Instalare Mac OS X Mount Lion in VirtualBox pe Windows – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi arata cum se instaleaza Mac OS x Mount Lion pe Windows intr-un mediu virtual folosind VirtualBox.
Mac OS X este sistemul de operare produs de compania Apple, este un sistem de operare intalnit doar pe produse Apple, acesta nu poate fi instalat cu usurinta cu care instalam un Windows sau o distriburie de Linux. Apple este o companie care vinde produse integrate cu hardware si software proprietar. Chiar daca acestia permit instalarea si altor sisteme de operare pe hardware Apple, sistemul lor de operare nu pote fi instalat pe PC-uri sau pe alte device-uri, cel putin nu atat de usor.
Interesant este faptul ca Mac OS X poate fi cumparat la un pret foarte mic, pentru Mount Lion de exemplu nu trebuie sa platiti mai mult de 18 euro. Daca ne gandim ca cel mai ieftin Windows 8 OEM costa 100 de euro…chiar merita sa instalam Mac OS X pe PC sau macar in VirtualBox, ca sa vedem si noi cat de bun este OS-ul celor de la Apple.
Motivul pentru care am ales sa instalez Mac OS X Mount Lion pe VirtualBox este unul “secret”, de fapt este o surpriza pentru voi care va veni sub forma unor tutoriale video. Ma intereseaza in special functia de partitionare…si nu va spun mai multe ca sa nu stric surpriza, dar daca stau bine sa ma gandesc cred ca am spus deja prea multe…
Adesele de care aveti nevoie:
VirtualBox si extension pack-ul
Imaginea .DMG cu MacOS x Mount Lion (iATKOS)
Gata cu vorbareala, sa trecem la treaba. Aaaa, daca aveti ceva probleme pe care le putem rezolva impreuna va rog sa le puneti pe rubrica de comentarii.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 1.000 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. edy 13ani a zis

    Cum activam sunetul?Cum se mareste rezolutia?

  2. Va rog sa faceti un tutorial si despre ” Cum dezactivez toate mesajele ( adica sa nu mai primesc mesaje nici de la prieteni dar nici de la alti utilizatori facebook adica sa nu pot vorbi cu ei, sa nu primesc nici un mesaj) sa nu mai apara acel buton Message pe profilul meu. ” si de asemenea Cum dezactivez acea functie cu add friend adica sa nu mai primesc friend request-uri, sa ramana doar like-urile. Eu unul nu stiu, va multumesc anticdipat!

  3. Trebuie sa instalezi guest adition din virtual box ca sa poti schimba rezolutia.

  4. Minunat. Vreau si continuarile. Multumesc

  5. Ultima versiune:
    iATKOS ML2 (Mac OS X Mountain Lion 10.8.2)
    https://kat.ph/iatkos-ml2-mac-os-x-mountain-lion-10-8-2-t6943705.html
    Cristian / Bravo!

  6. Ar fi interesant un videotutorial despre instalarea pe real a lui Mac OS, eventual în dual boot. cu Windows 7. Nu că nu s-ar găsi așa ceva pe internet, însă explicat de voi…e altceva. OK?

    • Nu stiu de ce am senzatia dara cred caacele tutoriale de care spunea Cristi la inceput se refera exact la ceea ce spuneai.
      Abia astept sa vad ce urmeaza!

  7. Am si eu o intrebare, pana nu de mult am avut doua probleme cand am folosit vmware player, a doua zi nu imi mai mergea tastatura, iar dupa o luna nu imi mai merge pc-u. Daca redescarc vmware player se poate repeta asta?

  8. pekatonix a zis

    curios, dar nu pot instala:-(
    Am urmat toti pasii din tutorial, dupa montarea discului virtual si la pornirea masinii pentru instalare imi da eroare: No bootable medium format! System halted.

    • Mihai Niculescu a zis

      Salutare, aceeasi problema cu mediul de boot am intilnit-o si eu, am respectat toti pasii descrisi de Cristi. Este posbil sa fie din cauza faptului ca am folosit Virtualbox-ul instalat pe sistemul de operare Linux Mint 12.04 LTS, dar, cel putin teoretic, programul de virtualizare are functionalitati identice indiferent de sistemul de operare.

  9. Cristi, merge sa pun Mac OS X Mount Lion in VMware Player sau e musai in VirtualBox?

  10. pekatonix a zis

    OK, s-a rezolvat, am descarcat imaginea gresita!

  11. digitalmind a zis

    @pekatonix Ti se intampla asta pentru ca tu ai downloadat de pe site-ul indicat de dl. Cristi torrent-ul denumit iATKOS MLM. Ei bine si eu am intampinat eroarea pe care o ai.. Ce trebuie sa faci este sa intri din nou pe site-ul indicat de dl. Cristi si sa downloadezi torrent-ul iATKOS ML2 (se afla putin mai jos pe acea pagina). Sper ca ti-am fost de folos.

    Mie nu mi se mai incarca nimic, sunt la fereastra din masina virtuala (in procesul de instalare) care imi afiseaza fundalul gri si marul cu logo-ul iAtkos ML iar in jos nu imi afiseaza acel cerculet cum ca s-ar incarca ceva.. Am reluat pasii de 3 ori..
    Toate cele bune!
    ~dm.

  12. digitalmind:
    @pekatonix Ti se intampla asta pentru ca tu ai downloadat de pe site-ul indicat de dl. Cristi torrent-ul denumit iATKOS MLM. Ei bine si eu am intampinat eroarea pe care o ai.. Ce trebuie sa faci este sa intri din nou pe site-ul indicat de dl. Cristi si sa downloadezi torrent-ul iATKOS ML2 (se afla putin mai jos pe acea pagina). Sper ca ti-am fost de folos.

    Mie nu mi se mai incarca nimic, sunt la fereastra din masina virtuala (in procesul de instalare) care imi afiseaza fundalul gri si marul cu logo-ul iAtkos ML iar in jos nu imi afiseaza acel cerculet cum ca s-ar incarca ceva.. Am reluat pasii de 3 ori..
    Toate cele bune!
    ~dm.

    Merge, chiar Adrian a facut un tutorial pe acest subiect, daca te uiti vei observa ca este la articole asemanatoare chiar sub acest tutorial.

  13. pekatonix a zis

    Da merge, asa cum a spus digitalmind, am descarcat iATKOS MLM prima data. Dupa aceea am descarcat ML2 si merge :-))

  14. Super !!! Ale Luia !!! E genul de tutorial pe care il asteptam cu nerabdare !!!

  15. Viteza de download este catastrofala………. imi ia 3 zile ca sa il downloadez ……

  16. Va rog sa faceti un tutorial si despre ” Cum dezactivez toate mesajele ( adica sa nu mai primesc mesaje nici de la prieteni dar nici de la alti utilizatori facebook adica sa nu pot vorbi cu ei, sa nu primesc nici un mesaj) sa nu mai apara acel buton Message pe profilul meu. ” si de asemenea Cum dezactivez acea functie cu add friend adica sa nu mai primesc friend request-uri, sa ramana doar like-urile. Eu unul nu stiu, va multumesc anticdipat!

