Cum se face un site sau un blog pe baza joomla cu interfata de administrare prin browser-tutorial video

In acest tutorial video vom continua ce am inceput in tutorialul despre XAMPP si cum v-am promis,o sa instalam JOOMLA,care este un content management sistem,mai pe scurt CMS si care ne permite sa administram si sa creem pagini web dinamice intr-un website.

In tutorialul aceste ne vom ajuta de baza de date mysql care am creat-o in tutorialul trecut,pe care o vom accesa cu ajutorul lui phpmyadmin ce vine instalat odata cu xampp-ul.

Joomla este un CMS foarte bun si usor de folosit in comparatie cu alte aplicatii de acest tip,pentru a-l folosii nefind necesare cunostinte de programare foarte avansate,insa nu este o idee rea sa stim cite ceva din HTML sau PHP,insa nu este obligatoriu.

Desigur,multi dintre voi vor fi descurajati inca de la inceput de modul de utilizare web-based(operare prin browser) al lui joomla,insa nu trebuie sa va descurajati si trebuie sa fiti concentrati pe toata durata tutorialului video.

Pentru ca lucrurile sa se lege si ca acest tutorial sa nu vi se para mai greu este necesar sa urmariti citeva tutoriale video create de noi anterior,bineinteles daca doriti sa intelegeti foarte bine aceste lucruri si sa vi se para totul mult mai usor.

Va invit sa urmariti acest tutorial care la rindul lui face parte dintr-o serie de tutoriale video despre: creare de pagini web,crearea unui website,crearea unui blog,crearea unui forum si altele care ori sunt realizate,ori urmeaza sa fie facute si postate in curind.

de Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vostru acest tutorial video este in ROMANA si poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)



Tutoriale similare


Comments

  1. ………..10 voturi pt.videotutorial……..nu gasesc prima parte……..

  2. Multumesc marius.
    Vezi ca tutorialul acela de care intrebi este chiar sub el si anume instalarea xampp https://www.videotutorial.ro/?p=622 .
    Sper sa te ajute acest tutorial in problema aceea….

  3. ….multumesc dl.Cristi…sper sa pot invata din minuatia aceasta de site eduxativ bine realizat…………

  4. Salut dl .Cristian !.. Folosesc wampp – si am un forum in mybb si un site in joombla ultima versiune.. insa nu prea ma pricep la site. cum sa adaug \ sterg si etc.. am incerca in multe feluri dar imi apare aiurea texturile…
    Te ROG FRUMOS – intri pe id-ul meu sa ma ajuti ? *(dureaza doar 5 minute)* = tot_yo_derbe = id’ul ….. Iti multumesc –

  5. tot apache si Lighttpd raman baza 😀

    apropo cristi m-am interesat de Lighttpd si are o gramada de probleme si buguri mi-e lene sa iti explic aici daca vrei sa iti dau mai multe detali despre Lighttpd da-mi un mail 🙂

  6. Mie mi se pare foarte stabil insa un pic cam lent apache pentru un site cu trafic cit de cit maricel.
    Spune-mi parerea ta despre ” Nginx “.

  7. Barca Constantin a zis

    Tot respectul pentru ce faceti voi aici. Sunt foarte incantat, si ma consider norocos ca am descoperit (asta din pura intamplare) site-ul vostru. Cu viteza luminii l-am recomandat tuturor prietenilor mei, care mi-au multumit, si care deja au si inceput sa ” aplice “, ceea ce au vazut si invatat aici.
    Si acum o rugaminte : imi doresc f mult sa invat sa-mi fac un site. Am vazut ca sunt destule tutoriale referitor la asta. Le-am vizionat pe toate si marturisesc ca m-am cam incurcat. Mi-ar fi de folos daca mi-ati recomanda ordinea in care sa vizionez tutorialele referitoare la tema ” cum sa creem un site “. Cred ca daca as sti ordinea, si as urma pasii “step by step”, as reusi.
    Va multumesc.
    Constantin Barca

  8. Salutare ! As avea o intrebare cu serverul apache se poate face trimetere catre un alt HTML care il ai in PC tau? EX: cand editezi situl sa bagi un titlu , sa zicem DA CLIC AICI si in loc de # sa bagi calea spre HTML care vrei sa faci trimitere adica sa bagi calea spre un alt HTML din PC tau ??? Si va-s ruga faceti un tutorial despre ce inseamna Pagina Scam sau Phising cum se face si cum sa ne pazim de ele!! Sarbatori fericite !!! Merci !!

  9. Corleone.
    Aici ai intrat pe tarimul limbajului html,daca ai vrea sa inveti ,nu cred ca aici putem face asta.
    Noi prezentam anumite softuri,scripturi,cms etc etc ,dar nu vom intra niciodata in lucruri de specialitate,pentru ca este foarte probabil ca pe multi dintre voi sa ni intereseze asa ceva.
    Sunt site-uri de specialitate care se ocupa de asa ceva,dar crede-ma ca nu este prea placut sa te uiti la un tutorial de o ora despre :”php” sau ” html “,nu ma intelege gresit,mie unu-mi place sa ma uit,dar n-o sa placa majoritatii vizitatorilor.
    Cit despre :scam su phising,noi nu ne propunem sa facem astfel de tutoriale.
    Tu spui ceva de genul”sa omorim un om,ca sa invatam pe ceilalti cum sa se fereasca de moarte”.
    Astea sunt chestii in afara legii.
    Cind legea o sa ne permita,o sa facem si despre phising,dar pina atunci trebuie sa ne supunem legii.
    Sa nu crezi ca daca faci ceva ilegal poti scapa de de urmarire.
    Eu te sfatuiesc sa NU te apuci de partea asta intunecata a IT-ului pentru ca nu-ti poate aduca satisfactii pe termen lung.
    Si chiar daca te apuci fa-o in liniste si mai ales gaseste-ti o retea buna si mare de PROXY SERVERE,iti recomand sa te indrepti spre rusia pentru ca acolo gasesti tot ce ai tu nevoie.
    Dar cea mai buna idee ar fi sa te apuci de ceva constructiv.
    Te mai asteptam pe la noi !

  10. Pentru Barca Constantin.
    In primul rind multumesc pentru cuvintele frumoase.
    Ar trebui sa pe motorul site-ului urmatoarele: 1 instalare wamp,2 instalare server ftp filezilla, 3 instalare xampp, 4 creare site simplu html, 5 instalare joomla.
    Nu astea sunt titlurile originale dar te descurci tu.
    Te mai asteptam pe la noi !

  11. Am inteles vrroiam doar sa stiu daca se poate vace calea spre un director unde sa bagi muzica sau altceva ,dar sa aibe si o interfatza faina situl cat depre scam stiu cat de cat cum se face dar vroiam sa arati si la altzi cum sa se fereasca de unele Pagini False deci nu cred ca un asa tutorial ar dura ore , sau stiu eu ?e nasol in situl tau sa dai cale numai catre alte saituri si zic ca ar fi bine daca sar putea sa o dai catre un fisier care sa contina alt sit facut de tine ,sau catre un fisier care sa potzi baga ceva care intereseaza acolo Oricum daca dureaza asta e Merci fain!

  12. Corleone.
    Ti-am vazut site-ul,deocamdata nu este un site.
    Trebuie sa ai un index in folderul public,iar in acel index tu faci linkuri spre diferite fisiere “html”.
    Daca ai un fisier cu denumirea “exemplu.html” si se afla in folderul “123” in folderul public (www) linkul spre acesta va fi “http://89.136.122.168/123/exemplu.html”.
    Daca vrei sa inveti html trebuie sa iti cumperi niste carti de specialitate in care poti invata bazele.
    Fara sa sti lucruri de baza nu poti face mai nimic .

  13. Da Cristi atunci lucram pe el cu serverul deschis! Incercam sa adaug un dosar din Pc meu cu ceva muzica in el , la care sa aibe acces cineva care intra pe sit! Asadar arata ca dracu intra acum si uitate eu zic ca cat de cat e bun ceia ce am facut! Doar ca trebue sa ma descalcesc cu ceia ce am zis “sa pot adauga un fisier in care sa bag ce vreau eu sa dawnloadeze altzi” astep parerea ta despre cum arata!Multumesc pt rabdare!

  14. Gata prietene mam descaltzat,bine inteles datorita explicatziilor tale nu stiam ca atunci cand ii dau calea catre fisier trebue sa scriu http://ip meu/numele dosarului / Merci fain si multa sanatate tie si la ai tai !intra te rog si vezi acolo “Demonstratie servis de la distanta” zimi daca e bun! MERCI!!!!!!!

