Cum se instaleaza Adobe Photoshop CS4 pe Ubuntu Linux – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem instala Adobe Photoshop CS4 pe sistemul de operare Ubuntu Linux. Photoshop CS4 este un program profesional si foarte avansat pentru editarea imaginilor. Producatorul Adobe ofera in mod normal acest program pentru sistemele de operare Windows si Mac OSX insa noi il vom putea instala fara probleme si pe sistemul de operare Ubuntu.
Ca sa facem asta avem nevoie de:
– kitul de instalare Adobe Photoshop CS4 (pentru Windows)
– Wine1.3 (aplicatie Linux)
– PlayOnLinux (aplicatie Linux)
Ca sa instalam Wine1.3 deschidem un terminal si dam urmatoarele comenzi (sau folosim modul de instalare din interfata grafica asa cum sa aratat in tutorialul video):
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine1.3

Dupa ce am instalat Wine1.3 va trebui sa instalam si PlayOnLinux dand urmatoarele comenzi in terminal:
wget -q "http://deb.playonlinux.com/public.gpg" -O - | sudo apt-key add -
sudo wget http://deb.playonlinux.com/playonlinux_maverick.list -O /etc/apt/sources.list.d/playonlinux.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install playonlinux

Daca folositi Ubuntu Lucid Lynx 10.04 LTS comenzile pentru instalare PlayOnLinux sunt:
wget -q "http://deb.playonlinux.com/public.gpg" -O - | sudo apt-key add -
sudo wget http://deb.playonlinux.com/playonlinux_lucid.list -O /etc/apt/sources.list.d/playonlinux.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install playonlinux

Odata ce avem instalat PlayOnLinux il deschidem din meniul Application > Games, mergem pe Install si in casuta de cautare scriem photoshop, imediat o sa apara rezultatul cautarii sub casuta de cautare, dam un click pentru al selecta si apoi click pe Apply, urmam wizardul simplu de instalare pana la un moment dat cand ni se va cere sa dam calea catre fisierul Setup.exe ce il vom gasi in kitul de instalare Adobe Photoshop CS4 sau pe CD-ul de instalare al acestuia.
Acestea fiind spuse va invit sa urmarim acest tutorial video pentru a vedea cum procedam exact.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro
 



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Tare , bun tutorial, desi nu folosesc Linux, nustiu poate pe viitor ma voi indragosti de acest OS, cind va fi un pic mai…..

  2. De mult asteptam sa mai faceti ttoriale pentru Linux, felicitari Adriane, foarte util tutorialul. Acum ca ne-ai aratat cum se instaleaza Photoshop sper sa ne vei arata si cum se foloseste intr-un viitor tutorial. Cat despre Wine, eu unul sunt deacord sa faci un tutorial detaliat despre el. Cred ca Wine este un motiv in plus sa folosesti Linux, pentru cei care nu se desprind de Windows, plus ca sunt packuri pentru ubuntu care il fac sa arate exact ca Windows 7 🙂 .

  3. Tare tutorialu

    rog foarte mult tutorialu cu wine1.3
    mulcumesc

  4. Ar fi excelent tutorialulu despre instalarea programelor windows in linux

  5. Adrian bravo 🙂 Cu acest tutorial o sa inceapa maniacii de Win sa treaca la ceva gratuit si sigur! Felicitari si multumesc pentru tutorial 😉 !

  6. Foarte bun tutorialul Adi. Eu vreau un tutorial despre Wine. Am o intrebare la tine: De ce Ubuntu si nu alta distributie?

    • AdrianGudus a zis

      Dumitrel: Foartebun tutorialul Adi. Eu vreau un tutorial despre Wine. Am o intrebare la tine: De ce Ubuntu si nu alta distributie?  

