Cum schimbam culoarea, dimensiunea si fonturile in Windows 7 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem schimba fonturile din Windows 7 si vista. Daca in trecut colegul meu Cristi a facut un tutorial despre cum instalam noi fonturi in Windows, noi astazi o sa invatam cum sa le aplicam si cum schimbam fonturile iconitelor , textului ce apare pe margina ferestrelor, la foldere, la partitii, desktop, meniul start, windows explorer, in meniuri si in mesajele de tip pop-up sau tool tip. Sunt unele teme care fac acest lucru automat, odata cu instalarea acestora se vor schimba si fonturile din Windows insa poate multi dintre noi dorim sa folosim tema originala a Wndows-ului insa cu alte fonturi. Daca doriti le puteti schimba chiar si dimensiunea din meniul Size sau culoarea din meniul Color, puteti sa le faceti bolduite (ingrosate) sau italice (aplecate). Totusi aveti grija cand va jucati cu dimensiunea fonturilor pentru ca, daca le veti seta prea mari, o sa aveti probleme cu afisarea acestora in meniuri, fie se vor afisa cuvintele pe jumatate, fie nu se va intelege deloc textul. De preferat este sa le lasati la dimensiunea default (de baza). Ar mai fi de mentionat ca pentru unele elemente nu va fi disponibila schimbarea culorii. Acestea fiind spuse, va invit sa urmari impreuna tutorialul video pentru a vedea exact cum procedam pentru a schimba fonturile, dimensiunea si culoarea acestora in Windows 7.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. psaddict a zis

    Adriane, ai gafat-o :)). Ai zis de vreo 10 ori “cambira” cand fontul se numea “cambria”. Asta e, se mai intampla :).

    • AdrianGudus a zis

      psaddict:
      Adriane, ai gafat-o ). Ai zis de vreo 10 ori “cambira” cand fontul se numea “cambria”. Asta e, se mai intampla .

      Da, sa vezi ca o sa ma dea Microsoft in judecata pentru asta 🙂 Importanta este ideea tutorialului, cum se face…

    • HotSpotWizard a zis

      psaddict:
      Adriane, ai gafat-o ). Ai zis de vreo 10 ori “cambira” cand fontul se numea “cambria”. Asta e, se mai intampla .

      Sa inteleg ca tu din cauza asta n-ai mai putut schimba fonturile in Windows? Va luati de tot felu de chitibusuri neimportante. Important e ce s-a aratat nu ca ala a pornuntat mai stiu eu cum. Sunt curios ce fel pronunta maria ta cuvintele sau daca esti atat de perfect incat n-ai gresit niciodata la pronuntie.

      • HotSpotWizard: Sa inteleg ca tu din cauza asta n-ai mai putut schimba fonturile in Windows? Va luati de tot felu de chitibusuri neimportante. Important e ce s-a aratat nu ca ala a pornuntat mai stiu eu cum. Sunt curios ce fel pronunta maria ta cuvintele sau daca esti atat de perfect incat n-ai gresit niciodata la pronuntie.

        Nu e vorba de pronuntie aici , e doar faptul ca nu a citit cum trebuie !

      • psaddict a zis

        HotSpotWizard: Sa inteleg ca tu din cauza asta n-ai mai putut schimba fonturile in Windows? Va luati de tot felu de chitibusuri neimportante. Important e ce s-a aratat nu ca ala a pornuntat mai stiu eu cum. Sunt curios ce fel pronunta maria ta cuvintele sau daca esti atat de perfect incat n-ai gresit niciodata la pronuntie.

        Nu inteleg ce castigati ca tot ii lingusiti atat pe Cristi si pe Adi. Si eu apreciez ce fac dar nu de-acuma ma apuc si le iau apararea in toate, jignesc utilizatorii care pur si simplu spun un lucru. In caz ca n-ai observat am spus “asta e, se mai intampla” nu am spus-o cu rautate, a fost doar o simpla remarca. Apreciez ce fac baietii astia, intru pe site-u asta din 2008 cand s-a deschis, il am la bookmarks si intru zilnic pe el sa vad ce a mai aparut, si vreau sa spun ca cel mai mult ma enerveaza pe site toti lingusitorii care pe la comentarii se baga in seama, ca si cum ei ar fi avocatii lui Adi sau lui Cristi, chiar nu stiu ce ar avea de castigat…
        Adi scuze daca te-am jignit, nu a fost cu intentie, cum am mai spus, comentariul de mai sus nu a fost cu rautate, a fost doar o remarca.

