Microsoft ICE si Photosynth sau cum se fac imagini panoramice si imagini 3D – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam impreuna cum putem realiza imagini panoramice si cum putem realiza o perspectiva 3D cu ajutorul pozelor. Poate fiecare dintre noi am fost in vacanta sau am vizitat diferite locuri si am dorit sa fi avut posibilitatea de a face o singura poza a unui peisaj ce ne incanta ochiul dar din pacate nu puteam face asta. De ce? Pentru ca paratele foto sau telefoanele mobile in general au un unghi de vizibilitate sau mai bine zis de captura foarte mic. Mai exact, suprafata pe care aceste aparate o pot captura intr-o singura poza este destul de mica si daca ati fi dorit sa va departati de locul pe care il fotografiati pentru a cuprinde mai mult din peisaj intr-o singura poza automat pierdeati din calitatea imaginii si mai ales din detaliile aceui peisaj. La fel vom pierde din ceea ce dorim sa fotografiem daca dam prea mult zoom. Dand zoom sau apropiindu-ne prea mult de lucrurile ce vrem sa le fotografiem automat suprafata ce va iesi in poza va fi mica, si nu vom putea captura intr-o singura poza un obiect mai mare. Asa ca, solutia pentru toate acestea este aceea de a face mai multe poze din locatia respectiva si din ele sa alcatuim o imagine panoramica. Zis si facut insa, cum facem noi sau cu ce creem acea imagine panoramica? Presupunand ca nu ne pricepem deloc la editarea foto si nu stim sa folosim Photoshop nu ne ramane decat sa gasim un soft minune caruia sa-i aratam calea catre pozele realizate de noi iar el sa faca pentru noi automat o imagine panoramica.
Ei bine sa stiti ca acest soft minune exista si se numeste Microsoft Image Composite Editor. Un soft foarte inteligent ce inglobeaza tehnologii avansate de recunoastere a imaginilor facut de cei de la compania Microsoft. Tot ce trebuie noi sa facem este sa avem multe poze, sa descarcam acest soft extraordinar, sa ii aratam calea catre folderul cu pozele noastre si el va sti singur sa le aseze in asa fel incat sa ne rezulte o imagine panoramica de ansamblu. Practic din 20 de poze facute in aceeasi locatie el va face una singura la o dimensiune mare. Rezultatul final il vom putea salva in uratoarele formate:
-JPEG image
-TIFF image
-Adobe Photoshop
-Deep Zoom Tileset
-Windows Bitmap
-PNG image
-HD Photo Image
Avem posibilitatea sa salvam imaginea panoramica fie pe hard disk-ul nostru fie sa o punem online intr-un album. Daca vom alege sa o urcam pe albumul online numit Photosynth avem mai multe avantaje. Unul ar fi acela ca avem posibilitatea sa vizualizam imaginea intr-o perspectiva 3D si al 2-lea este acela ca putem sa ne invitam prietenii sa ne vizualizeze creatia printr-un simplu link pe care ei va trebui sa dea click ca sa ajunga la albumul vostru. Puteti face albumele urcate pe serviciul Photosynth publice sau private, puteti adauga taguri albumelor in cazul in care vreti sa fie publice si sa fie gasite si de altii care folosesc acest serviciu, puteti sa setati un geotag location pentru fiecare album asta insemnand ca puteti atribui albumului o locatie geografica aleasa de voi.

