Cum facem aplicatii portabile din softuri cu ajutorul lui Cameyo – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video o sa invatam cum putem face aplicatii portabile pe care mai apoi le putem pune pe un stick USB sau hard disk extern dupa care vom putea sa le rulam pe orice calculator, asta fara a face nici o modificare asupra sistemului de operare in care acestea vor rula.
Softul care ne permite sa creem aplicatii portabile se numeste Cameyo.
Cum functioneaza acesta?
Softul cameyo trebuie pornit inainte de a incepe instalarea aplicatiei pe care noi dorim sa o facem portabila. Cand rulam Cameyo, acesta face un snapshot asupra starii sistemului de operare, asupra registry-lor si fisierelor, si dupa instalarea aplicatiei acesta compara schimbarile intervenite in sistem cu snapshot-ul realizat inainte sa instalam aplicatia astfel copiind intr-un pachet fisierele necesare rularii aplicatiei si oferindu-ne spre final un singur fisier executabil cu iconita aplicatiei pe care am instalat-o. Fisierul executabil rezultat poate fi pus pe orice hard disk extern sau nu, insa cel mai bine pe un stick USB pentru a fi rulat super rapid pe orice sistem de operare Windows.
Pentru cei ce doresc softuri gata facute pentru rularea de pe stick, puteti folosi PortableApps la care noi avem un tutorial realizat cu ceva vreme in urma:
Tutorial Portable Apps
Acestea fiind spuse va invit sa urmarim tutorialul video!
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro
 



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. super tare videotutorialut tine-o tot asa

  2. Foarte interesant, acum nu o sa mai port in stick, instalurile de la softuri, doar portable. 🙂

  3. sailorriver a zis

    Excelent tutorial,multumesc!

  4. Felicitari, un program binevenit.
    Ar fi binevenit si un program cu care se poate integra service pack in microsoft office, si serialu si datele personale, ca sa nu fie nevoie la fiecare instalare sa le introducem si sa instalam service pack.
    Mult succes in continuare

  5. Bun soft,mai ales ca e free,dar grija mare cu el pt aplicatii mai mari de 600 MB. Mie mi-a dat mesaj cu aceasta limitare. Am incercat sa virtualizez Photoshop cs5 si m-a atentionat.
    Voie buna

  6. foarte bun tutorialul

  7. merge si pe vmware player?

  8. Foarte, foarte util! Chiar aveam nevoie de niste portabile!

  9. Foarte interesant si util soft-ul, am sa il incerc si eu sa imi creez niste programe portabile.

  10. Da interesant, dar Cameyo au ales o metoda originala dar cam incurcata, era mai simplu pe metotda clasica gen un wizard care sa ne ceara kitul de instalare si sa faca din el o aplicatie portabila! Gen cum era un primul tutorial cu aplicatii portabile facut de Cristi! Oricum bun tutorial, tineti-o tot asa!

    • AdrianGudus a zis

      BGD: Da interesant, dar Cameyo au ales o metoda originala dar cam incurcata, era mai simplu pe metotda clasica gen un wizard care sa ne ceara kitul de instalare si sa faca din el o aplicatie portabila! Gen cum era un primul tutorial cu aplicatii portabile facut de Cristi! Oricum bun tutorial, tineti-o tot asa!  

      Daca ai fi fost atent la tutorial ai fi auzit si vazut care sunt avantajele acestui Cameyo. Acesta salveaza setarile care le faci aplicatiei si iti da aplicatia portabila, aplicatie ce isi va pastra setarile pe care le-ai facut tu pe orice pc…
      Daca ar fi facut aplicatia portabila prin browse dupa kit, nu ar mai fi fost capabil de acest lucru, trebuia de fiecare data cand lansai o aplicatie mai sensibila/speciala, sa stai sa o configurezi setezi, etc

  11. Bravo baieti! dati-i bataie inainte, dar sa nu va creasca urechile de atata lauda 🙂

  12. vreau sa stiu cu ce sunt mai avantajoase aceste softuri portabile decat cele instalate

    • AdrianGudus a zis

      mircea: vreau sa stiu cu ce sunt mai avantajoase aceste softuri portabile decat cele instalate  

      Ca le poti rula pe orice PC de pe orice dispozitiv fara sa le instalezi si vei avea aplicatiile tale cu setarile tale preferate (am mentionat asta in tutorial) voi nu ati auzit de deductie/deducere/a deduce?