  17. eu am 32 bit ce fac

  18. Salut Cristi! Un prieten de-al meu are o problema cam mare si vreau sa-mi spui daca exista vreo solutie. Ieri prietenul meu s-a apucat de nebun s-a isi curete pc-ul si a umblat la procesor sa-l desfaca si cand a scos coolerul si radiatorul de aluminiu era intepenit din cauza pastei termice, a tras pana a iesit si a iesit procesorul cu tot cu cooler si a ramas lipit de acel radiator de aluminiu. S-a chinuit s-a puna procesorul asa cum l-a scos nu a reusit apoi a reusit s-a dezlipeasca procesorul de radiatorul de aluminiu, a reusit dar si-a dat seama ca a stricat cativa pini de pe procesor. Radiatorul pe care statea coolerul stoc nu era original al procesorului, era ditamai buturuga de radiator mare si gros mai ales in partea unde face contact cu procesorul. I l-au schimbat cei de la service unde a dus pc-ul in trecut, nici el nu stie de ce nu-l mai are pe cel original. Radiatorul original al acestui model stiu ca este mult mai mic si mai subtire pentru ca am si eu acelasi procesor si stiu cum vine original in cutie. Procesorul este un AMD Athlon 64 x2 5000+, socket AM2. Crezi ca mai merg indreptati pinii aceia? Eu cred ca procesorul ala e bun de dat la gunoi. M-a rugat prietenul daca il pot ajuta sa-l repare. As putea s-a incerc cu un ac de cusut s-a indrept pinii dar am indoieli ca va mai functiona procesorul.

    • costelini a zis

      Andrei:
      Salut Cristi! Un prieten de-al meu are o problema cam mare si vreau sa-mi spui daca exista vreo solutie. Ieri prietenul meu s-a apucat de nebun s-a isi curete pc-ul si a umblat la procesor sa-l desfaca si cand a scos coolerul si radiatorul de aluminiu era intepenit din cauza pastei termice, a tras pana a iesit si a iesit procesorul cu tot cu cooler si a ramas lipit de acel radiator de aluminiu. S-a chinuit s-a puna procesorul asa cum l-a scos nu a reusit apoi a reusit s-a dezlipeasca procesorul de radiatorul de aluminiu, a reusit dar si-a dat seama ca a stricat cativa pini de pe procesor. Radiatorul pe care statea coolerul stoc nu era original al procesorului, era ditamai buturuga de radiator mare si gros mai ales in partea unde face contact cu procesorul. I l-au schimbat cei de la service unde a dus pc-ul in trecut, nici el nu stie de ce nu-l mai are pe cel original. Radiatorul original al acestui model stiu ca este mult mai mic si mai subtire pentru ca am si eu acelasi procesor si stiu cum vine original in cutie.Procesorul este un AMD Athlon 64 x2 5000+, socket AM2. Crezi ca mai merg indreptati pinii aceia? Eu cred ca procesorul ala e bun de dat la gunoi. M-a rugat prietenul daca il pot ajuta sa-l repare. As putea s-a incerc cu un ac de cusut s-a indrept pinii dar am indoieli ca va mai functiona procesorul.

      vezi sa nu iti prinzi urechile
      sau o sa bubuie naibi 🙂

    • costelini a zis

      vezi sa nu iti prinzi urechile
      sau sa nu bubuie naibi 🙂

    • Indrepta pini si o sa mearga fara probleme… Am patit-o si eu in trecut

  19. Miar placea ca surpriza sa fie aceea, in care sa ne arati cum se pune mac pe un usb sau dvd, si sa ne arati cum se instalaza pe viu acest sitem. La urma urmei daca merge in Virtualbox de ce sa nu mearga si pe viu?

  20. Am urmat intocmai pasii dar imi da kernel panic. Mentionez ca am procesor AMD,cred ca versiunea este pt INTEL

  21. Imi miroase a hackintosh…:D

  22. edy 13ani a zis

    polferis:
    Ar fi interesant un videotutorial despre instalarea pe real a lui Mac OS, eventual în dual boot. cu Windows 7. Nu că nu s-ar găsi așa ceva pe internet, însă explicat de voi…e altceva. OK?

    Daca ar putea sa faca pe viu ar face-o, dar inca nu exista tehnologia asta sa filmezi cu Camtasia cand instalez un sistem de operare pe viu.Poate s-o faca cu camera, dar la calitate foarte proasta.

  23. edy 13ani a zis

    Andrei:
    Salut Cristi! Un prieten de-al meu are o problema cam mare si vreau sa-mi spui daca exista vreo solutie. Ieri prietenul meu s-a apucat de nebun s-a isi curete pc-ul si a umblat la procesor sa-l desfaca si cand a scos coolerul si radiatorul de aluminiu era intepenit din cauza pastei termice, a tras pana a iesit si a iesit procesorul cu tot cu cooler si a ramas lipit de acel radiator de aluminiu. S-a chinuit s-a puna procesorul asa cum l-a scos nu a reusit apoi a reusit s-a dezlipeasca procesorul de radiatorul de aluminiu, a reusit dar si-a dat seama ca a stricat cativa pini de pe procesor. Radiatorul pe care statea coolerul stoc nu era original al procesorului, era ditamai buturuga de radiator mare si gros mai ales in partea unde face contact cu procesorul. I l-au schimbat cei de la service unde a dus pc-ul in trecut, nici el nu stie de ce nu-l mai are pe cel original. Radiatorul original al acestui model stiu ca este mult mai mic si mai subtire pentru ca am si eu acelasi procesor si stiu cum vine original in cutie.Procesorul este un AMD Athlon 64 x2 5000+, socket AM2. Crezi ca mai merg indreptati pinii aceia? Eu cred ca procesorul ala e bun de dat la gunoi. M-a rugat prietenul daca il pot ajuta sa-l repare. As putea s-a incerc cu un ac de cusut s-a indrept pinii dar am indoieli ca va mai functiona procesorul.

    Poti indrepta acei pini dar cu un patent micut din ala care se foloseste la electronica.MARE ATENTIE!!!Daca ia-i rupt…pa procesor.Mai bine cumperi altul.

  24. Posibil ca pe platformele AMD sa nu mearga, imi da mesaj de eroare de cum incepe secventa de boot. 😐

  25. pekatonix:
    curios, dar nu pot instala:-(
    Am urmat toti pasii din tutorial, dupa montarea discului virtual si la pornirea masinii pentru instalare imi da eroare: No bootable medium format! System halted.

    Si eu am aceeasi problema. Cum pot rezolva? Multumesc

  26. Ca sa fie clar pentru toata lumea si in special pentru cei cu AMD:
    iATKOS ML2 is an OSX86 installer and it is designed for Non-Apple X86_64 Intel CPU computers.
    – AMD CPUs are not supported.

  27. Am urmat toti pasii din tutorial, dupa montarea discului virtual si la pornirea masinii pentru instalare imi da Fatal: No bootable medium found! System halted.

