7-zip program gratuit pentru arhivare, dezarhivare, parolare arhive, extragere fisiere executabile etc – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial vom prezenta softul de arhivare / dezarhivare 7-zip, acesta este un program de compresie foarte performant, poate chiar mai bun decat cunoscutul WinRar.
Eu am ales sa folosesc 7-zip cu ceva vreme in urma, atunci aveam nevoie sa extrag un fisier .nbh dintr-un executabil, WinRar nu a putut face asta, asa ca am apelat la 7-Zip, de atunci am inceput sa-l folosesc si usor usor a devenit softul meu favorit in categoria arhivatoare.
7-Zip stie sa se descurce cu majoritatea arhivelor, poate chiar extrage continutul unor executabile, poate extrage sau explora imagini de backup create cu windows backup.
Nici parolarea arhivelor nu este o problema pentru 7-zip, modul de criptare AES-256 bit putand pune probleme serioase programelor de Brute Force.
Daca uitam cu atentie pe site-ul oficial, vom vedea ca 7-zip este si un campion al compresiei, acesta poate strange fisierele in arhiva ca intr-o menghina, si face asta mai bine decat WinRar.
Era sa uit de optiunea split-files, cu ajutorul acestei optiuni putem desparte un fisier in mai multe bucati, functia este folositoare cand dorim sa trimitem un fisier mare cu ajutorul serviciilor online de file sharing, deasemenea putem folosi split-file atunci cand dorim sa transportam un joc de 12 giga, putem sa-l despartim in 3 bucati de cate 4 giga fiecare si sa-l ardem pe 3 dvd-uri.
7-zip se intelege foarte bine si cu procesoarele ce suporta tehnologia Hiper-Thrading, dupa cum se stie procesoarele de generatie noua au pana la 12 thread-uri, din pacate WinRar nu este atat de inteligent, pe deasupra mai costa si ceva banuti.
Va recomand sincer acest program, dupa parerea mea 7-ZIP este cel mai bun program de arhivare la ora actuala.
Link download program arhivare, dezarhivare 7-zip
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. salut baietii sunteti cei mai tari aveti niste tutoriale de nota 10,sar putea face un tutorial si despre virtual dj?

  2. e mai bun ca winrar-ul la urmatoarele :
    *este gratis
    *compresia mai buna ca winrar-ul

    dar pana la urma daca arhivezi un film de ex cu winrar/7zip pana la urma tot mai bine este sa-l dezarhivezi tot cu ce ai arhivat

    am avut cazuri si cand cu winrar-ul dezarhiva corect iar cu 7zip dadea erori
    si viceversa pt aceeasi arhiva.

    • stefan: e mai bun ca winrar-ul la urmatoarele :
      *este gratis
      *compresia mai buna ca winrar-uldar pana la urma daca arhivezi un film de ex cu winrar/7zip pana la urma tot mai bine este sa-l dezarhivezi tot cu ce ai arhivatam avut cazuri si cand cu winrar-ul dezarhiva corect iar cu 7zip dadea erori
      si viceversa pt aceeasi arhiva.  

      un tutorial de nota 10+!
      eu mereu foloseam winraru asta tampit care costa! asta e gratuit si usor de folosit! deci practic self-extract este un fisier .exe care se extrage fara a avea nevoie de 7 zip? 5 stele din partea mea! bravo Cristi! chiar aveam nevoie de asa ceva…

      Ma copiezi la nume!!!

  3. Felicitari pt. tutorial.
    Mai bun ca winrar de 1000 ori: free , compresie mai buna , decompresie mai rapida si nu da erori ca winrar-ul.

  4. Da este mai bun decat winrar eu il folosesc de mult timp. De asemeni foarte bun tutorialul!

  5. il folosesc de ceva timp, insa niciodata nu m-a interesat decat ca sa deschid unele formate ce winrarul nu le deschidea dar vazand aici cate are cred ca las winrarul care ma inerveaza ca trebuie sa-i dau mereu ok ca e expirata licenta si trec pe seven zip

  6. Foarte Bun Tutorialul !!!
    Si intradevar e mult mai bun ca WinRaR singurul lucru ce nu imi place la el este iconitele la arhive dar in rest e ok il folosesc de mult timp si chear e folositor tutorialul ptr ca e multa lume care nu stie de acest 7Zip sau a auzit de el da nu stu la ce foloseste e foarte rapid in comparatie cu WinRar.
    Eu am linlcuit detot WinRaR cu 7-Zip si sunt foarte multumit chiar acum dezarhivez niste filme Downloadate :))=)) bafta in continuare 😉

  7. Foarte frumos tutorial…. Bravo nota 10, 5 stele! Cristi asta e un tutorial foarte bun din multele tutoriale facute de tine la fel de bune….. Dar la chestia cu parolarea nu ai prezentato aproape de loc, putei face cu un fisier tex si nu dura mult pentru al prezenta finca nu avea asa mult de arhivat! Multa sanatate si cit mai multe tutoriale…..!

