Cum sa ne alegem un laptop accesibil de ultima generatie – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi oferi cateva informatii folositoare la achizitionarea unui laptop, ce procesor mobil este mai potrivit, ce placa video, cata stocare este necesara si mai ales ce tip. Pe parcursul a 20 de minute voi incerca sa va ofer cat mai multe informatii utile astfel incat voi sa puteti evita anumite afaceri proaste.
In general magazinele online sau magazinele clasice incearca sa va vanda Dacia pe post de Mercedes, nu-i ceva nou, sunt strategii de marketing menite sa scape depozitele de stocurile vechi.
La aproximativ acelasi pret puteti lua un laptop de generatie noua, acesta poate oferi performante de 10-20% mai bune decat laptop-ul de generatie trecuta, cum magazinele nu au niciun interes sa va ofere aceste informatii, va puteti trezi ca ati cumparat azi un laptop cu o vechime morala de 1-2 ani, bineinteles la reducere.
Daca sunteti hotarati sa cumparati un laptop sau orice altceva, trebuie sa cumparati ceva actual, asta daca nu gasiti o oferta foarte buna pentru generatia trecuta. De exemplu daca un laptop cu procesor i3 de generatia a doua va este oferit la un pret cu 20% mai mic decat unul cu i3 de generatia a treia, atunci este o afacere buna, din pacate cele mai multe magazine o sa bage laptop-ul vechi la acelasi pret cu cel nou.
In tutorial mi-am imaginat ca voi cumpara un laptop pentru mine, asta pentru ca, chiar trebuie sa-mi iau un laptop si nu sunt dispus sa platesc prea mult pentru el.
Trebuie sa tinem cont ca nevoile mele pot fi diferite de ale voastre, eu nu sunt pasionat de jocuri in schimb imi place ca device-ul pe care-l folosesc sa se miste rapid, chiar foarte rapid, pentru asta nu pot folosi un laptop cu procesor slab (Intel Pentium, Intel Celeron, intel Atom, AMD E, AMD C) sau sa am sistemul de operare pe HDD. Asta nu inseamna sa voi cumpara un laptop cu SSD, pur si simplu pentru ca laptop-urile cu SSD sunt foarte scumpe si nu inteleg de ce. Voi cumpara un laptop cu HHD dupa care voi cupara si un SSD pe care-l voi instala in locul HDD-ului.
Memoria RAM nu trebuie neaparat sa fie mare deoarece se poate schimba sau completa ulterior foarte usor, memoria ram pentru laptop nu este scumpa deloc.
Din pacate sunt cateva lucruri pe care nu le poti schimba atat de usor intr-un laptop, ma refer la procesor, chip video, placa de retea, placa de baza. Aceste componente trebuie sa fie puternice din start.
Trebuie sa va spun ca eu nu iau in calcul ultrabook-uri, nu ma intelegeti gresit, acestea sunt device-uri excelente insa pentru mine conteaza foarte mult timpul de raspuns al procesorului, din pacate ultrabook-urile au procesoare cu frecventa redusa foarte mult, ceea ce se traduce prin timp de raspuns mai lent, multitasking greoi. Partea buna este ca ultrabook-urile sunt excelente pentru cei care doresc un device subtire / frumos, viata lunga pentru baterie. Ultrabook-ul nu este pentru mine insa pentru tine poate fi perfect.

Mai jos aveti cateva recomandari:

Laptop echilibrat, afacere buna, excelent pentru office:

Laptop HP 650 cu procesor Intel® Core TM i3-2328M 2.20GHz, 2GB, 320GB, Intel® HD Graphics, Linux, Gri Geanta Laptop

Laptop ultima generatie accesibil / echilibrat:

Laptop Lenovo B590 cu procesor Intel® Core TM i3-3110M 2.40GHz, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GT 610M 1GB, FreeDOS, Black

Alegerea mea, pentru mine este perfect:

Laptop Lenovo G580 cu procesor Intel® Core TM i3-3110M 2.40GHz, Ivy Bridge, 4GB, 1TB, nVidia GeForce GT 630M 2GB, FreeDOS, Maron Inchis

Alegera unui jucator cu buget de 900 euro:

Laptop Asus G46VW-W3060D cu procesor Intel® Core TM i5-3210M 2.50GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GTX660M 2GB, FreeDOS, Black

Voucher pentru reducere la PC Garage!