  28. Microsoft Windows 8 Pro 64-bit
    CPU
    Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz
    Wolfdale 45nm Technology
    RAM
    4,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 400MHz (6-6-6-18)
    Motherboard
    Gigabyte Technology Co., Ltd. EG41MF-S2H (Socket 775)
    Graphics
    H-9006S-D (1280×1024@60Hz)
    SAMSUNG (1920×1080@60Hz)
    NVIDIA GeForce GT 630
    Microsoft Basic Render Driver
    Hard Drives
    60GB SAMSUNG SSD 830 Series ATA Device (SSD)
    932GB Hitachi HDS721010CLA332 ATA Device (SATA)
    Optical Drives
    DTSOFT Virtual CdRom Device
    HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N ATA Device
    Audio
    SB Audigy LS

  29. Atunci când vreau să setez Mac os x64 la mine nu apare.
    Probabil nu am virtualizare ???

  30. sigur ca vrem sa continuati tutorialele cu M.A.C. os si va multumim mult domnule Cristi

  31. gabibetis a zis

    Ar fi foarte interesant daca se poate instala in dual boot cu windows 8 .f bun tutorialul.

  32. Deci pe AMD-uri nu merge ? doar pe Intel ? de ce nu s-a specificat chestia asta..
    -mie tot imi zice fix la inceput sa restartez pc-ul (virtual..),deci nu merge – am AMD

  33. baieti voi ati citit si mai jos an descrierea acestui sistem unde specifica :iATKOS ML Hardware Compatibility
    Published on October 17, 2012 by admin in iAtkos ML

    Hardware Compatibility Information of iATKOS ML and Mac OS X Mountain Lion 10.8.2:

    CPU:
    – Intel Core2Duo and newer processors are supported.

    – 64bit capability a.k.a. EM64T is required for Mountain Lion which means that Intel Core Duo and older 32bit-only Intel processors are not supported.

    – AMD CPUs can not be supported. Maybe another release, maybe another lifetime.

    Motherboard:
    – Please read with attention and do not continuously ask questions about your motherboard compatibility.

    – Simply, chipsets from 945G to C606 are supported. Common chips are 945, 965, 975, P35, P43, P45, P55, G31, G41, G43, X58, H61, HM65, HM67, H67, P67, Z68, Z77, X79, C602 and C606.

    – Besides the main chipset model, a motherboard has many components. Every component itself may or may not be compatible and even may be problematic for Mountain Lion. Also, BIOS of the motherboard may be problematic to run Mountain Lion. Because of these reasons, some motherboards will not be able to run this OS easily, some of them will need hard efforts in order to make it partially work and some of them will never run it. adica nu suporta numai 64bit intel.

  34. Putem vedea cat de compatibile sunt componentele din PC nostru din acest proiect.
    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

  35. edy 13 ani a zis

    gabibetis:
    Ar fi foarte interesant daca se poate instala in dual boot cu windows 8 .f bun tutorialul.

    Logic ca se poate…dar trebuie sa ai spatiu in partitia C, si sa nu formatezi C-ul.Asa se face in dual boot cu windows 8

  36. edy 13 ani a zis

    cristi r:
    Deci pe AMD-uri nu merge ? doar pe Intel ? de ce nu s-a specificat chestia asta..
    -mie tot imi zice fix la inceput sa restartez pc-ul (virtual..),deci nu merge – am AMD

    Eu te-as sfatui sa-ti cumperi un procesor de la Intel.AMD-urile sunt slabe.Fara suparare.

  37. Andrei:
    Salut Cristi! Un prieten de-al meu are o problema cam mare si vreau sa-mi spui daca exista vreo solutie. Ieri prietenul meu s-a apucat de nebun s-a isi curete pc-ul si a umblat la procesor sa-l desfaca si cand a scos coolerul si radiatorul de aluminiu era intepenit din cauza pastei termice, a tras pana a iesit si a iesit procesorul cu tot cu cooler si a ramas lipit de acel radiator de aluminiu. S-a chinuit s-a puna procesorul asa cum l-a scos nu a reusit apoi a reusit s-a dezlipeasca procesorul de radiatorul de aluminiu, a reusit dar si-a dat seama ca a stricat cativa pini de pe procesor. Radiatorul pe care statea coolerul stoc nu era original al procesorului, era ditamai buturuga de radiator mare si gros mai ales in partea unde face contact cu procesorul. I l-au schimbat cei de la service unde a dus pc-ul in trecut, nici el nu stie de ce nu-l mai are pe cel original. Radiatorul original al acestui model stiu ca este mult mai mic si mai subtire pentru ca am si eu acelasi procesor si stiu cum vine original in cutie.Procesorul este un AMD Athlon 64 x2 5000+, socket AM2. Crezi ca mai merg indreptati pinii aceia? Eu cred ca procesorul ala e bun de dat la gunoi. M-a rugat prietenul daca il pot ajuta sa-l repare. As putea s-a incerc cu un ac de cusut s-a indrept pinii dar am indoieli ca va mai functiona procesorul.

    Pai nu trebuia sa traga ca desteptul misca usor, usor de cooler si trebuia sa iasa. In mod normal daca a iesit cu totul e trebuie sa desfaca soclul procesorului unde e cheia aia de aluminiu pe langa socket trebuia ridicat in sus nu sa-l bage cu cheia blocata ca daia nu a intrat si a strambat pini, nu se face asa mai bine intrebi. Se ia frumos un patent micut ceva sau si usor usor indreapta pini dar sa se uite si el asa ca la microscop sa vada ochiul daca toti pini sunt drepti, nu se apuca sa apese asa ca desteptu’ . Si dupa ca sa puna procesorul ridica cheia baga usor mana trage usor in lateral de cheie si o ridica in sus si dupa pune procesorul, pune pasta noua termica nu multa ca daca pune multa nu rezolva nimic, pune atat cat sa acopere suprafata lui atata, si dupa pune coolerul si gata.