  13. Stefancu Raul a zis

    tare tutorialul.

    puteti face un tutorial desper trensformarea ubuntu in windows 7 ,va rog frumos .

  14. Stefancu Raul a zis

    scuzatima in legaura cu comenteriul de mai sus in loc de transformare ubuntu in windows 7 vroiam sa zic transformare a orce distributie linux in windows 7

  15. salut.Am si eu o intrebare.(nu seste in legatura cu tutorialul :D).AM instalat toate driverele computerului,si eu de fiecare data nu le las sa porneasca in startup.In startup am doar antivirusul.E ceva in neregula daca driverele computerului meu nu pornesc odata cu windowsul?vreau sa zic ca dupa pornirea windowsului nu le pornesc manual.

    • AdrianGudus a zis

      mircea: salut.Am si eu o intrebare.(nu seste in legatura cu tutorialul ).AM instalat toate driverele computerului,si eu de fiecare data nu le las sa porneasca in startup.In startup am doar antivirusul.E ceva in neregula daca driverele computerului meu nu pornesc odata cu windowsul?vreau sa zic ca dupa pornirea windowsului nu le pornesc manual.  

      Driverele trebuie lasate sa porneasca in startup

  16. marinescu77 a zis

    salut Adriane esti cel mai tare iti urmaresc toate tutorialele si sint multumit ce am invatat de la tine tinetio tot asa..si la multi ani pe anul 2011 si la familie .

    • AdrianGudus a zis

      marinescu77: salut Adriane esti cel mai tare iti urmaresc toate tutorialele si sint multumit ce am invatat de la tine tinetio tot asa..si la multi ani pe anul 2011 si la familie .  

      Va multumesc frumos, deasemenea si dumneavoastra!

  17. Excelent programul ,nu mai stai sa instalezi sa dezinstalezi pe alt pc pur si simplu rulezi direct de pe stick usb e super.

  18. Lucian Gabriel a zis

    Bun,chiar aveam nevoie de asa ceva

  19. nu inteleg cum se face aceasta chestie?

  20. Mihai Ionescu a zis

    Supeeer program!!! felicitari,
    multa stima si respect pt. munca dv.

  21. AlexSmenaru a zis

    Unul dintre cela mai originale site-uri din romania, veti castiga si mai multi bani daca nu renuntati al acest proiect care va ajunge si mai mare. Eu sunt vizitatorul acestui site de pe vreamea cand avea doar 500 de vizitatori unici pe zii, azi a ajuns la 10000 si este intr-o continua crestere. Bafta!

  22. Va iubesc! Sincer nu am cuvinte sa-mi exprim multumirea fata de voi si de tot ceea ce faceti. RESPECT VIDEO-TUTORIAL

    Ma chinui de mult timp sa fac un CD cu softurile mele pe care le utilizez in mod fregvent. Ma refer la un CD cu autorun care sa-mi instaleze toate softurile favorite fara sa stau eu sa dau click-> instal etc. dupa reinstalarea windowsului ,ceva gen NINITE. Am incercat multe combinatii de softuri dar nu prea am reusit mare lucru. Cea mai reusita treaba am facuto cu combinatia dintre Cameyo + Install Creator.

    Am facut un .exe care contine toate aplicatiile favorite facute la randul lor portabile .exe .Aceste aplicatii sunt dezarhivate in program files in ordine fiecare in dosarul ei …si automat install creator face si iconita corespunzatoare aplicatiei pe desktop.

    Stiu sigur ca nu este tocmai bine ce am facut eu dar functioneaza.
    Insa ce facem cu codecurile? …. cu antivirusul? …etc

    Daca se poate va rog sa faceti un tutorial legat de acest subiect.

  23. Foarte bun acest soft.
    Oare ar functiona si pentru jocuri? Merita incercat. Dar tinand cont de faptul ca cineva a comentat mai devreme de o limita de 600 MB, ma cam indoiesc ca va functiona. Poate doar la joculete mai vechi.

  24. Mihai Bacila a zis

    Chiar imi place aplicatia, o voi testa sa vad daca lucreaza si cu softuri care necesita cd key….si altele, dar pare ok.In alta ordine de idei..nu vreti deloc sa mai faceti tutoriale pentru Hiden ? E complicat si contine multe aplicatii folositoare. Sunteti tari…tot inainte.