  15. Asa corleone,incepe sa semene !

  16. Multumesc pentru raspuns 😐

  17. Nota 10
    Foarte interesant site-ul vostru.Chiar apreciez munca voastra, nu toti am stiut de la inceput cum sa ne facem un id pe yahoo messenger sau altceva de genul asta si de la lucruri elementare pana la altele mai complexe chiar poti invata cate ceva de pe site-ul vostru.
    Am si eu o nelamurire. Daca am un domeniu cumparat cum pot sa-l inlocuiesc cu ip-ul care momentan este adresa mea web. Eu acum am serverul pe computerul meu pe care l-am transformat in host .
    SI daca stiti cumva cum pot pune alte CMS-uri (gen joomla) si ce mi-ati recomanda?
    Eu am incercat mai multe CMS-uri dar nu imi merg pentru ca nu se instaleaza in acelasi mod ca joomla (pui folderul cu jomla bagi http:// +ip-ul si incepe instalarea)
    Daca puteti sa-mi dati un exemplu de altfel de CMS (cum se instaleaza) ar fi suficient!
    Multumesc, si mult succes in continuare. O sa le recomand si altora site-ul vostru.

  18. Salutare si scuze pentru sacaiala!As avea 2 probleme,sau stiu eu cum sa le zic???….Catre unul dintre cei care se chinuie sa ne arate cat de cat cum trebuie sa utilizam PC nostru si netu!
    1. Rugamintea mea e sa faceti un tutorial despre cum sa ne cumparam un domeniu,sau sa gazduim ceva pe un subdomeniu(NE MAI ESTE DE FOLOS CEA CE AM FACUT CU APACHE CAND VREM SA FACEM CE AM MENTIONAT MAI SUS?)
    2.Intrati unul din admin pe situl meu si zicetzimi am facut cam ceia ce trebuia sau ma apuc de vandut floarea soarelui va rog)!
    Craciun fericit ,sanatate,fericire si nu in ultimul rand SANATATE ca resrul cumparam cu bani !!!!!
    Multumesc anticipat

  19. cum pot sa se faca inregistrarile rara confirmare mail ca io sunt pe rds si am portu 25 blocat si asta e portu de la mercury.astept raspuns.

  20. sau pot sa schimb portul?

  21. Martzy.
    Nu se schimba portul ca asa vrei tu,aici sunt niste protocoale care trebuiesc respectate,cel mai bine incerci sa deblochezi portul lui de baza.
    Si trebuie sa stii ca mercury nu este tocmai user friendly si daca vrei sa-ti faci un server mail incearca sa gasesti alta aplicatie,dar avind in vedere ca esti si pe rds (nu ai ip static) si din cite vad eu ai ginduri serioase iti recomand un cont de hosting pe un server public.
    Atunci cind ai un website este necesar sa ai un ip static,fie le shared sau dedicated, pentru functionarea optima a serverului.
    Preturile pentru hosting incep de la 2 sau 3 euro pe luna si nu-ti mai bati capul cu computerul tau care trebuie sa-l tii tot timpul pornit atunci cind ai un site.

  22. Matzi.
    Pina una alta este o idee buna sa te antrenezi pe serverul tau acasa ca sa te deprinzi bine cu ftp-ul si editarea fisierelor de pe server .
    Trebuie sa le stii bine pe astea inainte sa treci pe un server public,ca pe acel server poate n-o sa-ti placa sculele lor si o sa le folosesti pe ale tale cu care te-ai obisnuit bine.
    Mult noroc si rabdare si nu-ti mai bate capul cu mercury ca nu-i mai nimic de capul lui,tocmai de aceea nici nu l-am prezentat.
    Salutare si te mai asteptam.

  23. poi de asta am si zis sal fac pe pc personal ca sa mai invat.facusem un tracker dar mam lasat si mam apucat de joomla.lam facut si pe pc personal si mergea bine si lam pus pe un host gratuit sa vad cum se comporta si cand vreau sa instalez o tema eu o copiez in templates pe ftp si mio vede in joomla dar cand o dau sa fie defaul imi zice cand intru pe site ceva ca nu am acces.ai vreo solutie?

  24. Salut,
    Eu pana azi nu stiam de acest Joomla, insa am o intrebare: eu am inceput sa fac un site in php (cu html, javascript, si ce mai trebuie), l-am facut cat de cat, de la 0, si as vrea sa stiu cum l-as putea integra cu acest Joomla? adica nu prea imi place cum a iesit designu, si vreau sa fie ceva in genul Joomla. ce trebuie sa fac?

  25. am rezolvat problema.nici nu era problema problema eram eu ca luam templates pentru joomla 1.0 nu petru 1.5 cum am eu si de aia nu mergea.

  26. Cristi, te rog fa un tutorial si cu configurarea MercuryMail din XAMPP pentru trimiterea mailurilor. eu am scripturi php care trimit mailuri unor utilizatori, insa nu functioneaza. nu pot trimite mailuri de pe localhost. am incercat cu QK SMTP Server 3, a mers de vreo 3 ori, a trimis mailuri pe yahoo, dupa aceea nu a mai mers
    Mersi

  27. configuration->MercuryS SMTP Server->Connectino Control si debifezi Do not permit SMTP relaying of non-local mail.Incearca asa Sorine si vezi daca merge.

  28. Trebuie sa setez si ceva porturi in php.ini? la SMTP Server ce pun? localhost? stiu ca portul e 25. in MercuryMail doar atat trebuie configurat? multi zic ca trebuie sa am un server de mail, de le localhost nu merge sa trimit mailuri..

  29. esti pe rds?daca da nu merge sa trimiti mail de pe localhost ca e blocat portu 25.

  30. Gelu Andries a zis

    Super tutorialul.Multumesc.Pentru cei care sunt pasionati de servere merita sa incerce Windows Home Server,o varianta mai usoara decat Windows Server ,facuta pentru cei care au mai multe calculatoare si au nevoie de o solutie de back-up.se leaga foarte bine pentru cei care au blocate porturile de catre providerul de internet cu DYDNS.Nu stiu si sunt curios daca ar merge creata o pagina de web pe el.

  31. Gelu Andries a zis

    Ce ziceti de FreeNas?Un tutorial despre acest free server se poate?Cu MULTUMIRI!

  32. coman marius a zis

    Salut, sunt incantat de site-ul tau si te felicit pentru continutul deosebit. Am o intrebare: Cum se pot downloada tutorialele de pe site tau pt a le avea pe calculator, mentionez ca am o legatura mai proasta la internet si mi-ar fi de ajutor pt ca ceea ce ma intereseaza cunosc dar anumite amanute imi scapa. Prin downloadare pot sa localizez in fisierul video mai repede ceva.

    Multumesc anticipat,
    Coman Marius
    Targoviste

  33. Coman Marius.
    Noi ne simtim foarte prost cind cineva incearca sa download-eze aceste tutoriale pentru ca cu toate ca ele sunt gratuite asta nu este de ajuns in Romania .
    Acest server nu este unul de download si daca incepe lumea sa descarce incarcarea serverului creste si site-ul o sa mearga destul de prost , si daca aceasta incarcare continua cei cu hostingul ne maresc pretul pentru gazduire cu toate ca platim destul de mult si noi trebuie sa scoatem si mai multi bani din buzunar pentru ca dorim sa facem ceva gratuit, iar in curind o sa realizam ca pentru ce vrem noi sa facem trebuie mult prea mult si o sa renuntam,dar voi o sa ramineti cu tutorialul in hard. MERITA ???
    Asa este in Romania,tu vrei sa faci ceva gratiut si lumea tot nu-i multumita .
    Daca doresti sa le vizionezi in conditii bune foloseste browserul opera si lasa-l sa ruleze un tutorial sa-si umple cache -ul .

  34. Pot sa fac site prin router.Am ip dinamc(rds) si am facut adresa pe dyndns, iar cand incerc sa ma conectez intra pagina de la router.

  35. Pot sa fac site prin router.Am ip dinamc(rds) si am facut adresa pe dyndns, iar cand incerc sa ma conectez intra pagina de la router.Dar cand ma conectez la filezilla functioneaza.

  36. Am reusit sa fac era din setari la router.

  37. Robciuc Ionut a zis

    Am o intrebare, de exemplu imi creez un site cu acest XAMPP, si daca, calculatorul meu e inchis, dupa aceea nu mai merge sa intru in site?…adica prietenul meu sa vecina mea?

    Va rugam sa imi raspundeti la acest mesaj pls: e-mail: [email protected]

  38. @Robciuc Ionut:
    Normal,tu daca opresti televizorul mai poti vedea vre-un film la el?

  39. Robciuc Ionut a zis

    Mersi admin, si vreau sa va felicit pentru singurul site din Romania care preda asemenea tutoriale. Pot spune ca site-ul vostru este o premiera. Bafta in continuare.

  40. Ardelean Ionut a zis

    Frumos tutorial.Aveti un site serios si de calitate.Multumim pentru asemenea tutoriale.Tine-ti-o tot asa.

  41. Am si eu o problema!
    Nu reusesc sa accesez site-ul de pe un alt calculator decat cel de acasa.Pe acesta functoneaza si prin IP si prin localhost.
    Precizez ca sunt la RDS iar paginile ce compun site-ul sunt scrise in notepad simplu si incep direct cu , nu au introducerea .
    Care ar putea fi problema????

  42. Precizez ca sunt la RDS iar paginie ce compun site-ul sunt scrise in notepad simplu si incep direct cu eticheta html, nu au introducerea Doctype…..samd.
    Care ar putea fi problema???
    Help plz!