  38. Buna baieti tot ce pot sa va spun despre mine este ca eu sunt un veteran al instalarilor de mac os x pe pc si sincer doar eu stiu cit e de greu e sa il instalez pe diferite platforme. Despre cei cu procesoare amd doar norocul ii poate ajuta ca sa mearga instalat si nicidecum sa se poata face joaca cu el asa usor cum credeti adica mutarea de pe o masina virtuala pe alta sa instalarea usor pe vmware sau redeschiderea imaginii pe alt pc si daca face oricine ar face un stic usb sau un dvd rulabil credeti ca merge cind il puneti in pc?? ha ha ha. Cit aveti de munca ca sa intelegeti cit de complicat e sa faceti asa ceva si in cele din urma sar putea ca mergind la un prieten sa va laudati sa nu mearga pe pc-ul lui insa ca sa raspund ferm daca se poate instala mac os x pe orice calculator intel este ca da se poate si chear cu toate driverele active exact ca si un windows dar pina ajungi sa iti cunosti toate corespondentele de drivere din mac os x, e multisor de cautat si pe deasta trebuie sa nu te descurajezi cind primesti nenumarate eroari care apar in timpul incercarilor, cel putin eu mam invatat cu ele si stiu ce sa caut dar am intilnit multi care se descurajau dupa o eroare care ii facea sa astepte mult si bine si se cheama Still waiting for root device cel mai recomandat este sa va documentati si uite aici citeva siteuri utile. http://www.tonymacx86.com/home.php aici e unul rominesc http://osx86.2xstudio.com/ si mai sunt multe altele.Cei care vor un sfat este ca invete sa il instaleze si apoi nu va fi greu sa instaleze orice versiune aparuta noua si toate astea pentru ca merita pe deplin cu avantajele pe care le are si pe care vreau sa vi le expun un pic? in primul rind are citirea textelor in limba Romina chear si anumite programe sint in limba Romina si este si un peci care se instaleaza si tot macul are meniurile in Romina apoi marele avantaj pe care il are macul este ca oricite programe ai avea instalate macul nu merge nici cu o secunda mai greu si porneste cu zeci de programe in startup fara sa intirzie o secunda, tot ce trebuie sa stii ca sa scapi de balastru ramas de pe urma unui program pe care lai dezinstalat este sa stii sa il dezinstalezi corect si se dezinstaleaza ne lasind nici o urma ca ar fi fost instalat. Alt avantaj e la net. ca safari din mac os x se deschide fulger, ba chear mai repede de cit orice browser de pe windows, si ultimul avantaj care te face sa uiti de windows penteru totdeauna sunt programele care sunt foarte animate si cu functii foarte importante incit iti prinzi urechile in ele vorba Rominului,exemplu este Automator http://automator.us/leopard/index.html. sau cit de frumos si de util este programul “Path Finder” toate astea functioneaza la parametri maximi doar daca ai instalat toate driverele corect. iar in vmware sau virtualbox nu merg toate asa cum trebuie pentru ca driverul video este sub nivel ca sa poata rula.Cit despre instalarea in dual but pe acelasi hdd nu o recomand. Eu recomand hard separat pentru mac os x si chear sa nu folositi programe pentru a permite modificari pe partitiile windows dar sa intrati din mac os x doar sa vedeti fara drepturi de scriere pe partite windows e OK pentru ca copierea unui fisier din partitia mac os x pe partitia ntfs presupune aranjarea intrun loc pe acea partitie iar aranjarea nu poate fi facuta corect de nici un program pe care la intilnit eu pina acuma, ceia ce duce la rescrierea unor fisiere pe care windowsul nu le va mai rula cum trebuie si se va bloca calculatorul cum sa intimplat la mine de atitea ori pina am renuntat la aceasta ideie
    singurele dezavantaje sunt ca o sa ia citeva saptamini pina te obisnuiesti cu interfata mac os x si acea ca nu poti juca jocuri de windows pe el dar eu am jucat crysis 2 pe mac os x cu ajutorul programului CrossOver Games caruia iam facut un pic de modificari http://www.codeweavers.com/products/cxgames/ http://www.codeweavers.com/products/ De aici ramine sa intelegeti totul singuri.

  39. Salut Cristi multumim de tutorial am facut exact cum ai facut tu dar primesc eroare asta ” VT-x/AMD-V hardware acceleration has been enabled, but is not operational. Your 64-bit guest will fail to detect a 64-bit CPU and will not be able to boot.Please ensure that you have enabled VT-x/AMD-V properly in the BIOS of your host computer.” cu toate ca am activat optiunea in bios pentru intel virtualization dar tot dejeaba.
    Placa de baza : GA-H61MA-D3V
    Procesor : Intel Pentium G860 @ 3.00GHz

  40. super tare tutorialul si cred ca m-am prins care e proiectul viitor: sa instalam mac pe pc normal. ma credeti ca de mult vreau sa fac asa ceva? deci, va voi urmari cu maaaare atentie :)). multumim tare mult pentru munca voastra!

  41. Cum pot rula Mac pe Virtualbox, daca windowsul meu actual este pe 32 de biti?

  42. Ma asociez aprecierilor celui dinaintea mea(gabriel)!!!!!!Instalasem de cateva zile in virtualbox.Idea era sa-mi creez un stick bootabil pt.modelul meu de laptop-ASUS-N53SN-cu kexturi furnizate de un entuziast pe siteul “Downloads-OSx86.net”! Ar fi interesant daca Cristi ar fi de acord cu o pagina deschisa celor interesati de hackintoch(unde sa putem face schimb de idei legate de OS X!!!) Inca odata felicitari pt.tutorial(mi-au trebuit 2 zile sa gasesc la distroul”Niresh’S Mountain Lion 10.8.2 userul+parola pt.a finaliza instalarea!!!).Multumiri pt.munca voastra deosebita!

  43. ruszi: uszi

    cata:
    Am urmat toti pasii din tutorial, dupa montarea discului virtual si la pornirea masinii pentru instalare imi da Fatal: No bootable medium found! System halted.

    KodeJust:
    Cum pot rula Mac pe Virtualbox, daca windowsul meu actual este pe 32 de biti?

    Cu toti avem aceasta problema, nu putem instala Mac pe Virtualbox pentru ca nu avem Windows pe 64 biti. Asteptam tutorial pe tema asta. (surpriza sa nu fie urata).

  44. SALUT CRISTI! ar fi bine sa faci tutoriale despre MAC OS.Pentru multi este un sistem necunoscut ,recunosc si pentru mine.oricum ai demonstrat ca esti cel mai bun asa ca mergi inainte.STIMA!

  45. danfion:
    Ma asociezaprecierilor celui dinaintea mea(gabriel)!!!!!!Instalasem de cateva zile in virtualbox.Idea era sa-mi creez un stick bootabil pt.modelul meu de laptop-ASUS-N53SN-cu kexturi furnizate de un entuziast pe siteul “Downloads-OSx86.net”! Ar fi interesant daca Cristi ar fi de acord cu o pagina deschisa celor interesati de hackintoch(unde sa putem face schimb de idei legate de OS X!!!) Inca odata felicitari pt.tutorial(mi-au trebuit 2 zile sa gasesc la distroul”Niresh’S Mountain Lion 10.8.2 userul+parola pt.a finaliza instalarea!!!).Multumiri pt.munca voastra deosebita!

    Puteti discuta aici tot ce doriti legat de subiect, puteti face schimb de mesaje, in plus puteti bifa optiunea de jos “Anunta-ma prin email, cand se posteaza comentarii noi” , asfel veti primi email de fiecare data cand cineva posteaza un comentariu legat de acest tutorial (nu veti primi email-uri daca se posteaza comentarii la alte tutoriale).
    Pe parcurs se vor strange informatii pe care toata lumea le va putea folosi.
    Acum informatiile legate de Hackintosh sunt imprastiate pe tot internetul, depinde de noi si de voi sa strangem informatiile intr-un singur loc.

