Shutdown, restart PC, pornirea softurilor prin apasarea unei singure taste – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam impreuna cum putem inchide, restarta sau lansa orice aplicatie din pc-ul nostru prin apasarea unor combinatii de taste sau a unei singure taste. Da, ati citit bine, desi probabil folositi zi de zi sistemul de operare fie el Windows XP, Windows Vista sau Windows 7, multi din voi nici nu stiau ca avem aceasta posibilitate. Cum este posibil si in ce consta acest truc de a inchide, restarta PC-ul sau lansa orice aplicatie prin apasarea unei combinatii de taste sau a unei singure taste? Nimic mai simplu, pur si simplu se face click dreapta pe orice shortcut (scurtatura) a oricarui soft de pe Desktop, din meniul contextual se alege Properties si in tabul Shortcut in casuta Shortcut key se da un click si se apasa o tasta. Sfatul meu este sa folositi o tasta ce nu este prea des folosita atunci cand scrieti sau cand folositi tastatura, mare atentie la detinatorii de laptop ca tastele ce le folositi sa nu fie alocate deja pentru a lansa anumite taskuri, va recomand sa folositi F-urile, F1 F2 F3 etc. Desigur daca nu sunteti atat de comozi sa vreti totul sub o singura tasta puteti folosi si o combinatie de taste de exemplu: Ctrl+Alt+C. Acest mic truc se poate folosi atat pe sistemele de operare Windows Vista, Windows XP cat si Windows 7. Despre cum putem inchide sau restara sistemul de operare cu o singura tasta sau cu o combinatie de taste o sa va invit sa priviti tutorialul video.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
Update
Pentru utilizatorii de Windows 7 comanda de restart este putin diferita. Daca pentru Windows XP la restart avem comanda in shortcut: shutdown -s -r -t 20. In Windows 7 comenzile pentru restart si shutdown vor fi:
shutdown -s -t 20 pentru inchidere
shutdown -r -t 20 pentru restart (in ambele cazuri “20” se poate modifica, este timpul pana la executare in secunde)

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com
 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Frumos tutorialulul 🙂 mai vazusem undeva chestia asta hmm… pe youtube cred . Ala punea -r -t C”(aici pare mesajul acela de eroare)” Metoda e buna sa sperii pe cineva daca ii pui o iconita comuna cum ar fi aia de la yahoo, daca scrii in mesaj ca calculatorul se va autodistruge si sa ii dai 10 secunde sa stie ce i se intampla :):):):) . Bineinteles daca victima nu e chiar priceputa in IT 😀 totusi ca scurtatura nu scurteaza mult 😀 Nu te doare mana sa dai click start si shot down 🙂 PS: Adrian esti pe val cu tutorialele in ultima vreme 😀 Felicitari , tineo tot asa !

    • Frumos tutorialulul mai vazusem undeva chestia asta hmm… pe youtube cred . Ala punea -r -t C”(aici pare mesajul acela de eroare)” Metoda e buna sa sperii pe cineva daca ii pui o iconita comuna cum ar fi aia de la yahoo, daca scrii in mesaj ca calculatorul se va autodistruge si sa ii dai 10 secunde sa stie ce i se intampla :):):) . Bineinteles daca victima nu e chiar priceputa in ITtotusi ca scurtatura nu scurteaza mult Nu te doare mana sa dai click start si shot down PS: Adrian esti pe val cu tutorialele in ultima vreme Felicitari , tineo tot asa !  

      Eu stiu ca unii din voi cunosc aceste trucri sau ca unii ar spune ca sunt nebun…si ca exista cum ai spus si tu “start si shutdown” dar eu am facut acest tutorial pentru un om care spunea el e la varsta a 3-a si ca ar vrea sa stie daca este posibil sa inchizi pc-ul dintr-o singura tasta. Am zis sa fac un tutorial si sa exemplific aceste aspecte si sa arat nu numai cum putem inchide pc-ul ci si cum sa lansam aplicatii. Pentru multi sunt sigur ca acest tutorial este ceva nou pentru unii nu. Majoritatea persoanelor pe care le stiu eu ca folosesc pc-ul daca le iei mouse-ul sunt “morti” nu mai stiu ce sa faca cu el fara mouse. Sunt de parere ca “secretele tastaturii” ar trebui scoase la lumina si ca ea (tastatura) ar trebui folosita mai des. Acesta este doar inceputul, urmand ca in tutorialele viitoare sa urmeze alte trucuri si lucruri pe care le putem face doar din tastatura fara sa avem nevoie de mouse.

      • Eu stiu ca unii din voi cunosc aceste trucri sau ca unii ar spune ca sunt nebun…si ca exista cum ai spus si tu “start si shutdown” dar eu am facut acest tutorial pentru un om care spunea el e la varsta a 3-a si ca ar vrea sa stie daca este posibil sa inchizi pc-ul dintr-o singura tasta. Am zis sa fac un tutorial si sa exemplific aceste aspecte si sa arat nu numai cum putem inchide pc-ul ci si cum sa lansam aplicatii. Pentru multi sunt sigur ca acest tutorial este ceva nou pentru unii nu. Majoritatea persoanelor pe care le stiu eu ca folosesc pc-ul daca le iei mouse-ul sunt “morti” nu mai stiu ce sa faca cu el fara mouse. Sunt de parere ca “secretele tastaturii” ar trebui scoase la lumina si ca ea (tastatura) ar trebui folosita mai des. Acesta este doar inceputul, urmand ca in tutorialele viitoare sa urmeze alte trucuri si lucruri pe care le putem face doar din tastatura fara sa avem nevoie de mouse.  

