Cum sa devii blogger pe platforma Blogger, cum se scrie un articol, partea 2 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre cum se posteaza un articol pe platforma de blogging numita Blogger. Aceasta este partea a 2-a a seriei de tutoriale video dedicata platformei Blogger. Daca doriti sa vizionati prima parte a acestei serii de tutoriale o puteti face accesand Cum sa devii blogger pe platforma Blogger, partea 1 crearea blogului
Publicarea unui articol pe Blogger se face foarte usor, trebuie doar sa fim putin atenti. O functie extrem de utila este “previzualizarea”, astfel putem sti cum va arata articolul in blog-ul nostru, inainte ca acesta sa fie postat.
In articol avem posibilitatea sa introducem text html sau text simplu, putem schimba culoarea textului, functie foarte utila in cazul in care dorim sa evdentiem un anumit paragraf. Avem posibilitatea sa schimbam fontul textului doar pentru un anumit cuvant sau pentru intreg articolul, putem schimba culoarea de fundal a textului din articol, putem link-ui cuvinte avand astfel posibilitatea sa facem trimiteri catre site-uri oficiale sau produse mentionate in articol. Cea mai interesanta functie pentru text este ca ne putem verifica ortografia textului aflat in articolul nostru, avem posibilitatea sa introducem cuvinte cu diacritice.
Cand vine vorba de publicat continut media (poze si clupuri video), si Blogger sta foarte bine la acest capitol:
– putem insera poze din propriul nostru pc in articol sau putem da link catre o poza deja existenta pe net
– avem posibilitatea sa uploadam clipuri video sau sa inseram cod embed dintr-un cont YouTube
O functie foarte utila este si faptul ca putem programa publicarea automata a unui articol la o anumita data si o anumita ora aleasa de noi. Ne putem folosi de postarea planificata a articolelor atunci cand stim ca nu vom avea timp pentru a posta un articol la o anumita data. Avem posibilitatea sa scriem articolul inainte de data la care am fi dorit sa postam un articol si putem planifica, ca articolul sa fie postat in mod automat la data respectiva si ora respectiva. Puteti oricand sa editati articolul deja publicat sau il puteti sterge.
Deasemenea, in acest tutorial am vorbit si despre cateva sfaturi pentru SEO (Search Engine Optimization) pe care daca le veti respecta intocmai, sunt sigur ca blogul vostru se va bucura de un real succes. Mare atentie la etichetele pe care le dati articolului vostru, la continutul acestuia care este extrem de important si mai ales la titlul dat articolelor voastre.
Acestea fiind spuse nu pot decat sa va invt la vizionarea tutorialului video.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro
 



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. In legatura cu blogger aa de ce nu poti face bani cu adsense in acel blog ca am facut odata si ma respins , am facut si din google adnse dar si din site panoul de control al bloggerului zice ca google adsense nu suporta subdomenii si siteul aaa.blogeer.com e un subdomeniu si el nul accepta ce fac in cazul asta ?

  2. Felicitari pt tutorial! Dar cum de folosesti Internet Explorer?

  3. Tare tutorialul, util pentru cei ce vor sa isi faca un blog si chiar au ceva de spus si vor sa isi exprime ideile in mediul virtual. Avantajul major este ca Google il indexeaza mai repede decat alte platforme de blogging.
    Recomandarea mea, deloc malitioasa si sarcastica, este ca inainte de a-si face un blog, sa invete mai bine limba romana.
    Am vazut destui copii tembeli si agramati care si-au facut bloguri, dar ei erau praf la cursivitate si expunerea ideilor.
    Scrisul pe blog se invata, se exerseaza. Pe masura ce timpul trece, oamenii devin tot mai bun si bloggingul ajuta la dezvoltarea abilitatilor de vorbire.
    Inainte de toate, invatati gramatica. Asta omoara cel mai tare.
    Felicitati pentru tutorial.

  4. Va multumesc foarte mult ca ati facut acest tutorial xD

  5. Alexandru a zis

    Am o intrebare Adrian. Sa zic un exemplu daca iau un tutorial de undeva sa zic asa de aici de pe site si spun ca lam luat de aici acest tutorial in articol ,este vreo problema.

  6. filmele postate chiar daca sunt HD,dupa procesare arata ca dracu.

  7. gioni: filmele postate chiar daca sunt HD,dupa procesare arata ca dracu.  

    Prietene nu arata deloc ca dracu dupa procesare HD. Problema mare e mizeria de software cu care convertesti fisierul initial, pentru a-i micsora dimensiunile fara a-i afecta calitatea. Daca folosesti un soft bun care micsoreaza fara pierderi, problema asta nu exista.