    • Adrian-admin a zis

      BGD: Foarte frumos tutorial…. Bravo nota 10, 5 stele! Cristi asta e un tutorial foarte bun din multele tutoriale facute de tine la fel de bune….. Dar la chestia cu parolarea nu ai prezentato aproape de loc, putei face cu un fisier tex si nu dura mult pentru al prezenta finca nu avea asa mult de arhivat! Multa sanatate si cit mai multe tutoriale…..!  

      Ce sa prezinte la “chestia cu parolarea”??? Nu trebuie decat sa scrii parola (aceeasi in ambele casute, o parola la algere) si dupa ce ai ales si celelalte: compresie, draci, laci, dai click pe OK si cu asta basta. Ce era ma rog de prezentat la “chestia cu parola” ? Da tu daca faci un fisier text ca doar zici ca dureaza putin nu? Daca faci un fisier text, il arhivezi si te joci acolo la “chestia cu parolarea” are cva? sare ceva in aer? se intampla ceva rau?

      • Adrian-admin:
        Ce sa prezinte la “chestia cu parolarea”??? Nu trebuie decat sa scrii parola (aceeasi in ambele casute, o parola la algere) si dupa ce ai ales si celelalte: compresie, draci, laci, dai click pe OK si cu asta basta. Ce era ma rog de prezentat la “chestia cu parola” ? Da tu daca faci un fisier text ca doar zici ca dureaza putin nu? Daca faci un fisier text, il arhivezi si te joci acolo la “chestia cu parolarea” are cva? sare ceva in aer? se intampla ceva rau?  

        Am facut deja treaba asta, eu ziceam sa ne explice de exemplu la extensia zip mai era o metoda de criptare:ZipCrypto, e mai buna decit cealalta, ocupa mai mult spatiu etc. Intelegi>?

  8. Ca de obicei videotutorial.ro este cel mai tare!!!!
    FELICITARI CRISTI;ADRIAN si restul echipei!!!

  9. Multumiri pentru gestul generos de a imparti cu noi noutatile aflate !
    Am probat si eu “7-zip” pe un folder cu documente si pagin web salvate, de aproape 300 Mb, insa WinRar a fost de vreo 5 ori mai rapid.

    • Adrian-admin a zis

      Viorel: Multumiri pentru gestul generos de a imparti cu noi noutatile aflate !
      Am probat si eu “7-zip” pe un folder cu documente si pagin web salvate, de aproape 300 Mb, insa WinRar a fost de vreo 5 ori mai rapid.  

      Ai dat click dreapta si properties pe arhiva finala sa vezi care e cea mai mica? Evident ca 7zip a stat mai mult pentru ca a comprimat mai bine, arhiva rezultata fiind mai mica. WinRar-ul a stat mai putin pentru ca a fost mai superficial in arhivare ;)! O logica simpla daca ai fi stat sa gandesti 🙂

      • Adrian-admin:
        Ai dat click dreapta si properties pe arhiva finala sa vezi care e cea mai mica? Evident ca 7zip a stat mai mult pentru ca a comprimat mai bine, arhiva rezultata fiind mai mica. WinRar-ul a stat mai putin pentru ca a fost mai superficial in arhivare ! O logica simpla daca ai fi stat sa gandesti   

  10. De ce nu va pot urmari tutorialele in Mozilla Firefox 3.6.12 ?

    • Adrian-admin a zis

      Florin: De ce nu va pot urmari tutorialele in Mozilla Firefox 3.6.12 ?  

      Ai instalat flash player? Vezi ca pentru Internet Explorr iti trebuie o versiune de flash playr iar pentru Firefox iti trebuie alta. Te duci din Firefox pe google si scrii flash player, il descarci si il instalezi.

      Daca tot nu merge goleste cache-ul si istoricul browserului din Tools > Clear Recent History…

      • Adrian-admin:
        Ai instalat flash player? Vezi ca pentru Internet Explorr iti trebuie o versiune de flash playr iar pentru Firefox iti trebuie alta. Te duci din Firefox pe google si scrii flash player, il descarci si il instalezi.Daca tot nu merge goleste cache-ul si istoricul browserului din Tools > Clear Recent History…  

        Problema era Firewallul de la Panda Antivirus 2011 nui dadea voie sa aceseze continul video.