  43. @Plesan:
    Ai solutia in acest tutorial.
    https://www.videotutorial.ro/?p=729
    Tu ai un IP dinamic si trebuie sa folosesti o aplicatie ca cea din tutorial care update-aza IP-ul la fiecare schimbare.

  44. salut am si eu o problema !!!
    Cand dau pe adresa ip sa intru in loc de “http://localhost”,pun adresa ip,si imi apare pagina de configurare a modemului meu de internet !!! Ce as putea sa fac ? Ajutatima va rog !

  45. @Ciprian:
    Trebuie sa faci port forwarding, vezi ca avem noi un tutorial !
    Cind cineva vrea sa te viziteze din internet se loveste de routerul tau, trebuie sa faci o regula ca sa-l inveti pe router sa directioneze traficul spre pc-ul pe care ai serverul.

  46. bruce_lee_mit a zis

    Va-m mai intrebat stie cineva cum se poate creea un site cu programe,antivirusi etc.???De ce i-mi permite numai muzica si foto?

  47. Foarte bun tutorial bravo Cristi se vede ca esti un geniu,tino tot asa.

  48. salut cristi te urmaresc de mult timp dar numai atat!!!
    acum mam gandit sa-i fac la fata un site,legat de activitatile ei.
    problema e ca nu stiu sa-i pun filmuletele pe el
    daca ma poti ajuta ar fi ok, siteu e facut cu joomla.
    mersi mult

    ps.ai o rabdare de invidiat sa faci asa ceva esti tare

  49. @folo:
    Iti recomand sa treci pe platforma wordpress daca nu te descurci pe joomla, sau poate ai putina rabdare pina o sa revin cu un tutorial despre integrarea de plugin-uri in joomla.
    https://www.videotutorial.ro/?p=1133
    In acest tutorial video vei vedea cum se pune un clip video pe platforma wordpress .
    O sa revin cu citeva tutoriale in care o sa detaliez despre joomla si despre wordpress, bineinteles o sa mai prezentam si alte CMS-uri cum ar fi drupal, xoops, mambo (fratiorul lui joomla) etc.

  50. misto tutorial!!!!!!!
    baieti da unde se pot gazdui gratuit un site????????????daca ma ajutati va rog….am facut unul si nu am unde sa-l gazduiesc

  51. l_james_cavaliers2 a zis

    crsiti baga`ma in lista sa te intreb niste chestii legate de xampp..l_james_cavaliers2 ms

  52. unbray a zis

    foarte bun tutorialu dar am o intrebare

    ca sa ruleze siteul non-stop treb sa ti pc deschis non-stop cu aplicatia deschisa XAMPP control Panel Application ???

  53. Adrian a zis

    @unbray: Sa spus si in tutorial ca da…urmareste-l cap-coada!!!

  54. unbray a zis

    dar asta nu se poate face cumva, ceva ca sa nu tin tot timpul deschis. ?

  55. alexandru a zis

    Salut Cristi,

    Foarte bun tutorialul tau. Chiar am avut ce invata.
    Vin cu o singura intrebare. Am instalt joomla pe pc-ul meu, acuma cum il urc pe server? Ininate de asta lucram cu web page maker, era ceva de inceput si il urcam pe server cu core ftp, insa la joomla nu e chiar atata de simplu de urcat.
    Astept un raspuns.
    Multumesc anticipat,

  56. scarlat dan a zis

    salut
    pentru Linux nu faceti un tutorial?
    eu am Ubuntu 9.04
    ar fi bine sa faceti tutoriale si pentru LINUX

  57. @scarlat dan: Pt Linux in special pt Ubuntu gasesti suport pe siteul oficial,in limba romana,plus ca comunitatea romana Linux pune la dispozitie un canal de mirc unde ti se ofera gratuit suport in limba romana,24 din 24…intri pe canalu lor de mirc si stai de vorba cu ei,le spui problema,ce vrei sa faci si ei te vor indruma…

  58. scarlat dan a zis

    ok man
    merci frumos
    eu m-am referit
    daca puteti face tutoriale si pentru Linux la modul general
    nu numai pentru Xampp
    oricum multumesc pentru sfat

  59. @scarlat dan: Avem si cateva tutoriale despre Linux,scrie la search: Linux,linux pe stick,kiwi linux,mandriva…da enter si vei gasi

  60. Foarte ajutator multumesc

  61. Paul Buzau a zis

    sunteti cei mai tari va respect foarte mult

  62. buna treaba,ca tot am vazut aia cu sondajele in joomla,ar fi ok sa faceti sondaje pe diverse teme si domenii,numai bine

  63. cainii_zapezii a zis

    am si eu o intrebare ,cand deskid localhost nu imi deskide ca la voi wamp pe fondul acela portocaliu ci direct wampserver cel pe fundalul albastru/bleu si nu stiu cum sa imi setez parola si userul iar cand deskid xampp control panel si dau start la msql si apache nu imi pornesc,adica imi zice ca pornesc dar nu pot intra in administrator doar la filezilla imi porneste . in rest super tutoriale si super baieti suntei ca stati si ne raspundeti .multumesc

  64. Salut foarte frumos tineti-o tot asa. puteti sa intrati pe “http://aboutall.selfip.com” si sa imi spuneti ce modificari ar trebui sa fac.

  65. buna! cum as putea sa gazduiesc un site partener/??
    BFT

  66. super…excelent…. cu ajutorul lui am reusit.multumesc.
    eu nu intodeauna sunt legat la internet si as vrea sa stiu daca pot
    da jos acest tutorial vidio despre cum sa faci un site cu ajutorul joomla m-ar ajuta la serviciu unde am timp dar nu am internet.sunt incepator si e prima oara cind fac un site.multumesc

  67. am citit regurile si nu sunt ineresat sa-l pun in alta parte.
    daca poti sa-mi reomanzi o carte sau alceva in care sa scrie
    despre crearea site-lui cu ajutorul joomla ar fi si mai bine.
    iti multumesc.

  68. @cristipd: este interzisa downloadarea tutorialelor,in caz contrat vei fi banat(ti se va restrictiona accesul pe site aici) Foloseste un soft de captura ca sa filmezi tutorialul nu sa-l descarci!! Noi am prezentat Snagit intr-un tutorial,scrie sus la search asa: Snagit,da enter si vei gasi tutorialul! Cu ajutorul lui poti “filma” tutoialul nostru,daca cunosti alt soft de captura pt asta esti liber sa-l folosesti dar nu sa downloadezi tutoriale! (pt a “filma” tutorialele noastre poti folosi Cam Studio care e free)

  69. cristipd a zis

    multumesc pentru informatie, am sa incerc sa-l capturez.

  70. Am nevoie de un mare ajutor din partea adminului.. daca nu este mare deranjul. Cum as putea posta sa zicem un radio pe interfata siteu-lui de exemplu sa-l pot deschide macar cu un media player dar pe interfata siteului…daca este mult de explicat te rog contacteaza : alex_the_axel daca nu este complicat posteaza pe site multumesc mult.

  71. @Alex:
    Acesta problema este una destul de complexa si necesita cunostinte destul de avansate din partea ta.
    In alta ordine de idei acest lucru se incadreaza in sfera profesionala a website
    Problema ta esete destul de specifica si nu poate fi tratata in cateva randuri si noi nu vom putea sa te contactam pentru ati rezolva problema ta personala pentru ca avem foarte multe lucruri de facut aici pe site
    Ca sa faci asta trebuie deja sa ai o pregatire bunicica in limbaje de programare si nu numai
    Trebuie sa ai deja un site functional
    Providerul tau de hosting trebuie sa fie de acord cu streming-ul tau de date.
    Acest proiect nu este ca un executabil care il lansezi si ii dai next,next,next
    Cel mai bine ne trimiti un e-mail cu situatia clara si nivelul tau de cunostinte si vom vedea daca ai putea tu singur sa dezvolti un asemenea proiect sau daca va trebuii sa apelezi la un profesinist

  72. am si eu o intrebare pe care cred ca o pun pe siteu-l potrivit..cum pot pune un media player pe un webpage, forum , orice vreau ca prin acel media sa se deschida un radio online mersi si sper sa pot fii ajutatsa inteleg ca necesita mai mult de 2 clickuri… ca radio-ul sa se poata deschide cu un media player am gasit ceva cu ajutorul tau din tutorial( mersimult) si am postat un fel de media player pe acel “blog” cu joomla , ai cunostinte foarte avansate in domeniul calculatoarelor si pentru asta te respect.. acum a intervenit o alta problema cand incerca sa ma loghez ca admin primesc o erroare : Fatal error: Call to undefined method stdClass::onAuthenticate() in C:\xampp\htdocs\joomla\libraries\joomla\user\authentication.php on line 121″… sper sa se poata rezolva problema . mersi inca o data

  73. as vrea putin ajutor din parta voastra daca se poate,sunt incepator si nu prea stiu multe despre paginile web.
    au urmarit tutorialu despre serverul xampp am reusit sa-mi instalez serverul am creat o pagina cu joomla,o baza de date in php totul a mers perfec exact ca in tutorialul vostru,acum as vrea putin ajutor nu reusesc sa pun pagina pe un domeniu vas fi recunoscatori daca mati ajuta va multumesc si astept raspuns

    • Nu stiu daca ai cum sa pui pagina pe un domeniu, poate vrei sa pui CMS-ul joomla pe un server si sa-ti achizitionezi un domeniu .ro sau sa inchiriezi unul .com .
      Noi avem tutorial despre hosting, dupa ce-l urmaresti revin-o si spune-ne ce neclaritati mai ai.
      Cu mutatul lui joomla este muylt de vorbit, mai bine iti faci altul pe serverul care o sa-l inchiriezi, daca vrei bineinteles.
      Vorbim dupa ce vezi tutorialul cu hostingul, cauta-l si tu la sectiunea internet sau cu motorul de cautare, scri si tu “hosting”.
      Imi spui dupa aceea ce nelamuriri mai ai, vizionare placuta.