  8. O intrebare, se pot insera doua videoclipuri UNUL LANGA ALTUL , nu unul sub altul pe pagina?
    Multumesc!

  9. poi sa zic asa am un cont pe mega upload si am niste filmulete pe acel cont cum fac trecerea de pe bogul meu la mega upload la filmulet prim menegerul de la mega upload as dori un raspuns la acest comentariu multumesc anticipat

    • AdrianGudus a zis

      alex: poi sa zic asa am un cont pe mega upload si am niste filmulete pe acel cont cum fac trecerea de pe bogul meu la mega upload la filmulet prim menegerul de la mega upload as dori un raspuns la acest comentariu multumesc anticipat  

      Nu poti face asta, MegaUpload nu permite redarea clipurilor prin embed, streaming… nu poti decat oferi link-ul catre clip si atat…cine va da click pe link il va descarca

  10. Hello ! Merge Google Adsense pe blogger ? sau numai ptr siteuri gen -exemplu.com ?

  11. SimiCriss a zis

    Bun asa….felicitari, sa nu uiti sa faci si unul cum se pun anumite script-uri pentru dezvoltarea paginilor pe blog….ai sa vezi ca ai sa ai succes

  12. Uita-ti aici ce ziceti asa a facut si la voi sau nu de aici trebuia sa fac din panoul de control la blogger-ului , acolo mai sus am imaginea cu eroare cica ”AdSense for Content Contul asociat cu ID-ul editorului ca-pub-2055931780756696 a fost dezactivat. ” Ce fac in cazul asta , ca am vazut ca la unii au mers ?

  13. despre blog adriam am o intrebare cum poti sa faci un streaming ok ii dai calea pre lincul dorit dar nu sa descarce filmul sal vizualize ,sal vada acel film exact ca la saiturile de filme online mersi mult apropo cum votez tutorialul

    • alex: despre blogadriam am o intrebare cum poti sa faci unstreaming ok ii dai calea pre lincul dorit dar nu sa descarce filmul sal vizualize ,sal vada acel film exact ca la saiturile de filme online mersi mult apropo cum votez tutorialul  

      copii codul embed daca iti da acel site asa ceva , ca exemplu (youtube. mega video.220 si multe altele ) intri pe blog unde scrii postarea apesi pe editati HTML, stergi ce ce iti da automat blogerul cand apesi editati HTML si pui codul in interior apoi apesi “publicati postarea” si cine intra pe blogul tau va vedea clipul, filmul direct de pe blogul tau fara sa fie trimis pe alta pagina.

  14. cum sa pui um link spre un magazin sa fie de exemplu in patea din stanga a blogului definitiv ,cand poztezi alte anunturi sa ramana pe prima pagina

  15. salut tuturor , am promis ca sa revin cand primesc msj celor de la google ads , asa ca am revenit : msj era de asteptat ce o sa contina 🙁 ca prostia mea o fost graba ! Adrian-Admin a avut dreptate cand a zis ca am gresit , in fine acu asta e. asta e msj de la ei : Thank you for your interest in Google AdSense. Unfortunately, after
    reviewing your application, we’re unable to accept you into Google
    AdSense at this time.

    We did not approve your application for the reasons listed below.

    Issues:

    – Under construction

    ———————

    Further detail:

    Under construction: We’ve found that your site’s pages are incomplete
    or under construction. We require websites to be launched and navigable
    before being considered for AdSense. Your site must also contain enough
    content for our specialists to review, and to display relevant ads.
    Once the majority of your site is complete and functional, we’ll be
    happy to reconsider your application.

    ———————

    For a complete list of AdSense criteria, please visit:

    “https://www.google.com/adsense/policies?hl=en_US”

    “https://www.google.com/adsense/localized-terms?rc=RO&ce=2&hl=en_US”

    To update and resubmit your application, please visit
    “https://www.google.com/adsense?hl=en_US” and sign in using the email
    address and password you submitted with your application. Our
    specialists will review your account for compliance with our program
    policies, so please make sure to resolve all of the issues listed above
    before resubmitting.