  25. nasui vasile marian a zis

    va salut a fost bun tutorialu despre portabilitate da as dori sa faceti un tutorial despre http://www.shoutcast.com/ e ceva cu radio si mi se pare interesant astept tutorialu sa nu ma lasati balta va salut???>>>>>

    • AdrianGudus a zis

      nasui vasile marian: va salut a fost bun tutorialu despre portabilitate da as dori sa faceti un tutorial despre http://www.shoutcast.com/ e ceva cu radio si mi se pare interesant astept tutorialu sa nu ma lasati balta va salut???>>>>>  

      Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: cum se face un post de radio, da enter si vei gasi tutorialul.

  26. bun tutorial. as vrea sa am mai mult timp sa si aplic tot ce ne invatati voi.

  27. nu-mi place cand vorbiti degeaba, dand anumite explicatii din care sariti la alte subiecte si asa mai departe. daca faci un tutorial, fa-l scurt ca sa aiba timp lumea sa se uite la el. ms

    • daniel: nu-mi place cand vorbiti degeaba, dand anumite explicatii din care sariti la alte subiecte si asa mai departe. daca faci un tutorial, fa-l scurt ca sa aiba timp lumea sa se uite la el. ms  

      Nu cred ca sta cineva cu pistolul indreptat spre tampla ta ca sa vi pe videotutorial.ro
      Daca-ti place stilul nostru este ok, daca nu…..
      Fiecare isi realizeaza cum doreste tutorialul, noi nu vorbim sa ne aflam in treaba, adaugam unele sfaturi care au legatura cu subiectul.
      De multe ori sunt utilizatori care au problema cu firewall-ul cand instaleaza un soft, este normal sa atentionam omul daca stim ca firewall-ul are tendinta sa se ia de installerul x.
      Incearca sa privesti lucrurile in ansamblu, nu putem face cate o versiune de tutorial pentru:grabiti, incepatori, super-avansati (cazul tau).

    • AdrianGudus a zis

      daniel: nu-mi place cand vorbiti degeaba, dand anumite explicatii din care sariti la alte subiecte si asa mai departe. daca faci un tutorial, fa-l scurt ca sa aiba timp lumea sa se uite la el. ms  

      Daca nu ai timp nu te mai uita si gata…decat sa te uiti pe sarite si pe urma sa ne intrebi pe noi de ce nu-ti merge sau de ce nu ti-a iesit, desi in tutorial se explica pas cu pas.
      Il pui Bookmark si te uiti cand o sa ai timp…tot ce faci in viata cere si necesita timp, daca nu ai, lasi pe alta data, altfel faci in graba si faci gresit…

  28. I bun mai ales pentru un windows nou bagat sati faci totu portabil sa fie clin si curat cu ce doresti .

  29. sal interesant dar am incercat de 3 ori sa fac EVEREST ULTIMATE EDITION …SI ACELASI MESAJ =Could not executeE:Torente\everest ultimate edition 5.50.2100(error=5,MyPID=4564….oare dc?
    ms mult

    • AdrianGudus a zis

      mih957: sal interesant dar am incercat de 3 ori sa fac EVEREST ULTIMATE EDITION …SI ACELASI MESAJ =Could not executeE:Torente\everest ultimate edition 5.50.2100(error=5,MyPID=4564….oare dc?
      ms mult  

      Faci ca AICI (click pe cuvantul AICI scris cu rosu si priveste clipul video)

  30. Asta da tutorial adevarat !!! nota 10 Adrian.
    Daca incerc sa fac Yahoo messenger 11 si nu opresc ala din inregistrat si ma loghez pe messenger si intru la preferinte la yahoo messenger si modifik sa zicem scrisul si ince ceva de pe acolo apoi ma deloghez dar las bifate toate trei alea sa intre automat pe mess si apoi inchid mesu si opresc aplicatia cameyo din inregistrat dupa ce creaza chitul de instalare.exe cand il instalez mai trebuie sa bag id si parola ? sau intra automat si pe mess ???

  31. E valabil si pentru jocuri?

  32. Si eu am avut probleme cu acest soft , pt ca faceam si alte chestii intre timp, deabia cand am oprit tot si am lasat doar instalarea softului ce il doream am obtinut un bun rezultat. Dezavantaju e ca dureaza mult desi ai un pc f bun , daca ai un pc bun ai si multe in system deci va dura, si al doile lucru ce am observat e ca nu mai se poate modifica nimic in acel program pe parcurs, doar daca refaci tot.
    De ex: eu am instalat un pasword organizer ce am introdus la inregistrare in el a ramas , ce am vrut sa introduc mai tarziu nu mai ramane in programul portabil.

