Configurare sistem home and office la doar 1000 de lei – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video vom configura un sistem bazat pe un procesor Intel aparut cu putin timp in urma pe piata, acesta este Pentium G2020, un procesor dual core care face parte din familia Ivy Bridge, facand parte din ultima serie lansata acesta este extrem de accesibil.
Sistemul de azi se adreseaza segmentului home and office datorita pretului estrem de accesibil si al consumului redus. Desigur, cei cu buget mai bun pot oricand sa imbunatateasca configuratia, adaugand un SSD, o sursa mai performanta sau chiar o placa video dedicata pentru jocuri si editare media / grafica.
Sistemul poate fi folosit si pentru gaming daca se atasaza o placa video, va recomand Placa video Gainward nVidia GeForce GTX650, 1024MB, GDDR5, 128bit, HDMI, DVI, PCI-E, o placa potrivita pentru acest sistem care poate rula cam tot ce exista pe piata la rezolutii decente.
Pentru umbunatatirea timpului de raspuns si pentru o incarcare mai rapida a aplicatiilor va recomand ca pe langa hard disk-ul folosit pentru stocare sa folositi si un SSD pentru sistemul de operare, pentru asta va recomand:Solid State Drive (SSD) Samsung 840 Series, 2.5
Componentele folosite in tutorial:

Procesor Intel® Pentium® IvyBridge G2020, 2900MHz, socket 1155

Placa de baza Gigabyte H61M-DS2, socket 1155

Memorie Kingston 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2)

HDD Hitachi Deskstar 7K1000.C 1TB, 7200rpm, 32MB, SATA2

Carcasa Floston ATX, Midi Tower, 500W, Neagra, WINNER

In final am recomandat un monitor IPS de la LG, asta pentru ca pur si simplu este o afacere buna. Monitorul este bazat pe o matrice IPS pentru o calitate foarte buna a imaginii din orice unghi. O dotare bonus a acestui monitor este tunerul tv si difuzoarele care-l transforma untr-un veritabil televizor cu diagonala de 70 cm.

Monitor / TV LED IPS LG 27

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Cristi de unde pot descarca windows 7 enterprise gratuit

    • de nicaieri.windows nu e gratuit

      • unu:
        de nicaieri.windowsnu e gratuit

        Wimdows 7 este gratuit. evident pentru 90 de zile. isi dau altii cu parerea si habar nu au. Am eu carcasa cu sursa e frumoasa are 2 usb-uri pe fata o lumina difuza albasfra dar aici exista un dar… sursa este zgomotoasa dar sta rece aer este dat in spatw nu spre placa de baza din pacafe un Minus mare

    • Intreaba-l pe google pe limba lui si vei afla.Trebuie sa ai cont de hotmail ca sa poti sa descarci o versiune trial. Adica de proba.Te descurci tu dupa perioada de proba .Tot google iti zice. Doar sa stii sa-l intrebi. 😉

      • Cand zic de optiunea cu adresa de hotmail necesara pt descarcarea unui iso trial cu Win enterprise ma refer la descarcarea de pe serverele mamei lui. Nu din “golfu piratilor” sau de la “iso vanatoare” 😉

    • Dar este deja tutorial pe site. Ti-e lene sa cauti ?

  2. eNd:
    Cristi de unde pot descarca windows 7 enterprise gratuit

    Ce greu e sa cauti pe google dar lenea e mare. Nu ma cheama Cristi dar uite http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx intri pe acest link si dai download pe 32 sau 64 de biti. Nu mai fiti toti muran’n gura.

  3. OK, tutorialul chiar a fost practic, la obiect si, cu mult mai rapid decat de obicei!
    Dar oricat as vrea sa ma abtin, nu pot sa nu-ti atrag atentia asupra a pronuntiei si pluralului in limba engleza: “apple” are pronuntia: http://howjsay.com/index.php?word=apple&submit=Submit, iar pluralul mouse-ului este “mice”. Oricat ai vrea sa adaptezi singularul “mouse”, pluralului din romana, nu merge… pur si simplu nu merge, zgarie la ureche… trebuie neaparat sa spui mais(h)i. Daca vrei… este doar o sugestie si o chestiiune de optiune personala, a ta.

