Instalare sistem de operare pe virtualbox tutorial video

Acesta este ultimul tutorial video din seria de trei tutoriale virtualbox.

Acum vom arata cum se poate instala un sistem de operare intr-un mediu virtual,doar folosind o imagine iso a sistemului de operare.

Am ales linux pentru ca este gratuit si cu toate acestea multa lume nu il foloseste,de ce?pentru ca acest sistem de operare foloseste un alt tip de fisiere decit cele cunoscute de la windows (fat,fat 32,NTFS).

Acest neajuns poate fii eliminat cu ajutorul lui virtualbox care foloseste un hard disk virtual.

Dar sa urmarim tutorialul video.

by Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vizual al vostru acest tutorial video poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)



Tutoriale similare


Comments

  1. OK am revenit…am mai postat la alt filmulet.Am urmarit cu mare interes aceasta serie de filmulete cu virtualbox,pt ca m-am saturat sa fac greseli pe sistemul meu si avand unul mai slabut ft greu remediez greselile,am hotarat sa-mi iau acest mic “cobai” virtual box pe care sa-mi pot incerca programele linistit.Acum…am reusit sa-l instalez am pus si un sistem de operare pe el si anume windows xp SP2 curat! dar intrebarea mea este: cum fac sa am net si in virtual box? eu am net prin RCS…am urmat pasii si in virtual box cu…new conection wizard,am setat userul si pasul si cand dau conect nu se conecteaza,deci cum fac sa am net si pe virtualbox? Ti-as fi recunoscator daca ai face chiar un tutorial sau sa-mi lasi aici un comentariu cu pasii pe care tre sa-i urmez daca asa ti-e mai simplu.O seara buna si sa stii k faci o treaba grozava!!! Cu sinceritate Adrian

  2. Eu nu am net de la rds dar o sa ma interesez sa vad cine are si o sa vad ce pot face.
    Pina una alta vezi ca ai in optiuni o chestie care se numeste “install guest additions” si poate reusesti ceva cu asta.
    CITE PC-URI ATITEA PROBLEME.
    Multumim pentru vizite si pentru comentarii.

  3. Daca am un calculator care nu este destul de performant pt ca vista sa ruleze binisor pe el, pot totusi sa incerc un sist.de op. vista pe calculatorul meu folosind virtualbox-ul? Momentan am instalat pe calculatorul meu un xp care se misca destul de bine. Sincer sa-ti spun am downloadat un vista de pe torrente si vreau sa-l incerc sa vad daca e bun si de aceea te intreb.

  4. Poti sa incerci pe virtualbox orice fel de sistem de operare nu numai windows.
    Poti sa incerci: windows vista,windows xp,windows 2000,windows 7,linux, freebsd,solaris si multe altele.
    In afara de sistemele de operare poti instala softuri noi ca sa le testezi intr-un mediu sigur fara sa afectezi sistemul tau de operare.

  5. Mersi

  6. Va salut,faceti o treaba fantastica cu tutorialele video,am gasit multe programe despre care habar nu aveam ca exista asa cum este acest VirtualBox.
    Este extraordinar ce se poate face cu acest program,insa am avut probleme cu conectarea la internet, stick USB sau audio.
    Ieri am gasit un program mult mai avansat si la fel de simplu de configurat;
    Se numeste VMware Workstation 6.5,l-am instalat si nu am mai avut probleme
    cu conectarea la internet(RDS),stickul il vede automat,iar cu VMware Tools se poate face copy,paste sau drag and drop din host in guest.
    Cristi ai putea face un tutorial si despre VMware?
    Mersi si spor la treaba!

  7. Si cu virtual box ai putea avea aceste optiuni,insa trebuie sa mai instalezi ceva in plus dupa instalarea sistemului de operare in mod virtual”INSTALL GUEST ADDITIONS”
    In ceeace priveste wmware,o sa facem tutoriale si despre wmware player dar si wmware server.

  8. Am instalat Guest Additions dar nu ma puteam conecta la internet,probabil din cauza conexiunii PPPOE,iar USB-ul nu voia sa-l vada nici mort.Bine,nu sunt nici pe departe un expert,insa VMware a mers brici cu setarile aproape default.
    Felicitari pentru tutoriale,am dat de voi de vreo 2 zile si numai la ele ma uit!!

  9. Nu stiu care-i treaba cu rds-ul pentru ca nu am,insa o sa intreb pe cineva care are,in schimb cu usb-ul o rezolvi din setarile masinii virtuale atunci cind aceasta este oprita.

  10. daca am o imagine a uniu sistem de operare in pc pot sa o testez cu virtualbox daca este buna si nu are erori ca ulterior sa o ard pe cd si sa insalez acel sistem in realitate, poate sa faca virtualbox asa ceva?

  11. Am urmarit acest tutorial de la inceput si am facut tot ce faci si tu ,dar acolo unde trebuie sa bagi o imagine ,eu nu am de unde si daca nu bag nu-mi merge ???
    am incercat sa downloadez ubuntu dar este destul de mare si eu am un internet slab si dureaza foarte mult??

  12. @Razvan:
    Ia-o de la capat si fa totul din nou de cite ori este nevoie pina inveti.
    Eu am invatat computer in timpul noptii cind adormeam cu capul pe tastatura si cred ca atunci mi-a intrat in cap.
    Eu in general mai bine stric computerul decit sa renunt !
    Nu renunta,urmareste si tu tutorialul din nou cu atentie si vezi ca sunt mai multe despre virtualbox .
    Succes si te mai asteptam .

  13. o sa mai incerc odata,cum spui tu sau poate de mai multe ori pana cand o sa-mi iasa…

  14. salut si la mine aceeasi problema ca la RAZVAN de unde ai luat tu imaginea iso a unbutu-lui ca eu o descarc dar vine arhivat rar dezahivez se face un folder si nici o imagine iso nimik am vazut de 3 ori cele 3 tutorialeam dezinstalat si reinstalat virtualbox unde-i imag. iso??????

