Cum se instaleaza un server http sau web (wamp server) ?

Vom urmarii un video tutorial in care invata cum se instaleaza un server web sau http.

Aceasta treaba nu este deloc dificila,necesitind doar putina atentie si concentrare la film care prezinta in detaliu operatiunea.

Softul la care facem referire in tutorial este de fapt o mini suita de programe:msql,php,phpmyadmin,sqlite manager,programe puse al un loc de niste dezvoltatori software foarte priceputi carora le multumim pe aceasta cale.

Tutorialul face parte dintr-o serie mai lunga de video tutoriale dedicate construirii si intretinerii de website-uri,simple si la indemina oricui.

Wamp server este deasemenea o aplicatie usor de folosit care nu poate pune probleme deosebite nuci macar incepatorilor.

Detalii mai multe puteti obtine din tutorialul urmator dar si din cele care vor urma pe marginea acestui subiect foarte interesant .

Tutorialul este realizat in limba romana.

by Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vizual al vostru acest tutorial video poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)



Tutoriale similare


Comments

  1. Chirnogeanu Laurentiu a zis

    imi place !

  2. imi place dar va rog sa faceti si tutoriale despre placi video si jocuri

  3. sal bravo faceti treba forte buna
    dar va rog sa faceti si voi un tutorial cum sa creezi un site.

  4. Respectele mele Domnilor!
    Cred ca nu mai dureaza mult si o sa bateti pe toata lumea cu site-ul dumneavoastra!
    Prima scoala am facut-o invatand sa scriu si sa numar!
    A doua scoala este site-ul dumneavoastra care este de viitor!
    Respecte!

  5. Multumim frumos pentru aprecieri.
    Comentariila voastre ne motiveaza…..

  6. foarte bun siteu acesta….:D
    este foarte informativ…..
    ma ajutat foarte mult
    foarte tare siteu……

  7. respectele mele domnilor ma ajutat foarte mult saitul dumneavoastra
    ce as dori sa aflu nu stiu daca aveti instalarea strong dc sau care e mai bun de dowloadat
    va multumesc mult pt prezentari

  8. Avem ceva chiar mai bun decit strong dc sau dc++ si anume apex dc.
    https://www.videotutorial.ro/?p=393

  9. IIS va anunt cu stupoare ca daca il instalatii faceti o mare prostie.dc ? iti face o gaura in 1. firewall 2.in windows si 98 % esti tinta usoara sa ramai fara pc 😉 3.anumite programe din windows o iau razna 😉

    • kp: IIS va anunt cu stupoare ca daca il instalatii faceti o mare prostie.dc ? iti face o gaura in 1. firewall 2.in windows si 98 % esti tinta usoara sa ramai fara pc 3.anumite programe din windows o iau razna   

      1. orice server face o “gaura” in firewall . 2. nu stiu ce inseamna “ramai fara pc” dar nu a spus nimeni ca este cel mai sigur server web. 3.intotdeauna anumite programe din windows o iau razna …este un fel de lege microsoft.

  10. Corect,nuci noi nu am recomandat IIS (internet information services) sare este un server http integrat in windows xp sau mai precis pe cd-ul de instalare.
    Multumim frumos pentru comentariu si pentru sfat.

  11. Daca ar fi vorba de securitate ar trebuii sa atentionam lumea si cu privire la: internet explorer,media player,msn messenger,outlook express si “super eficientul” windows firewall care nu sunt tocmai niste aplicatii sigure si confidentiale,dar promitem ca o sa atacam subiectul securitati si al confidentialitatii datelor cu o serie de tutoriale.

  12. man nu erea vb ca recomandati am dat si eu un sfat 🙂 imi plac tutoriale voastre ca dau linku la cine vrea sa il ajut k mi-e lene sa le explic 😉 😀

  13. Ok am inteles.
    Dar tie ce server iti place (din curiozitate) ?

  14. https 😛

  15. imi plac mai multe tipuri de servere 🙂

  16. As fi vrut sa fac un sondaj intre sa vad ce prefera lumea in materie de server http.
    Acum se ridica tare lighttpd si as vrea sa stiu daca l-a folosit cineva pentru o perioada mai indelungata si daca l-a folosit care sunt plusurile si minusurile in comparatie cu apache.

