Ce este si cum facem o conexiune VPN in Windows XP, Vista si 7 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre VPN sau Virtual Private Network, despre cum facem un cont VPN si cum facem conexiunea VPN pe Windows XP, Vista si Windows 7.
Ce este un VPN?
O conexiune de comunicatii sigure folosite in special de companii si nu numai. Atunci cand folosim VPN ip-ul real este ascuns, comunicatiile si conexiunile noastre sunt criptate si putem descarca si naviga pe net ramanand anonimi.
Cui ii este util un VPN?
Celor ce stau in camine studentesti si au accesul restrictionat la diferite site-uri de socializare ca Facebook, Twitter. Celor ce doresc sa trimita date sensibile, ce vor sa discute despre un subiect delicat si stau cu teama ca ar putea fi interceptati. Deasemenea mai poate fi folosit in cazul in care ip-ul real este banat si avem accesul restrictionat pe un anumit site sau serviciu. Folosirea unui VPN ne ofera un grad sporit de securitate si anonimitate atunci cand vrem sa navigam pe Web, sa trimitem informatii sau sa accesam anumite servicii restrictionate. Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul pentru a vedea exact cum procedam pentru a face o conexiune VPN in Windows XP, Vista sau Windows 7

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Foarte explicit si interesant, v-am urmarit aproape jumatate din tutoriale si sincer sunt foarte bine facute nu urmaresc de mult videotutorial cred ca de 2 luni si sincer nu continuati sa ma surprindeti cu noile tutoriale asta pentru ca nu credeam ca mai sunt si alte programe la care nu ati facut tutorial, multumesc pentru acest tutorial.

    • karbonh2o a zis

      Mihai: waireles.e vreo problema asta?deci nu pot sa fac adresa d

      Mihai:
      Foarte explicit si interesant, v-am urmarit aproape jumatate din tutoriale si sincer sunt foarte bine facute nu urmaresc de mult videotutorial cred ca de 2 luni si sincer nu continuati sa ma surprindeti cu noile tutoriale asta pentru ca nu credeam ca mai sunt si alte programe la care nu ati facut tutorial, multumesc pentru acest tutorial.

      Scrii la fel cum si gandesti? Asa anapoda? Fa-ti ordine in ganduri sau reciteste commentul inainte sa postezi. Mor cand vad asa ceva. Invatati fratilor sa scrieti romaneste.

  2. Ca o completare cand vine vorba de conexiunile vpn (ma refer la acele conexiuni care se fac direct din windows, nu cele care se creaza pe baza unei aplicatii separate cum este cea de la hotspot shield).
    In unele cazuri (mai ales pe windows xp), sistemul de operare refuza sa foloseasca dns-urile pe care le ofera conexiunea vpn. El are tendinta sa le foloseasca tot pe acelea ale providerului de internet.
    Pentru a rezolva acest lucru cititi acest articol :
    “http://www.hideipvpn.com/2009/09/dns-issues-on-pptp-vpn-connect/”

    Acest site va poate ajuta sa faceti teste
    “http://myresolver.info”

    • AdrianGudus a zis

      Vali:
      Ca o completare cand vine vorba de conexiunile vpn (ma refer la acele conexiuni care se fac direct din windows, nu cele care se creaza pe baza unei aplicatii separate cum este cea de la hotspot shield).
      In unele cazuri (mai ales pe windows xp), sistemul de operare refuza sa foloseasca dns-urile pe care le ofera conexiunea vpn. El are tendinta sa le foloseasca tot pe acelea ale providerului de internet.
      Pentru a rezolva acest lucru cititi acest articol :
      “http://www.hideipvpn.com/2009/09/dns-issues-on-pptp-vpn-connect/”

      Acest site va poate ajuta sa faceti teste
      “http://myresolver.info”

      Hotspot Shield am observat ca nu mai functioneaza…cel putin la mine… Mi se pare mai sanatosa solutia prezentata in acest tutorial decat ce ofera Hotspot Shield.
      Iti multumim pentru completari!

  3. Foarte util si instructiv videotutorialul insa ce vreau sa spun este ca era si mai bine daca se aratau si pasii pentru setarile VPN in linux UBUNTU fiindca si in acest OS se poate face o conexiune VPN.Felicitari!

    • AdrianGudus a zis

      bugman:
      Foarte util si instructiv videotutorialul insa ce vreau sa spun este ca era si mai bine daca se aratau si pasii pentru setarile VPN in linux UBUNTU fiindca si in acest OS se poate face o conexiune VPN.Felicitari!

      Crearea conexiunii in sine nu este dificila pe nici un sistem de operare. Problema este de unde facem rost de un cont VPN (lucru despre care s-a vorbit in tutorial) alternative gratuite sunt putine insa daca cineva are de gand sa cumpere un cont VPN chiar merita “achizitia”

  4. Din cate am vazut, teoretic si ubuntu ar avea suport pentru conectarea vpn. Practic insa…nu merge, cel putin eu nu am reusit. Am incercat in trecut de mai multe ori sa ma conectez, insa conexiunile PPTP nu merg. S-au cel putin eu nu am fost in stare.

    • AdrianGudus a zis

      Vali:
      Din cate am vazut, teoretic si ubuntu ar avea suport pentru conectarea vpn. Practic insa…nu merge, cel putin eu nu am reusit. Am incercatin trecut de mai multe ori sa ma conectez, insa conexiunile PPTP nu merg. S-au cel putin eu nu am fost in stare.

      Pentru Ubuntu Linux foloseste OpenVPN, iti faci un cont pe openvpn.net

    • AdrianGudus a zis

      Vali:
      Din cate am vazut, teoretic si ubuntu ar avea suport pentru conectarea vpn. Practic insa…nu merge, cel putin eu nu am reusit. Am incercatin trecut de mai multe ori sa ma conectez, insa conexiunile PPTP nu merg. S-au cel putin eu nu am fost in stare.