  15. @romica:
    Dar ai un utilitar ca sa poti vedea formatul iso?
    Nero,power iso,ultra iso,magic iso,etc

  16. @romica: daca atunci cand downloadezi scrie ca e linux.iso atunci nu tre sa dezarhivezi! iti apare ca fiind arhiva winrar pt ca atunci cand ai instalat winrar ai bifat si optiunea ca winrar sa asocieze si fisierele tip iso!pur si simplu alegi arhiva aia cand o pui in virtual box! fara sa o dezarhivezi! Ea e iso dar ti-o vede cu iconita de winrar pt ca ti-am spus…la instalarea winrarului ai bifat ca programul winrar sa se asocieze si cu fisierele ISO

  17. aha o sa fac iar sa vad multumesc!!!

  18. frumos tutorial nu am ce sa spun am reusit sa fac virtual windowsul xp modificat cu nlite pana la 100 mb

  19. am inst xp modificat in nlite prea tare am ramas uitmit

  20. dupa ce instalez xp in virtualbox nu imi vede nici un hardware ca sa pot sa instalez driverele si nici netu nu pot sa il fac sa mearga ca nu vede reteaua, asa mi sa intamplat si pe vista si pe linux, zicetimi si mie daca e vreo solutie as vrea sa bag vista pe pc da nu gasesc driverele necesare, am cautat pe ati pe nvidia driverele pt vista le-am descarcat da nu sau potrivit si deasta as vrea sa recunoasca hardwarele ca sa caut diverele sa probez mai multe si inca ceva cum poti sa copiez de pe hard pe virtualbox ca nu am reusit decat cu imagine montata in virtualdrive

  21. @je: Vezi k sunt 3 tutoriale despre virtual box,privestele pe toate daca vrei sa intelegi ceva! Nu ai nevoie de nici un driver ca sa instalezi sistem de operare in virtual box!!! Trebuie doar sa-i faci un hard virtual pe care sa pui acel windows,ca sa faci hardul virtual tre sa urmezi wizardu/pasii din virtual box…sa-i dai o bucata …cativa G din partitia ta reala…degeaba iti explic eu aici,cauta si celelalte 2 tutoriale despre el ca sa intelegi cum se foloseste! Privestele cu atentie!

  22. nu deci am instalat xp in virtualbox da nu imi vede harwarele ca sa pot sa instalez driverele

  23. @je: Nu ai nevoie de drivere omule in virtual box…testeaza programe fa ce vrei nu tre sa folosesti drivere nu ai nevoie de ele in virtual box!

  24. deci nu pot sa fac sa mearga netu ok ms

  25. LaurentiuS a zis

    atunci cand reinstalez sistemul pe calculatorul real,imi va dispare masina virtuala?va mai rula,sau trebuie creata din nou si implicit si sistemul din masina?

  26. boby_admin a zis

    @LaurentiuS:
    E normal sa-ti dispara atata timp cat se foloseste de sistemul de operare
    Adica dispare sistemul dispare si ea
    O mai instalezi inca odata

  27. Cristi Am si eu o rugaminte la tine. Cum pot sa modific setarile unui boot meniu? Pentru ca eu cand deschid calculatorul imi apare un boot meniu in care trebuie sa aleg dintre 2 sisteme de operare ambele windows Xp, eu neavand 2 sisteme de operare. Daca l-asi selecta pe primul imi da o eruare iar daca il selectez pe al doilea atunci imi intra in windows-ul meu real. Dar e destul de enervant dialogul ala pentru ca daca eu nu selectez windows-ul normal in 3 secunde, el intra automat in cel in care imi da euarea. HELP!!!

  28. In legatura cu acest tutorial acesti pasi sunt la fel cu cei pentru sistemul de operare windows xp sp2? si inca ceva; daca pot download acest videotutorial pentru al baga in leptop si cand instalez windows-ul pe pc sa urmaresc pasi de pe leptop.

  29. @rizi:
    Din pacate noi nu suntem de acord ca vizitatorii nostri sa download-eze tutoriale video si daca cineva de pe acest site a fost BANAT acesta o fost singurul motiv
    Daca cineva download-eaza tutoriale video atunci mananca banda foarte multa si factura pe care trebuie sa o platim e mai mare
    Dar am o solutie la problema ta si anume sa folosesti un soft de captura gen(cam studio sau camtasia)

  30. Bravo pentru toate tutorialele voastre si in special pentru seria de 3 episoade “VirtualBox” ..Super.Cu acest program am “instalat” windows 7 fara sa sterg xp-ul !!!!!:) SUNTETI CEI MAI TARI!!!!!!

  31. MULTMESCC!!!!.tinetio tot asa.

  32. tare videotutorialul….. in fine tinetzio tot asha……

  33. Am incercat sa il pun pe un Mojopac si a dat eroare :((

  34. Sal,

    Am instalat windows vista, bun totul merge brici dar am o nelamurire.
    Am pus la shared folders niste foldere dar nu stiu cum sa le accesez…

  35. @zsolti: Pentru asta tre sa instalezi Aditional Guest vezi sus la masina virtuala pe margine pe la Tools pe acolo dai clic pe Aditional Guest dai un restart la masina virtuala si apoi intri in my computer in windowsu virtual si o sa ai montata o imagine iso in driveul virtual al windowsului virtual
    si instalezi!

  36. Nu cred ca am fost destul de clar,am instalat Aditional Guest, am facut toti pasi (totul merge bine), nush de unde sa accesez acel folder pe care care l-am pus la share (de acolo din Devices->share folders),(USB MERGE aia am reusit).

  37. buna,ati vrea daca se poate sa faceti un video tutorial cum se face jocuri sau cum se modeleaza in 3d.
    apropo miam facur si eu un blog cu video tutoriale daca ati vrea sal mil vedeti intrati pe asta fileextra09.wordpress.com

  38. Salut,am urmat toti pasii din tutorialul cu virtual box in incercarea de a testa un alt windows..totul merge ok pana in momentul in care dau enter pt a instala windows-ul pe partitia creata..imi apare “Error installing operating system”. Am cautat detalii si spune ca e o problema cu memoria de gazduire. Ce e de facut?