Daca sunteti clienti PC Garage, puteti folosi acest voucher 88NX2AZW pentru a obtine reducere de 1.00% pentru orice produs / produse.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Pe viitor poate faceti un tutorial despre noile protocoale de internet ipv6

  2. LA MULTI ANI!!!!!

  3. Adrian Gudus a zis

    Pentru cei care se intreaba probabil “si ce fac cu HDD-ul laptopului daca il scot si pun un SSD de 60 sau 120 GB?”
    Raspunsul este simplu, puteti transforma usor HDD-ul laptopului intr-un HDD extern prin achizitionarea unui rack. Exista deja un tutorial pe tema “Cum se face un hard disk extern dintr-un hard vechi folosind un rack ieftin” pe care il puteti gasi folosind casuta CAUTA din sidebar dreapta sus.
    Astfel ai si super viteza pentru sistemul de operare si softuri folosind SSD-ul adaugat si ai si stocare pentru filme, muzica, fotogrfii folosind HDD-ul intern pe post de hard disk extern

  4. An nou fericit

  5. ssd-urile sunt instabile, pe termen lung nu se merita, apar erori in cateva luni. nu merita, nu va avea viitor din pacate.

  6. Adrian Gudus a zis

    wayne:
    ssd-urile sunt instabile, pe termen lung nu se merita, apar erori in cateva luni. nu merita, nu va avea viitor din pacate.

    Erau candva asa, cand tehnologia era abia la inceput si pe piata existau putine SSD-uri. Mai exista si acum asa ceva dar nu vad pentru ce si de ce ti-ai achizitiona un SSD de duzina. Daca iti cumperi ceva bun, de calitate, nu vei avea probleme. Folosesc SSD de mai bine de 1 an si nu am avut probleme si nici erori asa cum mentionezi tu.
    Tehnologia SSD-urilor a evoluat mult in ultima vreme, au controlere din ce in ce mai inteligente si fiabile.

  7. wayne:
    ssd-urile sunt instabile, pe termen lung nu se merita, apar erori in cateva luni. nu merita, nu va avea viitor din pacate.

    SSD-urile sunt atat de instabile incat in urma cu un an am pus domeniul videotutorial.ro exclusiv pe SSD-uri.
    Dupa un an de utilizare barbara inca merg i parametrii de acum un an.
    Trebuie sa subliniem faptul ca videotutorial.ro este un site mare locul 2 pe trafic.ro la categoria calculatoare-internet, trafic intens zilnic, continut greu, baze de date uriase, streaming video.
    Dar probabil ca ai dreptate tu, cu siguranta ai testat mai intensiv.

  8. UN SSD pentru rapiditate este excelent dar costa, inca costa foarte mult din pacate. Nu stiu cand vor aparea de 500 GB si 1 TB ar fi ideal sa apara si indicat neaparat. Practic nu trebuie defragmentat un SSD. Costa prea scump si sunt prea mici ca capacitate. Daca costau ca un Hard normal sa fi sigur ca erau vandute cu brio punct.

    • Probabil că o opțiune demnă de explorat o reprezintă discurile hibride – cu o parte SSD pentru sistemul de operare și softuri și o parte HDD pentru stocare.

  9. Chiran Sorin a zis

    La Multi Ani!

  10. La Multi Ani Romaniaaaaa, La Multi Ani 2013 !!!!

  11. Bravo Cristi!
    Inca un tutorial de valoare, ca de obicei de altfel.
    La multi Ani !

  12. IronMaiden a zis

    Sal,cum as putea sa schimb HDD de la un laptop Hp Probook 4530s,cu un SSD?

  13. Adrian Gudus a zis

    IronMaiden:
    Sal,cum as putea sa schimb HDD de la un laptop Hp Probook 4530s,cu un SSD?

    Exista deja tutorial despre acest lucru. Scrie in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Cum se schimba hard disk-ul pe netbook si laptop” apasa tasta enter si vei gasi tutorialul.
    Inainte sa puneti intrebari, nu strica sa folositi casuta CAUTA. Avem peste 1000 de tutoriale pe site

    • IronMaiden a zis

      Mersi frumos,am gasit tutorialul,insa despre HDD din laptop atat stiu ca e de 5400rpm si e pe sata,dar nu specifica nicaieri daca e sata II sau III. Acum nu stiu ce SSD ar merge ,de sata II ori III?