Cui se adreseaza acest soft impreuna cu serviciul online de gazduire al albumelor?
Tuturor celor ce vor sa schimbe modul clasic de vizualizare al unui album foto, acela de a da next, next pe fiecare poza, celor ce vor sa fie in pas cu moda si noile tehnologii, celor ce nu prea au timp si vor ceva rapid si usor de folosit. Eu as mai recomanda acest soft cu caldura celor ce detin o firma de imobiliare, amenajari interioare sau designeri. Va puteti folosi cu usurinta de acest soft pentru a crea diferite prezentari asupra apartamentelor pe care doriti sa le vindeti, apartamentelor pe care le-ati amenajat. Puteti prezenta intr-un mod simplu si util unui client, incaperile amenajate sau puse spre vanzare prin crearea unor serii de poze in cladirea respectiva apoi prelucrate cu acest soft. Clientul va avea o mai buna vedere de ansamblu asupra locului fara a mai fi nevoie de deplasare la fata locului.Un clip video ar ajuta mult mai mult dar din pacate daca acesta este la o rezolutie mare si de calitate va avea o dimensiune mare si va fi cam dificil sa il trimiteti clientului, va trebui sa asteptati pana transferul se va finaliza. In aceste situatii cum am spus si mai sus Microsoft Image Composite Editor impreuna cu Photosynth este solutia ideala si rapida. Dar haideti sa nu o mai lungim cu vorbaria si sa vizionam impreuna acest tutorial video.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com
 



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. salut , cum as putea sa nu mai imi arate scrisul su iconitele de pe desktop?.thx

    • mytzusky a zis

      razvan: salut , cum as putea sa nu mai imi arate scrisul su iconitele de pe desktop?.thx  

      Click dreapta pe Folder, selectati Rename si tinand apasata tasta ALT introduceti (cat de cat repede) numerele: 0,1,6,0 (ATENTIE FARA VIRGULE)

  2. stefbabanu a zis

    frumos tutorial pentru mine e bun pentru ca am porumbei su nu puteam sa fac o poza la tot interiorul volierei numi iesea cu prog asta mia iesit

  3. stefbabanu a zis

    adrian pc asta e bun procesor dual core 2.8 GHz , Rrami 2 gb ddr frecventa 800 , hdd 500GB 32mb buferi , placa video nvidia geforce fx 5700 512 mb 256 biti zimi daca merita 10 milioane??? am o oferta sii sa ma gandesc daca mil iau e bun ???

  4. auziti dar dc you tube arata ca si cum ar fi in cec asa arata intrati sa vedeti cica are datorie google de 3miliarde de dolari marog va dati seama daca youtube apartine de google

    • doru: auziti dar dc you tube arata ca si cum ar fi in cec asa arata intrati sa vedeti cica are datorie google de 3miliarde de dolari marog va dati seama daca youtube apartine de google  

      Nu stiam de aceasta noutate.

  5. Bravo Adrian, ne inveti tot timpul lucruri noi si folosiroare.

  6. foarte tare videotutorialul cei care vor sa vada imagini 360 de grade din marile orase ale romaniei sa scrie pe google NORC clic pe primul rezultat si de pe site alegeti street view acolo aveti o harta cu strazi si pe strazi buline care reprezinta poze 360 grade

  7. salut multumim ptr tutiale.as savea si eu o rugaminte daca se poate sami spuneti ce prgrm folositi cand filmati in tutorialele as avea si eu nevoie pe un windows 7 de exemplu la jocuri multumesc

    • ifrimg: salut multumim ptr tutiale.as savea si eu o rugaminte daca se poate sami spuneti ce prgrm folositi cand filmati in tutorialele as avea si eu nevoie pe un windows 7 de exemplu la jocuri multumesc  

      pt captura in jocuri exista FRAPS; e foarte usor de folosit.

  8. excelent, multumesc, am sa-l incerc imediat. am folosit autostich pentru panorame pe blogul meu: http://blog.videotutorial.ro/ cred ca acest program este mai bun si nu afecteaza calitatea imaginilor.

    multumesc inca odata

  9. Da foarte interensant acest program merita 10/10 ca nota, pentru ca este un program foarte folositor mai alesi pentru cei care vor sa faca tot felul de planuri de arhitect sau planuri 3d; foarte bun programul asta merita; bravo tineti-o tot asa.

