Cum se pot reda filmele cu subtitrari din NAS direct pe televizor prin LAN – tutorial video

Salut prieteni, bine ati venit pe videotutorial.ro, astazi vom rula filmele din NAS direct pe televizor folosind reteaua locala, filmele vor fi vizionate cu tot cu subtitrari, asta daca televizorul permite asta.
Televizoarele de ultima generatie au devenit din ce in ce mai capabile, se pot conecta la internet, pot instala aplicatii, pot rula continut multimedia de pe reteaua locala sau de pe internet (YouTube, Netflix, Vimeo, etc). Astazi noi vom rula un film de pe NAS cu tot cu subtitrare, nas-ul este un Zyxel pe care l-am prezentat in detaliu in acest tutorial.
Pentru ca sa puteti rula filmele din nas direct pe televizor trebuiesc indeplinite cateva conditii:
1. Televizorul trebuie sa fie SMART, adica sa se poata conecta la reteaua locala si sa dispuna de un player software “destept”.
2. Televizorul si NAS-ul trebuie sa fie conectate pe aceeasi retea.
3. Subitirarea trebuie sa aiba aceeasi denumire sa si fisierul video si sa fie in acelasi folder.
4. Playerul televizorului trebuie sa suporte incarcarea subtitrarilor (al meu suporta formatul .SUB)
5. NAS-ul trebuie sa aiba un server pentru streaming-ul media (NAS-ul meu are Twonky)
Unii ar intreba: de ce sa folosim nas-ul pentru asta? Simplu, pentru ca este mult mai confortabil, are sficient spatiu de stocare, poate descarca automat torrente sau fisiere multimedia de pe internet.
Streaming-ul de pe nas este mult mai la indemana, in afara de video putem asculta muzica, putem viziona pozele confortabil in sufragerie chiar din canapea (totul din telecomanda), asta fara nicio setare si fara niciun cablu intins aiurea prin casa, totul este pe reteaua interna (dispozitivele conectate la router)
Daca inca nu aveti un televizor si nu stiti ce sa alegeti, eu am facut un tutorial despre asta: Care televizor este mai bun dintre Lcd, Plasma si “Led” ?
Daca nu aveti in televizor smart si nici nu aveti de gand sa va cumparati unul prea curand, dar ati dori sa vizionati filmele pe tv, avem o solutie: Cum se pot vedea pozele si filmele din computer pe televizor . Pe vremea aceea nici eu nu aveam tv smart !

Preturi NAS-uri (Network Atached Storage) (va recomand Zyxel)

Preturi televizoare destepte (SMART TV) (va recomand plasmele Panasonic)

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Cristi care este cel mai bun player de rulat filme in format hd, am incercat multe playere dar imaginea nu era buna: am incercat gom player vlc player bs player

    • În cazul în care ai nevoie de informaţii suplimentare despre cum să integrezi coreavc în kmplayer sau bsplayer…să zici

  2. Splash Pro este cel mai bun player pentru a rula filme HD. Este disponibil la ei pe site, din pacate il poti folosi numai 30 de zile. Sunt mici trucuri pentru al activa permanent dar nu am sa intru in amanunt. Daca vrei ceva gratis si bun, parerea mea ca windows media player classic, este cea mai buna alternativa.

  3. O să încerc şi eu să îţi dau un sfat, pe lângă cel al lui Cristi.
    Răspunsul la întrebarea ta este unul relativ…dependent de configuraţia calculatorului tău…este de preferat un pc mai nou. Cele mai multe filme hd au la bază codecul h264…şi acesta este foarte păcătos pe sistemele vechi. Dacă PC-ul tău este de generaţie veche (adică şi procesorul şi placa video sunt de generaţie veche), încearcă SMplayer.. El vine setat by default să piardă unele cadre, ceea ce va facilita oarecum rularea acestor clipuri. De asemenea mai există o opţiune de genul “dezactivare filtru buclă h264” “sau “disable loop filter”. Aceasta nu vine setată by default…va trebui să o activezi. În felul acesta este posibil să poţi reda cât de cât materialele video cu rezoluţia 1280×720 fără sacadări sau desincronizări vizibile între sunet şi imagine. Poate va merge şi pentru clipuri 1080 p…dar şansele sunt mai mici…
    Dacă ai un PC mai vechi dar ai totuşi o placă video mai nouă (de preferat Nvidia…dar ar putea merge şi ati sau amd), ai putea să foloseşti “Media Player Classic – Home Cinema”. Acesta are suport pentru accelerarea hardware a plăcii video (pentru clipurile care au la bază codecul h264). În acest caz ai putea să rulezi fără probleme clipuri 1080 p. (încărcarea pe procesor ar trebui să fie destul de mică)