    • Florin: De ce nu va pot urmari tutorialele in Mozilla Firefox 3.6.12 ?  

      In afara de sfaturile pe care ti le-a dat Adrian, opreste pluginurile gen: No Script, Ad Block, Flash Block, “Shit Block” etc, bineinteles daca ai instalat astfel de pluginuri.

  11. Si eu va felicit pentru activitatea pe care o depuneti iar in privinta programului de compresie utilizat pot spune ca nu am folosit niciodata de cand am facut cunostiinta cu calculatorul win rar ci doar 7z asociat cu Izarc.IZARC este facut tot de un rus,este la fel de bun dar il utilizez mai mult pentru faptul ca pe fiecare tip de arhiva scrie terminatia acesteia sau mai bine zis tipul arhivei.Nu scrie oricum ci intr-un mod grafic deosebit.Rata de compresie pot spune ca este a doua dupa 7z.Am facut cunostiinta si cu arhivatorul KGB dar nu am reusit niciodata sa fac compresii fabuloase cum altii au reusit.In 30M intrau 4,3G sistem de operare.Pare incredibil dar este o situatie cu care m-am intalnit.

  12. foarte interesant si exceptional prezentat!!!!!!!!!!multumiri cristi

  13. interesant tutorialul!!!!!!!!!!bravo!

  14. Cristi Popescu a zis

    Foarte bun programul si ca de obicei foarte bun tutorialul. Sunteti tari. Va multumesc!

  15. un tutorial de nota 10+!
    eu mereu foloseam winraru asta tampit care costa! asta e gratuit si usor de folosit! deci practic self-extract este un fisier .exe care se extrage fara a avea nevoie de 7 zip? 5 stele din partea mea! bravo Cristi! chiar aveam nevoie de asa ceva…

  16. Un soft cu putere de comepresare mai mare nu exista?

    • Adrian-admin a zis

      Dany: Un soft cu putere de comepresare mai mare nu exista?  

      Pai, ia si tu toate softurile care se ocupa de arhivare/dezarhivare si testeazale si vezi care a comprimat mai bine…noi nu putem sa le facem pe toate in locul vostru, uneori trebuie sa mai faceti si voi cate ceva, sa testati, sa va jucati. Unde e frumusetea si satisfactia daca noi va facem si va aratam chiar totul?

  17. Probabil cu toti am descarcat de pe torrente si am antalnit arhivele de genu”.r01,r02,r03..”Merge sa dezarhivez aproape cu orce arhivator(Winrar/7zip/Winzip),intrebarea e:cu ce arhivator/program sunt facute arhivele?
    Multumesc mult.

    • Adrian-admin a zis

      Jellfis: Probabil cu toti am descarcat de pe torrente si am antalnit arhivele de genu”.r01,r02,r03..”Merge sa dezarhivez aproape cu orce arhivator(Winrar/7zip/Winzip),intrebarea e:cu ce arhivator/program sunt facute arhivele?
      Multumesc mult.  

      Tot cu acestea, cand arhivezi ai optiunea Split into volumes of (desparte in arhive a cate: …MB) Te-ai uitat la acest tutorial cap-coada fara sa derulezi? chiar sa vorbit despre asta dar nah….daca va credeti asi si derulati…nu aveti de unde sa auziti sau sa invatati 🙂

      • Adrian-admin:
        Tot cu acestea, cand arhivezi ai optiunea Split into volumes of (desparte in arhive a cate: …MB) Te-ai uitat la acest tutorial cap-coada fara sa derulezi? chiar sa vorbit despre asta dar nah….daca va credeti asi si derulati…nu aveti de unde sa auziti sau sa invatati   
        Pff nu m-am facut inteles:Daca facem cu winrar/7zip Split nu o sa iasa arhivele in denumirea asta r01,r02,r03 o sa iasa part1,part2,part3 chiar mai mult daca nu setam noi(change)ca acele arhive sa fie deschise cu winrar/7zip windows-ul le vede ca Unknown application.Ms mult Adrian dar nu ast rasp de la tine.

  18. Catre “Adrian-admin”, cu respectul cuvenit: esti uneori prea critic si aspru cu noi, cei care incercam sa invatam ceva de la voi, cei de la “Videotutorial.ro”. Daca ne pricepeam mai bine, nu mai aveai pe cine sa inveti. Daca efortul este prea mare ca sa raspunzi la comentarii, atunci roaga un coleg, incearca sa te menajezi… Noi suntem mai toleranti si te vom intelege. Crede-ma, nimeni nu este de neinlocuit. Nici macar nu iti vom observa lipsa. (“O logica simpla, daca ai fi stat sa te gandesti”).