      “De ce Ubuntu si nu alta distributie?”
      R: Pentru ca e cea mai populara distributie din lume si este pe locul 1 pe DistroWatch

      Ai fi uimit sa afli cati linuxisti hardcore au fie dual boot (linux si windows) fiefolosesc wine pentru a se bucura de aplicatii windows, sa nu crezi ca linuxistii nu pirateaza sau nu folosesc software comerial ori ca nu “saliveaza” dupa aplicatii windows (dupa unele)

      • AdrianGudus:
        “De ce Ubuntu si nu alta distributie?”
        R: Pentru ca e cea mai populara distributie din lume si este pe locul 1 pe DistroWatchAi fi uimit sa afli cati linuxisti hardcore au fie dual boot (linux si windows) fiefolosesc wine pentru a se bucura de aplicatii windows, sa nu crezi ca linuxistii nu pirateaza sau nu folosesc software comerial ori ca nu “saliveaza” dupa aplicatii windows (dupa unele)
          

        Am inteles.
        Eu unul nu prea ma pot hotari ce distributie imi place cel mai mult. Cred ca Debian sau Mint versiunea bazata pe Debian ma atrage un pic mai mult.

        • Dumitrel:
          Am inteles.
          Eu unul nu prea ma pot hotari ce distributie imi place cel mai mult. Cred ca Debian sau Mint versiunea bazata pe Debian ma atrage un pic mai mult.  

          Dupa ce le incerci pe toate, dupa ce poti sa spui ca te descurci in ele fara vreun ajutor extern, abia atunci iti vei da seama care-ti place cel mai mult si automat te vei opri la ea. Adrian are perfecta dreptate cand spune ca Ubuntu este cea mai tare distributie dintre toate linuxurile. In plus, are cea mai mare comunitate in limba romana iar forumul lor este mai mult decat ti-ai dori tu.
          Am ramas uimit cum se misca, cat de putine resurse mananca, cat de repede starteaza si cat de rapid se inchide Maverick Merkat. Unde dracu o sa se ajunga daca continua asa? O sa va las adresa mea de mail atunci cand ma “car” ca sa ma anuntati si pe mine despre noutatile ce apar.
          O zi buna tuturor.

  7. Totusi nu prea inteleg rostul folosirii programelor comerciale de Windows pe Linux. Cei ce sunt pro Linux si pro Software Liber nu cred ca ar face asa ceva dar ma rog… De ce nu ai folosi direct Windows cu acel program si gata, merge mult mai bine si nu ai de ce sa te complici asa de mult. NU critic si NU dau lectii nimanui, eu mi-am spus parerea.

    Adi, nu te supara pe mine, eu stiu ca iti place Gimp poate la fel de mult ca si Photoshop.
    Bravo pentru tutorial!

  8. Ar fi interesant tutorialul cu wine.

  9. ctrl alt si z pentru unlo nu shift LOL!

  10. Linux 1 Windows 0

  11. Excelent tutorial, votez si eu pentru un tutorial Wine.

  12. as dori si eu un tutorial cu Wine daca vreti ms

  13. Foarte bine explicat ! Cu wine am reusit chiar sa instalez counter strike :D. Si…da, vreau si eu un tutorial despre wine.

  14. BackTrack 4 R2 Release ISO …cam atat

  15. 8 oameni care vor tutorial cu Wine, haideti lume dati vot pentru Wine! Te rugaaaam Adrian sa faci tutorial cu Wine 🙂

  16. Si eu vreau WINE !

  17. as dori si eu un tutorial cu wine daca se poate

  18. Foarte tare tutorialul Adrian ,si bine ai revenit ,ca demult nu ai mai facut un tutorial.Credeam ca ne-ai parasit (ca ai parasit videotutorial.ro)Multumim ,si tot ceea ce faci tu in domeniul tutorialelor este ff interesant.

    • AdrianGudus a zis

      daniyl: Foarte tare tutorialul Adrian ,si bine ai revenit ,ca demult nu ai mai facut un tutorial.Credeam ca ne-ai parasit (ca ai parasit videotutorial.ro)Multumim ,si tot ceea ce faci tu in domeniul tutorialelor este ff interesant.  

      Nu stiu pe ce site-uri ai intrat tu pana acum sau ce site ai confundat cu videotutorial.ro dar eu tot am facut tutoriale de la craciun incoace

      • sorin00098 a zis

        AdrianGudus:
        Nu stiu pe ce site-uri ai intrat tu pana acum sau ce site ai confundat cu videotutorial.ro dar eu tot am facut tutoriale de la craciun incoace  

        Se referea probabil la linux.videotutorial.ro unde nu ai mai facut un tutorial cam de multisor !