      Mie mi-a mers si tot cu TorVPN fara sa instalez absolut nimic dovada AICI conexiunea VPN este indicata de acel lacatel pe iconita de retea.
      Cumva ai incercat intr-un VirtualBox? Daca da seteaza in setarile pentru masina virtuala la Network Adapters pentru Attached To alegi Bridged Adapter so mai jos la Name alegi placa ta reala de retea.
      Apoi pornesti Ubuntu (presupunand ca ai ultima versiune) si cand faci conexiunea VPN click pe Advanced si bifezi Use Point-To-Point encryption (MPPE) apoi OK, Apply si Close si voila, ar trebui sa functioneze (retelistica nu e usoara! 🙂 ) By default VirtualBox seteaza la Network Adapter ca NAT si daca am sti ce face NAT-ul am deduce usor de ce nu functioneaza conexiunea VPN 🙂

      • AdrianGudus: Mie mi-a mers si tot cu TorVPN fara sa instalez absolut nimic dovada AICI conexiunea VPN este indicata de acel lacatel pe iconita de retea.
        Cumva ai incercat intr-un VirtualBox? Daca da seteaza in setarile pentru masina virtuala la Network Adapters pentru Attached To alegi Bridged Adapter so mai jos la Name alegi placa ta reala de retea.
        Apoi pornesti Ubuntu (presupunand ca ai ultima versiune) si cand faci conexiunea VPN click pe Advanced si bifezi Use Point-To-Point encryption (MPPE) apoi OK, Apply si Close si voila, ar trebui sa functioneze (retelistica nu e usoara! ) By default VirtualBox seteaza la Network Adapter ca NAT si daca am sti ce face NAT-ul am deduce usor de ce nu functioneaza conexiunea VPN

        Mersi mult. Acum inteleg de ce nu mergea, uneori foloseam mppe, alteori nu. Dar de fiecare data bifam “available for all users”. Din cate observ, nu trebuie sa fac lucrul acesta, daca o fac, nu se mai conecteaza.
        Eu folosesc serviciile celor de la “http://www.hideipvpn.com/”. Viteza este buna, nu exista publicitate sau limita de trafic si singura limitare pe care o am este sa nu utilizez torente sau aplicatii p2p.
        Partea proasta e ca ei ofera un numar limitat de contruri pe luna, conturi ce se “evapora” in cateva minute. Dar odata obtinut contul, nimeni nu il mai ia inapoi, eu il am de mai bine de un an. Probabil am avut un noroc chior la momentul respectiv.

  5. Foarte explicit si bine inteles dar am o problema cu radioul.am instalat programele,am comfigurat winampul,toate bune si frumoasa pana la treaba cu ip-ul.ii dau copy de pe google paste la url scriu akolo ce trebuie si cand dau enter imi spune ca nu am internet.eu sunt in spania akm si am net prin waireles.e vreo problema asta?deci nu pot sa fac adresa de radio ca sa o pot da ascultatorilor.e cineva care ma poate ajuta?rog frumos

    • AdrianGudus a zis

      lucyan:
      Foarte explicit si bine inteles dar am o problema cu radioul.am instalat programele,am comfigurat winampul,toate bune si frumoasa pana la treaba cu ip-ul.ii dau copy de pe google paste la url scriu akolo ce trebuie si cand dau enter imi spune ca nu am internet.eu sunt in spania akm si am net prin waireles.e vreo problema asta?deci nu pot sa fac adresa de radio ca sa o pot da ascultatorilor.e cineva care ma poate ajuta?rog frumos

      Problema ta nu are legatura cu subiectul acestui tutorial. Intrebarea trebuia poastata la tutorialul despre “cum se face un post de radio” pe care il gasesti cu casuta de cautare din dreapta sus. Noi vedem comentariile oriunde ati posta. nu trebuie sa postati la ultimul tutorial! Te-ai grabit repede sa dai un comentariu cu problema ta dar cele 9 pagini de comentarii de la acel tutorial, le-ai citit? sunt sigur ca nu…

  6. Ceva , ceva stiam despre Virtual Private Network dar nu stiam cu ce se mananca ? Oricum frumos explicat , felicitari!!! As avea si o rugaminte daca se poate nu e legata de tutorialul asta dar e destul de importanta zic eu : Pe youtube din pacate se pot dwonloda videoclipurile spun din pacate pentru ca e nasol pentru cei care fac un tutorial de exemplu si cineva il downloadeaza si il reposteaza cu titlul modificat fara a specifica macar sursa [ Eu personal am patito cu cateva videoclipuri ] Nu asta ar fi problema ca nu a fost 100% creatia mea , dar sunt cazuri cand e creatie propie si te trezesti cu videoclipul tau FURAT ce poti face ? Multa lume nu stie si ramane cu amaraciunea sa zic asa ( alt termen nu am gasit :))) ) va rog frumos daca ati putea si credeti ca ar fi util sa prezentati un tutorial despre acest lucru si useri daca cred ca ar fi bine venit un tutorial despre asta , prieteni cereti si voi!!!

    • robin hood a zis

      sklipy:
      Ceva , ceva stiam despre Virtual Private Network dar nu stiam cu ce se mananca ? Oricum frumos explicat , felicitari!!! As avea si o rugaminte daca se poate nu e legata de tutorialul asta dar e destul de importanta zic eu : Pe youtube din pacate se pot dwonloda videoclipurile spun din pacate pentru ca e nasol pentru cei care fac un tutorial de exemplu si cineva il downloadeaza si il reposteaza cu titlul modificatfara a specifica macar sursa [ Eu personal am patito cu cateva videoclipuri ] Nu asta ar fi problema ca nu a fost 100% creatia mea , dar sunt cazuri cand e creatie propie si te trezesti cu videoclipul tau FURAT ce poti face ? Multa lume nu stie si ramane cu amaraciunea sa zic asa ( alt termen nu am gasit ))) va rog frumos daca ati putea si credeti ca ar fi util sa prezentati un tutorial despre acest lucru si useri daca cred ca ar fi bine venit un tutorial despre asta , prieteni cereti si voi!!!