    Sincerely,

    The Google AdSense Team

  16. AdrianGudus a zis

    sklipy de-ar face toate mustele miere, ce bine ar fi… Eu am spus cand am inceput seria de tutoriale sa aveti rabdare ca o sa ajungem si la Adsense. Acolo sunt niste criterii si niste conditii pe care trebuie sa le indeplinesti. Trebuie sa ai continut serios, de calitate nu copy/paste-uri. Pe tine pentru ce sa te accepte in programul adsense? ca ai scris pe prima pagina multe denumiri de interpreti cu link-ul catre YouTube? Google vrea text mult, continut original, seriozitate si cel putin 100 de articole scrise

  17. Skream Example a zis

    e mai nice cu WordPress

  18. in legatura cu inserarea pauzei de inceput nu ai nevoie de nici o setare pentru ca nu exista asa ceva , apasand pe previzualizare iti va da intodeauna tot articolul dar terminand de scris si ati apasat publicati postarea apasati pe vizualizati blogul care se afla sus in mijloc si nu pe vizualizati postarea si iti va arata postul scris de voi pe scurt cum a vrut sa explice Adrian.
    iar la revenire-a de edita postare se face apasand pe acel creion care se afla in josul postari alaturi de acele linkuri care trimiti postarea pe (facebook, google buzz, twitter.
    sper ca nu te-ai suparat pe mine Adrian , am vrut sa ajut prin acest comentariu .
    tineti-o tot asa pentru ca si eu am avut foarte mult ajutor din partea tutorialelor voastre

  19. Trebuie sa publici numai un articol odata pe zi ? Pentru ca la mine in arhive imi arata numai un articol dar eu am postat doua ?

  20. Adi,de mare ajutor mi-a fost acest turorial,dar am o mica mare intrebare :dupa ce am postat eu pe blogul meu ,,la greu,,incercand sa incar o poza intr-o postare noua am primit urmatorul mesaj:,,Hopa! Nu mai există spaţiu liber. Utilizaţi 100 % din spaţiul de 1 GO pentru fotografii. Achiziţionaţi spaţiu de stocare suplimentar
    Fotografiile sunt stocate în contul dvs. Picasa Web Albums şi sunt incluse în spaţiul gratuit de 1 GO pentru fotografii. Spaţiul suplimentar de stocare pe care îl achiziţionaţi este distribuit între Gmail, Picasa Web Albums şi Google Docs şi se adaugă la spaţiul gratuit.,, si tare mi-am mai prins urechile ma poti ,,lumina,, tu cum se face asta? multumesc anticipat pentru raspuns

    • AdrianGudus a zis

      DANIELA:
      Adi,de mare ajutor mi-a fost acest turorial,dar am o mica mare intrebare :dupa ce am postat eu pe blogul meu ,,la greu,,incercand sa incar o poza intr-o postare noua am primit urmatorul mesaj:,,Hopa! Nu mai există spaţiu liber. Utilizaţi 100 % din spaţiul de 1 GO pentru fotografii. Achiziţionaţi spaţiu de stocare suplimentar
      Fotografiile sunt stocate în contul dvs. Picasa Web Albums şi sunt incluse în spaţiul gratuit de 1 GO pentru fotografii. Spaţiul suplimentar de stocare pe care îl achiziţionaţi este distribuit între Gmail, Picasa Web Albums şi Google Docs şi se adaugă la spaţiul gratuit.,, si tare mi-am mai prins urechile ma poti ,,lumina,, tu cum se face asta? multumesc anticipat pentru raspuns

      Nu prea am inteles in ce sens sa te ajut? Sa cumperi spatiu (costa bani) sau sa eliberezi spatiul? Uite, problema ta mi-a dat idee pentru un viitor subiect de tutorial. Vino cu detalii cu ce exact sa te lamuresc. Sa eliberezi spatiu sau sa iti explic cum cumperi spatiul suplimentar pe Blogger?

  21. Buna! E ok blogul tau si m-am bucurat sa-l descopar. Am o mica problema, daca nu e prea stupida pentru tine: am creat de mult timp blogul, acuma intentionam sa-l populez. La o prima incercare, dupa cateva mici bajbaieli, am reusit sa inserez “Expozitie de diapozitive” destul de repede, folosind albumul unul din albumele de pe contul picasaweb. Manevrand spre alte setari, majoritatea prin descoperire directa, am constatat ca mi-au disparut pozele care se derulau sub forma de slide show, si imi apare mesajul: feed could not be loaded. Nu stiu ce e feed-ul acela, am incercat pe aceeasi cale logica cu nume de utilizator si album sau cuvant de cautare si restul…….dar primesc acelasi mesaj. Mai mult, nu mai pot vedea pozele acelea care existau by default la previzualizare, de unde deduc ca nu e vorba ca nu dau eu calea corecta, ci de faptul ca am modificat undeva o setare. Daca ai avut rabdare sa citesti pana aici….poate te induri si imi dai o idee….ce as fi putut sa modific aiurea ca sa nu mai vada pozele din slide show? Precizez ca imaginile simple se vad ok. Meci fain!