        Da corect Adrian iti dau dreptate !!!
        si mi-a venit si o idee de un tutorial legat putin de tutorialul acesta:

        Multe Persoane au probleme cu mouseul si ma gandeam sa i invetzi cum sa controleze soricelul sin tastatura sunt uni care nu stiu banuiesc ca tu sti deja esti veteran :))
        daca ai putea sa faci un tutorial despre asta:
        cum controlezi sageata de la Mause cu Tastatura folosind butoanele:
        5 – click
        4 – stanga
        6 – dreapta
        2 – Jos
        8 – Sus

        Daca vrei si ai timp si pentru un tutorial de genul acesta ar fi frumos ptr ca multii copii sparg mouseul cand se enerveaza la counter :))=))
        iti spun din proprie experienta :))=))
        ca si eu l-am spart :))=))

  2. Mai Poti Inchide pc-ul cu butonul POWER.
    Dar Bafta in Continuare

  3. salut ma numesc razvan, si am urmarit aproape tote tutorialele voastre si am o parere foarte buna despre voi , am si eu o cerere de tutorial, as vrea sa faceti un tutorial despre un linux sau windows server , eu am un server de un joc mmoprg si as fi interesat da il tin pe un windows sau linux server “bine ca am luat si eu windows server 2008 dar nu ma descurc :((” si deaceea as doria sa faceti un tutorial .Multumesc

  4. Frumos tutorial Adrian 😉 !!!
    Stiam si eu sa pun la scurtatura taste cand apesi pe ele sa porneasca programul care vrei , cum ai facut cu KMPlayer dar in schimb nu stiam cum sa fac cu Inchiderea shutdown ptr ca nu stiam alea care leai scris tu acolo:
    shutdown -s -t 00 si celalalt de restart shutdown -r -t 06 infine nu prea ma intereseaza timpu ala 😛 dar am si eu o intrebare ?
    cum sa facem si la Hibernare aja scurtaturi sau la Stare de Veghe sti cumva niste coduri dinalea sau nu stiu cum sa le zic :)) sa fac si la acelea ?

    si acuma mai am o problema la care cred ca tu sti raspunsul:
    din gresala am sters cosul de gunoi de pe spatiul de lucru ,Desktop sau cum i zice in engleza si nu stiu cum sa fac sa il pun inapoi pe spatiu lde lucru ca lam sters dar nu stiu cum de a mers sa il sterg ca la niste prieteni am incercat dar nu merge sa stergi infine
    sti cum sa fac sa il pun inapoi pe desktop ???
    mai cunosc inca 6 in situatia mea si nu ma deskurc sa il fac la loc
    al cautat si cu cainele cosul de gunoi prin calculator si nu lam gasit, ajutama daca poti te rog eu frumos 😀 😉

  5. foarte frumos.BRAVO!!!

  6. Adrian trucurile acestea functioneaza doar pe WindowsXP? Eu am Windows7 Ultimate si nu merge.Nu merg scurtaturile pentru restart si shutdown.Multumesc.

  7. dar petru “eject” al unitatii optice?

  8. pot sa va pun o intrebare? de ce Bogdan nu mai face tutoriale?

  9. nu va suparati dar am o intrebare..
    De ce nu ai incercat pe pc-ul tau normal si ai facut toate astea pe un win virtual?

    • nu va suparati dar am o intrebare..
      De ce nu ai incercat pe pc-ul tau normal si ai facut toate astea pe un win virtual?  

      Pentru ca nu am o camera de exterior cu care sa filmez desktop-ul, si ca sa sademonstrez ca tastele si ce am aratat functioneaza trebuia ca sistemul ce il foloseam sa fie unul virtual

  10. salut baieti va rog yo mai faceti tutoriale de genu sa punem teme de win 7 pe clasicul xp pt ca stiu sigur ca multi dintre noi siar dori asta

    • salut baieti va rog yo mai faceti tutoriale de genu sa punem teme de win 7 pe clasicul xp pt ca stiu sigur ca multi dintre noi siar dori asta  

      Chiar daca multi si-ar dori asta nu trebuie un tutorial despre asta daca vrei sa faci win xp sa semene cu win 7 doar te duci pe deviantart si cauti acolo windows 7 theme for xp si urmezi instructiunile.