      HOTULUI DE HOT E FRICA.

  7. Salut. Foarte bun acest tutorial, adrian pot sa te rog si eu ceva sper sa nu te superi stiu ca ai mai zis sa nu iti cerem cursoare, wallpapere, etc dar am cautat acel cursor pe care il ai tu la windows xp pe net dar nu lam gasit de loc ai putea sa imi lasi si mie linkul de download al acelui cursor te rog mult de tot . Bafta in continuare 🙂

  8. Tu ma faci pe mine hot? Prietene vezi ce vorbesti , inainte sa acuzi pe cineva ok? Eu am propus un tutorial …oricum aici sunt admini care decid daca eu am gresit cu ceva daca am propus un tutorial ok? Nu tu in nici un caz si pana la urma vorbeste frumos ca nu te-am jignit

    • ROBIN HOOD a zis

      sklipy: Eu personal am patito cu cateva videoclipuri ] Nu asta ar fi problema ca nu a fost 100% creatia mea , dar sunt cazuri cand e creatie propie si te trezesti cu videoclipul tau FURAT ce poti face ?</blockquote
      CITEZ,GHILIMELE,,Eu personal am patito cu cateva videoclipuri Nu asta ar fi ((((problema ca nu a fost 100% creatia mea)))) , dar sunt cazuri cand e creatie propie si te trezesti cu videoclipul tau FURAT ce poti face ?””
      ASTA IN PARANTEZE CE INSEAMNA?????
      POTI FACE PLANGERE LA POLITIE
      POTI FACE PLANGERE LA DREPTUL DE AUTOR (DACA E CREATIE PROPRIE)
      CNA
      SAU LA ALTE INSTITUTII ABILITATE.
      STIMA

  9. salut, foarte bun si interesant tutorialul, felicitari pentru treaba care o faceti. Am urmat intocmai pasii din tutorial, ma conectez la net prin VPN, dar nu pot accesa nici o pagina. Folosesc un router dlink524 si o conexiune wirelles, mai trebuie facute ceva setari la router?

  10. Adrian-Admin sau Crsiti , te-rog frumos uitate si la comentari deja i aiurea asa se trezeste unu sa ma faca hot? Asta e un site de tutoriale video pentru Pc ,nu e pe strada sa provoci oameni si sa jignesti asa cum a facutrobin hood Te rog da-mi voie sa clarific comentariul meu de mai sus : Am spus ca :Eu personal am patit o cu cateva videoclipuri Nu asta ar fi problema ca nu a fost 100% creatia mea Adica am facut si eu o un clip si am folosit o melodie . La asta m-am referit cand am zis ca nu e creatia mea 100% dar atlii inteleg ca esti Hot!..eu nu am jignit pe nimeni si nu asta e scopul meu pe acest site , vizitez site-ul asta foarte des pentru urmatoarele motive sa invat si eventual daca pot ajuta cu ceva sau pe cineva sunt multumit , atat am avut de spus eu nu ma cert cu nimeni .Multumesc Anticipat

  11. Pe Ubuntu nu se poate crea conexiunea?

  12. Eu am vazut ca zice si buy? Daca eu imi fac cont free ca Adrian si apoi ma pune cine stie sa platesc bani. Nu inteleg de ce nu a facut si separat buton cu Free si cu bani. Adica eu pot avea. Eu nu inteleg daca este free mereu. Daca se poate sa ma lamureasca cineva corect. Va Multumesc Anticipat! Si mai am o intrebare. Daca pot sa-mi sterg contul de VPN eu singur.

    • AdrianGudus a zis

      Franklin:
      Eu am vazut ca zice si buy? Daca eu imi fac cont free ca Adrian si apoi ma pune cine stie sa platesc bani. Nu inteleg de ce nu a facut si separat buton cu Free si cu bani. Adica eu pot avea. Eu nu inteleg daca este free mereu. Daca se poate sa ma lamureasca cineva corect. Va Multumesc Anticipat! Si mai am o intrebare. Daca pot sa-mi sterg contul de VPN eu singur.

      Da, o sa te puna sa-ti vinzi masina, casa si tot ce ai. sa nu iti faci cont!!! o sa ramai in pielea goala, fara nimic!
      Oameni buni, chiar nu sunteti in stare sa va uitati la un tutorial cap-coada? chiar nu intelegeti limba Romana? Va rog frumos, daca aveti 4 clase de scoala, nu mai postati comentarii.
      Am spus destul de clar si in tutorial: traficul este gratuit in limita la 1 GB. Cand ai facut 1 GB trafic ti-a zburat si contul. Ce bani sa iti ia si cine? de pe ce sa tii ia? Ti-ai facut cont cu un simplu mail nu cu codu de card sau adresa de domiciliu. Incercati sa ganditi inainte sa postati un comentariu. Pe orice site iti faci cont acesta merge si poate fi sters de tine
      De ce romanu are impresia si frica asta ca toata lumea comploteaza impotriva lui si ca vrea sa il jupoaie?