  74. In primul rand vreau sa spun ca face-ti o treaba grozava , si va multumesc pt asta pt ca scoate-ti lumea din necazuri si ne si luminati :).

    Acum ce problema am eu . Am instalat Joomla pas cu pas da nu stiu ce se intampla am niste erori gen “ Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in D:\xampp\htdocs\Joomla\libraries\joomla\cache\handler\callback.php on line 99

    Va multumesc pentru ajutor astept raspunsul vostru .

  75. Gata am reusit ..dupa ce am stat toata ziulica si am cautat in sfrasit sunt fericit (vb vine). Deci ca sa problema era de la xampp-ul meu , era versiunea XAMPP 1.7.2 si contine PHP 5.3.0 iar joomla nu lucreaza pe acel php. Asa ca am dezinstalat xampp-ul si am instalat versiunea 1.7.1, am instalat si joomla si voila acum totul merge ca la carte.

    O zi buna va doresc si succes in ceea ce faceti .

  76. PrivighetoareA a zis

    Am reusit sa fac si eu un site.
    Cu ajutorul tau…dar tin sa mentionez :
    Joomla merge doar cu xampp 1.7.1
    ………nu mai puneti url-uri……
    Am gresit eu ceva…. dar asa-i la inceput.
    In rest ..mersi mult…mai am de invatat.

  77. PrivighetoareA a zis

    Scuze pentru url..meu……din greseala si din graba.

  78. Zvanca Alin Ionut a zis

    Buna !!

    Am ceva “zic eu” experienta in domeniul html dar incercand sa fac un site (pe nici o platforma)dar am dat peste o problema,javascripturile.Am incercat sa adaug un search box , sau un file upload sau alte chestii de genu dar prin multe cautari pe internet am dedus ca aceasta problema poate fi rezolvata daca paginile ar fi php si nu html.

    Daka stie cineva vreun videotutorial sau chiar un tutorial simplu pentru siteuri in php sau cum se pot adauga scripturi in joomla sau cum se pot schimba template-urile la joomla va rag postati.

    Multumesc anticipat!!

  79. Zvanca Alin Ionut a zis

    cristi te rog bagama si pe mn in lista te rog frumos vreau sa te intreb cate ceva [email protected]

  80. sal am facut exact ca la tine dar dece imi da astaea ma poti ajuta
    Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\Joomla\libraries\pattemplate\patTemplate.php on line 1424

    Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\Joomla\libraries\pattemplate\patErrorManager.php on line 202
    te rog mult !!

  81. Pai asta e din cauza ca ai xampp ultima versiune incearca sa folosesti xampp 1.7.0 sau chiar 1.6.0 ca nare nimic

  82. sall , nu prea am inteles cm se face , dak te mai uiti pe aici poti sa adaugi in lista de yahoo yo-aly_1993 pls vreau sa imi explici o chestie te rog foarte mult

  83. se face foarte simplu un sites pe joomla eu am facut si cu host free dac vreti sa ma credeti si imi este foarte simplu cei care doiresc sa intre pe ID MESS:adryano.symy Le multumesc celor de la videotutorial.ro in special lu Cristi

  84. Am incercat sa instalez apache, dar nu vrea, pur si simplu, executabil separat sau integrat in xampp. Nu explica de ce nu se instaleaza, pur si simpu refuza. Ce cauza ar fi? Ce trebui sa modific in calc. ca apache sa aiba portul lui si cum? Problema asta nu se pune in tutorial. Ce alte programe nu sunt compatibile? sau exista vreun fel de server incompatibil in windows? Probabil cele care folosesc netul. Am IDM,browsere, Yahoo mess, Kaspersky… In rest, felicitari pt videotutoriale. Sunt foarte instructive.

    • Costy: Am incercat sa instalez apache, dar nu vrea, pur si simplu, executabil separat sau integrat in xampp. Nu explica de ce nu se instaleaza, pur si simpu refuza. Ce cauza ar fi? Ce trebui sa modific in calc. ca apache sa aiba portul lui si cum? Problema asta nu se pune in tutorial. Ce alte programe nu sunt compatibile? sau exista vreun fel de server incompatibil in windows? Probabil cele care folosesc netul. Am IDM,browsere, Yahoo mess, Kaspersky… In rest, felicitari pt videotutoriale. Sunt foarte instructive.  

      Nu are cum sa nu mearga, mai mult ca sigur Windowsul tau e “ravasit” mai fa si tu un reinstall de windows. Mai ales ca ai Kaspersky, esti sigur ca nu a sarit Kaspersky cand vroiai sa instalezi si ai dat block? Nu cumva ai Kaspersky setat sa ia deciziile automat si atunci inseamna ca el o sa blocheze fara sa-ti zica ce!!! Priveste tutorialul cu Kaspersky si seteaza-l cum trebuie, cand il instalezi te intreaba: “Vrei ca Kaspersky sa ia singur deciziile cand sunt depistate amenintari sau doriti sa fiti notificati si sa luati dumneavoastra deciziile?” Invatati sa va setati softurile de securitate corespunzator si nu le mai lasati pe automat pt ca nu intotdeauna iau cele mai bune decizii!!! Daca vrei sa privesti tutorialul cu Kaspersky scrie sus in casuta “cauta pe videotutorial.ro…” de sus din dreapta: Kaspersky, da enter si vei gasi tutorialele. Vezi ca sunt 3 tutoriale despre Kaspersky ideal ar fi sa le privesti pe toate 3 pana la capat daca vrei sa intelegi ceva.

      • Adrian:
        Nu are cum sa nu mearga, mai mult ca sigur Windowsul tau e “ravasit” mai fa si tu un reinstall de windows. Mai ales ca ai Kaspersky, esti sigur ca nu a sarit Kaspersky cand vroiai sa instalezi si ai dat block? Nu cumva ai Kaspersky setat sa ia deciziile automat si atunci inseamna ca el o sa blocheze fara sa-ti zica ce!!! Priveste tutorialul cu Kaspersky si seteaza-l cum trebuie, cand il instalezi te intreaba: “Vrei ca Kaspersky sa ia singur deciziile cand sunt depistate amenintari sau doriti sa fiti notificati si sa luati dumneavoastra deciziile?” Invatati sa va setati softurile de securitate corespunzator si nu le mai lasati pe automat pt ca nu intotdeauna iau cele mai bune decizii!!! Daca vrei sa privesti tutorialul cu Kaspersky scrie sus in casuta “cauta pe videotutorial.ro…” de sus din dreapta: Kaspersky, da enter si vei gasi tutorialele. Vezi ca sunt 3 tutoriale despre Kaspersky ideal ar fi sa le privesti pe toate 3 pana la capat daca vrei sa intelegi ceva.  

        Multumesc, Adrian , pentru promptitudinea cu care ai raspuns. Intr-adevar, am dezinstalat Kaspersky si a mers; Windows-ul nu avea nimic, dar antivirusul era proaspat instalat, nu am avut timp sa il setez in training mode si nu a aparut niciun popup. Greseala mea, admit. Am urmarit tutorialele si au fost interesant prezentate. Felicitari si multumiri echipei Videotutorial.ro pentru tot ce au facut pentru cei care nu cunosteau programele prezentate si operarea acestora. Chiar am recomandat site-ul unor prieteni sau colegi care nu cunosteau utilitatea unor programe cum ar fi Acronis.

  85. Excelent videotutorial. Felicitari Cristi! As vrea sa stiu daca se poate crea cu Joomla un magazin virtual. Multumesc.

  86. Salut…..Cristi te rog sa imi spui dc nu pot sa vad filmuletele….apas pe play..si nu se intampla nimic…te rog spune-mi…imi plac foarte mult tutorialele tale:)…

  87. Salut Cristi nota 10 si pt tutorial si pt videotutorial.ro nu sa mai facut asa tutoriale in romania 🙂

  88. Sunt incantat de munca voastra! Va multumesc! Pentru cei care doresc sa faca ceva, sa invete anumite lucruri, fara sa studieze din greu, sunteti o poarta spre reusita. Primii pasi sunt cei mai grei dar cu sustinerea voastra vom invata sa mergem sau sa alergam in spatiul virtual, dupa dorinta si ambitia fiecaruia. Bravo din toata inima!