  39. @Ady: Alocai mai mult RAM dai mai mult RAM,sa aratat in tutorial cum si de unde,mai uitate odata fara sa derulezi!

  40. @Adrian: Ai grija cata memorie RAM aloci masinii virtuale,stiu ca nu ai cum si nici nu poti aloca mai mult de jumate din memoria totala si reala pe care o ai pe sistem! daca ai 1G RAM pe cel real da-i 400 sau 400 si ceva dar sa nu depasesti 500M,Hai ca-i simplu!!

  41. am si eu o problema cand instalez un windows pe virtual box nu merge sa imi creez partitia sau sa o formatez imi da eroare, ce ar trebui sa fac ( am o singura repartitie) si apropo la windows 7 imi merge nush dc

  42. Pe computer rulez fizic sistemul de opearre KiwiLinux.
    Insa, am mai facut si un Virtualbox cu un alt sistem de operare.
    La inceput VirtualBox imi cerea date personale, le-am pus, insa de fiecare data spune ca sunt invalide. M-am enervat, am inchis acea fereastra si am mers mai departe si am instalat S.O. (sistemul de operare).
    L-am rulat un timp apoi l-am inchis normal si masina virtuala la fel. Apoi am deschis masina virtuala din nou. insa sistemul de operare nu mai merge sa fie deschis normal. S.O. ste in ferestra Virtualbox (scrie oprit). Daca dau click pe el trebuie sa-i pun din nou CD-ul bootabil ca sa instalez inca o data S.O.
    Fisierul S.O apare in masina virtuala dar nu il gasesc salvat in vreun dosar in KiwiLinux.
    Oare ce mai trebuie facut ca sa pun un S.O in Virtualbox si sa ruleze de fiecare data cand il pornesc?

  43. Bun tutorialul cu amendamentul ca nu o sa va recunoasca perifericele usb gen placa wifi, chiar daca puneti filtru pt usb-uri in afara de mous si tastatura restul or sa fie cam degeaba . Asta este unul din neajunsurile atit la virtualbox cit si la vmware.
    spor

  44. Am instalat ubuntu ca in tutorial pe virtualbox si cand ii dau start imi apare
    “No bootable medium found!System halted.” si nu se incarca. Ce trebuie sa fac?

  45. victorstoicescu a zis

    salut
    merge ok, dar va intreb daca dupa instalarea unui os (ex.win7,cu alte prg.) este posibila ,,mutarea” pe un hard fizic???
    ar fi de mare folos
    multumesc

  46. Paulzazbest a zis

    Salut!! Urmaresc acest sit de mult sunt multumit !!! dar la acest video care lati postat VirtualBox Nu pot sa vizionez videoclipu numai 11 secund si dupaceia iar trebuie sa dau play si porneste de la capat !!!!!

  47. stie cineva sa imi raspunda la asta?

    un windows XP se poate virusa daca e instalat in virtualbox?
    daca da, exista posibilitatea ca virusul sa imi intre in calculatorul real?

    • ionutz: stie cineva sa imi raspunda la asta? un windows XP se poate virusa daca e instalat in virtualbox?daca da, exista posibilitatea ca virusul sa imi intre in calculatorul real?  

      Da, poate fi virusat si nu, nu ti se va virusa si sistemul real daca sa virusat cel virtual. De asta majoritatea au inceput sa foloseasca din ce in ce mai mult “masinile virtuale” pentru a evita riscurile instaland si facand teste pe cel real. Altfel care ar fi rostul sistemelor virtuale?

  48. am si eu o probleba cu virtualbox am instalt totul cum trebuie si am instalt sistemul de operare wndows xp sp2 ultimate dupa ce lam instalat mere cit mere si dupa aceia se pune pe pauza oare de daca stie cineva sa imi spuna plizzzzzz

  49. O mica si scurta intrebare: cum se face copy paste de pe windowsul virtual pe cel gazda? gazda e vista iar virtualul e windows 7. multumesc!

    • Razvan: O mica si scurta intrebare: cum se face copy paste de pe windowsul virtual pe cel gazda? gazda e vista iar virtualul e windows 7. multumesc!  

      Da se poate face copy paste de pe unul pe altul dar doar copy paste la text si atat nu si la foldere si fisiere! Si ca sa poti face copy paste la text trebuie sa instalezi Guest Additions, cand pornesti sistemul virtual dai click sus pe Device apoi alegi Install Guest Additions ti e va monta automat o imagine ISO in driveul virtual astepti sa apara autorun-ul si instalezi…

      La fel ca sa poti face sher (sa poti transfera fisiere sau foldere de pe real pe virtual si invers) intre sistemul real si cel virtual trebuie sa instalezi acel Guest Additions. O sa facem in viitor un tutorial despre cum setam si cum face sher intre sistemul real si cel virtual.

  50. @Adrian astept tutorialul 😉 am instalat guest additions pt faza de trecut cu mouse-ul din virtual in real fara click, dar m-ar interesa transferu de fisiere

  51. Salut…Am o intrebare: Cum vad din masina virtuala folderele date la share din calculator? (Am windows 7 si pe masina virtuala Windows XP)

  52. Salut Cristi!
    Am un PC cu hard de 500 de Gb. Pe acest Hard, partitii diferite bineinteles, am instalat 2 sisteme de operare, XP respectiv Windows 7.
    Intrebarea mea la tine este urmatoarea: care sunt avantajele folosirii unui sistem de operare pe un HARD DISK VIRTUAL (in afara bineinteles de utilizarea a cat mai multor sisteme de operare pe sistemul gazda)?
    Si m-ar interesa sa stiu daca utilizand Windows 7 ca sistem gazda si XP ca sistem virtual, hard-diskul ar fi mai usurat ca sa zic asa.
    Eu am 2000 de rami memorie pe PC si as dori sa stiu
    cata memorie trebuie sa folosesc in cazul unui XP ca sistem de operare virtual. Cat sa pun in momentul instalarii virtual machine iar apoi la partitie. Te rog mult de tot ofera-mi un raspuns. Aici sau daca se poate pe [email protected]
    Mercy mult de tot!