        • AdrianGudus a zis

          psaddict: Nu inteleg ce castigati ca tot ii lingusiti atat pe Cristi si pe Adi. Si eu apreciez ce fac dar nu de-acuma ma apuc si le iau apararea in toate, jignesc utilizatorii care pur si simplu spun un lucru. In caz ca n-ai observat am spus “asta e, se mai intampla” nu am spus-o cu rautate, a fost doar o simpla remarca. Apreciez ce fac baietii astia, intru pe site-u asta din 2008 cand s-a deschis, il am la bookmarks si intru zilnic pe el sa vad ce a mai aparut, si vreau sa spun ca cel mai mult ma enerveaza pe site toti lingusitorii care pe la comentarii se baga in seama, ca si cum ei ar fi avocatii lui Adi sau lui Cristi, chiar nu stiu ce ar avea de castigat…
          Adi scuze daca te-am jignit, nu a fost cu intentie, cum am mai spus, comentariul de mai sus nu a fost cu rautate, a fost doar o remarca.

          Eu nu ma simt jignit, stai linistit insa vezi ca jignesti vizitatorii numindui “lingusitori”. Trebuie sa ai neaparat de castigat ceva ca sa stii ce este respectul si sa-ti dai seama ca este o greseala nevinovata, fara intentie? De asta sunt restul lingusitori? ca respecta munca altuia, nu le pasa de detaliile mici si neimportante si stiu sa aprecieze si nu sa judege o greseala infima? Ei castiga respectul meu si ajutor pe comentarii insa tu luandu-te de micile detalii si exprimandu-te in zeflem nu o sa castigi nimic.
          Probabil nu ti-e clara definitia termenului:
          a gafa – Acțiune sau vorbă nesocotită care poate ofensa pe cineva

    • Catalin Lupu a zis

      Cum pot schimba culoarea textului numelui unui fisier, individual ?
      Va multumesc.

  2. se intampla,suntem oameni,conteaza e sa intelegi ce se petrece acolo,daca vrei sa faci si tu ca el.

  3. Tocmai azi cautam ceva pe la setări si am descoperit si eu aceste functii.Cine vrea sa-si personalizeze Windows-ul sa arate ca Ubuntu sa dea click aici

  4. Pentru a nu-l mai necaji pe Adrian si a descarca wallpapere “la greu” cautati pe “goagle”…desktop nexus wallpapers!
    Adi sper sa nu te superi ca te-am scapat de o categorie de amatori de wallpapere.

  5. as dori sa faci un tutorial despre aflarea driverelor din compiuter fara a sti ce placa video ai , a placi de sunet daca se poate ?

    • AdrianGudus a zis

      alex:
      as dori sa faci un tutorial despre aflarea driverelor din compiuter fara a sti ceplaca video ai , a placi de sunet daca se poate ?

      Exista deja tutorial pe aceasta tema, nu trebuie decat sa folosesti casuta de cautare din dreapta sus aflata pe margina neagra. Scrii acolo: everest, dai enter si vei gasi tutorialul.

    • alex:
      as dori sa faci un tutorial despre aflarea driverelor din compiuter fara a sti ceplaca video ai , a placi de sunet daca se poate ?

      1. deschide Device Manager (Control Panel>System>Hardware>Device Manager)
      2. componenta pentru care vrei sa gasesti driverele apare ca Unknown device asa ca este usor sa o identifici.
      3. click dreapta pe Unknown device si apoi click pe Properties.
      4. in fereastra Properties mergi la Details si selecteaza Device Instance Id din meniul de mai jos.
      5. ar trebui sa apara un cod de genul celui de mai jos:
      PCI\VEN_1131&DEV_7130&subsys_00001131&rev_01\4&3191a3e6&0&3070
      6. sectiunea de cod bolduita reprezinta Vendor ID iar portiunea scrisa italic indica Device ID. In exemplul de mai sus:
      Vendor ID = 1131
      Device ID = 7130
      7. dupa ce ai gasit cele doua coduri de identificare intra pe siteul PCI Database. Aici poti sa cauti producatorul componentei cu ajutorul celor 2 coduri.
      Asta mi se pare cea mai buna metoda de a indentific o componeneta dintr-un calculator. poate altii stiu metode mai bune si mai usoare. nu cred ca e nevoie de un tutorial pe teme asta.
      Bafta.

  6. La processe la windows 7 nu imi mai apare svchost.exe…decat taskhost.exe
    S-a intamplat ceva ?

  7. AdrianGudus a zis

    Pentru Windows XP ca sa ajungeti la aceleasi setari pentru a schimba font-urile, marimea si culoarea, parcurgeti urmatorii pasi:
    click dreapta pe desktop si alegeti properties
    click pe tabul Appearance
    apoi click pe Advanced si restul e ca in tutorial.