    • Da foarte interensant acest program merita 10/10 ca nota, pentru ca este un program foarte folositor mai alesi pentru cei care vor sa faca tot felul de planuri de arhitect sau planuri 3d; foarte bun programul asta merita; bravo tineti-o tot asa.

      anonym: Da foarte interensant acest program merita 10/10 ca nota, pentru ca este un program foarte folositor mai alesi pentru cei care vor sa faca tot felul de planuri de arhitect sau planuri 3d; foarte bun programul asta merita; bravo tineti-o tot asa.  

      Pai daca programul asta iti face imaginile dvs 3d panorame atunci de-acuma; n-colo vom descarca numai softuri de photo panorame pentru ca sunt foarte folositoare.

  10. Salut!Frumos videotutorial,defapt mai toate sunt foarte utile,ne ajuta foarte mult…Multumesc frumos si mult succes in continoare..

  11. Interesant programul. L-am incercat dar nu-mi ia mai mult de 2 poze.

    • marian: Interesant programul. L-am incercat dar nu-mi ia mai mult de 2 poze.  

      marian: Interesant programul. L-am incercat dar nu-mi ia mai mult de 2 poze.  

      Astept un raspuns.Merci.
      Apropo:cum pot vota tutorialul?

  12. Fredreick a zis

    Cine imi spune si mie cum fac o panorama in Flash Player sa pot deschide in Flash Player ati vazut si voi miscati cu mousul si rotiti.
    Va rog sa ma iertati ca dau acest link dar asta l-am gasit la andemana.
    Daca doriti puteti sa-l stergeti indata ce va dati seama ce panorama vreau sa fac.
    http://www.sibiul.ro/sibiu-virtual-tour/muzeul-de-istorie-curtea-interioara-2-81.html
    As dori sa fac ca aici o panorama!

  13. Fredreick a zis

    Cum e Google Street Wiew Sau NORC

  14. Super aceasta prezentare. Sunt un impatimit al imaginii digitale si am pus in practica imediat cunostintele acumulate cu ajutorul vostru. Multumesc!

  15. da interesat tutorialul,dar apare o mica problema am descarct exact de unde l-ai decsrcat si tu pe 32 de biti pt ca am sistem pe 32 si cad sa il instalez si ii dau run ma trimite pe o pagina de net de unde sa descrc ceva de 50 de mb.E normal nu reusesc deloc sa il fac, ce mai pot face?

    • ionut: da interesat tutorialul,dar apare o mica problema am descarct exact de unde l-ai decsrcat si tu pe 32 de biti pt ca am sistem pe 32 si cad sa il instalez si ii dau run ma trimite pe o pagina de net de unde sa descrc ceva de 50 de mb.E normal nu reusesc deloc sa il fac, ce mai pot face?  

      ionut.. descarca si instaleaza NET Framework Version 3.5 SP1 pentru a putea instala si rula Microsoft ICE …Click Aici

    • ionut: da interesat tutorialul,dar apare o mica problema am descarct exact de unde l-ai decsrcat si tu pe 32 de biti pt ca am sistem pe 32 si cad sa il instalez si ii dau run ma trimite pe o pagina de net de unde sa descrc ceva de 50 de mb.E normal nu reusesc deloc sa il fac, ce mai pot face?  

      ionut.. descarca si instaleaza NET Framework Version 3.5 SP1 pentru a putea instala si rula Microsoft ICE …CClick Aici

  16. foarte interesant tutorialul
    App, Adrian tu locuiesti la munte? (langa munte)
    AM vazut niste munti:::;

  17. Mie unu mi-a palcut tutorialul.
    Insa nu prea ma pricep la fotografiere, nu-mi ies deloc ies trambe pozele cand se face panorama.
    Stie cineva de ce?
    Vreo idee ceva?

  18. Cum ai facut Adrian mauseul sa arate asa alb cu negru ca eu am cautat in control panel la mause dar nam gasit asa. Te rog imi poti spune..