    • Lucy: Salut Cristi!
      Am un PC cu hard de 500 de Gb. Pe acest Hard, partitii diferite bineinteles, am instalat 2 sisteme de operare, XP respectiv Windows 7.
      Intrebarea mea la tine este urmatoarea: care sunt avantajele folosirii unui sistem de operare pe un HARD DISK VIRTUAL (in afara bineinteles de utilizarea a cat mai multor sisteme de operare pe sistemul gazda)?
      Si m-ar interesa sa stiu daca utilizand Windows 7 ca sistem gazda si XP ca sistem virtual, hard-diskul ar fi mai usurat ca sa zic asa.
      Eu am 2000 de rami memorie pe PC si as dori sa stiu
      cata memorie trebuie sa folosesc in cazul unui XP ca sistem de operare virtual. Cat sa pun in momentul instalarii virtual machine iar apoi la partitie. Te rog mult de tot ofera-mi un raspuns. Aici sau daca se poate pe [email protected]
      Mercy mult de tot!  

      Nu ai specificat cum sau cu ce virtualizezi Windows XP-ul… Te intreb pentru ca Windows 7 are “capacitatea” de a face VHD-uri (virtual hard drive) sau te-ai folosit de Virtual PC, Virtual Box? In principiu, sistemele virtuale nu afecteaza cu nimic sistemul real, daca se viruseaza, virusul nu va afecta sistemul gazda (asta daca nu cumva ai deschis legatura dintre sistemul oaspete si cel gazda sheruind fisiere de pe unul pe altul)

    • Lucy: Salut Cristi!Am un PC cu hard de 500 de Gb. Pe acest Hard, partitii diferite bineinteles, am instalat 2 sisteme de operare, XP respectiv Windows 7.Intrebarea mea la tine este urmatoarea: care sunt avantajele folosirii unui sistem de operare pe un HARD DISK VIRTUAL (in afara bineinteles de utilizarea a cat mai multor sisteme de operare pe sistemul gazda)?Si m-ar interesa sa stiu daca utilizand Windows 7 ca sistem gazda si XP ca sistem virtual, hard-diskul ar fi mai usurat ca sa zic asa.Eu am 2000 de rami memorie pe PC si as dori sa stiucata memorie trebuie sa folosesc in cazul unui XP ca sistem de operare virtual. Cat sa pun in momentul instalarii virtual machine iar apoi la partitie. Te rog mult de tot ofera-mi un raspuns. Aici sau daca se poate pe [email protected]Mercy mult de tot!  Citeaza-ma

      cu hard disk virtual poti sa instalezi pe el windows 7 sau altceva,dar numai ca trebuie sa emulezi sistemul de operare de pe xp sau ce ai.sunt si dezavantaje:trebuie sal instalezi de fiecare data cand booteaza sistemul de operare

  53. Oameni buni, imi dati si mie un raspuns la ceea ce am postat mai sus?
    Multumesc!

  54. Adrian,

    Despre virtual box e vorba, bineinteles. Vreau sa pun XP ca virtual pe HDD in conditiile in care sistemul baza va fi windows 7 deoarece il folosesc mai des.
    Cum am zis si mai sus, in prezent am si XP si windows 7 pe acelasi HDD. Doresc sa stiu daca e mai bine sa folosesc XP ca virtual, daca am avantaje mai multe facand lucru asta sau sa-l las tot asa, cu XP direct pe HARD.
    Si daca virtualizez XP, cam cati rami sa-i pun la instalarea virtual box..?
    Mercy!

    • Lucy: Adrian,Despre virtual box e vorba, bineinteles. Vreau sa pun XP ca virtual pe HDD in conditiile in care sistemul baza va fi windows 7 deoarece il folosesc mai des.
      Cum am zis si mai sus, in prezent am si XP si windows 7 pe acelasi HDD. Doresc sa stiu daca e mai bine sa folosesc XP ca virtual, daca am avantaje mai multe facand lucru asta sau sa-l las tot asa, cu XP direct pe HARD.
      Si daca virtualizez XP, cam cati rami sa-i pun la instalarea virtual box..?
      Mercy!  

      E mult de vorbit, avantajele pot fi mai multe sau mai putine in functie de ce vrei sa faci pe sistemul virtual. Daca folosesti softuri simpliste atunci e OK sa folosesti Virtualul, daca folosesti softuri grele ca Photoshop, Adobe Premier, sau stiu eu ce alte softuri mari care necesita multe resurse atunci nu vei fi deloc avantajat…mai ales daca nu ai un procesor ce suporta nativ virtualizare. In general eu unei masini virtuale ii dau 1G sau mai putin…am 2G RAM. Ce softuri vrei sa folosesti de crezi tu ca nu iti merg in Windows 7 de trebuie neaparat sa apelezi la XP?

      • Adrian:
        E mult de vorbit, avantajele pot fi mai multe sau mai putine in functie de ce vrei sa faci pe sistemul virtual. Daca folosesti softuri simpliste atunci e OK sa folosesti Virtualul, daca folosesti softuri grele ca Photoshop, Adobe Premier, sau stiu eu ce alte softuri mari care necesita multe resurse atunci nu vei fi deloc avantajat…mai ales daca nu ai un procesor ce suporta nativ virtualizare. In general eu unei masini virtuale ii dau 1G sau mai putin…am 2G RAM. Ce softuri vrei sa folosesti de crezi tu ca nu iti merg in Windows 7 de trebuie neaparat sa apelezi la XP?  

        Mercy de raspuns!
        Folosesc cam ce ai zis mai sus, intreg pachetul Adobe, care din fericire functioneaza perfect pe windows 7, dar mai am un soft Quark Xpress 6.5 – o versiune mai veche, care din pacate nu merge pe windows 7. Stiu, o sa spui may dar de ce nu pui versiunea mai noua… Pt ca dintr-un anumit motiv, trebuie sa folosesc neaparat aceasta versiune mai veche de quark.
        Plus k pana mai ieri, windows 7 imi tot dadea erori cand ieseam din anumite jocuri (gen fifa etc) si aparea celebru Blue Screen…
        Probabil mai raman ceva semne de intrebare legat de windows 7. Inca anumite aplicatii chiar si pe 32 de biti nu functioneaza ca pe XP.
        Din pacate trebuie sa mentin in continuare si Xp pe acelasi HDD ceea ce nu-i deloc OK.

