Cum facem o copie de siguranta a sistemului cu functia Backup and Restore din windows 7 – tutorial video

In acest tutorial video va voi invata cum sa va faceti o copie de siguranta a sistemului de operare pentru cazurile are aveti probleme cu sistemul (nu vrea sa booteze, ecran albastru, virusi, etc).
Pentru a face copia de siguranta a sistemului vom folosi functia Backup and Restore din windows 7, o functie mult imbunatatita fata de versiunile anterioare de windows.
Putem chiar sa ne facem un CD sau DVD de recuperare pe care-l vom folosi in momentul in care sistemul este “mort” si nu mai vrea sa plece.
Backup-ul este simplu de facut, la fel si restaurarea, restaurarea poate fi facuta fie din interfata grafica fie cu ajutorul CD-ului de recuperare.
Spre surprinderea mea, functia Backup and Restore se misca incredibil de bine, pot spune ca se misca la fel de bine ca softurile comerciale de la Acronis, Norton sau Paragon.
Foarte folositoare poate fi crearea programata a backup-urilor incrementale, acestea sunt mici backup-uri ce contin doar modificari facute de sistem de la ultimul backup.
Per total eu sunt multumit de sistemul de backup din windows 7, pot spune ca sunt gata sa renunt la Acronis True Image, costa bani true image-ul, de ce sa dau bani cand pot face totul gratuit, ma rog nu chiar gratuit, dar daca tot am dat banii pe windows de ce sa nu ne folosim de toate optiunile acestuia.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. sal Cristi

    Daca iti aduci aminte ,te-am intrebat ce microfon ai tu de se aude asa de bine la tine .
    Mi-am achizitionat acea camera pe care tu mi-ai recomandat-o ,adica A4Tech PK-636MA insa nu este diferita cu nimic fatza de altele in ceea ce priveste claritatea sunetului (se aude la fel de “bine” ca in tutorialele colegilor tai).
    Intrebare:exista niste setari pe care eu nu le cunosc ? Am observat ca sunetul la tine in tutorial este pe inalte si cred ca de aceea se aude bine .

    • sau ce sateri faci in softul de captura , am si eu camtasia studio 7,am butonat totul pe acolo si rezultatul este acelasi,sunetul nu este bun la vizionarea capturii

      • Adrian-admin a zis

        Dragos: sau ce sateri faci in softul de captura , am si eu camtasia studio 7,am butonat totul pe acolo si rezultatul este acelasi,sunetul nu este bun la vizionarea capturii  Citeaza-ma

        Cum facem si ce setari facem la softul de captura nu putem sa-ti spunem. E secretul meseriei noastre si ne rezervam dreptul sa nu divulgam asa ceva. Eu iti recomnd totusi sa folosesti CamStudio despre care avem deja tutorial. Il gasesti scriind in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: CamStudio, dai enter si vei gasi tutorialul. Sa stii ca mai conteaza si placa audio pe care o ai, degeaba bagi in ea microfon de miliarde daca ea nu stie sa-l managerieze cum trebuie.

        • “Cum facem si ce setari facem la softul de captura nu putem sa-ti spunem. E secretul meseriei noastre si ne rezervam dreptul sa nu divulgam asa ceva.”

          Si eu care imi ziceam: “Uite d-le, mai exista si-n ziua de azi oameni altruisti. Daca exista macar un astfel de om printre noi este destul sa iti redea speranta in umanitate si sa crezi ca nu sintem inca pierduti…”

          Se pare ca ramin un naiv…

          • Adrian-admin a zis

            cascarino:
              

            Eu sunt curios ce ai facut tu din altruism pentru altii? Ce proiecte dezvolti ce sustii, ce proiecte mari ai pe internet? Pe cine ajuti tu cu tutoriale, cate ai facut la viata ta din altruismul ala de care vorbesti si crezi ca ar trebui sa il aiba doar altii insa nu si tu? Nu te-am vazut deloc sa te implici prin comentarii sa ajuti si tu pe altii macar asa din altruism ca tot veni vorba de el. Multe pretentii , putine fapte…

          • Eu n-am nicio pretentie. Doar iti admir modestia. Stiai ca cea mai mare greseala nu este sa nu-i ajuti pe altii, ci sa fii plin de trufie?

            Cind vorbeam de altruism nu cred ca de mine vorbeam. Ci de voi. Era un fel de-a va felicita pentru ce faceti si ceea ce nu faceti. Va trebui insa sa mai curga multa apa pe Dunare pina sa ne intelegem cu totii…

    • Cristi,m-ai ametit! Nu inteleg nimic…clicai pe toate,inchizi,deschizi ferestre,sari de la una la alta…
      Ma indoiesc ca un neofit va pricepe ceva.