  4. Multumim pentru efort. Chiar asteptam o noua configuratie de la voi.

  5. Eu nu mi-as achizitiona placa de baza gygabite pentru nimic in lume, am avut o placa MSI de care am fost multumit, dar mi s-a ars. Asa ca mi-an cumparat una Gygabite, dar tare am fost nemultumit de ea, timpul de boot, pana cand incepe sa booteze windowsul este GROAZNIC, in comparatie cum MSI.

  6. Cristi eu mi-am cumparat un PC gata facut dar te-as ruga sa-mi depistezi si mie ce fel de Hard Disk Hitachi de 1 TB am, m-am uitat cu Aida64 si cu HD Tune si nu imi spune numele corect al HDD-ului imi spune asa Hitachi HDS721010CLA330 ce model e asta? Si mai am o rugaminte ce model de Rami am? Imi spune asa Kingston 99U5471-012.A00LF cu viteza DDR3-1333 (667 MHz. Multumesc anticipat! Chiar nu imi scrie ce model sunt HDD si Rami

  7. Am eu carcasa cu sursa, arata bine este o lumina albastra difuza dar aici exista un dar, sursa este zgomotoasa si ventilatia se face pe spate nu spre placa de baza este dat aerul asta este un minus. Dar sta rece sincer racirea se face bine chiar dupa un gaming intens. In schimb are multe aerisiri laterale. Problema este cu sursa dar evident ce poti sa ceri la 120 RON.

  8. KodeJust: pur si simplu nu merg

    la toate majoritatea placilor poti seta timpul de dinainte de bootare … sigur ai o optiune in bios !

  9. am cumparat un laptop toshiba satellite c660 , procesor i3 , memorie 4 g, placa video intel hd 1 g ,am instalat un window 8 si cu toate acestea am o nelamurire ! nu pot juca jocuri precum mafia 2 sau nsf most wanted si nu gasesc nici o explicatie,le instalez cu daemon tools se instaleaza le crakuiesc dar cind sa le rulez imi apare un popup care ma avertizeaza ca este eroare de un anumit dll si necesita elevatie ….sincer nu stiu ce sa mai fac de o luna ma chinui si nu le pot da de cap. daca cunoasteti motivul luminatima si pe mine sa nu mor prost…….va multumesc!!!!!

    • stelian:
      am cumparat un laptop toshiba satellite c660 , procesor i3, memorie 4 g, placa video intel hd 1 g ,am instalat un window 8 si cu toate acestea am o nelamurire ! nu pot juca jocuri precum mafia 2 sau nsf most wanted si nu gasesc nici o explicatie,le instalez cu daemon tools se instaleaza le crakuiesc dar cind sa le rulez imi apare un popup care ma avertizeaza ca este eroare de un anumit dll si necesita elevatie ….sincer nu stiu ce sa mai fac de o luna ma chinui si nu le pot da de cap.daca cunoasteti motivul luminatima si pe mine sa nu mor prost…….va multumesc!!!!!

      de obicei eroarea aceea cu lipsa dll este de la direct x, fa update la direct x si sa vezi ca merg jocurile

    • simplu instaleaza windows 7 ,8 nu are suport bun pt jocurii,numai pt cele care le cumperi prin market.

  10. este mai bun G2020 decat G860 sandybridge? merita schimbul?

  11. jon:
    este mai bun G2020 decat G860 sandybridge? merita schimbul?

    Daca ai deja un G860 nu vei castiga foarte mult in performanta, 15-20%, in schimb daca iti faci un sistem de la 0 merita mai mult un G2020.

