Instalarea unui program de partitionare,acronis disk director suite

In acest video tutorial vom vedea cum se instaleaza programul de partitionare acronis disk director,un soft care ofera o multime de optiuni atunci cind lucram cu hard diskul.

Crearea partitiilor,redimensionarea,verificarea si multe alte obtiuni devin joaca de copii cu acronis disk director suite.

Dar nu va lasati pacaliti de interfata simpla si intuitiva a acestui software deoarece este un program destul de prfesional si in acelasi timp este si foarte PERICULOS atunci cind nu este folosit cum trebuie.

Echipa noastra nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care acronis disk director suite nu este folosit cu rabdare,atentie si responsabilitate.

Posibilitatea aparitiei unor greseli in urma folosirii necorespunzatoare a programului este destul de mare,asa ca aveti grije cum tratati acest soft si va rugam frumos sa faceti BACKUP inainte de orice operatie importanta.

Va invitam sa urmariti acest tutorial video dar si pe cele care o sa urmeze din seria acronis software.

de Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vostru acest tutorial video este in ROMANA si poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)



Tutoriale similare


Comments

  1. foarte interesant si folositor

  2. Multumim

  3. Am instalat acest program si imi arata urmatorul lucru: C: 74,52 gb si unallocated 7.844 mb. hardul meu cica este de 80 de gb. Cum trebuie sa interpretez datele pe care mi le da acronis?

  4. Nu inteleg de ce imi arata ca e de 74,52 de gb daca e de 80 de gb. Si ce inseamna acei 7,844 mb unallocated?

  5. bl niciodata un hard nu o sa-ti arate exact de cat e!! o parte din hard fa fi tot timpul nealocata si nu ai ce sa faci cu ea…nu stiu cum sa-ti explic….nu ma pricep atat de bine…daca ai vazut si la sticuri daca iti iei un stick si el are 3G cand il bagi in PC nu-ti arata 3G in cap! o parte din hard este blocata si ne sheruita…acolo sunt setarile lui de functionare…Nu stiu cum sa te fac sa intelegi…nu stiu termenii…

  6. Nici nu vreau termenii :)) inteleg ce-mi explici ,numai ca “mi-au furat” cam mult spatiu din cei 80 gb adica vreo 6 gb.
    O alta intrebare:eu nu am nici o partitie momentan am numai C-ul.Bineinteles am instalate pe el windowsul,programe si alte cateva chestii.Pot sa ma apuc sa fac o partitie cu acronis fara sa pierd datele de pe hard sau ma rog sa le afectez in vreun fel?

  7. mie mi-a furat 3G dar eu am hardu de 40…da poti face partitionarea fara a pierde date! bl esti open mind imi place cum gandesti si ca nu ai vrut si tu sa stii ca altii “de ce cerul e albastru?”.Insa daca partitionezi incearca sa nu depasesti spatiul liber ramas pt a face partitia! Adik ai C-ul de 80…20 sunt ocupati…tu nu face partitie mai mare de 60 cat spatiu liber mai ai! ci mai mic nici macar egal nu te-as sfatui!

  8. Da sunt de acord asa m-am gandit si eu.Numai ca trebuie sa-mi fac curaj ca am mai avut o tentativa de partitionare acum cateva saptamani care a esuat si a trebuit sa reinstalez windowsul :))

  9. Pai daca va fi sa esueze…faci partitionarea cand instalezi Windowsul!! Curaj daca esti atent si faci totul incet si te-ai uitat atent la tutorial nu trebuie sa fie probleme…Mult Succes!!

  10. Mi-a dat o eroare ,am studiat si user guide-ul…am facut pas cu pas totul.Cred ca nu e bun programul ce am downloadat eu.L-am dezinstalat, trebuie sa caut altul :))

  11. Acronis disk director suite 10 este compatibil cu sp 3 pt ca am vazut precizat ca suporta sp2 ???

  12. Am reusit sa fac partitionarea. :)) NU era vorba de service packuri ci programul acronis pe care l-am luat de pe torrente nu era bun.

  13. Foarte bun programu si tutorialu dar mam chinuit putin sa fac ce am vrut sa fac dar am reusit thx cristi 🙂 foarte bune tutoriale

  14. am facut rost de cdkey ptr acronis,dar nu stiu unde sa il bag .pls help

  15. @gege: Vezi pe la “Help” tre sa ai ceva de genu enter serial number sau resgister this product,sau enter product key…din cate stiu la acronis true image ti-l cere in timpul instalarii…daca nu stiti engleza ce sa va facem copii? invatati engleza,ar trebui sa o mancati pe paine daca vreti sa folositi calculatorul!!! Nu am avut toata softurile de la Acronis ca sa stiu fiecare unde are serialul sau cand se baga…

  16. Salut!
    Am si eu o problema si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta 🙂
    N-am nici 2 saptamani de cand mi-am cumparat acest computer:
    “Computer Desktop con processore Intel COre 2 Quad Q8300 a 2,5 GHz, 4Gb RAM, 640GB hard sidk, scheda video Nvidia GeForce GT120 con 1GB dedicato, masterizzatore DVD dual layer, windows vista home premium preinstalat” si deja am reusit sa-l fac sa nu mai mearga 🙁 .
    Am incercat sa mai fac o partitie pt ca avea numai una adik numai C-ul de 591 gb parca si 15 gb erau pt recovery si restul pana la 640 habar nu am unde erau…am intrat in disk managemet mai intai am schimbat denumirea dvd-ram-ului ca era D dupa care am redus partitia C cu 100 gb pt ca numai atat mi-a dat voie sa iau din c ..ok…am facut o alta partitie D am formatat-o…am incercat sa micsorez din nou c-ul dar nu m-a lasat spunea ca nu mai este spatiu disponibil ca s-o micsorez. am gasit programul asta despre care ati facut tutorialul, l-am salvat si l-am instalat dupa care mi-a cerut sa dau restart, am dat restar si SURPRIZA calc nu s-a mai deschis, de fapt s-a deschis bazaia ceva acolo in el dar nu ca de obicei iar monitorul a ramas negru cu o liniuta mica in coltul din stanga sus. am luat un recovery disk vista x86 si am incercat sa bootez dar nu ma lasa. ii dau sa booteze dar incepe sa lucreze un pic dvd-rom se opreste si beepuie intr-una unitatea….nu mai scriu ca deja cred ca va-ti plictisit la cat ati citit pana acum.
    VA MULTUMESC ANTICIPAT!