  11. util tutorial pt cei care nu stiu aceste mici smecherii oricum eu stiam de 4 ani :d chestiile astea. Daca puteti face si mai multe tutoriale cu smecherii de genu asta ar fi super

  12. Salut!Vreau sa va pun si eu o intrebare care nu are legatura cu tutorialul de mai sus.As vre sa stiu daca e vreo diferenta intre pci-express x16, pci-express, pci-expree 2.0, pci-express 2.1?Adica daca pe placa mea de baza am slot video pci-express x16 pot pune o placa video pci-express, pci-express 2.0 sau pci-express 2.1?Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine.
    Multumesc si felicitari pentru ceea ce faceti

    • Salut!Vreau sa va pun si eu o intrebare care nu are legatura cu tutorialul de mai sus.As vre sa stiu daca e vreo diferenta intre pci-express x16, pci-express, pci-expree 2.0, pci-express 2.1?Adica daca pe placa mea de baza am slot video pci-express x16 pot pune o placa video pci-express, pci-express 2.0 sau pci-express 2.1?Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine.
      Multumesc si felicitari pentru ceea ce faceti  


      Poti sa pui o placa pcix si pe pcix 1.0, 1.1, 2.0 etc, pcix 2.0 este o evolutie fireasca, aceasta versiune ofera o latime mai mare de banda, daca vrei mai multe detalii poti citi urmatorul articol pe wikipedia.
      http://en.wikipedia.org/wiki/PCI-X
      Sa nu confunzi magistrala pcix cu sloturile de pe placa, pe o placa de baza sunt mai multe sloturi pcix, in principiu pe placile de baza desktop sunt cele mai intalnite sloturile pcix 1 (o singura linie pcix) si pcix 16 cu 16 linii pcix, mai sunt si sloturi pcix 16 care au doar 8 linii pcix sau chiar 4 linii.
      Numarul de linii pcix pe care-l poate avea o placa de baza depinde de performanta chipset-ului.
      Poate o sa fac referire la toate astea intr-un tutorial in care o sa prezint cateva placi video.

  13. foarte util tutorial,am sesizat ca sistemul raspunde mai rapid, la folosirea combinatiilor de taste[chei],pot spune ca il ajuti prin folosirea acestor metode
    si nu mai alergi atat mouse-ul pe desktop.buna treaba!

  14. la mine nu functioneaza setarile facute pentru restsrt si oprire pc ,de ce oare?

  15. pentru inchiderea calculatorului..la windoes 7.nu e la fel..cum fac?

  16. sal. am si eu o mica rugaminte la voi. puteti sa faceti un tutorial in care sa imi aratati cum sa bag programe si drivere pe un cd/dvd cu win xp? ms anticipat

    • sal. am si eu o mica rugaminte la voi. puteti sa faceti un tutorial in care sa imi aratati cum sa bag programe si drivere pe un cd/dvd cu win xp? ms anticipat  

      Scrie sus in casuta search din dreapta: nLite, da enter si vei gasi tutorialele, noi avem 2 tutoriale despre cum se pot integra softuri si drivere cu nlite.

  17. Am o curiozitate cum ai pus numele ADY in dreapta ceasului ? 🙂 interesant tutorialul .

  18. Cineva mai sus spunea cum faci daca ai sters recycle bin din greseala ei bne uite solutia:
    Method #1:

    1. Right-click an empty area of your desktop
    2. Select Properties
    3. Click the Desktop tab
    4. Click the Customize button
    5. Click Restore Default
    6. Exit all windows and restart your computer

    Method #2:

    Note: Be sure to make a backup copy of your registry prior to making any changes.

    Go to Start>> Run. Type in: regedit [Enter]

    Navigate to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace

    Hold the mouse on NameSpace and right-click once. From the resulting menu, select Edit>> New>> Key

    Copy and Paste the following Key code (including the brackets):

    {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

    Press Enter on your keyboard, exit the registry editor and restart your system.

    Sper sa va fie de ajutor!
    Si Adrian frumos tutorial,dar ar fi mai frumos daca ai face tutoriale mai de “avansati” si nu de “noobi”…

    • Cineva mai sus spunea cum faci daca ai sters recycle bin din greseala ei bne uite solutia:
      Method #1: 1. Right-click an empty area of your desktop2. Select Properties3. Click the Desktop tab4. Click the Customize button5. Click Restore Default6. Exit all windows and restart your computerMethod #2:Note: Be sure to make a backup copy of your registry prior to making any changes.Go to Start>> Run. Type in: regedit[Enter]Navigate to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpaceHold the mouse on NameSpace and right-click once. From the resulting menu, select Edit>> New>> KeyCopy and Paste the following Key code (including the brackets):{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}Press Enter on your keyboard, exit the registry editor and restart your system.Sper sa va fie de ajutor!
      Si Adrian frumos tutorial,dar ar fi mai frumos daca ai face tutoriale mai de “avansati” si nu de “noobi”…  

      Tu crezi ca site-ul este numai de “avansati”?Cei mai “nobi” cum le zici tu nu au dreptul la tutoriale?Aici te inseli.Sunt destule tutoriale aici si de “avansati” si de “nobi” asa ca ai de unde alege.Sa sti ca nu esti nunmai tu pe lume.

