Recuperarea datelor in cazul in care windows-ul nu mai functioneaza cu ajutorul lui Puppy Linux – tutorial video

Salut prieteni, sunt Dan si in acest tutorial video vom vedea cum se pot recupera datele de pe partitia C: , atunci cand sistemul de operare nu mai vrea sa porneasca din diferite motive.

In cazul in care, din orice motiv, Windows (XP, Vista,  nu conteaza) nu mai vrea sa porneasca si aveti fisiere de recuperat, aveti mai multe optiuni:

– System Repair dupa CD-ul de Windows(ineficienta daca problemele au fost cauzate de virusi)

– Montarea hardului in alt calculator (ineficienta, daca este calculatorul sigilat sau nu aveti cunostintele necesare)

– Reinstalare Windowsului pe o alta partitie (ineficienta daca problemele au fost cauzate de virusi, plus ca pot aparea probleme gen “access denied”)

– Recuperare fisiere folosind Linux Live CD, metoda pe care o voi exemplifica in acest tutorial video .

Recuperarea se poate face (aproape cu orice) Linux Live CD, adica un sistem de operare Linux ce booteaza (porneste) direct de pe CD (live cd). Recuperarea este posibila numai in cazul in care nu ati criptat/protejat in vreun fel datele (cu optiunea din Windows sau cu speciale de criptare). In acest caz, recuperarea nu este posibil prin metoda prezentata in tutorial, ci prin metode specifice situatiei respective (programe folosite la criptare etc.).

Aveti nevoie de Puppy Linux. Acesta recunoaste automat hard/unitate optica SATA/stick-uri USB si are o interfata grafica usor de folosit.

Va doresc vizionare placuta .

CINE DORESTE SA URMAREASCA ACEST TUTORIAL IN MOD STANDARD DEFINITION POATE SA-L VIZIONEZE IN PLAYLIST

Dan Constantin
tutorialegimp.blogspot.com

 

 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Foarte tare si mult mai placut ochiului ca WindowsLiveCd.Era pacat sa nu se fi facut un asemenea videotutorial!Multzumim.

  2. blackarow a zis

    Foarte tare, bravo Dane, scurt si la obiect.
    FELICITARI!!!!

  3. MARCEL CIAUSU a zis

    foarte bun si deosebit de interesant.
    Mar interesa citeva informatii despre Nero deoarece citeodata nu-mi iese cum vreau si ma enerveaza . multumesc.

  4. Vinturis George a zis

    Felicitarii Dane!!!

  5. ms sunteti buni 😉 bafta in continuare , dar as vrea sa faceti tutoriale cat mai interesante :d daca …doriti

  6. FELICITARI ! Sunteti cei mai buni !!!!!!!! multumim ca existati. Numai ca nu pot sa downloadez oare de ce ?

  7. Va rog frumos sa ma ajutati ! Am descarcat puppy linux exact de la adresa din tutorial, are 100MB,dar in loc de imagine este o arhiva 🙁 ce trebuie sa fac? am incercat sa dezarhivez dar tot nu apare nicio imagine…

  8. @Raduc: Eu te sfatuiesc sa nu incerci sa descarci pentru ca vei fi banat, la fel ca cei 842 de fosti vizitatori care-mi dau mail-uri cu scuzele lor, nu am ce sa fac daca nu ne-au respectat munca.
    Daca descarci vei fi banat.

  9. @Raduc: Nu ai dat clic une trebuie sau tu deschizi iso cu winraru si de aceea arata asa
    Ardeo pe disc

  10. Cristi nu cred ca ai inteles ce vrei sa zic…

  11. *ce vreau sa zic…

    adica am descarcat linuxul de la adresa indicata in tutorial dar e o arhiva…nu gasesc imaginea iso ce fac???

  12. cum adica ?de ce sa fie banat ? atunci de ce mai stam sa va urmarim? nu inteleg nimic??????????????????????
    fii mai explicit te rog

  13. @Raduc:Acel fisier descarcat reprezinta imaginea iso a live cd-ului Puppy Linux.Nu reprezinta o arhiva.Probabil ca folosesti WinRAR, iar acesta ataseaza fisierelor iso iconul specific fisierelor arhivate.Inscriptioneaza imaginea iso descarcata pe un cd/dvd gol.

  14. ok Dan ms de ajutor…ai dreptate,folosesc winrar si imaginea iso downloadata arata ca un fisier arhivat

  15. @Raduc:@robert: Cred ca am inteles eu gresit, am inteles ca vrei sa descarci tutoriale.
    Imi cer scuze pentru neintelegere.
    Am avut si avem in continuare probleme cu vizitatori care doresc sa descarce tutoriale video de pe acest site.
    Cum de vorba buna acestia nu inteleg, singura solutie ramine banarea acestor vizitatori.
    Cu cei care isi vad de treaba nu avem nimic, ba din contra pentru ei usa acestui website va fi intotdeauna deschisa.
    Administrarea unui website este o munca frumoasa, dar citeodata devine cea mai dificila si stresanta activitate, trebuie sa oferi destule resurse celor bine intentionati si sa le iei “jucaria” celorlalti, ca altfel iti da cu ea in cap (exact cum fac copii).

  16. ok asa da

  17. Super! Multumim frumos! Acest sistem de operare, poate fi instalat definitiv in calculator? Si se pot instala pa el, toate programele gratuite pe care le-ti prezentat? Multumesc!

  18. Salut, sunt incantat de tutorialele dumneavoastra, va rog daca se poate sa postati mai multe tutoriale legate de Linux si nu ma refer numai la diferite distributii ci si la programe care ruleaza pe aceste sisteme de operare.
    Va multumesc si succes pe viitor
    Pitu

  19. Dar de ce cristi nu a mai facut niciun videotutorial?

  20. e foarte bun programul bravo !!!
    sunt multe tutoriale luate si puse pe alt site, nu vreau sa fac reclama la acesta site dar mi sa parut corect sa stiti

  21. Ati mentionat la un moment dat faptul ca fisierele pot fi salvate direct pe cd sau dvd. Insa daca am un singur dvd writer, iar el este ocupat cu rularea lui puppy linux …atunci cum se poate rezolva? Exista cumva optiunea ca atunci cand bootez, sa copiez fisierele in memoria Ram si de acolo sa rulez puppy linux astfel incat Dvd-writerul sa nu fie ocupat? Sau se poate crea un stick bootabil?

    • axelluny a zis

      vali: Ati mentionat la un moment dat faptul ca fisierele pot fi salvate direct pe cd sau dvd. Insa daca am un singur dvd writer, iar el este ocupat cu rularea lui puppy linux …atunci cum se poate rezolva? Exista cumva optiunea ca atunci cand bootez, sa copiez fisierele in memoria Ram si de acolo sa rulez puppy linux astfel incat Dvd-writerul sa nu fie ocupat? Sau se poate crea un stick bootabil?  

      Uite cum procedezi….Mai intai as vrea sa lamurim ce inseamna recuperarea datelor….in cazul de fata inseamna sa ai acces la ele adica sa le poti vedea,presupunandu-se ca cu ajutorul windowsului nu o mai poti face.Deci..te duci in “menu” deschizi acel program de inscriptionare,o sa ai posibilitatea sa adaugi fisiere in el pe care doresti sa le salvezi.In acest timp cd -ul de pumppy este in dvdrw tau.El se invarte….pana la urma se opreste deoarece incarca anumite procese.Tu il lasi pana in momentul cand ai dori sa dai burn,astepti sa se opreasca si introduci pe cel gol si apoi dai burn.Inainte de asta banuiesc ca o sa alegi si tu viteza modul de inscriptionare udf (de preferat ptr fisiere).Asta e….Ideea ete sa astepti sa-si incarce el in memoria virtuala procesele care le soliciti tu prin accesarea unei aplicatii si apoi poti beeficia de serviciile respective.Nu stiu daca utilizezi ACRONIS CU BOOTARE DE PE CD.Este acelasi principiu.Dupa ce incarca el tot se opreste si poti chiar introduce un alt cd sau dvd cu imaginea de bakup imprimata pe el si poti astfel restaura sistemul dupa backupul obtinut cu Acronis.

  22. felicitari sunteti cei mai tari

  23. Salut revin cu o intrbare . Nu am putut sa inscriptionez nici un cd de ce oare ? Merge doar salvat in alta partitie .