  89. multumesc mult pentru tutorial.acum am situl meu.sunteti the best ..in acest domeniu in romania

  90. Dorinel Culea a zis

    Vreau sa spun ca acest tutorial este super adevarat.
    am inteles cum se lucreaza in JOOMLA, tin sa mentionez ca pana in momentul de fata am lucrat doar cu ADOBE dreamveawer cs4, dar mi sa parut limitat la unele aplicatii tip PHP, asa ca m-am hotarat sa incerc si eu un site in JOOMLA,si am gasit aici acest tutprial.Va urma sa vad cum il voi urca pe HOST,poate veti creea un tutorial despre modul de UPLOAD are pe Host a unui site Joomla

    • Dorinel Culea: Vreau sa spun ca acest tutorial este super adevarat.
      am inteles cum se lucreaza in JOOMLA, tin sa mentionez ca pana in momentul de fata am lucrat doar cu ADOBE dreamveawer cs4, dar mi sa parut limitat la unele aplicatii tip PHP, asa ca m-am hotarat sa incerc si eu un site in JOOMLA,si am gasit aiciacest tutprial.Va urma sa vad cum il voi urca pe HOST,poate veti creea un tutorial despre modul de UPLOAD are pe Host a unui site Joomla  

      Ne bucuram ca ai gasit interesant acest tutorial, vreau sa-ti spun ca noi mai avem o gramada de tutoriale pe aceasta tema si cred ca poti invata mult mai mult decat ai invatat in tutorialul despre joomla.
      https://www.videotutorial.ro/?cat=2530
      Vezi ca sunt mai multe pagini, in total sunt vreo 16 tutoriale doar pe acest subiect.
      Deasemenea poti gasii pe acolo si serie de 5 episoade despre crearea unui site de la zero prin diferite metode.

  91. Cristiiiiiiii multumesc omule..e foarte explicit tutorialul! 😀 am reusit sa fac site-ul..

  92. Foarte bun tutorialul!! Bravo !!! Am si eu o problema. Cand vreau sa deschid xampp control panel application si dau sa ruleze apache,mysql si filezilla apache si filezilla imi apare ca ele sunt pornite dar mysql nu ! Stie cineva care e probleme !! Plz ajutatima

  93. Am rezolvat problema !!!

  94. salutare am si eu o problema. sper sa imi poate da cineva o explicatie. am incercat sa downloadez apache si pe siteul din tutorial la sectiunea download.. nu am gasit nici o versiune 2.2.10 .. am dowloadat cam acelasi lucru mentionat in tutorial dar nu versiunea asta.. Problema mea este ca toate versiunile de pe acel site le-am downloadat si toate dau aceeasi eroare, am dat pe setup.si apoi apare”This installation package could not be opened. Contact the application vendor to verify that this is a valid Wondows installer pakage” CE sa fac ?

  95. salut, am cumparat gazduire si am avut surpriza ca de “Fantastico” sa nu am parte,in aceasta situatie unde instalez joomla, in ce director ?

  96. Salut ! Dupa parerea mea este un tutorial excelent.Felicitari,bafta mai departe si sanatate !

  97. Buna!
    Am o intrebare in legatura cu instalarea. La sfarsitul instalarii, dupa ce imi da mesajul ca instalarea a fost realizata cu succes si imi cere sa sterg folderul din care s-a facut instalare, sterg acest folder, dar cand trebuie sa intru pe platforma ca admin imi da eroare:

    Obiectul nu a fost gasit!

    URL-ul cerut nu a fost gasit pe acest server. Daca ati introdus URL-ul manual, va rugam verificati corectitudinea si incercati din nou.

    Obiectul nu a fost gasit!
    URL-ul cerut nu a fost gasit pe acest server. Daca ati introdus URL-ul manual, va rugam verificati corectitudinea si incercati din nou.

    Va rugam sa il contactati pe webmaster in cazul in care credeti ca aceasta este o eroare a serverului.
    Error 404
    89.38.228.76
    06/24/10 10:24:53
    Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1 mod_apreq2-20090110/2.7.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1

    Mentionez ca la mine nu imi apar foldere administrator, si nici templates, temp, xmlrpc si urmatoarele fisiere… am decat foldere de la cache la plugins, plus configuration.php ..

    Ma puteti ajuta ?

  98. super tutorial

  99. Super tutorial … ma ajutat foarte mult si ramane sa-mi ziceti daca va place ce am facut http://xsite.homeip.net/

  100. Multumesc pentru informatiile din tutoriale.Dar am o problema.Am instalat xamp-ul,am facut baza de date si apoi am pus parole . Cand am intrat in phpAdmin nu imi mai arata baza de date creata de mine si nici nu imi da dreptul sa mai fac alta. Aveti idee cum fac ca sa vad baza de date creata sau ce trebuie sa fac ca sa pot face alta baza de date in phpAdmin? Va multumesc anticipat.

  101. Felicitari pentru initiativa si pentru modul in care ati realizat aceste tutoriale.
    Intr-o luna am reusit sa fac un site pornind de la cunostiinte 0 doar cu ajutorul tutorialelor dumneavoastra.Sper sa va placa si dumneavoastra, atat site-ul cat si zona pe care o descrie daca o sa mergeti pe Transalpina.
    Acesta e site-ul: “www.transalpina.biz”. E doar un inceput, acum as dori sa mai lucrez la SEO. Ar fi util daca ati face tutoriale si pe aceasta tema.
    M-as bucura sa am un feedback de la dumneavoastra.
    Multumesc!

  102. dar WELCOME TO THE FRONT PAGE tot nu am inteles cum se schimba 🙂

  103. Navigand pe net,am dat de aceste tutoriale binevenite.Felicitari! Am reusit sa creez o baza de date. As vrea sa creez si un site, insa ma impotmolesc la instalarea Joomla.Cand deschid browserul tastand localhost merge.Daca introduc IP-ul meu imi apare eroarea 403 forbidden.Nu stiu ce-mi scapa.Ajutati-ma va rog. Multumesc!

  104. Dragan Gheorghe a zis

    Salut,imi puteti spune cum pot sa creez un site mai complicat,si pentru a plasa poze de exemplu sa platesti bani prin banca cu cardul,sau prin sms de la telefon,va multumesc!!!

  105. Foarte tare baieti. Foarte bun tutoriaelele voastre.
    Sa primiti inapoi cel putin pe cat dati.

    Spor

  106. deci e super bun tutorialul vostru pentru incepatorii.. si medii cum ai zis u ..
    GJ !

  107. Va salut din nou.Sunt tot eu,Alexandru,cel care a lasat ultimele doua commenturi la tutorialul Cum se face un website partea 2
    Tocmai urmaream tutorialul de mai sus despre joomla cand deodata s-a intrerupt si mi-a aparut urmatorul text : Server not found: rtmpe://89.34.23.236/simplevideostreaming/ . acelasi text imi apare si cand vreau sa vizualizez tutorialele despre creeare site-uri web. Va rog,dati-mi si mie un raspuns,ati scos filmuletele sau este o problema care va fi remediata??

    • Adrian-admin a zis

      Alexandru: Va salut din nou.Sunt tot eu,Alexandru,cel care a lasat ultimele doua commenturi la tutorialul Cum se face un website partea 2Tocmai urmaream tutorialul de mai sus despre joomla cand deodata s-a intrerupt si mi-a aparut urmatorul text : Server not found: rtmpe://89.34.23.236/simplevideostreaming/ . acelasi text imi apare si cand vreau sa vizualizez tutorialele despre creeare site-uri web. Va rog,dati-mi si mie un raspuns,ati scos filmuletele sau este o problema care va fi remediata??  Citeaza-ma

      Nu a scos nimeni nici un tutorial. tutorialul este la locul lui si ceilalti cititori iti poate confirma asta. cumva folosesti Internet Explorer? Daca da, incearca sa intri cu alt browser. avem tutoriale despre toate browserele de pe piata. Firefox, Opera, Google Chrome, Safari
      Nu trebuie decat sa scrii sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra unul din numele mentionate mai sus, dai enter si vei gasi tutorialele. Esti sigur ca ai ultima versiune de flash player? Ultima versiune de flash player fiind: 10,1,85,3
      Ca sa vezi ce versiune de flash player ai, dute pe un clip video, pe orice site, da click dreapta pe acesta si alege din meniul contextual “About Adobe Flash Player…” ti se va deschide un nou tab si acolo iti va spune care este ultima versiune si ce versiune ai tu. Ar trebui sa iti apara in acel nou tab un tabel micut in care sa scrie: “You have version 10,1,85,3 installed”

      Nu mai posta comentarii aiurea. Pentru ce ai postat comentariul in care ai scris: “…..” ??? Ce rol are acel comentariu?