    • Cineva mai sus spunea cum faci daca ai sters recycle bin din greseala ei bne uite solutia:
      Method #1: 1. Right-click an empty area of your desktop2. Select Properties3. Click the Desktop tab4. Click the Customize button5. Click Restore Default6. Exit all windows and restart your computerMethod #2:Note: Be sure to make a backup copy of your registry prior to making any changes.Go to Start>> Run. Type in: regedit[Enter]Navigate to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpaceHold the mouse on NameSpace and right-click once. From the resulting menu, select Edit>> New>> KeyCopy and Paste the following Key code (including the brackets):{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}Press Enter on your keyboard, exit the registry editor and restart your system.Sper sa va fie de ajutor!
      Si Adrian frumos tutorial,dar ar fi mai frumos daca ai face tutoriale mai de “avansati” si nu de “noobi”…  

      Multumesc mult de raspunsul dat am incercat a doua metoda si merge prima nu a mers dar adoua da si ITI MULTUMESC 😉

  19. Util, bun si educativ. Tot inainte Adrian. Nu uita “sforta e cu tine”.

  20. sint f. bune tutorialele, mai ales pt. persoane mai in virsta.Si eu fac parte din aceasta categorie.Si sint incepator.

  21. Am o intrebare ce nu tine de tutorial … daca inainte sa sting pc sunt in mai multe programe (exemplu : messenger,mirc,steam)imi apare o fereastra cu programul respectiv si ca sa il inchida imi zice sa apas “end now” ..nu pot sa dezactivez optiunea aia? odata eram grabit si am stins pc dar nu am asteptat sa vad daca mai apare chestia aia cu end now si am lasat pc aprins cateva ore 😐

    ps:foarte bun tutorialul

    • Am o intrebare ce nu tine de tutorial … daca inainte sa sting pc sunt in mai multe programe (exemplu : messenger,mirc,steam)imi apare o fereastra cu programul respectiv si ca sa il inchida imi zice sa apas “end now” ..nu pot sa dezactivez optiunea aia? odata eram grabit si am stins pc dar nu am asteptat sa vad daca mai apare chestia aia cu end now si am lasat pc aprins cateva ore
      ps:foarte bun tutorialul  

      help pls

  22. Frumos tutorial dar eu stiam de comanda cu shutdown si daca nu va suparati as veni cu o completare:Daca de exemplu ati pus timp 30 sec si ati lansat inchiderea de PC din greseala puteti merge la start > run iar acolo tastati shutdown -a si se va opri acel proces de inchidere PC.Puteti face acest lucru si daca timpul este de 10 ,5 chiar 3 sec dar trebuie sa fiti foarte rapizi.Frumos tutorial oricum

  23. Pe Windows 7 merge ce-am aratat cu un mic amendament, comenzile sunt putin diferite:
    shutdown -s -t 20 pentru inchidere
    shutdown -r -t 20 pentru restart

    In XP in ambele cazuri fie ca dam restart sau shutdown avem nevoie de “-s”

  24. Va rog lamuriti-ma si pe mine cu intrebarea care v-am pus-o

  25. petrisor craciun a zis

    ce program face pc in limba romana inafara de microsoft

    • ce program face pc in limba romana inafara de microsoft  

      Tocmai am facut alaltaieri un tutorial despre cum se da windows xp in limba romana, il gasesti cu casuta Search din dreapta sus, acolo am aratat cum il dai in romana fara sa ai nevoie de microsoft…

    • ce program face pc in limba romana inafara de microsoft  

      Uite tutorialul ACESTA

  26. vreau un tutorial despre trakere de torrent.cum sa-ti faci unul,ce benefici poti avea dupa urma sa (ma refer la gloantze):)vreau sa stiu totul.

    • vreau un tutorial despre trakere de torrent.cum sa-ti faci unul,ce benefici poti avea dupa urma sa (ma refer la gloantze):)vreau sa stiu totul.  

      nici macar nu sti sa rogi lumea sa te ajute parca teai fi nascut SERIF sa dai ordine la lume dute ma si bateti coasa fecior daca oameni astea lucreaza aicea nu lucreaza la comanda ta 😛
      Daca vor caf tutorialul daca nu ,NU si gagta 😛

    • vreau un tutorial despre trakere de torrent.cum sa-ti faci unul,ce benefici poti avea dupa urma sa (ma refer la gloantze):)vreau sa stiu totul.  

      si daca vrei ce?si noi vrem dar nu facem ca tine.Aici nu poti sa iei tutoriale la comanda.Cand o sa ti se ceara bani pt a viziona tutorialele poti sa dai comenzi dar pana atunci multumeste-te cu ce ai

  27. foarte util tutorialul… faceti si un tutorial cu instalare de jok “king of the road” va roog…………….multumesc

    • foarte util tutorialul… faceti si un tutorial cu instalare de jok “king of the road” va roog…………….multumesc  

      nu cred ca videotutorial va face tutorial despre instalari de joc dar subliniez NU CRED nu am de unde sa stiu

  28. ciubotaru marcel a zis

    FOARTE INTERESANTE SI UTILE SUNT TOATE TUTORIALELE DV! ULTIMUL,CEL CU INCHIDEREA SI RESTARTAREA PC CU O SINGURA TASTA,NU MI-A REUSIT!DUPA CE AM TASTAT SHUTDOWN-S-T-S00 SI NEXT,MI SE RASPUNDE CA NU S-AU
    GASIT CALEA SI LOCUL FISIERULUI!DE CE OARE?!CE MAI TREBUIE SA FAC?