  24. @COSTEL:1.Orice live cd Linux poate fi instalat pe hard-disk.Puppy Linux este o distributie minimala.Cei interesati sa instaleze o distibutie Linux le recomand sa instaleze:Ubuntu,Fedora,openSUSE,Mint, Debian,PCLinuxOS,etc.Instalarea se face in principiu astfel-o partitie sau intreg hard-disku-ul trebuie impartit astfel:1.partitia de tip swap avand dimensiunea dublul memoriei RAM;2.una sau mai multe partitii de tip ext3 sau ext4.ATENTIE:instalarea unei distributii Linux poate duce la pierderea informatiilor de pe partitiile pe care aveti windowsul in situatia in care nu aveti experienta necesara.Recomand utilizarea unei distibutii Linux doar acelor utilizatori dispusi sa invete un nou sistem de operare,care nu sunt interesati de jocuri(pot fi rulate si jocuri pe Linux),nu sunt dependenti de programe care ruleaza doar pe Windows.
    2.Pentru orice program de pe sistemul de operare Windows exista un program corespondent in lumea Linux.Anumite programe au versiuni care pot rula si pe Windows si pe Linux cum ar fi :Firefox,Gimp,OpenOffice,Pidgin,Thunderbird,etc.Anumite programe de Windows pot fi rulate si pe Linux folosind emulatorul Wine(http://appdb.winehq.org/-aici este o lista cu programele de Windows care pot fi rulate pe Linux folosind Wine)

    • axelluny a zis

      Dan: @COSTEL:1.Orice live cd Linux poate fi instalat pe hard-disk.Puppy Linux este o distributie minimala.Cei interesati sa instaleze o distibutie Linux le recomand sa instaleze:Ubuntu,Fedora,openSUSE,Mint, Debian,PCLinuxOS,etc.Instalarea se face in principiu astfel-o partitie sau intreg hard-disku-ul trebuie impartit astfel:1.partitia de tip swap avand dimensiunea dublul memoriei RAM;2.una sau mai multe partitii de tip ext3 sau ext4.ATENTIE:instalarea unei distributii Linux poate duce la pierderea informatiilor de pe partitiile pe care aveti windowsul in situatia in care nu aveti experienta necesara.Recomand utilizarea unei distibutii Linux doar acelor utilizatori dispusi sa invete un nou sistem de operare,care nu sunt interesati de jocuri(pot fi rulate si jocuri pe Linux),nu sunt dependenti de programe care ruleaza doar pe Windows.
      2.Pentru orice program de pe sistemul de operare Windows exista un program corespondent in lumea Linux.Anumite programe au versiuni care pot rula si pe Windows si pe Linux cum ar fi :Firefox,Gimp,OpenOffice,Pidgin,Thunderbird,etc.Anumite programe de Windows pot fi rulate si pe Linux folosind emulatorul Wine(http://appdb.winehq.org/-aici este o lista cu programele de Windows care pot fi rulate pe Linux folosind Wine)  

      Imi pare rau dar informatiile oferite de tine reprezinta ideea ta despre cum se procedeaza cu linuxul.Decat atata matz de informatie mai bine puneai un link spre forumul ubuntu sau spre alte saituri de specialitate.

  25. raduc dacavrei a faci acel linux bootbil,trebuie sa iei tot cfe ie acolo din acea arhiva folosesti cdburner xp sifaci o imagine iso ie un tutorial despre acel program aici,apoi downloadezi poweriso cd dvd si il arzi pe un cd,asa se face dntrun sisitem de operare nebootbail bootabil,cei asa mare greutate,scie cdburnerxp pe gooogle il donloadezi,apoi power iso cd dvd si il arzi linuxu pe un cd si il bootezi la tine in pc nu cred ca e greu,lucruride adormit copii!

    • Paul: raduc dacavrei a faci acel linux bootbil,trebuie sa iei tot cfe ie acolo din acea arhiva folosesti cdburner xp sifaci o imagine iso ie un tutorial despre acel program aici,apoi downloadezi poweriso cd dvd si il arzi pe un cd,asa se face dntrun sisitem de operare nebootbail bootabil,cei asa mare greutate,scie cdburnerxp pe gooogle il donloadezi,apoi power iso cd dvd si il arzi linuxu pe un cd si il bootezi la tine in pc nu cred ca e greu,lucruride adormit copii!  

      Dupa cum scrii sunt absolut sigur ca nu ai facut-o niciodata dar le spui altora ca sunt lucruri de adormit copiii.Nu e deloc asa de simplu te asigur.In mare parte distributiile de linux vin intr-o arhiva ISO.Daca unii sunt atat de …avari si in momentul cand instaleaza winrar bifeaza optiunea ca winrar sa asocieze toate tipurile de fisiere prezentate acolo printre care si formatul ISO,si nu lasa asa cum este el presetat. Se intalnesc cu situatia …sa creada ca aia este o arhivaRAR cand de fapt este ISO si se apuca sa extraga continutul si eventual sa faca ce spui tu.Sunt distributii linux care vin in foldere si au un mod aparte de instalare.Ce poate face?….pai sa dea pe acea “arhiva”iso(de fapt)clik dreapta,open with….ultima optiune din fereastra,adica alege program implicit,….cauta(Browse)…si selectezi programul de inscriptionat(pe care-l gasesti in Program Files),si atunci o sa se schimbe pictograma intr-un disc(mai familial ptr al asocia cu ISO).Pa…si succces!

  26. eu zic sa mai lucarti baieti la interfata siteului,azi am incercat de 5 ori sa scriu si na mer,acel serch imi apare jos si sfolosesc mozilla 3.5 de ce ?imi faceasa pe siteul vostru?

  27. @vali:Intotdeauna cand se booteaza de pe un live cd Linux , procesele necesare rularii sistemului de operare se incarca in memoria RAM. Astfel,se pot recupera fisierele chiar daca avem o singura unitate Cd/Dvd-writer.Important este ca unitatea optica sa nu fie mount-ata deoarece atunci cand dorim sa scoatem live cd-ul cu Puppy Linux si sa introducem un cd/dvd gol ,nu vom reusi acest lucru.

  28. @vali:Se poate realiza si un stick bootabil.https://www.videotutorial.ro/?p=229

  29. adrian sau cristi datimi si mie un sfat de unde sami iau o placa video dar de 512,am e geforce fx 5500 si ma enerveaza merge naspa in jocuri,unde as putea sa gasesc?dar sa fie pana in 3milioane si sa fie nvdia geforce gtx cam asa,sar putea sami aratati?

  30. @Paul: Incearca si tu la magazinele online, nu vreau sa dau nume pentru ca nu conteaza de la ce magazin cumperi, ia si tu de unde este mai ieftin, oricum toti au aceleasi produse, de la aceeasi distribuitori.
    Nu inteleg de ce vrei neaparat Nvidia, ATI-AMD au preturi foarte bune si performanta peste ce te-ai astepta de la segmentul acela de pret.
    Eu am avut un 9800GTX de la BFG overclock-ata de mine foarte mult, am fost multumit de ea, pe aceasta dadusem 1100 RON si faceam 15000 in 3DMark06, dupa asta mi-am luat un ATI Radeon 4830 HD de la HIS, pe aceasta am platit vreo 400 RON, punctajul in 3DMark06 este de 12000 si vreau sa spun ca ruleaza fluent Crisys si NFS Undercover, rezultatele acestea sint influentate si un procesor Intel Core2Duo E8200 si 2 Giga Memorie.
    Aceasta placa de la ATI-AMD costa acum vreo 300 RON.
    La ora actuala Nvidia nu are un raport bun PRET/PERFORMANTA.
    De ce vreti toti Nvidia, nu pot sa inteleg ?
    Poate suna mai bune Nvidia decit ATI .

  31. Salut,am si io o intrebare legata de hotspoturile gratuite,stiu ca de regula poti avea o conexiune de acest tip de pe un laptop compatibil sai un PDA,intrebarea mea ar fi de pe un calculator credeti ca dak mi-as procura un adaptor wireless,ar merge si de pe pisiu sa ma conectez

  32. carmelo21 a zis

    Am inteles tutorialul …pana la gasirea datelor pe hardul dorit.
    Mai departe………..ce trebuie sa fac , sa pot salva acele date ?
    Instalez un hard extern ? ,copii in alta partitie datele si pun Windousul din nou in C ? , pot copia pe un stick aceste date ?
    Multumim tuturor……….

  33. @carmelo21: Si daca noi ti-am spune …sau mai bine zis ti-am raspunde la toate intrebarile de mai sus “NU” tu ce faci??? nu te mai apuci de recuperat? fratilor,nu sare pc-ul in aeeeeeeer!!! miscati de mause,faceti teste,nu mai cereti acordu la fiecare click,asta inseamna noobism,imi cer mii de scuze daca a sunat prea dur acest cuvant da asta e adevarul…puneti intrebari la fiecare click pe care-l dati…la ce aveti pc-ul ala asa de bibelou??? Nu aveti c sa stricati la nivel hardware(adik sa stricati vre-o componenta) decat la nivel software si daca asta se va intampla…asta e …nu-i nimic,reinstalezi softu si repeti operatiunea…Folositi pc-ul ca de aia il aveti,asa se invata IT,incercand tu,convingandu-te tu de ceva,nu din povesti!!! Practica e mama invataturii,lasati delasarea asta si pune-ti mana pe mause si tastatura si datii biceeeeeee

  34. @carmelo21:Dupa ce ai gasit datele ai mai multe varinte:copiezi datele pe un stick usb,pe un cd/dvd, pe o alta partitie(nerecomandat daca problemele au fost cauzate de virusi).

  35. Nu doream sa mai intervin.Vad ca mojicia acestui Adrian continua…arunca cu vorbe fara noima…o amstecatura de fraze fara sens…or fi si bautura sau drogurile de vine…dar nu dau cu parul…cititi si va minunati!Asta este mostra de exprimare ce apartine lui Adrian… “Nu aveti c sa stricati la nivel hardware(adik sa stricati vre-o componenta) decat la nivel software si daca asta se va intampla…asta e …nu-i nimic,reinstalezi softu si repeti operatiunea…Folositi pc-ul ca de aia il aveti,asa se invata IT,incercand tu,convingandu-te tu de ceva,nu din povesti!!! Practica e mama invataturii,lasati delasarea asta si pune-ti mana pe mause si tastatura si datii biceeeeeee”. Chiar ne crezi prosti pe toti? .Cristi & Co.Te-am rugat cu cateva videotutoriale in urma sa schimbi pe cat se poate configuratia modului de prezentare a videotutorialelor si sa selectezi pe cat se poate pe cei care intra in acest tip de chat (vezi Adrian).Am mai spus-o si o sa mai spun… ma doare sufletul pentru ceea ce faceti voi.Daca nu o sa ma intelegeti ve-ti avea de pierdut(logic audienta sau mai bine-zis vizionare).Nu este tarziu sa faceti “curatenie”.