    De asemenea ai mai putea să cauţi pe torente “CoreAVC”. Acesta este un codec…din păcate nu este free…dar este relativ uşor de găsit. Acesta poate fi integrat în bsplayer, kmplayer (în aceste playere am reuşit eu să îl integrez….probabil se poate şi în altele). El facilitează redarea clipurilor hd care au la bază h264. Se foloseşte de puterea de procesare a plăcii video. Evident…asta în cazul în care ai o placă video mai nouă….Va trebui să faci şi ceva setări în playere, pentru a integra acest codec
    Trebuie să înţelegi…că oricât ai vrea să rulezi filme HD, este destul de problematic dacă nu ai un hardware capabil.

  4. Salut !! am si eu o mare rugaminte la voi, vreau sa fac si eu captura cu tv tuner-ul si ca sursa video este un videocassette VHS am niste casete video si vreau sa le pun pe DVD si imi trebuie un program care sa aiba asa: Stabilizator Imagine, Corectie Culorii, si ceva Claritate, pe windows soft daca ar fi sau pe linux Ubuntu ceva aseamnator sau macar sa fac captura video dupa casete si apoi sa le prelucrez eu. M-ar interesa foarte tare VHS to DVD un program cu care sa fac captura sau daca nu macar sa o pot prelucra dupa separat, intelegeti voi ce vreau sa zic, ce ziceti ???

    • vali de la it a zis

      NU SE FACE PRIN DOUA GEACURI CU FIR! 1.UN GEAC(MUFA) CA LA MUFA DE LA BOXELE PC-ULUI SI UN AL DOILEA GEAC TOT CU MUFA ROTUNDA DAR CU NISTE LAMELE DE JUR INPREJURUL EI! DAR A DOUA O BAGI IN SPATELE APARATULUI VIDEO-CASSETTE IN PIESA ACEEA CU ROSU-(CULOAREA) SI CEALALTA MUFA IN PIESA ACEEA A TV-TUNERULUI CEA CU CULOARE-(GALBEN) SI SETEZI FUNCTIA: (COMPOSER) SI APOI DIN PROGRAMUL TV-TUNERULUI DAI CLICK CU MOUSE-UL PE BUTONUL (REC)-(INREGISTRARE) SI DUPA CE PC-UL A EXTRAS FILMUL VHS DE CASSETTA VIDEO O SA-TI FACA O FILA IN PC DE WINAMP DAR SA NU TE SPERII CA ACOLO IN FILA ACEEA ESTE EXACT CE A EXTRAS PC-UL TAU DE PE CASSETTA VIDEO VHS! SI PE URMA POTI PUNE FILMUL VHS DE PE CASSETTA VIDEO PE UN DVD! CAM ASTA TOT NU AI NEVOIE DE ALT CEVA IN PLUS! EU AM FACUT ASA CEVA SI DE ACEEA ITI EXPLIC CUM!

  5. Salut ! M-ar interesa un tutorial despre setarile pentru descarcarea pe acesta si accesarea din alta locatie daca este posibil . Bineinteles si alte tutoriale despre acest NAS sint binevenite ,pentru exploatarea la maxim a acestuia. Multumesc .

  6. si eu folosesc splash player si este foarte bunn recomand acest soft trebui facut un tutorial cu el!!

  7. Salut
    sunt curios dacă as putea sa pun un jok pe el și sa îl putem juca în rețea de ex san andreas

  8. Mircea:
    Salut
    sunt curios dacă as putea sa pun un jok pe el și sa îl putem juca în rețea de ex san andreas scuze de ntrebare nu ma pricep de aceea intreb?

  9. Salut! Tocmai mi-am luat un tv led sony bravia (model KDL-32EX650) si vroiam sa ma ajutati cu ceva sugestii referitoare la conectarea acestuia la internet. Providerul meu de internet este rds si am ip dinamic, nu pot sa conectez tv direct la net pt ca se tot schimba ip-ul.Va multumesc anticipat pt un raspuns.

  10. mugur: Salut!Tocmai mi-am luat un tv led sony bravia (model KDL-32EX650) si vroiam sa ma ajutati cu ceva sugestii referitoare la conectarea acestuia la internet. Providerul meu de internet este rds si am ip dinamic,nu pot sa conectez tv direct la net pt ca se tot schimba ip-ul.Va multumesc anticipat pt un raspuns.