  17. imi da o eroare cand instalez acronis!

  18. Sunteti de nota 10. Am invatat foarte multe de la voi. Realizati ceva minunat sper sa va asculte mai multi. Va multumesc mult si multa bafta!

  19. BILL GATES a zis

    Frumos programul dar inutilizabil deoarece nu poate fi folosit ADEVARAT in modul TRIAL . Interesant ar fi o idee ….cum poate fi
    activat daca avem seriale deoarece nu are in HELP aceasta posibiltate.

  20. @BILL GATES: Majoritatea trialelor nu beneficiaza de functie de activare,aceasta urmand fii acesibila sau inclusa abia atunci cand expira trialu,Chiar eu acum ceva timp,luasem un soft trial,avea serialul insa nu puteam adauga serialul si a trebuit sa astept sa expire trialu sa am functia sau sa gasesc functia de enter your serial,sau activate with key serial

  21. Alexandru a zis

    Am si eu o mare problema: am incercat cu Acronis sa “merge” 2 partitii (una de 10 Gb cu sistemul instalat si alta de 70 Gb)- nu mi`a reusit de nici o culoare; am incercat chiar sa “free up space” dar nici asta nu mi`a reusit. De precizat ca programul nu mi`a dat nici o eroare.
    Please help!

  22. Alexandru a zis

    @Alexandru: Up. Poate cineva sa ma ajute?
    Multumesc

  23. ma baieti mie imi da o erroare nush c are

    care ma poate ajuta pls … fac fix ca in tutorial da la inceput imi da erroare

  24. @Minu: Nu suntem ghicitori in stele nu avem de unde sa stim ce erroare iti da asa ca dane mai multe detalii despre erroare si anume ce mesaj primesti ce scrie in erroare?

  25. Adrian..pot sami maresc partitia c pe care am instalat sis de operare?? adika sa iau da la jocuri 15gb si sa pun an c merge sau trb sa reformatez hardul si sa fac alte partiti ???. Ami cer scuze daca nu mam exprimat prea bn

  26. @@l33xX: Da merge,iei din spatiu liber pe care-l are D-ul si-l aloci partitiei C dar ai grija din D sa nu iei mai mult decat ai spatiu liber,si fa-ti un back-up inainte sa faci treaba asta pt orice eventualitate…

  27. iti multumesc mult ADRIAN tinetio tot asa foarte bun siteul am anvatat foarte multe de la voi BRAVOO VOUA:d

  28. adrian nu merge 🙁 deci vreau sa iau din partitia f 16 gb k sa maresk partitia c pentru k am numai 14gb pe ia si vreau sa o fac de 30gb intru an acronis disk director si scot de la jocuri 16gb si cand vreau sa maresc partitia c cu anca 16gb nu mere nu-mi da voie daka poti sa-mi explici si mie ti-as fi recunoscator ami cer scuze k stau pe “capul vostru” da nu mai am spatiu pe c si trb sa mai al maresk da nu mere sau poate nu am procedat eu corect nuj :((

  29. salut.am hard disk cu 250 gb.”meseriasu”care mi-a instalat windows ,mi-a facut impartirea astfel:c=18,5 d=126 si e=58,5.intrebarea mea e daca pot recupera restul de memorie cu acronis disk director.va multumesc!

  30. @petryk: Da,o sa ti-l vada ca “Unalocated free space” sau “Unpartitioned space” sau “Unpartitioned free space” dai clic pe el si create partition…sau new partition…sa aratat in tutorial cum se foloseste programu…voi va uitati numa la titlu tutorialului fratilor?

  31. salut. chiar dupa ce termin de instalat programul, restartez calculatorul, apoi vreau sa intru in program, imi da o eroare : Cannot find the necessary Acronis Disk Director Suite modules. nu stii care e problema?

    • Daca il ai de pe torrente cauta altul,e posibil ca cel care l-ai luat sa nu fie bun,sau sa fie corupt! Dezinstaleaza-l cu revo daca nu stii sa folosesti revo,vezi ca avem tutorial cu el,scrii revo sus la search in dreapta dai enter si il vei gasi.Dupa ce ai scapat de cel pe care il ai cauta alt Acronis…

  32. Buna ziua.
    Va felicit pentru altruismul de a-i invata si pe altii si de profesionalismul vostru.
    Am incercat sa instalez pe un sistem windows vista home premium acronis disk director si la pasul de instalare privind registration imi da urmatoarea eroare:
    Failed to register the product.A possible reason is your firewall or proxy.please stop them temporarily and try registration again.
    Firewall-ul l-am oprit da nu stiu care.i faza cu proxy asta.
    Cu respect va rog sa ma ajutati.Va multumesc.

  33. vasileburlan a zis

    sunt un incepator!te rog dac vrei sa ma ajuti ca eu ma pierd in toate chestiile astea.am un laptop nou care avea o partitie pt. recuperare.dupa ce am salvat pe 3dvd a ramas o singura partitie(C).Acum as vrea sa fac 2 partitii,respecti C si D.Probabil ai explicat pe undeva dar sincer eu imi cam prind nasul in calc.Sunt prea in varsta ca sa mai tin pasul cu voi.De aceea daca nu supar te rog daca vrei si poti sa-mi explici daca pot sau nu fara sa formatez.Am vista basic cu licenta.multumesc anticipat.