  17. mmmmm din cate am auzit eu lighttpd-u e bunicel si de folosit l-a folosit un prieten de al meu si o sa-i cer parerea da parerea mea e ca apache e 100% mai bun

  18. Ok , am instalat wamp-ul , am creat pagina , vreau ca prietenii sa vada lucrarea.Dar nu vreau sa le dau o adresa formata din cifre ci vreau sa le dau o adresa cu numele site-ului abia creat. Cum procedez ?

  19. Sorry , am gasit si tutorialul despre intrebarea de mai sus .Daca ai postat si tutorialul pentru cei cu ip-uri dinamice da-mi un link te rog !

  20. @Alberto: Daca scriai sus in dreapta la search DynDNS gaseai si tutorialul cu ip dinamic!!! Va rugam folositi motorul de cautare de pe site sau filtrele cu albastru din dreapta paginii care au un + in fata clic pe plus ca sa desfaceti categoria respectiva si cautati ce doriti,avem si alte treburi de facut,nu sa stam sa cautam in locul vostru! Plus ca la tutorialul cu ip static aveai imediat dupa ce se termina tutorialul si alte tutoriale recomandate in care era si cel cu ip dinamic da doamne fereste sa va obositi ochii sa citi ce scrie pe site!!! Iata aici tutorialul pt cel cu ip dinamic https://www.videotutorial.ro/?p=729

  21. @Alberto: Sau puteai sa dai frumos sus de tot la Playlist si aveai frumos toate tutorialele disponibile de pe acest site,gaseai foarte usor,da pt voi e “grele sa scriti” ceva la tastatura,daca na-ti avea mause a-ti muri cu compul in fata,habar nu aveti sa folositi tastatura!

  22. @Alberto:
    Nu fi lenes,cauta si tu pe site ca sunt o gramada de tutoriale pe tema asta.
    Noi facem tutoriale video, dar nu putem sa vi le si aducem pe tava, folositi motorul de cautare de pe site-ul nostru, pentru ce l-am mai pus acolo ?
    Cauta si tu ” ip dimamic, domeniu , domeniu pentru ip dinamic ” , da-ti si tu seama daca toata lumea ar cere link-uri unde a-m ajunge ?
    La aproape 3000 de vizitatori unici pe zi nu putem sa servim link-uri la vizitatorii care nu au chef sa caute.
    Fara suparare dar fa si tu un mic efort !
    Daca noi pierdem citeva ore pentru realizarea, editarea si optimizarea de tutoriale video cred ca poti si tu sa pierzi citeva secunde sa folosesti motorul de cautare.
    Aici nu suntem pe mess cu “da-mi link-ul” aici suntem pe videotutorial.ro unde nu avem la dispozitie timp nelimitat.
    Vezi ca am postat un tutorial ieri cu achizitionarea unui domeniu, iar daca vrei ceva free avem niste tutoriale cu oferta celor de la dyndns pentru IP static si pentru IP dinamic.
    Baga in motorul de cautare “Dyndns” si vei gasii.
    La cit am scris aici imi era mai usor sa-ti dau un link dar nu vreau nici de-al dracu sa fac eu toata munca si tu sa te uiti doar.
    Pune osul la treaba ca nu trebuie sa faci mare inginerie !

  23. @Cristi, imi asum criticile.Ai dreptate , dar nu stiu de unde atata ura in raspunsul domnului Adrian .Dupa cum face referire la vorbele de cocalar “e grele sa scriti” se pare ca in opinia lui cine-i mai nepregatit sau putin puturos intra direct in categoria “cocalar” sau “pitipoanca”.Am urmarit mai multe tutoriale , am luat aminte de recomandari si in consecinta asa voi proceda.