  12. Interesant tutorial.Referitor “monitor” atentie !Acum trei ani am cumparat un Samsung led de 27 toli.Dupa 2,3 saptamani am inceput sa am probleme in sensul ca ameteam la schimbarea pozitiei corpului.Medicii dupa analize si controale au zis ca nu am nimic.Cineva care a venit pe la mine a zis ca din cauza monitorului f mare am probleme.Am reveni la un asus de 22 toli si nu mai am probleme.Cel de 27 il utilizez pe post de tv in dormitor.Din experienta cred ca dimensiunea max a unui monitor trebuie sa fie de max 22 toli(am avut si de 17 si 19).Cand vizionez un film stau la 80-100 cm de monitorul de 22 toli.

  13. Salut Cristi eu mi-am cumparat un PC gata facut dar te-as ruga sa-mi depistezi si mie ce fel de Hard Disk Hitachi de 1 TB am, m-am uitat cu Aida64 si cu HD Tune si nu imi spune numele corect al HDD-ului imi spune asa Hitachi HDS721010CLA330 ce model e asta? Si mai am o rugaminte ce model de Rami am? Imi spune asa Kingston 99U5471-012.A00LF cu viteza DDR3-1333 (667 MHz. Multumesc anticipat! Chiar nu imi scrie ce model sunt HDD si Rami

  14. Salut Cristi!Am auzit ca nu se mai fabrica procesoare pe socket 775. Intrebarea mea este daca se mai gasesc in magazine sau la comanda pe net. Nu as vrea sa iau la mana a doua!
    Pe unul din pc-uri am un procesor celeron single core de 2.20 ghz si as vrea sa-mi achizitionez unul tot pe socket de 775 bineinteles,mai performant!
    Se mai gasesc deci sau nu?Multumesc pentru raspuns

  15. Cristi tutorial video despre mouse gaming cel mai bun mouse, care e cel mai bun optic,laser,etc. ce imi recomanzi pt gaming mouse. Sau daca poti face si un tutorial pe aceasta tema. Multumesc !

  16. Despre perifericele (mouse si tastatura) de la logitech ce crezi?, cum ti se par?,le recomanzi?

  17. stelian:
    am cumparat un laptop toshiba satellite c660 , procesor i3, memorie 4 g, placa video intel hd 1 g ,am instalat un window 8 si cu toate acestea am o nelamurire ! nu pot juca jocuri precum mafia 2 sau nsf most wanted si nu gasesc nici o explicatie,le instalez cu daemon tools se instaleaza le crakuiesc dar cind sa le rulez imi apare un popup care ma avertizeaza ca este eroare de un anumit dll si necesita elevatie ….sincer nu stiu ce sa mai fac de o luna ma chinui si nu le pot da de cap.daca cunoasteti motivul luminatima si pe mine sa nu mor prost…….va multumesc!!!!!

    Simplu renunta la windows 8 si instaleaza windows 7,la 8 cei de la microsoft nu exista suport bun pentru jocuri ,doar pt cele care le cumperi din market .asa esti fortat sa cumperi nu sa crackuiesti.

  18. Am si eu o curiozitate acel monitor din tutorial se conecteaza la pc doar prin VGA?

  19. Sincer cristi exagerezi cand vorbesti de procesorul asta ca este mai bun decat un quad.
    Uiti un detaliu minor faptul ca procesoarele de care ai spus ca sunt mai slabe decat acesta duc OC.
    Deci un C2D 8600 iti spun eu ca in final il intrece pe asta fara probleme.
    Apoi nu stiu de unde o scoti ca este atat de bun nici nu a aparut nici un test online care sa confirme asta.
    Este un banal de dual core care ruleza OK sistemul de operare dar care sughita serios cand il bagi intr-un program mai solicitant sau chiar in jocuri. Sughitul in jocuri pe aceste procesoare este ingrozitor. Spun asta ca exemplu de la procesorul ivy brige dual core care exista de ceva vreme pe piata.