  34. vasileburlan: sunt un incepator!te rog dac vrei sa ma ajuti ca eu ma pierd in toate chestiile astea.am un laptop nou care avea o partitie pt. recuperare.dupa ce am salvat pe 3dvd a ramas o singura partitie(C).Acum as vrea sa fac 2 partitii,respecti C si D.Probabil ai explicat pe undeva dar sincer eu imi cam prind nasul in calc.Sunt prea in varsta ca sa mai tin pasul cu voi.De aceea daca nu supar te rog daca vrei si poti sa-mi explici daca pot sau nu fara sa formatez.Am vista basic cu licenta.multumesc anticipat.

    Exista deja un tutorial pe tema asta,defapt mai multe,este suficient sa scrieti sus in dreapta in casuta “Cauta pe videotutorial.ro…” partitionare sau “Cum se face o partitionare corecta de hard disk” (fara ghilimele) dati enter si veti gasi tutorialul.Aveti grija cand veti partitiona sa nu luati din C mai mult decat aveti spatiu liber pentru a face partitia D.Spre exemplu aveti C-ul de 100G din care 50G sunt ocupati cu windows si altele,pentru D luati din C doar 50G ramasi liber,de preferat chiar mai putin,pentru ca e bine de luat in calcul si o marja de erroare! Succes!! Cel mai bine si recomandat ar fi sa se partitioneze cand HDD-ul este gol sau sa reinstalati sistemul si din install-ul de windows sa refaceti partitiile,pentru ca e o treaba destul de delicata,si nu uitati sa va faceti back-up inainte de partitionare!

  35. Cristi Gruita a zis

    Si mie imi apare eroarea asta “Failed to register the product.A possible reason is your firewall or proxy.please stop them temporarily and try registration again” Cum dezactivez proxy asta? nu am gasit nimic pe net concludent.

  36. Cristi Gruita: Si mie imi apare eroarea asta “Failed to register the product.A possible reason is your firewall or proxy.please stop them temporarily and try registration again” Cum dezactivez proxy asta? nu am gasit nimic pe net concludent.

    Este blocat de firewall dezactiveaza firewall-ul mai ales daca il ai pe cel din windows pentru ca oricum e praf si nu face nimic bun,decat sa blocheze aiurea ce nu trebuie!!!

  37. buna ! imi primul rand v-a multumesc ca ne ajutati si ati avut o idee geniala cu acest site . eu am s-a va pun o intrebare pc meu” sta” cateodata in jur de 20 de min la ” windows is shutting down ” si nu stiu ce s-a fac poate din cauza ca nu am partiti eu am decat :c si :d nu stiu am vezificat cate gb mai am disponibili in :c mai am 270 gb nefoloti si 22,9 folositi gb . air :d e tot folosit dar nu stiu de ce ? ca cd multe nu am bagat in pc . nu prea stiu sa explic fiindca nu prea le am cu pc . sper ca am puteti ajuta si daca exista o cale . pa pa !

  38. eliza:
    buna ! imi primul rand v-a multumesc ca ne ajutati si ati avut o idee geniala cu acest site . eu am s-a va pun o intrebare pc meu” sta” cateodata in jur de 20 de min la ” windows is shutting down ” si nu stiu ce s-a fac poate din cauza ca nu am partiti eu am decat :c si :d nu stiu am vezificat cate gb mai am disponibili in :c mai am 270 gb nefoloti si 22,9 folositi gb . air :d e tot folosit dar nu stiu de ce ? ca cd multe nu am bagat in pc . nu prea stiu sa explic fiindca nu prea le am cu pc . sper ca am puteti ajuta si daca exista o cale . pa pa !

    Salut.Aceasta problema apare in general atunci cand windows-ul verifica daca si-a facut update, inainte sa se stinga.Dar partea mai putin placuta este ca stingerea mai greoaie a unui windows poate sa fie influentata de mai multe motive: Eu stiu … module RAM defecte [reimprospatare greoaie], hard-disk defect [windows-ul si unele aplicatii simple functioneaza greu], placa de baza defecta [vre-o componenta isi schimba parametrii electrici in timpul functionarii], ai un virus care nu vrea sa-si opreasca executia la stingerea calculatorului etc.Alt motiv ar fi din cauza prea multor programe inutile instalate, care la pornirea sistemului de operare pornesc din “startup”, iar cand stingi windows-ul acestuia-i trebuie mai mult timp sa opreasca toate procesele de rulare a programelor.Te sfatuiesc sa-ti faci curat pe calculator.Adica sa dezinstalezi programele pe care nu le folosesti, sa dezinstalezi toolbar-urile, sa muti documentele de pe partitia c:\ pe partitia D:\, si nu in ultimul rand sa te uiti la tutorialul cu ccleaner (utilitar de curatare a pc-ului) care-i aici pe site.Poti sa faci si o reinstalare a sistemului de operare cat mai “curat”, fara sa aibe tot felul de porcarii care sa-ti “manace” resurse hardware.

  39. eliza: buna ! imi primul rand v-a multumesc ca ne ajutati si ati avut o idee geniala cu acest site . eu am s-a va pun o intrebare pc meu” sta” cateodata in jur de 20 de min la ” windows is shutting down ” si nu stiu ce s-a fac poate din cauza ca nu am partiti eu am decat :c si :d nu stiu am vezificat cate gb mai am disponibili in :c mai am 270 gb nefoloti si 22,9 folositi gb . air :d e tot folosit dar nu stiu de ce ? ca cd multe nu am bagat in pc . nu prea stiu sa explic fiindca nu prea le am cu pc . sper ca am puteti ajuta si daca exista o cale . pa pa !