  36. @fanibu: Mam adresat exclusiv celor de tipul lui carmelo21 ba am pus si nick-ul lui la inceput,nu mam adresat tie,te simti cu musca pe caciula de te ataci asa??? Esti cu gura mare si eu zic sa o lasi mai mica,si sa nu mai cauti nod in papura!! La scoala unde e o institutie,daca nu inveti esti batut sau injurat chiar,ori dat afara din clasa,si cine nu invata lectia are nota 2,sau e dat afara de la curs daca nu se doreste acumularea de cunostinte,Te agiti ca un peste intr-un pahar cu apa mai Fanibu!!!

  37. Mersi Crisi pt sfat si mie imi merg jocurile care leai spus in acel coment,dar faza e in asa fel ca:daca te joci fifa 09 sau gta IV cal of dutty,prototip ai fps cam 5 cu placa care o am ieu,dar ai mare dreptate nici eu de ce toata lumea are aproape nvdia,ati ieste de mii de ori mai buna am vazut 2 placi pe youtube de cateun giga fiecare nvdia si ati iar scorul a iesit cu 15 fps mai mult ca nvdia,iar sisitemele iera aceleas ,amd dualcore,ram ,2GB si ambele placi erau pe rozolite 2048 pa 1600,ieu mai am leptop cu un ati readon sper sa nu gresesc prnuntia,128 mb,si imimerge in unele jocuri de exemplu sanadreas mai bine de cacat pe placa de pcul meu si ie 256 mb,asa cred si eu ca ati ieste mai buna ca nvdia si cu foarte mult mai ieftiba pt performantele care le da,deasta team intrebat eu mam angajat acum la ultra pro computer si puteam sa aleg de acolo nu eram sigur ce sa iau,am vazut niste preturi cam 3 mil nvdia 512mb.iar ati 512 iera 1mil900,ms mult pentru sfat te astept cu nerbdare cu alte tutoriale tu le zici cel mai binesper sa faci unu cat mai repede la revedere cristi si ms mult pt sfat!

  38. @Adrian: Esti cam sensibil si daca-ti fac rau comentariile mele stii ce ai de facut…evitale,Nu e o institutie,e un site unde oamenii se exprima liber evident cu o limita…insa eu personal nu vad in randurile de mai sus(in comentariu meu) decat niste indrumari.ar fi bine sa te doara si de altele de pe siteul asta si nu numai de mine si de comentariile mele!!! Mai bine ai pune mana si ai ajuta prin comentarii cu sfaturi,si nu te mai da ranit!! Se putea sa nu intervii tu iar sa murdaresti si tutorialu asta?? Te rog frumos sa te abtii si repet,te agiti ca un peste intr-un pahar inutil!!

  39. dan a, luat imaginea iso,am arso pe un cd cu power iso cd dvd,cand dau restart si bootez,se blocheaza nu pot sa mai fac nimik dc,stiu sa fac dc dvd-uri bootbaile,se blocheaza pc dupa ce booteaza mai putea ajuta,am luat acel soft care lai facut in acest videotutorial,lam testat pe un hard mai vechi care vroiam sa mai iau ceva date de pe el,se blocheaza acest linux cand booteaza,cd nui deloc zgariat,astai tot totule perfect pana cand booteaza,te rog ai putea sa ma ajuti nu merge!!!!salbooteze,[si scuze de ortografia de la comentariu de mai] sus!

  40. @Paul:Verifica intai daca sistemul tau booteaza de pe acel dvd.Daca nu booteaza ,iti recomand sa mai urmaresti inca o data tutorialul si sa inscriptionezi cd/dvd-ul folosind CDBurnerXP. Cd/dvd-ul folosit trebuie sa fie gol.Cei care utilizeaza Nero trebuie intai sa deschida imaginea iso si apoi sa o inscrptioneze(aceasta este una din erorile frecvente a utilizatorilor programului Nero).

  41. Cea mai tare faza de pe videotutorial …Adrian a inceput sa-si muste singur coada…adica a inceput sa se critice singur…doamne ca mare este gradina asta a lui Dumnezeu.Vedeti mai sus ca Adrian se adreseaza lui “Adrian” si isi trage o “mustruluiala” pe cinste.Acesta este adevarul despre rautatea de care dai dovada.”Sa fii atat de rau incat sa te injuri singur”.Mergi si cauta alta pasiune ,ca deja cu asta ai dat chix.Daca nu stii ce inseamna chix vezi in DEX…daca nu stii ce insamna DEX cauti pe net…dar ca sa te ajut si sa nu-te mai critici singur iti spun ca inseamna… “Dictionarul Explicativ al Limbii Romane”.De acest “obiect” ai nevoie ,nu de facut polemica pe Videotutorial.
    Dupa ce sigur o sa te elimini de pe site o sa revin cu cateva videotutoriale…doar atunci!

  42. @Fanibu: Da am scris gresit,nu credeam ca esti atat de copil sa nu-ti dai seama ca e pt tine =)).Sincer ai niste reactii care ma ingrijoreaza,Nu stiu daca cu atitudinea asta a ta o sa ajungi vreodata sa faci tu tutoriale aici!!! Sincer te porti exact ca un copil,care tot incearca sa prinda pe cineva “sa-l faca” si nu reuseste,si cand in fine “ii iese” incepe si tipa,opreste oamenii pe strada sau eventual da la ziar cum a reusit el sa “faca” pe cineva.Maturizeazate omuleee,lol …chiar asa,te bucuri la o bomboana??? =)))

  43. @Fanibu: Aduti aminte,la comentariile trecute,cati erau “alaturi” de mine si cati s-au luat de tine :). Acum serios vorbind,inceteaza ca-ti faci tot tie rau nu mie!!! si tot odata acestui site,si mai spui “ca te doare inima de el” sa-ti fie rusine pt atitudinea ta josnica si defaimatoare.

  44. Corleone a zis

    Ce avetzi mai iar atzi inceput?Datzio dracu de treaba suntetzi maturi hai sa invatzam unu de la altu ca asa e mai bine!!!Datzi si voi dovada de bun simtz!!!

  45. @Corleone: Sunt de acord cu Corleone, hai sa pastram o atmosfera de prietenie, nu va mai certati, nu are nimeni nimic de cistigat din aceasta disputa.
    Sinteti amindoi oameni de baza pe videotutorial.ro, mereu ati ajutat vizitatorii si acum ati luat-o razna amindoi.
    Va rog eu sa nu va mai certati.

  46. Am ajuns cam demult la capatul rabdarii cu “mizeriile” aruncate de Adrian cam tuturor celor care au intrat pe Videotutorial.O fi el desteptaciunea de pe pamant?Cum adica, face un tutorial sau mai multe si apoi arunca in 2000 si ceva de comentarii cu tot ce poate, in tot ce misca, pe site?
    Niciodata nu le-a cerut scuze celora pe care i-a facut -cu ou si cu otet- pentru ca nu au “urmarit cap coada”,un videotutorial.Nu este zi sa intru pe Videotutorial si sa nu vad un comentariu scris cu litere ingrosate prin care Adrian sa nu faca pe cineva “imbecil”.Nimeni nu stie nimic,nimeni nu stie sa foloseasca asa cum stie doar el PC-ul.Mai lasa-ne in pace ca doar nu sta Videotutorialul in “desteptaciunea” ta.Ti-a spus cam multa lume sa-ti schimbi comportamentul si sa nu mai iriti lumea, dar vad ca nu te-ai lecuit.
    De-al dracului nu voi pleca de pe videotutorial(desigur doar daca ma va bana Cristi)pana nu o sa ceri scuze pentru toate sicanele pe care le-ai facut multora printre care ma numar si eu.

  47. @Fanibu: Ca sa vezi ca sunt un domn in felul meu,o sa te ignor total de acum in colo,o sa ma fac ca nici nu existi pe aici,si o sa-mi continui de comentariile mele! Repet si nu-mi pasa,te agiti ca un peste pe uscat nene,nu vezi ca in afara de mine nu te baga nimeni in seama prin comentariile astea la adresa mea? Incep sa cred ca ai mai frustrari prietene,si ar fi bine sa traiesti o viata reala,sa lasi deoparte viata virtuala si sa treci pasiv prin ea(prin cea virtuala).Pui prea mult la suflet ceea ce nu trebuie,nu vreau sa-mi imaginez cum esti in realitate,un om iritat,frustrat,sensibil si singur

  48. Dan sunt la ultra pro stiu cum se face,dar faza e ca mi se blocheaza deci booteaza apoi cand intra in linux nu merge!intelegi?deci booteaza,amdatla biossa booteze cu cd/dvd-rw,deci booteaza cand intra in el se blocheaza tot tastaura indicatorul mausului,numerge sa fac nimik,dar asta vroiam sa fac cu un hard mai vechi de 40gb de la un coputer mai vechi de al meu,aveam niste poze pe el,si deaia am luat acest soft prezentat de tn,nu merge,nustiu ce as putea sa mai fac?

