Cum putem face apeluri video si voce pe orice sistem de operare folosind browserul si contul de Gmail – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem face apeluri video si voce direct din browserul nostru logandu-ne pe Gmail. Tot ce avem nevoie este sa instalam un mic plugin si sa avem un cont de Gmail si un browser in fata noastra. Instaland acest plug-in, in momentul cand o sa va logati pe contul vostru de Gmail o sa puteti face apeluri video si voce. In partea stanga aveti sectiunea chat intr-un micut sidebar. Puteti invita persoane la chat (bine inteles ca cei ce ii veti invita la chat, vor trebui sa aiba si ei un cont de Gmail) Metoda prezentata in tutorialul video este valabila si pentru cei care folosesc ca sistem de operare Ubuntu Linux sau alte distributii. Eu unul am ramas impresionat de claritatea sunetului precum si cea a imaginii in momentul cand am facut apeluri video. As putea spune ca e mult mai clar apelul video fata de Yahoo Messenger. Pe Yahoo Messenger calitatea video nu este atat de buna plus ca pe cel ce imi oferea webcam-ul il vedeam in frame-uri. Protocolul Yahoo este foarte aglomerat si imbatranit, asta fiind una din cauzele calitatii proaste a apelurilor video si voce, ca sa nu mai spunem ca in ultima vreme Yahoo Messengerul a inceput sa merarga din ce in ce mai rau, se deconecteaza aiurea, transferul de fisiere se intrerupe, nu se mai vede ce scriem pe mess sau nu mai vedem ce ne scriu ceilalti si asa mai departe.
Daca optati pentru instalarea clientului Google Talk pentru desktop, o sa puteti face si transfer de fisiere si la fel ca si atunci cand folositi plug-in-ul, o sa puteti face conversatii video si voce cu cei dragi. Interfata clientului desktop este foarte simpla si curata fata de cea Yahoo Messenger, nu ne baga banere publicitare in lista de contacte, este foarte intuitiv si usor de folosit.
In momentul in care vreti sa faceti un transfer de fisiere folosind Google Talk, va recomand sa va asigurati ca nu sunteti logati in browser pe contul vostru de Gmail cu care sunteti logat si pe clientul Google Talk. De ce? Pentru simplul fapt ca transferul nu va functiona daca o sa fiti logati din 2 locuri. Transferul de fisiere putand fi realizat doar daca veti folosi clientul desktop Google Talk
Acestea fiind spuse nu pot decat sa va invit sa urmarim impreuna acest videotutorial. Eu unul am renuntat demult la Yahoo Messenger si incep sa ma “atasez” din ce in ce mai mult de Google Talk.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro
 



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Legat de convingerea prietenilor să renunțe la Yahoo…am încercat de foarte multe ori, dar în zadar. E vorba de efectul de turmă „dacă ăla are Yahoo, de ce să-mi fac eu altceva?”. Sau pe unii i-am convins să-și facă Windows Live (ca mine), dar folosesc și Yahoo (amândouă). Cei de la Google, dacă se țin de treabă și vor fi și utilizatorii care să-l testeze și să fie mulțumiți de el, va prinde bine. Eu de 2 ani nu mai folosesc Yahoo…mail am și pe GMail, dar îl folosesc mai rar, dar în general folosesc Windows Live (Hotmail).

  2. da antradevar,odata si odata o sa le pice serverele celor de la yahoo si cu siguranta toata lumea se va andrepta spre acest client. pe viitor poate yahoo va devenii un client comercial ,din cauza ca serverele le sunt prea ancarcate si se vor gandi si ei la o varianta cred eu.gmail e un client peste asteptari .bravo pentru ca promovati si altii clientii anafara de yahoo .succes an continuare.

  3. “Nu este distributie (Yahoo Messenger) pentru linux!”

  4. “Nu este distributie (Yahoo Messenger) pentru linux!” Cum ai spus, nu e sfarsitul lumii! Pidgin-ul este exceptional! Google Talk-ul si mai si! Cine nu renunta la Yahoo Messenger il poate folosi cu cateva functii in minus, ca BUZZ-ul, trimiterea de fisiere, etc. poate folosi din browser: http://webmessenger.yahoo.com/ Totusi, alternative sunt! E la latitudinea clientului (uman).