  2. salut Cristi , bun tutorialu ! eu folosesc inca xp si raman deocamdata la el!si la Backup raman la acronis 🙂 am o mica rugaminte la tine sau Adrian daca ma puteti ajuta cu niste informatii? pur si simplu nu ma descurc ce driver imi trebuie pt placa mea video 🙂 am o placa ati radeon 9600 , restul configuratiei e asta :Numele placii de baza Syntax SV266A , AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+ , Chipsetul placii de baza VIA VT8366A Apollo KT266A. la restu nici nu mai zic ca m-am pierdut cu totou sa gasesc driverele ! daca stie careva ce drivere imi trebui si mai ales de unde , va rog mult sa ma ajutati. multumesc

    • Adrian-admin a zis

      sklipy: salut Cristi , bun tutorialu ! eu folosesc inca xp si raman deocamdata la el!si la Backup raman la acronis am o mica rugaminte la tine sau Adrian daca ma puteti ajuta cu niste informatii? pur si simplu nu ma descurc ce driver imi trebuie pt placa mea video am o placa ati radeon 9600 , restul configuratiei e asta :Numele placii de baza Syntax SV266A , AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+ , Chipsetul placii de baza VIA VT8366A Apollo KT266A. la restu nici nu mai zic ca m-am pierdut cu totou sa gasesc driverele ! daca stie careva ce drivere imi trebui si mai ales de unde , va rog mult sa ma ajutati. multumesc  Citeaza-ma

      Uite asa faci ca sa descarci driverul pentru placa ta video. Click AICI

  3. Salut Cristi scuze ca-ti spun dar tu trebuie sa stii de urmatoarele lucruri trebuie sa fii sigur ca altii nu au mai facut tutoriale de acel gen si abia apoi te apuci de ele ok ca daca nu vei pierd daca nu esti original si voi si site-ul stiu eu un site unde gasesc aceleasi doua tutoriale lafel de identice si nu cred ca ar fi frumos eu as spune ca ai (copiat) dar asta nu-i nimic poate pe parcurs nu se va mai intampla da? asta sa nu te superi pe mine 🙁

    • Nici daca ma bati nu voi intelege ce-ai vrut tu sa spui, incearca sa fi mai coerent.

    • MC: Salut Cristi scuze ca-ti spun dar tu trebuie sa stii de urmatoarele lucruri trebuie sa fii sigur ca altii nu au mai facut tutoriale de acel gen si abia apoi te apuci de ele ok ca daca nu vei pierd daca nu esti original si voi si site-ul stiu eu un site unde gasesc aceleasi doua tutoriale lafel de identice si nu cred ca ar fi frumos eu as spune ca ai (copiat) dar asta nu-i nimic poate pe parcurs nu se va mai intampla da? asta sa nu te superi pe mine   

      Care-i numele sitului, mai harnicie, ca sa vedem si noi cat de obiectiv esti. Stii ce: Daca nu-ti place aici, du-te vere ca nu-i nici o pierdere. Am vazut multe la viata mea dar Cristi e as, orice ar spune unu si altu.
      Felicitari colectivului de la videotutorial.ro

    • Catalin81.Rm-S. a zis

      MC: Salut Cristi scuze ca-ti spun dar tu trebuie sa stii de urmatoarele lucruri trebuie sa fii sigur ca altii nu au mai facut tutoriale de acel gen si abia apoi te apuci de ele ok ca daca nu vei pierd daca nu esti original si voi si site-ul stiu eu un site unde gasesc aceleasi doua tutoriale lafel de identice si nu cred ca ar fi frumos eu as spune ca ai (copiat) dar asta nu-i nimic poate pe parcurs nu se va mai intampla da? asta sa nu te superi pe mine   

      auzi mai “pretene”
      ori nu stie eu sa citeste ori nu stie tu sa scrie… =))
      nu esti coerent deloc! ma intreb daca vorbesti la fel cum scrii… E GRAV!
      cat despre originalitatea tutorialelor ma intreb (inca odata) cat de “original” poti fi tu… ia fa un tutorial sa vedem si noi ce-ti iese ;)) hai ca esti tare!!!!

  4. ADI omule esti idolu meu ! 🙂 multumesc mult de tot ! nu stiam ce trebui sa fac , inca o data multumesc mult.

  5. Mautam fain Cristi, nu l-am folostit, stiam de el dar habar nu aveam cum.Pentru cei ce nu stiu ce inseamna incremental ..a creste a aduna..a aduga.. de nu a fost clar la Crisi. Apreciez mult eforturile voaste si ale lui Adi de a fi Acid ca de obicei.. hrr, va multumesc si va urmaresc.
    Sanatate !