  19. Salut, băieți! Am și eu o nelămurire, dacă mă puteți ajuta: vreau să-mi cumpăr un kit de 4GB (2x2GB) RAM DDR2 pe 800Mhz și nu știu dacă mi le va accepta. Pe site-ul Gigabyte scrie că 667/533/400 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2407# dar în AIDA64 scrie până la 800. Procesorul are frecvența 2,66Ghz dual-core și 533Mhz FSB. Aștept părerea voastră. Mulțumesc anticipat!

    • Jully: Salut, băieți! Am și eu o nelămurire, dacă mă puteți ajuta: vreau să-mi cumpăr un kit de 4GB (2×2GB) RAM DDR2 pe 800Mhz și nu știu dacă mi le va accepta. Pe site-ul Gigabyte scrie că 667/533/400 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2407#dar în AIDA64 scrie până la 800. Procesorul are frecvența 2,66Ghz dual-core și 533Mhz FSB. Aștept părerea voastră. Mulțumesc anticipat!  

      “Qualified Vendors List (QVL)
      Model Name: VM900M DDR2 800 mhz
      Memory modules listed below are for reference only. Due to massive memory models on the market, we can only verify some of them.”Dacă fabricantul aşa scrie, înseamnă că aşa este…

  20. Bun tutorialul. Daca aveti timp ati putea face si un tutorial despre pinguy linux? e bazat pe ubuntu cu aspect de mac os.

  21. Multiboot from usb modifiched a zis

    si eu vreau winne

  22. Daca ati putea sa faceti un tutorial despre cum se instaleaza internet explorer pe linux mandriva,deoarece folosesc un site pe care fac chestionare auto si nu merge decat cu internet explorer. Va multumesc!

    • Ovidiu: Daca ati putea sa faceti un tutorial despre cum se instaleaza internet explorer pe linux mandriva,deoarece folosesc un site pe care fac chestionare auto si nu merge decat cu internet explorer. Va multumesc!  

      Stiu ce site zici insa merge deschis si cu alte browsere cum ar fi google chrome… in loc sa dai click direct pe “Testare examen” acolo dai click dreapta si ii dai open in new tab. si o sa iti deschida chestionarul intro fereastra noua.

  23. ok! mersi mult pt raspuns.

  24. Mihai Ionescu a zis

    Este un tutorial deosebit.
    Doresc sa faceti cat mai curand un tutorial despre”Wine”
    multumesc

  25. Daniel Grecu a zis

    Foarte bun tutorialul . Sper sa apara cat mai multe tutoriale legate de Linux Ubuntu.Pe viitor poate vom reusi sa instalam un Lightroom si un Corel pe Linux. 😀

  26. 11 Oameni pana acum sunt pentru Wine! Te rugaaam Adrian fa tutorial cu Wine 🙂

  27. Imi da si mie aceeasi eroare la playonlinux si am instalata placa video. o fi cumva ca am versiunea de 64 biti instalata? Daca stii cauza sa imi zici si mie te rog.

    • AdrianGudus a zis

      S.Radu: Imi da si mie aceeasi eroare la playonlinux si am instalata placa video. o fi cumva ca am versiunea de 64 biti instalata? Daca stiicauza sa imi zici si mie te rog.  

      Ai instalat mesa-utils? Am specificat asta in tutorial, uitate cap-coada, nu mai derulati tutorialele

  28. Salut .Am instalat cs4 și nu mi-l deschide.De ce oare? Ce sfat îmi dai?

  29. Felicitari pentru tutorial….ar fi interesant un tutorial despre wine…cel putin pentru mine….BAFTA in continuare

  30. Excelent tutorialul. Asteptam si tutorialul cu Wine. Lucrez cu un program de contabilitate care a fost conceput prin 2000 pentru sistem windows. Am luat legatura cu creatorul programului si mi-a spus ca merge si in Linux dar sa instalez Wine. Asa ca ca felicitari pentru tutorial si astept Wine.