  5. Fujitsu Simens Computers a zis

    TIberiu, este yahoo messenger pe linux debian parca sa zic ca gasesti numai stiu sigur dar stiu exact ca pe debian gasesti yahoo messenger

  6. Bravo VIDEOTUTORIAL,eu lam incercat vorbind in Australia care este pe celalalt continent,mia mers foarte bine cu gmail,fata de yahoo messenger cu care sa auzit doar in reluari si video nici macar nu mergea.Google talk este foarte,nu mia venit sa cred ce bine merge.

  7. Foarte interesant, dar era bine daca ne aratai si cum merge camera web de pe laptop…. Si eu am vrut sa trec pe google talk de si eu am deja cont de gmail, dar nimeni nu vrea sa se schimbe de pe yahoo…. Iar clientul de la google talk e mai lite decit yahoo messenger, dar fazai ca la yahoo messenger ai si jocuri, diferite chestii pentru seruirea unor poze etc.

  8. Dragi prieteni, nu va mai stroflocati si nu mai protestati ca lumea nu renunta la yahoo messenger. E normal sa n-o faca,daca prietenii, rudele, cunoscutii , au un cont de yahoo si il folosesc preponderent pe ala. Nimeni n-o sa se indrepte spre gmail, windows live sau alte retele pentru ca voi vreti sa fiti mai trendinezi si sa va afisati un aer de cool geeks de weekend. Frate, yahoo e ok, isi face treaba, a fost prima retea din romania, cand yahoo oferea servicii de genu asta multe companii nu existau, drept urmare e normal ca oamenii sa foloseasca ce cunosc, ce au toti si sa isi mentina contactele adunate in ani multi.

    Terminati cu impresia ca lumea o sa faca ce ziceti voi sau sa credeti ca o sa-si schimbe parerea legat de anumite lucruri. Wake-up si vedeti lucrurile asa cum sunt.

    • Ratzoiu: Dragi prieteni, nu va mai stroflocati …

      Esti un terminat bai rata pe varza. Inseamna ca esti limitat la creier daca preferi sa te chinui cu anticul yahoo mesenger, decat sa incerci solutii noi. PS. Mai pune mana si tu si invata limba romana ca esti praf. Ati inceput sa scrieti ca cacanarii, fara cap si fara coada. Cultilor!

    • Ratzoiu: Dragi prieteni, nu va mai stroflocati si nu mai protestati ca lumea nu renunta la yahoo messenger. E normal sa n-o faca,daca prietenii, rudele, cunoscutii , au un cont de yahoo si il folosesc preponderent pe ala. Nimeni n-o sa se indrepte spre gmail, windows live sau alte retele pentru ca voi vreti sa fiti mai trendinezi si sa va afisati un aer de cool geeks de weekend. Frate, yahoo e ok, isi face treaba, a fost prima retea din romania, cand yahoo oferea servicii de genu asta multe companii nu existau, drept urmare e normal ca oamenii sa foloseasca ce cunosc, ce au toti si sa isi mentina contactele adunate in ani multi.Terminati cu impresia ca lumea o sa faca ce ziceti voi sau sa credeti ca o sa-si schimbe parerea legat de anumite lucruri. Wake-up si vedeti lucrurile asa cum sunt.  

      De ce sa folosim Yahoo Messenger ?
      1. Sa fim inundati de mass ?
      2. Sa nu putem trimite in mod decent un fisier mai mare de 5K ?
      3. Sa avem sunet metalic ?
      4. Sa avem intreruperi ?
      5. Sa facem apeluri video la 3Fps ?
      6. Sa folosim un client care s-a ingrasat ca un american fast-foodist ?
      7. etc
      8. etc
      Daca o retea de telefonie mai buna functioneaza ireprosabil, are net de calitate in toate zonele tarii, are preturi bune, tu ramai pe telemobil ?
      Asa s-a intamplat in 1997 cand s-a lansat telefonia gsm in Romania, cei care erau pe NMT nu au ramas pe retea doar ca aveau prieteni pe aceeasi retea.
      Rolul nostru este sa indrumam lumea spre ceva mai bun.
      Din pacate Skype nu este folosit aproape deloc in Romania, se aude cristal si poti face conferinte video la calitate aproape HD.
      Google talk si Gmail au mii de avantaje in comparatie cu serviciile yahoo, cred ca a venit vremea se ne maturizam si noi, nu ne costa nimic sa facem schimbarea, nu avem nimic de pierdut.