  6. Cine nu a inteles sa urmareasca de cateva ori sa sa scrie pe o bucata de hartie ca nu s-a demodat. Credeti-ma. Scrisul e sfant, faceti un caiet cu ce nu ati inteles si multe din rezolvari le veti gasi mai sus … Cautare sa-i dati… suus

  7. faceti va rog un tutorial despre ebay!!! cum creem contul cum cumparam ceva cum atasam contul ebay la contul paypal!!! stiti voi mai bine ce mai trebe!!! stima si tinetio tot asa!!!

  8. Deci cristi,ai zis ca nu intelegi urmatoarea chestie vreau sa o precizez:Cauta si fa tutoriale ce altii pe alte site-uri numai apar da,pentru ca nu e bine sa copii pe cineva ceea ce a facut la fel am gasit aici doua tutoriale la fel este vb despre sms gratuite si asta cu backup-ul inceara sa fi mai original sa numai faci tutoriale ce altii le-au facut,OK? Sper acuma sa nu te superi pe mine dar asta mi-a zis-o un baiat nu stiu daca-l stii dar poate nu stiu sa faci tutoriale originale sa nu mai apara pe alte site-uri incearca sa fiti voi insusi originali in ceea ce faceti ca sa nu pierdeti mai tarziu da Cristi,acuma sa nu te superi pe mine dar iti spun asa pe parcurs sa stii sa nu mai faci tutoriale ce altii le fac inainte sau dupa voi da?O Zi buna Cristi

    • Adrian-admin:
      Uite asa faci ca sa descarci driverul pentru placa ta video. Click AICI  

      MC: Deci cristi,ai zis ca nu intelegi urmatoarea chestie vreau sa o precizez:Cauta si fa tutoriale ce altii pe alte site-uri numai apar da,pentru ca nu e bine sa copii pe cineva ceea ce a facut la fel am gasit aici doua tutoriale la fel este vb despre sms gratuite si asta cu backup-ul inceara sa fi mai original sa numai faci tutoriale ce altii le-au facut,OK? Sper acuma sa nu te superi pe mine dar asta mi-a zis-o un baiat nu stiu daca-l stii dar poate nu stiu sa faci tutoriale originale sa nu mai apara pe alte site-uri incearca sa fiti voi insusi originali in ceea ce faceti ca sa nu pierdeti mai tarziu da Cristi,acuma sa nu te superi pe mine dar iti spun asa pe parcurs sa stii sa nu mai faci tutoriale ce altii le fac inainte sau dupa voi da?O Zi buna Cristi  

      Frate esti analfabet complet,invata intai sa te exprimi si dupa aia sa spui lucruri de unul si de altul
      E vina lui Cristi ca mai exista un astfel de tutorial pe alt site,tutoriale la fel gasesti pe internet o gramada.Crezi ca Cristi nu are ce face decat sa caute de fiecare data cand ii vine o idee sa vada daca exista un tutorial asemanator pe alt site?
      Astea sunt simple coincidente

    • MC: Deci cristi,ai zis ca nu intelegi urmatoarea chestie vreau sa o precizez:Cauta si fa tutoriale ce altii pe alte site-uri numai apar da,pentru ca nu e bine sa copii pe cineva ceea ce a facut la fel am gasit aici doua tutoriale la fel este vb despre sms gratuite si asta cu backup-ul inceara sa fi mai original sa numai faci tutoriale ce altii le-au facut,OK? Sper acuma sa nu te superi pe mine dar asta mi-a zis-o un baiat nu stiu daca-l stii dar poate nu stiu sa faci tutoriale originale sa nu mai apara pe alte site-uri incearca sa fiti voi insusi originali in ceea ce faceti ca sa nu pierdeti mai tarziu da Cristi,acuma sa nu te superi pe mine dar iti spun asa pe parcurs sa stii sa nu mai faci tutoriale ce altii le fac inainte sau dupa voi da?O Zi buna Cristi  

      Prietene, esti praf

      • “MC:acuma sa nu te superi pe mine dar iti spun asa pe parcurs sa stii sa nu mai faci tutoriale ce altii le fac inainte sau dupa voi da?”

        lol..baiatule..cauta-ti alt loc de informare si studiu ca asta te depaseste..
        si..adica cum..sa nu faca titorialul dupa el?..crezi ca poate opri pe cineva sa dea download la clipurile astea FLV sa le puna sa sa le reproduca in altaparte?..e retorica..te rog abtine-te..ms

  9. Eu nu prea inteleg un lucru imi fac backup pe un dvd dar nu stiu cum sa aleg calea de botare de pe dvd,am incercat o data si nu stiu ce am facut prin bios,am iesit pc sa restartat,iar cand sa porneasca mi-a aparut “press any boot dvd” si mai injos mia aparut sai dau iar restart.Pana la urma a trebuit sa instalez iar sistemul de operare.