  19. synaptic a zis

    apreciez foarte mult transparenta in a furniza informatia despre noile idei aparute, aceste imagini inglobate in siteurile web au o mare cautare si furnizeaza o imagine de ansamblu dar si in detaliu a galeriilor photo dorite pentru a fi expuse.

    Frumos tutorial si foarte util, va felicit!

  20. cristi te rog poti sami dai pe id programul direct ca nu pot sa intru pe pagina nu stiu de ce te rog dami si mie prin id ivancornel56 ms

  21. In sfarsit ceva nou .Foarte misto tutorial . Bravo

  22. Alexandru a zis

    Interesant programul.Felicitari!

  23. Fredreick a zis

    Mie unul nu-mi ies deloc, am incercat mai multe softuri de creat panorame dar in zadar.
    Pozele erau 3264×2448 dar ies urate de tot panoramele.
    In asta a lui Adrian a iesit foarte bine.
    Oare trebuie sa scad rezolutia la aparat foto?
    Sau cum?

  24. Valentin a zis

    Imi poate spune si mie cineva de ce Mozilla Firefox se inchide atat de des?

    • francisc a zis

      Valentin: Imi poate spune si mie cineva de ce Mozilla Firefox se inchide atat de des?  Citeaza-ma

      Pot fi mai multe cauze:
      – in timpul navigarii pe net cu acest browser deschizi prea multe pagini, iar PC-ul tau are resurse mai putine – deschide mai putine ferestre, actualizeaza-l;
      – folosesti pre multe “add-ons”-uri si/sau teme – mai scoate din ele;
      – eroare soft – dezinstaleaza, curata registrii si reinstaleaza pe curat;
      – infectie – scaneaza cu Dr.Web CureIT (informatii cu privire la modul de utilizare gasesti la rubrica securitate, pagina 1, francisc, 3 mai 2010, ora 10:20)
      – Cauza “hardware” – testeaza memoria RAM cu “Memtest” (Daca ai mai multe module RAM, incearca-le pe rand, si vezi care e defect. Daca ai doar unul, ar trebui schimbat).
      Vezi si tu care cauza o fi la tine. Bafta.

      • francisc a zis

        francisc: Mozilla Firefox se inchide atat de des

        Revin cu o mica completare la comentariul anterior:
        – o alta problema poate fi “browser incarcat”- rezolvarea ar fi golirea memoriei “cache” si stergerea modulelor “cookie”.

  25. Nicu Dumitrescu a zis

    Buna ziua Dle Adrian,
    Am si eu cateva nelamuriri si va rog sa ma ajutati dca se poate :
    1. Am urmarit tutorialul de mai multe ori. Am facut cateva poze cu un Kodak dig. si prima data mi-a iesit foarte bine.
    2. Am mai facut si cu telefonul si cu aparatul afara si in casa, dar nu mai primeste decat o singura imagine. Unde gresesc ?
    3. Spune ceva de “overlap” (probabil ca cea de a doua poza trebuie sa se suprapuna cu marginea din dreapta a primei poze s.a.m.d. Asa este ?)
    4. De ce in timpul vizionarii tutorialelor facute de dvs. sau de dl. Cristi se repeta din cand in cand(destul de des) anumite fraze ? Sa fie placa mea de sunet(E-MU 0404 externa) de vina ?
    Ultimile tutoriale (despre editare foto) mi-au placut foarte mult drept pentru care va multumesc mult de tot. Eu sunt pensionar, am 72 de ani si ma distrez grozav cu aceste programe pe care le tutorializati dvs. Pe cand ceva si despre muzica ? (cubase, Soundforge, Finale)Stiu ca suntprograme mult mai complexe si mai complicat de lucrat cu ele pentru ca trebuie sa stii muzica. Am intrebat si eu doar asa de curiozitate. Ori cum va multumesc din suflet si va garantez ca (cel putin mie personal) ne faceti batranetea mai frumoasa si mai usor de indurat.