      • Franklin a zis

        Aici te contrazic Adriane, nu pe orice site unde iti faci cont poti sa ti-l stergi. De exemplu pe imagehack.us nu poti sa-ti stergi contul tu singur. Trebuie sa le dai e-mail sa te milogesti de ei. Si pe multe altele. Pai asta ma gandeam dupa ce fac 1 GB de trafic imi sterg ei contul. Asta nu stiam. Am intrebat deoarece e cam simplist site-ul nu scrie clar aici e pt free aici e cu bani dar multumesc ca m-ai lamurit. Acolo nu intelesesem

        AdrianGudus: Da, o sa te puna sa-ti vinzi masina, casa si tot ce ai. sa nu iti faci cont!!! o sa ramai in pielea goala, fara nimic!
        Oameni buni, chiar nu sunteti in stare sa va uitati la un tutorial cap-coada? chiar nu intelegeti limba Romana? Va rog frumos, daca aveti 4 clase de scoala, nu mai postati comentarii.
        Am spus destul de clar si in tutorial: traficul este gratuit in limita la 1 GB. Cand ai facut 1 GB trafic ti-a zburat si contul. Ce bani sa iti ia si cine? de pe ce sa tii ia? Ti-ai facut cont cu un simplu mail nu cu codu de card sau adresa de domiciliu. Incercati sa ganditi inainte sa postati un comentariu. Pe orice site iti faci cont acesta merge si poate fi sters de tine
        De ce romanu are impresia si frica asta ca toata lumea comploteaza impotriva lui si ca vrea sa il jupoaie?

        Romanu are frica asta deoarece nimeni nu are incredere in nimeni dupa parerea mea. Poate doar in sotie, parinti sa ai incredere. Cine ar vrea binele altuia. Hmm Nimeni ( dupa parerea mea ). Nu cred ca mai exista respect

        • AdrianGudus a zis

          Franklin:
          Aici te contrazic Adriane, nu pe orice site unde iti faci cont poti sa ti-l stergi. De exemplu pe imagehack.us nu poti sa-ti stergi contul tu singur. Trebuie sa le dai e-mail sa te milogesti de ei. Si pe multe altele. Pai asta ma gandeam dupa ce fac 1 GB de trafic imi sterg ei contul. Asta nu stiam. Am intrebat deoarece e cam simplist site-ul nu scrie clar aici e pt free aici e cu bani dar multumesc ca m-ai lamurit. Acolo nu intelesesem

          Cred caexagerezi cam mult. Este suficient sa te loghezi pe contul tau apoi sa tii cursorul mouse-ului pe “My Images” situat pe bara galbena de sus sau crem sau ce culoare o mai fi aia, apoi dai click pe “Preferences” so jos de tot in pagina ai optiunea “Delete Account” scris cu portocaliu si cu un simplu click pe butonul gri pe care scrie DELETE, contul tau va fi sters!
          Unde e milogeala despre care spuneai? Mai tine uneori si de tine sa le ai cu engleza si sa stii ce inseamna sau ce sunt optiunile pe care le ai in contul tau…

  13. Imi zici si mie Adrian de unde pot lua si eu acel cursor cum il ai tu pe windows xp te rog din tot sufletul meu

  14. Radu@ intelege Adrian a spus in tutoriale sa nu-l mai intrebati de unde isi procura el cursoare, wallapere, theme si alte cele. Deci intra pe deviantart.com si cauta acolo

  15. Stiu am vazut si eu dar caut si nu il gasesc de loc sincer spun am cautat pe toate site-urile nu stiu nu il gasesc sa imi dea si mie macar linkul de download doar atat ii cer nu mai mult

  16. @Adrian
    Se pare ca nu ai cercetat destul de bine in legatura cu cel mai folosit SISTEM DE OPERARE.Windows 7 e pe loc 2 si batranu XP ramane pe locu 1 in EU si RO,un sdudiu a celor de la Statcounter :

    http://shareimage.ro/images/c2bpzqfdc20049e6fqxw.jpg
    http://shareimage.ro/images/w10rnn00ur9r4xa4bs.jpg

    • un vizitator a zis

      Jellfis:
      @Adrian
      Se pare ca nu ai cercetat destul de bine in legatura cu cel mai folosit SISTEM DE OPERARE.Windows 7 e pe loc 2 si batranu XP ramane pe locu 1 in EU si RO,un sdudiu a celor de la Statcounter :
      skylily si jefii sa contrazica
      oameni astia fac ceva gratis,pentru ciumpalaci,si se trezeste skypily si jefii sa corecteze.ia sa vad pe voi 2 cu ceva interesant.nu cu atentionarin si replici.eu fac un rahat si vin 2 si spun ca pute,logic ca pute,nu??
      daca nu va place ca a zis adrian ca xp nu e pe lok 1,no lua de buna.
      si daca a certat pe cineva,e normal,pentru ca stau cu capul in nisip,si cand se termina tutorialul se trezesc,si vai dar de ce asa si nu asa,dar vai oare se poate asa,etc.
      romani puturosi care nici macar cu mura in gura nu sunt in stare sa rumege.
      uite jefii:

      http://postimage.org/image/2up893dvo/
      in lok sa invatati,invatati,romani la barfa.
      ,,-Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.”un proverb,nu e creatia mea.
      http://shareimage.ro/images/c2bpzqfdc20049e6fqxw.jpg
      http://shareimage.ro/images/w10rnn00ur9r4xa4bs.jpg

  17. Las o naibi Adrian …nu te enerva , a pus o intrebare omu .Aduti aminte ca nici tu nu ai stiut tot sau ai inteles tot din totdeauna , uite uni inteleg mai greu alti deloc..in toata nebunia asta partea buna e ca voi oferiti posibilitatea de a invata lucruri noi GRATIS si tot o data de a pune intrebari daca nu intelegi ceva si asta e un lucru de apreciat la voi .

  18. Salut ,

    Un tutorial interesant , bine realizat , o varianta buna de securizare a conexiunii , insa nu stiu cati de aici care lasa multe comentarii au si incercat aceasta solutie . Spun asta pentru ca eu am incercat-o si deja s-a ajuns la un numar de utilizatori free maxim si nu prea iti mai da voie sa iti creeze o conexiune daca nu platesti . Din pacate cam asta e tentdinta tuturor firmelor /comapaniilor de IT , sa atraga clientul si imediat profitul .

    Felicitari pentru tutorial .