  46. Foarte folsitor acest tutorial, sper sa continuati, vrem sa invatam mai multe depre Macos deoarece este un sistem de operare destul de strain pe la noi.
    M-am uitat prin magazine la pretul unui Mac si credeti-ma ca m-am ingrozit, ar fi mai bine daca ma putea folosi sistemul de operare pe pc-ul nostru.
    Interesant este si pretul Mount Lion, 18 euro, destul de subtire

  47. Pentru cei cu procesoare AMD incercati varianta asta “Mac OS Snow Leopard 10.6.7 – AMD Only”, la mine a mers in vmware.
    Pe viitor poate faci si un tutorial cum accesam biosul in vmware.
    Multumin de tutoriale, sunteti cei mai tari. Chiar mi-au fost de mare ajutor.

  48. Imi spui si mie ,te rog, cu ce hardware este posibil de instalat Mac OS X Mountain Lion .

  49. cristi-admin: Puteti discuta aici tot ce doriti legat de subiect, puteti face schimb de mesaje, in plus puteti bifa optiunea de jos “Anunta-ma prin email, cand se posteaza comentarii noi” , asfel veti primi email de fiecare data cand cineva posteaza un comentariu legat de acest tutorial (nu veti primi email-uri daca se posteaza comentarii la alte tutoriale).
    Pe parcurs se vor strange informatii pe care toata lumea le va putea folosi.
    Acum informatiile legate de Hackintosh sunt imprastiate pe tot internetul, depinde de noi si de voi sa strangem informatiile intr-un singur loc.

    Felicitari Cristi-Admin pentru munca voastra. Daca-mi permiti o parere personala dar nu numai! ar trebui sa faci cunoscut un sistem de operare si mai putin cunoscut decat OX-urile astea care zici tu ca costa atat de putin, dar totusi costa 18 parai. Este vorba despre PC-BSD (cel mai “frumos” sistem de operare) care este absolut FREE,merge pe procesoare Intel si AMD, este cel “mai tare” in servere, bla,bla…Mai multe detalii vedeti aici: What is PC-BSD? http://www.pcbsd.org/
    Instalarea lui este infinit mai usoara decat mizeria asta de MAC OS-X pe care eu unu nu l-as pune pe PC nici daca ar fi gratis. Zicea cineva (in necunostinta de cauza, desigur, ca “browserul lui se misca instantaneu”).
    H-ha-ha, pai afla fratzica ca Safari e cel mai slab browser la securitate si isi fac hackerii de cap prin el.

  50. edy 13ani a zis

    cam asa e…nu imi place safari nici mac os-ul.o fi frumos dar nu e sigur.sistemele de operare de la microsoft sunt mai scumpe dar mai bune.

  51. Ar fi foarte bine daca ai face un tutorial in care sa ne arati cum sa instalam mac direct pe calculator, fara virtual box. Mersi!

  52. exista o imagine iso de mac care o poti instala in calculator pe viu ?

  53. edy 13ani a zis

    Salut, Cristi!Scuze ca nu sunt la subiect cu aceasta intrebare, dar am nevoie urgent:
    poti face un tutorial video despre cum se trece de protectie la un stick usb?
    Multumesc!

  54. Daniel Maxim a zis

    Am urmat toti pasii, dar imi apare urmatoarea eroare : fatal could not read from the boot medium system halted. Ce-i de facut ?

  55. Cristi, de ce a-ti sters comentarile, scrie ca sunt 58 dar pe rubrica de comentarii sunt doar 4. Inteleg ca se strang foarte multe de la fiecare tutorial in parte si poate cauza probleme de spatiu sau de alta natura dar ar trebui sa le lasati macar cateva zile sa le vada tot omul, pentru ca tutorialul a fost postat aseara si in seara urmatoare nu mai sunt comentariile, poate intrun-ul din comentarii se afla una din solutiile unei probleme la acest subiect.
    Va multumim pentru munca pe care o depuneti pentru noi iar in legatura cu surpriza pe acest subiect eu am presimtirea ca ne vei arata cum sa instalam pe real acest sistem dar care va avea la baza instalarii o smecherie, daca tot vorbeai de partitionare cu acest sistem, eu cred ca aici poate fi smecheria, cumva sa poti formata o partitie pe PC-ul real cu acest sistem sau o imagine ISO ceva ca mai apoi sa poti instala usor sistemul de operare MAC OS pe partitia deja formatata cu acest sistem. Eu asa cred, sau poate este alta surpriza, tocmai de aceea asteptam si urmatoarele tutoriale din aceasta serie si nu numai. Va multumim!

  56. Florin78:
    Cristi, de ce a-ti sters comentarile, scrie ca sunt 58 dar pe rubrica de comentarii sunt doar 4. Inteleg ca se strang foarte multe de la fiecare tutorial in parte si poate cauza probleme de spatiu sau de alta natura dar ar trebui sa le lasati macar cateva zile sa le vada tot omul, pentru ca tutorialul a fost postat aseara si in seara urmatoare nu mai sunt comentariile, poate intrun-ul din comentarii se afla una din solutiile unei probleme la acest subiect.
    Va multumim pentru munca pe care o depuneti pentru noi iar in legatura cu surpriza pe acest subiect eu am presimtirea ca ne vei arata cum sa instalam pe real acest sistem dar care va avea la baza instalarii o smecherie, daca tot vorbeai de partitionare cu acest sistem, eu cred ca aici poate fi smecheria, cumva sa poti formata o partitie pe PC-ul real cu acest sistem sauo imagine ISO ceva ca mai apoi sa poti instala usor sistemul de operare MAC OS pe partitia deja formatata cu acest sistem. Eu asa cred, sau poate este alta surpriza, tocmai de aceea asteptam si urmatoarele tutoriale din aceasta serie si nu numai. Va multumim!

    Nu a sters nimeni niciun comentariu, daca te uiti cu atentie vei vedea ca acestea au fost trecute automat pe alta pagina.
    Asta este a doua pagina. Daca am lasa tutorialele pe o singura pagina ar fi prea lunga.
    Sub ultimul comentariu este un link care te duce la pagina precedenta cu comentarii mai vechi, linkul se numeste chiar ” comentarii mai vechi”.

  57. Imi cer scuze nu am stiut chestia asta, de si urmaresc tutarialele pe acest site de aproape 2 ani dar nu am observat link-ul cu cealalta pagina de comentarii mai vechi. imi cer scuze Cristi. Multumesc pt raspuns

    • Florin78:
      Imi cer scuze nu am stiut chestia asta, de si urmaresc tutarialele pe acest site de aproape 2 ani dar nu am observat link-ul cu cealalta pagina de comentarii mai vechi. imi cer scuze Cristi. Multumesc pt raspuns

      Stai linistit ca nici eu nu stiam de chestia asta, si urmaresc aproape toate tutorialele.
      Cred ca mai intuitiv ar fi NEXT si BACK

  58. Cristi ce patit Adrian ca in ultimul timp na mai facut tutoriale ???

  59. zennozenno a zis

    Foarte bun tutorialul functioneaza perfect..mai trebuie rezolvata problema cu audio si rezolutia in rest e totul ok. multumim

  60. Salut Cristi!
    Imi place foarte mult acest tutorial, si chiar ma intrebam de multa vremeȘ cum o fi sa ai un sistemul de operare de pe masinile Apple?
    As dori in tutorialele urmatoare, daca se poate sa descarcati ceva aplicatii, sau ceva si sa ne aratati mai multe chestii de care este capabil acest sistem de operare!.
    Multumesc inca o data!