  49. Stiu cum se face un cd sa dvd bootabil e p rea simplu normal se face power iso cd dvd,noral asa se face si cdburnerxp se face dintru cd sau dvd nebootabil bootabil,se creeaza imagine cu el apoi inscriptionat pe un disc cu cdburner xp,eu nam prob cu calcu meu ore sa fie de a hardu ala vechi almeu de nu merge?ca eu amunu nou acum la calc ala nulmai folosesc?asta sar puteasa fiecauza,e cam vechi sar putea sal desfac si sal curat un pic de praf si sa mai stergacul acela poate o sa mearga o sa spun aici daca a mers sau nu.

  50. Sper sa nu te superi adrian dar Fanibu este un om distruz care nustie nici macar sa pun un hard intrun pentium II,in al doilea rand eu cred ca el a fost primu care la atacat pe adrian,si intelg acea fraza din comentu de mai sus:ca teai injurat singur,adrian nu are cum sa se injure singur,si el naspus ca e o desteptaciune pe pamant,chear daca e mai avansat decat utilizatori acestui site asta nu inseamna ca se da mare sau jignestepe cineva tu Fanibu ar trebui sa fi multumit ca inveti gratis,vezi tutoriale bune despre pcu tau daca teai duce intro sala de informatica ai da pe luna cam 500 de mii casa inveti e inveti tu aici,iar adrian a ajutat mereu pe toata lumea de pe acest site!!!Tu nai facut decat sa te certi cu el si atata tot!!!daca nu il suferi si nu iti convine de el dupe pe alt site si sa vedem daca inveti tu pe al site ce inveti aici pe videotutorial.ro!Adrian nu a arauncat nicio mizeriede cuvinte peacest site ci doar a spus adevaru,as vrea sa ma exprim in alte cuvinte dar nam voi sa le pun aici,tu ai umplut rubrica de comentari pe degeaba fiindcanai ce face,si macar mai invata sa scri na facut adrian pe nimeni inbecil,chear daca vb mai dur nu a ignit pe nimeni a ajutat si cel mai prost in ghilimele spus utilizator de pe video tutorial,si tu vb urat cica fraza:nici deal dracului nu o sa plec de pe acest site,limbajul acesta inseamna inteligenta ta si cum gandesti si cum te exprimi tu,dacanu iti convine pleaca tu si lasane in ace,nimeni nu te rugat hai pleaca de pe acest site,cereti scuze si apoi sa sti ca os a fi venit aici cu mare placere,nu il mai jicni pe depomana ca nu tia zis nimik,dami si mie comentu in care adrian a sups inbecili,Fanibu ori te retragi despre acest site ori iti ceri scuze fata de adrian,si comentezi despre tutoriale,lastio dracului de treaba aici ne certam sau invatam tutoriale,acest site vad ca a fost construit sa invete lumea ceva si sa nu se certe,pace Fanibu sper sa iei in considerare tot ce am scris aici,iar Adrian nu il mai baga in seama,sau macar Fanibu comenteaza ceva despre tutoriale pc nu despre adrian sau alti utilizatori,inpacativa amndoi pace,eu nu vreau sa ma cert cu nimeni dar asta e adevarul,pace.

  51. Atzi inebunit cu totul !!!Facetzi o rubrica de barfa!!! Mai bine aici comentatzi doar legat de subiectul ce va fost prezentat in tutorial!!!Nu suntetzi curiosi ce mai putetzi face cu acest tip de cd bootabil?????Daca sutetzi asa cunoscatori cum nu cred ca suntetzi putetzi zice doar atat”Tare tata mia placut” nu sa va scoatetzi ochi atat!!!URATZILOR!!!(glumesc)

  52. Nicu Dumitrescu a zis

    Este bine sa citim si aceste comentarii. Se poate invata si de aici cate ceva (atunci cand nu-ti este clar un anume moment din tutorial poti invata din raspunsul pe care-l primeste comentatorul care pune o intrebare similara cu problema ta.) Personal fac acest lucru de cand am descoperit acest site. Am invatat foarte multe lucruri, am scapat de foarte multe probleme si…(de ce nu ?) am aconomisit si niste banuti pe care trebuia sa-i platesc celui care venea sa-mi rezolve problema…
    Deaceea va multumesc din suflet decateori deschid calculatorul !
    E mare pacat sa folosim acest post pentru polemici personale mai mult sau mai putin rautacioase, care nu fac altceva decat sa murdareasca nobila intentie de a ajuta pe cei ce nu stiu, dar vor sa invete.
    Sunt oameni si oameni. Unii pricep mai greu, altii sufera de nerabdare, altii au un caracter mai vulcanic etc, etc. Dumneavoastra, cei ce faceti aceste tutoriale in primul rand si noi cei care le comentam in al doilea rand, ne-am asumat raspunderea in mod benevol de a impartasi si altora din experienta noastra. Pentru aceasta trebuie sa urmarim tutorialul de zeci de ori si sa nu ne fie frica sa dam click (cum spune Dl.Adrian)si sa ne punem si propria noastra minte la bataie…Deasemenea trebuie sa fim cat mai indulgenti cu cei ce pricep mai greu precum si cu cei care pun cateodata intrebari ce ne par infantile (cum nu spune Dl.Adrian…)
    Iata ce cred eu despre intrebarea pusa mai sus de carmelo 21 :
    1. Pentru Dl.Adrian a fost enervanta.
    2. D-lui fanibu ia sarit mustarul
    3. Dl.Dan a raspuns cu calm in cateva cuvinte
    4. Iar pentru mine (si pentru altii, banuiesc)este deadreptul hilara, neavenita, stresanta si in totala discordanta cu intentiile acestui site.
    In speranta ca nu am deranjat pe nimeni va salut ! N.D.

  53. carmelo21 a zis

    Adriane………tata………intrebarile mele sunt folositoare pt.
    foarte multi omuleti care citesc aici……….Nu vezi ca nici acest CD nu stiu unii sa-l arda , sa-l faca bootabil ?
    Sunt incepatori si incepatori ….daca ei te plictisesc …ignorai !
    Sa ne iubim…………cu totii……!!!

  54. Nicu Dumitrescu a zis

    Corectez : Nu intrebarea lui carmelo 21 ma deranjaza ci insipida polemica plecata de aici…

  55. Ce vatzi face voi daca nu ar fi aceasta rubrica.?Sigur vatzi uita de 5 ori la film si multzi nu ar pricepe o data!!!Sau ce atzi spuna daca admin var cere sa va logatzi ca sa postatzi comentarii>?Sigur atzi sari in cap cu cenzura!!Asa ca:mai bine ne vedem fiecare deale nostre,si asa viatza e grea daca voi credetzi ca pe accest forum va descarcatzi nervi va inselatzi,nici nu e locul nici nu e cazul si apoi in conditziile astea numai cearta mai lipseste in rest avem de toate.Cine vrea sa ajute sa o faca cine nu nu, nu ma dor degetele sa dau un sfat,dar ori de cate ori o voi face nu ma voi da mare sau nu voi aduce reprosuri celui care insista sau eu stiu….intzelege mai greu!!!Scuze limbaju de mirc…deformare profesionala.

  56. @carmelo21: Trebuie sa stiti sau daca nu stiti va spun eu,toate siteurile au motor de cautare pe site tocmai pentru a ajuta userul sau vizitatorul sa gaseasca mai usor ce vrea in site si pentru a putea “rascoli” in arhiva siteului,si siteul nostru videotutorial.ro are acest motor de cautare numit Search,unde scrii ce te intereseaza,dai enter si vei gasi(daca avem tutorial legat de acel ceva)tutorialul respectiv!!! Asadar daca nu stiti sa ardeti cd-uri,avem si despre asa ceva tutorial,scrieti la Search sus in dreapta: “cum se face un cd bootabil” sau doar “cd bootabil” sau “cum se arde un cd” dati enter si ve-ti gasi tutorialul,insa de la a nu sti sa arzi un cd pana la a avea softul la tine in pc si sa-ti fie frica sa dai click sa vezi chiar tu ce se intampla,e diferenta si cale lunga!!! Asta am dorit sa subliniez eu,sa puneti mana sa dati click-uri,sa miscati mauseul,chiar nu sunteti curiosi sa vedeti ce se intampla dand clic,si va trebuie o confirmare la fiecare click cum ca e in regula sa-l dati??? Asta deja o vad nu nepricepere ci comoditate,delasare!! Repet,PC-ul nu e un bibelou,la-ti achizitionat ca sa-l folositi,sa-l puneti la treaba!! Pe acest site sunt tutoriale pt toate nivelele,si pt incepatori si pt avansati,avem pana si tutorial despre functiile cut,copy,paste,delete de crearea a unui folder etc.Trebuie doar sa cautati,sa va folositi mainile,nu putem sa cautam noi in locul dumneavoastra!!! In concluzie folositi Searchul si filtrele siteului ca de aia le-am introdus in site si le avem,ca sa fie folosite,daca voi sunteti comozi si nu le folositi si preferati sa uplem rubrica cu nesfarsite intrebri si repetate intrebari e rau,unde mai pui ca unii sunt atat de comozi ca nu fac decat sa dea play filmuletului si au si iesit de pe site,fara sa mai citeasca si textu de prezentare sau comentariile,ma uitam odata un user avea raspunsul la intrebarea lui si el totusi a intrebat acelasi lucru,cum se numeste asta??? Oare chiar asa de greu sa fie sa citim?

  57. alt Adrian a zis

    Un tutorial “Instalare Windows in retea” se poate?
    Multumesc!