  10. De 2 ori am fost forțat să o folosesc până acum. Merge super. Vă trebuie o partiție de minim 50 giga pentru a-și face toată treaba. Pe cd-ul de back nu sunt mai mult de 1 sau 2 mega.Trebuie setată copia de siguranță pentru a se face periodic și să o elimine pe cea deja existentă.

  11. Cu ce este mai bine sa fac backup?
    -cu acronis true image home 2011
    -sau cu system restore din windows 7
    Astept o parere,va rog frum.

  12. bun sistemul asta de backup…pacat ca are o mare buba, lipsa compresiei si spatiul foarte mare ocupat pentru a stoca backupul. Raportul de 1:1.

  13. Momentan raman la Paragon Boot CD, cu imagine de backup parolata AES la 128 Biti si pusa pe o partitie de Linux Ext4. 😛

    • Ratzoiu: Momentan raman la Paragon Boot CD, cu imagine de backup parolata AES la 128 Biti si pusa pe o partitie deLinux Ext4.   

      Sunt in cautarea unor alternative de backup pentru sistem si ma refer aici la cel facut cu acronis.In cazul softului utilizat de tine de ce ai considerat ca este nevoie de atata securitate pentru un simplu backup?Sa nu crezi ca-ti reprosez ceva dar chiar mi-ai captat atentia si curiozitatea.Multumesc pentru eventualele detalii.

  14. Scurt.. cand sunt pe firefox si scriu in bara de adrese de ex imdb.. fara com si fara www … ma ghideaza spre pagina http://www.imdb.com/ acum ma trece prin filtrul winamp….mentionez ca am ras tot ce e winamp, restart.. cautat in registri…poate aveti un raspuns, Multumesc scuze ca am ajuns aici dar la contact merge ca pasta.. adica nici nu pot trimite ceea ce as vrea sa va intreb pe langa.. am asteptat jumatate de ora.Scuze daca sunt offtopic

  15. nykos si vezi ca nu cred ca te cheama Cristi da lui iam spus si acuma fara scandal sau orice insulta sau eu mai stiu eu ce faceti ce vreti eu doar v-am spus vreti bine sa intelegi daca nu nu si cu asta basta eu v-am atras atentia ca tot sunt mari in site si in tutoriale sa fiti originali dar asta treaba voastra nu am nimic cu voi doar vam spus si punct fara suparare sau eu mai stiu eu ce scandal

  16. SALUT CRISTI EU IN CONTROL PANER NU AM CATEGORII CE FAC?SI NU AM TOATE ALEA IN CONTROL PANER

  17. Cu ce este mai bine sa fac backup?
    -cu acronis true image home 2011
    -sau cu system restore din windows 7
    Va rog frumos datimi o parere,voi aveti o experienta mai mare ca mine,datimi o parere ca doar nu va doare mana sami raspundeti :d

    • Adrian-admin a zis

      pc1990: Cu ce este mai bine sa fac backup?-cu acronis true image home 2011-sau cu system restore din windows 7Va rog frumos datimi o parere,voi aveti o experienta mai mare ca mine,datimi o parere ca doar nu va doare mana sami raspundeti :d  Citeaza-ma

      cu ce vrei si cu ceea ce crezi ca stii si stapanesti mai bine, cu ceea ce stii sa folosesti mai bine

  18. daca tot ai intrebat ? parerea mea de incepator , dupa ce am vazut tutorialele despre acronis am incercat si eu . nu mi-a iesit din prima dar am invatat , eu zic ca acronis e mai bun de cat utilitaru de backup din windows oricare ar fi el!fie windows 7 , vista . xp . acuma fiecare cu parerea lui.

  19. a si in legatura cu ^ criticile^ de mai sus despre originalitate ! Cristi e the best si la fel toata echipa videotutorial , nu pierd nimic nici nu castig ceva daca am spus asta. dar daca esti atent vezi ce tutoriale is pe site asta si restu?! plus ca ti-se mai si raspunde ! asta conteza mult! in fine , atat am vrut sa spun . salutare

  20. Salut Cristi..foarte util acest tutorial..intr-adevar foarte intuitiv modul in care putem face backup la windows 7 eu unul sunt foarte multumit de modul in care se prezinta,net superior windows xp.Totusi sper sa revi si cu acel tutorial despre modul in care putem instala windows fara a crea acea partitie de 100 de MB..nu ca 100 MB este un spatiu foarte mare dar daca exista aceasta posibilitate eu unul doresc sa aflu maim ulte detali.Multumesc!