  19. Patriciu:
    …prietene se pare ca nu prea stii ce tutoriale s-au facut pe acest site …daca ai sa cauti in casuta de cautare din dreapta sus, ai sa dai de TOR Browser total gratuit si fara limitari ,succesuri ! …TorVPN este o sscamatorie comerciala
    …comentariul meu este destinat EXCLUSIV lui Adrian …probabil nici nu o sa apara …amin !

    • AdrianGudus a zis

      Patriciu:

      Cu Tor Browser nu e prea placut sa navighezi, trebuie sa inghiti reclame plus ca proxy-urile folosite au o viteza dezastruoasa. Trebuie spus ca stai sa se incarce o agina, cam mult timp si unde mai pui ca muuulte proxy-uri nu accepta flash si java script. Proxy nu e tot una cu VPN.
      Folosind un VPN nu iti este efectata viteza de navigare…

  20. nici aici nu e 100 la 100 sigur pt ca sunt metode de decriptare mai putin legale sau legale

  21. E vorba ca nu am inteles o chestie. Gata incepe razboiul. Ce e atat de greu? Urasc cand vad ca unii raspund asa cu un ton tendentios. Ar trebui sa raspunda frumos.

  22. AdrianGudus a zis

    Eu vorbeam ca e cel mai folosit sistem de operare aici, pe site-ul videotutorial.ro. Cei care intra aici pe videotutorial.ro au foarte multi Windows 7. XP-ul e in scadere in timp ce Windows 7 e in crestere cu 40%

  23. Am corectat si atat nu trebuie sa se supere nimeni,nu am inpus,nu m-am distrat pe baza tutorialui-lui…etc.
    Draga“un vizitator”te-as ruga sa te intorci pe chat(messenger)ori sa te”culci”,esti atat de inteligent de corectezi tu pe alti care lasa comentari si te-as ruga sa ati corectezi vocabularu,sau a fost din obisnuinta?ooOOO da.
    As ruga un admin sa ami accepte comm.Weekend placut tuturor!!

  24. un vizitator!!? ce ai vrut prietene sa zici in comentariul tau ?:))) nu am intels nimic , incearca sa fi mai explicit si tu sa intelegem si noi ok?

  25. Cristi un Tutorial despre HDlifePRO se poate? Multumesc

  26. ,,Folosind un VPN nu iti este efectata viteza de navigare” …mai baiatule, poate te referi la VPN-uri cumparate

    • AdrianGudus a zis

      Patriciu:
      ,,Folosind un VPN nu iti este efectata viteza de navigare” …mai baiatule, poate te referi la VPN-uri cumparate

      Lasand la o parte faptul ca nu ne tragem de sireturi ca sa-mi vorbesti cu “mai baiatule” (revizuieste-ti comportamentul daca vrei sa mai postezi comentarii. Daca vrei sa fii respectat, respecta la randu-ti)
      iti mai spun ca: Nu, nu ma refer la VPN-urile cumparate ci a cel prezentat in tutorial si celelalte gratuite. Uite un clip video AICI ca sa te convingi cu ce viteza se incarca site-urile folosind VPN (click pe cuvantul AICI scris cu rosu)

    • Patriciu:
      ,,Folosind un VPN nu iti este efectata viteza de navigare” …mai baiatule, poate te referi la VPN-uri cumparate

      Probabil Adrian a avut o exprimare putin gresita.
      Viteza de navigare ar putea fi afectata folosind vpn-uri (mai ales cele gratuite) dar nu este o regula valabila 100%. Pana la urma te conectezi printr-un intermediar. Fiecare are propria politica atunci cand vine vorba de vpn-uri gratuite, unii pun limita pe trafic , cum e aici doar 1 GB pe luna. Altii pun limita pe viteza. Mai conteaza si distanta pana la serverul respectiv. Acest server TOR, fiind in Ungaria, are viteza mare si latenta mica. Daca ai folosi servere din Sua sau Japonia, altfel sta treaba.

  27. …aaaa, TOR merge perfect si pe linux …si nu este TRIAL dupa care sa platiti …nici macar nu cer donatii pe site ,cu toate ca ar merita

  28. NIMIC NU ESTE GRATIS IN GALAXIA NOASTRA !

  29. uraaaaaaaa,a inceput paruiala.bagati tare baieti.

  30. …prietene in tutotialul tau nu este vorba de viteza de navigare ,ceea ce ai prezentat tu este cu mult calitativ sub TOR Browser …trebuie sa ai un target ,zic eu

  31. ADRIAN, recunoaste ca tu insusi ai zis sa postam alte servere similare …ce naiba !

    • AdrianGudus a zis

      Patriciu:
      ADRIAN, recunoaste ca tu insusi ai zis sa postam alte servere similare …ce naiba !

      Mai priveste odata tutorialul. Am spus ca: daca mai stiti si alte servicii VPN gratuite, va astept cu comentarii. Repet, VPN nu e tot una cu Proxy, stii diferentele dintre acestea doua?

  32. ok, mai vorbim vreodata

  33. AdrianGudus a zis

    “Daca mai stiti si alte servicii ce ofera VPN gratuit” Cam asa suna finalul…aaa, sorry, n-am stiut ca ai porbleme cu auzul…

  34. Vpn-uri free pe care le-am folosit de-a lungul timpului:

    1) Hotspot shield, viteza slaba spre acceptabila,trafic nelimitat, are adware, este necesara instalarea unei aplicatii suplimentare.
    2) “http://cyberghostvpn.com/”, limita 1 GB trafic lunar, viteza acceptabila (1…2 mbps adica 128-256 KB/s), necesita instalarea unei aplicatii suplimentare.
    3) “http://ultravpn.fr/”, viteza acceptabila, trafic nelimitat, se bazeaza pe clientul openvpn. Descarci clientul, este de fapt un client openvpn customizat, dupa care il instalezi. Apar unele probleme cand vei dori sa te conectezi pe pagini securizate de tipul “https”.
    4) “http://www.packetix.net/en/secure/install/”,trafic nelimitat, viteza mica, latenta mare (serverul fiind in Japonia). Necesita instalarea unei aplicatii suplimentare. Daca ai conexiune pppoe de la rds, nu o sa mearga. In cazul acesta merge doar pe masini virtuale sau daca ai router.
    5)”http://www.hideipvpn.com/”, trafic nelimitat, viteza mare, conexiune pptp, deci nu necesita nici o aplicatie suplimentara. Problema este ca numarul conturilor free este limitat. Pentru a obtine unul, trebuie sa ii pandesti si sa ai destul de mult noroc sa prinzi momentul. Dar odata ce ai obtinut contul, il ai pe durata nedeterminata. Eu al am de mai bine de un an. Ti se impune sa nu folosesti torente sau aplicatii p2p, daca esti conectat pe serverele din Marea Britanie, sau Sua.