  108. salut am si eu o problema am resusit tot tutorialul dar din
    greasala am sters ceva si imi arata o eroare ma poati ajuta te rog

    404 – Component not foundYou may not be able to visit this page because of:

    1.an out-of-date bookmark/favourite
    2.a search engine that has an out-of-date listing for this site
    3.a mistyped address
    4.you have no access to this page
    5.The requested resource was not found.
    6.An error has occurred while processing your request.
    Please try one of the following pages:

    •Home Page

    If difficulties persist, please contact the System Administrator of this site.

    Component not found

    astept un raspuns nu stiu in ce mam bagat daca e astept pe id de mess dj_bombonel te rog

  109. buna,am si eu o intrebare,am cumparat domeniu/hosting de la o firma recomandata de dvs.si dupa 2 zila m-a lasat sa intru in control panel de unde se poate face destule modificari asa cum stiti..
    intrebarea mea este cum pot afla propria pagina de site???s-au cu ajutorul cui pot intra in interfata site-ului.
    multumesc anticipat,am invatat multe lucruri prin voi.
    cu mult respect

  110. E foarte frumos si bine facut tutorialu,dar nu am reusit sa imi instalez site-ul meu personal care e facut cu php5 si smarty.Poate stie cineva.

  111. astept un tutorial cu migrarea de la joomla 15 la joomla 16

  112. yo salut . deci am instalat Xampp am urmat toti pasii din tutorial da cand scriu ip in search bar in mozzila nu imi apare nimic imi scrie
    “The connection has timed out

    The server at 46.102.6.232 is taking too long to respond.

    The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
    moments.
    If you are unable to load any pages, check your computer’s network
    connection.
    If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
    that Firefox is permitted to access the Web.”

    • Dami toate datele ex domeniu si datele tale si iti dau de proba un cont demo pe admin.zpanelhosting.eu. Daca esti multumit te invat sa faci asa si pe calculatorul tau. Iti trebuie un calculator cat de cat performant, un router si ip static si dupa ip pe care l-ai furmizat este static. Esti in aceeasi retea ca si mine

  113. Foarte bun tutorialul, dar daca am IP dinamic ce fac?

    • AdrianGudus a zis

      john:
      Foarte bun tutorialul, dar daca am IP dinamic ce fac?

      Folosesti DynDNS despre care avem tutorial. Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: DynDNS pentru ip dinamic, dai enter si vei gasi tutorialul

  114. Am si eu o problema in legatura cu XAMPP , si anume mie imi pornesc toate mai putin MySQL , daca nu bifez casuta si dau start porneste fara probleme dar cand bifez casuta se opreste 😐 Ma puteti ajuta va rog frumos??

  115. ink astept un raspuns la intrebarea mea dar pe langa asta vreau sa va multumesc ptr. acest tutorial de prezentare foarte bun 😀

  116. pe site-ul acesta poti pune ict vrei da milioane de vidio ?

  117. Buna,frumos tutorial dar cred ca ar trebui dezvoltat putin mai mult subiectul Joomla.Daca se poate m-ar interesa un tutorial despre cladirea unei comunitati mici..prezentare a unor pluginuri unelte utile si mai ales lipirea site-ului cu un forum astfel incat useri ce se logheaza pe site sa poata trece pe forum fara a se loga dinou.urcarea unui radio pe site si niste joculete interactive pe care useri sa le joace intre ei..un games room

    Si as mai avea doua intrebari daca imi poate raspunde cineva
    1_ ash vrea sa creez in gimp o imagine pe care sa adaug niste butoane cu trimitere la anumite pagini din site apoi sa postez imaginea pe main page insa nu stiu ce ar trebui exact facut sa functioneze

    2_ Am observat in ultimul timp o multime de site-uri cu filmeonline subtitrate
    si nu pot crede ca toti au servere dedicate sau licente pentru postare a acelor filme deci presupun ca ei iau linkuri sau codu de la anumiti provideri mai mari intrebarea este care ar fi aceia si cum ash putea face si eu ceva asemanator

  118. Salut,am o problema ca nu-mi intra pe site cand modific in ht docs la “index.php” modific dar nu-mi intra ce-mi trebuie in browser,de exemplu cand scriu xampp la index.php pe browser imi da eroare,care ma puteti ajuta add la anreisurugiu

  119. Imi place de modul in care prezinti:)ai talent,gg

  120. yep Cristi cind stam la o bere… am invatat multe de la tine :)))

  121. Totul e ok,dar mai sus la site imi apare eroarea asta deasupra paginii: Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396 🙁

    • Vlad:
      Totul e ok,dar mai sus la site imi apare eroarea asta deasupra paginii: Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

      </block
      la fel si mie 🙁

  122. Buna am urmat oti pasii din videotutorial, cand sa intru pe siteul joomla pe back imi apare o eroare si nu imi da drumul sa intru in optiuni eroarea este Strict Standards: Static function JDatabase::test() should not be abstract in D:\xampp\htdocs\joomla\libraries\joomla\database\database.php on line 350

    Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in D:\xampp\htdocs\joomla\libraries\joomla\cache\cache.php on line 394

    Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in D:\xampp\htdocs\joomla\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

    Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in D:\xampp\htdocs\joomla\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

    Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in D:\xampp\htdocs\joomla\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

    ceva in genul asta repetat de mai multe ori. va rog sa ma ajutati !!!

  123. Buna,
    Foarte tari tutorialele voastre, dar hai sa va incui un pic 😀 Am uitat parola de la joomla si site-ul e urcat pe un domeniu. Nu vreau sa reinstalez joomla pe domeniul respectiv ca mi-e sa nu se duca naibii tot site-ul. Ce fac? Ideea e ca nu stiu cum sa imi accesez mysql-ul sa intru sa modific jos_users pentru ca ghinion de nesansa nu mai am nimic salvat nici in calculator 🙁
    Deci …. un sfat ceva?
    Multzam maxim!!!!!

    • Fifi:
      Buna,
      Foarte tari tutorialele voastre, dar hai sa va incui un pic Am uitat parola de la joomla si site-ul e urcat pe un domeniu. Nu vreau sa reinstalez joomla pe domeniul respectiv ca mi-e sa nu se duca naibii tot site-ul. Ce fac? Ideea e ca nu stiu cum sa imi accesez mysql-ul sa intru sa modific jos_users pentru ca ghinion de nesansa nu mai am nimic salvat nici in calculator
      Deci …. un sfat ceva?
      Multzam maxim!!!!!

      Salut,
      Daca ti-ai uitat parola de la Joomla intra pe contul tau de hosting la File Manager -> public_html si cauti fisier-ul configuration.php, dai click pe el apoi dai Code Editor si te uiti in fisier dupa “var $password” si o sa vezi parola de administrator joomla.

      • Vasi: Salut,
        Daca ti-ai uitat parola de la Joomla intra pe contul tau de hosting la File Manager -> public_html si cauti fisier-ul configuration.php, dai click pe el apoi dai Code Editor si te uiti in fisier dupa “var $password” si o sa vezi parola de administrator joomla.

        Multumesc mult de tot, dar ca sa fac chestia aia se presupune sa am un cpanel de la firma de unde am eu hostul pentru ca altfel nu am cum, deci baza de date era la mine in calculator cu ftp, phpadmin si alte nebunii de genul 🙁 inclusiv joomla. Cum o “bucurie” de asta nu vine singura 🙁 hardul cu tot e aveam a crapat 😐 de tot si irevocabil, adica orice as incerca si prin orice mijloace, nu reusesc sa mai salvez nici macar jumatate din el pentru ca pocneste, trozneste si apare ecranul albastru. Tot ce pos sa fac este sa intru cu un mini xp butat de pe un cd dar nu ma lasa sa salvez…. Multumesc oricum. O sa incerc sa vorbesc si cu cei unde am hostul sa vedem daca pot ei cumva din server sa ma ajute sa recuperez parola respectiva 🙁 altfel… Ma apuc, reinstalez tot si o iau de la capat si asta e 🙁
        Multzam oricum

  124. Razvan Valentin a zis

    Va salut cu respect si multe felicitari pentru lectiile pe care ni le oferiti,insa am o problema la instalarea joomla in pasul 6:in momentul cand apas”Install sample data” imi apare o eroare ce spune cam asa:”Error:the xml response that was returned from the server is invalid”.Credeti ca ma puteti ajuta spunandu-mi ce e de facut in cazul acesta?
    Va multumesc anticipat si la cat mai multe tutoriale folositoare!

  125. Am facaut exact ca in tutorial simi da o eroare . astai eroarea Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\xxx\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422 si ce trebue sa modific de aici ca sa mearga $this->_handler = JCacheStorage::getInstance($this->_options[‘storage’], $this->_options);
    }
    return $this->_handler;

  126. salutare, toate bune si frumoase pana am ajuns la pasul 6 din instalarea joomla (Configurare) acolo cand ii dau “InstalSampleData” imi da o eroare si anume: Error: the XML response that was returned from the server is invalid. nu imi dau seama de unde ar putea fi, poate puteti sa ma ajutati. Multumesc.

  127. mie nu misa instalat mostra

    cum o pot instala?

