WordPress o platforma stralucita pentru site-uri si bloguri – tutorial video HD

In acest tutorial video am placerea sa va prezint platforma WordPress, prin intermediul careia puteti crea bloguri sau site-uri fara a depune foarte mult efort .

WordPress este cel mai bun si stabil CMS de pe piata in momentul asta, cu toate ca in varianta de baza nu ofera prea multe functii sau optiuni aceasta problema se poate rezolva prin intermediul unor plugin-uri (adaugiri) cu ajutorul carora puteti face aproape orice va trece prin cap.

Chiar si in materie de design wordpress nu iti taie rasuflarea din prima, insa in momentul in care modificam tema sau adaugam una frumoasa situatia se schimba, exista si teme contra cost care au un design modern si chiar si unele plugin-uri incluse.

Pe intelesul tuturor, acest wordpress ne ajuta sa ne facem un site fara a avea cunostinte avansate in limbaje de programare  ( html, php, java, ruby on rails ) sau cunostinte avansate in lucrul cu bazele de date.

Cine isi face un site sau un blog pe wordpress nu trebuie sa fie expert in nimic, daca sti cite ceva este de ajuns, pe parcurs veti invata fara sa va dati seama, totul este intuitiv, totul este usor, nimic nu este mai usor de folosit .

Singurul lucru pe care trebuie sa-l facem noi este sa creem continut si wordpress se ocupa de munca cu codul de care multa lume se fereste, fie ca este text fie ca este multimedia (imagini, video, audio, flash) , ar fi o idee buna sa creem continut unic, adica sa nu copiem din alte locuri sau de pe alte site-uri, chiar daca copiati ceva este bine sa specificati sursa in semn de respect pentru creatorul acelui continut, asta este o regula de bun simt peste care nu ar trebui sa trecem daca dorim sa construim ceva trainic .

Milioane de administratori din lume nu ar concepe viata fara acest tip de platforma, este usor de folosit, ofera posibilitati de customizare aproape nelimitate, se pot implementa teme fara nici un efort, pe deasupra aceasta minunata platforma este gratuita.

Cine creaza plugin-uri sau teme ?

Oricine, da oricine poate crea un plugin sau o tema, tocmai din cauza asta platforma wordpress a cunoscut o popularitate uriasa, se poate asemana cu firefox la capitolul plugin-uri .

Va recomand cu caldura aceasta platforma, nu o sa regretati nici o secunda de aceasta alegere, totul este o joaca cu wordpress dar o joaca care se concretizeaza intr-un continut online accesibil tuturor.

In final tin sa multumesc creatorilor acestei minunate platforme pentru ca au creat ceva cu adevarat mare intr-un chit de instalare mic, adevarata este vorba aia “esentele tari vin in sticlute mici” . RESPECT
Cismaru Cristian



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Robciuc Ionut a zis

    Asa este, WordPress este unul dintre cele mai bune scripturi din lume la capitolul blog si site. Am facut si eu un site prin WordPress, dar nu pot insera linkul, deoarece incalc regulile. Bafta VideoTutorial.RO:X:X:X. I LOVE YOU.

    • Salutare Cristi, te rog mult spune-mi si mie cum poti sa postezi reclame de la emag care contin scripturi pe blogul tau?
      Am observat ca este creat pe wordpress si eu stiu ca pe wordpress nu poti sa adaugi nici un cod care contine java script. Bineinteles eu am un blog gratuit, insa sunt interesat de ce demersuri trebuie sa fac sa am si eu aceasta posibilitate.
      Iti multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns din partea ta.

      Mult succes in ceea ce faci!

  2. am si eu un blog pe wordpress . Acesta are 3GB ? ce sa intampla cand i termin ?

  3. Cristi ai putea sa faci un tutorial cu un program de captura Desktop ex:camstudio,….atc ceva ce crezi cai bun.

  4. @alex: Pai dupa logica ta asa cam ce crezi k se intampla? dupa intuitia ta? Fireste ca nu vei mai putea pune articole,ce alt ceva vrei sa se intampla?

  5. Daca se poate sa faci un tutorial video cu modul in care se pot monta doua hdd-uri diferite, sata si ide, daca se poate. Am cumparat din greseala fara sa intreb, nici nu am sytiut ca sunt diferite.

  6. Ma ajutati si pe mine mi-am facut un forum si nu merge sa pun domeniu la el,poate nu stiu eu,am facut exact ce a facut crisit acel tutorial cu dyndns cand trebuia sa ne facme cont etc…Ma ajutati va rog frumos am acest forum de 1 sapt.

  7. @DaneZu:
    Unde ai forumul?
    Acasa sau pe un server de gazduire (hosting) ?

  8. @DaneZu:
    Logica este urmatoarea, inainte de toate iti comperi un domeniu sau iti iei un subdomeniu gratuit de la dyndns sau din alta parte, dupa aceea iti inchiriezi un spatiu pe un server (hosting)de gazduire, sint destul de ieftine de la 3 euro pe luna 20 giga spatiu de disk.
    Vezi ca avem si un tutorial pe tema asta.
    Cum se cumpara un domeniu si spatiu de gazduire pentru un website – tutorial video HD https://www.videotutorial.ro/?p=927

  9. forumul este acasa si am incercat un subdomeniu gratuit de la dyndns si nu amm reusit

  10. Eugen

    Nu conteaza ca sunt diferite, sata normal nu conteaza doar ca unul trebuie sa fie slave (are niste pini auriti si pe ei are un plastic, el acopera 2 pini pe verticala, de acolo setezi slave)si celalat nu mai stiu exact cum trebuie sa fie, daca nu iti spune cineva pana maine cum se face iti spun. Deci nu iti fa griji o sa poti sa le folosesti.

  11. poti sa iti ei hosting gratis de 50mb de la “www.50.ro” si mai e si la “www.xhost.ro” de 400mb dar asta de 400 merge mai naspa tutul e gratis amandoua au baza de date msql ,panou de administrare mail pe server si totul e grati poti sa iti pui forumul pe un server ca sa nu trebuiasca sa tii calcu deschis mereu au si subdomenii.