  35. “Too many active free users at this moment. Please try again later, or make a payment. ”

    De azi dimineata

    • AdrianGudus a zis

      Cata:
      “Too many active free users at this moment. Please try again later, or make a payment. ”

      De azi dimineata

      Cred si eu daca mii de oameni ne viziteaza zilnic, iti dai seama ca cei de la TorVPN si-au inchis imediat “robinetele” cand au vazut ca o gramada de oameni dau navala pe serviciile lor. Asta inseamna sa fii un site de talie mare si sa poti furniza servicii solide. Astfel putem vedea si noi cat de puternica este o companie sau alta si daca pot face fata unui numar mare de cereri.

  36. Draga “POMANA” ms de screenshots , daca vroiam poze iti spuneam ok? Am specificat destul de clar in comentariu “Cristi un Tutorial despre HDlifePRO se poate? Multumesc” Daca as fi vrut poze cautam pe bing si gaseam destule cat sa fac un album, oricum ms ca m-ai luminat cu acele poze :)) eu stiu softu dar am cerut un tutorial pentru ca e un soft foarte bun si ar merita un tutorial .

  37. alternativa aici

  38. ican incerc sa ma loghez imi apare asta : http://screensnapr.com/v/XOKJJi.png
    ce trebuie sa fac?

  39. Mihai Radulescu a zis

    Too many active free users at this moment. Please try again later, or make a payment de-o saptamina…are cnv vreo idee cum sa-i pacalim?!?!

  40. se poate face ceva cu videoclipul de mai sus k nu mai merge:((((

  41. Salutare ! Tocmai mi-am facut si eu unul, insa-mi spune:

    “Reactivate Account

    Dear … – your account is currently inactive.
    VPN services are only available to active users.
    To reactivate, enter the captcha code or make a payment.”

    Dupa ce introduc codul respectiv, imi spune:

    “Payment needed to reactivate (reason: proxy signup, multiple registrations, or too many free users from your ISP).”

    Ce-i asta ? Ce fac acum ? 🙁

    • AdrianGudus a zis

      me:
      Salutare ! Tocmai mi-am facut si eu unul, insa-mi spune:

      “Reactivate Account

      Dear … – your account is currently inactive. VPN services are only available to active users. To reactivate, enter the captcha code or make a payment.”

      Dupa ce introduc codul respectiv, imi spune:

      “Payment needed to reactivate (reason: proxy signup, multiple registrations, or too many free users from your ISP).”

      Ce-i asta ? Ce fac acum ?

      Invata limba engleza!!! O sa-ti trebuiasca pe mai departe.

      Payment needed to reactivate (reason: proxy signup, multiple registrations, or too many free users from your ISP)

      Traducerea: plata necesara pentru reactivare (motiv: te-ai logat de pe un proxy, ai facut mai multe conturi de pe acelasi ip sau de pe proxy (eu am spus in tutorial ca daca o sa va faceti mai multe conturi de pe acelasi ip sau folosind proxy, o sa vi se stearga contul) sau prea multi utilizatori care si-au facut cont provenind de la acelasi provider de internet)

      Nu poti face nimic decat sa incerci alta data sau sa cumperi pachetul cu plata

      • AdrianGudus: Invata limba engleza!!! O sa-ti trebuiasca pe mai departe.


        Payment needed to reactivate (reason: proxy signup, multiple registrations, or too many free users from your ISP)

        Traducerea: plata necesara pentru reactivare (motiv: te-ai logat de pe un proxy, ai facut mai multe conturi de pe acelasi ip sau de pe proxy (eu am spus in tutorial ca daca o sa va faceti mai multe conturi de pe acelasi ip sau folosind proxy, o sa vi se stearga contul) sau prea multi utilizatori care si-au facut cont provenind de la acelasi provider de internet)

        Nu poti face nimic decat sa incerci alta data sau sa cumperi pachetul cu plata

        Nu mi-ai spus nimic nou ca asta am citit si eu din textul in engleza. A fost practic o intrebare retorica, pe care am simtit nevoia s-o exprim desi cunosteam raspunsul, scriind-o undeva mi-a usurat din suparare ca mi s-antamplat chiar mie. P.s. e primul cont, prima oara cand incerc acest serviciu, deci, se pare ca-n vagauna asta in care locuiesc sunt multi frustrati banati pe diverse site-uri (or whatever) care au nevoie de serviciile acestui program 😀 Multumesc oricum. Numai bine !

  42. eu am net de la RDS si zike ca nu merge din kauza ipului 🙁

  43. Salutare la toti!
    Eu nu ma prea pricep prea mult aici.Am 2 intrebari.
    1.Am o conexiune prin cablu la internet ce intra intr-un switch si un modem ambele de la provider cu limitare de download 50 giga in fiecare luna.Pot depasi aceasta limitare de download de 50 giga prin VPN?
    2.Am o conexiune wireless securizata cu parola pot trece de parola cu VPN?
    Multumesc anticipat.