  21. Salutare! Foarte bun tutorialul. Si fiindca am citit la comentarii ca s-a discutat despre drivere si despre placa video as avea si eu o intrebare.
    Am o placa video ATI Mobility Radeon HD 5470. Mi-am instalat de curand Windows 7 si driverele tot dar am o problema. Cand vreau sa vad un film, sau un video on-line fullscreen atunci imaginea nu apare pe tot ecranul. Apare mai mica decat ecranul si este incadrata de niste margini negre.
    Cum fac sa-mi apara imaginea pe tot ecranul? Am incercat toate setarile din Catalyst dar tot asa. Multumesc anticipat!
    Toate cele bune!

  22. Deci nu inteleg o treaba! Sa zicem, reinstalez Windows`ul si bag driverele, fac backup iar cand m-i se pare mie ca nu se mai misca cum tebuie Windows`ul fac Restore si dupa aceea am iar SO curat ca dupa reinstalare, cu tot cu drivere?

    • Weeder: Deci nu inteleg o treaba! Sa zicem, reinstalez Windows`ul si bag driverele, fac backup iar cand m-i se pare mie ca nu se mai misca cum tebuie Windows`ul fac Restore si dupa aceea am iar SO curat ca dupa reinstalare, cu tot cu drivere?  

      Exact, ai windowsul exact asa cum era si cum arata in ziua cand ai facut backupul

      • Adrian:
        Exact, ai windowsul exact asa cum era si cum arata in ziua cand ai facut backupul  

        da dar trebuie si un program de curatenie ex: “tuneup utilities sau power suite”
        Necesare pentru a curata registrii si urmele lasate dupa restore..
        sper ca am fost de ajutor..

  23. BUNA.
    Am si eu o rugaminte ….deoarece eu nu ma pricep inca destul de bine la pc , dar am invatat mult de la voi si va multumesc pe aceasta cale ,am instalat un windows 7 de curand si mi-a ramas si cel vechi pe partitia c. cum pot sa il sterg ? trebuie sa intru iar in bios sau sa ii dau doar dilite la fisierul pe care scrie windows old ?

    • Adrian-admin a zis

      GETA: BUNA.Am si eu o rugaminte ….deoarece eu nu ma pricepinca destul de bine la pc , dar am invatat mult de la voi si va multumesc pe aceasta cale ,am instalat un windows 7de curand si mi-a ramas si cel vechi pe partitia c. cum pot sa il sterg ?trebuie sa intru iar in bios sau sa ii dau doar dilite la fisierul pe care scrie windows old ?  

      Va fi in curand un tutorial pe tema problemei tale. Te rugam sa ai rabdare. Maine cel mai sigur va fi tutorialul legat de problema ta pentru ca se pare ca e una din cele mai des intalnite probleme

    • GETA: BUNA.Am si eu o rugaminte ….deoarece eu nu ma pricepinca destul de bine la pc , dar am invatat mult de la voi si va multumesc pe aceasta cale ,am instalat un windows 7de curand si mi-a ramas si cel vechi pe partitia c. cum pot sa il sterg ?trebuie sa intru iar in bios sau sa ii dau doar dilite la fisierul pe care scrie windows old ?  

      Buna Geta..solutia la problema ta este foarte simpla..:Win7 are optiunea “cool” de salva unul,doua,trei sau cate sisteme de operare ai avut inainte instalate pe hard intr-un folder “windows.old”.Pentru a scapa de windows-ul vechi trebuie doar sa stergi folderul respectiv..ATENTIE!!!daca ai ceva de salvat din windows-ul vechi nu ezita!!!
      Spre exemplu in Windows.old\Users\(numele profilului tau)\
      aici gasesti folderele de Music,Videos,Pictures,Desktop etc..
      sper ca am fost de ajutor

  24. Frumos tutorial , dar eu ramam tot la Acronis. :d

  25. Mda..asta in cazul in care vrei sa persisti fara a reinstala windows-ul.Spun asta pentru ca la instalare, win7 iti poate salva tot ceea ce ai avut in partitia C ca sa zicem asa.. ;mie mi se pare mai elegant sa instalez Windows-ul fara a-l partitiona in vreun fel ..in fine ” cate bordeie atatea obiceiuri” multumim pentru ceea ce faceti pentru noi

  26. cristi nu ne-ai spus ce facem dupa ce creem imaginea de windows.cand vrem sa restauram sistemul cum intram?unde?cum restabilim windowsul?multi nu stiu…la mine de ex la laptop intru cu f8 si enter apasate deodata sa pot sa ajung acolo unde restaurez.dar ai putea face un tutorial cu restaurarea sistemului dupa ce ai facut backupul daca tot ai camera video!multa sanatate si spor la treaba cu siteul nr 1 in romania

  27. Achim Florin a zis

    Ajutorrrr….cum pot sa repar un windows 7 de la distanta prin remote sau telefon…? prietena mea este in spania si calculatorul ei se opreste cand vrea el dupa 5 10 minute se blokeaza…care este problema ? se poate rezolva are un mod de rezolvare sau necesita o reinstalare de sistem>? va multumesc!!!