  12. De ce nu merge wordpess? imi apare:URL-ul cerut nu a fost gasit pe acest server. Daca ati introdus URL-ul manual, va rugam verificati corectitudinea si incercati din nou.
    localhost
    Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i PHP/5.2.9

  13. Am mers pina la urma,fisieru wordpress treuia pus in htdocs

  14. Am o intrebare la Word press si anume atunci cand dai la “Register new user” iti completezi datele………… dar nu mai primesti mail cu parola! Spunetzi-mi cum se rezolva

  15. doar sati multumesc vreau pentru tutoriale dac mai sti in limba romina

  16. munteanu dumitru a zis

    asi face si eu asa ceva da ce se intampla cu servarul atunci cand pc nu are o conexiune la net ? asta ma ingrijoreaza dar am blog pe wordpress.com;http://munteanudumitru.wordpress.com/ s ma multumesc cu el va sunt dator si tot odata si recunoscator pt ca de la voi am invatat atatea! salut cu respect mytyjtz@! tgv

  17. Cum putem face un site free-hosting si cum trebuie sa unblam pe el si alte cheste.

  18. george_1951 a zis

    Stimaţi profesori,
    Vă sugerez să faceţi un videotutorial cu titlul (aproximativ sau cam aşa ceva):
    “AM FĂCUT UN SITE, CE SĂ FAC CU EL?”
    În care să explicaţi, ca la şcoală sau “băbeşte”, cum se administrează, cum se continuă, cum facem să adăugăm poze (altele), alte texte, alte videoclipuri etc. Cum să-l îmbunătăţim şi cum să-l înbogăţim de la o zi la alta…
    Vă sugerez asta deoarece, eu am făcut un site pe WordPress (exact ca în tutorial), dar a doua zi când am vrut să-mi continui munca, să mai adaug ceva, să-l administrez, nu am mai reuşit să intru pe el. Nu mai ştiu cum să procedez mai departe.
    De asemenea trebuie să ne spuneţi ce să facem cu el ca să fim văzuţi din internet. Ce trebuie făcut ca să avem o adresă personală (de ex: http://www.unnume.ro) etc. Că doar nu ne-am făcut un site ca să ne uităm noi la el să vedem câtde frumos (sau nu) este. Vrem să-l vadă şi să-l găsească şi alţii.
    Lecţia trebuie să continuie.
    Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi.
    Stima şi respectul nostru,
    George_1951

  19. george_1951 a zis

    Mi-a dispărut rubrica “privilegii” din baza de date! De ce? Cine-mi poate răspunde la întrebarea aceasta şi la cea anterioară?
    Mulţumiri,
    George_1951

  20. Am un domeniu cumparat si deja am si un site .As putea sa public pe un subdomeniu ?

  21. Buna ziua!
    Ma puteti ajuta si pe mine cu ceva? Am facut un site in wordpress(doar pe jumatatea, fiindca inca nu e gata) si am incercat sa ii dau calea unui prieten sa vad daca merge ce facusem pana acuma, si anume http://ip-ulmeu/wordpress/?page_id=15. Totul a fost ok pana cand a incercat sa intre pe o alta pagina. A primit eroare. Am facut eu ceva gresit (am facut totul ca in tutorial)? Numai home page-ul merge, desi mie imi merg perfect toate paginile.

  22. cum editez
    Just another WordPress weblog
    chestia asta scrie pe heater banner..
    astept raspuns

  23. @bogdan: Sa aratat in tutorial prietene daca te crezi expert si nu stai sa-l vezi cap-coada atunci asteapta mult si bine sa-ti raspunda cineva,plus ca asta nu e singuru tutorial despre word press de pe acest site!!!

  24. faceti-mi un blog1!!1!!!!!!!va rog

  25. “ale:
    faceti-mi un blog1!!1!!!!!!!va rog
    Iti fac eu,doar imi zici cum vrei sa arate.Iti zic adresa mea si daca iti place iti fac ca al meu!:http://www.thepiratebayonlyone.wordpress.com

  26. Salut, pot schimba tema blogului cu una downloadata din “teme free”? Merci pentru ajutor.

  27. remus: Salut, pot schimba tema blogului cu una downloadata din “teme free”? Merci pentru ajutor.

    Poti sa schimbi cu orice tema compatibila cu wordpress, insa trebuie sa fi atent la compatibilitatea temei cu versiunea ta de wordpress si mai ales cu plugin-urile pe care le folosesti.
    Deasemenea trebuie sa testezi compatibilitatea temei in toate browserele principale.

  28. E unul dintre cele mai stralucite tutoriale de pe site! 😀 Eu am avut un subdomeniu si un host, deci nu am fost nevoit sa folosesc baza de date locala! Blog-ul pe care l-am facut este http://www.shiftyway.sfh.cc. Va multumesc mult! 🙂

  29. Tare tutorialul m-ar interesa si pe mine un tutorial despre cum se instaleaza php pe windows apache mysql phpmyadmin

  30. foarte mare problema ptr. mine:
    am instalat xampp,am pus parola, a mers perfect. intru iar sa ma mai uit pe acolo, mi-a cerut user si parola, ok,s-a deschis si nu stiu ce imi vine si apas pe “status” si….in dreptul lui mysql apare dezactivat (inainte sa pun parola era activat,am pus o singura parola ptr. ambele). bun,merg mai departe, descarc wordpress,creez baza de date..totul ca in tutorial. a fost ok pana acolo unde am bagat nume baza date,user,etc. ..si cand sa merg mai departe imi spune ca nu poate accesa baza de date ptr. ca este inchisa (intelegeti ce vreau sa spun)

    Cum rezolv acea preoblema? cum activez iar mysql? in cp.xampp apare ca mergand
    Va rog mult sa ma ajutati ca nu pot merge cu tutorialul mai departe.

  31. Pentru Cristi si echipa lui:

    Pentru tutoriale nu pot decat sa va felicit, faceti o treaba foarte buna,dar…sa inteleg ca nu raspundeti la intrebari? adica nu la toate si astfel lasati totul in coada de peste? Incep sa fiu de acord cu George_…care si el a observat treaba asta si ti-a lasat un mesaj pe “cum se face un website,partea 3, wordpress…” si tot nu a primit raspuns. Am pus cateva intrebari dar…..tot astept…si astept…eu inteleg ca trebuie sa ne lasati pe noi sa descoperim restul, dar daca nu gasesc aici raspunsul si nici in alta parte si atunci pun intrebari,nu crezi ca ar fi mai cinstit sa raspundeti cu un simplu “nu stim raspunsul..” sau “cauta aici..”?
    Sper sa nu te superi pentru acest mesaj dar asta gandesc si asta spun.
    Acum, ramane la aprecierea ta si a echipei tale daca imi raspundeti sau nu la aceasta problema.
    Multumesc mult

  32. maria: Pentru Cristi si echipa lui:Pentru tutoriale nu pot decat sa va felicit, faceti o treaba foarte buna,dar…sa inteleg ca nu raspundeti la intrebari? adica nu la toate si astfel lasati totul in coada de peste? Incep sa fiu de acord cu George_…care si el a observat treaba asta si ti-a lasat un mesaj pe “cum se face un website,partea 3, wordpress…” si tot nu a primit raspuns. Am pus cateva intrebari dar…..tot astept…si astept…eu inteleg ca trebuie sa ne lasati pe noi sa descoperim restul, dar daca nu gasesc aici raspunsul si nici in alta parte si atunci pun intrebari,nu crezi ca ar fi mai cinstit sa raspundeti cu un simplu “nu stim raspunsul..” sau “cauta aici..”?Sper sa nu te superi pentru acest mesaj dar asta gandesc si asta spun.Acum, ramane la aprecierea ta si a echipei tale daca imi raspundeti sau nu la aceasta problema.Multumesc mult