  61. salut!am incercat sa instalez mac os x in virtualbox dar intampin aceasta problema : http://i.imgur.com/CUr3C74.jpg

    • Eu primesc eroare asta http://img13.imageshack.us/img13/4989/vtx.png dau continue si dupa care eroare ta Ali.Cu toate ca am activat din bios Intel Virtualization si procersorul meu e pe 64 bit la fel si sistemul de operare cat si chipsetul de la placa de baza e ok.Dar nu vrea in niciun fel ne poti ajuta Cristi , mai trebuie activat ceva pe undeva ca nu prea inteleg.

  62. Cristi e interesant tutorialul si ma intrebam cum se poate instala macos pe un pc normal

  63. Am reusit sa il instalez cu succes. Astept urmatorul tutorial legat de sunet , cat si de rezolutie.

  64. Claudiu Russ a zis

    Mac OS nu se instaleazä in VirtualBox !!!

  65. Claudiu Russ a zis

    Mac OS nu se instaleazä in VirtualBox !!!
    FATAL : No bootable medium found System halted.

  66. Claudiu Russ a zis

    Claudiu Russ:
    Mac OS nu se instaleazä in VirtualBox !!!
    FATAL : No bootable medium found ! System halted.

  67. Am si eu o problema cu internet explorer 10, pun google ca pagina principala si cad il inchid sil deschid din nou imi deschide pe langa google, a ceasta pagina: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=238483.
    Nu stiu cum sa scap de ia !!!

    • Intra la Tools apoi la Internet options si la caseta Home page ai sa vezi ca sunt 2 adrese: google si cea care te enerveaza. Practic sunt selectate ca pagini de pornire si pleaca amandoua o data. Pur si simplu selectaeaza adresa oficiala microsoft mai sus descrisa si da cu delete,sterge-o, lasa doar adresa google, asta-i tot.

  68. Mac OX se poate instala in dualboot cu windows 8?

  69. As vrea sa stiu daca Mac OS mere si cu amd sau doar intel ca nu am vazut nimica despre amd in tutorial doar intel e adevarat ?

  70. norbert:
    As vrea sa stiu daca Mac OS mere si cu amd sau doar intel ca nu am vazut nimica despre amd in tutorial doarintel e adevarat ?

    In virtualbox ar trebui sa mearga indiferent daca este AMD sau Intel, conditia este ca procesorul sa aiba virtualizare hardware.
    Cu toate astea nu pot sa baga mana-n foc ca merge pe AMD, nu am AMD si nu pot testa.
    Pe site-ul iatkos referirea (ca nu merge AMD) se facea pentru instalarea pe real nu pe virtual.

    • Acuma am incercat sa il bootez in virtual box dupa cum a fost si in tutorial da imi da o eroare ca nu poate fi bootabil e oare de la ce am spus precedent cu privinta la sitemu pe AMD ?

  71. merge ok dar nustiu cum modific rezolutia si nu am sunet ,va rog faceti un tutorial si despre asta, va multumesc,

  72. Flavius:
    Eu primesc eroare asta http://img13.imageshack.us/img13/4989/vtx.png dau continue si dupa care eroare ta Ali.Cu toate ca am activat din bios Intel Virtualization si procersorul meu e pe 64 bit la fel si sistemul de operare cat si chipsetul de la placa de baza e ok.Dar nu vrea in niciun fel ne poti ajuta Cristi , mai trebuie activat ceva pe undeva ca nu prea inteleg.

    e ceva ciudat(si eu am activat virtualizarea din bios)
    uite ce apare daca setez sa foloseasca 2 core-uri(virtualizarea e necesara aici,nu mai poti da cu continue 🙂 ) : http://i.imgur.com/UFYPUb4.jpg
    nu am nici un alt program de virtualizare deschis cand mi-a aparut eroarea(apare mereu cand setez 2 core-uri sa foloseasca)si nici un proces din background nu era(exceptand cele ce tin de windows)pentru ca le-am killerit din taskmanager
    chestia e ca eu am windows 7 pe 32-biti,dar procesorul suporta 64-bit

  73. ali: e ceva ciudat(si eu am activat virtualizarea din bios)
    uite ce apare daca setez sa foloseasca 2 core-uri(virtualizarea e necesara aici,nu mai poti da cu continue ) : http://i.imgur.com/UFYPUb4.jpg
    nu am nici un alt program de virtualizare deschis cand mi-a aparut eroarea(apare mereu cand setez 2 core-uri sa foloseasca)si nici un proces din background nu era(exceptand cele ce tin de windows)pentru ca le-am killerit din taskmanager
    chestia e ca eu am windows 7 pe 32-biti,dar procesorul suporta 64-bit

    Ms mult asta era problema la mine am setat 2 core-uri si a mers.Incearca sa-ti pui windows 7 pe 64bit si vezi daca merge asa.Eu inainte cu virtualbox nu puteam instala nici windows-ul 7 nici 8 acum ca am setat asta merge.

  74. Hai baietii cu ” proiectul ” !!! , cu instalarea pe orice platforma , pe live nu in virtual 😉 , nu ? Cred ca despre asta e vorba in proiectul vostru ! Daca reusiti voi asta sunteti cei mai destepti baieti din Romania !
    Bafta tuturor !

  75. Saluuuut!!

    As dori… daca se poate sa faceti un tutorial in care sa instalati MAC OS X pe PC. Eu am acasa un MacBook Pro. Sora mea are un laptop super. Si as vrea sa ii instalez si ei un Mac OS pe PC-ul ei. Trebuie sa precizez ca Laptopul este un HP Envy TouchSmart Ultrabook™ 4-1102SG i5-3317U/8GB/32GB SSD. Ma intreb daca Laptopul suporta sistemul de operare de la Apple. As dori macar un raspuns… daca suporta sau nu… iar daca suporta, poate faceti si un tutorial..

    Mersi

  76. Salut! Asteptam de mult un tutorial de genul asta…as vrea sa instalez si eu mac os x pe virtualbox casa testez final cut…e obligatoriu x64 ? am 4 gb ram…pot sa ii dau doar 2 gb ?

  77. Claudiu Russ:
    Mac OS nu se instaleazä in VirtualBox !!!
    FATAL : No bootable medium found System halted.

    urmariti tutorialul mai cu atentie! Am primit si eu acelasi mesaj din cauza ca am descarcat iATKOS ML nu iATKOS ML2 ca in tutorial … cand am folosit pe acesta din urma a mers perfect!
    Multumiri pentru tutorial si mai astept ceva nou pe aceasta tema!