  19. Pff..inseamna ca nu m-am facut inteles:
    Daca facem Split cu WinRar/7zip o sa iasa”part1,part2,part3..”si 7zip”z01,z02..sau ceva de genu”chiar mai mult daca nu setam(Change) ca acele arhive sa fie deschise cu winrar/7zip Windows-ul le vede Unknown application.Nu vreau sa supar pe nimeni,dar cand eu ma uitam pe videotutorial.ro si urmaream tutorialele lu Cristi probabil tu ast sa vina vacanta de vara!Si sa nu crezi ca sunt vre-un mucus pe aici care habar nu are.Ami cer scuze daca am suparat pe cineva!

  20. Scuze!m-am prins cum se face E OK!

  21. fain ma baieti fain

  22. Faceți o treabă demnă de toată lauda. Eu mi-am instalat multe programe inspirate din Video-tutorialele voastre, toate de nota 10 şi toate pline de bunăvoința față de neinițiați, pentru care vă mulțumesc.
    Şi acest Arhivator aș vrea să mi-l instalez dar nu reușesc să-l descarc.Nici pagina care se deschide nu seamănă cu pagina din Video-tutorial, deşi intru pe același link (http://www.7-zip.org/). Nu mai găsesc varianta Beta, probabil că de când a apărut Video-tutorialul, deja nu mai este Beta. Asta n-ar fi nimic dar dacă încerc să downloadez executabilul, după prima secundă de descărcare îmi apare un popap pe o fereastră ,,NOTEPAD”cu anunțul următor:

    ,,Imposibil de deschis fișierul http://heanet.dl.sourceforge.net/project/sevenzip/7-Zip/9.20/7z920.exe.
    Verificați dacă există un disc în unitatea specificată.”

    Puteți să-mi spuneți de ce nu pot descărca executabilul?
    Aceasta este rugămintea mea. Vă mulțumesc, Sandu

    • Sandu:
      Faceți o treabă demnă de toată lauda. Eu mi-am instalat multe programe inspirate din Video-tutorialele voastre, toate de nota 10 şi toate pline de bunăvoința față de neinițiați, pentru care vă mulțumesc.
      Şi acest Arhivator aș vrea să mi-l instalez dar nu reușesc să-l descarc.Nici pagina care se deschide nu seamănă cu pagina din Video-tutorial, deşi intru pe acelașilink (http://www.7-zip.org/). Nu mai găsesc varianta Beta, probabil că de când a apărut Video-tutorialul, deja nu mai este Beta. Asta n-ar fi nimic dar dacă încerc să downloadez executabilul, după prima secundă de descărcare îmi apare un popap pe o fereastră ,,NOTEPAD”cu anunțul următor:

      ,,Imposibil de deschis fișierul http://heanet.dl.sourceforge.net/project/sevenzip/7-Zip/9.20/7z920.exe.
      Verificați dacă există un disc în unitatea specificată.”

      Puteți să-mi spuneți de ce nu pot descărca executabilul?
      Aceasta este rugămintea mea. Vă mulțumesc, Sandu

      Este posibil sa nu poti descarca fisierul din cauza browserului, incearca sa instalezi al browser (opera, firefox, chrome)
      Recomand Firefox pentru ca este usor de folosit si extrem de intuitiv pentru incepatori, poti descarca browserul de aici:

      http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-4.0&os=win&lang=en-US

      Dupa instalarea browserului apasa linkul de mai jos, la caseta de dialor fi atent sa bifezi “save” nu open, dupa aceea poti sa-l lansezi din fereastra de download.

      http://sourceforge.net/projects/sevenzip/files/7-Zip/9.20/7z920.exe/download

  23. Mulţumesc, am rezolvat instalarea lui 7-zip.
    Aşa a fost. Am reinstalat Mozila Firefox şi pe dată am putut descărca executabilul. Încă odată mulţumesc mai ales pentru promtitudine, Sandu

  24. buna ma numesc emy si as vrea daca se poate sa faceti si voi un tutorial despre fisiere zip.ast si eu un raspuns.

  25. Am o problema! Incerc sa dezarhivez cu zip si imi cere pass.. dar nu stiu de unde sa o iau …dak ma puteti ajuta cantact:costel_boss9689 va rog!!!!