    Daca in control panel-ul Xampp iti merge serverul mysql si totusi tu nu poti sa-l accesezi prin phpmyadmin inseamna ca pe drum ceva il blocheaza, acel ceva este cel mai probabil un firewall sau un soft de (remote, chat, etc) care blocheaza “iesirea din garaj”.
    Daca te uiti la tutorialele despre xampp vei vedea ca am specificat problemele create de softurile de securitate sau de programe remote sau chat, citeodata si messengerul isi ia lumea-n cap si blocheaza calea mysql.
    Aceste probleme se rezolva cu rabdare si cu logica, le iei si tu prin eliminare, nimeni nu poate sa stie ce softuri ai tu instalate in pc si nici cum sint configurate acestea.
    VA ROG FRUMOS sa intelegeti ca fiecare computer are problemele lui, este destul de greu de pus un diagnostic, sint sute de variabile in aceasta ecuatie.
    Daca ia instala xampp pe un computer cu sistemul de operare proaspat instalat ar merge totul ceas fara nici o problema.
    Tutorialul este facut dintr-o bucata si tot ce sa facut acolo merge, daca la cineva nu functioneaza ceva, nu sintem noi de vina.

  33. Stai un pic Cristi!!
    Multumesc pentru raspuns si sper ca imi vei ierta si exprimarea jalnica din care nu poti intelege ce vreau de fapt. Stai sa incerc sa iti explic altfel ca sa sti tu exact problema (asta daca reusesc):

    -am instalat xampp, dupa ce am facut ce zici in tutorial,totul a fost ok.am inchis tutorialul si m-am dus in localhost sa imi pun si eu o parola. pana aici toate earu activate ca in tutorial.am pus parola (una singura) si la mysql si la htdocs (parca asa ii zice ca nu m-am uitat acum)si am iesit ca sa ii fac proba. localhost-> se deschide o fereastra micuta cu un lacat si imi cere user si parola-> pun userul (care l-am pus acolo jos,sub mysql-htdocs)-> ma lasa sa intru->ma uit pe acolo-> dau la “statu”->vad cum din activat se schimba in dezcativat.ok,am inchis (ramanand cu un semnul intrebarii),am inceput sa vizionez tutorialul cu “wordpress,este o platforma stralucita…”,fac ce zici acolo dar nu am mai apucat sa il instalez ptr. ca nu poate accesa baza de date. daca in c.p. imi merge si pe localhost nu,poate am apasat eu ceva gresit? sau daca e de la firewall, ce pot sa ii mai fac?

    Oricum, am dezinstalat absolut tot si acum o voi lua de la capat cu tutorialele, cu mai multa atentie si poate voi reusi. Am uitat sa iti spun ca am mai instalat xampp (urmarind tutorialul) si nu am avut aceasta problema dar l-am dezinst. nu mai stiu de ce in ideea ca il voi reinst. peste cateva zile.

    Asa ca,nu imi raspunde acum, stai sa vad ce fac si revin.
    Multumesc mult a mia oara pentru intelegere si rabdare!!!

  34. maria: Stai un pic Cristi!!
    Multumesc pentru raspuns si sper ca imi vei ierta si exprimarea jalnica din care nu poti intelege ce vreau de fapt. Stai sa incerc sa iti explic altfel ca sa sti tu exact problema (asta daca reusesc):-am instalat xampp, dupa ce am facut ce zici in tutorial,totul a fost ok.am inchis tutorialul si m-am dus in localhost sa imi pun si eu o parola. pana aici toate earu activate ca in tutorial.am pus parola (una singura) si la mysql si la htdocs (parca asa ii zice ca nu m-am uitat acum)si am iesit ca sa ii fac proba. localhost-> se deschide o fereastra micuta cu un lacat si imi cere user si parola-> pun userul (care l-am pus acolo jos,sub mysql-htdocs)-> ma lasa sa intru->ma uit pe acolo-> dau la “statu”->vad cum din activat se schimba in dezcativat.ok,am inchis (ramanand cu un semnul intrebarii),am inceput sa vizionez tutorialul cu “wordpress,este o platforma stralucita…”,fac ce zici acolo dar nu am mai apucat sa il instalez ptr. ca nu poate accesa baza de date. daca in c.p. imi merge si pe localhost nu,poate am apasat eu ceva gresit? sau daca e de la firewall, ce pot sa ii mai fac?Oricum, am dezinstalat absolut tot si acum o voi lua de la capat cu tutorialele, cu mai multa atentie si poate voi reusi. Am uitat sa iti spun ca am mai instalat xampp (urmarind tutorialul) si nu am avut aceasta problema dar l-am dezinst. nu mai stiu de ce in ideea ca il voi reinst. peste cateva zile.Asa ca,nu imi raspunde acum, stai sa vad ce fac si revin.
    Multumesc mult a mia oara pentru intelegere si rabdare!!!

    Dupa ce setezi parola, poti accesa serverul mysql-ul prin phpmyadmin cu userul “root” si parola pe care ti-ai setat-o tu.
    Inainte sa reinstalezi xampp-ul intra pe aceasta pagina si citeste cite ceva despre securitatea in xampp:
    http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html#1221
    Pe site-ul oficial xampp gasesti informatii suplimentare si foarte multe amanunte pe care noi nu putem sa le includem intr-un tutorial, fie el si de 2 ore.
    In general ei au raspuns pentru tot, folositi resursele pe care le pune la dispozitie producatorul aplicatiei.
    Daca tot nu-ti merge treaba cu xampp-ul, poti trece la wamp server, ofera aceleasi aplicatii cu exceptia serverului ftp, in schimb are o gramada de module pentru apache, asta pentru cui ii place sa controleza orice chichita din apache si sa aduca noi optiuni acestui minunat server.
    SUCCES.

  35. prin phpmyadmin il puteam accesa, cand a fost sa instalez wordpress, acesta nu a reusit sa il acceseze si m-am oprit.intru si pe pagina lor,deocamdata l-am tras iar pe xampp si nu il las ptr. ca data trecuta a mers dar acum am zapacit serverul zilla si nu ma puteam conecta din c.p. asa ca am sters ce era in folderul ala al lui si am tras iar serverul si l-am instalat in locul celui care a fost si acum merge.Uraaaaaaa!!!! Trebuie sa reusesc ca nici mura-n gura nu se poate.
    Sper ca nu te-ai suparat pe mine dar e mai corect sa spui ce gandesti decat sa sa fi ipocrit.
    p.s.-nu trec la wamp,adica la prima problema …gata..renuntam?