  55. Poti sa ai mai multe sisteme de operare pe virtualbox?

    • Bulgac: Poti sa ai mai multe sisteme de operare pe virtualbox?  

      Poti sa ai cate sisteme virtuale vrea muschiu tau (in limita spatiului liber care il ai pe hardul real) nu poti rula mai multe sisteme virtuale deodata decat daca ai un pc foarte performant.

  56. De ce imi scrie:Fatal:No bootable medium found!System halted.
    Dar mousul ramine acolo?
    Va rog raspundetimi la intrebare.

  57. salutare.am instalat un windows xp cu virtual box si cand incep sa lucrez cu programe cum ar fi opera,messenger,explorer si multe altele imi solicita procesorul 100% si imi merge greu windowsul pe urma.din ce cauza mi se intampla asta.am un procesor intel core 2 duo 2.40.multumesc

    • madutz: salutare.am instalat un windows xp cu virtual box si cand incep sa lucrez cu programe cum ar fi opera,messenger,explorer si multe altele imi solicita procesorul 100% si imi merge greu windowsul pe urma.din ce cauza mi se intampla asta.am un procesor intel core 2 duo 2.40.multumesc  

      Este ceva normal, tu cum ai vrea sa ti se miste PC-ul si cu Windowsul real si ruland pe cel virtual, ruland aplicatii si in virtual si in real, crezi ca e din titan pc-ul tau? Crezi ca la un PC totul este procesorul? mai conteaza si cati ram ai, ce hard toate lucreaza ca un intreg, nu procesorul este cel mai important!

      • madutz:
        salutare.am instalat un windows xp cu virtual box si cand incep sa lucrez cu programe cum ar fi opera,messenger,explorer si multe altele imi solicita procesorul 100% si imi merge greu windowsul pe urma.din ce cauza mi se intampla asta.am un procesor intel core 2 duo 2.40.multumesc

        Adrian: Este ceva normal, tu cum ai vrea sa ti se miste PC-ul si cu Windowsul real si ruland pe cel virtual, ruland aplicatii si in virtual si in real, crezi ca e din titan pc-ul tau? Crezi ca la un PC totul este procesorul? mai conteaza si cati ram ai, ce hard toate lucreaza ca un intreg, nu procesorul este cel mai important!

        C-am prea ciudat ca microprocesorul sa ruleze la 100% si sa-i meraga windows-ul greu.Sincer eu cred ca 80% este vorba de-un virus “wwwpos32.exe”, sau vre-un “frate” de-al lui.Acet virus solicita cpu la 1005 si windows-ul merge greu.Am am rezolvat problema prin devirusare, apoi am instalat un ccleaner si-am sters din startup optiunea ca acest executabil sa porneasca la intrearea in windows.

  58. pai pe windowsul real nu rulez nici un program doar mess-ul sta deschis. ram am 2 gb zic eu ca e de ajuns hardul e de 500 western digital atata timp cat nu folosesc windowsul real de ce se intampla asta?

    • madutz: pai pe windowsul real nu rulez nici un program doar mess-ul sta deschis. ram am 2 gb zic eu ca e de ajuns hardul e de 500 western digitalatata timp cat nu folosesc windowsul real de ce se intampla asta?  

      Prietene…si ala virtual de unde doamne iarta-ma isi ia resursele? din eter? Sistemul Virtual ia resurse din Windowsul real. Daca pe real ai 2G RAM si celui virtual ai dat 1G atunci ala real va ramane doar cu 1G atat timp cat va merge si virtualul. Procesorul tre sa se imparta in 2 sa gandasca si pentru sistemul virtual si pentru ala real. PC-ul virtual se foloseste de resursele celui real nu e logic oare?? Nu cred ca ai nici un virus nu te lua dupa webdan. Nici macar nu a citit comentariul tau pana la capat sa vada despre ce e vorba si ca tu ai aceasta problema atunci cand folosesti virtualul, sistemul virtual. Asa mai obisnuieste webdan sa faca…

  59. am sa schimb windows-ul.multumesc pentru informatii.

  60. sunteti cei mai tari!!va multumesc foarte mult pt aceste minunate tutoriale iar acesta mi-a fost de mare ajutor pt ca de mult am vrut sa am si eu windows 7 si iata ca datorita voua pot!!!!!Va multumesc mult

  61. Buna baieti!

    felicitari pt munca depusa
    am si eu o problema
    rulez un ubuntu pe virtual box instalat pe un xp
    intrebarea mea este: de ce nu se vede full screen sistemul de operare din virtal box chiar atunci cand ii dau sa-mi apara full screen?
    ma-ti putea ajuta?
    Va multumsc
    astept raspuns de la voi

    • ghitarista: Buna baieti!felicitari pt munca depusa
      am si eu o problema
      rulez un ubuntu pe virtual box instalat pe un xp
      intrebarea mea este: de ce nu se vede full screen sistemul de operare din virtal box chiar atunci cand ii dau sa-mi apara full screen?
      ma-ti putea ajuta?
      Va multumsc
      astept raspuns de la voi  

      Trebuie sa instalezi Guest Additions dar pe Linux e putin mai complicat, o sa fac in curand un tutorial si despre asta. Pentru Windows exista deja tutorial despre cum se instaleaza acel Guest Additions, defapt tutorialul se refera la “cum se face share intre masina virtuala si sistemul real pe care il poti viziona dand click AICI. Cum spuneam o sa fac tutorial si despre cum facem share intre Linux (pe virtual) si Windows (pe real) tutorial care va cuprinde si instalarea lui guest Additions asa ca stai pe aproape!

  62. ai spus in tutorial ca exista aplicatii virtuale capabile sa imbunatateasca performantele placii video sau altor componente.Ai putea sa imi dai un exemplu de astfel de program???