    • Adrian-admin a zis

      Ratzoiu: Dragi prieteni, nu va mai stroflocati si nu mai protestati ca lumea nu renunta la yahoo messenger. E normal sa n-o faca,daca prietenii, rudele, cunoscutii , au un cont de yahoo si il folosesc preponderent pe ala. Nimeni n-o sa se indrepte spre gmail, windows live sau alte retele pentru ca voi vreti sa fiti mai trendinezi si sa va afisati un aer de cool geeks de weekend. Frate, yahoo e ok, isi face treaba, a fost prima retea din romania, cand yahoo oferea servicii de genu asta multe companii nu existau, drept urmare e normal ca oamenii sa foloseasca ce cunosc, ce au toti si sa isi mentina contactele adunate in ani multi.Terminati cu impresia ca lumea o sa faca ce ziceti voi sau sa credeti ca o sa-si schimbe parerea legat de anumite lucruri. Wake-up si vedeti lucrurile asa cum sunt.  

      Ai auzit de evolutie? Cand ceva incepe sa mearga prost, cauti alternative! Yahoo Messenger, daca mentine ritmul asta idiot de a oferi servicii ( calitate audio execrabila, nici nu mai spun de calitatea video in care te misti de 2 ori la 3 minute/frame-uri putine, transfer de fisiere care merge al naibi de prost, servere de 2 lei care te deconecteaza asa din senin de pe cont, reclama flash extrem de enervanta din lista, sa mai zic ca zilnic primesc cel putin 6 mesaje spam de tip: “anytza76567876: <<boinniyoo;.;jty4987-n umjpkq[=2-2 ]-92\q=\lknv;lklbknkqmk " si ca serverele lor sufera rau de tot de flood?)
      Tu probabil esti sadic de ai ramas in reteaua asta si iti place sa te chinui sau probabil esti tipul alora care se impaca cu ideea ca acolo unde vor sa puna paturica cand iesa la picnic, la 1 metru de ei sade un morman de gunoi.
      Si eu am rude, chiar aseara verisorul meu era foarte fericit ca are un copil, si vroia sa vorbim prin casti sa-mi zica de copil si i-am spus frumos ca nu se poate, ca eu folosesc linux si nu pot folosi web/voce pe yahoo in linux si cu asta basta. Mi-a trimis niste poze cu bebelul (pe Pidgin, merge transferul) si am comentat pe subiect si cu asta basta, nu a plans nici unul din noi ca nu puteam face eu apel audio si nici nu sa suparat din cauza asta!
      Prietenii tai Rockerii nu vor sta niciodata pe Google Talk si stii de ce? Pentru ca il asculta pe Guta in taina asa ca vor ramane tot la Yahoo Messenger…

  9. Foarte bun, interesant si informativ tutorialul. Ai dreptate, sa mai stie lumea ca nu exista numai yahoo messenger. Chiar as vrea un tutorial despre cum putem folosi asta si pe Ubuntu si cum se instaleaza.

    Eu personal va multumesc foarte mult pentru acest site – sunteti niste oameni aparte care vor sa ne invete ceva.

  10. Vasile stie ce a zis

    Skype este de departe cel mai bun client de mssg ,cel putin in privinta sunetului…Google Talk nu o sa treaca niciodata peste mediu ,nu ca nu ar putea ,insa profiturile companiei vin in proportie de 99% din reclama adica mai bine zis din motorul de cautare care implicit promoveaza reclama…asa ca baieti folositi un client dedicat comunicatiilor…. sau telefonul:)))

  11. Salutare, baieti! Imi puteti spune ce plug-in folositi la blog pentru a arata pe prima pagina un screenshot din tutorial? Ex.

  12. parerea mea ca yahoo este depasit 🙂 asa ca acest tutorial este excelent,merge foarte bn,testat de mine 😉

  13. Subscriu si eu la spusele lui Cristi-admin si ale lui Vasile!
    De departe, Skype – si aici trebuie sa-l contrazic pe “Ratzoiu” – este cel mai bun client de voice si video chat! Pe vremea cand Skype avea posibilitatea de voice si video chat, Yahoo Messenger era in ‘chinurile facerii”! Drept urmare, la ora actuala, nimic si nicio alta aplicatie nu-i poate lua locul!
    Au incercat-o si de cei de la Aloha dar au mari neajunsuri, comparate chiar si cu junk-ul de Yahoo Messenger, asa ca, daca chiar aveti pretentia de discutii de calitate voce si video, incercati-o mai intai pe cea de pe Skype si abia dupa aceea postati pe acest site. N-aveti cum sa faceti afirmatii pana nu incercati si altceva!

  14. Auzi Cristi, eu stiu ca tu esti un fan kaspersky si am vazut ca a aparut kaspersky 2011 si ar fi bun sa faci un tutorial despre Kaspersky Internet Security 2011 pt ca am auzit multe lucruri bune la el!