  36. cred ca imi vine sa plang…
    am reinstalat xampp si cum i-am pus parola…cum a aparut dezactivat in dreptul lui mysql.Sa incerc sa va arat:
    Asta e in local host

    MySQL database DEACTIVATED
    PHP ACTIVATED
    Perl with mod_perl ACTIVATED
    Apache::ASP ACTIVATED
    HTTPS (SSL) ACTIVATED
    Common Gateway Interface (CGI) ACTIVATED
    Server Side Includes (SSI) ACTIVATED
    IPv4 ACTIVATED
    IPv6 DEACTIVATED
    SMTP Service DEACTIVATED
    FTP Service ACTIVATED
    C:\xampp\security\mysqlrootpasswd.txt :
    mysql user = root
    mysql password = xwq2101k3

    phpmyadmin user = pma
    mysql password = 4ab7909d5cc9e

    C:\xampp\security\xamppdirpasswd.txt :
    XAMPP user = sarasara
    XAMPP password = xwq2101k3

    De ce la myscl sunt doua parole si scrie in dreptul lui phpmyadmin “pma”? ca acest “pma” l-am vazut data trecuta in baza de date si scria in dreptul lui “oprit” si ca nu are drepturi. sa ma uit sa vad daca si acum scrie la fel.
    scrie asa: pma->localhost->da(in coloana parola)->usage(privilegii globale)->nu(in coloana permite).m-am uitat si la ei pe site si pe forum,nu am gasit aceasta problema.gresesc undeva cu parola asta. Vad ca “pma” are alta parola ptr. mysql,sa modific in document si sa pun parola mea?
    Va rog mult de tot sa dati o parere..ceva ca nici nu am mers mai departe cu instalarea wordpress ca stiu ce se va intampla.
    Multumesc f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.mult!!!!

  37. am inteles ca “pma” este phpmyad. am sters parola lui din documentul txt si am pus-o pe a mea sa vad ce se intampla si…..nimic, tot dezactivat mysql. Dar ma mai intreb ceva: vad ca pma este in baza de date cum este si joomla, nu ar trebui sa il sterg? dar vad ca este si “root’ in tabel, nu cred ca trebuie sa il sterg….nu stiu, merg sa mai caut pe net. la ei pe forum am pus intrebarea ieri dar vad ca inca nu au raspuns. va tin la curent.

    ps. nu renunt la xampp, trebuie sa ii dau de cap

  38. Cristi… e mare lucru sa stii sa explici pe intelesul tuturor. Ce ai prezentat tu aici e de incepatori, dar nu stiu cati pot explica asa de bine, sa inteleaga si cei care nu prea au treaba cu WordPress de exemplu…

    Cred ca era mai usor de urmarit pentru incepatori daca faceai tutorialul pe server si nu local – pana la urma cine invata de aici, o sa il tina live undeva…

    Anyway, spor la treaba si felicitari! 🙂

    Cosmin.

  39. Cosmin: Cristi… e mare lucru sa stii sa explici pe intelesul tuturor. Ce ai prezentat tu aici e de incepatori, dar nu stiu cati pot explica asa de bine, sa inteleaga si cei care nu prea au treaba cu WordPress de exemplu…Cred ca era mai usor de urmarit pentru incepatori daca faceai tutorialul pe server si nu local – pana la urma cine invata de aici, o sa il tina live undeva…Anyway, spor la treaba si felicitari!
    Cosmin.

    Noi avem mai multe tutoriale cu privire la realizarea unui site, atat pe server cat si pe platforma gratuita wordpress, avem un serial de 5 tutoriale despre cum se face un site incepand cu cumpararea domeniului apoi a hostingului,apoi cu instalarea wordpress pe server,upload prin ftp, si asa mai departe.

  40. Imi poate spune cineva,dintre cei care au vazut tutorialul cap-coada,urmatorul lucru:
    – am inteles din vizionare cum sa procedez in situatia in care abia acum imi fac site-ul,dar daca el exista deja,mai pot instala wordpress? si daca da,va rog frumos imi puteti spune cum sa procedez? stiu ca ar trebui sa descopar singura dar nu este site-ul meu si nu vreau sa imi dea cu el in cap.am aprobare sa fac diverse exercitii dar…nefiind al meu….imi iau si eu domeniu si atunci am sa fac tot felul de exerciti si am sa va spun tot ce descopar.ma refer la cei “mici” ca mine.
    Multumesc mult,mult anticipat

  41. cum fac sa schimb adresa siteului??? adik “http://localhost/wordpress” ????????????

    • KrOs: cum fac sa schimb adresa siteului??? adik “http://localhost/wordpress” ????????????  

      Schimbi directorul, adica iei tot din radacina domeniului si le muti intr-un subdirector (folder) pe care il pui in radacina domeniului de unde iei fisierele wordpress-ului.
      Dupa aceea te duci in setarile wordpress la Setari sau Setings/General si de acolo schimbi locul de incarcare a fisierelor adica in loc de “http://www.domeniu.ro/” pui “http://www.domeniu.ro/subdirector/”.
      SUCCES.

  42. Da wordprees e foarte folosit si e si bun 😉

  43. mie imi zice “Sorry, but I can’t write the wp-config.php file.

    You can create the wp-config.php manually and paste the following text into it.” si am creiat si tot nu merge:|

  44. am rezolvat

  45. Andreea Mihai a zis

    Cum pot face o sectiune pe platforma WordPress Ro/En?

    Ro – postari in romana/En – postari in engleza. Va rog, am nevoie de o mana de ajutor! Multumesc!

  46. Cristisg1 a zis

    As dorii mult,mult, mult mai multe tutoriale despre,cu WordPress! poate reusesc m-am blocat si eu cu XAMpP ca si Maria problema cu Xampp-ul nu pot incarca,aduce Themes si Plugins nu inteleg indicatoarele sint pornite(verzi) Apache, mySql,Filezilla toate sint verzi(pornite) am luat si eu un Free blog si lucrez experimental sa vad cum functioneaza pot spune binisor im voi luaa si eu un domeniu si un host dar pina atunci vreau sa ma obisnuesc cu blogaritul nu pot aduce nimic in + de ce oare? sa fie devina XAMPP-ul? aicea am micul blog experimental puteti scrie in el:( http://wordpress.com/ da as vrea indicatii si de la cei mai experimentati ca mine nu ma supar poate ca Cristi este prea ocupat cu lucruri mai seriaose(tutoriale)nu este usor sa construesti asa ceva pe intelesul tuturora:)Buna treaba!

  47. Foarte bun tutorialul,dar acum nu stiu cum se urca pe host un asemenea site!Daca este vre un asemenea tutorial va rog frumos sa potati un link,si ce conditii trebuie sa indeplineasca un host pentru un sit de genul wordpress.

    Va multumesc!

    • Dorinel: Foarte bun tutorialul,dar acum nu stiu cum se urca pe host un asemenea site!Daca este vre un asemenea tutorial va rog frumos sa potati un link,si ce conditii trebuie sa indeplineasca un host pentru un sit de genul wordpress.Va multumesc!  

      sunt o serie de 5 episoade despre creerea unui site de la zero ai toate instructiunile necesare plus alte zeci de tutoriale pe tema creerii unui site. Foloseste casuta “Cauta pe videotutorial.ro…” de sus din dreapta pt a cauta ce te intereseaza plus ca la toate tutorialele ai sub tutorial rubrica “Articole asemanatoare” unde sub acest titlu ai titluri link-uite scrise cu rosu (dai click pe un titlu si ajungi la acel tutorial) titluri ce tin de acelasi subiect pe care este tutorialul la care te uiti.