  78. Si mie imi place tutorialul foarte mult !!! Good job !!!

  79. Pentru a activa sunet aveti nevoie de multibeast 4.6.1,luat de aici http://www.mlosx86.com/viewdownload/5-post-install-tools/11-multibeast-for-mountain-lion-lion si configurat ca in video http://www.youtube.com/watch?v=fpnXLI5ejYo

  80. scuze de offtopic dar am o problema :
    vreau sa stiu cum lipesc literele unul de celalalt ca in aceasta imagine(daca te uite atent la cum e scris “deadmau5” in logo) : http://www.dafont.com/forum/attach/orig/9/5/95361.jpg
    fontul este arial black dar literele nu ies lipite intre ele daca scrii in word 😉

  81. Initial imi dadea eroare : No bootable medium found System halted. (imaginea dmg folosita/descarcata iATKOS ML ) ; cind am folosit dmg-ul iATKOS ML2 , totul a mers foarte bine !
    Am setat 2 core (AMD Athlon II X4 640) si 4 GB ram , 20 GB HDD, setarile recomandate in tutorial !
    Bravo , foarte bun tutorialul ;
    Ar fi bine venite mai multe tutoriale despre MAC OS X !

  82. salut cristi nu stiu ce faceti ca de la o vreme cam greu merg tutorialele 🙂 adica se aude vocea si imaginea putin cam in spate.am pc vorba romanului avion si internet struna.

  83. randy:
    salut cristi nu stiu ce faceti ca de la o vreme cam greu merg tutorialele :)adica se aude vocea si imaginea putin cam in spate.am pcvorba romanului avion si internet struna.

    Tutorialele merg bine la mine, testat chiar si pe 3g, merge struna.
    In anumite perioade ale zilei si mai ales seara, traficul in unele retele creste foarte mult, streaming video, download la greu si multe altele.
    Din pacate prividerii incarca retelele pana la refuz si peste.
    In urmatorul tutorial o sa fac o demonstratie cu vizionarea tutorialelor pe reteaua Orange 3g, care are latime de banda mult mai mica si latenta mult mai mare.
    Azi pe la pranz au rulat pentru cateva minute peste 600 de conexiuni concurente pe serverul de streaming si vreau sa spun ca se misca perfect. Am avut multi vizitatori intr-o perioada scurta veniti de pe site-ul Libertatea.

  84. randy:
    salut cristi nu stiu ce faceti ca de la o vreme cam greu merg tutorialele adica se aude vocea si imaginea putin cam in spate.am pcvorba romanului avion si internet struna.

    Pandelica taica. ia o oglinda, pune-o langa tastatura cu fata catre tine, si uita-te in ea pana te vezi. Ala esti di vina de iti merge calculatoru’ de tot rahatu, chiar daca tu spui ca-i “avion” > Da o bere sa-ti arat cum merge la mine (si am doar planor) dar eu am vazut toate tutorialele de la videotutorial.ro plus mult mai multe altele de pe net.

  85. salut, mersi de tutorial. am si eu o intrebare, se poate face efectul de lupa si in windows?, multumesc anticipat

  86. Te-as ruga tare mult Cristi, daca ai putea sa ne arati cum am putea face dintr-un PC pe care in mod normal ar putea rula doar windows, un MAC in adevaratul sens al cuvantului care sa ruleze cat mai aproape de cel original de pe masinile Apple.Multumesc !!!

  87. whoisrikk a zis

    Speram sa vedem si celelalte tutoriale pe tema asta cat mai curand (rezolutie, sunet, etc) !! Felicitari Cristi / videotutorial.ro !

  88. Pentru cei care au eroarea: FATAL : No bootable medium found System halted.

    Trebuie sa folositi iATKOS ML2, ca in tutorial, il gasiti AICI: iatkos (punct) me/forum/viewtopic.php?f=77&t=23105

    Daca descarcati .dmg-ul de pe pagina principala (cum am facut si eu initial), ca in tutorial, acela este versiunea MLM care nu va merge.

  89. ali:
    scuze de offtopic dar am o problema :
    vreau sa stiu cum lipesc literele unul de celalalt ca in aceasta imagine(daca te uite atent la cum e scris “deadmau5″in logo) : http://www.dafont.com/forum/attach/orig/9/5/95361.jpg
    fontul este arial black dar literele nu ies lipite intre ele daca scrii in word

    help?
    scuze ca poate va stresez asa mult dar am nevoie urgent pentru a face un logo 🙂

  90. De ce eu in Virtualbox cand creez masina virtuala nu imi apare versiunea 64 bit? Mentionez ca am windows 8 pe 64 biti.

  91. Chiar trebuie sa faci un tutorial cum sa instalam un os x direct pe hard fara virtual box sau vmware.

  92. Marele vostru secret nu e chiar un secret. Eu stiu exact ce vreti sa faceti mai precis vreti sa faceti un hackintosh.

  93. Salut, cand vine partea cu sunet???

  94. costara a zis

    Hai baieti cu projectul … nu a trecut zi sa nu verific 🙂

  95. costara:
    Hai baieti cu projectul …nu a trecut zi sa nu verific

    Si eu il astept cu nerabdare. Sper ca e lucreaza la el, ca nu l-ati abandonat.

  96. costara a zis

    Rezolutie 1366×768
    Pentru modificarea rezolutiei Mac OS X in VirtualBox trebuie urmati toti pasii din tutorialul de mai sus cu exceptia ca inainte de a crea o masina virtual trebuie schimbata locatia masinii virtuale pe care o facem in C Program Files, Oracle, VirtualBox. Ca sa putem face modificare, VirtualBox trebuie deschis cu drepturi de administrator(foarte important). Schimbarea se face din File, Preferences, Default Machine Folder.

    Se inchide VirtualBox si se deschide CMD cu drepturi de administrator(clic dr. Run as administrator)
    se tasteaza
    c:
    cd “\Program Files\Oracle\VirtualBox”

    VBoxManage setextradata “numele masinii virtuale” “CustomVideoMode1” “1366x768x32”

    Atentie, numele masinii virtuale inlocuitil cu numele masinii dat de voi.

    Configurarea de boot a Mac OS X
    Trebuie sa ajungem in /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist si sa modificam com.apple.Boot.plist prin adaugarea a doua linii de comanda

    Graphics Mode
    1366x768x32

    Nu o sa avem voie sa facem modificarea direct asa ca o sa copiati fisierul pe desktop, clic dr. dechiderte cu TXT adaugam liniile de mai sus dupa care suprascriem fisierul original com.apple.Boot.plist cu drag and drop sau copy paste.
    Repetam operatia si pt /Extra/org.chameleon.Boot.plist modificand org.chameleon.Boot.plist cum am facut mau sus.
    Repornire VirtualBox se face cu clic dreapta run as administrator(se poate evita pornire in acest fel prin atribuirea de drepturi depline folderului in care este masina viruala)

  97. costara a zis

    liniile de comanda de adaugat in org.chameleon.Boot.plist si com.apple.Boot.plist

    Graphics Mode
    1366x768x32

    nu adaugati
    Graphics Mode
    1366x768x32

  98. costara a zis

    interesant, nu pot adauga liniile de comanda…
    le gasiti voi pe net
    Google VirtualBox Hackintosh – Changing Resolution

  99. costara a zis

    fara ghilimele
    “Graphics Mode”
    “1366x768x32”

    • costara a zis

      >mai mare
      < mai mic

      mai mickeymai mareGraphics Modemai mic/keymai mare
      mai micstringmai mare1366x768x32mai micstringmai mare

      inlocuiti mai mic, mai mare cu semnele de mai sus fara spatii intre ele decat intre Graphics Mode

      am scris in modul asta pt ca nu pot posta altfel.