    • Nicu Dumitrescu: Buna ziua Dle Adrian,
      Am si eu cateva nelamuriri si va rog sa ma ajutati dca se poate :
      1. Am urmarit tutorialul de mai multe ori. Am facut cateva poze cu un Kodak dig. si prima data mi-a iesit foarte bine.
      2. Am mai facut si cu telefonul si cu aparatul afara si in casa, dar nu mai primeste decat o singura imagine. Unde gresesc ?
      3. Spune ceva de “overlap” (probabil ca cea de a doua poza trebuie sa se suprapuna cu marginea din dreapta a primei poze s.a.m.d. Asa este ?)
      4. De ce in timpul vizionarii tutorialelor facute de dvs. sau de dl. Cristi se repeta din cand in cand(destul de des) anumite fraze ? Sa fie placa mea de sunet(E-MU 0404 externa) de vina ?
      Ultimile tutoriale (despre editare foto) mi-au placut foarte mult drept pentru care va multumesc mult de tot. Eu sunt pensionar, am 72 de ani si ma distrez grozav cu aceste programe pe care le tutorializati dvs. Pe cand ceva si despre muzica ? (cubase, Soundforge, Finale)Stiu ca suntprograme mult mai complexe si mai complicat de lucrat cu ele pentru ca trebuie sa stii muzica. Am intrebat si eu doar asa de curiozitate. Ori cum va multumesc din suflet si va garantez ca (cel putin mie personal) ne faceti batranetea mai frumoasa si mai usor de indurat.  

      Una din probleme atunci cand incarcati pozele si nu va ia decat una poate fi insuficienta luminozitatii sau diferente prea mari de contrast. Incercai sa luati mai multe cadre si eventual sa va pozitionati astfel incat sa nu va bata lumina de afara sau de bec direct in obiectivul aparatului foto, ori “coltul” fotografiat sa fie foarte/prea intunecat.

  26. Degeaba fac 4-5 poze ca tot 2 sunt folosite de program. Care sa fie problema?

  27. Fredreick a zis

    Tot nu am reusit sa fac poze ca sa se uneasca ok.
    Nu stiu cum trebuiesc realizate ca sa pot face panorama.
    Am incercat si in photoshop acolo e dezastru. In loc sa mi le puna pe orizontala lipite mi le pune pe verticala si nu-s lipite.
    Rezulotia era 3264×2448 px cred ca trebuie mai misca, dar nu inteleg de ce.
    Ce lagatura are rezolutia cu softul? Softul trebuie sa stie sa citeasca si sa le puna.

  28. i bun programu numa ca panorama iese ingusta

  29. Genul acesta de fotografie cu o panorama de 360 de grade se numeste ,,equirectangular”,si este creat din fragmente independente utilizand,printre altele ,si softul prezentat de voi.Fotografiile equirectangular pot fi prelucrate ulterior,de exemplu,cu programul ,,Pano2VR” si pot fi salvate in format flash sau quick time movie putand fi vizualizate direct intr-un player ce suporta codecul flash sau cu playerul QuickTime (in cazul formatului .mov) .

  30. de fiecare data cand pornesc pc-ul imi apare o casuta care scrie urm :

    Acest program necesita cel putin windows 2000 cu SPTD 1.60 sau mai nou .

    Orice ‘kernel debugger’ trebuie sa fie dezactivat” ajutatima !!!!!!!!!!!

    • sylviu: de fiecare data cand pornesc pc-ul imi apare o casuta care scrie urm :Acest program necesita cel putin windows 2000 cu SPTD 1.60 sau mai nou .Orice ‘kernel debugger’ trebuie sa fie dezactivat” ajutatima !!!!!!!!!!!  

      Tasteaza in browser ,,This program requires at least Windows 2000 with SPTD 1.60 or higher”,si sunt convins ca vei gasi imediat solutia problemei tale.

  31. da…am intrat pe cheat…si nici un rasp,nu e nimeni on

  32. de fiecare data cand pornesc pc-ul imi apare o casuta care scrie urm :

    Acest program necesita cel putin windows 2000 cu SPTD 1.60 sau mai nou .