    In general televizoarele smart nu suporta metode avansate de conectare.
    Ai putea sa faci o conexiune bridge intre pc si tv, pc-ul se conecteaza la rds prin pppoe si folosind o a doua placa de retea poti oferi net televizorului.
    Vezi ca avem noi tutorial.

  11. Salut
    am facut toate setarile, dupa de dau play la film ,dupa ceva timp se intrerupe si apare un ecran negru, care sa fie problema?

  12. Se pare noi cu tv LG nu putem sa vedem subtitrarea la filme, deoarece Twonky Media Server nu are suport
    pentru aceste televizoare. Poate o sa faci un tutorial cum se instaleaza fun_plug pe un Zexyl.

  13. TOCMAI MI-AM ACHIZITIONAT UN SMART TV SAMSUNG, AM FACUT CONEXIUNEA LA INTERNET SI DORESC S-A STIU DE CE NU POT URMARII TUTORIALELE VIDEO DE PE ACEST SITE. VA MULTUMESC.

  14. ce pot sa fac sa vizionez filme online pe browserul de internet la un smart tv sony

  15. Cand vreau sa vizionez un film online pe browser i-mi cere sa instalez adobe flash player.Ce pot sa fac?

  16. Te rog sa-mi spui daca este posibil cu acest NAS, un TV Smart Samsung 3D seria 6400 si un mediaplayer Egreat S 300 sa pot viziona filme iso 3D prin player de pe NAS (playerul stie sa citeasca iso 3D si are si port de retea.).
    Vreau sa leg mediaplayerul la tv prin HDMI dar nu stiu daca poate accesa iso 3D de pe NAS.

  17. Salut Am un sony bravia smart conectat la server prin serviio Am intrat pe 2 filme ambele de acelasi format rezolutia difera subtitrare tip srt aceeasi codare ambele merg dar subtitrarea la unul nu o vede De ce oare Fiecare film in folderul lui are fix aceeasi denumire care sa fie problema am si schinbat extensia subtitrarii degeaba

    • Si eu folosesc serviio si in mod normal ar trebui sa funtioneze..
      Deschide subtitrarile cu notepad si vezi ce codificare au: ANSI sau UTF-8
      schimba care nu funtioneaza.

  18. salut
    am achizitionat de curand un nas zytel 325. daca rulez de pe el filme pe tv/tableta nu merge nicicum subtitrarea. le pot urmari cu subtitrare doar de pe laptop.
    filmele/subtitrarile au aceasi denumire….unde gresesc?

  19. Este compatibil pe un PlayStation 3 sau PlayStation 4 ?

  20. buna ziua, vreau sa cer parerea unor profesionisti intr-o problema cu un smart tv. Am achizitionat un smart tv Samsung -ue32f5370ss , am conectat smart tv-ul la un port lan prin cablu la router wireless d-link dir850L ,linia de internet este de la rds fiberlink 300 mb, la pc am 300 mb/s, dar cand fac testul de viteza la smart tv nu urca mai mult de: 30 mb/s download, si cam tot atat la upload, nu pot urmarii filme online la 720p. ce se poate face in acest caz s-a am viteza mai mare la smart tv,. astept raspunsul dumneavoastra. multumesc.

    • Adrian Gudus a zis

      Dacă SMART-ul nu are portul de rețea gigabit, nu ai ce să faci. Ești limitat de lățimea de bandă pe care o are portul Ethernet pe care îl are SMART-ul tău.

  21. Buna ziua. Un tutorial despre instalarea minidlna pe NSA 325 se poate? Multumesc.

  22. Georgescu a zis

    BUNĂ ZIUA.! .. CUM POT INTRA ÎN RECEPTORUL DE SATELIT DIN TV. SONY BRAVIA PT .AI INTRODUCE LINIE DE COMANDĂ CA ÎN DREAMBOX 500 ?..- MĂ POATE AJUTA CINEVA??? ..-AM ÎNCERCAT CU DB EDITOR ȘI-MI CERE,, USER ȘI PAROLĂ,, , PE CARE NU ȘTIU UNDE SĂ LE SCRIU.. -.LA IP. AM PUS ADRESA PLĂCII DE NET DIN TV … MULȚUMIRI ANTICIPATE, PT. ORICE FEL DE RĂSPUNS!!!
    [email protected]

Speak Your Mind

*