Magic Lantern, un hack firmware pentru pentru camerele foto Canon – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi arata cum se instaleaza Magic Lantern pe aparatele foto Canon, acesta este un fel de firmware care aduce o gramada de functii care lipsesc de pe aparate si utilizatorii au nevoie de ele, un hack folositor.
Magic Lantern este dezvoltat de un grup de pasionati care au vazut un potential urias pe aparatele foto DSLR de la Canon, potential pe care Canon nu-l da decat cu lingurita in modele mai scumpe cau deloc in produsele accesibile.
Trebuie sa va spun de la inceput ca Magic Lantern nu merge decat pe DSLR-urile Canon, lista completa o gasiti pe site-ul oficial Magic Lantern.
In principiu Magic Lantern nu este un firmware, acesta este mai mult un hack care booteaza de pe card si se lipeste de memoria ram de unde ruleaza, nu are legatura cu ROM-ul intern unde se afla firmware-ul original, tocmai de aceea nu este periculos, Magic Lantern se poate dezinstala odata cu formatarea cardului prin apasarea tastei “Q”, pe acran va aparea mesajul “remove magic lantern” sau “keep magic lantern” voi alegeti daca ramane sau nu dupa formatare.
Instalarea este foarte simpla.
1. Formatati cardul in aparat (low level format)
2. Descarcati Magic Lantern
3. Dezarhivati continutul arhivei in radacina cardului
4. Puneti camera in modul manual (M pe mode dial)
5. Introduceti cardul in camera si porniti-o
6. Mergeti in meniu la Versiune firmware si faceti update-ul ca-n tutorial.

Magic lantern va pune la dispozitie o gramada de setari care va transforma camera peste noapte. Veti gasi setarile pe care tot timpul le-ati vista, setari pe care le intalnim doar pe camere mult mai scumpe.
Despre setarile Magic Lantern vom discuta cu alta ocazie, pana una alta va invit sa urmariti tutorialul.

Preturi DSLR Canon

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Am si eu tot 600D, si am mai auzit de magic lantern dar nu l-am incercat niciodata. Din ce am observat la functii sta bine dar ui nu prea arata bine (nu ca as face pretentii dar pare cam aglomerat si complicat in acelasi timp) Oricum dupa tutorialul asta poate o sa-l incerc si eu. Astept si alte tutoriale cu functiile cele mai interesante ale acestui firmware care sa ma convinga sa-l incerc 🙂

  2. Am un Canon 500D. Am urmat pasii din tutorial si imi spune ca folderul ML nu poate fi copiat . Multumesc astept si alte sfaturi.

    • Probabil n-ai facut ceva corect.
      Eu am un 500D cu ML pe el de-un an si totul a fost ok…
      Din pacate pt 500D multe functii nu sunt suportate dar oricum sunt multe chestii utile.

  3. Interesant…n-am auzit de acest magic lantern, poate o sa-l incerc dupa ce am vizualizat acest tutorial…am un 600D.

  4. Pentru cei ce au Compacte Canon este un firmware asemanator pe siteul CHDK Wiki.
    Acolo gasiti firmware pentru majoritatea Compactelor de la Canon. Inslalarea este aproximativ la fel ca in tutorialul de mai sus. Pe site gasiti si instructiuni de instalare.
    Eu l-am incercat pe un Canon Powershot A1300 si functioneaza, de exemplu pot sa fac poze in format RAW
    sau PNG cea ce nu prea poti sa faci cu Compacte de 200-300 lei.

  5. Foarte tare.
    Ma gandeam ca trebuie sa existe asa ceva. Intr-adevar aduce multe setari la video unde eram cel mai interesat. Abia astept sa experimantez noile functii si astept cu nerabdare tutoriale legate de ML.

  6. Am hotarat sa-l instales dupa ce am vazut ca are functia intervalometer Practic ma scuteste de o gramada de bani pe care aveam de gand sa-i tau pe o telecomanda cu aceasta functie. Pe langa asta mai are o gramada de alte functii in care nu m-am bagat inca dar care asteapta sa fie descoperite.

  7. Felicitari pentru tutorial. Eu folosec de aproximativ un an Magic Lantern pe un Canon 550D fara probleme. Totusi, ar mai fi cateva indicatii pe langa cele mentionate in videoclip.

    In primul rand, trebuie sa va asigurati ca bateria este incarcata, recomandat e peste 50%. Daca vi se intrerupe procesul de update al firmware-ului, desi dureaza foarte putin, s-ar putea sa aveti probleme.

    In acelasi timp, aveti nevoie de un card Clasa 10 destul de rapid pentru video, mai ales daca optati sa mariti bitrate-ul. Functia HDR pe video necesita o postprocesare mai speciala insa dupa cum s-a mentionat insa asta s-a mentionat si in tutorial.

  8. cum fac un dvdrip cu VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2540/release)

  9. pe 1100d funcioneaza?
    haide, fa tutorial si despre functii ,daca tot ai inceput.

  10. Adrian Gudus a zis

    messi98:
    cum fac un dvdrip cu VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2540/release)

    Eu te-as sfatui sa folosesti metoda prezentata intr-un tutorial de-al nostru. Scrii in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Cum copiem un DVD original cu filme la o calitate foarte buna” apasa enter si vei gasi tutorialul

  11. Eu am incercat imediat dupa ce am vazut videotutorialul si merge dar dupa ce am vazut cam ce face si in acelasi timp ce desfinteaza zic ca nu prea merita pentru ca desfinteaza anumite comenzi rapide de care ai mai mare nevoie dacat de ca da acest program in plus,si sa fim seriosi cam nu prea sunt lucruri in plus decat ceva la partea de video.Eu sunt fotograf si stiu ce zic.Deci asta ar fi ceva mai mult asa de fite si ca te ajuta concret la a face fotografii mai bune,mai de calitate.Poate ca eu ma insel dar atunci ar fi bine sa ne prezinti ca are in plus si inbunatateste calitatea fotografiilor.