  24. @Alberto: nu am spus nimic de cocalar si pitipoance dar sa stii ca asta e trasatura lor,sa stea si sa le cada,te-ai bagat singur in acea categorie,nu e vorba de ura e vorba ca mi-e ciuda ca sunteti lenesi,trantori…nici nu stiu cum sa va numesc,din moment ce ai ajuns pe site nu cred ca e vorba de nepricepere,sau ca nu stii sa cauti! ci mai degraba de lene!!! Mi-e ciuda ca niste oameni muncesc pt voi,aveti totul aici dar pt voi niciodata nimic nu e deajuns daca nu vi se vaga in buzunar! voi vreti totul pe tava,la nas,sub nas…pt ce ai tastatura? nu ca sa o folosesti? ce ai face daca ti sar strica mauseul si nu ai bani sa-ti cumperi unul momentan? nu mai folosesti pc-ul? Invatati sa folositi tastatura,e mai puternica si are mai multe functii decat un mause.In loc ca adminu sa faca tutoriale tre sa stea sa va dea voua linkuri ca voua va e lene? Cat de corect ti se pare? Fa-ti si tu un site cu mii de filtre facute tocmai pt a ajuta cautarea si zilnic sa intre de astia de-al de tine sa te intrebe auzi unde e articolu X,Y…desi scrie mare buton de Search,filtre si alte minunatii?

  25. sunteti adevarati profesionisti.sa aveti sanatate si multe tutoriale ca sunt ffff bune.multumesc pt tot

  26. in phpmyadmin primesc urmatoarele mesaje:

    Configurarea conține setările de bază (utilizator root fără parolă). Serverul MySQL poate fi astfel vulnerabil. Reparați neapărat această greșeală.
    Versiunea librăriei PHP MySQL 5.0.51a pe care o dețineți diferă față de versiunea 5.1.30 a serverului dumneavoastră MySQL. Această diferență poate cauza comportamente imprevizibile.

    ce sa fac?

  27. dar Unde e episodul 2

  28. @sebix: esti orb? sub tutorial ai scris ingrosat cu negru “Articole Similare” si sub acel scris negru ai scris cu albastru Titlurile altor tutoriale…clic pe primul “Instalare si setare xampp ce contine server apache php mysql si server ftp – tutorial video” si o sa te “arunce” la tutorialu respectiv…sau folosesti searchul din dreapta sus scrii server http si o sa gasesti tot ce tine legat de el…sau folosesti filtrele din dreapta paginii cele cu albastru…dai clic pe plusul din fata categoriei “web” sau “www” si vei gasi tutorialul…vai ce dificil e domle sa cauti pe acest site…cum ai ajuns aici?

  29. Cristi fa un tutorial dedicat acestui subiect..”CUM SA CAUTI PE SITEUL VIDEOTUTORIAL.RO” ca oamenii “e batuti in cap si nu stie sa citeste!!”

  30. am si eu o rugaminte la voi cum imi pun si eu radioul meu pe site-ul meu personal facut cu ajutorul vostru[apache]un site pentru incepatorii.Va rog mult de tot ca stiu ca stiti foarte multe.Sunteti cei mai tarii tinetio tot asa

  31. si merge facut si forum daca folosesc wamp si nu xampp?

  32. Am si eu o intrebare cum nu cunosc pe nimeni cu cunostintze de informatica mai amanuntzite ,ma intereseaz daca sti binentzeles pe un server apache am un web si am facut un subdominiu A apoi am instalat un script (alta pagina )web dar in momentul cand dau pe subdominiu A imi apare pagina principala a dominiului B principal .
    deci ce ma intereseaza pe mine este de unde pot sa schimp adresa sau sa directzionez webu A din subdominio la adresa de subdominio A .cand pui adresa in browser sa ti apara subdominioa nu webu B principal.

    NU atiu daca ai intzeles dar m-am straduit sa explic cu intzeles ,
    in concluzie intrebarea este cine este respunzator de adresa unui web (ce folder sau din script sau panell de control )

    ms

  33. ESti cel mai tare Cristi. Imi plac mult chestiile astea cu netul,dar poti sa faci si un tutorial despre programare?

  34. buna treaba,daca merge tot asa nu mai intru pe youtube,
    direct aici caut prima data,”sanatosi sa fim ca de restu ne ocupam noi”
    :))

  35. Nu prea functioneaza chestia cu fullscreen.

  36. si daca am ip dynamik ce fac merge?