    Inchide toate aplicatiile inainte sa dai shutdown,te-as mai sfatui sa opresti automatic updates asta o faci din control panel. Poti urmari si acest tutorial care te va ajuta dand click AICI

  40. As vrea si eu sa spun ca la mine nu a mers sa deschid programul dupa ce l-am instalat exact ca d-l Cristi, iar antivirusul mi-a detectat a fi un virus imposibil de sters, o variata de WIN32.

  41. as fi dorit un program cu care sa pot luat niste giga din D si sa pun in C . se poate ?

  42. aha tot cu acronis !merci

  43. cum sa mai fac o partitie?? vreau sa iau 50 GB din D si sa bag in c

  44. alex_steaua a zis

    nu a mers sa fac o alta partitie de 100gb imi da erroare acrronis disk director suit demo

  45. alex_steaua: nu a mers sa fac o alta partitie de 100gb imi da erroare acrronis disk director suit demo

    Nu ai putut pentru ca nu ai versiunea de Acronis full,tu ai doar trialul care nu are toate functiile valabile,e doar o versiune de demonstratie,asadar cauta versiunea full.

  46. as vrea sa intreb daca pe torente se poate gasi versiune full de acronis ?????? daca da va rog sa puneti un link cu torrentu

  47. alex_steaua: asvrea sa intreb daca pe torente se poate gasi versiune full de acronis ?????? daca da va rog sa puneti un link cu torrentu

    Imi pare rau dar videotutorial nu incurajeaza pirateria si nici nu poate sa va puna la dispozitie linck-uri cu torrente
    Noi am aratat in tutoriale cu se pot download-a astfel de torrente pentru ca pirateria exista si v-a fi si in continuare dar daca alegeti sa faceti acest lucru o faceti pe raspunderea voastra
    Sper sa intelegi dar sunt sigur ca o sa te descurci.Hai ca esti baiat mare…

  48. adica cum pe raspunderea mea………..vrei sa zici ca se pote intampla ceva eu descarc mereu filme de pe torente si nu ma prins nimeni pana akum

  49. alex_steaua: adica cum pe raspunderea mea………..vrei sa zici ca se pote intampla ceva eu descarc mereu filme de pe torente si nu ma prins nimeni pana akum

    Niciodata nu spune niciodata!!! Ar fi mai bine spre binele tau sa-ti tii gura si sa nu mai spui si altora ca descarci filme,muzica si programe,pentru ca nu se stie cine o sa-ti bata la usa imbracat in hainele legii 😉 Daca piratezi tine-o in tine si nu te lauda!!! Sunteti naivi rau de tot,va mananca limba?

  50. gata am reusit sa despart patitia de 249 gb din D i-am luat 100 gb si i-am pus in partitia J …..faceti o treaba foarte buna cu tutorialele bft in continuare

  51. nice .

  52. pierd ceva daca redimensionez o partitie?

  53. salut,

    am o rugaminte. stie cineva daca pot unii 2 partitii fara sa pierd informatia de pe ele. mentionez ca o partitie este goala si pe una se afla ceva informatie si nu as vrea sa o pierd. va multumesc frumos.

    sunt unul din sustinatorii acestui videotutorial.ro
    MULTE “SUCCESURI”

  54. crisli: salut,am o rugaminte. stie cineva daca pot unii 2 partitii fara sa pierd informatia de pe ele. mentionez ca o partitie este goala si pe una se afla ceva informatie si nu as vrea sa o pierd. va multumesc frumos.sunt unul din sustinatorii acestui videotutorial.ro
    MULTE “SUCCESURI”

    In princpiu poti face orice dar nu inainte de a crea o imagine de backup, unirea a doua partitii este simpla dar asta nu inseamna ca nu este periculoasa, iti recomand Acronis Disk Director sau Partition Magic, ai rabdare si nu intrerupe actiunile pe care o sa le comenzi, poate sa dureze destul de mult.
    Fi cu bagare de seama.
    Succes.

  55. mi-am instalat si eu acest soft de backup dar dupa ce l-am deinstalat mi-a “halit” vreo 14 giga din partitia C si mi i-a trimis la “unpartition” si nu stiu ce naiba sa fac sa imi pun inapoi cei 14 giga luati din cei 40 de giga pe care ii aveam la inceput in C, am formatat si PC-ul dar degeaba tot in unpartion raman, ce trebuie sa fac sa mi-i pun inapoi in C sau trebuie sa repartitionez din nou tot PC-ul si implicit sa imi pierd tot din PC? astept un raspuns va rog frumos

    • mario27: mi-am instalat si eu acest soft de backup dar dupa ce l-am deinstalat mi-a “halit” vreo 14 giga din partitia C si mi i-a trimis la “unpartition” si nu stiu ce naiba sa fac sa imi pun inapoi cei 14 giga luati din cei 40 de giga pe care ii aveam la inceput in C, am formatat si PC-ul dar degeaba tot in unpartion raman, ce trebuie sa fac sa mi-i pun inapoi in C sau trebuie sa repartitionez din nou tot PC-ul si implicit sa imi pierd tot din PC? astept un raspuns va rog frumos  

      Uite aici o metoda la problema ta …Click Aici

  56. blejoiu mihaela a zis

    aveti o problema la acest tutorial : merge vre-o zece minute dupa care se blocheaza

  57. este pe pirat bay versiunea: Acronis Disk Director Suite 10.0.2239.keygen+serials, este bun dar keygen-ul are 2 troieni daca nu il folositi(keygen-ul) si il si stergeti programul e ok.
    chiar merge cu toate setarile

  58. blejoiu mihaela a zis

    va rog faceti un tutorial m-ai in detali la acest program ,acronis disk director suite,e super va multumesc