  28. Am instalat si eu un windows 7 care pare sa mearga bine din toate puntele de vedere si vreau sa stiu un amnunt. Backup se face doar la windows sau ia in calcul si ce am instalat pana atunci. Pe parcurs mai instalez cate ceva sau dezinstalez backup-ul se leaga de alte softuri si cand vreau sa refac windowsu cu cd sa-mi dea vreo eroare?

  29. AdrianGudus a zis

    razvan:
    am facut back up akm 2 saptamani acum nu imi mai merge deloc pc-u nu mai deschide windows cum ii dau back up ? multumesc

    Poate vrei sa zici “cum ii dau restore” (ca backup ai facut odata)
    Daca erai atent la tutorial s-a spus ca wizard-ul parcurs la crearea unui backup se ofera sa creeze si un Recovery Disk (pe care trebuia sa il faci)
    Practic la pasul “Make Recovery Disk” ardeai pe un DVD o imagine ISO, faceai un DVD bootabil care te ajuta tocmai in aceste situatii, sa dai restore la backup in cazul in care windows-ul nu mai este deloc functional. Totusi poti folosi un DVD cu aceeasi versiune de windows (daca ai facut backup-ul dintr-un windows enterprise pe 32 biti DVD-ul cu ajutorul caruia vei restaura backupul trebuie sa fie tot un DVD cu Windows Enterprise pe 32 biti) pentru a restaura backup-ul creat

  30. Salutare ! Foarte tare site-ul si nu e prima oara cand intru pe videotutorial ca sa aflu cateceva cand am nevoie..
    De data asta nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare:
    De unde / unde gasesc imaginea care o face windowsul de backup? ptr ca vreau sa o sterg imi ocupa 74Gb pe partitia respectiva.
    Mi-am facut backup dupa ce am instalat windowsul de curat +drivere+programe folosite si dupa cateva luni am aflat ca in fiecare saptamana isi face update la backup pana a ajuns la limita de stocare (hardu e plin atat cu folderele mele dar si imaginea de backup de 74Gb )
    de unde stiu ca e aproape 74gb .. pai am calculat cat are partitia respectva – folderele mele -free space .. si imi lipsesc aprox 74Gb
    Am verificat cu hiden folder ca in tutorial iar pe partitie imi apar 3 foldere noi facute automat de windows care dak le selectez imi arata ca au 50kb
    Deci: unde sau cum pot vedea unde este imaginea de backup si cum o pot sterge

  31. Adrian Gudus a zis

    Bogdan:
    Salutare !Foarte tare site-ul si nu e prima oara cand intru pe videotutorial ca sa aflu cateceva cand am nevoie..
    De data asta nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare:
    De unde / unde gasesc imaginea care o face windowsul de backup? ptr ca vreau sa o sterg imi ocupa 74Gb pe partitia respectiva.
    Mi-am facut backup dupa ce am instalat windowsul de curat +drivere+programe folosite si dupa cateva luni am aflat ca in fiecare saptamana isi face update la backup pana a ajuns la limita de stocare (hardu e plin atat cu folderele mele dar si imaginea de backup de 74Gb )
    de unde stiu ca e aproape 74gb .. pai am calculat cat are partitia respectva – folderele mele -free space .. si imi lipsesc aprox 74Gb
    Am verificat cu hiden folder ca in tutorial iar pe partitie imi apar 3 foldere noi facute automat de windows care dak le selectez imi arata ca au 50kb
    Deci: unde sau cum pot vedea unde este imaginea de backup si cum o pot sterge

    Cred ca nu ai fost suficient de atet la tutorial. Atunci cand faci backup-ul, tu esti ce care alege unde sa fie salvat acesta. Noi nu avem de unde sa stim ce partitie/locatie ai ales tu pentru backup.
    Deasemenea, daca vroiai sa se pastreze doar primul backup si sa nu se mai faca in mod automat si alte backup-uri, trebuia sa dezactivezi backup-ul automat (Schedule > Change settings) care se vede si in “fotografia” din player ce apare inainte sa dai Play la tutorialul video.
    N-ar fi rau sa invatati si putina engleza, Schedule = programat. Schedule Backup = backup programat/autmat