      Priveste ACEST tutorial pt a invata ce vrei tu sa faci (click pe cuvantul ACEST scris cu rosu) Iti recomand sa privesti toate episoadele incepand cu episodul 1 ca sa intelegi despre ce e vorba si ce se face in tutorial

  48. Cristisg1 a zis

    XAMPP nu reusesc sa adun nici themes nici plugins le downl. de pe wordpress.org -extend-plugins sau themes exact ca si in tutorial intru la EXPLORE(XAMPP),htdocs DESCHID wordpress DESC–>>wp-content SI aleg obtiunea,introduc dupa caz plugins sau themes dau refress pe wordpres si caut si nimic si daca caut mai amanuntit pe motorul de cautare zice nu exista astfel de tema:) am sa schimb windowsul si mai incerc !dupa care voi mai putea vota o data :))

  49. Cristisg1 a zis

    Cristi ai cerut sa trimitem lucrarari incepatoare da am ceva m-am jucat am procedat exact ca si in instructiunile de pe tutoriale care sint foarte reusite “http://cristisg1.wordpress.com/” mai am inca de ma jucat pina ce -l stapinesc ! oricum iti multumesc 🙂

  50. mi se pare f lungi si multe tutoriale si complicate …. pt acest wordpress , am impresia ca se complica singuri ….

    • mi se pare f lungi si multe tutoriale si complicate …. pt acest wordpress , am impresia ca se complica singuri ….  

      Serios? Zi tu o metoda modalitate sau o alternativa mai bune la WordPress, ai? Argumente de ce nu e bun de ce ne complicam ai? Ce alternative sunt, ai argumente? Sau ai comentat doar asa sa-ti vezi si tu numele prin comentarii?

  51. da , sunt alte bloguri si site f simplu de facut ai intrat in cont ai incarcat foto , video … pe pagina si gata , la wordpress mi-am facut cont de 2 zile dar inca nu am reusit sa incar o foto pe o pagina ….

    • da , sunt alte bloguri si site f simplu de facut ai intrat in cont ai incarcat foto , video … pe pagina si gata , la wordpress mi-am facut cont de 2 zile dar inca nu am reusit sa incar o foto pe o pagina ….  

      E Foarte simplu daca ai sti engleza, in Dashbord ai pe stanga sidebarul cu optiuni printre care si categoria Media, sau habar n-ai ca media inseamna: muzica, filme, poze??? dand click acolo poti urca o poza. O poti urca si direct in articol atunci cand il scrii. Este extrem de simplu de urcat o poza dar nah…cine sa stie engleza…apropos poti da interfata in limba Romana daca nu te descurci!!! Uite AICI un tutorial video in care se arata tot ce ai nevoie! (click pe cuvantul AICI scris cu rosu)

  52. am blog pe opera , google , piczo , webs …. e simplu aici o groza de nebuni …

  53. salut cristi am si eu o problema cu worldpres
    nu pot sa il instalez i-mi zice ca nu pot sa il instalez
    cum la-i instalat u in tutorial numai sa modific cu notepad
    am modificat si cu notepad dar degeaba la fel i-mi zice
    domeniul il am la 000webhos.com stim pt tutorial.ro sunte-tt
    cei mai tari abia acum am aflat de voii… tinetio tot asa

  54. Cat ma costa sa imi faci si mi-e unu?

  55. Ce e nasol e ca eu am desene mari cat o pagina si nu merg puse pe toata pagina tot trebuie at clic pe desen si am 8 desene si e nasol ca cineva sa tot dea clic pt a le vedea , am renuntat la wordpress pt google si webs pt ca acolo permite …

  56. Salut Cristi ! Un alt tutorial care dupa 50 min de vizionat , din oricum ai fi te face mai destept ! Felicitari,multumiri si sanatate !

  57. E posibil sa fac o lista drop down in wordpress?Mi-ar trebuii tare si nu stiu exact cum s-o fac…Imi doresc ceva de genul unui site imobiliar…Multumesc anticipat.

  58. Am si eu o problema, am un blog de la wordpress care l-am pus pe hostul meu. Iar cand cineva posteaza nu primesc mail de anuntare, cu toate ca am optiuniile activate pt ca sa-mi trimita mail. Cum as putea face ca sa primesc mail-uri?

  59. foarte bune tutorialele..am invatat multe din ele..va multumesc pentru informatii..
    dar ma confrunt cu o problema..
    am creeat un site cu wordppress..si am dat linkul la o pretena si putea sa acceseze prima pagina dar pe celelalte nu putea sa le vada…si atunci m-am gandit sa schimb la setari in loc de http://localhost/ am scris linckul domeniului meu..si apoi nu m-a mai lasat sa intru pe wp_admin..iar prima pagina a site-ului s-a amestecat cu celelalte..off..care e problema??
    ajuta-ti-ma va rog sa rezolv problema??ce se poate face??

  60. salutare….am si eu p problema…am instalat site-ul din tutorial si credeam ca e ok…de pe calul unde este instalat cand incarc syte-ul se incarca ok..cu toate modificarile facute…problema este atunci cand incarc saytul de pe alt calulator nu imi incarca partea grafica…imi arata doar sub forma site-ul sub forma unor tabele…care este proble?..ma poate ajuta careva?

  61. Salut.am si eu nevoie de putin ajutor.mi-am facut si eu blog pe wordpress (numai despre fotbal),am facut un sondaj de opinie,dar vreau ca acel sondaj sa nu fie tocmai jos,asi dori sa fie numai in partea dreapta sau stanga,si sa nu se dea tot timpul cnd adaug cate o stire.Va puteti ajuta?Va multumesc frumos

    • KosTY: Salut.am si eu nevoie de putin ajutor.mi-am facut si eu blog pe wordpress (numai despre fotbal),am facut un sondaj de opinie,dar vreau ca acel sondaj sa nu fie tocmai jos,asi dori sa fie numai in partea dreapta sau stanga,si sa nu se dea tot timpul cnd adaug cate o stire.Va puteti ajuta?Va multumesc frumos  
      …………………………………..
      Daca vrei sa amplasezi sondajul tau stanga, dreapta va trebui in primul rand un sablon wordpress care sa-ti permita acest lucru…Click Aici… dupa care dai jos urmatorul plugin (WP-Polls) pe care il instalezi in wordpress-ul tau …Click Aici…find instalat vei putea manipula sondajul tau prin intermediul widget-ului polls…Click AiciClick Aici…Aici ai sabloane pe care poti sa le dai jos free

      KosTY: Salut.am si eu nevoie de putin ajutor.mi-am facut si eu blog pe wordpress (numai despre fotbal),am facut un sondaj de opinie,dar vreau ca acel sondaj sa nu fie tocmai jos,asi dori sa fie numai in partea dreapta sau stanga,si sa nu se dea tot timpul cnd adaug cate o stire.Va puteti ajuta?Va multumesc frumos  