  58. prea simpplu sa faci un cd bootbail dintru cd nebootabil sa un windows ceva simplu

  59. Vreau sa fiu pe subiect:Puppy linux cd live te intreaba la sfarsit(cand vrei sa il inchizi)daca vrei sa salvezi sesiunea de lucru respectiva(cu toate configurarile facute).Ei bine acea sesiune se poate salva pe hard oriunde intru-un fisier special.La urmatorul boot de live cd Puppy va extrage toate configurarile facute anterior, din acel fisier si va adauga altele ulterioare ale fiecarei sesiuni.La bootul de live cd (de fapt grub echivalentul din linux)cu acest fisier special deja poti scoate live cd-ul din driver ca merge f bine si poti folosi dvd-ul la burnit.Deci poti folosi live cd-ul doar atat cat sa-l “inşfaci”(grub)si sa flosesti acest sistem de operare ca unul de rezerva tot timpul la indemana.DE asemenea orice versiune noua de Puppy aparuta, datorita fisirului de pe hard aflat undeva pe Xp-ul de toate zilele permite upgradarea automata.Restul sunt detalii care se invata pt cine are chemare ptr asa ceva!

  60. dragonuroshu a zis

    As vrea daca se poate sa scrieti cu o culoare mai lizibila linkurile din josul paginii de sub ” Cele mai apreciate in ultimele 24 de ore”
    nu se vede nimic pana nu treci cu mousul peste ele

  61. Am si eu o intrebare care nu este legata de Puppy Linux.
    Cand descid Yahoo Messenger si am un mail,cand dau pe el sa-l deschida apare urmatoarea eroare:,,This file does not have a program associated with it for performing this action.Create an association in the Folder Options control panel.” Asta se intamplamereu cand folosesc IE si vreau sa dau pe un Link sau ceva.
    Stiu ca nu are legatura cu subiectul,dar daca vreti sa imi rs bine,daca nu…iarasi bine.

  62. eu am mai spus aici cum se face ce dreaq vorba lui adrian e chaer asa greu sa citesti si sa afli cum se face sau cum se practica acel lucri sau cumsal folosesti deaia am mer la scoala sainvatam sa citim!!!eu numai vreau certuri pe acest form sau pe alte rubrici la alte comentari va rog aici invatam uni de la alti.

  63. am si eu o intrbare de cati ani exista acest site?

  64. eu nu inteleg de ce adrian nu ma mai baga in seama,nui iam facut nmik,cristi vreau sa faci un tutorial despre orice tu le prezinti bine calumea,si adrian nu inteleg de ce teai suparat pe mn,inca ceva imaginea acestui site ieste patata de useri care inloc sa invete ceva dintutorial se cearta cu alti useri si tot asa,daca nu vati certa acest site ar fi vizionat de mult mai multa lume!!va rog la urmatorul tutorial sa nu mai va certati stricati imaginea acestui site

  65. adrian sau cristi nu imi merge searchul de la siteulvostru de ce cand da search imi spune [page error] dc?mai putea ajuta mi se intampla asta de 3 zile.

  66. @Dragosh: Tre sa-ti setezi browserul ca browser default,pentru asta sunt dispinibile 2 modalitati,fie din browser fie din Control panel.
    Metoda 1: Deschizi internet explorer,apoi dai clic pe tools apoi pe Internet options,apoi te duci pe tabul Programs si dai clic pe Make default acest aspect era prezentat si in tutorialul nostru despre internet explorer 7 pe care-l avem aici pe site.
    Metoda 2: Clic pe start,apoi pe chose program acces and default,si o sa ai bifat custom iar in dreapta lui o sa ai niste sagetele indreaptate in jos,dai clic pe ele ca sa desfaci optiunea si la “chose a default web browser” bifezi Internet Explorer precum si casuta din dreapta lui cu “Enable acces to this program” dai apoi OK si cam asta e tot…Succes!!!

  67. eu aavut acuma 2 calculatoare si leam stricat din cauza testelor dar nu de la progame fiindca am umblat la ele,am si eu o intrebare voi de laechia video tutorial lucarti la ultrapro?eu mam angajat de vreo 2 saptmani sau ati invatat informatica????

  68. dragonuroshu a zis

    @Paul:

    Am si eu o nedumerire . E chiar asa greu sa intri la “Arhive” si sa te uiti ?

  69. dragonuroshu a zis

    @Paul:

    Ce lucrezi la Ultra Pro ? Stergi calculatoarele de praf ?

  70. Ms de sfaturi Adrian,dar vezi tu,eu nu gasesc optiunea Macke default.
    Uite: http://img127.imageshack.us/img127/8375/42606977.png

  71. @Dragosh: Vad ca tu ai 2 browsere…in primu rand te sfatuiesc sa nu mai folosesti IE pt ca e praf…iar daca il folosesti sa instalezi IE8 si o sa ai obtinuea de care spun mai sus!!! In cazul tau,neavand optiunea aia,ai alta jos de tot ai o casuta Internet Explorer should check…aia o bifezi,dai ok si inchizi browserul,cand il vei redeschide te va intreba daca vrei sa-l setezi defaul,si dai ok.sau poti folosi a 2 metoda pe care am enumerato mai sus,insa sfatu meu e sa folosesti firefoxu ca default pt ca am vazut ca il ai sau sa upgradezi la internet explorer 8 il gasesti gratuit pe google,plus ca avem tutorial despre setare si instalare internet explorer 7 insa procedura e aceeasi,te invit sa-l urmaresti cautandu-l cu search de sus din dreapta,scrii acolo internet explorer dai enter si vei gasi tutorialul!!!

  72. mama ce dea romane ati mai scris:))bv dani!

  73. dragonuroshu a zis

    Mie ferastra prezentata de tine imi apare putin diferit. Adica imi apare si un buton “Make default” Ce versiune de IE ai ?

  74. @dragonuroshu: noi avem versiunile mai noi de IE avem 7 sau 8(eu personal am versunea 8) am specificat si mai sus,el are o versiune mai veche 5 sau cel mai probabil 6 si de aceea nu are acea obtinue!!!

  75. @Paul, mai baiete dupa ce ca esti analfabet te mai lauzi ca lucri si la ultraPRO computers,vorba lui “DRAGONULROSHU” cred ca stergi calculatoarele de praf, sau le aduci la sefi gogosi si cafea ,de obicei citesc comentarile de la tutoriale,dar tot timpu ale tale imi sar in ochi pentru ca scri numai tampeni,ba pui link catre blogu tau ca ala sait nu se numeste,ba gasesti cate o hiba a acestui sait ,ca aia care se cearta strica imaginea saitului,ba te lauzi ca ai avut doua calculatoare si ti-sau stricat,ba ca nu iti merge searchu,toate ti se intapla numai tie.Eu intru de mai bine de o jumatate de an pe acest sait si nu am avut niciodata probleme,si intru zilnic ,poate alta data si de doua sau trei ori pe zi,imi place sa citesc comentarile,care ma amuza citeodata,si mai ma uit si la tutoriale care sunt educative, eu nu fac comentari,imi place cea ce faceti pentru ca vad ca puneti pasiune si explicati in toate modurile posibile ca sa inteleaga si muritoru de rind,si sa revin la acest Paul daca erama adminu acestui sait te banam de mult ca i-ai secat cu nervi pe oameni astia,de ce crezi ca Adrian nu iti raspunde, sa saturat sa iti mai auda tampenile care le spui poate si Cristi la fel,si cred ca majoritatea oamenilor care viziteaza acest sait.PENTRU ADMINI ACESTUI SAIT TOATA STIMA SUNTETI CEI MAI BUNI

  76. Tocmai vb ca oameni care se cearta aici strica imaginea siteului,Eugen eu nu sunt analfabet si nici nu sterg calculatoarele de praf sau le duc la sfei mei gogosi,chear nu vroiam sa nu mai ma cert pe acest fourm,dc zici ca nu mai mie mi se intampla asta daca mie mi sa intamplat mie nici acum nu imi merge searchul asa ca te rog sa nu mai ma jicnesti cum poti sa spui tu ca sunt analfabet eu am facut o facultate baietica!!!!!tu ceai facut 8 clase si o profesionala???????si in primul rand dc sa fie eu decalarat banat?eu nu am stricat imaginea siteului tu si alti care vin pe acest fourm sa se certe ca sa plictisit in casa,ma prefac ca la comentariulnici nu lam vazut asa ca tu sa taci!!!!!da????poate tu lucrezi la rel buzau,dowmne numai re….. mintali pe acest fourm tu si fanibu cei mai ……..tio zic pe fata eu nici macar nu team jicnist sau tiam spus ceva eu am incercat pe acest fourm sa inpac pe toata lumea,asa ca taci …….i din gura si nu te mai baga in seama,si lasama in pace cand o sa ajungi si tu ca mn atunci mai vb,si eu nu ma dau mare deloc si nici nu o sa ma dau,eu nu sunt infumurat ca tine,sa sti ca wc-u

    • Paul, din cauza comentariilor ca acesta noi nu mai avem timp de nimic, ce dracu domnule trebuie sa stau la fiecare comentariu si sa editez cuvintele urite.
      Te rog frumos sa nu mai postezi astfel de comentarii, in caz contrar te bag la spam si nu o sa mai comentezi niciodata pe videotutorial.ro.
      Nu stiu de ce nu functioneaza autocenzura la voi.
      Noi va respectam pe voi, va rog sa ne respectati si voi pe noi si pe ceilalti vizitatori.
      Daca sunteti nervosi, injurati-ma pe mine prin mail, promit ca nu ma supar.