    Pentru Windows Vista se parcurg urmatorii pasi:
    click dreapta pe desktop
    din meniul contextual alegeti Personalize
    click pe Window Color and Appearance
    click pe Open clasic appearance properties for more color options
    in fereastra care se deschide click pe butonul Advanced si restul e ca in tutorial

  8. Cristy: Nu e vorba de pronuntie aici , e doar faptul ca nu a citit cum trebuie !

    Eu propun sa i se taie capul, e inacceptabil, a macelarit cu buna stiinta citirea si scrierea (nu bag mana-n foc).
    Sa fie ars pe rug, sa fie otravit dupa care sa fie impuscat cu aruncatorul de grenade (AG9).
    Hmmmm, ce bine ma simt, o merita gagiu…

  9. Tunisianu a zis

    Adriane ai un 10 cu felicitari la prezentarea pa care ai facuto si asta datorita faptului ca le-ai dat o lectie celor interesati de customizare si nu numai ci cam de tot cea ce prezentati voi aici,cred ca va raciti gura degeaba cind spuneti Urmariti Tutorialele Pina la Final!deoarece numai asa le puteti intelege oameni buni nu va bateti joc de munca lor nimeni nu sa nascut invatat dar cea ce fac oameni astia aici este ceva de apreciat.Tot respectul din partea mea si astept in continuare cit mai multe tutoriale

  10. am o intrebare,ce font folositi la logo-ul siteului.este foarte frumos as vrea sa stiu care e.

  11. adi asta este cu tot repectul un tutorial de ” hai la noi sa mancam nimic ” ce naiba este asta ? pai tutorial cu aceste customizari si cu ulte altele a-ti mai facut asta este asa de duzina fiindca altfel ce sa cred ca ai un plan de indeplinit la tutoriale si acum nu ai avut cu ce ? in fine sa fi sanatos si sa ne mai auzim la alte chestii mai importante ! cu respect .

  12. actually, e foarte simplu să iei orice wallpaper. de exemplu, faci un print cu snipping tool (selectezi doar wallpaper-ul) și apoi folosești noua funcție genială din google, de căutare după imagini. 🙂

  13. Salutari.
    Folosesc W7 si as vrea sa schimb icoanele/pictogramele, ce exemplifica unul sau mai multe fonturi! Se poate asa ceva? As vrea sa schimb aceste pictograme/icoane cu cele din XP care sint mult mai vizibile, in comparatie cu cele din W7; toate sint create pe un fundal deschis, neavind posibilitatea sa vezi care sint TTF-uri, OTF-uri. Cei care lucreaza cu zeci, sute de fonturi, inteleg aceasta problema.
    Multumesc anticipat.

  14. Claudia a zis

    Multumesc fffffffff……ffff mult!

    • Daniel Mance a zis

      Salut! cum se poate intra intr-un Pc, la distanta pe internet, fara ca peroana sa vada acest lucru? ce soft se poate folosi? multumesc.

  15. Salut. Poti sa imi spui te rog cum se schimba fonturile in windows 8?

  16. BACIU VIOREL a zis

    Salut te rog ajuta-ma am windows xp nustiu ce sa intamplat dar pe desktop sub iconite mi-a aparut un chenar albastru acolo unde este si scrisul sub iconite pe desktop si nu pot sa le mai scot afara ca sa arate ca inainte te rog frumos trimitem un raspuns pe adresa de mail a mea cum rezolv aceasta problema Multumesc

    • Incearca sa schimbi fundalul windows-ului

    • Adrian Gudus a zis

      Click dreapta pe My Computer apoi click stanga pe Properties click stanga pe tabul Advanced apoi in sectiunea Performance dai click stanga pe butonul Settings si in tabul Visual Effects dai scrol si bifezi Use drop shadows for icon labels on the desktop apoi click stanga pe Apply si apoi pe OK

  17. Tescarau Nicolae a zis

    Salut,te deranjez si eu cu o intrebare,exista posibilitatea schimbarii culorii in bara de titlu pt windows 8.1 pro?!
    Adice eu mi-as dori sa apara cu galben cand pagina este deschisa,fondul fiind negru,iar cand este deschisa dar inactiva sa apara cu negru,fondul fiin gri deschis,sper ca m-am facut inteles ce imi doreste sufletul.

  18. Salut adrian!de unde pot schimba scrisul din browser?am intrat in browser la setari,customize font am selectat fontul care l-am descarcat am pus peste tot si nu sa schimbat scrisul,de ce oare?ms

Speak Your Mind

*