      • vanessa:   

        Mersi mult Vanessa,am incercat sa fac ce mi-ai aratat tu,am descarcat si widget pt WP-Polls,dar chiar nu stiu cum sa il instalez sau ce sa fac.E cam greu dar pana la urma o sa reusesc eu.E cam dificil cum ai facut tu acolo,si in word.Oricum iti multumesc frumos

        • KosTY:
          Mersi mult Vanessa,am incercat sa fac ce mi-ai aratat tu,am descarcat si widget pt WP-Polls,dar chiar nu stiu cum sa il instalez sau ce sa fac.E cam greu dar pana la urma o sa reusesc eu.E cam dificil cum ai facut tu acolo,si in word.Oricum iti multumesc frumos  
          …………………………………………..
          Te duci in wordpress si cauti htdocs pe care il deschizi …cauta folderul wp-content il deschizi si cauti in interiorul lui folderul plugins pe care il deschizi …in acest folder plugins copiezi folderul wp-polls.
          Te duci in contul tau de wordpress il activezi si te duci pe meniul din stanga si cauti plugins …click pe el si cauti in panoul plugins wp-polls …sub el scrie activeaza …dupa ce l-ai activat faci cum ti-am aratat in screenshot-uri.

  62. Imi puteti spune cum sa fac sa imi apara ca la voi Home Page la site sa arate Ultimele Posturi din fiecare categorie. Cum e la voi cu Ultimele, Yahoo, Sistem.

  63. eu am o problema in sensul ca nu ma lasa sa incarc clip video, adica imi da eroare, desi e mai mic de 100mb, iar daca vreau sa pun un link de pe youtube imi apare doar linkul, fara imagine, iar ca sa-l vezi , te duce in youtube ( mentionez ca am dat copy- paste embed).Voi cum faceti?

    • ionut: eu am o problema in sensul ca nu ma lasa sa incarc clip video, adica imi da eroare, desi e mai mic de 100mb, iar daca vreau sa pun un link de pe youtube imi apare doar linkul, fara imagine, iar ca sa-l vezi , te duce in youtube ( mentionez ca am dat copy- paste embed).Voi cum faceti?  

      Pasteaza codul embeded din tabul HTML nu din Vizual!

  64. de ce nu-mi deschide localhost/myadmin pentru baza de date?

  65. Foarte folositor tutorialul insa, m-ar interesa pe langa asta nu genul unui blog sau cum aveti voi ci unul ca pentru o emisiune tv.Ati vazut de ex prima tv?Cam asa i-ar placea lui Dorel(prietenul ce mi-a cerut sa-i fac un site.Eh,acum cum pot sa-l fac in genul primatv.ro?

  66. Stie careva un plugin pentru wordpress cu care sa implementez posturile dintr-o categorie intr-o pagina separata? Sau macar un plugin cu care sa pot afisa categoriile in meniul de navigare, pe langa paginile deja existente.

  67. eu am instalat apache cum neai invatzat intrun tutorial de mai sus, oare imi trebuei altu, si ai mai zis ceva xampp php… alea le aveai deja instalate, aici nu am itneels prea bn, deci aici nu pra am inteles trebuie sa aleg una ? sau trebuie toate si cum trebuei instalate ce versiuni.. ar fi trebuit sa ne arati si asta pt incepatori ca mn, te rog daca imi poti lasa un com cu privire la asta, la serveru de gazduire..

  68. cum se pune publicitate pe blog/site nu neaparat numai in wordpress e un tutorial ?

  69. Salut! Iti zic sincer dak tot te-ai apucat sa ajuti pe cineva sa invete cum sa lucreze cu wordpress fa-o klumea dak nu las-o moarta! Eu pur si simplu m-am pierdut de la faza aia cu in web host acolo trebuia sa spui ce este ala de unde se ia cum se lucreaza cu el nu sa treci direct sa ne arati ca stii sa faci… te cred ca te pricepi dar ori faci pt incepatori ori faci pt cei ca tn ca sa vada ca stii… s si ast un raspuns pe mail chiar vreau sa imi fac un site pw wordpress dar m-am pierdut la faza cu baze de date in webhost

  70. cosmin purcar a zis

    salut,

    am facut tot ca in tutorial pana la localhost/wordpress si a mers insa cand dau sa se incarce imi arata :
    The requested URL /wordpress was not found on this server.
    mentionez ca am deja un blog facut pe wordpress gratis
    ce trebuie sa fac pt ca nu pot sa fac mai departe pasul in care sa imi pun user si celalte sa fac wordpress

  71. Salut am si eu o problema am instalat apache am luat si wordpress si cand ii dau -http://localhost/phpmyadmin nu imi apare nimic imi aparea alb si atat de ce?

  72. interesant tutorialul, daca l-as fi gasit cand am facut primul blog mi-ar fi fost de mare ajutor. Acum am o problema cu incarcarea unui video wmw sau avi. Am facut mai multe probe si toate se blocheaza la mesajul “this video is being processed – it will be ready in cateva minute” nu se finalizeaza incarcarea si nu imi apare butonul de play. Evident pe blog nu apare filmul.Problele le-am facut pe calculatoare de la adrese diferite si pe bloguri diferite, toate pe platforma wordpress. Problema e ca pana pe 24 decembrie 2010 am reusit sa incarc mai multe filme dar dupa aceea respectiv din 2011 nu se mai finalizeaza incarcarea filmelor si nu pot sa le postez pe blog. Am incercat si cu filme pe care le pusesem deja pe blog inainte si mergeau dar tot se blocheaza. Imi poate da cineva un sfat? Mai are cineva aceasta problema?

  73. As vrea sa stiu cum pot sterge un cont pe wordpress, daca ma poate ajuta cineva.
    Multumesc

  74. poti sa imi zici si mie de unde ai luat poza de pe desktop?
    daca poti sa imi timiti un mail cu ea!!! Merci

  75. am reusit sa fac tot ce ai facut si tu in tutorial, alti au putut sa viziteze blogul prin IP ul meu.Acuma nici io nici altii nu putem sa intram pe blog numai daca scriu localhost/wordpress, prin IP nu. Care poate fi problema?

  76. salut, e ok tutorialul, poate nu am fost atent, dar dupa ce termin cu tot, site`ul cum va avea numele…? -www.nume.wordpress.com sau ?

  77. Eu nu pot intra pe localhost/phpmyadmin ,de ce?

  78. Am si eu nevoie de un mic ajutor ..
    Mi-a disparut casuta cu comentarii si in loc de aia imi apare
    ) else { comments_template(‘/comments-old.php’); } ?>

    Ma poate indruma cineva ce sa fac?

