Cum se face download,upload si transfer de fisiere mari cu filezilla -tutorial video

Cum se face transfer de fisiere mari,este o problema cu care toti ne-am intilnit mai devreme sau mai tirziu.

Metodele cunoscute de toti:odc,dc++,strong-dc,bitorrent,lime wire,utorrent sint niste aplicatii care pot face partial un transfer de fisiere si anume doar download.

Noi dorim un program de transfer fisiere care poate sa transfere fisierele in ambele directii si in upload si download.

Acest program este:filezilla client,care desigur nu este singurul software de ftp ( file transfer protocol ) dar acesta este free ( gratuit ) si foarte puternic.

Urmatorul tutorial video despre filezilla face parte dintr-o serie de doua video tutoriale despre cum se face transfer de fisiere in protocolul ftp,prima parte a prezentat filezilla server iar acest tutorial prezinta instalarea si folosirea filezilla client,program care transfera fisiere atit download cit si upload.

Pentru intelegerea mai buna a acestui tutorial video despre transfer fisiere va recomandam sa urmariti si prima parte (filezilla server ).

de Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vostru acest tutorial video este in ROMANA si poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)


[media id=22 width=468 height=380]


Tutoriale similare


Comments

  1. multumesc lui d-zeu ca te-am gasit CRISTI,pentru ca sincer esti de mare ajutor…si am sa le spun si prietenilor mei despre tine si toata munca ta..FELICITARI.acuma ,cred ca as avea mii de intrebari pentru tine despre multe..dar nu ai putea sa-mi rasunzi la toate,asa ca o sa vad eu cum fac.totusi ce mai mult ma roade o chestie care cred eu e simpla,dar nu prea o inteleg…”torrentele”sant logat la cateva si tot fac download dar nu prea am upload si din cauza asta nu am ratio ma rog care trebuie,respect regula cu seedu[adica tin cat mai mult la seed],dar tot e ratio mic. te rog foarte mult sa faci un tutorial cu problema asta sau daca ai unul te rog sa ma anunti cumva.nu stiu iti dau adresa de mess daca vrei…te rog foarte mult inca o data…SI FELICITARI PENTRU TOT CEA CE FACI…

  2. cristi zimi si mie cum vine format ipul meu pe care il trimit la alcineva care poate intra pe gagina mea ftp ca sa downloandeze ceva?exact cum ai explicat in primul tutorial de ex:……ftp://[email protected]

  3. stai ca nu inteleg acuma cum sterg folderele de acolo sau muzica din programul filezilla servar din partea dreapta de jos si de sus?

  4. mai cristi chiar nu mai stiu ce sa mai fac sincer deci am instalat prima data fileziila servar asa cum ai aratat in tutorial.a doua am instalat filezila client si am bagat acelasi ip al meu si numi merge a incercat cineva sa se conecteze si nu merge,o chestie vreau sa stiu cine vrea sa traga de la mine treb sa aibe si el instalat filezilla client sau total comander? si inca ceva eu am internetu prin router explicami cum sa fac celalalta persoana sa se conecteze cu ipul public al meusau extern sau eu treb sa ma conectez la el? te rog frumos ajutama si pe mine?

  5. salut.poti sa-mi spui si mie ce program folosesti ca sa poti arata cu sageti. si sa incojori ceva cu culoare.mersi

  6. cristi spune-mi si mie cv.am instalat filezilla server si filezilla client si daca vreau sa intru din filezilla client nu se conecteaza.ai spus ca nu merg retelele de internet care au router si eu am asa ceva si nu stiu cum sa il configurez.poti sa ma ajuti si pe mine?.habar nu am de asa ceva.

  7. @VIOREL: prietene tutorialul despre cum se seteaza si se configureaza un router este chiar pe prima pagina(pagina principala) a acestui site! primul tutorial din lista,click pe play si vizioneaza-l cap coada daca vrei sa intelegi ceva!

  8. asa am si eu o intrebare….poate ca nu este tocmai la subiect…cum trebuie sa denumesc folderul unde am o tema pentru forum ca aceasta sa apara pes siteu meu?