    • FOARTE INTERESANTE SI UTILE SUNT TOATE TUTORIALELE DV! ULTIMUL,CEL CU INCHIDEREA SI RESTARTAREA PCCU O SINGURA TASTA,NU MI-A REUSIT!DUPA CE AM TASTATSHUTDOWN-S-T-S00 SI NEXT,MI SE RASPUNDE CA NU S-AU
      GASIT CALEA SI LOCUL FISIERULUI!DE CE OARE?!CE MAI TREBUIE SA FAC?  

      esti sigur ca ai scris comenzile corect? ca ai pus spatiu intre shutdown intre -s intre -t intre 00 ?? Scrie si in textul de deasupra tutorialului si am mentionat si in tutorial ca e important ca comanda sa fie identica cu ce am scris eu….sa se respecte spatiile lasate intre caractere

      shutdown -s -t 00 -> pentru inchidere
      shutdown -s -r -t 00 -> pentru restart.

      Daca tot nu iti merge atunci asta e pretul pe care il platiti folosind Windowsuri piratate luate de pe torrenti!! Noi nu va putem ajuta in cazul asta nici cum chiar daca am vrea…

  29. va rog faceti un tutorial despre vmware player

  30. Salut!Vreau sa va pun si eu o intrebare care nu are legatura cu tutorialul de mai sus.Am o placa de baza cu slot video PCI Express x 16 http://www.gigabyte.com.ro/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2456&ProductName=GA-945PL-S3P si vreau sa chizitionez o plac video cu slot PCI Express 2.1
    http://www.emag.ro/placi_video/placa-video-club-3d-ati-radeon-hd-5670-512mb-ddr5-128-bit-dvi-hdmi-pci-e–pCGAX-5672I este vreo diferenta intre cele 2 sloturi video Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine.

  31. Foarte bun tutorialul bravo.Toti sunteti niste geni as dori dak se poate sa faceti un tutorial descpre erorile windosului 7 si XP cum sa procedam sa le evitam sau sa le reparam de ex eroarea svchost.Multumesc anticipat

  32. bun tutorial. as vrea sa stiu ce tema ai folosit la acel windows
    daca nu te superi.
    tine-o tot asa

  33. FELIZITARI

    ESTI UN PROFESOR FOARTE BUN .
    CINE VREA SA INVETE CEVA DIN CEEA CE NE ARATI TU ,INVATA FII SIGUR.
    ASTEPT CU NERABDARE FIECARE TUTORIAL .
    FELICITARI

  34. Exista un truc pentru a aprinde,a porni pc-ul cu o tasta sau o combinatie de taste?

    • Exista un truc pentru a aprinde,a porni pc-ul cu o tasta sau o combinatie de taste?  

      Tocmai despre asta e vorba in tutorialul acesta la care ai postat comentariul. Da play la tutorialul video…dooh ce oameni…”E grele cu cititul aaa?”

      • salut! te-a mai intrebat cineva cum se deschide pc-ul cu o tasta si nu ai raspuns inca….pot sa stiu si eu daca se poate asa ceva?
        va multumesc anticipat !

  35. Frumos tutorial.
    Va apreciez munca,sinonim pentru genii=”baietii de pe videotutorial”.
    Mai exista o combinatie de taste care iti inchide PC-ul: tasta windows(steguletul dintre ctrl si alt) apoi de doua ori tasta “U”.
    M-ar interesa un tutorial ce imi poate arata cum inchid un pc din retea,stiu ca exista o comanda in cmd ceva in gen “shutdown.exe -i”,mentionez ca vreau sa inchid acel pc fortat.
    Aveti informatii extrem de utile pe acest site.
    Va multumesc!

    • Frumos tutorial.
      Va apreciez munca,sinonim pentru genii=”baietii de pe videotutorial”.
      Mai exista o combinatie de taste care iti inchide PC-ul: tasta windows(steguletul dintre ctrl si alt) apoi de doua ori tasta “U”.
      M-ar interesa un tutorial ce imi poate arata cum inchid un pc din retea,stiu ca exista o comanda in cmd ceva in gen “shutdown.exe -i”,mentionez ca vreau sa inchid acel pc fortat.
      Aveti informatii extrem de utile pe acest site.
      Va multumesc!  

      Incearca cu WOL (Wake On Lan) daca nu ma insel are si functia de turn off, Avem un tutorial despre el, il gasesti folosind casuta Search de sus din dreapta, scrii acolo WOL, dai enter si vei gasi tutorialul

  36. bv baieti tineti-o tot asa. sunteti tari

  37. Am primit o informare scrisa, nu divulg de la ce institutie, care spune printre altele:
    1.pentru cei care au telefoane mobile
    -daca cineva va invita sa apelati nr. 0607745241, sa nu-l apelati – factura dvs.va fi foarte mare.
    -daca cineva se da drept provider Orange, GSM, etc. si va cer sa introduceti un cod care este 09# explicandu-va ca este vorba de o verificare a mobilului, sa nu-i urmati sfatul, prin aceasta metoda citesc codul cartelei SIM, creiaza o alta clona a cartelei dvs. cu care va manaca impulsurile si implicit banii dvs.
    -daca aveti un apel telefonic si pe mobil se afiseaza “ACE” – nu raspundeti, anulati apelul, este un virus ce distruge atat cartela SIM cat si componentele electronice ale mobilului.