  59. Andrei Lucian a zis

    Salut.Am o problema…poate usoara,dar ma cam enerveaza.pitogramele imi sunt inconjurate cu o portiune neagra si nu stiu cum sa scap de ea. Va rog ajutati-ma daca puteti.multumesc

    aici un print : http://img2.pict.com/ea/30/50/2100891/0/800/print.jpg

    • Andrei Lucian: Salut.Am o problema…poate usoara,dar ma cam enerveaza.pitogramele imi sunt inconjurate cu o portiune neagra si nu stiu cum sa scap de ea. Va rog ajutati-ma daca puteti.multumescaici un print : http://img2.pict.com/ea/30/50/2100891/0/800/print.jpg  

      Ne-ai lamurit copac…din printul ala nu-mi dau seama ce windows ai…XP sau Vista??? Data viitoare cand ne ceri ajutorul da detalii si zi ce sistem de operare ai, tu ai dat printul ala dar poate fi si un XP cu vista inspirat sau vista mizer care sa-l faca sa arate ca Vista.

      Setari XP:

      1 Click dreapta pe My Computer
      2 Click pe Properties
      3 Click pe tabul Advanced
      4 La Performance dai click pe Settings
      5 Dai de scroll in jos si bifezi penultima casuta “Use drop shadows for icon labels on the desktop”
      6 Click pe Apply apoi pe OK
      Setari Vista:

      1 Click dreapta pe My Computer
      2 Click pe Properties
      3 Click pe Advanced system settings
      4 Click pe tabul Advanced
      5 La Performance dai click pe Settings
      6 Dai de scroll in jos si bifezi penultima casuta “Use drop shadows for icon labels on the desktop”
      7 Click pe Apply apoi pe OK

  60. buna ziua,

    cum as putea sa instalez doua sisteme de operare pe un laptop? am win vista instalat si as dori sa instalez si win XP deoarece am un soft care nu se poate instala pe win vista. Va multumesc anticipat.
    Nota 10 pentru tutoriale si poate faceti sa imi apara si mie stelutele sa pot da calificative la tutoriale. Toate cele bune!

    • crisli: buna ziua,cum as putea sa instalez doua sisteme de operare pe un laptop? am win vista instalat si as dori sa instalez si win XP deoarece am un soft care nu se poate instala pe win vista. Va multumesc anticipat.
      Nota 10 pentru tutoriale si poate faceti sa imi apara si mie stelutele sa pot da calificative la tutoriale. Toate cele bune!  

      Stelutele le gasesti sus deasupra titlului acestui tutorial!!! In locul tau as folosi VirtualBox, despre care avem tutorial. Scrii sus in casuta “cauta pe videotutorial.ro…” din dreapta: virtualbox, dai enter si vei gasi tutorialul.

  61. Andrei Lucian a zis

    N am reusit 🙁
    Am Windows xp professional service pack 3 (version 2009) heeeeelllppp :((

  62. am si eu o problema si daca puteti sa ma ajutati eu am un hard disk de 320gb din care partita C are 49gb,D-ul are 100gb si E-ul 130gb si restul sunt alocati cum pot sa adaug sptiu alocat intr-una din partiti??????????????

  63. Am si eu o dilema, vreau sa fac o partitie temporara (adica o voi folosi doar o perioada) pa care sa pun windows 7 pt niste teste. Dilema mea este ca am 2 partitii C & D si vreu sa iau din D cam vro 15 gb si sa fac partitia dat problema este ca dupa ce nu voi mai avea nevoie de partie as putea sa o combin la loc in D fara sa am pierderi de date din D? Vreau un raspuns urgent va rog! Va multumesc

    • Razvan: Am si eu o dilema, vreau sa fac o partitie temporara (adica o voi folosi doar o perioada) pa care sa pun windows 7 pt niste teste. Dilema mea este ca am 2 partitii C & D si vreu sa iau din D cam vro 15 gb si sa fac partitia dat problema este ca dupa ce nu voi mai avea nevoie de partie as putea sa o combin la loc in D fara sa am pierderi de date din D? Vreau un raspuns urgent va rog! Va multumesc  

      Da, poti lipi spatiu pt cea de a 3 partitie inapoi de unde l-ai luat fara sa pierzi datele

  64. de unde pot sa iau vers full sau macar cu licenta …..nici partition magic nu gasesc:((

  65. help pls ^^^^

  66. am si eu o problema partitia C imi este aproape plina are 95 G am in partita E 270G liber si vreau sa mut 100G in C puteti sa iimi dati va rog un link de unde sa iau cu ligenta acest program sau daca se poate partion magic:) contactatima la idu bulibasar:)

  67. cristi si cu asta putem formata si partitia C

  68. Salut,
    am o rugaminte la voi daca ma puteti ajuta, am doua harduri in care unul din ele e impartit in trei partitii si celalalt cu o partitie.Pe ala cu trei e sistemul de operare si la ultima instalare de windows litera C de la partitia cu sistemul de operare sa schimbat cu litera de la partitia de pe celalalt hard.Pot sa rearanjez literele de la partitii cu acest soft? Daca nu,poate imi spune-ti un alt soft, sau cum se poate rezolva problema. Va multumesc anticipat.

  69. salut, am o problema!
    am instalat wondows xp pe computer si cand am vrut sa formatez partitia D , apare o eroare si nu stiu sigur ce este. am cautat ceva raspunsuri pe google dar tot nu am rezolvat-o.
    asta este eroarea: ” Windows was unable to complete the format.”
    sa fie hard-ul stricat? sa stiu daca ma face sa scot bani din buzunar!
    ms frumos!

    • salut, am o problema!
      am instalat wondows xp pe computer si cand am vrut sa formatez partitia D , apare o eroare si nu stiu sigur ce este. am cautat ceva raspunsuri pe google dar tot nu am rezolvat-o.
      asta este eroarea: ” Windows was unable to complete the format.”
      sa fie hard-ul stricat? sa stiu daca ma face sa scot bani din buzunar!
      ms frumos!  