  31. Apropo de WINE,să știți că în ubuntu CENTRU SOFTWARE EXISTĂ Q4WINE CARE E MULT MAI AVANSAT CA WINE

  32. sunt interesat de tutorialele despre wine1.3 … Multumesc anticipat

  33. Salut !!! Am si eu o intrebare..Aveti idee daca se poate instala Logic Pro 8 pe Ubuntu ..Voi cu siguranta imi puteti da un raspuns concret..Va multumesc !!!!!

  34. am si eu un photoshop cs5 doar ca este in franceza si ma intrebam daca pote cineva sa imi spuna cum sa il fac in engleza sau romana
    multumesc anticipat

    • AdrianGudus a zis

      stefan: am si eu un photoshop cs5 doar ca este in franceza si ma intrebam daca pote cineva sa imi spuna cum sa il fac in engleza sau romana
      multumesc anticipat  

      Inchizi Photoshop-ul
      Te duci in: “C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS5\Locales\fr_FR*sau ceva de genu*\Support Files”
      Aici o sa ai un fisier denumit “tw10428.dat” (Va trebui sa faci vizibila extensia fisierelor in Windows ca AICI (click pe cuvantul AICI scris cu rosu))
      Dai click dreapta pe fisierul “tw10428.dat” si in lock de .dat pui .bak (tw10428.bak)
      Repornesti Photoshop si limba ar trebui sa fie acum engleza…
      Sa-mi spui daca ti-a fost de folos

  35. merci mult merge perfect

  36. dar adobe bridge stie cineva cum se face in engleza

  37. yonuts_01 a zis

    adrian dupa cum vezi sh uh multi sunt interesati de un tutorial cu “wine” inclusiv eo:X:X:X asa ca t rog sa faci acest tutorial:):)

    poti sa dai sh tu cateva exemple de programe de windows populare care merg pe linux??? ca sa stiu si eu poate si altii daca ne intoarcem la ubuntu linux!!!:D

    multumesc

  38. sunt foarte curios daca merge aceeasi metoda si pentru dreamweaver
    eu m-am chinuit 4 zile sa instalez dreamweaver pe linux, am incercat toate metodele si nu mi-a iesit…
    daca-mi iese va zic aici:)

    • k:
      sunt foarte curios daca merge aceeasi metoda si pentru dreamweaver
      eu m-am chinuit 4 zile sa instalez dreamweaver pe linux, am incercat toate metodele si nu mi-a iesit…
      daca-mi iese va zic aici:)

      nu mi-a iesit instalarea dreamweaverului…stiu insa ca se poate.
      cu playonlinux nu merge decat macromedia dreamweaver 8 si e foarte slab.
      poate faceti un tutorial si pentru dreamweaver. daca photoshopul se poate inlocui cu gimp, dreamweaverul nu prea este cu ce il inlocui
      mersi:)

  39. Salut, de curand mi-am instalat Ubuntu din curiozitate, dar m-a captat total, nu am mai folosit Windows-ul de atunci 🙂
    Ceea ce vreau sa intreb este daca merge si cu After Effects CS4 sau CS5? Mersi!

  40. Salut , toate bune si frumoase dar cand sa deschid sa scriu un text crapa nu stiu cum sa fac sa rezolv aceasta situatie , in rest sa instalat bine .. un sfat mar ajuta, multumesc

  41. cand faceti un tutorial si pentru dreamweaver pe linux????
    am nevoie de el ca de aer

  42. salut! am ajuns pana aproape de sfarsit cu instalarea[in punctul cand scria “downloding:wine.1.1.17”] s a intrerupt conexiunea la internet. dupa revenirea conexiunii la internet am incercat sa re instalez.
    merge sa se intaleze pana in acelasi punct dupa care apare o fereastra in care scrie “the download seems to have failed”, aceasta are ca si butoane un “next” si un “cancel”. dau next incearca sa download-eze o alata versiune[wine1.1.22] si re apare fereastra… si tot asa.
    probabil s-a instalat o parte inainte de intreruperea conexiuni la internet si acum nu mai poate re incepe instalarea?! ce ar trebui sa fac?