  33. Ma uit la tutorialele voastre de ceva timp aprox. de vreo 2 ani si nu am avut prea multe de comentat. In domeniul IT sant varza si pot sa spun ca am invatat f.multe de la voi. Toate tutorialele merita vazute cu atentie chiar studiate zic! Faceti o treaba minunata!!! Dupa tutorialul de mai sus care mie mi s-a parut foarte util, m-am hotarat in sfarsit sa postez un coment. pt ca mi s-a intamplat ceva foarte interesant si anume: am facut utorrent portabil si am descarcat(pe desktop) un film dar spre marea mea mirare nu l-am gasit nicaieri in tot comp. si bineinteles ca am incercat sa deschid folderul din utorrent, acolo era prezent dar cand am vrut sa-l play-ez mi-a scris ceva ca si cum ar fi fost inexistent.Folosesc km player varianta instalata! La fel si daca vreau sa-l mut la vedere sa zic asa spune ca nu a putut fi citit de pe disc! Intrebarea mea este urmatoarea: e doar un download virtual ca si programul facut cu Cameyo) trebuie sa rulezi un film pe un pc virtual, sau ce se-ntampla?? Sugerez sa faceti niste mici teste, nu trebuie prea mult timp si poate ma “luminati” si pe mine. Nu uitati sa faceti shortcut pe desktor pt utorrent altfel Cameyo nu vi-l virtualizeaza(asa a fost la mine)! Cu respect!

  34. probably the best aplication in the world… demult aveam nevoie de asa ceva :d multumesc mult de tutorial

  35. multumesc foarte folositor softul 🙂

  36. Salut Adrian
    Vreau sa stiu daca ,,Cameyo” poate fi folosit si cu programe gen ,,Pinnacle” sau ,,Adobe” sau merge numai cu aplicatii mai mici.

    • AdrianGudus a zis

      Piticu: Salut Adrian Vreau sa stiu daca ,,Cameyo” poate fi folosit si cu programe gen ,,Pinnacle” sau ,,Adobe” sau merge numai cu aplicatii mai mici.  

      Citeste comentariile postate mai sus daca vrei sa afli raspunsul!

  37. Va salut.
    urmaresc tutorialele si extrem de bine facute si mai ales deosebit de folositoare pentru cei care vor sa invete ceva.
    Referitor la tutorialul despre cameyo vreau sa va rog sa ma ajutati cu o sugestie sau mai multe, depinde, in legatura cu faptul ca atunci cand vreau sa fac portabile la poweriso sau ashampoowinoptimizer urmez intocmai pasii vazuti la adrian si nu functioneaza acel portabil.
    va rog, in limita timpului disponibil sa imi spuneti ce pot face in aceasta situatie

  38. ps. am votat acest tutorial ulterior postarii mele.
    multe multumiri

  39. eu am facut chiar programul Cameyo portabil, aici:

    insa nu stiu de ce adm-inul nu vrea sa-mi publice softul portabil

  40. tiripliciu a zis

    daca la program trebuie crack sau serial cum se procedeaza?

    • tiripliciu:
      daca la program trebuie crack sau serial cum se procedeaza?

      Pai la crack si serial nu necesita instalare!

      Ele sunt deja portabile .. Poti sa le pun in acelasi folder su programul respectiv!

    • AdrianGudus a zis

      tiripliciu:
      daca la program trebuie crack sau serial cum se procedeaza?

      Nu exista o regula de aplicare a crack-ului. Modul de aplicare poate diferi de la aplicatie la aplicatie. crack-urile sunt facute de diverse grupari de indivizi (team-uri/echipe de crack-eri) Si fiecare se aplica intr-un mod, in functie de aplicatie de team-ul care l-a facut. De obicei, atunci cand descarci aplicatii cu crack ai un fisier .nfo (legat de fisierele .nfo iti sugerez sa scrii sus in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra: Cum se pot deschide fisierele tip nfo descarcate de pe torrente, dai enter si vei gasi tutorialul) in care vei gasi instructiunile de aplicare a crack-ului sau vei avea in folderul crack-ului un fisier read me (citeste-ma) in care vei gasi instructiunile.

  41. haaa :)) hai ka am terminat procesul cu ProcessHacker si mia deschis
    skz nu am fost atent ))

    mersi mult de tutorial… acuma insa e o alta versiune mai noua a acestui soft.. nu prea imi place asta .. baieti n-o aveti pe asta de cind faceati tutorialul??