  22. Adi multumesc pentru promtitudine cu care mi-ai raspuns.Daca se poate eliberez spatiu ar fi minunat eu am incercat sa mai sterg din postari dar tot nu am reusit apoi sa postez fotografii in intr-o noua postare.Am incercat si varianta de a cumpara spatiu si am primit mesajul de:,,cardul nu este valid,,(am folosit un card,,master card”) poate nu am inteles eu la ce se refera nr de card(am introdus nr de 12 cifre de pe card ;am incercat si variant cu codul iban dar nu am reusit).As avea rugamintea sa nu te superi pe mine ca sunt poate stangace in exprimare dar pentru mine pana acum cateva luni ,,subiectul creerea unui bolg era ceva tabu,, si am fost foarte dezamagita ca ori de cate ori intrebam pe cineva cum se face un blog imi raspundea,,nu stiu,, pana cand am descoperit aceste videotutoriale .O alta nelamurie a mea este sintagma asta,,Spaţiul suplimentar de stocare pe care îl achiziţionaţi este distribuit între Gmail, Picasa Web Albums şi Google Docs şi se adaugă la spaţiul gratuit.Pai… ori e gratuit ori e pe bani ?Asta inseamna ca ar trebuie sa imi fac un cont si pe Gmail sau Picasa ;Google docs ?…si la ce se refera faptul ca acest ,,spatiu achizitionat ,,este distribuie intre gmail,picasa si google docs.Cum ar trebui sa folosesc eficient acest spatiu? Nu stiu daca m-am facut pe deplin inteleasa(avand in vedere ca bagajul meu de cunostinte intr-ale ,,it-iului,, este redus si ca atare modul de exprimare este oarecum nerelevant)dar sper ca voi gasi aici informatiile necesare asa incat sa ma incapatanez sa-mi continuii activitatea de pe blog si totodata oportunitatea de a invata lucruri noi si foarte utile.Inca odata spun multumesc de ajutor !

    • AdrianGudus a zis

      DANIELA:
      Adi multumesc pentru promtitudine cu care mi-ai raspuns.Daca se poate eliberez spatiu ar fi minunat eu am incercat sa mai sterg din postari dar tot nu am reusit apoi sa postez fotografii in intr-o noua postare.Am incercat si varianta de a cumpara spatiu si am primit mesajul de:,,cardul nu este valid,,(am folosit un card,,master card”) poate nu am inteles eu la ce se refera nr de card(am introdus nr de 12 cifre de pe card ;am incercat si variant cu codul iban dar nu am reusit).As avea rugamintea sa nu te superi pe mine ca sunt poate stangace in exprimare dar pentru mine pana acum cateva luni ,,subiectul creerea unui bolg era ceva tabu,, si am fost foarte dezamagita ca ori de cate ori intrebam pe cineva cum se face un blog imi raspundea,,nu stiu,, panacand am descoperit aceste videotutoriale .O alta nelamurie a mea este sintagma asta,,Spaţiul suplimentar de stocare pe care îl achiziţionaţi este distribuit între Gmail, Picasa Web Albums şi Google Docs şi se adaugă la spaţiul gratuit.Pai… ori e gratuit ori e pe bani ?Asta inseamna ca ar trebuie sa imi fac un cont si pe Gmail sau Picasa ;Google docs ?…si la ce se refera faptul ca acest ,,spatiu achizitionat ,,este distribuie intre gmail,picasa si google docs.Cum ar trebui sa folosesc eficient acest spatiu? Nu stiu daca m-am facut pe deplin inteleasa(avand in vedere ca bagajul meu de cunostinte intr-ale ,,it-iului,, este redus si ca atare modul de exprimare este oarecum nerelevant)dar sper ca voi gasi aici informatiile necesare asa incat sa ma incapatanez sa-mi continuii activitatea de pe blog si totodata oportunitatea de a invata lucruri noi si foarte utile.Inca odata spun multumesc de ajutor !