  20. Asa am patit si eu cu o placa de baza de la asus. din momentul in care apasam butomul power pe unitate pana incepea sa incarce windows-ul cred ca treceau vreo 10 15 secunde. nu cred ca era nici o problema de setari in bios ca le mai nimeresc si eu. asa era placa aia nu stiu ce o fi avand. nici inapoi nu puteam sa o trimit pentru ca mergea. acum am gigabyte si sunt multumit. depinde cum le nimeresti si pe astea. eu tot gigabyte mi-as lua. cred ca ai avut tu ghinion cu aia a ta cum am avut si eu cu asus ( stiu ca si asus sunt f bune) da sa stii ca sunt f bune de la gigabyte.

    KodeJust:
    Eu nu mi-as achizitiona placa de baza gygabite pentru nimic in lume, am avut o placa MSI de care am fost multumit, dar mi s-a ars. Asa ca mi-an cumparat una Gygabite, dar tare am fost nemultumit de ea, timpul de boot, pana cand incepe sa booteze windowsul este GROAZNIC, in comparatie cum MSI.

  21. sa stii ca procesoarele astea ori merg ori nu merg. asa ca n-ar avea nimic daca l-ai lua la mana 2-a . eu am un procesor second si imi merge f bine. am iesit si mai bine cu banii. acu daca ai noroc si prinzi 1 care a fost overclock-at si e posibil sa fie mai obosit nu stiu daca se poate vedea asta cu vreun test ceva. chiar se poate sti daca un procesor a fost folosit in overclock daca il luam la mana 2-a ?

    Gabriel:
    Salut Cristi!Am auzit ca nu se mai fabrica procesoarepe socket 775. Intrebarea mea este daca se mai gasescin magazine sau la comanda pe net. Nu as vrea sa iau la mana a doua!
    Pe unul din pc-uri am un procesor celeron single core de 2.20 ghz si as vrea sa-mi achizitionez unul tot pe socket de 775 bineinteles,mai performant!
    Se mai gasesc deci sau nu?Multumesc pentru raspuns

  22. poate faceti un tutorial si cum se ansambleaza toate astea complet !

  23. roo:
    poate faceti un tutorial si cum se ansambleaza toate astea complet !

    Da si eu sunt curios, sau am o nelamurire cum se asambleaza us sistem coplet.
    Aici pe site sunt cateva tutoriale de genul cum sa montezi un hdd, o placa video, placutele cu rami, o place de baza.
    Dar tare curios sunt ca, cine cumpara acest sistem primeste cablurile VGA, de alimentare, etc…

  24. cablul VGA il primesti cu monitorul mon cher
    cablul de alimentare trebuie sa vina cu sursa sau daca nu are asa ceva pt. ca nu toate sursele vin cu cablu de alimentare poti sa il cumperi de la orice magazin de calc. sau chiar de la ei de pe site.

  25. bune tutoriale ca de obicei. spuneti-mi si mie cam cat curent consuma un astfel de sistem. sau sa-mi fac un sistem sa consume mai putin curent. avionul meu consuma cam un kilowat la trei ore cand ma uit pe filme online.

    • Ce avion ai tu de consuma atata(ma refer la componentele pc-ului). Te sfatuiesc sa folosesti Mozilla Firefox versiune 17, pentru ca este in limba romana si nu consuma cat Google Chrome de exemplu.

  26. Florin Andrei a zis

    Salut. Ai vreo idee cum as putea sa fac backup la firmware-ul unui Xperia U cu Android 2.3.7. 6.0.B.3.188 ? Firmware-ul asta nu e de gasit pe internet, e mai recent decat toate. Eu vreau sa imi bag ICS, iar daca nu merge cum trebuie vreau sa am acelasi firmware ca inainte.

    Mersi mult.

    PS: pagina de contact nu trimite mesajul.