    • Adrian Gudus: Cred ca nu ai fost suficient de atet la tutorial. Atunci cand faci backup-ul, tu esti ce care alege unde sa fie salvat acesta. Noi nu avem de unde sa stim ce partitie/locatie ai ales tu pentru backup.
      Deasemenea, daca vroiai sa se pastreze doar primul backup si sa nu se mai faca in mod automat si alte backup-uri, trebuia sa dezactivezi backup-ul automat (Schedule > Change settings) care se vede si in “fotografia” din player ce apare inainte sa dai Play la tutorialul video.
      N-ar fi rau sa invatati si putina engleza, Schedule = programat. Schedule Backup = backup programat/autmat


      poate nu m-am expripat corect
      -am 2 partiti c: windows si D diverse.. am pus sa se faca pe D acea imagine de backup.. dupa ce am vazut ca in unele zile imi mergea mai greu calculatorul am obsesrvat k el facea in background backup in continuare saptamanal
      -backupul i l-am dat sa il faca inainte sa vad acest tutorial
      Intrebarea era unde sau cum gasesc acea imagine? deoarece dak faci imaginea de backup nu ti-o arata si nu apare nici ca hidden file.. ca sa o poti sterge mai apoi.. ptr k am si specificat mie imi mananca 74Gb din acea partitie…

      • Bogdan: poate nu m-am expripat corect
        -am 2 partiti c: windows si D diverse.. am pus sa se faca pe D acea imagine de backup.. dupa ce am vazut ca in unele zile imi mergea mai greu calculatorul am obsesrvat k el facea in background backup in continuare saptamanal
        -backupul i l-am dat sa il faca inainte sa vad acest tutorial
        Intrebarea era unde sau cum gasesc acea imagine? deoarece dak faci imaginea de backup nu ti-o arata si nu apare nici ca hidden file.. ca sa o poti sterge mai apoi.. ptr k am si specificat mie imi mananca 74Gb din acea partitie…

        Am intrebat acum 4 zile si nu am primit un rasp .. va rog daca se poate sa imi raspunda la aceasta intrebare: “Cum pot vedea acea imagine care o face windowsul la backup?” in partia care am ales-o sa se salveze gasesc 2 foldere a cate50kb goale am incercat cu hidden si la fel nu imi apare acea imagine care a facut-o windowsul care mie imi ocupa 74gb .\

  32. Salut,am urmarit tutorialul cu mare atentie ,am urmat toti pasii pe care i-ai facut.Am doua partitii, C:/ si D:/ ,am ales sa fac un Backup la sistem in partitia D:/,mi-a facut un Backup de 8,73GB ( windows-ul are aproape 2 luni de cand l-am instalat ,este primul Backup).S-a creeat imaginea respectiva, nu am selectate folderele pe optiunea ascuns,am vazut unde mi-a facut Backup-ul ,NU am activat acel ,, Schedule Backup ,, ideea este cum pot sa fac acel Backup CD pe un Netbook Asus EeeePc care nu este prevazut cu CD ROM, sau daca am un stick Bootabil cu Windows 7 ,bootez dupa el si din meniu selectez Restore windows ,am aceasta optiune? ,mentionez ca nu am mai facut niciun Backup pana acum ,pur si simplu formatam partitia C:/

  33. multumesc mult cristi ma ajutat foarte mulat

  34. Salut, Am urmat toti pasii din acest videoclip. Am creat o imagine a sistemului pe care am pus-o pe un HDD extern. Am facut si discul de recuperare, totul a decurs ok! Problema e urmatoarea: Backup-ul urma sa-l pun pe o alta partitie. Cand procesul a luat sfarsit mi-a aprut aceasta eroare. http://postimg.org/image/e7x3amtz3/
    Care este cauza acestei erori?

  35. De ce mi-ati sters postarea? poate se gasea careva sa-mi dea un sfat!

  36. Buna seara.
    Am o intrebare. Copia de siguranta a sistemului este stocata online. Calculatorul nu mai merge (sistemul de operare). Cum fac sa pot folosi copia de siguranta ?

    • Adrian Gudus a zis

      Copa de siguranta (backup-ul) poate fi stocat acolo unde doresti, pe hard disk, pe DVD-uri, hard disk extern sau in retea, pe un alt calculator.
      Daca nu mai porneste windows-ul si nu mai poti accesa sistemul de operare, poti restaura backup-ulfacut cu DVD-ul sau stickul USB de pe care ai instalat Windows 7 sau tot din sectiunea Backup din Control Panel ai posibilitatea sa creezi un disk de recovery (Create recovery disk)

  37. Eu nu pot selecta partitia pe care sa fac back-up. Daca introduc stick-ul, mi-l recunoaste, insa primesc mesajul ‘The drive is not a valid backup location.’ . Ce-i de facut? Multumesc anticipat.