    2.in atentia utilizatorilor internetului
    -nu deschideti nici un mesaj care are atasata o fila numita “invitatie” indiferent cine o trimite.
    este un virus care deschide o Flacara Olimpica, ce “arde” intreg Hard Disc-ul PC-ului dvs.
    se spune ca pana in prezent nu are remediu.

    • Am primit o informare scrisa, nu divulg de la ce institutie, care spune printre altele:
      1.pentru cei care au telefoane mobile
      -daca cineva va invita sa apelati nr. 0607745241, sa nu-l apelati – factura dvs.va fi foarte mare.
      -daca cineva se da drept provider Orange, GSM, etc. si va cer sa introduceti un cod care este 09# explicandu-va ca este vorba de o verificare a mobilului, sa nu-i urmati sfatul, prin aceasta metoda citesc codul cartelei SIM, creiaza o alta clona a cartelei dvs. cu care va manaca impulsurile si implicit banii dvs.
      -daca aveti un apel telefonic si pe mobil se afiseaza “ACE” – nu raspundeti, anulati apelul, este un virus ce distruge atat cartela SIM cat si componentele electronice ale mobilului.2.in atentia utilizatorilor internetului
      -nu deschideti nici un mesaj care are atasata o fila numita “invitatie” indiferent cine o trimite.
      este un virus care deschide o Flacara Olimpica, ce “arde” intreg Hard Disc-ul PC-ului dvs.
      se spune ca pana in prezent nu are remediu.  

      🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 mass

  38. Ai uitat o conbinație: -s = shutdown (închidere) -r = restart și -l = log off

  39. Frumos tutorial, as vrea un tutorial despre BitDefenter sau Norton…

  40. As dori si eu un tutorial cu visual studio 2008

  41. run–> shutdown -a pentru anularea comenzii de inchidere/ restartare

  42. Cojocaru Alexandru a zis

    Ai dreptate Adrian, trebuia să adaug coment. pe pagina unde era Tutorialul ce trata subiectul respectiv. Am vrut să mă documentez cât mai bine pentru a evita o observație din partea ta; precum că n-aş fi încercat toate posibilitățile, și așa au trecut două zile și am intrat pe tutorialul de azi și așa ți-am scris. Acum îmi dau seama că ar fi trebuit să intru astăzi pe tutorialul tău de acum două zile şi acolo să fi scris comentariul. Aşa voi face pe viitor.
    Am Windows XP prof.cu licență.
    Am instalat driver-ul tastaturii şi poate o să-l șterg și o să-l mai instalez încă o dată.
    Când am încercat să utilizez ,,Start+dublu clic ,,U”, am primit un anunț că această funcție nu este activată pentru Windows XP, ci numai pentru Windows 2000.
    Eu cred că totuși tastatura e de vină și încă mai sper să găsesc opțiunea de Oprire din taste. Să-ți spun un amănunt; când dau dublu clic pe comanda rapidă ce am făcut-o pentru oprire, apare pentru o fracțiune de secundă fereastra din Start-Run (cea neagră)
    dispare imediat şi atât. La fel apare şi când apăs tasta desenată să răspundă la această comandă. Dacă voi reuși îți voi mai scrie, dacă nu, o să-mi cumpăr o tastatură prevăzută cu buton de Oprire. Prefer să lucrez din taste pentru că îmi tremură mâna la cei 72 de ani pe care-i am.
    Cu stimă, Sandu

    • Ai dreptate Adrian, trebuia să adaug coment. pe pagina unde era Tutorialul ce trata subiectul respectiv. Am vrut să mă documentez cât mai bine pentru a evita o observație din partea ta; precum că n-aş fi încercat toate posibilitățile, și așa au trecut două zile și am intrat pe tutorialul de azi și așa ți-am scris. Acum îmi dau seama că ar fi trebuit să intru astăzi pe tutorialul tău de acum două zile şi acolo să fi scris comentariul. Aşa voi face pe viitor.
      Am Windows XP prof.cu licență.
      Am instalat driver-ul tastaturii şi poate o să-l șterg și o să-l mai instalez încă o dată.
      Când am încercat să utilizez ,,Start+dublu clic,,U”, am primit un anunț că această funcție nu este activată pentru Windows XP, ci numai pentru Windows 2000.
      Eu cred că totuși tastatura e de vină și încă mai sper să găsesc opțiunea de Oprire din taste. Să-ți spun un amănunt; când dau dublu clic pe comanda rapidă ce am făcut-o pentru oprire, apare pentru o fracțiune de secundă fereastra din Start-Run (cea neagră)
      dispare imediat şi atât. La fel apare şi când apăs tasta desenată să răspundă la această comandă. Dacă voi reuși îți voi mai scrie, dacă nu, o să-mi cumpăr o tastatură prevăzută cu buton de Oprire. Prefer să lucrez din taste pentru că îmi tremură mâna la cei 72 de ani pe care-i am.
      Cu stimă, Sandu  

      Ia stati ca mi-a venit o idee, nu stiu daca vati bagat vreodata prin BIOS, acolo aveti pe undeva “Integrated Peripherals” il selectati cu sagetile sus/jos, dati enter si aveti pe undeva “USB Keyboard Support” la fel il selectati cu sagetile sus/jos, dati enter si alegeti Enable apoi iar enter si apasati tasta F10 ca sa salvati setarile si sa iesiti din BIOS. Daca nu va descurcati cu BIOS-ul colegul meu Cristi a facut un tutorial unde a explicat toate acestea. il puteti viziona dand click AICI (click pe cuvantul AICI scris cu rosu) Va rog sa priviti cu atentie tutorialul ca sa intelegeti despre ce este vorba. Sunt sigur ca asta cu activarea USB Keyboard Support din BIOS va rezolva problema, va astept cu detalii de data asta la tutorialul respectiv despre acest subiect.