  9. cum poti avea atata rabdare

  10. pcs2 cum se foloseste

  11. io nu reusesc sa fac serverul vizibil din afara lan-ului

    am un router asus wl 520 gc (pe care nu il recomand)

    am facut si port forwarding …..si dmz activat si nimik …..ar mai fi la nat settings port trigger la care nu am umblat ….

    cum pot afla unde gresesc ?

  12. am reusit era de la antivirus ……. am kasp 7 …..

  13. esti extraordinar !!bravo si multumim pt tot ceea ce faci!

  14. sal!fratilor spuneti va rog de ce nu imi apare imaginea videotutorialelor?

    urgent vo rog!

  15. @sorin: Ca nu ai flash player!!! Instaleaza-ti Flash Player…il gasesti cu ajutorul lui google!

  16. Salutare, 1 cei cu IP dinamic cum trebuie sa procedeze ?
    2 Ce am putea face ca printr-o metoda asemanatoare sa schimbam servarul FTP cu acontu gmail in special acces rapid catre acel spatiu de 7GB , sa putem incarca si descarca foldare ?
    Ar fi ceva nu 😉 Nu in Ultimul Rand Felicitari ! Tineti-o tot asa !!!

  17. Nu poate sa imi raspunda nimeni macar la o intrebare ?

  18. Adrian a zis

    @Aby: Eu am ip dinamic…nu fac foarte des transfer de fisiere,dar atunci cand fac nu mi-e greu sa ma uit ce ip am,si fiind dinamic automat nu mai am ip-ul de acum 2 zile…ma uit la ip si-i dau persoanei care vrea sa se conecteze ip-ul meu ftp://user:pas@ip,sa-l sincronizezi cu contul de gmail nu poti,iti dai seama e un server securizat https nu e site de hostig free!!!

  19. Adrian a zis

    @Aby: Raspunsul il aveai si este inca in textul de deasupra tutorialului,in tutorial si in comentariile de la acest tutorial,de asta nu ti-a raspuns nimeni,daca ai fi cititi comentariile vedeai ca mai sunt oameni care au ip dinamic si ce raspuns au primit!!!

  20. Salut in loc de Ip meu nu as putea sa pun un site eu am de exemplu afacere-pe-net.info …dar nu stiu cum sa transfer fisier pe el…

  21. bntnmarian a zis

    MULTUMESC!!! in sfirsit am inteles si eu cum sta treaba cu ftp-ul si clientul sau .Sunteti super tari si rabdatori.MERCI!!!

  22. ma ajuta si pe mine cineva ..am facut tot asa cum e in Tutorial..deodata mi-a mers si pe urma nu mai merge..cind fac restart la calc se porneste automat si filezilla si imi scrie asa la conectare:Error, could not connect to server
    Trying to reconnect in 5 seconds
    Reconnecting to server..

  23. @Mihai: Vezi sa nu fie blocat de firewall.sa spus si mai sus in alte comentarii! Alta data citestele si abia apoi posteaza!Dezaciveaza firewall-ul daca il ai pe cel din windows activ,ca si asa e slab si blocheaza numa aiurea

  24. DA imi cer scuze..acum merge..ms mult..dar mai am o intrebare:viteza cu care trag eu de la persoana cu care ma conectez si invers(ea de la mine),e mai mica decit de ex:cind folosim uTorentul ca scop de transfer

  25. @Mihai: Asta o sa vezi tu…nu e o regula…in general transferu ftp e un transfer rapid!! mai rapid decat cel P2P…acum depinde…

  26. dar sunt limite undeva in calc. ceva setari?eu am bifat in FileZilla server si la general Settings plus si la User Settings obtiunea No limit la Upload si downlaod dar ma gindesc poate de undeva din windows sau mai stiu eu….in fine daca cineva stie ii multumesc…

  27. @Mihai: Scotetiva asta din cap odata pentru tot deauna!!! NU POTI MARI VITEZA LA NET,NU POTI FACE NIMIC SA AI VITEZA MAI MARE DECAT ITI OFERA PROVIDERU,NU EXISTA NICI UN FEL DE SETARI MAGICE CARE SA FACA SA-TI CREASCA VITEZA LA NET,TOATE SOFTURILE CARE PRETIND CA AR FACE ASTA SUNT DOAR NOTIUNI DE MARKETING,METODE DE A CASTIGA BANI,DIN CREDIBILITATEA SI NAIVITATEA OAMENILOR,POTI LIMITA CONEXIUNEA IN SENSUL CA,POTI PUNE LIMITA SA NU DESCARCI CU VITEZA MAI MARE DE 500KB INSA DACA PROVIDERU ITI ASIGURA O ANUMITA LATIME DE BANDA NU POTI FACE NIMIC SA SPARGI LIMITA,SA FACI CEVA SA MARESTI VITEZA SAU LATIMEA DE BANDA!