    Orice ‘kernel debugger’ trebuie sa fie dezactivat” ajutatima !!!!!!!!!!!!!!1

  33. de fiecare data cand pornesc pc-ul imi apare o casuta care scrie urm :

    Acest program necesita cel putin windows 2000 cu SPTD 1.60 sau mai nou .

    Orice ‘kernel debugger’ trebuie sa fie dezactivat” si cateodata imi da error ajutatima !!!!!!!!!!!!!!

  34. Fredreick a zis

    Eu as vrea sa realizez o panorama ca sa pot misca si sus si jos adica sa vad cerul pamantul nu numai stanga dreapta
    Cine ma ajuta sa-mi explice cum s-o realizez?
    Va Multumesc Anticipat!!
    Daca stiti explicati-mi si mie cum se procedeaza. Ca sa fie o panorama de-a dreptul 3D nu numai stanga dreapta. Eu sincer sus si jos nu stiu cum sa fac ca sa fotografiez ca sa o pot pune.

    • Fredreick: Eu as vrea sa realizez o panorama ca sa pot misca si sus si jos adica sa vad cerul pamantul nu numai stanga dreapta
      Cine ma ajuta sa-mi explice cum s-o realizez?
      Va Multumesc Anticipat!!
      Daca stiti explicati-mi si mie cum se procedeaza. Ca sa fie o panorama de-a dreptul 3D nu numai stanga dreapta. Eu sincer sus si jos nu stiu cum sa fac ca sa fotografiez ca sa o pot pune.  

      Asta este softul pe care il vrei tu Panorama2Flash Gallery… Click Aici…uitate peste galeria lor sa vezi ca face…descarca imagini mari panoramice si incearca sa vezi cum lucreaza.. Click Aici …este extrem de usor de folosit…

    • Vanessa:
        

      Fredreick: Eu as vrea sa realizez o panorama ca sa pot misca si sus si jos adica sa vad cerul pamantul nu numai stanga dreapta
      Cine ma ajuta sa-mi explice cum s-o realizez?
      Va Multumesc Anticipat!!
      Daca stiti explicati-mi si mie cum se procedeaza. Ca sa fie o panorama de-a dreptul 3D nu numai stanga dreapta. Eu sincer sus si jos nu stiu cum sa fac ca sa fotografiez ca sa o pot pune.  

      Uite aici un mic demo cum lucreaza Panorama2Flash Gallery …Click Aici
      …………….

  35. Fredreick a zis

    Da Multumesc.
    Insa trebuie multa multa munca ca sa poti realiza ceva eficient.

  36. Fredreick a zis

    Vanessa din pacate linkul dat de tine nu functioneaza.

    We’re sorry! We were unable to locate the requested page.

    Please check the URL you entered to make sure it is correct.

    If you were looking for content owned by a Screencast.com user, please contact the content owner for more information.

    • Fredreick: Vanessa din pacate linkul dat de tine nu functioneaza.We’re sorry! We were unable to locate the requested page.Please check the URL you entered to make sure it is correct.If you were looking for content owned by a Screencast.com user, please contact the content owner for more information.  

      Scuze greseala mea nu am verificat link-ul Click Aici

      ……..acesta merge :)…dupa cum iti spuneam este extrem de simplu

  37. Mulțumesc băieți, sunt un profesionist în arta design-ului si amenajarilor interioare și aveam nevoie de acest tutorial.