  128. salutare echipei videotutorial faceti o treaba excelenta tote tutorialele sunt extrem de interesante avem ceva de invatat dar eu vreau sa va rog sa faceti un tutorial folosind WYSIWYG Web Builder pentru site-uri are multe chestii in el dar as vrea sa invat cum se foloseste acest program si cam ce ar trebui sa facem din meniul din stanga programului pentru comentarii, pentru logare,recuperare parole si toate chestiile ale de logare, de plata prin internet tot in programul WYSIWYG Web Builder multumesc si felicitari inca odata.

  129. Cand faceti un tutorial despre cum putem creea un site de anunturi cu joomla?
    Sau cum putem face un site de anunturi cu orice altceva?
    Va multumesc!

  130. am si eu o rugaminte va rog puteti face un tutorial cum se introduce intr-un site rubrica de comentarii adica sa poata comenta orcine pe site-ul meu eu mi-am facut un site si vreau sa bag in site ca sa poata oamenii sa comenteze acolo sa isi spuna parerea va rog din tot sufletul sa faceti un tutorial pe tema asta sa ni se explice pas cu pas cum se poate face asa ceva pentru site multumesc sunteti cei mai tari.

  131. Daca tot vreti sa ne invatati ceva macar lasatine sa le vedem nu ne mai banati

  132. cornel t. a zis

    Am utilizat tutorialele xampp si joomla pe care le consider f.utile pentru incepatori ca mine. Nu mi-au iesit din prima instalarile si pentru ca si alti incepatori sa reuseasca, va spun ce probleme am avut si cum le-am depasit.
    La instalarea xampp nu mi-a pornit apache decat dupa ce am editat xampp/apache/conf/httpd si am schimbat portul 80 cu alta valoare port_nou. Comanda se schimba in //localhost:port_nou/ dupa care se poate rula xampp.
    La instalarea Jommla dupa setarea limbii, dupa next am avut 2 parametri de configurare ai php diferiti fata de cei recomandati: Output buffering=on si Dispaly erors=on. Probabil ca de aici nu am reusit instalarea in conditii ok.
    Pentru remediere, inainte de instalarea sub browser a joomla, am editat xampp/php/php.ini si am schimbat valorile de mai sus in off.
    in rest multumesc si succes utilizatorilor.

  133. eu nu pot sa instalez versiunea de joomla 1.5 pt ca imi da eroarea:

    Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in C:\xampp\htdocs\JUMLA\libraries\joomla\import.php on line 29
    oare de ce?
    pt ca versiunea 2.5 o pot instala pe localhost…

  134. de asemenea cand vreau sa instalez joomla 1.5 si 2.5 ,cand apas pe install sample data imi da eroarea: the XML response that was returned from the server is invalid

    oare de ce?

  135. in sfarsit am reusit si eu sa instalez joomla 1.5 dar pe WAMP V2, pe XAMP nu a vrut nici cum,si am instalat si sample data; oricum wordpress-ul e mai fain,nu ca ar fi neaparat mai usor dar e mai bine organizat,mai clar.

  136. am gasit o rezolvare la problemele de mai sus:

    Din păcate, XAMPP versiunea 1.7.4 (şi WAMP 2.1) determină apariţia unor erori la instalarea Joomla 1.5, datorită utilizării MySQL 5.5.8. Joomla 1.6(si urmatoarele) funcționează fără nicio problemă cu MySQL 5.5.x., însă în Joomla 1.5 este necesară editarea câtorva instrucţiuni SQL, pentru a putea funcţiona corespunzător.
    Va trebui ca în fişierul joomla.sql din directorul installation\sql\mysql\
    să înlocuiţi TYPE cu ENGINE în instanţele de tipul celei de mai jos:
    TYPE=MyISAM CHARACTER SET ùtf8`;
    Aceasta va deveni:
    ENGINE=MyISAM CHARACTER SET ùtf8`;

    Pentru a instala fără probleme şi fără modificări Joomla 1.5 folosiţi o versiune mai veche de XAMPP (1.7.1 – 1.7.3). O căutare pe Google vă va ajuta să găsiţi o astfel de versiune (de exemplu pe site-ul OldApps.

  137. Ar fi trebuit explicate lucrurile mai bine ca sa inteleaga tot romanul pt a putea face un site adevarat joomla.
    Dau cateva citate din cartea: “Site-Uri-Web-Dinamice-Cu-Joomla-1-5″(are 270 de pagini si e in romana) -care se gaseste si pe site-ul meu in categoria carti it (dati click pe numele meu cristir ca sa intrati pe site).

    Planificarea conţinutului site-ului JOOMLA
    Realizarea majorităţii site-urilor Joomla începe cu crearea secțiunilor și categoriilor necesare pentru organizarea conținutului. Înainte de a trece la realizarea oricărui site, se recomandă determinarea secțiunilor și categoriilor care se potrivesc cel mai bine pentru destinaţia site-ului, aceasta făcând diferența între un site curat și util şi unul dezordonat și exasperant.
    O metodă foarte bună pentru a simplifica organizarea site-ului Joomla este de a gândi site-ul web ca o firmă. O secțiune din Joomla este similară unui departament al firmei. În fiecare departament (secțiune) sunt mai multe birouri (categorii). O categorie Joomla este ca un birou, fiecare birou conținând unul sau mai multe articole. Când stabiliți secţiunile şi categoriile folosiţi nume sugestive şi accesibile. De exemplu, dacă realizaţi un site pentru o firmă care vinde produse şi servicii, atunci creaţi o categorie Produse şi o categorie Servicii. Dacă se dorește adăugarea de conținut într-o manieră simplistă și rapidă, se poate adăuga un articol fără categorie (conținut static). Conținut static înseamnă că articolul nu va fi compilat într-o listă de articole (de exemplu ca un blog care afișează mai multe articole), ci va apare ca o pagină statică separată.
    Mulți realizatori de site-uri Web încep realizarea site-urilor Joomla ca o serie de articole fără categorie, pentru a termina și lansa site-ul cât mai repede posibil, însă această variantă nu este o idee bună. Construirea unui site Joomla de sus în jos (întâi definind secțiunile, apoi categoriile și în final adăugând conținutul) va avea ca rezultat un site mai organizat încă din start, care va crește organic în funcţie de cerinţe şi necesităţi.
    Ștergerea articolelor, categoriilor și secțiunilor
    Conținutul mostră adăugat în procesul de instalare a Joomla, are rolul de a vă oferi o imagine asupra posibilităţilor de structurare a site-urilor Joomla şi de formatare a articolelor. De aceea, înainte de a începe crearea site-ului dvs., acest conţinut mostră trebuie șters, sau eventual dezactivat într-o primă fază.
    Pentru ştergerea unui conţinut trebuie urmată o anumită succesiune a operaţiilor. Astfel, o secțiune poate fi ștearsă numai după ce toate categoriile pe care le conține au fost șterse în prealabil. Similar, o categorie poate fi ștearsă numai după ce toate articolele pe care le conține au fost șterse în prealabil. Din aceste motive, procesul de curățare trebuie început cu ştergerea articolelor.
    Pentru aceasta deschideţi Manager articole (Article Manager) din meniul Conţinut (Content). Pe coloana cu casete de validare se poate observa o casetă plasată în capul coloanei. Selectând această casetă toate casetele din tabel vor fi validate. Dacă se doreşte ștergerea doar a unor articole, acestea trebuie selectate unul câte unul.
    După ce au fost selectate toate articolele care se doresc a fi eliminate, se dă clic pe icoana Eliminare (Trash) iar acestea vor fi trimise la coşul de gunoi. Categoriile nu pot fi șterse încă, până când articolele nu sunt şterse definitiv din coşul de gunoi. Pentru aceasta, selectați Conţinut – Articole eliminate (Content – Article Trash) pentru a afișa articolele din Manager eliminări (Trash Manager) și din nou selectați toate articolele iar apoi dați clic pe butonul Ştergere (Delete).

    Va apare o pagină cu numele articolelor care vor fi șterse definitiv. Dacă doriți să continuați, apăsaţi butonul Ştergere (Delete). Articolele sunt şterse definitiv și se poate observa apariţia unui mesaj de confirmare a ștergerii şi dispariţia articolelor din Manager eliminări (Trash Manager).
    Următorul pas este ștergerea categoriilor. Pentru aceasta mergeți la Manager categorii (Category Manager) din meniul Conţinut (Content) și ștergeți categoriile utilizând aceeași procedură de bază pe care ați urmat-o pentru eliminarea articolelor. Nu va trebui să urmați un pas suplimentar pentru a goli coșul, deoarece categoriile sunt șterse instantaneu. După ce aţi șters categoriile, ștergeți secțiunile existente. Site-ul dvs. va fi acum curat în ceea ce privește conținutul. Se pune problema de ce să ştergem articolele inutile, dacă este mai simplu să le retragem de la publicare cu butonul Retragere (Unpublish). Este recomandat ca acestea să fie şterse de pe site, deoarece pe măsură ce se adună tot mai multe articole, site-ul poate deveni lent în funcţionare şi dificil de gestionat.
    Adăugarea secţiunilor şi categoriilor
    Puteţi începe acum crearea unei noi structuri de conţinut a site-ului, din partea superioară a ierarhiei, prin crearea unei secţiuni. Pentru aceasta selectaţi opțiunea Manager secţiuni (Section Manager) din meniul Conţinut (Content). Pagina Manager secţiuni permite adăugarea, ştergerea, reordonarea şi modificarea secţiunilor site-ului.