  43. Defapt suntem la subiect, imi cer scuze, mam uitat eu grabit…

  44. stiti cumva vreun soft sau alta metoda pentu a pune parola la arhiva yahoo. messenger?

    • stiti cumva vreun soft sau alta metoda pentu a pune parola la arhiva yahoo. messenger?
        

      arhiva din cate stiu eu este criptata si nu o poti accesa decat daca te loghezi pe contul respectiv.
      nu vad dece vrei sa pui parola cand insushi contul de yahoo are parola. daca lasi mess-ul deschis si nu vrei sa isi bage nimeni nasul in arhivele tale cat nu esti la pc… eu zic ca cel mai bine ar fi sa nu le pastrezi!!! eu am avut destule probleme din cauza la niste arhive nenorocite si… “nevinovate” Deci sfatul meu e: TRAIESTE CLIPA si seteaza mess-ul sa nu mai salveze nimic! 😉

  45. ok ms mult;)

  46. foarte bun tutorial , aceasta combinatie o foloseam din linia de comanda DOS
    START>run>cmd >si scrieti in linia de comanda shutdown -s -t si timpul in secunde
    dar mai era ceva comanda dar nu imi amintesc exact stiu ca era cu “at shutdown
    tot din dos dar acolo se trecea ora exacta la care sa se inchida pc

  47. Mihai Galati a zis

    Salut.Ar fi foarte util pentru multa lume daca ai explica putin unitatile de masura care cum sunt si adica “kb” “mb” “Gb” si asa mai departe si daca ai putea sa explici putin cum sta treaba cu un computer adica componentele,cam ce face fiecare,de ce ar trebuie sa tinem cont cand cumparam piese pentru a ne face un pc nou ca sa aveam compatibilitate maxima intre componente,sa le putem folosi la intreaga lor capacitate si cam ce traseu urmeaza informati din momentul in care tu dai o comanda pe desktop la un anumit program sa ruleze.probail ca ar fi nevoie de mai multe tutoriale pentru a explica tot dar te rog mult de tot daca poti sa faci aceste sau acest tutorial..

  48. Cojocaru Alexandru a zis

    Adrian, mulţumesc pentru răbdarea ce ai avut-o cu mine şi ai continuat să-mi dai sfaturi. M-am complicat degeaba şi am luat şi din timpul tău, ca până la urmă să observ că eu am greșit, deoarece nu puneam spațiu după ,,t”, înaintea lui ,,00”. Acum totul e OK, așa cum mi-am dorit și asta datorită Video-tutorialului tău. Îmi cer scuze pentru neatenția mea.
    Cu stimă și recunoștință,
    Sandu

  49. Se poate afce si altcumva :)) faceti shutdown.vbs in care sa scrie
    shutdown -s -t 00 … dupaia ii faceti un setup cu vb10 in care sa fie scris ca in momentul in care se instaleaza sa intre in startup … sau faceti simplu fara setup … shutdown.vbs scrieti shutdown -s -t 00, si dupaia il mutati in startup 😉 o sa mearga mai repede

  50. REspEC7 a zis

    Imi spui simie cum ai facut chestia aia cand sa stis pc cum a aparut alt Windows sa zicem…???dak ai putea sa faci un tutorial cu chestia aia….ms:X

  51. cum ai facut bara acea de start? ca eu incerc sa caut program

  52. MyKyDuTză a zis

    ohoho de cand cautam un tutorial de asta:X mersi mult!!

  53. salut, uite mi`am cumparat curand o tastatura si are niste butoane , pt multimedia, mai are unu de e calculatoru pe el , unu de intra in my computer unu de intra in internet exporler etc, zimi si mie te rog frumos, sau fai un tutorial cum sa schimb tasta de are ca actiune deschiderea internetului explorar sa o modific sa imi deschida altceva ex winamp, am o tasta cu o lupa pe ea as vrea sa pun sa se dea cu pe zoom la poza sau la ce s-o da, si mai am una care are o sageata in sus si una in jos , care imi schimba melodiile in winamp, eu mai am o asemenea tasta si in partea dreapta care face acelas lucru, as vrea so setez p`asta sa fie ca un fel de scrool, cand tin apasat pe ea in jos sa se dea pagina in jos cand dau in sus sa urce , ar mai fii o tasta care imi maximizeaza winampul dak e minimizat, dar daca mai apas a 2-a oara nu mai face nimic,as vrea sa fie cu dubla actiune sa il minimizeze si sa il maximizeze, si e o tasta cu un pliculet pe ea care imi dechide office 2003 in limba romana , si imi da pe mail dar pe hotmail sau ce o fii ala outblook sau ceva de genu si as vrea sa o setez sa imi intre tot prim office dar pe yahoo mail sa ma logheze automat pe email am adresa de email de 2-3ani de zile o folosesc astept raspuns multumesc, daca nici tu nu ma poti ajuta atunci chiar ca nimeni nu poate, PS imi plac tutorialele ti`am mai sus :> chiar am invatat multe de la tine tine-o tot asa asta e adresa mea de email [email protected] in cazul in care imi trimiti cum sa fac cu tastele sau o sa ma uit si p`acii.