  26. Buna Videotutorial , as aprecia chiar foarte mult daca veti face un tutorial despre cum sa aflam parola la o arhiva RaR ca sunt multi prostii care uita ca a bagat parola pe acea arhiva si le uploadeaza fara sa scoata parola.
    In cazul meu un Windows vista care imi cere parola ca sa dezarhivez, cred ca este cel mai enervant lucru pe care il poate face un prost sa uploadeze o arhiva cu parola.
    Deci va rog mult daca se poate sami trimiteti linkul de la tutorial la [email protected]
    Mersi

  27. AdrianGudus a zis

    David:
    Buna Videotutorial , as aprecia chiar foarte mult daca veti face un tutorial despre cum sa aflam parola la o arhiva RaR ca sunt multi prostii care uita ca a bagat parola pe acea arhiva si le uploadeaza fara sa scoata parola.
    In cazul meu un Windows vista care imi cere parola ca sa dezarhivez, cred ca este cel mai enervant lucru pe care il poate face un prost sa uploadeze o arhiva cu parola.
    Deci va rog mult daca se poate sami trimiteti linkul de la tutorial la
    Mersi

    Cei care fac asta nu sunt prosti deloc. Din contra, mizeaza pe naivitatea si nepriceperea celor ca tine care vor cu “disperare” un anumit kit, imagine ISO, film, etc.
    Tot procesul a fost explicat cu ocazia altui tutorial video in care aratam cum se poate sparge o parola a unui document pdf. Ei bine acolo am explicat si treaba cu arhivele parolate mult ravnite de multi naivi.
    Acele download-uri cu arhive sunt de obicei tepe curate, multi vor cere sa intri pe site-ul X sau Y pentru a obtine parola ceea ce este iarasi o teapa sau in cele mai multe cazuri, link-urile pe care trebuie sa intri pentru recuperarea parolei sunt link-uri cu multe banere publicitare care odata accesate aduc profit celui care te-a trimis pe el…..
    Dupa cum vezi, cei care urca download-uri parolate nu sunt deloc prosti.

  28. 7zip poate arata parola unui fisier are optiunea asta?

  29. sandu. florin a zis

    .sa ne traiti dragilor! sinteti cei mai tari bine ca existati pentru noi astia mai incepatori in P[C!! am o rugaminte mare la voi or nu stiu eu cum sa fac or sint tutoriale numai scrise nu si VIDEO? ASA ESTE? NU inteleg cind dau mai in jos ca sa vad tutorialu de ex cum este si aici la asta cu 7zip nu are tutorial video nu este mai jos e pagina alba nu are niciun tutorial este vreo jmechierie sal vad? si ca aici mai sint si la alte tutoriale! unele merg fara probleme dar la unele lipsete videoul CARE E TREABA? NU INTELEG AJUTATIMA PLS! si altceva as vrea sa pot pune in toolbar la googletutoriale video sal am la indemina ca toata ziua apelez la el lam pus la favorite dar vreau sa am acces mai rapid la el va multumesc!

  30. pt rezolvarea erorii winrar sau 7 zip puteti salva cu total comander(selectati arhiva dorita cu click dreapta si alegeti destinatia unde vreti sa salvati datele necesare dupa aceea dati pe files si dati pe unpack specific files pt extragere de exemplu din partitia D in partia C si sa rezolvat problema)

  31. 7 zip este pe nicaieri pe linga TotalComander dar cel mai bun ii Universal Extractor poti extrage orice instal.exe il gasiti pe google

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Ady, VIDEOTUTORIAL.RO. VIDEOTUTORIAL.RO said: 7-zip arhivare, dezarhivare, parolare, extragere executabile, un soft cu mult peste WinRar | Videotutorial.ro http://t.co/NLWg5py […]

  2. […] partitie, alta decat cea in care se afla sistemul de operare (C:). Mai avem nevoie si de WinRar sau 7Zip pentru a extrage imaginea ISO ce contine sistemul de operare Windows 7. Daca nu aveti o imagine ISO […]

  3. […] si selectati fisierul IPSW pentru instalare. Daca folositi Windows, va trebui sa extrageti cu 7Zip imaginea .dmg descarcata apoi intrati prin dublu click in folderul rezultat din extragerea imaginii […]

  4. […] asa cum se intampla si in contul Facebook. Nu ne mai ramane decat sa extragem arhiva descarcata cu 7Zip sau Winrar si sa incarcam fotografiile in contul nostru Google Plus. Acestea fiind spuse, va invit […]

  5. […] ca fișierele private / confidențiale, sa rămînă departe de ochii curioșilor. Avem metode de arhivare cu parola, metode de criptarea datelor și chiar programe de parolare a fișierelor. Din păcate nu toți […]

Speak Your Mind

*