  63. as vrea sa instalez mac. merge cu virtula box sau trebuie sa instalez alta masina virtuala

    • as vrea sa instalez mac. merge cu virtula box sau trebuie sa instalez alta masina virtuala  

      Daca vrei sa instalezi mac in virtualbox sa sti ca nu va merge.

  64. Sunteti superi baieti.

  65. De ce imi scrie:Fatal:No bootable medium found!System halted.
    Dar mousul ramine acolo?
    Va rog raspundetimi la intrebare

  66. ti-ai ales imeginea de pe care sa booteze?

  67. E prima data cand las si eu un comentariu si o fac in primul rand din respect si admiratie pentru munca pe care o fac toti cei care posteaza aceste filmulete de nota 10 si care cel putin pe mine m-au ajutat sa imi maresc cunostintele in domeniul IT. Adevarul e iubesc acest site !!!! In al doilea rand vis-a-vis de acest tutorial am doua intrebari:
    1. de ce pe sistemul ubuntu kiwilinux-9.04 instalat pe virtualbox nu se aude sunetul?
    2. Nu cumva la instalarea din videotutorial in loc de optiunea “Try Ubuntu without any change to your computer” trebuia folosita optiunea “Install Ubuntu” ? Intreb asta pentru ca dupa ce am urmat pasii din videotutorial dupa inchiderea sistemului Ubuntu din virtualbox la redeschidere imi spunea ca este eroare de sistem sau ceva de genul asta (nu mai retin exact mesajul) si dupa ce am folosit “Install Ubuntu” totul a fost OK.
    In rest inca o data toate cele bune voua si cel putin din partea mea multumiri alaturi de cat mai multe tutoriale!!!!

  68. ADILOIU a zis

    Spunetimi si mie va rog frumos, dezinstalarea virtualbox se face normal ca la oricare program? ….banuiesc ca la stergerea lui se sterge automat si sistemul de operare din virtualbox sper ca a-ti inteles ce vreau sa spun.

    • Spunetimi si mie va rog frumos, dezinstalarea virtualbox se face normal ca la oricare program? ….banuiesc ca la stergerea lui se sterge automat si sistemul de operare din virtualbox sper ca a-ti inteles ce vreau sa spun.  

      Adiloiu, dezinstalarea virtual box ca si program, are modul de dezinstal ca orice alt program, numai ca depinde unde ai setat sa-ti faca hard-diskul virtual…acela trebuie sters inainte de a dezinstala masina, binenteles cu tot cu sistemul de operare instalat in el…sper ca ai inteles!

  69. Invizibil a zis

    Sal La toata lumea , Frumos ceea ce faceti voi
    M-am uita pe site dar , daca nu gresesc , nu am fazut un tutorial instalarea sistemultui de operare MAC OS X Leopard pe PC/Laptop . (Daca gresesc , lasati-mi si mie un linku , Vreau sa experimentez Mai multe sisteme de operare pe virtualbox) Va salut .

  70. Invizibil a zis

    Sal La toata lumea , Frumos ceea ce faceti voi
    M-am uita pe site dar , daca nu gresesc , nu am vazut un tutorial instalarea sistemultui de operare MAC OS X Leopard pe PC/Laptop . (Daca gresesc , lasati-mi si mie linku , Vreau sa experimentez Mai multe sisteme de operare pe virtualbox)

    • se poate instala mac os x leopard dar nu pe virtual box(cel putin mier nu mi-a mers)si numai pe procesoare intel,pe cele amd nu merge sistemul de operare MAC!daca vrei raspundemi si te ajut cu link-ul de download al sistemului dar trb sa ai intel.

  71. Invizibil a zis

    Sau daca vreti , Pot sa fac eu un tutorial despre OS X Leopard pe PC/Laptop .. pentru acest site .

  72. cristina a zis

    buna
    Am rulat si eu ubuntu 10.4 lucid pe virtual box sub forma live cd dar nu imi place fontul pe care il foloseste mozilla inclusa in acest ubuntu . E un font un pic ingrosat si as fi vrut sa fie la fel ca cel din mozilla lui windows dar nu stiu cum se poate seta.
    Nu am avut curaj sa instalez ubuntu de adevaratelea pe virtual box pentru ca nu am gasit un tutorial ca re imi arate pasii.
    Deasemeni nu stiu cum se poate instala xp-ul pe virtual box mai exact nu stiu cum se face un iso pentru xp

    Dupa ce instalex xp , cum fac sa instalez alte programe ? Exista tutorial?
    Astept raspuns , multumesc !

    • buna
      Am rulatsi eu ubuntu 10.4 lucid pe virtual box sub forma live cd dar nu imi place fontul pe care il foloseste mozilla inclusa in acest ubuntu . E un font un pic ingrosat si as fi vrut sa fie la fel ca cel din mozilla lui windows dar nu stiu cum se poate seta.
      Nu am avut curaj sa instalez ubuntu de adevaratelea pe virtual box pentru ca nu am gasit un tutorial ca re imi arate pasii.
      Deasemeni nu stiu cum se poate instala xp-ul pe virtual box mai exact nu stiu cum se face un iso pentru xpDupa ce instalex xp , cum fac sa instalez alte programe ? Exista tutorial?
      Astept raspuns , multumesc !  

      tot ce ai intrebat in acest comentariu isi are raspuns in tutorialele care le avem, avem tutorial despre tot ce ai intrebat doar ca trebuie sa le cauti. sus in dreapta pe marginea neagra ai casuta de cautare, acolo scrii ce te intereseaza sau ce vrei sa faci, dai enter si vei gasi tutorialele.

    • buna
      Am rulatsi eu ubuntu 10.4 lucid pe virtual box sub forma live cd dar nu imi place fontul pe care il foloseste mozilla inclusa in acest ubuntu . E un font un pic ingrosat si as fi vrut sa fie la fel ca cel din mozilla lui windows dar nu stiu cum se poate seta.
      Nu am avut curaj sa instalez ubuntu de adevaratelea pe virtual box pentru ca nu am gasit un tutorial ca re imi arate pasii.
      Deasemeni nu stiu cum se poate instala xp-ul pe virtual box mai exact nu stiu cum se face un iso pentru xpDupa ce instalex xp , cum fac sa instalez alte programe ? Exista tutorial?
      Astept raspuns , multumesc !  