  37. @Mihay: Iti faci cont pe DynDNS avem tutorial despre el,scrie sus la Search in dreapta : DynDNS da ebter si o sa gasesti tutorialul!!! Avem tutorial cu DynDNS pt ip dinamic cat si pt ip static!

  38. Hlusneac Elena a zis

    Buna ziua!Am parcurs tutorialul dvs cu mare atentie, de mai multe ori. Totul decurge foarte bine pana la click pe locahost, cand primesc mesajul “The page cannot be found”. Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru ca nu stiu cum sa momentul!
    Va multumesc pentru ca existati si va doresc toate cele bune!

  39. Hlusneac Elena a zis

    Buna ziua! Sunt foarte fericita sa va aduc la cunostinta faptul ca am reusit sa instalez “wamp server” parcurgand pas cu pas instructiunile din tutorialul dumneavoastra, dar numai dupa ce m-am deconectat de pe messenger si skype! Va multumesc! Felicitari pentru aceste tutoriale deosebit de utile pentru cei interesati! Cu toata stima!

  40. Hi 😀 poate ca nui o sectziune buna pt programare PHP darrr:D vreau sami zici daca vrei sa fi un bun programator in PHP ce trebuie sa stii? invetzi codurile alea si gata? sau tre sa stii doar sa le aplici?:D Am auzit de librarii de coduri si ca le poti lua de acolo daca nu le stii sau daca vrei sa lucrezi mai rpd, u ce zici trebuie invatzate acele variabile, functii si alte coduri? asa si ce spui despre frameworkuri? te ajuta la ceva? 😀 ms ms

  41. salut!..am facut tot pas cu pas si cand dau “http://localhost/” imi zice ca pagina nu ezista dc orea ?

  42. Foarte bune tutorialele despre apache, despre cum se face o adresa web, cum se face un server, cum se face un website, database, msql, php, phpmyadmin, server ftp, server http, server web.
    Toti cei care vreti sa invatati despre toate acestea, gasiti aici pe site, tot ceea ce trebuie sa faceti asa cum spun si administratorii sitelui este sa cautati, sa folositi acel motor de cautare si veti gasi tot ce va intereseaza.

    Tineti-o tot asa !
    S’auzim numai de bine !
    gpa

  43. Ma uit in fiecare zii la tutorialele voastre,parca as face a doua facultate adica de informatica.Multumesc voua pentru ajutorul pe care ii dati.
    Dar totusi am o broblema pe care nu stiu sa rezolv.Am ca antivirus Kasperski care a blocat Mysql, daca puteti sa-mi ajutai in privinta aceasta ,ca sa deblochez?

  44. levi: Ma uit in fiecare zii la tutorialele voastre,parca as face a doua facultate adica de informatica.Multumesc voua pentru ajutorul pe care ii dati. Dar totusi am o broblema pe care nu stiu sa rezolv.Am ca antivirus Kasperski care a blocat Mysql, daca puteti sa-mi ajutai in privinta aceasta ,ca sa deblochez?

    De ce va bagati antivirusi pe care nu stiti sa-i folositi? Vezi ca noi avem tutorial la kaspersky, scrie sus in casuta “cauta pe videotutorial.ro…” Kaspersky da enter si vei gasi tutorialul! Trebuie adaugat ca exceptie! Nu va mai puneti softuri sau suite de securitate pe care nu stiti sa le configurati! Degeaba ai cel mai tare antivirus daca nu stii ce sa faci cu el,cum sa umbli cu el si cum sa-l setezi!