  28. Adrian Tu nu mai inteles…la mine vitezea externa e mai mare de 1Mb/s dar eu trag sau de la mine persoana cu care ma conectez doar cu 120 kb/s pe cind daca ma folosesc de uTorent merge cu 900 kb/s si mai mult trecind la 1.1 MB/s..asta vroiam sa stiu poate ceva nu e inregula in alta parte ..

  29. @Mihai: Provideru nu-ti aloca viteza! providerul iti aloca latime de banda!! Astfel daca tu ai 1Mb nu inseamna ca cu atat vei trage de oriunde! ci ca 1Mb e viteza pe care o poti atinge,viteza maxima cu care poti downloada,atata tot! eu am 3M latime de banda,asta nu inseamna ca trag cu 3M de oriunde!! Ci ca la atat pot ajunge,asta e limita,atat pot atinge!

  30. Da bine ,am inteles..mersi mult Adrian!oricum mai ajutat ..numai bine!

  31. super tare programul,merge struna.
    asta da o metoda buna de schimbat fisiere intre mai multe persoane.
    nu mai trebuie sa stai sa cauti cu utorrent,SDC etc.
    faceti o treaba f buna.

  32. m-am incurcat rau si va rog mult sa imi spuneti unde am gresit:
    -am urmarit ambele tutoriale,dupa care am tras de pe site prima pagina,am modificat cu notepad+++ ce aveam nevoie, am introdus metaverificarea de la google si am crezut ca am transferat-o la locul ei pe site, dar…cand am intrat pe el,nu se schimbase nimic, a aparut la fel cum era inainte.
    Unde am gresit?
    Va multumesc mult,mult!

  33. salut criti te rog explicami si mie cum as putea face setarile sami mearga filezilla ca am netu prin wlan sau oailes cum ii zice nu ma pricep ajutama dac poti te rog mersi bafta incontinuare la cea ce faci

  34. salut cristi nu stiuu ce ar putea fi da eu am facut toate cum ai zis in tutorial si dar nici decum nu gasesc servaru am urmarit amandoua tutoriale si instalearea resvarului lam facut dupa cum ai zis in tutorial dar nu gaseste servaru ce ar putea fi sau ce alt servar as putea folosi adica crea daca poti a jutama te rog

  35. Buna,
    Va multumesc pentru tutorialele cu http://FTP.In sfarsit am inteles cum merg.Dar ce nu stiu e cu IP-ul ce se schimba la conexiunea RDS.Nefiind acelasi la fiecare conectare ce fac? Il aflu mereu?Ma poate ajuta cineva?

  36. Am facut server ftp. Mie imi mere knd incerc in firefox, dar prietenului meu nu. Ce n-am facut bn?
    Va multumesc!

  37. salut! am facut si eu un server ftp cu xxamp filezilla si din pacate nu pot sa i-l folosesc decat in retea LAN (acasa intre 2pc-uti) printr-un routar wireless insa din internet nu pot fi accest. spuneai ceva in timpul tutorialului sa nu folosim wireless… ip-ul de pe terminale e mereu acelasi si din cate stiu mi-l aloca routerul insa am vazut ca si routerul are un ip in el… ce trebuie facut? va rog dati-mi macar o trimitere catre un alt tutorial…unde sa ma lamuresc.
    routerul este un d-link dir300

  38. gata! am gasit… era din setarea routerului din port forwarding…

  39. am urmat pasi de mai sus din tutorial si imi da o eroare Connection attempt failed with “ECONNREFUSED – Connection refused by server”, trying next address.
    de la ce sa fie va rog explicati-mi si mie de ce nu merge sunt nou in acest domeniu cu http://ftp…..va multumesc

    • am urmat pasi de mai sus din tutorial si imi da o eroare Connection attempt failed with “ECONNREFUSED – Connection refused by server”, trying next address.
      de la ce sa fie va rog explicati-mi si mie de ce nu merge sunt nou in acest domeniu cu http://ftp…..va multumesc  

      cel mai probabil firewall-ul iti blocheaza serverul ftp sau probabil ai un router si va trebui sa faci port forwording pe portul prin care iese serverul ftp. Opreste firewall-ul sau daca ai router fa port forwording pe portul serverului ftp.