      Este impropriu sa spui “imi este frica sa instalez un sistem de operare pe o masina virtuala”. De ce iti este frica ? Orice ai face in interiorul unui “calculator virtual” nu iti va afecta in nici un fel sistemul real. Tocmai de aceea au fost create aceste masini virtuale…pentru diferite testari. Ele ar trebui sa fie utile atat incepatorilor dar si persoanelor mai avansate in domeniu. Cat despre tutoriale…gasesti o gramada pe acest site, dar si pe youtube si nu numai.

  73. Nu pot sa instalez in masina virtuala un kit de xp la care am inserat, cu ajutorul Nlite, driverele pt S-ATA. pe pc-ul fizic se poate instala, ruleaza perfect dar in masina virtuala imi da eroare la instalare.
    E normal, VitualBox nu suporta S-ata ?

  74. am si o intrebare…nu reusesc sa bootez image de windows.am downloadat de pe net dar nu reusesc.am pus pe dvd nu reusesc iar cind dau import appliance nu reusesc sa deschid folder cu imaginea[zice asa ca nu este nimic in folder]..masina merge am bootat vista de pe cd original functioneaza am incercat sa instalez winrar si nu mere…dar io vreau imagine de sistem…..multumesc

    • am si o intrebare…nu reusesc sa bootez image de windows.am downloadat de pe net dar nu reusesc.am pus pe dvd nu reusesc iar cind dau import appliance nu reusesc sa deschid folder cu imaginea[zice asa ca nu este nimic in folder]..masina merge am bootat vista de pe cd original functioneaza am incercat sa instalez winrar si nu mere…dar io vreau imagine de sistem…..multumesc  

      Nu am inteles nimic din comentariul tau…Imaginea cu Windows nu se arde asa oricum pe CD sau DVD, daca nu stii sa arzi un CD cu Windows scrie sus in casuta de cautare de pe marginea neagra din dreapta: cum se face un cd bootabil sau cd bootabil, da enter si vei gasi tutorialul, la fel se procedeaza si pentru DVD ca la CD. Explica mai clar probema ce exact vrei sa faci si ce nu merge pentru ca nu am inteles nimic. Nu stiu la ce te referi cu Import appliance…

  75. Salut am instalat xp in virutal box si vreau sa stiu daca pot sa bag fisiere in hardul virtual al masini sau sa scot fisiere de acolo

    • Daca ti-ai folosi ochii aia ca sa citesti ai vedea sub tutorial ca scrie Articole asemanatoare: cu negru ingrosat si sub el ai niste titluri de tutoriale scrise cu rosu. Daca dai click pe unu din titluri ajungi direct la tutorialul respectiv si prin titlurile alea asa:

      Cum se face share intre sistemul de operare real si cel virtual din VirtualBox – tutorial video

      Cum se face share intre sistemul real si cel din virtual box,masina virtuala fiind Ubuntu Linux – tutorial video

      E suficient sa dai click pe un titlu si ajungi la tutorial. Nu va pot intelege nici in ruptul capului de ce dumnezeu nu va folositi ochii pentru a citi?

  76. nicubanditu a zis

    intrebare cum pun driverele si xp pe virtual
    il descarc de pe cd in pc sau cum

  77. nicubanditu a zis

    intrebare de ce mi se blocheaza cand instalez virtual dupa ce fac partitia si imi apare banda galbena imi zice ca nu am memoria suficienta
    care sa fie baiu

    • nicubanditu: intrebare de ce mi se blocheaza cand instalez virtual dupa ce fac partitia si imi apare banda galbena imi zice ca nu am memoria suficienta
      care sa fie baiu  

      Trebuie sa instalezi in sistemul virtual pachetul Guest Additions. Noi avem si un tutorial pe aceasta tema. Scrii sus in casuta de cautare din dreapta sus de pe marginea neagra: Cum se face share intre sistemul de operare real si cel virtual din VirtualBox, dai enter si vei gasi tutorialul!

  78. interesant, dar cum pot rula doar programe? trebuie neaparat sa instalez mai intai un sistem de operare?

    • Adrian-admin a zis

      MostWanted: interesant, dar cum pot rula doar programe? trebuie neaparat sa instalez mai intai un sistem de operare?  

      Da, trebuie neaparat sa instalezi sistemul de operare. Ca o aplicatie sa ruleze aceasta are nevoie de sistem de operare. sunt softuri care pot virtualiza sau pot rula doar softuri intr-un mediu virtual. Poate o sa facem in viitor un tutorial despre asa ceva dar pana atunci iti recomand sa privesti tutorialul cu Sandboxie, il gasesti cu casuta de cautare din dreapta sus, scrii acolo: sandboxie, dai enter si vei gasi tutorialul.

  79. Bartha Marcel a zis

    Respecte pentru ce faceţi voi aici.Pentru mine sunteţi nişte zei.În marea de mediocritate care ne înconjoară sunteţi una din puţinele insule.Dar sa lasam poezia.Urmăresc de puţin timp turorialele voastre şi zic că încep să fac progrese.Am reuşit azi instalarea primului sistem de operare ubuntu 10.10 în maşina virtuală.Merge perfect.Mii de mulţumiri pentru munca ce o faceţi aici.

  80. am si eu o rugaminte la voi, nu ne puteti ajuta cu un videotutorial pentru o masina virtuala pt gaming?

  81. Mie numi booteaza imi zice coul not read from the boot medium!

  82. frate am vrut sa instalez windows 7 home premium an virtualbox,ansa cia trebuie sa schimb culoarea an 32 bit:D mam uitat ca matza an calendar ca tot nam gasit unde trebuie sa modific..deci,ceva ajutor plyyys/ms

  83. cum as puteam face ca folderele din “VirtualBox VMs” care se afla in C, sa mi se instaleze in D deoarece cand am instalat windosusl pe pc-ul real am facur partitia C de doar 40 gb si mi se umple foarte repede.

    multumesc!!