  45. cristi
    eu am o problema:(
    Eroare

    MySQL zice: Documentație
    #1045 – Access denied for user ‘root’@’localhost’ (using password: NO)
    phpMyAdmin a încercat să se conecteze la serverul MySQL, dar acesta a respins conexiunea. Ar trebui verificat dacă datele din config.inc.php sînt corecte.
    asta ce ma fac?:((

  46. salut cristi..ma numesc remus…am instalat wampserver si un un program de facut situri care se cheama web page maker.Am creat tot situl si cand ii dau sa publice in wamp server nu imi apare pagina aia alba cu tot ce am pus eu in “WWW.cum” fac sa imi apara direct pagina home al sitului?

  47. salut….as vrea sa stiu cum sa fac sa nu se mai vada pagina aia alba cu scris negru de fiecare data cad deschid localfostul…as vrea sa intre direct in site

  48. eu am o problema am facut ca si in tutorial dar nu merge pe ip ,daca scriu local host merge bine dar daca pun ip nu merge ,am ip dinamic si router este vreo problema?

  49. Mi-am cumparat un domeniu si gazduire. Am copiat Joomla in public_html, dar nu stiu cum sa instalez. Pe calculator reusesc configurarea joomla cu WampServer. Ce trebuie sa fac? Sa-mi pot face site-ul sa functioneze

  50. Va salut pe toti!Ma bucur ca am dat de voi ,sunteti cu adevarat buni si la propriu si la figurat.Va felicit si va urez bafta in continuare!!!

  51. Sal .Poti sa reactualizezi si u tutorialele . Sa faci si tu unu ptr , sau mai multe pentru versiunile mai noi

  52. Salut,

    va felicit pentru initiativa voastra de a pune tutoriale in romana. ma bucur ca existati.
    mult succes….

  53. Salutare!
    Am si eu o nevoie de ajutorul vostru! Am un server sun fire v210 si nu stiu cum se instaleaza windowsul pe el. puteti sa imi oferiti mai multe detalii despre cum as putea sa-l pun in functiune? va multumesc.

  54. cohn adrian a zis

    bravo sinteti buni dar , va rog sa puneti si poze sa va cunoasca lumea ,nu numai vocea . Cristii ??? ,Adyy???

    • AdrianGudus a zis

      cohn adrian:
      bravo sinteti buni dar , va rog sa puneti si poze sa va cunoasca lumea ,nu numai vocea . Cristii ??? ,Adyy???

      Poze cu noi gasesti pe pagina oficiala Videotutorial de pe Google Plus Pages 😉

      • iulian1976 a zis

        Salut imi cer scuze ca postez aici poate nu trebuia aici dar nu mai am rabdare sa caut un de trebuie.

        In primul rand vreau sa va zic ca sunteti cei mai tari fratilor bv si cine zice ca nu stiti sa vorbiti engleza sa se duca sa vorbeasca ei engleza unde vor ca, cu aia ramane si noi cu ce ne invatati voi .asaa…cu putina engleza care o stim.

        Ce problema am?

        Am instalat wamp tot setari etc..merge de la mine din pc sa prornes situl si cu comanda local host si cu http://ip dar cand dau la altcineva sa intre nu poate sa acceseze situl.

        Netul il am cam slabut deocamdata is pe wireless dar o sa imi trag de la rds curand.Situl deocamdata e mic are doar 3 pagini si alea foarte goale vreaus a il fac cu filme online si de descarcare si la-m creat cu Web Builder 8.
        V a rog frumos sa imi spuneti si mie daca se poate ce s afac sau cristi si ceilalti admini daca se poate sa faceti un tutorila cu problema asta ca foarte multi intampinam problema asta .

        Mersi mult si respect pentru toata lumea si toti adminii bv faceti o treaba nemaipomenita …mai rar oameni ca voi

  55. am instalat dar nu vreau sa fie cu localhost, dar vreau cu “www.xxxxx.org” cum sa fac asta?

  56. salu as dori si eu un numar de telefon pt contact am nevoie de ceva informatii in particular daca se poate

  57. salut as dori si eu un numar de contact pentru ceva informatii in particular

  58. cum sterg wamp serverul din calculator ca numi da voie?

Speak Your Mind

*