  79. Salut Cristi Nu imi poate crea Wp-config.php si daca pun Wp-config-sample.php cu useru modificat parola etc imi zice “Error establishing a database connection

    This either means that the username and password information in your wp-config.php file is incorrect or we can’t contact the database server at localhost. This could mean your host’s database server is down.
    Are you sure you have the correct username and password?
    Are you sure that you have typed the correct hostname?
    Are you sure that the database server is running?

    If you’re unsure what these terms mean you should probably contact your host. If you still need help you can always visit the WordPress Support Forums.”

    • liviu:
      Salut Cristi Nu imi poate crea Wp-config.php si daca pun Wp-config-sample.php cu useru modificat parola etc imi zice “Error establishing a database connection

      This either means that the username and password information in your wp-config.php file is incorrect or we can’t contact the database server at localhost. This could mean your host’s database server is down.
      Are you sure you have the correct username and password?
      Are you sure that you have typed the correct hostname?
      Are you sure that the database server is running?

      If you’re unsure what these terms mean you should probably contact your host. If you still need help you can always visit the WordPress Support Forums.”

      Sterge tot, pune pe folderul radacina unde se afla site-ul (fisierele wordpress) permisiune 777 si reia instalarea, dupa instalare schimbi la 755.
      Succes.
      Acea eroare apare pentru ca scriptul de instalare nu poate crea fisierul wp-config.php in radacina site-ului.

  80. nu sunt pe linux sunt pe W7

  81. am puso am reluat instalarea dar tot asa apare

  82. o sa fac prima data inainte de rulare fila Wp-config.php din Wp-config-suport.php si dupa fac instalarea (e o idee)

  83. A si cristi nu gasesc Filemanager in cpanel nici in administrative tools

  84. si daca ma poti ajuta cu ch modul sa-l schinb ca nu am filemanager si
    cu xplorer2 nu merge

  85. Octavian a zis

    salut, am si eu o problema.am un cont pe wordpress.com (www.octavian……..com , mi-am cumparat domeniu) si….. as vrea sa`mi transfer contul pe wordpress.org ,adica sa ramana identic,si “nemiscat” blogu. Dc vreau wordpress.org, pai pe wordpress.com numi functioneaza foarte multe scripturi, si ii cam slabut,insa nu ash vrea sa pierd la ce am lucrat pana acum.

  86. Salut, am o intrebare, mi-am cumparat un domeniu pentru un site si mi-am creat site-ul cu PHP, HTML si CSS. Dar nu sunt profesionist in PHP si nu stiu sa fac un editor pentru site. Ma intrebam daca pot folosi partea de administrare din platforma WordPress pentru acest site, si daca da, cum ?

  87. Salut,stie cineva cum folosesc WPClickbankMembership?

  88. Dorel Tanase a zis

    WordPress, este o platforma stralucita si cu multe posibilitati. Important este cum optimizezi si structurezi site-ul. Posibilitatile sunt multiple si realizarile pe masura. Deocamdata este Nr. 1, este doar parerea mea ! Lucrez de mult timp cu platforme ca Joomla, WordPress, Drupal, etc., inclinatia este catre WordPress.
    Toata stima pentru post !

  89. am si eu o intrebare, speri sa ma intelegeti, eu mi-am facut blog dar fara host, adica fara ftp, instalare wordpress.org etc… direct de pe wordpress.com. dar el asa nu are nici un plugin, cum pot pune? sau cum introduc blogul meu, daca instalez wordpress.org, exista vreo modalitate de a introduce blogul meu deja facut in ftp, sa pot introduce plugin?…
    multumesc mult… astept raspuns

  90. am si eu o intrebare, sper sa ma intelegeti, eu mi-am facut blog dar fara host, adica fara ftp, instalare wordpress.org etc… direct de pe wordpress.com. dar el asa nu are nici un plugin, cum pot pune? sau cum introduc blogul meu, daca instalez wordpress.org, exista vreo modalitate de a introduce blogul meu deja facut in ftp, sa pot introduce plugin?…
    multumesc mult… astept raspuns

  91. cum pot schimba imagimea de fundal a temei,fara sa schimb tema? mersi pt informatie.

  92. Am inteles acest video tutorial dar am intampinat o problemea pentru a merge mai departe
    Eu am un domeniu .ro platit pe care functioneaza acum un sait eu as dori sa inlociesc vechiul sait cu unul nou. Cel nou e facut dupa acest videotutorial (desigur modificat dupa imi place mie sa arate) si aici nu stiu ce sa fac.
    Oare hostul suporta platforma wordpress? Daca da eu ce fisiere ar trebui sa urc pe sait? doar folderu wordpress sau si phpmyadmin, htdocs?
    Se poate urca mai multe fisiere odata? ( la saitul vechi urcam unu cate unu)
    Exista oare posibilitatea sa transform vechiul sait ( relizat in dremwaver) in wordpress (adica tema html sa o pun pe wordpress)

  93. exista posibilitatea sa introduc blogul meu wordpress, in wordpress.org, astfel incat sa pot instala si eu teme, etc, eu am blog dar nu am folosit calea, wordpress.org, adica nu am instalat aplicatia wordpress, pot introduce blogul meu in aplicatia wordpress.org, astept raspuns.

    • TibySchmal:
      exista posibilitatea sa introduc blogul meu wordpress, in wordpress.org, astfel incat sa pot instala si eu teme, etc, eu am blog dar nu am folosit calea, wordpress.org, adica nu am instalat aplicatia wordpress, pot introduce blogul meu in aplicatia wordpress.org, astept raspuns.

      Tu cred ca nu ai inteles acest tutorial. Aici este vorba despre platforma wordpress pentru cazul in care ai propriul tau spatiu de hosting si domeniu. tu probabil ai un blog pe wordpress insa ai ales solutia lor de hosting si subdomeniu si ai blogul de forma numeblog.wordpress.com
      In cazul asta, n-ai cum sa dai jos ce ai acolo. Daca intri in wordpress pe contul tau la Utilities (Utilitare) si apoi la Export (Exporta) o sa vezi ca ei iti ofera un serviciu de exportare pa un alt domeniu si alt hosting dar costa 119 dolari toata afacerea.
      Exportul este gratuit doar daca vrei sa transferi articolele si comentariile tot pe un blog hostat de wordpress si subdomeniu de la wordpress

      • AdrianGudus: Tu cred ca nu ai inteles acest tutorial. Aici este vorba despre platforma wordpress pentru cazul in care ai propriul tau spatiu de hosting si domeniu. tu probabil ai un blog pe wordpress insa ai ales solutia lor de hosting si subdomeniu si ai blogul de forma numeblog.wordpress.com
        In cazul asta, n-ai cum sa dai jos ce ai acolo. Daca intri in wordpress pe contul tau la Utilities (Utilitare) si apoi la Export (Exporta) o sa vezi ca ei iti ofera un serviciu de exportare pa un alt domeniu si alt hosting dar costa 119 dolari toata afacerea.
        Exportul este gratuit doar daca vrei sa transferi articolele si comentariile tot pe un blog hostat de wordpress si subdomeniu de la wordpress


        AdrianGudus: Tu cred ca nu ai inteles acest tutorial. Aici este vorba despre platforma wordpress pentru cazul in care ai propriul tau spatiu de hosting si domeniu. tu probabil ai un blog pe wordpress insa ai ales solutia lor de hosting si subdomeniu si ai blogul de forma numeblog.wordpress.com
        In cazul asta, n-ai cum sa dai jos ce ai acolo. Daca intri in wordpress pe contul tau la Utilities (Utilitare) si apoi la Export (Exporta) o sa vezi ca ei iti ofera un serviciu de exportare pa un alt domeniu si alt hosting dar costa 119 dolari toata afacerea.
        Exportul este gratuit doar daca vrei sa transferi articolele si comentariile tot pe un blog hostat de wordpress si subdomeniu de la wordpress


        multumesc mult pentru informattii!