  138. cristir:
    Ar fi trebuit explicate lucrurile mai bine ca sa inteleaga tot romanul pt a putea face un site adevarat joomla.
    Dau cateva citate din cartea: “Site-Uri-Web-Dinamice-Cu-Joomla-1-5″(are 270 de pagini si e in romana)

    Planificarea conţinutului site-ului JOOMLA
    Realizarea majorităţii site-urilor Joomla începe cu crearea secțiunilor și categoriilor necesare pentru organizarea conținutului. Înainte de a trece la realizarea oricărui site, se recomandă determinarea secțiunilor și categoriilor care se potrivesc cel mai bine pentru destinaţia site-ului, aceasta făcând diferența între un site curat și util şi unul dezordonat și exasperant.
    O metodă foarte bună pentru a simplifica organizarea site-ului Joomla este de a gândi site-ul web ca o firmă. O secțiune din Joomla este similară unui departament al firmei. În fiecare departament (secțiune) sunt mai multe birouri (categorii). O categorie Joomla este ca un birou, fiecare birou conținând unul sau mai multe articole. Când stabiliți secţiunile şi categoriile folosiţi nume sugestive şi accesibile. De exemplu, dacă realizaţi un site pentru o firmă care vinde produse şi servicii, atunci creaţi o categorie Produse şi o categorie Servicii. Dacă se dorește adăugarea de conținut într-o manieră simplistă și rapidă, se poate adăuga un articol fără categorie (conținut static). Conținut static înseamnă că articolul nu va fi compilat într-o listă de articole (de exemplu ca un blog care afișează mai multe articole), ci va apare ca o pagină statică separată.
    Mulți realizatori de site-uri Web încep realizarea site-urilor Joomla ca o serie de articole fără categorie, pentru a termina și lansa site-ul cât mai repede posibil, însă această variantă nu este o idee bună. Construirea unui site Joomla de sus în jos (întâi definind secțiunile, apoi categoriile și în final adăugând conținutul) va avea ca rezultat un site mai organizat încă din start, care va crește organic în funcţie de cerinţe şi necesităţi.
    Ștergerea articolelor, categoriilor și secțiunilor
    Conținutul mostră adăugat în procesul de instalare a Joomla, are rolul de a vă oferi o imagine asupra posibilităţilor de structurare a site-urilor Joomla şi de formatare a articolelor. De aceea, înainte de a începe crearea site-ului dvs., acest conţinut mostră trebuie șters, sau eventual dezactivat într-o primă fază.
    Pentru ştergerea unui conţinut trebuie urmată o anumită succesiune a operaţiilor. Astfel, o secțiune poate fi ștearsă numai după ce toate categoriile pe care le conține au fost șterse în prealabil. Similar, o categorie poate fi ștearsă numai după ce toate articolele pe care le conține au fost șterse în prealabil. Din aceste motive, procesul de curățare trebuie început cu ştergerea articolelor.
    Pentru aceasta deschideţi Manager articole (Article Manager) din meniul Conţinut (Content). Pe coloana cu casete de validare se poate observa o casetă plasată în capul coloanei. Selectând această casetă toate casetele din tabel vor fi validate. Dacă se doreşte ștergerea doar a unor articole, acestea trebuie selectate unul câte unul.
    După ce au fost selectate toate articolele care se doresc a fi eliminate, se dă clic pe icoana Eliminare (Trash) iar acestea vor fi trimise la coşul de gunoi. Categoriile nu pot fi șterse încă, până cânricolele nu sunt şterse definitiv din coşul de gunoi. Pentru aceasta, selectați Conţinut – Articole eliminate (Content – Article Trash) pentru a afișa articolele din Manager eliminări (Trash Manager)și din nou selectați toate articolele iar apoi dați clic pe butonul Ştergere (Delete).

    Va apare o paginăcu numele articolelor care vor fi șterse definitiv. Dacă doriți să continuați, apăsaţi butonul Ştergere (Delete). Articolele sunt şterse definitiv și se poate observa apariţia unui mesaj de confirmare a ștergerii şi dispariţia articolelor din Manager eliminări (Trash Manager).
    Următorul pas este ștergerea categoriilor. Pentru aceasta mergeți la Manager categorii (Category Manager) din meniul Conţinut (Content) și ștergeți categoriile utilizând aceeași procedură de bază pe care ați urmat-o pentru eliminarea articolelor. Nu va trebui să urmați un pas suplimentar pentru a goli coșul, deoarece categoriile sunt șterse instantaneu. După ce aţi șters categoriile, ștergeți secțiunile existente. Site-ul dvs. va fi acum curat în ceea ce privește conținutul.Se pune problema de ce să ştergem articolele inutile, dacă este mai simplu să le retragem de la publicare cu butonul Retragere (Unpublish). Este recomandat ca acestea să fie şterse de pe site, deoarece pe măsură ce se adună tot mai multe articole, site-ul poate deveni lent în funcţionare şi dificil de gestionat.
    Adăugarea secţiunilor şi categoriilor
    Puteţi începe acum crearea unei noi structuri de conţinut a site-ului, din partea superioară a ierarhiei, prin crearea unei secţiuni. Pentru aceasta selectaţi opțiunea Manager secţiuni (Section Manager) din meniul Conţinut (Content). Pagina Manager secţiunipermite adăugarea, ştergerea, reordonarea şi modificarea secţiunilor site-ului.

    Daca un incepator ca si mine sterge articolele si categoriile ajunge sa aiva un site gol si atunci se va incurca si mai mult cred ca e mai simplu sa redenumesti categoriile adaugand alte articole stergand treptat pe cele vechi

  139. LITTLE PROBLEM a zis

    Am o problema. Cand modific in index php si scriu joomla cand dau sa salvez imi spune :verifica daca nu cumva aceasta fila este deschisa in alt program “si nu ma lasa sa salvez. Acel index.php nu e folosit de alt program, am dat si rr la pc si acelasi mesaj il primesc 🙁 . Ce pot face ?

  140. Salut Cristi !
    Am instalat de curind programul xampp si incerc sa reproduc pas cu pas indicatiile din tutorial , insa am urmatoarea problema :
    Cind incerc sa incarc site-ul in navigator folosind oricare dintre variantele
    http : // localhost
    http : // 192 .168 .1 . 2
    http : // 127 . 0 . 0 . 1
    merge perfect , dar daca folosesc in schimb IP-ul global luat de pe diverse site-uri care il raporteaza , cum faci tu la momentul 8 : 34 in tutorial , pentru a-l vedea asa cum ar aparea el din internet , nu mai functioneaza !
    Apare pe ecran o caseta cu mesajul :
    ” http : // 109.97.180.25 cere un utilizator si o parola . Saitul spune “Smart AX” :
    Nume utilizator :
    Parola : ”
    In tutorial vad ca merge direct !
    Ai idee ce solutie poate fi si din ce cauza apare asa ?
    Mentionez ca am internet de la RomTelecom print-un modem HUAWEI SmartAX MT882 clicknet.

    Multumesc !

  141. Pot sa fac asta numai daca am host si domeniu?

    • Trebuie sa ai host si domeniu daca vrei sa ai pe net blogul sau website-ul. Daca doar vrei sa inveti sa instalezi si chiar sa creezi un blog sau site…poti folosi un server local ca XAMP sau WAMP . Instalezi serverul local si apoi instalezi joomla si incepi sa scrii .

  142. o intrebare, cate pagini la site poti face cu joomla? si merge sa am membri si forum, pe site:D

  143. Apreciez efortul vostru. Multumesc!

  144. Am si eu o problema,incerc sa instalez joomla folosind EasyPhp , insa dupa ce selectez limba incepe sa se incarce si ramane asa.
    Nu inteleg unde este problema…Ma poate ajuta cineva?Multumesc

  145. Salut Cristi, cum pot sa-mi fac si sa-mi integrez in site-ul meu realizat in html un “counter” digital asa frumos care sa-mi numere numarul de vizitatori online,asta ar fi unul si inca un counter care va numara numarul de vizite de pe o anumita pagina.ar veni doua numaratoare care sa fie si vizibile pe site.
    am incercat ceva counter, foarte multe dar nu mergeau cum trebuie, dadeau tot felul de erori, nu le puteam integra in site, nu le puteam pozitiona unde vroiam eu pe site…..
    ma poti ajuta in directia asta cu niste sfaturi, unde gresesc?
    Cat despre limbajul de programare pt numaratoare nu am vreo preferinta anume, nu stiu care ar fi mai potrivit Php-ul sau Java…

  146. Salut Cristi. Nu poti reinoi acest tutorial deoarece s-a schimbat joomla si acum mai cere ceva si nu stiu ce sa scriu acolo?

  147. Cum pot schimba imaginea din header? Pot pune o anumita imagine?

Speak Your Mind

*