    • Adrian-admin a zis

      BGD: Auzi Cristi, eu stiu ca tu esti un fan kaspersky si am vazut ca a aparut kaspersky 2011 si ar fi bun sa faci un tutorial despre Kaspersky Internet Security 2011 pt ca am auzit multe lucruri bune la el!  

      Inceteaza sa mai postezi intr-un mod prostesc si insistent acelasi comentariu. Ai postat o data, sa luat in considerare…

    • BGD: Auzi Cristi, eu stiu ca tu esti un fan kaspersky si am vazut ca a aparut kaspersky 2011 si ar fi bun sa faci un tutorial despre Kaspersky Internet Security 2011 pt ca am auzit multe lucruri bune la el!  

      Nu sunt fan nimic, sunt fan-ul aplicatiilor care se misca bine si isi fac treaba.
      Acum folosesc zone alarm firewall cu avast si merge pc-ul struna.
      Poate o sa fac zilele astea un tutorial video Kaspersky interent Security 2011, nu pot spune exact cand, mai sunt si alte proiecte la coada.

      • cristi-admin:
        Nu sunt fan nimic, sunt fan-ul aplicatiilor care se misca bine si isi fac treaba.
        Acum folosesc zone alarm firewall cu avast si merge pc-ul struna.
        Poate o sa fac zilele astea un tutorial video Kaspersky interent Security 2011, nu pot spune exact cand, mai sunt si alte proiecte la coada.  

        Merci!

  15. Ai cea mai mare dreptate Adi…adica eu personal nu mai imi vine sa aud macar de Windows…asa ca cine vrea web de la mine….sa-si faca cont de Gmail!Corect?
    Bravo Adi!Un tutorial bun si folositor.

  16. Salut.O intrebare,de ce cand scanez cu un antivirus Kaspersky-cd original sau versiunea de proba de pe site lor,,sau cu BitDefender vers de proba mi se inchide laptopul,practic pe la 50% se mareste turatia la ventilator si se inchide laptopul.Laptopul meu e un Acer 5735z,cumparat de nou 3gb ddr2, intelpentium dual core t3400,etc.

  17. Vasile stie ce a zis

    …la pornirea computerului nu trebuie sa porneasca nici un program ,dar poti avea in background doi antivirusi (AVG + M Essential de ex.) ,un CCleaner este necesar macar o data pe saptamana (daca folosesti Tracks Eraser zilnic) si macar o data la doua luni Wintools Professional urmat de un antispyware dedicat (Malwarebytes sau Spyboot de ex.) …in rest mare grija ce click-uiti si ce descarcati ,insa mare atentie cu instalarile pentru ca acolo sunt cele mai mari capcane …aaa ,sa nu creada nimeni legenda cum ca in linux nu sunt virusi sau alte ganganii …pai tocmai cu linuxul si MS DOS-ul se fabrica…in rest e bine ,lasati backup-urile si nu mai stocati in comp. date de care sa va para rau daca le pierdeti ,sunt HDD-uri externe la preturi mai mult decat onorabile !!!

  18. dragonuroshu a zis

    alex: rog pe cei pasionati de jocuri in browser sa intre pe triburile lumea 21
    si daca o fac sa intre in tribul Roma. este cel mai bun trib si aveti coegi care va ajuta
    conducatorul tribului este alexstefan76

    Si care e legatura dintre mesajul tau si lumea IT ca nu am priceput ?

  19. salutare la toata lumea , vreau sa intreb pe Adrian sau Cristi daca imi da voie sa postez un screenshot ? l-am facut cu GPU-Z sa spun si dc : vreau sa rog pe Adrian sau Cristi si nunumai oricine se pricepe , asa sa imi raspunda daca placa video suporta gta 4 sau streetfihgter 4? sau daca e compatibila cu jocuriile 2009/2010 ? multumesc si astept raspuns.

    • Adrian-admin a zis

      sklipy: salutare la toata lumea , vreau sa intreb pe Adrian sau Cristi daca imi da voie sa postez un screenshot ? l-am facut cu GPU-Z sa spun si dc : vreau sa rog pe Adrian sau Cristi si nunumai oricine se pricepe , asa sa imi raspunda daca placa video suporta gta 4 sau streetfihgter 4? sau daca e compatibila cu jocuriile 2009/2010 ? multumesc si astept raspuns.  Citeaza-ma

      poti afla singur asta scriind in google: numejoc system requirements sau system requirements numejoc sau numejoc cerinte de sistem sau cerinte de sistem numejoc (“numejoc” fiind numele jocului despre care vrei sa afli daca merge pe pc-ul tau)
      Te uiti pe pagina producatorului placii tale video (poti folosi everestul despre care avem tutorial, ca sa afli ce placa video ai), vezi ce specificatii are si compari cu specificatiile cerute de jocul respectiv
      Poti merge si pe pagina producatorului care a facut acel joc si vei gasi cerintele de sistem pentru jocul respectiv!!