  38. multumesc m-ati ajutat mult . asteptam urmatorul tutorial

  39. am instalat Microsoft ICE si nu pot sa adaug nicio imagine. la files of type imi cere panorama projects (*.spj), si eu am pozele in JPEG. trebuie modificat formatul pozelor? daca da cu ce program?

    multumesc

    • dexter: am instalat Microsoft ICE si nu pot sa adaug nicio imagine. la files of type imi cere panorama projects (*.spj), si eu am pozele in JPEG. trebuie modificat formatul pozelor? daca da cu ce program?multumesc  

      Mai uitate odata la tutorial cu mai multa atentie fara sa derulezi si o sa reusesti!!! Dai click unde nu trebuie! Ia uitate la tutorial pana la capat sa vezi cum am facut eu. Daca va credeti prea destepti si nu urmariti tutorialul pana la capat nu e vina noastra ca nu va iese!

      • Adrian:
        Mai uitate odata la tutorial cu mai multa atentie fara sa derulezi si o sa reusesti!!! Dai click unde nu trebuie! Ia uitate la tutorial pana la capat sa vezi cum am facut eu. Daca va credeti prea destepti si nu urmariti tutorialul pana la capat nu e vina noastra ca nu va iese!  

        Adrian, crede-ma ca l-am urimarit pana la capat, si de mai multe ori undele faze. (chiar daca m-au stresat repetarile care apar tot mai des in videtutoriale, o fi de la PC-ul sau net-ul meu) o sa ma mai uit o data, poate nu am fost atent la detalii..

      • Adrian:
        Mai uitate odata la tutorial cu mai multa atentie fara sa derulezi si o sa reusesti!!! Dai click unde nu trebuie! Ia uitate la tutorial pana la capat sa vezi cum am facut eu. Daca va credeti prea destepti si nu urmariti tutorialul pana la capat nu e vina noastra ca nu va iese!  

        am rezolvat: in videotutorial spuneai sa dau new sau open, eu am dat open si am crezut ca nu are importanta. cu new pot sa incarc orice format

        poate mai ajuta pe cineva comentariile mele
        pace

    • dexter: am instalat Microsoft ICE si nu pot sa adaug nicio imagine. la files of type imi cere panorama projects (*.spj), si eu am pozele in JPEG. trebuie modificat formatul pozelor? daca da cu ce program?multumesc  

      NU folosesc acest program ci cu totul altceva dar am o banuiala de ce nu poti incarca pozele.
      1. Ar trebui sa redenumiesti pozele incepand cu prima imagine pe care ai facuto cu aparatul foto in felul urmator … 01_foto, 02_foto, 03_foto si asa mai departe…dece ???…programul trebuie sa stie ordinea in care iti leaga acele imagini pentru ati face o imagine panoramica …
      2. Daca vrei sa vrei sa modifici formatul pozelor in alceva decat JPG poti sa faci acest lucru online Click Aici ……

      • vanessa:
        NU folosesc acest program ci cu totul altceva dar am o banuiala de ce nu poti incarca pozele.
        1. Ar trebui sa redenumiesti pozele incepand cu prima imagine pe care ai facuto cu aparatul foto in felul urmator … 01_foto, 02_foto, 03_foto si asa mai departe…dece ???…programul trebuie sa stie ordinea in care iti leaga acele imagini pentru ati face o imagine panoramica …
        2. Daca vrei sa vrei sa modifici formatul pozelor in alceva decat JPG poti sa faci acest lucru online Click Aici ……  

        🙂 am rezolvat. merci frumos pentru site

  40. Excelent programul si tutorialul. As dori si un tutorial cu Panoramic Maker.

  41. madalyn1997 a zis

    am si eu o problema ,am descarcat fisierul dar nu imi merge windows installer : Serviciul Windows Installer nu se poste accesa.Aceasta eroare poate aparea daca Windows Installer nu este instalat corect.Luati legatura cu personalul de asistenta pentru ajutor. asa scria.help

  42. excelent, am realizat panorame foarte frumoase. nu am avut probleme.
    multumesc pentru tutorial.

  43. frumos lucreaza programul. am realizat panorame splendide. multumesc. astept notati

  44. costelpescar a zis

    Interesant și util.Mulțumesc.

  45. man salut ce pointers de mouse folosesty?