      Cand iti faci cont, spatiul de 1G este la comun, folosit si de Gmail (pentru a se stoca mail-urile) si de Picasa Web Album (pentru a stoca pozele) si de Google Docs pentru a stoca documentele. Daca tu nu ai folosit niciodata Google Docs sau Picasa, atunci inseamna ca ai urcat fisiere prea multe si mari pe acel blog. O sa fac un tutorial in care voi explica cum optimizam pozele si clipurile pentru a le posta pe web astfel incat acestea sa fie si la o calitate acceptabila si sa ocupe si putin spatiu pe server/site
      Daca folosesti Google Picasa…daca stii ca ai urcat poze acolo, dute si sterge niste poze….descarcale in pc-ul tau ca sa nu le stergi apoi le stergi de acolo. Ramai alaturi de seria de tutoriale Blogger si dupa ce o sa terminam cu prezentarea generala (exista si episodul 3, acesta este episodul 2) o sa fac si niste tutoriale legate de chestiile optionale, de optimizare, trucuri si eventuale sfaturi legate de Blogger

  23. Adi multumesc tare mult.Intr-adevar dupa ce am mai sters din poze am reusit sa postez altele noi.Problema e ca nu stiu pana cand voi mai putea posta asa in mod gratuit fara a-mi cumpara spatiu suplimentar.Oricum voi urmari cu mare interes si tot odata voi recomanda cu mare drag turorialele moderate de tine.Mult succes!

    • DANIELA:
      Adi multumesc tare mult.Intr-adevar dupa ce am mai stersdin poze am reusit sa postez altele noi.Problema e ca nu stiu pana cand voi mai putea posta asa in mod gratuit fara a-mi cumpara spatiu suplimentar.Oricum voi urmari cu mare interes si tot odata voi recomanda cu mare drag turorialele moderate de tine.Mult succes!

      ………………………………………….
      Daniela, hai sa te invat o mica smecherie cum poti sa te folosesti spatiul oferit de free google docs pentru a-ti posta incontinuare pozele pe blogul tau.
      1. Trebuie sa-ti faci o adresa nou de gmail sau o foloseste pe cea veche si te loghezi pe ia dupa care intri in google docs si incarci pozele pe care vrei sa-ti apara pe blogul tau.
      Acum smecheria consta in a obtine codul html al pozei incarcate pe google docs pentru a reusi sa o postezi in sectiunea “Inserati o poza” de pe bara editorul de postari in blogger
      2. Pentru acest lucru vei folosi un addon pentru Mozilla firefox si anume FirebugClick Aici….sa vezi cum se foloseste acest Firebug pentru a obtine codul html pe care il vei copia in noul tau post la sectiunea “Inserati o poza” de pe bara editorul de postari
      In acest fel nu vei mai fi nevoita sa cumperi spatiu pentru a-ti posta pozele pe blogger, iar cand spatiul de pe primul cont de gmail se va umple iar vei crea o noua adresa de gmail dupa care te vei loga pe ia si te vei folosi si de aceasta data de noul spatiu oferit de google docs.
      ………………………………………….

      • Vanessa:

        Vanessa iti multumesc si tie foarte mult in primul rand pentru promtitudiea cu care mi-ai raspus si nu in ultimul rand de ajutor.Voi incerca si aceasta varianta .

    • DANIELA, poti incarca pozele pe Google Drive ,Microsoft SkyDrive,Dropbox si le inserezi in articol pe Blogger.

  24. Pe site nu se pot inregistra useri ?

  25. Salut. Raspunde-mi te rog eu la intrebare cat de repede poti: Se poate face un blog din ala gen http://www.—-.wordpress.com si sa ai anunturi google adsense in el. Vreau sa imi fac un site ceva in care sa am adsense in el . idei am dar vreau ceva ieftin sa gratis unde sa imi fac blogul sau site-ul. Mi-am facut blog wordpress nu l-am terminat dar vreau sa stiu daca se merita sau nu daca pot adauga adsense in el sau nu? Mersi mult si sper sa vezi intrebarea mea, numai bine si spor la lucru

  26. Mihai Alexandru a zis

    Va salut am si eu o intrebare mi-am facut si eu un blog despre echipa de fotbal Universitatea Craiova,are ceva daca iau stiri de pe siteuri care scriu despre U Craiova si pun pe blogu meu?.De egzemplu scrie editie.ro,craiovamaxima.ro s-au alte siteuri ceva despre U Craiova iau stirile cu copi si dau pest pe blogu meu,postez pe blogu meu,este vreo problema,ma refer la drepturi de autor.Astept raspunsul vostru.Va multumesc

  27. Salut, am facut si eu un blog pe platforma bloger si am intrat la emag la profilshare si acolo imi genereaza un cod pe care trebuie sa il pun pe site, dar nu stiu unde anume.Am codul html de la blog dar nu stiu unde sa il inserez ,poate ma puteti ajuta cu un sfat.

  28. Salut,
    Ati putea face un tutorial despre cum se pun emoticoane la comentarii pe Blogger?
    Multumesc.

  29. Mersi de tutorial, m-a ajutat cu mult!

Speak Your Mind

*