  44. Adriangudus a zis

    laur222:
    Salutare la toti!
    Eu nu ma prea pricepprea mult aici.Am 2 intrebari.
    1.Am o conexiune prin cablu la internet ce intra intr-un switch si un modem ambele de la provider cu limitare de download 50 giga in fiecare luna.Pot depasi aceasta limitare de download de 50 giga prin VPN?
    2.Am o conexiune wireless securizata cu parola pot trece de parola cu VPN?
    Multumesc anticipat.

    eu am explicat ce este un VPN mai lipsea schema, desenul tehnic. Daca nu mai derulezi, privesti atent tutorialul cap-coada si ai putina logica, o sa vezi ca raspunsul este in tutorialul de fata!

  45. Salut! Am incercat sa vizionez acest tutorial, dar nu a functionat! L-am cautat si pe youtube.com, dar nici macar acolo nu l-am gasit. Un de as putea gasi acest tutorial? Multumesc. Astept raspuns!

  46. Salut…Am de facut un atestat despre Instalarea si configuarea serverelor terminale: VPN(virtual private network) si am cautat pe internet de mi-au sarit fulgii da n-am gasit nimic care sa ma ajute…Ma gandeam ca ma poti ajuta tu cu ceva documentatie. Multumesc

    • Florin:
      Salut…Am de facut un atestat despre Instalarea si configuarea serverelor terminale: VPN(virtual private network) si am cautat pe internet de mi-au sarit fulgii da n-am gasit nimic care sa ma ajute…Ma gandeam ca ma poti ajuta tu cu ceva documentatie. Multumesc

      Am uitat sa mentionez ca trebuie sa fac Instalarea si configuarea serverelor terminale: VPN(virtual private network) in Windows 2003

  47. Am creat contul vpn si dau conexiunea lui si primesc un mesaj cu eroare: http://i43.tinypic.com/28ltc77.jpg Care e cauza de nu pot conecta la vpn-ul? Pe browser web contul meu este activ, nu este suspendat sau banat.

    • AdrianGudus a zis

      danys78:
      Am creat contul vpn si dau conexiunea lui si primesc un mesaj cu eroare: http://i43.tinypic.com/28ltc77.jpg Care e cauza de nu pot conecta la vpn-ul? Pe browser web contul meu este activ, nu este suspendat sau banat.

      Probabil ai depasit limita de trafic….Daca citesti termenii si conditiile o sa vezi ca exista o limita de trafic pe saptamana sau pe zi.

  48. AdrianGudus: Probabil ai depasit limita de trafic….Daca citesti termenii si conditiile o sa vezi ca exista o limita de trafic pe saptamana sau pe zi.


    Am verificat in contul meu si la traficul e 0 deci nu am consumat din el si nu cred ca e din cauza asta.
    Mai exista un alt serviciu asemanator cu asta?

  49. As dori sa faceti un tutorial si despre “Shrew Soft VPN Client”,bineinteles daca se poate.Va multumesc!

  50. maratonx a zis

    Am incercat pe XP sp2, cu conexiune RDS si nu functioneaza. Aveti idee de ce ?

  51. maratonx a zis

    Revin in legatura cu conexiunea VPN (cu torvpn) cu net de la RDS. Nu ma pot conecta pentru ca imi da eroarea 619. Daca ma poate ajuta cineva sa rezolv problema….ii sunt recunoscator.

  52. pop florin a zis

    eu nu am primit mail-ul de confirmare si nu am reusit sa-mi fac un cont

  53. pop florin:
    eu nu am primit mail-ul de confirmare si nu am reusit sa-mi fac un cont

    aceeasi problema o am si eu…

  54. Nici eu nu am primit mailul

  55. De ce nu faceți tutoriale si pentru iPad ?
    Am si eu un new iPad si as vrea sa fac hotspot dar nu știu cum se poate așa ceva pe acest dispozitiv?
    La ce foloseste funcția vpn din iPad si cum se foloseste?
    Va multumesc!

  56. Si eu am patit la fel cu conectarea VPN imi dadea eroarea 619 si 714 sunt pe rds si am windows 7 am incercat de 4 ori a 5 oara a fost cu noroc sau mai bine spus lam setat eu bine. Am sa il dezinstalez din nou si am sa incerc sa fac din nou setarile si-am sa revin cu un comentariu cum trebuie facut.

  57. Cum procedez in aceasta situatie ? :
    vreau sa fac un VPN intre 2 pc-uri (al meu si al unui vecin). cel al vecinului v-a fi serverul.
    el are ip fix. eu am creeat o conexiune ca in tutorial, am bagat la adresa ip-ul lui, dar la username si parola nimic. Trebuie configurat ceva si pe pc-ul server ( sa zic asa ) ?

  58. am reusit sa ma conectez la un pc server, arata ca am conexiune la internet, dar totusi nu ma lasa sa intru pe net. ce setari trebuie sa mai fac? banuiesc ca la server este problema, din router probabil….dar nu stiu ce

  59. Buna ziua !
    RCS/R*S ofera celor care sunt abonati la internet la ei posibilitatea de a vedea meciurile din Champions League live pe net.Eu nu sunt abonat la ei si nici nu locuiesc in Romania.
    Pot face ceva sa vad meciurile transmise de ei pe internet ?
    Multumesc !

  60. dc zice k romanii nu isi pot face cont? si la voi e sau numa la mn?

  61. Culea Dorinel a zis

    Salutare Adrian! foarte bun acest VPN! Mie imi este mai simplu sa folosesc un PROXY onlines, aveam si un program care folosea Ip proxi (Hide My IP)dar am renuntat la el.

  62. un serviciu asemanator e proxpn.com
    acul il testez!

  63. salut . am facut o greseala si am creat un cont cu bani eu doream sa fac varianta gratuita si cum pot face sa renunt la cea cu bani si sa fac un cont gratuit ….. astept un raspuns daca stie cineva.merci

  64. salut , eu am vista basic , mi am facut cont ,am facut si conectarea , numai ca nu ascunde ip , pe´´ mi ip´´ , intaradevar im arata un ip din ungaria , dar pe forumuri am acelasi ip vechi , mai trebuie sa fac vreo setare ?..merci .