      Se pare ca da…incearca totusi sa formatezi si cu un soft special pentru asta, cum ar fi Partition Magic, Acronis, EASEUS Partion Master Home, sau un disk bootabil cu Hiren Boot. Da si tu mai multe detalii…cum ai facut formatarea din Windows sau din Boot si la ce partitie ai dat format??? Vezi ca noi despre Acronis disk director care se ocupa cu partitionarea sau formatarea hardurilor avem tutorial, il gasesti scriind sus in casuta “Cauta pe videotutorial.ro…” din dreapta sus: acronis disk director, dai enter si il vei gasi

  70. Alex ,cum pot rezolva o problema de partitionare la un laptop care pe C:, are 400GB ,si win7 instalat(evident o singura partitie C:)?Mentionez ca acronis l-am instalat.Partitionarile apar ca facute in acronis dar chiar si dupa proceed si tot ce trebuie nu apar fizic ca partitii..Efectiv la fel ramane pe unica partitie C://

  71. Poti reveni mai explicit la impartirea unei partitii za zicem C, pe care sa fie si S.O (win7), pe alte partitii -folosind acronis ?

    • Adrian a zis

      Poti reveni mai explicit la impartirea unei partitii za zicem C,pe care sa fie si S.O (win7), pe alte partitii -folosind acronis ?  

      Icearca sa partitionezi din Windows cu disk management. Click dreapta pe My Computer, alegi Manage, apoi te duci pe disk management si daca dai click dreapta pe partitia C in partea de jos unde iti arata grafic cat spatiu e ocupat si cat e liber, si tre sa ai la click dreapta Shrink Partition sau Shrink Volume…

      Atentie: Nu ii aloca partitiei pe care o vei face, mai mult decat spatiul liber disponibil pe C nici macar la limita pastreaza o marja de erroare…daca mai ai pe C 30G nu ii da noii partitii 30G in cap…dai cu 2-3 G mai putin (spatiul ce va fi alocat noii partitii va fi spatiul liber ce va fi rupt din C.

      Noi avem deja un tutorial despre cum se partitioneaza cu softul din Windows cu disk managementul mai exact. Ca sa il gasesti scrii sus in casuta search din dreapta sus: prtitionare din windows, sau cum se partitioneaza din windows, sau partitionare…dai enter si vei gasi tutorialul, desi sa exemplificat pe un XP diferentele nu sunt foarte mari intre disk management-ul din Windows Vista si cel din Windows XP

  72. Am si eu o problema cine ma poate ajuta va rog:Am folosit un program numit partition manager 8 ..pt ca vroiam sa mai maresc putin partitia C.Dupa ce sa facut tot acolo dau sa aprind pc si nu mergea.Instalez windows 7 si cand colo nu vad o partitie.Cand dau pe Manage si dupa la Disk Management acolo mi-o arata ca fiind spatiu free (86 gb) cum pot face sa apara partitia si in my computer …va rog ajutatima
    [email protected]

  73. Pentru cei ce au fost in situatia mea!La un laptop pe o singura partitie pe C puteti sa partitionati in alte partitii daca aveti instalat win7.Am folosit si acronis pentru a face alte partitii din C.In acronis arata ca se poate insa pe disk management nu apare nimica modificat in acest sens.Orice incercare de a desparte in alte partii C-ul a esuat.Singura modalitate a ramas reinstalrea Win7 si repartitionarea de la inceput.Alte idei de partitionare in afara de asta folosite aici de unii dintre voi nu au dat roade.

  74. Beda Venerabilis a zis

    Pentru cei care folosesc produse EASEUS si sunt multumiti de ele, azi pe GAOTD puteti descarca gratuit EASEUS Partition Master Professional Edition 6.0.1.

    http://ro.giveawayoftheday.com/easeus-partition-master-pro-601/

  75. Este un Soft Bun… dar pacat k nu il pot instala p windows 7… sti cumva dak pot ??

    • muz1ca: Este un Soft Bun… dar pacat k nu il pot instala p windows 7… sti cumva dak pot ??  

      Sigur ca se poate instala si pe windows 7…incearca numai si-ai sa vezi ca functioneaza!!!

  76. Cum fac un hard dinamic intr-unul basic daca am o singura partitie pe care se afla sistemul de operare?(win xp sp2)
    Metoda cu convert to basic disk nu merge pentru ca logic nu merge delete volume.
    Exista vreo alta modalitate?:D
    Intreb pentru ca intentionam sa partitionez cu Acronis Disk Director si nu functioneza decat pe basic hdd.

    Multumesc anticipat!

    • Robert: Cum fac un hard dinamic intr-unul basic daca am o singura partitie pe care se afla sistemul de operare?(win xp sp2)Metoda cu convert to basic disk nu merge pentru ca logic nu merge delete volume.
      Exista vreo alta modalitate?:DIntreb pentru ca intentionam sa partitionez cu Acronis Disk Director si nu functioneza decat pe basic hdd. Multumesc anticipat!  

      Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe marginea neagra: Partitionarea unui hard disk ce contine doar partitia sistemului de operare, da enter si vei gasi tutorialul. L-ai fi gasit si singur daca scriai acolo: partitionare din windows sau doar partitionare.

  77. Adrian, nu am dat acest comment la intamplare, vizualizasem acel tutorial si am inteles cum se procedeaza.Un tutorial foarte bun de altfel,dar intrebarea mea nu are nici o legatura cu ceea ce mi-ai raspuns tu ,adica cu acel tutorial.
    Acole este prezentat cum se partitioneaza daca ai un HDD BASIC, eu am un HDD DINAMIC. Si de ce iti spun asta …pentru ca NU am optiunea SHRINK VOLUME pe HDD DINAMIC si de aceea vreau sa fac un convert.
    Cred ca a fost o neintelegere.