  14. “LA MULTI ANI” sanatate si tot ce va doriti. un an nou fericit. bafta in continuare

  15. wayne:
    ssd-urile sunt instabile, pe termen lung nu se merita, apar erori in cateva luni. nu merita, nu va avea viitor din pacate.

    asta de unde ai scoso?te auzi cand vorbesti?

  16. Salut, cam aceeasi intrebare, as putea sa am in interiorul laptopului Hp Probook 4540s pe langa HDD-ul lui si un SSD pe care sa pun SO?

  17. La Multi Ani!!

    Am vazut ieri la un vecin de al meu un Alienware si sincer m-am indragostit de el, pacat ca e scump. E un laptop pentru gaming exceptional.

  18. Salut Cristi, de ce sunt mai scumpe procesoarele pe 32nm fata de cele pe 22nm ? Si mai o problema leg. de placa mea de baza ASUS p8P67, la drivere pt win8 am numai beta, si restul pt. ASUS AI Suite pauza nu am nimic ce fac in cazul asta, inseamna ca placa mea deja e veche, ce fac in cazul asta ca am numai drivere BETA :((((( ?

  19. Am un probook 4520s cu procesor i3 first generation dupa ce i-am pus ssd se misca mai bine decat un laptop cu i7 cu hdd (testat ) pornire rapida (aprox. 10 sec intra si pe mess, utorrent avast )

  20. Si daca chiar aveti nevoie de hdd pe poate monta in locul dvd se gasesc rack-uri (100ron ) ,personal nu mai folosesc dvd-ul de 1an (doar stick si hdd extern)

    Dany:
    Am un probook 4520s cu procesor i3 first generation dupa ce i-am pus ssd se misca mai bine decatun laptop cu i7 cu hdd(testat ) pornire rapida (aprox. 10 secintra si pe mess, utorrentavast )

  21. Am vazut cel cu 900 euro si zic ca e performant dar eu am gasit unul la magazinul de lenga mine cu 69 euro mai scump dar as vrea sa stiu ce parere ai merita sa cumpar acest laptop sau nu?Tin sa precizez ca eu am nevoie de el pentru procesare fotografii deci ceva ce e performant.

  22. Mii de scuze am uitat sa pun linkul cu adresa http://www.fnac.com/HP-Envy-dv7-7290sf-17-3-LED/a4647805/w-4#ficheDt

  23. Andrei:
    UN SSD pentru rapiditate este excelent dar costa, inca costa foarte mult din pacate. Nu stiu cand vor aparea de 500 GB si 1 TB ar fi ideal sa apara si indicat neaparat. Practic nu trebuie defragmentat un SSD. Costa prea scump si sunt prea mici ca capacitate. Daca costau ca un Hard normal sa fi sigur ca erau vandute cu brio punct.

    exista pe piata ssd-uri de 512 gb dar pretul porneste de la 2000ron,inca nu se merita

  24. Există pe piață niște monitoare cu panel IPS, S-IPS, MVA, ș.a.m.d. …Mi-ar place să văd un tutorial din care să înțeleg mai bine avantajele și dezavantajele fiecărei tehnologii (mai ales că doresc să-mi iau un monitor nou).
    Ce zici Cristi, poți să-ți faci puțin timp pentru așa ceva?

  25. Am o intrebare pentru D-ul Adrian,dupa un timp daca nu umbli la pc ecranul se inchide dar unitatea nu,iar daca misti mouse-ul se aprinde,la mine daca misc mouse-ul pe ecran apare no input signal.Mentionez ca ecranul e si pentru tv.Va rog poate aveti un raspuns.