    • dragonuroshu a zis

      Si de ce scrii in halul asta daca spui ca ai o facultate ? Uite eu am doar un prapadit de liceu facut si cred ca scriu mai bine ca tine. Cat i-au costat pe ai tai sa-ti dea diploma la facultate ?

  77. m-am saturat sa fiu atacat pe acest site

  78. CRISTI imi placea mai mult interfata cealalta pentru ca era mai simpla si arata mai bine.Nu te supara,dar asta e parerea mea.

  79. cristi te rog scuza limbajul meu dar eugen ma atacat pe nedrept si eu va respect pe voi dar ma jignit cum te-ai simiti daca cineva ti-ar spune ca lucrezi sa duci gogosi sau ca sterg praful,eu promit ca daca ma va ataca cineva promit ca nu o sai bag in seama,si imi place mai mult aceasta interfata a siteului!nu o sa mai ma cert cu nimeni de aici promit si scuze tuturor,pace si scuze eugen,si alti pe care i-am atacat sau jignit,pace,imi cer scuze

  80. @Paul eu nu te-am atacat pe nedrept recitesteti comentarile si atunci mai stam de vorba ,si pentru cultura ta generala nu sunt din Buzau si nu lucru la renel sunt din Timis,si nu ma laud cu facultatea dar atata pot sa iti spun ca am copil la facultate,si nu permit unui mucos ca tine sa ma terfeleasca , te-am facut analfabet pri felu in care scri si te exprimi,sari de la una la alta te milogesti de admini acestui sait sa te primeasca si pe tine in echipa cu ei sa faci si tu tutoriale dar tu nu sti sa legi doua cuvinte,atunci cum te exprimi oamenilor cu clicu ca pe blogu tau,sa nu uiti sa iti pui si parola la sait ca pe trackarele romanesti sa nu poata sa intre nimeni la tine pe blog ca ala sait nu este,nu imi cer scuze fata de tine pentru ca nu le meriti, ale tale sunt acceptate dar nu iertabile,ca in zicala aia [TE UIT DAR NU TE IERT ]
    As vrea sa inchei acest comentariu si sa imi cer scuze fata de admini acestui sait ca ne suporta si ne accepta asa cum suntem, si sa ne mai atraga atentia din cand in cand ca suntem oameni si trebuie sa vorbim si sa ne comportam ca oameni.Cristi imi place noul format este putin cam ighesuit dar arata mai frumos,bafta si la cat mai multe tutoriale

  81. Eugen poti sa ma faci cum vrei nu ma intereseaza cati ani ai dar eu nu mai ma cert cu tn,asa ca nu te mai baga in seama,eu nu mai ma cert cu nimeni de aici.

  82. Cristi, nustiu daca ai folosit hiren’s cd, eu am versiunea 9.7 si acolo am un fel de “mini windows xp”.Eu cu mini xp-ul asta ma mai joc cand fac salvari.Mi se pare mult mai accesibil ca si linux-ul, si mai prietenos: nu sperie cucoanele habarniste care vor sa-si salveze cat mai lejer datele.Ma rog, fiecare are preferintele sale…

    • Cred ca o sa-i facem un tutorial, merita, o sa fie destul de mult de vorbit dar cred ca o sa-l facem.
      Multumim pentru sugestie si te mai asteptam cu idei interesante.

      • “cristi-admin spune:
        7 August 2009 la 19:59

        Cred ca o sa-i facem un tutorial, merita, o sa fie destul de mult de vorbit dar cred ca o sa-l facem.
        Multumim pentru sugestie si te mai asteptam cu idei interesante.”
        Trebuie neaparat facut.Are multe chestii interesante, hiren’s-ul asta:
        – partitionarea hdd fara a intra in windows, mai exact in “mod DOS” [dupa cum se spune], (nu mai pierzi timp cu cautarea si instalarea programelor de partitionare)
        – clonarea hdd-urilor (asta iar ajuta foarte mult, merge rapid)
        – testari de memorii RAM, extem de util intr-un service PC
        – teste pentru hdd-uri [teste de functionare a partii mecanice, si teste de gasire a BAD-urilor]iar foarte utile intr-un service pc, dar si pt acasa;
        – program de regenerare hdd [reparatii ale BAD-urilor].Na, sunt foarte multe programe utile, si cred ca numanui nu-i strica a stii sa foloseasca hiren’s-ul, plus ca gratuit de pe internet si se poate pune pe un cd simplu.Daca stii sa-l “manuiesti” cum tebuie, repari foarte rapid si eficient pc-urile.

  83. Am si eu o rugaminte am frut sa instales windows decit partitia C. si am si am dat din greseala reformatare la hard si mi sau sters totul ce aveam pe hdd muzica filme poze etc… si am incercat mai multe programe de recuperat si imi gaseste fisierele si mi le salvez in calculator si cind vreau sa le deschid sunt distruse si mai mult vreau sa recuperez pozele ca sunt facut la nunta si altele nu mai am de unde lua va rog ajutatima si pe mine sa recuperez pozele normal sa nu mai fie distruse va rog

  84. GEORGE: Am si eu o rugaminte am frut sa instales windows decit partitia C. si am si am dat din greseala reformatare la hard si mi sau sters totul ce aveampe hdd muzica filme poze etc… si am incercat mai multe programe de recuperat si imi gaseste fisierelesi mi le salvezin calculator si cind vreau sa le deschid sunt distruse si mai mult vreau sa recuperez pozele ca sunt facut la nunta si altele nu mai am de unde luava rog ajutatimasi pe minesa recuperez pozele normal sa nu mai fie distruse va rog

    Scrie sus in dreapta in casuta “Cauta pe Videotutorial.ro…” recuperare da enter si vei gasi mai multe tutoriale despre recuperarea datelor!

  85. Multa lume se da pe spate cind aude de Linux, dar observ ca pe multi ii scoate din… necaz, mai ales pe cei broditi pe windows. Sint cu ochii pe Linux ca pe butelie si-mi pare bine ca mai sint utilizatori de asa ceva.

  86. alex_steaua a zis

    am si eu o rugaminte am facut curatenie in windows sistem cu tuneap utilities si nu am avut facut nici un backup si acuma cand inchid calculatorul nu mai ramane nimic salvat pe pc muzica poze ect ….

  87. am si eu o rugaminte care ma ajuta si pe mine cu o informatie am un calculator tip nou LG si nu imi mai functioneaza unitatea doar monitorul
    imi functioneaza..care ma poate ajuta si pe mine ma gaseste pe id danybita.

  88. alexxx11_steaua a zis

    sall oameni buni am si eu o problema si nu inteleg de la ce mi sa intamplat asta eu folosesc win vista si de odata cand am aprins pc-ul cand a ajuns la bios sa blocat nu a mai vrut sa functioneze si l-am scos din priza si l-am aprins iar dar nu mai se vede nimik akum nici macar imaginea cu windos pur si simplu nu imi mai porneste windowsu macar daca puteam sa intru in bios aveam un backup sper ca ma-ti inteles ce pot face oameni buni???????????????????????????????? aveti vreo solutie va rog?????????????????????????????????????????????????????????

  89. alexxx11_steaua a zis

    am o intrbare pot sa fac sa porneasca windousu cu puppy linux in cazul meu ????????????????

  90. alexxx11_steaua a zis

    imi raspunde-ti si mie va rog frumos ?????????

  91. alexxx11_steaua: am o intrbare pot sa fac sa porneasca windousu cu puppy linux in cazul meu ????????????????

    Puppy linux este util atunci cand sistemul de operare Windows nu mai este functional(din diverse motive).El functioneaza ca un sistem de operare independent de Windows si te ajuta sa iti recuperezi datele de pe partitia pe care ai avut sistemul de operare Windows si acesta este nefunctional.Cu alte cuvinte te ajuta sa “supravietuiesti” pana iti reinstalezi Windowsul.

  92. alexxx11_steaua a zis

    da eu nu pot nici sa imi instalez windowsul findca nu pot sa ajung in bios ,cand aprind pc-ul nu imi apare nimik,pur si simplu nu se mai aude buzz-ul ala cand aprind pc-ul nush daca ma-ti inteles????????????aveti vreun raspuns ajutator?????????????

  93. alexxx11_steaua: da eu nu pot nici sa imi instalez windowsul findca nu pot sa ajung in bios ,cand aprind pc-ulnu imi apare nimik,pur si simplu nu se mai aude buzz-ul ala cand aprind pc-ul nush daca ma-ti inteles????????????aveti vreun raspuns ajutator?????????????

    Nu suntem telepati,nu ghicim in stele! motive pot fi multe,nu putem sa-ti diagnosticam computerul de la distanta fara sa fim la fata locului. Poate fi sursa de vina,placa video,memoriile ram chiar nu avem cum sa te ajutam! E ca si cum ne-ai intreba pe noi ce culoare are parul mamei tale fara ca noi sa o vedem vreodata sau sa o cunoaste vreodata.

  94. alexxx11_steaua a zis

    eu cred ca nu e de la placa video findca e de 3 zile decnd am aceasa problema si astazi a mers pc-ul bn iar akuma iar nu imi mai merge cand merge ,cand nu merge nu stiti ce are sau de la ce e problema asta???????????????????????????????????????????????????????????????????

  95. alexxx11_steaua: eu cred ca nu e de la placa video findca e de 3 zile decnd am aceasa problema si astazi a mers pc-ul bn iar akuma iar nu imi mai merge cand merge ,cand nu merge nu stiti ce are sau de la ce e problema asta???????????????????????????????????????????????????????????????????