  54. Cojocaru Alexandru a zis

    Am o mare rugăminte de le oricine m-ar putea ajuta.
    De la o vreme (cam de o săptămână) nu mai pot viziona Videotutorialele ce le primesc pe mail. Îmi erau de mare folosinţă şi le duc lipsa.
    această defecţiune a survenit din senin. Vă rog dacă ştie cineva ce ar putea fi şi ce trebuie să fac pentru a putea viziona Videotutorialele.
    Mulţumesc anticipat,
    Sandu

  55. nicubanditu a zis

    am incercat ca la voi si nu imi merge deloc
    care sa fie dilema

    • Cauze pot fi multe, cum ar fi folosirea unui windows piratat facut de mai stiu eu ce Arab, cu softuri si drivere integrate, cu servicii de sistem oprite personalizat prea mult.

  56. nutzu2010 a zis

    cand apas numerele si sagetile din dreapta imi intra pc-ul in shutdown…sa fie de la acest shortcut key?

  57. am shi eu o intrebare ce soft folositi ca atunci cand dati rr sau shut down sa mearga inregistrarea as vrea un astfel de tutorial

    • Survivor: am shi eu o intrebare ce soft folositi ca atunci cand dati rr sau shut down sa mearga inregistrarea as vrea unastfel de tutorial  

      Folosim o masina virtuala este vorba despre VirtualBox un virtualizator, o masina ce iti permite instalarea unui sistem de operare intr-un alt sistem de operare, fara a afecta sistemul gazda. Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: VirtualBox, da enter si vei gasi tutorialele caci sunt mai multe despre el.

  58. Adrian la acest tutorial se poate face si log off pe langa shutdown si restart?
    si atunci ce comanda ar fi ? “shutdown -l -t ” dar l poate sa fie si lock..

  59. am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva toate shortcut de pe desktop au imaginea de la word si se deschid cu acest program chiar si shortcut de la programe si jocuri tot la fel sunt

  60. nu am pierdut nici un tutorial decand stiu saitul asta

    RESPECT PENTRU TOTI ADMINI!!!!!!

  61. esti super , am ce invata de la tine . multumes ptr ce faci .

  62. cum intru in bioos am un pc asus k72j

  63. AdrianGudus a zis

    ionel popescu:
    cum intru in bioos am un pc asus k72j

    Depinde…da restart pc-ului si tine apasata tasta Del, daca nu merge cu del incerca F1, F2, Esc. Poti privi si tutorialul nostru despre: cateva explicatii sumare despre BIOS, pe care il vei gasi c casuta CAUTA din sidebar, dreapta sus, scrii acolo titlul tutorialului si apesi enter. La Desktop-uri de obici se intra cu tasta Del

  64. as avea si eu o intrebare…am un laptop care are probleme la pornire…nu porneste tot timpu cand apas tasta de pornire…am inteles ca se poate seta sa porneasca de la orce tasta….sti careva de unde sa il setez? am windows 7

  65. Salut…. m-ar interesa cum sa deschid pc-ul doar apasand o singura tasta sau o combinatie de taste ?

  66. Adrian Gudus a zis

    Liviu:
    Salut…. m-ar interesa cum sa deschid pc-ul doar apasand o singura tasta sau o combinatie de taste ?

    Scrii in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Cum pornim calculatorul folosind mouse-ul sau tastand o parola pe tastatura” apasa tasta Enter si vei gasi tutorialul.

  67. salut. amun pc si de vro 2 zile nu mai porneste. dau pe buton merge 3/4 sec si se opreste. daca tin apasat si pe butonul de restart si dau iar pe buton pleaca fara probleme. care sa fie cauza? multumesc mult

  68. Am un laptop asus si nu mai porneste cand apas pe butonu de pornire si porneste pe alt bunton de langa el si nu stiu cum sal fac sa porneasca pe butonul lui de pornire?

    • Incearca sa dai mai multe detalii: te-ai jucat prin Bios, modelul laptop-ului, cand ai constatat ca butonul nu mai functioneaza si ce buton e acela de pe care zici ca porneste acum.

  69. jeleutzul a zis

    Am o problema la laptop cand il dau sa se inchida el se reseteaza intra in windos din nou

  70. DRAGOMIR TUDOR a zis

    Buna ziua urmaresc des tuturiale dv .care sunt excelente.Am si eu o problema de ceva timp si anume;pornesc calculatorul si imi spune- press f2 to load default values and continue-apas f2 si se deschide windows .Dupa ce se deschide dau clik dreapta pe my computer iar la System installed memory RAM 4GB {1 GB usable} dupa care dau restart ,clik dreapta pe my computer iar in paranteza la installed memory RAM apare 3 GB usable. Credeti ca este din setari sau placa video este pe duca?[

Speak Your Mind

*