  12. Cum dezactivez interfata Metro Ui din Windows 8, dar ma refer sa nu mai ruleze deloc ca sa-mi consume resurse chiar daca schibam valoarea la reg-ul ala cu 0. As dori daca se poate sa ii dau disable ( stiti si voi ca, consuma resurse) Exista posibilitatea asta? Daca ai putea adrian sa faci un tutorial.

  13. Casamaks:
    Cum dezactivez interfata Metro Ui din Windows 8, dar ma refer sa nu mai ruleze deloc ca sa-mi consume resurse chiar daca schibam valoarea la reg-ul ala cu 0. As dori daca se poate sa ii dau disable ( stiti si voi ca, consuma resurse) Exista posibilitatea asta? Daca ai putea adrian sa faci un tutorial.

    treci inapoi pe windows 7. windows 8 nici nu isi mai merita numele practic ar trebui sa se numeasca window pentru ca doar atat vedem in metro ui.

  14. Salut!se poate face DVDRip cu Me-Gui si as vrea continuare si tineti-o tot asa

  15. daniel:
    Probabil n-ai facut ceva corect.
    Eu am un 500D cu ML pe el de-un an si totul a fost ok…
    Din pacate pt 500D multe functii nu sunt suportate dar oricum sunt multe chestii utile.

    din multele chestii utile insira macar cateva,zic eu cele mai utile

  16. Cristi te-as ruga sa faci un tutorial si despre Magic Lantern pentru camere compacte,de ex: Canon A810 🙂

  17. ceva programe pentru powershoot sx10is nu ne arati?

  18. Iulian:
    Cristi te-as ruga sa faci un tutorial si despre Magic Lantern pentru camere compacte,de ex: Canon A810 :)

    cyp:
    ceva programe pentru powershoot sx10is nu ne arati?

    Daca imi pica vreun Canon compact in mana, cu siguranta o sa va arat cum se face instalarea CHDK

  19. Salut. Am intalat ML, insa nu stiu de unde se poate opri AGC ( audio gain control ) in 600D? Sebastian

  20. tutorialul magic lantern e k. am citit tutorialul l-am instalat si functioneaza .am un canon 600d. eu nu ma pricep la engleza (ma dor coatele la tradus ). am vazut un tutorial in en. cu ce face pe partea de video, dar as vrea ceva despre el(program ) in romana. cat despre rocky says- scoate cardul pe care e programul baga altul in aparat si gata. cand are nevoie de el baga cardul cu programul…..ce e complicat. sa nu gasim cautam bete sa le punem in roate. te astept cu tutorial in ro. sau cu traducerea meniului in ro. recunostinta.

  21. atentie!! in DEBUNG- shutter count: 8k= 6744+1267, (intre : si , ) sunt cifrele ce sunt scrise la canonul 600d al meu, sunt cum va nr. de cadre?. am vazut asta si am notat nr. ce apareau apoi am facut cateva poze le-am numarat ,am inchis aparatul ,apoi l-am pornit . s-a modificat numai nr din mijloc- 6744- cu exact cate poze facusem. astept pareri.

  22. la remarca de mai sus am omis sa spun ca este vorba de meniul lui magic lantern

  23. Stiti cumva daca merge si pe 40D ? ca nu am gasit.

  24. adrian a zis

    Salut Cristian.imi poti spune daca acest firmwere este bun si pt canon 650d tin sa mentionez ca update-ul ap este vers 1.0.1 si nu pot face niciun alt update .multumesc

  25. adrian:
    Salut Cristian.imi poti spune daca acest firmwere este bun si pt canon 650d tin sa mentionez ca update-ul ap este vers 1.0.1 si nu pot face niciun alt update .multumesc

    Cred ca merge si pe 650d, cauta informatiile pe site-ul oficial magiclantern, acolo ai toate informatiile.

  26. Cristian Cismaru: Cred ca merge si pe 650d, cauta informatiile pe site-ul oficial magiclantern,acolo ai toate informatiile.
    din ce am citit pe site se pare ca inca nu merge dar in curand se va face update si pt alte modele .multumesc totusi ca mi-ai raspuns!

  27. Victor 550D a zis

    Felicitări pentru tutorial….Astept cu nerăbdare tutorialul următor.FILMARE HDR.. 🙂
    Multumiri!!!!!!!!

  28. Am incercat si eu cu un Canon 1100D, respectand toate regulile de mai sus, dar din pacate nu functioneaza.
    Se instaleaza aplicatia si se comporta ca in tutorial , pana in momentul in care ar trebuii sa apara ultimul ecran in care ne ara ca aplicatia s-a instalat cu succes. dar in schimb imi cere restartarea camerei. Restartez camera si totul se comporta ca inainte fara nicio alta diferenta diferenta.

Trackbacks

  1. […] utilizatorilor, optiuni pe care nu le gasesc in firmware-ul stock. Acum cateva zile v-am aratat cum se instaleaza Magic Lantern, varianta clasica. Acea metoda nu este valabila daca folosim un card de memorie de tip SDXC, aceste carduri folosesc […]

  2. […] montat pe Canon 600D si se aude excelent, asta dupa ce am oprit AGC (auto gain control) cu ajutorul Magic Lantern (ca sa scap de fasaitul de pe fundal), tot in ML am marit Analog Gain la 24, Digital Gain si Mic […]

Speak Your Mind

*