  27. Salutari Cristi! Foarte util tutorialul. Multumim!

  28. Salut Cristi.Bravo pentru tutorialul prezentat.
    As vrea sa imi spui daca acest cpu este mai performant decat cel care l-ai prezentat in tutorial.
    Procesor AMD Athlon II X4 750K, 3400MHz, 4MB, socket FM2, Black Edition.
    te rog sa nu iei pretul in calcul.Multumesc!

  29. adytzu:
    Salut Cristi.Bravo pentrututorialul prezentat.
    As vrea sa imi spui daca acest cpu este mai performant decat cel care l-ai prezentat in tutorial.
    Procesor AMD Athlon II X4 750K, 3400MHz, 4MB, socket FM2, Black Edition.
    te rog sa nu iei pretul in calcul.Multumesc!

    DA este mai performat.
    Acel x4 este un quad core cu posibilitatea de OC deci nu numai ca va fi mai performant dar vei putea sa te si distrezi cu el.
    Cu OC un X4 750k se pune cu i3-ul nu cu un pentium dual.
    Are un consum putin mai ridicat.
    TDP-ul este tot 100W ca la APU-urile cu grafica integrata desi acesta nu are asa ceva dar consumul si temperaturile vor fi considerabil mai mici decat la acele APU-uri.

  30. –Upgrade-ul ar fi viabil/posibil?–
    Salutari! eu am un laptop Emachines E625
    -amd athlon 64 mobile tf-20, 1.6 single core, socket S1g1
    -3 GB ram (DDR2 parca)
    -ati x1200 (integrata)
    -placa de baza si sursa sunt mistere pentru mine.
    Folosesc calculatorul pentru jocuri (League of Legends si W3) si as dori sa schimb procesorul eventual sa adaug un GB de ram. Am vorbit cu un amic si mi-a spus ca daca schimb procesorul s-ar putea sa am probleme cu sursa. Ma gandeam la un AMD Turion 64 x2 Mobile TL-64/TL-66/TL-68, ce pareri imi puteti da. Tin sa mentionez ca situatia mea materiala este slaba, dar ma intereseaza una sau mai multe pareri.

  31. Upgrade posibil/convenabil??
    Salut! Am un laptop Emachines E625
    -procesor AMD Athlon 64 Mobile TF-20 de 1.6 single core pe scocket S1g1
    -ATI Radeon x1200 Serries integrata
    -3GB RAM
    -placa de baza si sursa nu le cunosc. As dori sa schim procesorul cu unul dual core, poate un AMD Turion 64 x2 Mobile TL-64/66/68 care am vazut ca sunt pe acelasi S1g1, eventual sa mai adaug un GB de RAM. Un amic mi-a zis ca as putea avea probleme cu sursa daca pun un procesor mai puternic. Ce sfaturi imi dati si ce informatii trebuie sa mai culeg pentru ajunge la o concluzie. Daca este o idee bunicica unde as putea gasi un astfel de procesor? Multumesc anticipat!

  32. Salut,am si eu o nelamurire ..sper sa ma puteti ajuta,doresc sa cumpar o placa de baza care suporta virtu MPV..mai exact acest model:Asus P8B75-M,si un procesor intel G1610….aici sunt nelamurit,am comparat acest procesor cu G2020,G550 ,la acele procesoare zice YES la Graphics Specifications:Processor Graphics YES! …………la G1610 nu zice nik,oare sa fie vro eroare pe site ul lor…pt ca teoretic au aceasi placa video ,las si un link cu ele,http://ark.intel.com/compare/71070,53492,71073,71072,sper sa am un raspuns de la cineva care este mai bn informat ca mn,cat mai curand posibil,bye

  33. Salut Cristi,

    O placa video Gigabyte ATI Radeon HD 7950 3072 MB GDDR5 merge pe o placa de baza
    Gigabyte G41M-COMBO, socket 775 ?

Speak Your Mind

*