  46. salut am instalat si eu programul mucrosoft ice dar cand il lun la munca imi da o eroare si nu stui de la ce este eroarea 0x889872F72 la 0% progres de la ce este

    • vanessa:
      NU folosesc acest program ci cu totul altceva dar am o banuiala de ce nu poti incarca pozele.
      1. Ar trebui sa redenumiesti pozele incepand cu prima imagine pe care ai facuto cu aparatul foto in felul urmator … 01_foto, 02_foto, 03_foto si asa mai departe…dece ???…programul trebuie sa stie ordinea in care iti leaga acele imagini pentru ati face o imagine panoramica …
      2. Daca vrei sa vrei sa modifici formatul pozelor in alceva decat JPG poti sa faci acest lucru online Click Aici ……  

      vlad: salut am instalat si eu programul mucrosoft ice dar cand il lun la munca imi da o eroare si nu stui de la ce este eroarea 0×889872F72 la 0% progres de la ce este  

  47. E bun Microsoft Ice dar la Photosynth imi tot cere mail si parola, am renuntat la el.

  48. pareri : amuzant tipul + ca explica absolut totul, si despre calculator (ex : selectarea fisierelor, pe care o stiam )in stil liber , ca oricine sa inteleaga 🙂

    sugestie : nu stiu cat ar ajuta un tutorial video care sa includa si acele ferestre pop-up de crere de cont pt Photosynth , dar e o idee …

  49. ghisemadalin a zis

    Buna seara , am urmat tutorialul si am reusit sa fac o imagine superba . As dorii sa o urc pe photosynth , deoarece imaginea este 360. Daca ma puteti ajuta care cum sa o urc , precizez ca mi-am facut cont , dar nu reusesc sa o uploadez , nu stiu unde sa dau pentru a o urca pe site . Multumesc anticipat . YM: ghisemadalin

  50. sall.am urmarit videotutorial cu microsoft ice,dar nu reusesc sa-l descarc.Cand dau pe executabil apare o fila cu yes si cancel cand dau yes apare o fila NET FARMWORK PAGE Cam asa ceva nu-mi ese cum ar trebui cu termeni contractuali cum se intampla la toate programele cand le descarcam.specific am leptop 32BIT WINDOWS.VA MULTUMESC va rog sa-mi spuneti de ce ?

    • AdrianGudus a zis

      costel:
      sall.am urmarit videotutorial cu microsoft ice,dar nu reusesc sa-l descarc.Cand dau pe executabil apare o fila cu yes si cancel cand dau yes apare o fila NET FARMWORK PAGE Cam asa ceva nu-mi ese cum ar trebui cu termeni contractuali cum se intampla la toate programele cand le descarcam.specific am leptop 32BIT WINDOWS.VA MULTUMESC va rog sa-mi spuneti de ce ?

      Ai nevoie de .Net Framework pe care il gasesti gratuit pe Google cautand cu termenii: net framework
      Nu ne-ai spus ce Windows ai…decat ca ai windows. Windows de care, XP, Vista, 7?
      Instalezi Net Framework si abia apoi ce s-a prezentat in tutorial.

  51. va multumesc.am windows XP

  52. Salut. incarc 5 poze si se lipesc doar 2..te rog spune-mi de ce..multumesc

  53. Am folosit mult timp ICE. Dintr-o “avarie” nu mai am programul. Constat ca Microsoft nu mai ofera acest produs. Neplacuta situatie. Ce alt program pot folosi pentru a face panorame atat din fotografii cat si din video? Multumesc.

  54. Deciu Mirela Gabriela a zis

    Buna tuturor! Am si eu nevoie de un program in care fotografiez o casa cu , curtea acesteia si pot lipii diferite amenajamente( pavaj , jardiniere etc ) exista? Multumesc

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Ady. Ady said: Microsoft ICE si Photosynth sau cum se fac imagini panoramice si imagini 3D – tutorial video http://bit.ly/9XDK8N #videotutorial #tutorial […]

Speak Your Mind

*