  20. da Adrian stiu da vroiam sa vezi tu cu ochii tai ca nah sti mai bine ca mine , de fapt tu sti yo pe langa 🙂 uite ce vreau sa te intreb : la shaders: 4pixel/2 vertex nus ce inseamna? si la GPU Clock 398 mhz , memory 196mhz . la Default clock 398 mhz , memory 200 mhz . pa bune oricat as vrea eu sa ma descurc singur daca nu am o idee e mai greu , sper sa ma intelegi .nu stiu la ce se refera nici GPU Core Clock : 398.3mhz. si GPU Memory Clock : 195.8mhz ? crede ma ca nu ma ia asa sa pun intrebari si sa nu caut si eu , da e mai greu fara un start stii parca ma uit ca bou la poarta noua :)) te rog frumos explica si mie.

    • Adrian-admin a zis

      sklipy: da Adrian stiu da vroiam savezi tu cu ochii tai ca nah sti mai bine ca mine , de fapt tu sti yo pe langa uite ce vreau sa te intreb : la shaders: 4pixel/2 vertex nus ce inseamna? si la GPU Clock 398 mhz , memory 196mhz . la Default clock 398 mhz , memory 200 mhz . pa bune oricat as vrea eu sa ma descurc singur daca nu am o idee e mai greu , sper sa ma intelegi .nu stiu la ce se refera nici GPU Core Clock : 398.3mhz. si GPU Memory Clock : 195.8mhz ? crede ma ca nu ma ia asa sa pun intrebari si sa nu caut si eu , da e mai greu fara un start stii parcama uit ca bou la poarta noua ) te rog frumos explica si mie.  

      Scrie sus in casuta de cautare din dreapta: Placa video ATI Radeon HD 4830 o comoara de placa la un pret bun, da enter si vei gasi tutorialul, acolo sa vorbit despre ce te intereseaza pe tine

  21. am vazut ca Cristi a mai facut ceva tutoriale despre divere , everest etc..nu ati putea sa reluati un everest din nou? asa explicativ ca pt un nou intrat in domeniu? nu cred ca ma numar numai eu 🙂 poate mai sunt si altii care ar fi interesati sa invete .chestia e ca nus asa praf in pc da is chestii marunte la care nu ma descurc si at mai bine va cer voua ajutoru. multumesc

  22. Adrian-admin a zis

    sklipy: da Adrian stiu da vroiam savezi tu cu ochii tai ca nah sti mai bine ca mine , de fapt tu sti yo pe langa uite ce vreau sa te intreb : la shaders: 4pixel/2 vertex nus ce inseamna? si la GPU Clock 398 mhz , memory 196mhz . la Default clock 398 mhz , memory 200 mhz . pa bune oricat as vrea eu sa ma descurc singur daca nu am o idee e mai greu , sper sa ma intelegi .nu stiu la ce se refera nici GPU Core Clock : 398.3mhz. si GPU Memory Clock : 195.8mhz ? crede ma ca nu ma ia asa sa pun intrebari si sa nu caut si eu , da e mai greu fara un start stii parcama uit ca bou la poarta noua ) te rog frumos explica si mie.  

    Scrie sus in casuta de cautare din dreapta: Placa video ATI Radeon HD 4830 o comoara de placa la un pret bun, da enter si vei gasi tutorialul, acolo sa vorbit despre ce te intereseaza pe tine. Sper ca tutorialul sa iti fie de folos!

  23. Va multumesc pentru efortul depus pentru a prezenta si aceasta posibilitate de comunicare.
    Nu credeti ca pana si banalul telefon cu inductor (manivela) era mai simplu si mai rapid de folosit, fara atatea ferestre si balbe ? De ce oare sa apelez la un serviciu care nu este folosit de nimeni si pe deasupra are o interfata simplista fara prea multe optiuni ? Oare ati uitat de Skipe ?
    Suntem in epoca vitezei si avem nevoie de comunicare instantanee, asa ca eu cred ca pe primul loc va ramane pentru multa vreme telefonia mobila.