  84. pot instala linux pe virtual bax

  85. Salutare… Mi-am instalat WindowsXp cu VirtualBox iar la capacitatea hardului am pus 2 Tb adica maximum iar hardul meu e doar de 500 GB.. As dori sa aflu daca acest lucru imi fa afecta hardul real si PC-ul insine adica celelalte piese .. pocesor… placa video….Si inca un lucru as dori sa stiu daca rulez jocuri in virtualbox nu imi afecteaza PC-ul..Multumesc

  86. Buna,
    super tutorialul (partea asta), dar tot nu intzeleg ceva:
    cand ai zis sa bagam discul cu imaginea iso, la ce te refereai mai xact, la chestia pe care am facut-o cand i-am dat sa fac o noua mashina virtuala?
    Sau sa iau o imagine de pe net cu sistemul de operare pe care vreu sa-l instalez?
    PLS help me!!!!!

  87. Multumiri pentru intreg efortul depus in realizarea tutorialelor, pentru modul de prezentare clar si la obiect. Gasesc aici raspunsuri la aproape toate problemele curente de software. Am o intrebare referitor la Virtualbox: se pot folosi/instala imagini al SO facute cu Acronis ? Asociat cu posibilitatea utilizarii de harduri externe, pot apare oportunitati nebanuite…
    Multumesc inca odata !

  88. As Vrea Sa Instalez Windows xp Pe VirtualBox ,Dar Nu Stiu Ce Sa Fac. Mie Frica Sa Numi Ia Memoria De Pe Partitia C:. Ce Sa Fac Ca Sa Mia Memorie De Pe O Partitie Mai Mare??

  89. Buna
    cum pot sa adaug un hdd fizic la masia virtuala. multumesc mult

  90. Buna
    cum pot sa adaug un hdd fizic la masina virtuala. multumesc mult

  91. Abel:
    As Vrea Sa Instalez Windows xp Pe VirtualBox ,Dar Nu Stiu Ce Sa Fac. Mie Frica Sa Numi Ia Memoria De Pe Partitia C:.Ce Sa Fac Ca Sa Mia Memorie De Pe O Partitie Mai Mare??

    pai selecteaza alta partitie cand creezi masina. vizioneaza vidioclipul precedent e mura in gura

  92. floryn:
    Buna
    cum pot sa adaug un hdd fizic la masina virtuala. multumesc mult

    gata am rezolvat

  93. Abel:
    As Vrea Sa Instalez Windows xp Pe VirtualBox ,Dar Nu Stiu Ce Sa Fac. Mie Frica Sa Numi Ia Memoria De Pe Partitia C:.Ce Sa Fac Ca Sa Mia Memorie De Pe O Partitie Mai Mare??

    vrei sa zici spatiu de pe hdd nu? memoria e la ram.

  94. Aș dori să știu cum s-ar putea clona două harduri cu totul cu programe și sistemele de operare (unul cu Windows 95 și unul cu W98, sunt pe calculatoare diferite) și apoi să le rulez pe o mașină virtuală . Sau dacă nu, cum aș putea transfera programele de pe cele două calculatoare pe două mașini virtuale cu cele două sisteme de operare preinstalate.

  95. Multumesc din suflet pentru videotutoriale.Numai bine va doresc !

  96. Salutare!
    de ce nu pot rula windows 7 pe 64bit in virtualbox. ?
    am pe calculator instalat windows 7 pe 64 bit si virtualbox v 4.1.18 instalat ca masina virtuala. merge totul ok cu crearea masinii virtuale, alegerea imaginii ISO si dupa ce porneste si incarca bara de windows imi da eroare si nu pot merge mai departe cu instalare in masina virtuala.
    multumesc anticipat.

  97. AdrianGudus a zis

    hobyt:
    Salutare!
    de ce nu pot rula windows 7 pe 64bit in virtualbox. ?
    am pe calculator instalat windows 7 pe 64 bit si virtualbox v 4.1.18 instalat ca masina virtuala. merge totul ok cu crearea masinii virtuale, alegerea imaginii ISO si dupa ce porneste si incarca bara de windows imi da eroare si nu pot merge mai departe cu instalare in masina virtuala.
    multumesc anticipat.

    Ca sa poti folosi Windows 64 biti in VirtualBox trebuie ca procesorul tau sa aiba tehnologia de virtualizare hardware. Poti afla asta cu aceasta aplicatie http://www.grc.com/securable.htm

  98. am o problema cand instalez ubuntu 10.04 desktop merge bine pana la pregatire partitii iar de acolo nam ce sa ii fac. se vede pe poza.

    http://imageshack.us/a/img22/2139/ubuntu1004.jpg

  99. unde gasesc Ubuntu LiveCD ? mi-ar fi de ajutor un link. Multumesc.

  100. nu pot sa urmaresc nici un post tv online am instalat wuin.media player se poate prin el sau daca nu cum as putea sa urmaresc live posturi tv va multumesc

  101. Salut unde gasesc si eu ubunt din acesta ? Si daca functioneaza la acest program jocuri de marimi mai mici
    adica ca la mine nu functioneaza acestea si sunt mai multe dar in pricipiu : Fifa 11 toata seria in colo , Cal of duty 4 , nfs, most wanted 2 cam astea ar fi .

  102. Salut ma puteti ajuta va impllor !
    Am windows8 , si numi merge jocuri,,,imi merge dar cu un lag foarte mare, ba chiar extrem-.
    Vreau si eu sa incerc un program de virtualizare ….si daca ma-ti ajuta sa gasesc unu bun in Jocur icum ziceai si tu in Tutorial…Varog mult !!
    Yahoo Messenger : [email protected]

  103. scriu acum in 2016 nu mai este de actualitate Virtualbox nu exista pe x64 sau distributii linux noi ..Nu mai vizionati..am incercat si eu dar necesita sa ma intorc in timp cu OS-urile vechi.Pierdeti timp mergeti pe Wind desi sunt un anti Win

  104. luckynrSlevin a zis

    incercand sa bag Tails in virtual box, imi spune ” something went wrong ” dupa ce am urmarit pas cu pas si am facut exact ceea ce se facea in tutorial, ce ar trebui sa fac ?

Speak Your Mind

*