  40. Salut cristi , ms mult pt tutorial ma ajutat mult , pt ca nu stiam alta modalitate de a urca niste foldere pe sit meu , si ms pt rabdarea ta si pt tutorial si tine-o tot asa , bft

  41. Mersy Cristi de prezentare.
    Te felicit pentru rabdarea si pasiunea ta pentru calculatoare

  42. Salut,

    Am si eu o problema cu filezilla, sau winscp, mai exact nu pot da upload la fisiere pe un site, indiferent ce prog.ftp folosesc.(filezilla, total comander, winscp, xampp)
    Mentionez ca am o viteza destul de mare la download si upload.(download:14, 61 mbps)si (upload: 15, 11 mbps)
    Problema e ca nu pot da upload la fisiere pe un sit.
    Chestia e ca: pot da download la fisiere cu o f mare viteza, iar cand le pun inapoi(upload) nu merge. se intrerupe conexiunea la filezilla. si fisierele ajung “corupte”
    Nu stiu ce are…
    Va rog spuneti-mi si mie.
    Multumesc.

  43. Cristi,
    Am urmat pasii din tutorial, insa la conectare imi da eroarea “530 Permission denied”.
    Care sa fie cauza?

    • Marian:
      Cristi,
      Am urmat pasii din tutorial, insa la conectare imi da eroarea “530 Permission denied”.
      Care sa fie cauza?
      Am net de la Romtelecom.

  44. Alexandru Lazar a zis

    Hello Am o intrebare eu am o problema putin mai delicata poate ai putea sa ma ajuti cu un sfat . Eu am 3 calculatoare legate in retea pe un router msi si la lucru sunt tot pe alesi provider rds si ce setari trebuie sa fac ca sa pot iesi din routerul meu de acasa si sa ma conectez de la lucru pe ceea ce am seruit eu dar la lucru am tot un router .

  45. florentin a zis

    Un tutorial despre smart ftp pe cand?

  46. Salut vreau sa stiu si eu cum se face sa nu mai imi apara parola cand descarc dupa site meu am pus niste mel dar trebuie sa configurez in html de downloud i-mi spune si mie careva sau sa -imi aratati intrun tutorial

  47. Salut.
    Cum se numeste acel tool cu ajutorul caruia ai “desenat” acele sagetute, pe la minutul 9? Multumesc.

  48. sawbis74 a zis

    Am o mica mare problema…sunt cam la inceput si urmaresc toate detliile care le-ati comunicat in tutoriale ceea ce imi este de mare ajutor deoarece vreau sa imi fac un bloc foarte bun si dupa sa il promovez cat se poate de bine.Dar mai intai am nevoie de ajutorul vostru.Eu am mozzila si explorer.In tutorialul despre ftp://user:parola@ip/ arata ca merge perfect.Ei la mine am incercat de nu stiu cate ori pe mozzila dar si pe explorer si nu merge..imi spune ca nu am putut localiza serverul…eroare…deci nu imi aprare ca la voi..tin sa mentionez ca ip-ul lam luat de pe google..’ip-ul meu;’ si nu merge..ce trebuie sa fac ca sa pot urmari in continuare celelalte continuturi.Multiumesc mult

  49. Cristi toata stima si respectul ptr tutorialele filezila server si client si nu numai,mentionez ca nu le-am folosit niciodata pana acum si am reusit sa imi fac un server,foarte explicite si ajutatoare tino tot asa

  50. Filezilla are functia de autoresume?
    Dar functia de startup?
    Daca nu, imi puteti spune un program care are aceste doua functii?

Speak Your Mind

*