  24. Bine spui adriane ca daca cineva are nevoie ne contacteaza dar asta s-o crezi tu. Stiu exact cum sunt oamenii. Deci daca ai id de messenger este ok ce sa se mai complice sa te caute cu gmail. Gmail pentru unii este o teoare Citez ( De ce as folosi gmail ?? E greu mai bine messu e simplu ) Toata lumea messenger in sus si in joc. Nu cred ca o sa se desobisnuieasca de messenger. Daca intr-adevar vrea sa vorbeasca cu tine tine neaparat sa te conteacteze. Gresit tinerii din ziua de azi te contacteaza doar daca ai Yahoo Messenger. MSN Gmail ICQ desi sunt grele . Dureaza 10 ani pana folosesti icq-ul :)) =)). Dupa parerea mea cand cineva are nevoie si vrea sa discute cu tine cum a spus si Adrian sa faca in asa fel sa te contacteze si cu Gmail ca nu le cade mana. Asta este doar o lene atat de mare in oameni incat n-am vazut.

  25. Un tutorial folositor , credeam ca pe Linux nu se poate face apeluri pe Google Talk dar ma bucur ca m-am inselat 🙂 pt ca am cautat optiunea asta mai demult dar in … Pidgin 😛 . Serviciile celor de la Yahoo lasa de dorit, si lumea ar trebui sa se indrepte spre lucruri mai bune iar aceste lucruri la ora actuala sunt Google Talk si Skype care este si mai bun decat Google Talk si se poate instala si pe Linux nu e necesar un browser. E pacat sa te limitezi la un client de mesagerie destul de depasit cand sunt alternative calitativ superioare, ce se spune aici e adevarat : NU URMATI TURMA GANDITI SINGURI !!!

  26. Daniel: Un tutorial folositor , credeam ca pe Linux nu se poate face apeluri pe Google Talk dar ma bucur ca m-am inselat pt ca am cautat optiunea asta mai demult dar in … Pidgin . Serviciile celor de la Yahoo lasa de dorit, si lumea ar trebui sa se indrepte spre lucruri mai bune iar aceste lucruri la ora actuala sunt Google Talk si Skype care este si mai bun decat Google Talk si se poate instala si pe Linux nu e necesar un browser. E pacat sa te limitezi la un client de mesagerie destul de depasit cand sunt alternative calitativ superioare, ce se spune aici e adevarat : NU URMATI TURMA GANDITI SINGURI !!!  

  27. Salut tuturor!
    As dori sa-mi dati un sfat mai ales cei care folositi Ubuntu 10.04 LTS arhitectura AMD 64biti si folositi GoogleTalk. Am probleme cu sunetul in sensul ca nu pot folosi microfonul incorporat…eu pot auzi ce-mi spune cealalta persoana in schimb cealalta persoana nu ma poate auzi si sunt sigur ca problema este de la mine…am incercat toate setarile posibile din gTalk,si din Preferinte-Sunet meniul ubuntu dar rezulatatul este aproape nul, pentru ca am reusit pentru 3-4 secunde sa ma aud tot pe mine in timp ce vorbeam iar interlocutorul nu m-a auzit deloc…Ce credeti ca ar putea fi?

  28. N-am urmarit tutorialul,dar n-am mai intalnit o aplicatie asa greu de activat un cont ca google talk .IMBARLIGAT. Rau de tot.

  29. AdrianGudus a zis

    Claudiu:
    N-am urmarit tutorialul,dar n-am mai intalnit o aplicatie asa greu de activat un cont ca google talk .IMBARLIGAT. Rau de tot.

    Esti foarte dezinformat!
    Pentru a face un apel video/voce din browser folosind contul Google este necesara instalarea unui simplu plug-in
    Aaaa….ca Internet Explorer este mai isteric si iti cere confirmarea atunci cand este necesara rularea unui add-on, este partea 2-a. Nu e vina celor de la Google!
    Cat despre activarea contului Coocle Talk…n-am inteles la ce te referi caci un cont Google Talk nu necesita activare. Daca ai Gmail sau un cont Google, ai in mod automat si Google Talk, fara sa trebuiasca sa activezi nimic.

  30. multumim echipa videotutorial eu ca incepator am invatat foarte multe de la voi

  31. Custodie comuna a zis

    Pacat ca nu functioneaza si pe telefon !

Trackbacks

  1. […] Restul articolului este aici : Cum putem face apeluri video si voce pe orice sistem de operare … […]

Speak Your Mind

*