  65. Intr-adevar, nu trimit instructiunile pentru confirmarea contului.

  66. merge pe retea lan ???

  67. Serverele astea vpn sunt sigure? Datele care le pui acolo nu se stocheaza undeva? Nu le pot folosi cei care administreaza serverul?

  68. Vasile: Serverele astea vpn sunt sigure? Datele care le pui acolo nu se stocheaza undeva? Nu le pot folosi cei careadministreaza serverul?

    Daca vrea detinatorul acelui VPS, poate sa-ti stocheze si parolele, tot.

  69. Eu vreau sa il folosesc pentru skype de asa zisi hakerii care chiar imi da cate odata in ip si ma pica jos de pe net ..sper sa fie de folos .. s-au daca stiti voi ceva pentru a imi ascunde ip-ul ,a imi proteja identitatea scrie-ti aici va rog frumos…. Multumesc!!

  70. Salut.Acum ca sant pe videotutorial,as dori sa ma lamuresc in privinta ip .DECI daca eu folosesc THOR imi va schimba ip in altul din alta tara ,,,,stiu deoarece imi si arata am si verificat,DAR, ACEL IP DE ALTA TARA il am numai daca folosesc Thor.Intrebarea care ma framanta daca vreau sa descarc desene animat de exemplu ptr fiul meu de pe torente si lansez Thor dupa care scriu in bara de start ”www……ro”,de unde as putea gasi ce imi trebuie ,cand descarc provaiderul meu de unde am net ce vede el,,,,ca descarc,ca folosesc alt ip,ca folosesc utorrent,sau el vede numai ca dawloadez ceva.Merci mult

  71. Virgo Stancia a zis

    Am un Asus RT-N16, cu server VPN. Cu greu, am reusit sa conectez prin VPN PPTP, la N16 de acasa, care are un LAN in spate si un HDD USB conectat direct la router, un telefon mobil care accesa internetul prin conexiunea de date 3G sau printr-un router mobil 3G.

    OK, mi-a fost f. greu, cu setarea IP-uriloir din n16 si din roterul 3g, dar, in cele din urma am reusit, se realiza conexiunea, si puteam sa vad continutul HDD-ului conectat la router sau a HDD-urilor sau directory partajate a PC pornite din LAN.

    Cum sunt doar un novice, cu cunostinte empirice, autodidact suna pretentios chiar, va rog sa ma luminati daca prin VPN-ul descris se poate face mai mult decat accesul de la distanta la folmele, diversele fisiere stocate in LAN-ul de acasa.

    Concret, m-ar interesa daca s-sr putea ca de pe dispozitivul conectat de la distanta, prin VPN, prin routerul 3g si respectiv n16-le din LAN as putea sa “vad” imprimanta conectata USB tot la n-16.
    Odata conectat VPN, se poate ca dispozitivul de la distanta sa acceseze internetul prin intermediul n16, primind astfel o adresa routabila de la providerul meu de acasa de net (RCS) sau ramane cu adresa data de Vodafine sau Orange (providerii mobili de date)?
    Am incercat conectarea doar cu dispozitive mobile, cu Android. Daca ma voi conecta de pe un laptop ce Win 7 ultimate, tot prin VPN, voi avea posibilitatea sa accesez mai multe facilitati?
    Va adresez aceste intrebari, fiindca inafara de faptul ca m-am conectat si ca vad cateva directory de la distanta, nu stiu ce altceva as mai putea face. Banuiesc ca ar fi mai multe, dar, nu gasesc niciunde informatii clare asupra posibilitatilor de manevra in cazul VPN-urilor ci doar definitii de genul ca se conecteaza 2 retele sau un client cu o retea sau ca se realizeaza un tuneling etc., dar nimic concret despre eventuale exemple concrete de utilizare.

    Poate pri scoli se face, dar eu nu am avut norocul sa le urmez.

    Cu respect pentru munca pe care o depuneti.

  72. GreenyYT73 a zis

    Cum sa fac sa am o rețea de vpn pt telefonul mobil pt a avea net nelimitat?!?

    • Cred ca ai înțeles greșit rolul VPN-ului.
      Chiar daca ești conectat la un VPN, tot conexiunea ta de date o folosești ca sa accesezi acel sever VPN. Nu cum sa ai trafic nelimitat, pentru ca tu ești oricum limitat de conexiunea ta.
      VPN-ul este in principal o rețea virtuala care unește mai multe locații aflate la mare distanta. Pe lângă asta VPN-ul este folosit si pentru securizarea comunicațiilor sau ascunderea IP-ului fata de destinație.

  73. Salut!Am instalat Odoo pe server DigitalOcean in ubuntu…acum vreau ca numai anumite calculatoare sa aiba acces la acest doplet (sa poata vedea softul )…trebuie sa folosesc VPN sau cum pot sa limitez asta?multumesc.

  74. salut nu mai functioneaza filuletul il poti si tu pune din nou?Multumesc!

  75. salut Adrian, mi-am făcut si eu un server OpenVPN pe DD-WRT in router.Toate bune si frumoase până au pus cei de la lucru un firewall presupun. Pe 4G ma pot conecta dar pe wi-fi din reteaua de la servici nu mai merge.
    Am incercat tun udp si pe portul 443 care normal ar trebui sa fie deschis deoarece by default se foloseste pentru HTTPS.
    Ai te rog niste sfaturi ?
    am vazut undeva pe net ca este posibil ca sa se poata crea tunelul prin firewall-uri mai complexe, tot pe portul 443 dar tcp.
    treaba e ca prin tcp nu pot sa ma conectez nici din LAN-ul router-ului care gazduieste serverul

Speak Your Mind

*