    • Robert: Adrian, nu am dat acest comment la intamplare, vizualizasem acel tutorial si am inteles cum se procedeaza.Un tutorial foarte bun de altfel,dar intrebarea mea nu are nici o legatura cu ceea ce mi-ai raspuns tu ,adica cu acel tutorial.
      Acole este prezentat cum se partitioneaza daca ai un HDD BASIC, eu am un HDD DINAMIC. Si de ce iti spun asta …pentru ca NU am optiunea SHRINK VOLUME pe HDD DINAMIC si de aceea vreau sa fac un convert.
      Cred ca a fost o neintelegere.  

      Imi cer scuze pentru neatentie, am citit comentariul tau in graba.

      R: Nu mai poti face nimic decat sa stergi tot si sa formatezi partitia sau in cazul tau intreg HDD-ul

  78. Iti recomand sa faci asta dintr-un CD de boot cu Partion Magic sau Acronis disk director ori un Ubuntu Live CD care contine si GParted ori Hiren`s BootCD

  79. Da, ma temeam de acest raspuns.
    Multumesc mult pentru timpul acordat si toate cele bune.

    • Robert: Da, ma temeam de acest raspuns.
      Multumesc mult pentru timpul acordat si toate cele bune.  

      Nu poti converti din DYNAMIC in BASIC ci doar din BASIC in DYNAMIC. Daca vrei sa te intorci de la DYNAMIC la BASIC va trebui sa faci ce am spus mai sus.

    • Robert: Da, ma temeam de acest raspuns.
      Multumesc mult pentru timpul acordat si toate cele bune.  

      Am gasit totusi ceva dar vreau sa-ti spun de pe acum ca iti asumi toata raspunderea daca vei pune in practiva una din metodele specificate AICI . Videotutorial nu isi asuma raspunderea pentru eventualele stricaciuni provocate de una din metodele aplicate de tine. esti pe cont propriu!

  80. Din cate am vazut eu pe net si din cate stiu eu poti da Shrinck la o partitie Dynamica, cine stie care e defapt buba la tine. Da si tu mai multe detalii, fa un print cu disk managementul cu cu ce iti apare la click dreapta pe partitia careia vrei sa ii dai shrinck…

  81. Din contra, mai multe limitari si dezavantaje ai folosind BASIC Disk. Si totusi ambele pot avea functia de Shrinck Volume dar se recomanda pentru cele BASIC, folosirea softurilor dezvoltate de terte producatori cum ar fi Partion Magic si/sau Acrinis Disk Director

    # Adjust partition size for Vista and later OS
    Both Basic Disks and Dynamic Disks, you can extend and shrink the partitions (volumes) size, but don’t move its location for any partitions in Vista/2008 and Windows 7.

    # Convert file system from FAT to NTFS
    If your partitions (volumes) are a FAT file system, you could convert FAT (FAT32) to NTFS by using “convert C: /FS:NTFS” in command line.


  82. Asta imi apare in disk manager…am de fapt 2 partii …ambele dinamic …una fiind foarte mica(minim admisa).Asa am luat HDD-ul formatat.
    La ambele partii apare aceleeasi optiuni.
    Nu imi apare optiunea SHRINK nici cu Acronis Disk Director, nici cu Partion Magic.
    Cred ca voi alege optiunea:

    Iti recomand sa faci asta dintr-un CD de boot cu Partion Magic sau Acronis disk director ori un Ubuntu Live CD care contine si GParted ori Hiren`s BootCD

    .
    Cat despre acele metode specifice le-am gasit si eu ..si 2 imi sunt nesigure pentru HDD si una inaccesibila financiar.
    Multumesc inca o data pentru informatii si toate cele bune.

  83. salut.eu am doua partitii( C si D).asi vrea sa iau de la D sa pun l C,se poate?daca da cum fac?ms frumos

  84. am o nelamurire daca ma puteti ajuta ar fi minunat….am instalat acronis true image pt. a crea un beckup dupa repornirea pc.-ului am constatat o chestie interesanta….eu aveam o partitie ascunsa cred ca era creata de producator idea e ca acum cand deschid my computer acea partitie este vizibila…. stie careva care ete treaba cu acea partitie pot sa o sterg sau la ce foloseste?

  85. Aura Radulescu a zis

    Buna seara! Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema. Am un calculator vechi cu 256 Mb memorie si un hard disk de 40 Gb, cu windows xp. Pana acum am lucrat bine cu el, dar de ceva timp, cand vreau sa descarc un program sau orice altceva pe el ini spune ca nu este spatiu suficient pe discul C. Stiu f.f.f putine lucruri despre calculatorul in sine, eu doar il exploatez.I-am dat curatire disc si tot nu reusesc sa fac mai nimic. Pt. mine este putin ciudat pt. ca pana acum am avut filme, poze, diverse fisiere pe el si a lucrat foarte bine. Am un laptop si lucrez mai mult cu el, dar imi trebuie si celalalt. Ma poate ajuta cineva? Ma gandeam sa reinstalez sistemul de operare pe el(windows xp home edition)…dar nici asta nu stiu s-o fac. Astept un raspuns. Cu multe multumiri, Aura

  86. salut,
    un prieten mi-a recomandat acron disc dir server.
    -este acelasi program sau altul, merita sa-l iau ?
    ms

