city . si nu reusesc sa o rootez am incercat cu foarte multe softuri , va rog ma puteti ajuto, ms !

  183. salut. imi tot apare semnul $ nu diez care ar trebui. ce pot sa fac de doa zile ma chinui il tot sting telu si pc si tot incerc dar degeaba. specific k am un alcatel ot 991 totul functioneaza pana la adb shell cand imi apare $ si nu pot continua. ma poti ajuta cu un raspuns? ms anticipat

  184. as dori daca aveti timp si buna vointa sa faceti un tutorial despre cum se da windowsu an limba romana cu aplicatia vistalizator care se face aproape orce windows an limba romana va multumesc anticipat

  185. buna te rog frumos zimi si mie unde am greit de imi apare dolaru si nu diezu ma-m chinuit o noapte intreaga si nu mi iese te rog frumos mersi mult

  186. salut ar merge sa root-ez si un htc desire prin acest mod? daca nu cum as putea cu unrevoked nu merge am android 2.3.3. multumesc

  187. Calin Gabriel a zis

    Ce sa fac daca la android sdk nu imi apare butonul next nici mort?

  188. Vreau si eu un tutorial in limba romana pentru Alcatel one touch 918. Ma chinui de cateva luni sa-l rootez. Am urmarit tutorialele de pe site-ul videotutorial.ro, dar nu am reusit…

  189. Salut, dece imi apare $ ? am facut tot ce ai spus si tot $ apare ma poti ajuta?

  190. salut mi-am instalat si eu cyanogenmod pe un lg p500 si nu imi mai vede cartela nu mai merge sa intru in agenda nu imi apare sa bag pinul cartelei nush ce sa fac plzz help me

  191. Un tutorial instalare custom ROM pe LG P880 va rog, nu am reusit cu ce am gasit online paina acum…

  192. Cum se rooteaza ht desire z a7272? si cum instalez un nou room de exemplu android 4.2? Va multumesc.

  193. Totul a mers perfect pana la CMD. Am vazut la tine in tutorial ca scrie adb.exe si la tine are 402 kb la minune nu scrie adb.exe scrie decat abd si are 800 kb. Cand intru in CMD il rulez ca administrator,scriu CD si locatia unde se afla el dau enter si apoi scriu adb devices si nu imi scrie acel cod. Imi apare decat LIST OF DEVICES ATTACHED si apoi se deschide o noua linie de comanda. Ce sa fac? Totul a mers perfect si fara probleme pana aici. Am urmat toti pasii cu strictete de la tine si nu am avut deloc probleme. Am incercat cu doua telefoane si o tableta si tot la fel imi zicea in CMD. Ce sa fac? Vo rog sa ma ajutati cat mai repede. Nu ma lasati cu ochii in soare… VA ROG!

  194. Nechita Razvan a zis

    Salut. As dori si eu sa te rog daca poti sa faci un tutorial cum sa rootam un lg L5 E610. Multumesc frumos

  195. La mine a functionat cu auto in loc de “psneuter”
    Va multumescmult pt tutorial

  196. Incerc sa root-ez un lg l5 2 E460 dar nu pot trece de “$”
    a mai incercat cineva sa treaca de acest semn si sa ajunga la “#”
    multumiri

    • In primul rand acest tutorial este pentru LG Optimus One P500. Telefon ce vine cu Android 2.3
      Pentru telefonul tau poti cauta metoda de root pe forumul XDA Developers sau cu ajutorul lui Google
      Ca fapt divers. Ai citit Update-ul din textul de deasupra tutorialului? Eu nu iti recomand sa folosesti aceasta metoda pentru ca sunt 2 telefoane diferite cu 2 versiuni de Android diferite.

  197. Al meu e LG p700 – ma ajutati si pe minee!?

  198. Nevar Maind a zis

    Toata stima pentru ceea ce faceti !
    Foarte bun tutorialul.
    L-am urmat pas cu pas si am reusit root-area.
    Problema cu care ma confrunt in continuare: cum fac sa mut din aplicatiile cu care a venit “la pachet” din memoria interna pe memoria SD?
    As vrea sa mut in special Magazin Google Play, care “maninca ” 17,24 Mega.
    Va multumesc

  199. buna cum pot face rootarea unui allview a4all cu android 2.3.6 se poate face ca in tutorialul de mai sus?

  200. Salut!Nu reusesc sa fac root pe un LG L9 p760.Am incercat cu LGPwn,dar nu merge.Si alta metoda care ar putea fi compatibila cu telefonul nu stiu.

  201. telefonul nu este recunoscut nicaieri si nu pot continua root-area

  202. Merci…in schimb am probleme la instalarea pachetelor in SDK Manager…nu le instaleaza..sugestii in acest sens..
    Merci,

  203. Sorry..m-am prins SDK Manager trebuie rulat ca admin. Merci..mai revin

  204. koolbyred a zis

    Baieti faceti o treaba buna , parerea mea ,va aprieciez pentru munca pe care o faceti,si va multumesc
    este tot timpul de invatat cate ceva urmarind tutorialele voastre ,
    ati putea face un tutorial de genul asta de mai sus adica deblocare bootloader si root instalare reinstalare de exemplu cynanogen pentru acest telefon, cu un HUAWEI P8 LITE 2017 nr model PRA-LX1
    nr de serie PRA-LX1C55B181,va salut.

Trackbacks

  1. […] sau le ascund. Pentru a flash-ui un alt ROM este necesar sa avem smartphone-ul root-at. Despre cum se root-eaza un LG Optimus One P500 am facut deja in trecut un tutorial. Mergand mai departe, va trebui sa flash-uim o imagine de […]

  2. […] flash-ui DarkTremor. Despre cum se root-eaza un LG Optimus One P500 am facut deja un tutorial: https://www.videotutorial.ro/?p=6690 Despre cum se flash-uieste ClockWorkMod Recovery exista deja tutorial: […]

  3. […] aveti smartphone-ul root-at (daca detineti un LG Optimus One avem deja pe site un tutorial despre cum se rooteaza un LG Optimus One) 2. sa aveti o rezolutie a display-ului de minim 320×480 Box este un serviciu online ce […]

  4. […] am aflat si rezolvarea. Deasemenea i-am facut root,eu am gasit un videotutorial in limba romana Cum se root-eaza un LG Optimus One P500 cu Android Gingerbread 2.3 | Videotutorial.ro foarte ok care era pt optimus one,dar merge si la O2X. Reply With […]

  5. […] nostru Android. Pentru asta avem la dispozitie doua metode: 1. Daca aveti smartphone-ul root-at, instalati din Play Store apliatia Market Enabler activati operatorul T-Mobile si cautati mai apoi […]

  6. […] ce este root si la ce foloseste, deasemenea avem si tutoriale cu rootarea anumitor telefoane: Cum se rooteaza LG Optiumus ONE Cum se rooteaza Samsun Galaxy note Revenire la stock pe Galaxy Nexus Acestea sunt doar cateva […]

Speak Your Mind

*