  100. Evident ca la mine nu merge, da 15 mii de linii de erori, nimic nou..

  101. Iata ce eroare mi-a aparut mie cind am incercat sa instalez Mac OS X Mountain Lion in VirtualBox:
    http://img856.imageshack.us/img856/245/dx7.png
    Stie cineva cum sa o rezolv?:(

  102. Salut, felicitari pentru tot ce realizezi aici; exista o posibilitate sa instalezi pe android virtual box sau alta aplicatie de genu si sa incarci un windows sau alte SO?

  103. Puteti sa faceti un tutorial in care sa ne aratati cum sa facem un clean install al unui Mac OS x
    Multumesc!

  104. La mine nu merge…
    Adică funcţionează până la primul restart, când trebuie închis virtualbox şi scos dvd-ul virtual. Zis şi făcut. Pornesc virtualbox după aceea. Îmi apare mărul ăla pe fundal gri…dar nu se mai întâmplă nimic. Pot să aştept eu cât vreau (chiar şi o jumătate de oră) , blocat rămâne. Indicatorul pentru hard discul virtual pare mort…nu licăre.
    O avea vreo legătură faptul că folosesc un procesor hasswell ? (i5-4430-3ghz, placă de bază gigabyte-ga-B85m-hd3, 8 gb ram)

  105. Salut Cristi, o intrebare putin cam tampitica, se pot descarca aceste filmulete cu tutoriale de le incarci pe site?

  106. Felicitari pentru site si munca depusa! Stima!

  107. Nu merge pe procesor fara virtualizare, aveti vreo solutie.

  108. adrenalintm a zis

    Am facuto de 2 ori si imi tot da erore cand dau start la la Ml os fatal eroare no botable medium found system halted!!!

  109. imi apare o eroare cand incercsa instalezi MacOs ML2, si anume:

    VT-x/AMD-V hardware acceleration is not available on your system. Certain guest require this feature and will fail to boot without it.

    • Adrian Gudus a zis

      Daca primesti acest mesaj inseamna ca procesorul tau nu suporta virtualizarea hardware si deci, nu poti folosi metoda prezentata in tutorial.
      Daca vrei totusi sa-ti faci o idee despre MacOS am facut in trecut un tutorial video tot despre rularea sistemului de operare MacOS dar intr-un alt soft de virtualizare numit VMware Player. Cu acea metoda te poti juca in MacOS chiar daca procesorul tau nu are virtualizare hardware.
      Pentru a gasi tutorialul, scrie in casuta de cautare din dreapta sus “Cum putem incerca sistemul de operare Mac OS Snow Leopard pe PC cu VMware” apasa tasta enter si vei gasi tutorialul.

  110. Morocan George a zis

    Salut !
    Am urmat toti pasii si dupa ce bag imaginea si dau sa pornesc masina imi spune : ,, Fatal : Could not read from the boot medium ! System halted . ”
    Este din cauza ca am doar 4 GB de ram ?
    Pc-ul meu are i3 , 4 GB de ram si palca video de 1 GB.

  111. buna ziua!
    am instalat cum ati facut si dumneavoastra in tutorial, dar cand il deschit a 2-a oara(dupa restart) imi apare marul apple si nu sa mai intampla nimic ….
    am un laptop toshiba satellite l750 cu Procesor Intel Core i7-2670QM, placa video NVIDIA GeForce GT 525M,
    4 gb ram.
    imi spuneti c poate sa aiba de nu merge??
    multumesc anticipat!

  112. Rusu Cosmin a zis

    Multumesc frumos pentru tutorial, Cristi!
    Spor in toate! 🙂

  113. borceaniulian a zis

    înainte aveai obiceiul să postezi link cu adresa exactă am încercat să găsesc după tutorial video dar nu găsesc de unde să descarc nu știu cum ai ajuns la pagina de download

  114. Acum pagina sa schimbat, nu mai arata ca la tine in video si peste tot e la download doar yosemite.. si imi cere sa le donez adica sa le dau lor bani ca sa il descarc, pai asa mai bine cumpar un mac.

    • In primul rand donatul este optional. Nu te obliga nimeni. Cel putin din ce am vazut eu. Posibil sa gresesc.
      In al doilea rand de la a dona cat te lasa buzunarul pana la a cumpara un Mac eu zic ca e o diferenta destul de mare. Asta asa ca fapt divers sper sa nu te fi suparat. Nu am avut aceasta intentie. Acum sa trecem la rezolvarea problemei voastre. Daca accesati link-ul lasat de Cristi in textul de deasupra tutorialului veti ajunge pe pagina principala a site-ului oficial iATKOS. E normal ca pe pagina principala sa ti se ofere link de download pentru Yosemite deoarece aceasta este ultima versiunea de OSX, inaintea acesteia fiind Mavericks pentru care exista de asemenea link.
      Pentru a descarca cersiunea Mount Lion trebuie doar sa mergeti in susul paginii in rubrica iATKOS Realeases si sa accesati ML 2. Ajunsi pe acel forum nu va ramane decat sa urmati instructiunile din penultimul topic din categoria ” ANNOUNCEMENTS” (iATKOS ML2 (Mountain Lion 10.8.2 PC) ). De aici cred ca va descurcati.
      Succes!

  115. Am reusit sa instalez Mac OS X Mavericks pe Pc fara probleme.
    Am gasit si driverul la placa audio si a fuctionat bine.
    Dupa ce i-am facut update la Mac os placa de retea si cea audio au disparut.
    Am incercat sa rezolv placa de retea setand ip manual nimic.
    Ma puteti ajuta la solutionarea problemei.
    Placa de retea este Realtek RTL8139/810x iar cea audio un CMI 8738.

  116. Alexandru Serban a zis

    Salut baieti, puteti face un tutorial despre instalarea-optimizarea(fullscreen, sunt fluent fara “paraziti”, etc.) osX Sierra in VirtualBox sau VMware? eventual si pe “curat” ca sistem principal? Va multumesc anticipat !

Trackbacks

  1. […] si orice altceva ncesita putere de procesare. Aceia dintre voi care nu ati urmariti tutorialul instalarea cu Mac OS X Mount Lion pe VirtualBox, va invit sa o faceti dupa ce vedeti acest tutorial, veti avea nevoie data viitoare de informatiile […]

  2. […] AMD nu sunt suportate. Cei care nu aveti bios UEFI, trebuie sa urmariti tutorialul cu instalarea MacOSX Mount Lion pe VirtualBox, veti avea nevoie de asta deoarece in viitorul tutorial va voi arata cum se face un stick cu MacOS […]

  3. […] prieten cu Mac, puteti instala Mac OS X in VirtualBox, avem si un tutorial care va poate ajuta cu Instalarea Mac OS X pe VirtualBox. Data trecuta v-am aratat cum se face treaba asta din Windows, dar in acel tutorial era vorba […]

Speak Your Mind

*