  42. Softul e ok, insa nu este nici pe departe adevarat ca nu lasa urme in calculatorul gazda. Cautati dupa executie in registri (cu regedit sau cu Registry Workhop) si veti gasi o multime de urme lasate. Unde isi dezarhiveaza “package-ul” creat la prima executare ?

  43. Mihai Ionescu a zis

    Daca avem deja un soft instalat il putem face si pe acesta portabil?
    multumesc anticipat

  44. Ba ”desteptii lu’ peste” ! Inainte sa faceti un tutorial mai luati lectii !!!
    Cu acest Cameyo softurile portabile nu functioneaza decat pe calculatorul gazda (adica pe cel unde le-ai facut) dar nu si pe alte calc. (sisteme de operare).
    Este la mintea gainii !

    • AdrianGudus a zis

      xxx: Ba ”desteptii lu’ peste” ! Inainte sa faceti un tutorial mai luati lectii !!!Cu acest Cameyo softurile portabile nu functioneaza decat pe calculatorul gazda (adica pe cel unde le-ai facut) dar nu si pe alte calc. (sisteme de operare).Este la mintea gainii !

      Eu cred ca acest soft te depaseste si nu stii sa il utilizezi. As intelege sa vii sa spui ce nu ai inteles inloc sa fii arogant si pe fondul nepriceperii tale, sa dai vina pe noi sau pe aplicatie.
      Ca, Cameyo nu este nici pe departe un soft perfect, o stim cu totii si este adevarat insa de aici pana la a afirma ceea ce ai spus tu, este cale lunga, comentariul tau nu face decat sa dezinformeze si sa fie arogant. Ca sunt unele softuri care nu vor functiona sau ca Cameyo le “impacheteaza” aiurea e o alta poveste dar sa afirmi ca softurile (nu ai spus unele deci se intelege ca toate softurile) nu vor functiona pe alte pc-uri e o aberatie.
      Dovada o ai in acest scurt clip video in care tiam demonstrat contrariul: http://www.screenr.com/d3ws

      Data viitoare documenteaza-te mai mult si nu mai fi arogant…va fi spre binele tau!

  45. Ionescu Mihai a zis

    E adevarat ce spune xxx? eu nu am cum sa verific.

  46. Aces user xxx e incredibil( incredibila)…gaina sau cocos:))…cum ziceai adriane….mai bine sa nu ne mai batem capul cu toate specimenele…oricum e foarte bine facut videotutorialul, iar soft-ul cred ca e exact ce se asteptau multi…ca si mine de altfel :-p
    Ideea e ca MERGE PE ORICE SO WINDOWS( netestat pe WIN 98…sau alte minuni mai vechi)…ma refer…la SO care se folosesc de catre majoritatea….nu o sa vad acum daca merge cumva pe un VX 384 iti dai seama :))…bafta si tine-o tot asa 😉

  47. daca se poate sa faceti un tutorila despre Virtual Aplication Studio(Xenocode) este mult mai bun si mai complex decat cameyo.

  48. buna ziua,
    am incercat sa fac think cell portabil dar nu merge cu acest soft.
    puteti sa-mi recomandati alt soft pentru a realiza acest lucru?
    multumesc

  49. Foarte bun, interesant si util tutorial. Multumesc.

  50. Vad ca pe net sunt multi “ingineri”, gen xxx says. Decat sa dam cu parerea mai bine am face ceva util si am gasi solutii mai bune. Eu am aincercat o noapte intreaga sa “tunez un program” si nu am reusit. Cand vrei sa modifici ceva uneori este o munca destul de mare si nu toti sunt dispusi sa imparta apoi si cu altii. Eu zic sa le multumim celor de la videotutorial.ro pentru munca pe care o depun in a ne lumina si pe noi atunci cand nu stim ceva sau cand suntem in ceata. Asa ca voi cei de la videotutorial.ro nu ii bagati in seama pe toti “inginerii’ astia care stiu doar sa dea din clanta. Daca sunt asa de destepti sa ne explice ei da pana atunci sa ne mai scuteasca un pic cu criticile lor.

  51. http://online.cameyo.com/public?category=Security&page=1

    NU VA MAI CHINUITI,ESTE DEJA,FACUT,MOCA!

  52. giorgio0909 a zis

    bun tutorial

  53. bla blaul la patrat a zis

    caca maca nu mai merge

Trackbacks

  1. […] Cum facem aplicatii portabile din softuri cu ajutorul lui Cameyo […]

Speak Your Mind

*