  94. multumesc mult pentru informatii

  95. multumesc mult pentru informatii!

  96. mie nu imi merge sa pornesc serverul apache,de cate ori dau start nu merge

  97. stefan(fan cristi) a zis

    imi cer scuze dar nu pot intra pe http://localhost/phpmyadmin si nici pe http://localhost/wordpress si nam deloc un ip.
    ce pot face casa creez contul?

  98. salut..daca mai raspunde cineva la topicul asta…sa-mi spuna cum pot urca site-ul facut de mine de pe localhost pe domeniul pe care-l am…ca sa poata fii vizibil pe net ms

  99. AdrianGudus a zis

    Johnny:
    salut..daca mai raspunde cineva la topicul asta…sa-mi spuna cum pot urca site-ul facut de mine de pe localhost pe domeniul pe care-l am…ca sa poata fii vizibil pe net ms

    Avem un intreg serial dedicat crearii unui site de la zero. Trebuie doar sa folosesti casuta CAUTA din dreapta sus. Scrii acolo: creare site partea 1, apesi enter si vei gasi tutorialul sau creare site partea 2 si apesi enter si tot asa faci pana la episodul 6.
    Iti recomand mai intai acest tutorial. In casuta CAUTA introdu numele acestui tutorial: Cum se face un website, partea 1, domeniu si hosting
    Apoi scrie in casuta CAUTA: Cum se face un website, partea 3, WordPress, sau cum sa-ti faci un site in 5 minute ? apesi enter si vei gasi tutorialul. Acolo s-a vorbit despre ceea ce te intereseaza.

  100. Puteti sa imi spuneti cu ce plugin pot sa pun si eu acele etichete care le aveti voi te se pun in fiecare postare si face mai usoara cautarea
    Multumesc anticipat

  101. Vlad Andrey a zis

    Cand aveti timp faceti si un tutorial despre weebly.com fiindca este la fel de interesant ca si wordpress si probabil pe multi ii veti ajuta, iar pe de alta parte vizitatorii ar putea face o comparatie intre wordpress si weebly . . . !

  102. Mie-mi apare urmatorul mesaj:
    Not Found

    The requested URL /phpmyadmin was not found on this server.

    Apache/2.0.64 (Win32) Server at localhost Port 80
    Multumesc anticipat pentru cel care-mi ofera o rezolvare a acestei probleme.

  103. Am uitat sa mentionez.Asta imi apare in momentul in care dau la “localhost/phpmyadmin’

  104. Salut Cristi, am urmat toti pasii tai ! A iesit perfect si exact cum trebuie ! Am cateva intrebari :

    1) Daca ceea ce am lucrat cu baza de date xampp si etc…poate fii “urcata” pe wordpress.com
    2) Daca dau acces la un alt admin… acesta va putea sa faca ce modificari vrea ?
    3) Noul admin trebuie sa aiba baza de date instalata si respectiv xampp sau se logheaza si face pur si simplu ce doreste ?
    4) Cum treb sa procedez ca sa poata si altcineva sa lucreze…
    5) Cum poate fii “integrat ” blogul intr-un site ?

    Cu multumiri Matei Robert

  105. Gaby:
    Mie-mi apare urmatorul mesaj:
    Not Found

    The requested URL /phpmyadmin was not found on this server.

    Apache/2.0.64 (Win32) Server at localhost Port 80
    Multumesc anticipat pentru cel care-mi ofera o rezolvare a acestei probleme.

    Din “pataniile mele” este o eroare in baza de date…sau parola bagata gresit…verifica inca odata

  106. andrei ovidiu a zis

    Inainte de a accesa adresa localhost/phpmyadmin trebuie instalata vreo aplicatie, caci mie nu imi functioneaza? sunt nou intr-ale creatului de bloguri si site-uri

  107. Cristi, dragule,

    Eu as dori sa stiu cum pot schimba denumirea unei oferte din cod si sa includ alta noua. As vrea sa ramana toate incluse si sa le pot activa sau dezactiva , ciclic , in functie de sezon.

    Multumesc.

  108. salut Cristi am si o problema cu wordpress. am facut tot ce este in tutorial. bine si frumos.
    pana la instalarea wordpress. dupa ce se face wp-config automat. din site. . in tutorial apare step 2 unde apare username si parola aia intortocheata. ei bine la mine nu mai apare step2 . apare doar partea de sus unde scrie w wordpress si ata . restul cu succes si admin si parola nu mai apare…
    am facut tot din nou.. am sters baza de date si userul din phpmyadmin am refacut tot.. am sters si repus si folderul wordpress din xampp . am incercat si cu internet explorer. si cu firefox. este la fel. Nu stiu ce sa ii mai fac. 🙁 Multumesc ! astept un raspuns daca stii cumva cam ce ar avea.

  109. Salut Cristi! Am si eu o intrebare:
    Cum pot face si eu meniul si niste submeniuri ca nu reusesc de niciun fel am incercat toate obtiunile si nimic imi apare doar Acasa si atat altceva nu mai pot face incontiunuare… Se poate sa fie de la tema sa faca doar unul singur sa caut alta???

  110. albert manuel a zis

    Acesta este primul tutorial facut ca la carte, si am cautat cateva.

  111. Realizare site Wordpress a zis

    AM creat si eu un site wordpress datorita tutorialului tau

  112. Server not found: rtmpte://89.45.193.77:80/simplevideostreaming/mp4:/ – apare cand apas play

  113. Salut, as avea si eu nevoie de un tutorial pentru modificare DNS din www in www1 sau www2. Este careva care ma poate ajuta?

Trackbacks

  1. […] WordPress o platforma stralucita pentru site-uri si bloguri – tutorial video HD […]

  2. […] wordpress, sau doresc sa invete mai mult despre acest minunat produs, va invit sa urmariti si acest tutorial detaliat despre platforma wordpress Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de […]

  3. […] ai cum se instaleaza WordPress-ul. https://www.videotutorial.ro/?p=1133 Tot tutorial video ca sa iti fie f usor. Nu ai cum sa nu reusesti. Dupa instalare te poti juca cum […]

Speak Your Mind

*