    Incearca sa verifici mufele, dacva nu sint puse corect poti avea erori mari.
    Incearca sa scoti de pe placa tot ce poti si ia-o prin eliminare, eu am avut odata probleme de la o mufa de flopy introdusa invers, tot asa, nu puteam intra nici in bios.
    Deasemenea vezi sa nu ai probleme cu memoria ram, daca ai doua placute ram incearca sa le scoti pe rind, daca nu ai imprumuta de la cineva pentru 10 minute o placuta de memorie potrivita pentru sloturile tale.
    Multa bafta.

  96. este mai mult decit util acest Hiren`s Boot Cd (9.10)Mini XP Live si vine cu contracararea lui PuppyLinux sau al altor sisteme LiveCD pentru ca e foarte usor de folosit, insa utilitarele de Dos de pe el sunt destul de sarace in afara de MemTest si citeva de HDD`uri , de ex. sa testezi CPU o sa poti destul de vag insa la VideoCard eu nu vad vreunul , la fel placa de baza mai exact chipset`ul sau orice altceva … Per total e mai mult decit bun . http://www.hiren.info/pages/bootcd

    serios, chiar nu vi se pare mai usor de folosit o asemenea solutie in afara linux`ului ? inteleg ca tinta videotutorial.ro este de ajutorare a celor care nu detin suficiente informatii despre asta (incepatori), si atunci e important sa gasim solutii cit mai simple.. ar mai fi UltimateBootCd.. sper ca n-am fost ca si otetul in ciorba 🙂

  97. felicitari santeti tari de tot

  98. tare!!!

  99. BRAVO!AM INVATAT F MULTE DE LA VOI

  100. salutare frumoase tutorialele, insa nu am inteles cum se pot pune datele recuperate prin acel cd live pe un cd. de exemplu hdd are doar o partitie si o unitate dvd/cd daca acea partitie trebuie formatata cum se pun pe cd daca in unitatea cd/dvd este acel linux? nu este cazul am 2 partitii la hard daar intreb in caz ca o sa fi nevoie sa formatez tot hardul sau o sa fie alte probleme sa stiu cum se poate face?
    multumsc.
    Crisri

    • salutare frumoase tutorialele, insa nu am inteles cum se pot pune datele recuperate prin acel cd live pe un cd. de exemplu hdd are doar o partitie si o unitate dvd/cd daca acea partitie trebuie formatata cum se pun pe cd daca in unitatea cd/dvd este acel linux? nu este cazul am 2 partitii la hard daar intreb in caz ca o sa fi nevoie sa formatez tot hardul sau o sa fie alte probleme sa stiu cum se poate face?
      multumsc.
      Crisri  
      Recuperarea datelor se face scotand cd/dvd-ul cu Puppy Linux si introducand un cd/dvd gol pe care se vor inscriptiona datele necesare.O alta varianta pentru recuperarea datelor ar fi utilizarea unui stick usb.

  101. salut. am o problema cu windows-ul XP care este virusat. incerc sa intru in windows si nu mai pot. ma intereseaza foarte mult sa recuperez datele din el si ideea este ca nu mai pot rula nici acest Puppy Linux si nu inteleg de ce! pana acum mi-a mers fara nici o problema. Puppy Linux nu mai ruleaza ca live cd. am incercat si cu Slax si la fel , nu ruleaza. booteaza dupa el incerca sa se incarce si nimic. tot ce am este dor un ecran negru cu multe scrisuri acolo.
    daca mai exita vrun program ca acesta , vreo idee, sugestie mi-ar fi de folos.
    va rog frumos!
    multumesc!

    • elevenM: salut. am o problema cu windows-ul XP care este virusat. incerc sa intru in windows si nu mai pot. ma intereseaza foarte mult sa recuperez datele din el si ideea este ca nu mai pot rula nici acest Puppy Linux si nu inteleg de ce! pana acum mi-a mers fara nici o problema. Puppy Linux nu mai ruleaza ca live cd. am incercat si cu Slax si la fel , nu ruleaza. booteaza dupa el incerca sa se incarce si nimic. tot ce am este dor un ecran negru cu multe scrisuri acolo.
      daca mai exita vrun program ca acesta , vreo idee, sugestie mi-ar fi de folos.
      va rog frumos!
      multumesc!  

      Descarca Paragon Backup & Recovery Free Edition si inscriptioneaza CD-ul de recuperare folosind optiunea “Recovery Media Builder”.Apoi boot-ezi dupa acest cd si alegi optiunea”File Transfer Wizard”.

  102. Cand am vizonat videotutorialul imediat ce fusese lansat, mi-am facut doar o idee. Acum, cand m-am ciocnit de problema (ca windowsul nu mai porneste si ca trebuie sa-mi recuperez datele), stiam ca POT sa fac asta singura – doar sa revad tutorialul, ca sa stiu acum cu exactitate ce am de facut. Datorita voua, prieteni buni, sunt cea mai tare in materie de calculatoare la serviciu si salvarea tuturor colegilor si a prietenilor mei. Va multumesc ca existati. V-am descoperit intamplator (cautand odata pe net solutii la o problema de calculator – am fost intotdeauna curioasa sa stiu sa-mi rezolv singura problemele), si, norocul meu, v-am descoperit chiar pe la inceputul lansarii acestui site. De atunci va urmaresc constant, indiferent de tema abordata, pentru ca niciodata nu strica sa stii mai mult decat ai nevoie pe moment sau macar sa-ti faci o idee pentru orice eventualitate. Eu am o pregatire filologica si sunt din generatia de mijloc si daca ma pricep mai bine decat altii din generatia mea (si de formatiunea mea) la calculatoare, nu e doar ca sunt eu interesata de acest capitol, dar si pentru ca am buni profesori – toti acei care formeaza echipa videotutorial.ro. Citesc si toate comentariile, pentru ca si de aici invat multe. Nu mi-a facut placere sa “asist” aici la disensiunea dintre Adrian si Fanibu (stiu ca e de domeniul trecutului, dar ar fi bine sa se evite aceste ciocniri pe forum). Eu am o parere buna despre Adrian (am si “colaborat” la videotutorialul facut de el cu referire la problema cand nu se mai vede scrisul pe messenger). Revolta lui este motivata, caci, dupa ce ti se pune undita in mana si esti invatat sa pescuiesti, foarte multi, din comoditate, prefera sa li se dea galeata cu peste. N-o face cu rautate, ci ca un invatator, prin pilde si dojana parinteasca (cine percepe asta). Si despre Fanibu am o parere buna. De ce sa va certati inutil? Sper ca v-ati reconciliat de atunci si… n-o mai faceti, baieti. Va urez toate bune, suces in continuare ca avem mare nevoie de voi!

    • Mariana: Cand am vizonat videotutorialul imediat ce fusese lansat, mi-am facut doar o idee. Acum, cand m-am ciocnit de problema (ca windowsul nu mai porneste si ca trebuie sa-mi recuperez datele), stiam ca POT sa fac asta singura – doar sa revad tutorialul, ca sa stiu acum cu exactitate ce am de facut. Datorita voua, prieteni buni, sunt cea mai tare in materie de calculatoare la serviciu si salvarea tuturor colegilor si a prietenilor mei. Va multumesc ca existati. V-am descoperit intamplator (cautand odata pe net solutii la o problema de calculator – am fost intotdeauna curioasa sa stiu sa-mi rezolv singura problemele), si, norocul meu, v-am descoperit chiar pe la inceputul lansarii acestui site. De atunci va urmaresc constant, indiferent de tema abordata, pentru ca niciodata nu strica sa stii mai mult decat ai nevoie pe moment sau macar sa-ti faci o idee pentru orice eventualitate. Eu am o pregatire filologica si sunt din generatia de mijloc si daca ma pricep mai bine decat altii din generatia mea (si de formatiunea mea) la calculatoare, nu e doar ca sunt eu interesata de acest capitol, dar si pentru ca am buni profesori – toti acei care formeaza echipa videotutorial.ro.Citesc si toate comentariile, pentru ca si de aici invat multe. Nu mi-a facut placere sa “asist” aici ladisensiunea dintre Adrian si Fanibu (stiu ca e de domeniul trecutului, dar ar fi bine sa se evite aceste ciocniri pe forum). Eu am o parere buna despre Adrian (am si “colaborat” la videotutorialul facut de el cu referire la problema cand nu se mai vede scrisul pe messenger). Revolta lui este motivata, caci, dupa ce ti se pune undita in mana si esti invatat sa pescuiesti, foarte multi, din comoditate, prefera sa li se dea galeata cu peste. N-o face cu rautate, ci ca un invatator, prin pilde si dojana parinteasca (cine percepe asta). Si despre Fanibu am o parere buna. De ce sa va certati inutil? Sper ca v-ati reconciliat de atunci si… n-o mai faceti, baieti. Va urez toate bune, suces in continuare ca avem mare nevoie de voi!  

      Iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si sunt placut surprins ca mai sunt oameni care inteleg in cutotul alt fel “ocara” si micile certuri, Multe comentarii de ale mele sunt ironice insa fac asta cu un scop, dorsc sa trezesc mandria din fiecare, doresc sa trezesc omu, sa iasa din letargie si comoditate, sa-i arat cat de aiurea si cat de penibil va fi cersind, provocand mila…. Ma uitam acum cateva zile, in china un tanar ramas fara maini, canta la pian cu PICIOARELE!!!! Acum intreb si eu…aca acel baiat a fost capabil de asta, noi nu suntem capabili sa miscam un mouse, sa stam 4 minute pe google translate sa traducem un text in engleza sau 15 minute sa facem un search pe google? Nu pot intelege nici in ruptu capului, de unde atata comoditatea din partea unora, de unde se trage letargia asta care inghite toti tinerii din ziua de azi, de unde incapacitatile de a gandi…se intampla si mie sa nu stiu anumite lucruri, insa mai exista un fel de gndire pe care o aplic atunci cand nu stiu, ma refer la gandirea logica, asimilez ce vreau sa fac, cu alte lucruri, alte intamplari, compar…si de multe ori da rezultat
      Cat despre ciondaneala cu Fanibu, e data uitarii!!! Ne-am impacat demult, ba chiar discutam pe Messenger ca 2 oameni maturi ce suntem.

  103. Buna ziua !

    Problema mea : Hardul meu este impartit in 4 partiti C :windows7(35g) D:Mac Osx(40g) E:Aveam toate pozele muzica(120g) F:Niste filme (60g)

    Am vrut sa intru pe Mac eram pe Wind am dat restart si imi dadea numai erori de hard nu imi citea nimic …am incercat prin bios nu am reusit nimic .M-am decis sa reinstalez Mac si cand mi a aparut sa aleg in ce partitie instalez toate partitile (erau stricate ) aparea doar cat spatiu are dar nu si cat este folosit .Am formatat partitia D..am reinstalat Mac si cand m-am uitat in “My computer” imi aparea decat partitia D care o formatasem celelalte nu!

    M-am decis sa instalez windows 7 si cand sa aleg unde sa instalez nu imi aparea decat partitia unde avem Mac…am bagat iar Dvd de la Mac si am formatat din meniu din Mac si partitia C ….dupa am instalat windows 7 si acum in My computer apare doar partitile D si C… celelalte 2 nu stiu de ce nu apar.

    Am mai cautat pe forumuri dar nu am gasit nimic asemanator ca la mine.
    Am dat clik dreapta pe My computer>Manage>Disk Management si aici apar partitile dar ca Spatiu unalocat….o sa revin cu un screen shot ?

    Eu vreu sa recuperez ce avem in E doar atat!!

  104. Foarte bun acest site am invatat foarte multe

    Aceasta este linkul de la screen shot

  105. MIHAI ce pot sa-ti spun e ca m-am intilnit cu aceasta situatie si cauza era “ceva”care a stricat toate MBR-urile partitiilor.In acesta situatie se intampla exact ce spui tu.E posibil sa fi incercat recuperarea datelor cu vre-un hiren”s bootCD si din greseala chiar tu sa fi stricat la celelalte partitii MBR-ul.Ce era de facut?…pai avand in vedere ca tu erai interesat de partitia E TREBUIA reinstalat windowsul si atat.Apoi cu ajutorul unui soft de recuperare gen RECUVA incercai recuperarea datelor pierdute.Stiu ca windowsul nu putea afisa partitia E dar softul de recuperare vedea tot hardul si posibil datele de pe fosta partitie E.Sau sa fi incercat cu un live cd de linux(eventual puppy-501).

  106. Iti multumesc am reusit! sa recuperez partitia E !

    Sunteti cel mai tare site!!

    Mult succes!

  107. Banciu Cristian a zis

    salutare , am incercat si eu sa folosesc acest program insa in mom in care imi apare fereastra pmount puppy drive mounted am doar 1 singura optiune si anume “optical”.Am dat refresh asa cum faci in tutorial dar degeaba , tot nu imi apar partitiile hardului.am gresit cu ceva? sau ce anume trebuie sa fac sa imi apara?

  108. Banu Adrian a zis

    Chiar cu riscul de a repeta ce au spus alţii, vă spun: SUNTEŢI TARI !
    Mulţumim pt sfaturi şi învăţături.Am descoperit din întâmplare site-ul vostru şi de atunci, stau ore întrege pe el.AB

  109. Foarte bun tutorialul! L-am vizionat mai demult insa acum m-am lovit de o problema. Windows-ul ne mai vrand sa porneasca am bagat CD-ul cu Puppy linux ca sa recuperez cate ceva, dar cand am dat “mount” nu a vazut decat flopy si unitatea optica. Mentionez ca am doua HDD-uri care lucreaza in “raid 0”. Va rog, daca se poate, cateva sugestii.

  110. nu pot sa downloadez puppy linux va rog frumos , putin ajutor? Multumesc sunt disperat 🙁

  111. marius512 a zis

    Salut. Am avut o problema cu HDD-ul exterior la care voiam sa-mi refac MBR-ul. Am instalat acest Live Cd si acum am o alta problema. Nu m-ai vrea sa buteze de pe partitia C. Tot i-mi apare “error loading operating system…”
    Singura posibilitate de a porni Windows-ul acum, este sa bag un CD cu Hiren’s boot CD si sa aleg de acolo sa buteze windows-ul.
    Am schimbat si din Bios sa porneasca direct de pe HDD , aceeasi problema.
    Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema.

    • AdrianGudus a zis

      marius512:
      Salut. Am avut o problema cu HDD-ul exterior la care voiam sa-mi refac MBR-ul. Am instalat acest Live Cd si acum am o alta problema. Nu m-ai vrea sa buteze de pe partitia C. Tot i-mi apare “error loading operating system…” Singura posibilitate de a porni Windows-ul acum, este sa bag un CD cu Hiren’s boot CD si sa aleg de acolo sa buteze windows-ul.
      Am schimbat si din Bios sa porneasca direct de pe HDD , aceeasi problema.Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema.

      Daca ai un Windows 7 sau Vista pe el, scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: BOOTMGR, da enter si vei gasi un tutorial
      Daca ai Windows XP pe acel hard disk extern, scrie sus in dreapta: NTLDR, da enter si vei gasi tutorialul

  112. Am incercat si varianta asta si i-mi apare “The system cannot find the file or directory specified.”
    Eu am instalat Windows XP; am incercat si “copy ntdetect.com c:\”, nu vrea. Nu stiu cum sa-i dau de cap.

  113. Salutare, problema mea este urmatoarea:
    WIndowsul a cazut….am pus altul in aceeasi partitie (C).
    Aveam cateva documente importante pe descktop…INTREBARE:
    le mai pot recupera, exista un program care poate recupera documente dupa formatere si reinstalare windows?

  114. Buna…mie nu imi apre ,in acea casuta de dupa mount decat “optical”…daca poate cineva sa ma ajute i’as fi recunoscator!!

  115. Adrian Gudus a zis

    DAN:
    Salutare, problema mea este urmatoarea:
    WIndowsul a cazut….am pus altul in aceeasi partitie (C).
    Aveam cateva documente importante pe descktop…INTREBARE:
    le mai pot recupera, exista un program care poate recupera documente dupa formatere si reinstalare windows?

    Poti incerca, avem o gramada de tutoriale despre recuperarea datelor. Scrii in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: recuperare date, apesi enter si vei gasi mai multe tutoriale pe tema asta.

  116. Am urmat toti pasii din tutorial, dar imi apar doar floppy si optical. Este ceva in neregula cu hardul? In bios era vizibil, iar problema era ca imi aparea “operating system not found” desi in urma cu cateva minute mergea struna. Aveti vreun sfat, va rog?

  117. Asi vrea sa preintimpin o nenorocire pentru toti care vreti sa instalati ubuntu linux sa nu o patiti ca mine,am instalat ubuntu intro partitie facuta de mine special si totul a decurs foarte bine numai ca la sfirsit ma intrebat daca sa stearga ceva si din neatentie am bifat da si sa sters toate partitiile aveam ubuntu si atit si am incercat sa recuperez dar nu am reusit nimic.

  118. Waly Valentin a zis

    Sall!!!
    Foarte tare site-ul si tutorialul in special, daca ma uitam la el inainte sa reinstalez win de 3 ori probabil ca acum as fi rezolvat problema.
    Am un Hdd care nu mai merge si trebuie neaparat sa recuperez pozele de pe el. Am incercat sa reinstalez win de 3 ori: doua xp-uri si un vista; la xp imi dadea eroarea cu ntldr la vista cu bootmgr, am incercat sa scap de aceasta eroare uitandu-ma la tutorialele voastre dar nu am reusit.
    Acum am incercat cu puppy, imi deschdie hdd-ul exact cum ati spus voi doar ca nu imi arata fisierele vechi doar windows-ul pe care am incercat sa-l instalez de atatea ori.
    Exista o modalitate de a recupera fisierele fara win (deoarece cu win stiam sa folosesc si eu un program de recover), dar fara win??? Sau macar spuneti-mi daca voi reusi cu un rack pentru hdd?
    Multumesc anticipat!

    • Waly Valentin a zis

      Eu intreb eu raspund 😀
      Solutia la problema mea (in cazul in care se mai loveste cineva de ea) este tot un live CD dar cu Windows si de preferat cu mai multe programe integrate.
      Ex: Hiren’s BootCD 15 (eu pe acesta l-am folosit si merge perfect, are integrate mai multe programe de recovery printre care si EASEUS Data Recovery – eu cu acesta m-am inteles tot timpul cel mai bine)
      Va multumesc pentru tutorialele oferite, am invatat multe de la voi 😉

  119. Nispeanu Adrian a zis

    Lamulți ani!
    Mi-a imprumutat un prieten un stick cu windows 10 pe el si avea niste poze si nu inteleg cum s-a sters ?
    Eu nu am sters nimic de pe el

Speak Your Mind

*