    • Adrian Gudus a zis

      Cel mai probabil stickul tau este formatat FAT 32 si asa cum probabil știi acest format de fișiere nu suporta scrierea fișierelor mai mari de 4 GB pe acesta. Un backup depășește cu usurinta aceasta dimensiune. Un alt motiv ar putea fi dimensiune prea mica a stickului usb. De obicei pentru stocarea backupului este bine sa se foloseasca o alta partiție sau un hard disk extern. Stickurile in general au capacitate mica de stocare: 1, 2, 4, 8, 16 GB sau 32 GB. In functie de câte softuri ai instalate pe pc, un backup poate ajunge pana la 30-32 GB.

  38. salut ! am si eu o problema. nu pot face backup la windows. cand am cumparat laptop-ul baiatul de la magazin a zis ca mi-a facut un backup pe un dvd. am incercat de curand sa il folosesc dar nu am reusit nu stiu de ce . dvd-ul cu backup are decat 223 MB imi pare prea mic . am incercat sa dau restart si apoi si cu F9 si cu F12 am incercat sa dau boot direct de pe dvd dar nu merge . nu stiu care este cauza . mi-a aparut o fereastra cu mai multe optiuni cand am dat F9 si am selectat System Restore si apoi am selectat dvd-ul dar nu il ia direct mi-l deschide. nu stiu ce sa fac . daca se poate un sfat as fi recunoscator . ms frumos

  39. …o mare vrajeala cu restaurarea oferita de windows prin back up. Dupa ce am instalat windows-ul cu update-urile corespunzatoare, fara a instala alt program, am facut un back up cu imagine de sistem pe CD.Cand systemul a inceput sa tuseasca, am facut o restaurare windows si, surpriza: systemul a fost adus la starea de dinaintea instalarii programelor, ca in momentul back up-ului, insa, mi-a pastrat toate radacinile programelor pe care le-am instalat dupa ce am facut back up-ul. Practic, partitia unde era instalat windowsul nu s.a modificat cu nimic, in sensul ca spatiul ocupat inainte de programe a ramas la fel de ocupat dupa restaurare cu radacinile respective, sau cum s-or numi….pam-pam.

  40. Daniel Mihailae a zis

    Am un laptop sony vayo si am instalat windows 10 dar de cele mai multe ori o ia raza de exemplu pe fb dau sa vad o poza si se chimba automat la altele fara sa se opreasca sonorul tot urca spre dreapta fara sa il ating iar in jocuri merge masina spre dreapta si cand accesez un program se porneste altul te rog sa imi dai un sfat

  41. Daniel Mihailae a zis

    bun tutorial

  42. Salut , acum ceva timp utilizam windows xp si acronis pentru back-up ,am trecut la windows 7 si am folosit creare imagine de sistem din S.O. 7 + cd. de recuperare ,in timp am facut up-date si binenteles alta imagine de recuperare ,aveam 3 si pe cea mai veche am sterso (mai am 2-o) dupa un timp cind ancepuse sa se blocheze mozila si probabil si de la cateva ,,experimente” software sau etc nu am mai reusit sa fac back-up,nu gaseste nicio imagine de recuperare si manual nu am reusit sa dau locatia (E..).HDD-ul nu are prbleme (bad-uri) Exista vreo modalitate manual sau fac o reinstalare ,,pe curat” ??

Trackbacks

  1. […] acest SP1 va recomand sa faceti un backup fie cu softul de backup integrat in sistemul de operare Windows 7 fie cu Paragon, Acronis True Image sau XML Drive Image despre care noi am facut tutoriale. Eu unul […]

  2. […] de subiecte in trecut. Scrieti sus in casuta de cautare din dreapta: cum se face un backup sau cum se foloseste system restore dati enter si veti gasi tutorialele. Deasemenea este bine sa dezactivati pe perioada instalarii […]

  3. […] fiti foarte atenti. recomand sa va faceti un backup al sistemului de operare fie cu utilitarul de backup din Windows 7 sau cu alte utilitare de backup pe care noi le-am prezentat in trecut. Deasemenea, va recomand sa […]

  4. […] si metode de backup si le-am prezentat chiar si pe cele incluse in sistemul de operare Windows XP, Vista si Windows 7. Este important sa facem un backup macar sistemului de operare si toata lumea ar trebui sa aiba […]

Speak Your Mind

*