    Multumesc!

  43. intrebarea mea este… pot folosi Linux sa lucrez pentru firme ? ca este free of liceente.. inca o intrebare, care isi are rostul daca la prima este rapsunsul DA, pot folosi Photoshop pe linux dar sa il folosesc pe firma ? as mai avea neovie de licceenta la PS ? 🙂

  44. Bună Seara!
    Recent mi-am instalat Ubuntu 12.04 și ca orice utilizator (mediu 😀 ) l-am pus la punct așa cum îmi place mie. Chiar dacă sunt utilizator Ubuntu de ceva timp, până acum nu am fost nevoit să caut acest articol. Lucrând în Photoshop pe Laptop-ul personal cu windows 7 nu am avut probleme, dar de când l-am vândut am fost nevoit să las deoparte Photoshop-ul …. asta până acum.
    Lăsând vorbăria deoparte, problema mea este următoarea : atunci când vreau să instalez ceva din Centrul Software îmi apare o căsuță cu text-ul : ”Necesită instalarea unor pachete din surse neautentificate”. M-am interesat și am aflat că sunt probleme cu update-urile, însă când pornesc update din terminal apar erori (cum că nu s-au putut descărca anumite pachete). Iar când vreau să instalez WINE îmi dă eroare tot pe fondul unor update-uri lipsă.
    Dacă cumva cunoașteți vreo rezolvare la această problemă, vă rog frumos să mă ajutați. (Dacă e nevoie de screenshot-uri anunțați-mă și vi le trimit pe mail)
    Mulțumesc Frumos!

  45. Adrian Gudus a zis

    Costin:
    Bună Seara!
    Recent mi-am instalat Ubuntu 12.04 și ca orice utilizator (mediu ) l-am pus la punct așa cum îmi place mie. Chiar dacă sunt utilizator Ubuntu de ceva timp, până acum nu am fost nevoit să caut acest articol. Lucrând în Photoshop pe Laptop-ul personal cu windows 7 nu am avut probleme, dar de când l-am vândut am fost nevoit să las deoparte Photoshop-ul …. asta până acum.
    Lăsând vorbăria deoparte, problema mea este următoarea : atunci când vreau să instalez ceva din Centrul Software îmi apare o căsuță cu text-ul : ”Necesită instalarea unor pachete din surse neautentificate”. M-am interesat și am aflat că sunt probleme cu update-urile, însă când pornesc update din terminal apar erori (cum că nu s-au putut descărca anumite pachete). Iar când vreau să instalez WINE îmi dă eroare tot pe fondul unor update-uri lipsă.
    Dacă cumva cunoașteți vreo rezolvare la această problemă, vă rog frumos să mă ajutați. (Dacă e nevoie de screenshot-uri anunțați-mă și vi le trimit pe mail)
    Mulțumesc Frumos!

    Schimba serverul de update din Ubuntu Software Center > Software Sources

  46. Salut. Mie, dupa instalare, cand dadeam sa deschid Playonlinux, imi zicea ca nu poate gasi un cURL. Ce fac?

  47. as vrea sa faci un tutorial despre cum sa descarc de pem playonlinux gta3 si cum sa fac daca imi cere cd
    mersi

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by mariansabo, VIDEOTUTORIAL.RO. VIDEOTUTORIAL.RO said: Cum se instaleaza Adobe Photoshop CS4 pe Ubuntu Linux | Videotutorial.ro http://t.co/3zV5QvK […]

  2. […] altii pentru a face aplicatia sa ruleze. Pe langa toate acestea, va mai recomand si instlarea lui PlayOnLinux acesta avand rolul sa autmatizeze instalarea unor dependinte sau scriputri mai speciale pentru […]

  3. […] browser não suporta iframes. Legat de acest subiect vezi si: https://www.videotutorial.ro/?p=5587 Tags: sistem bazat pe resurse, sistemul economic, solutie criza, zeitgeist in romana, Zeitgeist […]

Speak Your Mind

*