  87. Am descarcat de pe acronis.com : 1-Acronis Disk Director 11 Home; 2- Acronis True Image Home 2011; 3-Acronis Migrate Easy 7.0.
    Am instalat 1 ( ADD 11 Home) si nu a generat iconite pe Desktop. Am instalat 2 ( ATI Home 2011 ), a generat 2 iconite pe Desktop si a cerut restartare. Am incercat instalarea 3 ( AME 7.0 ) si mi s-a cerut sa dezinstalez 2 (ATI Home 2011 ) spunindu-mi-se ca trebuie sa dezinstalez versiunea mai noua pentru a o instala pe cea veche ( AME 7.0 ). De aici s-ar deduce ca Acronis True Image Home 2011 contine o versiune mai noua a lui Acronis Migrate IEasy 7.0. E adevarat ?
    Cum se poate obtine un CD bootabil, pentru cineva care are cunostinte reduse despre PC si o varsta destul de inaintata, peste 70 ani ( nu varsta, ci lipsa notiunilor imi face probleme; varsta indica faptul ca nu prea am printre cunostinte, tineri competenti in domeniu) ?
    Am un HDD 40 GB Maxtor cu 3 partitii si 3 SO : DOS, Win 2000, Win 2000 si un al doilea HDD 40 GB Western Digital cu 2 partitii si 2 SO : Win Xp home si Win XP prof.
    La primul HDD s-a stricat FAT la partitia a doua, avand Win 2000.
    Am solicitat cuiva inlocuirea HDD cu unul mai mare, Western Digital de 160 GB.
    A pus un program cu Acronis, incercand copierea primului HDD pe cel nou.
    Dupa cca 5 ore de functionare progresele au incetat, iar dupa inca 12 ore de functionare neintrerupta, fara nici un progres, rularea programului a fost oprita de mine, dintr-o neintelegere. Reparatorul plecase dupa primele 3 ore, urmand sa mai vina a doua zi, dar, n-a mai venit si nici n-a mai raspuns la telefon. Puteti sa-mi spuneti daca :
    – s-a stricat vreunul dintre HDD-urile implicate ( cel vechi ori cel nou ? )
    – operatia se poate relua ?
    – cum se poate rezolva problema ?
    Va multumesc, Nik.

  88. Tutorialul mi se pare EXCELENT dar si cam singular in peisaj.

  89. Atofanei Horatiu a zis

    Spuneti-mi si mie de unde fac rost de un serial pt Acronis Disk Director k am incercat o gramada de seriale si nu merge iar cu varianta trial nu merge sa unesc doua partitii. Mersi

  90. dorinprime a zis

    referitor la acronis true imagine.cum poti reface sectiunea de backup daca sistemul sa zicem s-a defectat?in posibilitatea aparatiei ecranului albastru sau chiar cel negru in care e aproape imposibil de restabilit.. ce putem face?ne mai ajuta la ceva back-up-ul?

  91. muzicianul a zis

    foarte bun “Acronis Disk Director” am folosit si “split volume” si “merge volume” si au mers foarte bine.La “merge volume” am avut 2 partitii :una de 180 gb cu date pe ea si a doua de 14 gb cu date pe ea.si le-am unit cea de 14 gb am adaugat-o la cea de 180 (D).Deci a rezultat D-ul de 194 gb,si datele de pe partitia de 14 gb s-au mutat pe D intr-un folder numit “merge volume”.Foarte tare softul.

  92. Salut. Am convertit partitia D din primary in logical cu Acronis disk director iar acum nu imi mai vede decat C-ul in my computer. datele nu au disparut – sunt vazute doar in acronis disk director si in manage din computer. Stie cineva cum readuc d-ul inapoi? multumesc.

  93. AdrianGudus a zis

    Dan:
    Salut. Am convertit partitia D din primary in logical cu Acronis disk director iar acum nu imi mai vede decat C-ul in my computer. datele nu au disparut– sunt vazute doar in acronis disk director si in manage din computer. Stie cineva cum readuc d-ul inapoi? multumesc.

    Un restart la PC ai dat? Daca nu, da un restart
    Daca tot nu ti-o vede, tot din Acronis, la click dreapta pe D o sa ai mark partition as logical sau ceva de genul.
    Inga inga inga…data viitorare nu te mai aventura daca nu cunosti ce diferente sunt intre logical si primary.
    Ai convertit-o ca sa ce? iti suna tie la ureche mai bine logical?

  94. Buna! Cum pot sa instalez Local Disk (D:) din nou? Mi-am reformatat PC-ul si vroiam sa sterg tot din Local Disk (D:) si s-a sters cu totul. Ma puteti ajuta cumva?

  95. AdrianGudus a zis

    iuliana:
    Buna! Cum pot sa instalez Local Disk (D:) din nou?Mi-am reformatat PC-ul si vroiam sa sterg tot din Local Disk (D:) si s-a sters cu totul. Ma puteti ajuta cumva?

    Scrie sus in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: Partitionare hard-disk din windows, apasa tasta enter si vei gasi un tutorial care te va ajuta sa refaci partitia D.
    Daca vrei sa folosesti un soft mai profesional pentru partitionare, tot in casuta CAUTA scrie: Cum se face o partitionare corecta de hard disk, apasa enter si il vei gasi. Succes!

  96. BUNA
    cum pot sa sterg petitiile de pe hdd si sa am o singura partitie cu toata capacitatea discului ?

  97. Salut! Am si eu o mica problema, am convertiti din greseala hardisckul bazic in dinamic ….Cum pot sa-l fac din nou bazic??? helllp

Trackbacks

  1. […] de astazi o sa invatam cum putem face un CD bootabil de recovery ce va contine: Acronis True Image Acronis Disk Director Acronis Migrate Easy Acest CD ne va permite sa reparam sau sa ne salvam datele sau sistemul de […]

  2. […] 3. Am incercat cu schimbarea valorii in registry „WriteProtect = 0″ 4. Am incercat cu Acronis Disk Director 5. Am incercat cu Easeus Partition Master 6. Am incercat cu Minitool Partition Wizard Dar cu ce […]

Speak Your Mind

*