  26. Echipa videotutorial.ro, a-ţi putea să faceţi un tutorial referitor la crearea unui rip x264 din DVD, întrucît am căutat informaţie pe net, dar nu am găsit; filmele în format DVD ocupă mult spaţiu, însă în format x264 pot încăpea şi 3 filme pe un disc; (O astfel de metodă e foarte folositoare, cînd trebuie să pleci undeva şi nu trebuie de avut 10 discuri cu filme în loc de 2)
    Dacă puteţi, aş fi bucuros să prezentaţi un asemenea tutorial…

  27. Urmaresv videotutorial.ro de cand s-a lansat adica din 2009 si vreau sa spun ca sunt profund impresionat de mucna care o depuneti si de pasiunea care o aveti pentru tutoriale. Faceti tutoriale bine documentate in mai toate domeniile. Tin sa va spun, ca sa tineti cont de feedback-ul vizitatorilor si sa continuati cu tutorialele. Este important sa se tina cont de feedback-ul vizitatorilor acestui mare site. Mie imi place enorm de mult videotutorial, intru pe acest site de 5-6 ori pe zi. Cred ca am vizualizat cam toate tutorialele voastre. Va doresc mult succes, Felicitari Cristi, Adrian pentru tot!:

  28. Mi-a placut specificatile la un notebook doar ca are sistemul de operare linux……Pot sa-l cumpar si mai apoi sa ai instalez un windows 8 ?

  29. Adrian Gudus a zis

    cr:
    Echipa videotutorial.ro, a-ţi putea să faceţi un tutorial referitor la crearea unui rip x264 din DVD, întrucît am căutat informaţie pe net, dar nu am găsit; filmele în format DVD ocupă mult spaţiu, însă în format x264 pot încăpea şi 3 filme pe un disc; (O astfel de metodă e foarte folositoare, cînd trebuie să pleci undeva şi nu trebuie de avut 10 discuri cu filme în loc de 2)
    Dacă puteţi, aş fi bucuros să prezentaţi un asemenea tutorial…

    Exista deja tutorial pe teoma acestui subiect. Scrie in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Cum copiem un DVD original cu filme la o calitate foarte buna” apasa tasta enter si vei gasi tutorialul.

  30. Adrian Gudus a zis

    IronMaiden:
    Mersi frumos,am gasit tutorialul,insa despre HDD din laptop atat stiu ca e de 5400rpm si e pe sata,dar nu specifica nicaieri daca e sata II sau III. Acum nu stiu ce SSD ar merge ,de sata II ori III?

    Daca ai slot SATA 2 poti lua unul SATA 3 va functiona insa nu va folosi viteza SATA 3.

  31. costelini a zis

    multumesc Cristi

  32. Ca deobicei tutorialul extrem de util:D Multumesc Cristi.Am o rugaminte!Dupa ce achizitionezi laptopul poate faci un unboxing la el…sau macar o scurta descriere ca sa vedem ce ai luat:D ca cu camerele video cu care faci tutorialele…am vazut videoclipul si am fost surprins:) In rest La multi ani VideoTutorial si tuturor!:D

  33. Salut videotutorial.ro, vreau si eu un sfat de la voi, e vorba de o decizie rapida pe care trb sa o fac.
    Mi-am luat un laptop asus , la 18 mil, e vorba de acest model, luat acum 2 sapt.
    http://www.emag.ro/laptop-asus-cu-procesor-intel-174-pentium-174-b980-2-40ghz-4gb-500gb-nvidia-geforce-610m-1gb-freedos-matt-blue-x55vd-sx089d/pd/EQ1ZKBBBM/

    si vad ca cei de la emag vor sa imi faca in ciuda acum, au bagat o oferta la un acer , fiind vorba de acest model
    http://www.emag.ro/laptop-acer-aspire-e1-571g-32324g50mnks-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i3-2328m-2-20ghz-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-620m-1gb-linux-black-nx-m0dex-078/pd/E67XKBBBM/

    Intrebare: Merita sa dau asusu inapoi si sa mai pun 150 lei si sa-mi iau aceru? va rog sa tineti cont de toate detaliile (asusu nu are usb 3.0), etc.
    As aprecia daca mi-ati raspunde repede pana nu se termina oferta sau termenul de returnare al produsului (30 zile – 2 spat)

  34. Buna sunt viorel ma ajuta si pe mine cineva, Cum pot sa schimb user name si parola de autentificare in Router? sunt acelea “admin admin” Am un d-link 2640r, am urmarit mai multe tutoriale dar informatia asta
    cum schimb user name si parola nu am gasit,, va multumesc

  35. Buna ziua! In oferta de la emag nu mai au acest model. Am gasit pe un alt site, dar nu stiu daca este acelasi model. Nu stiu ce inseamna ideapad… Va rog sa-mi spuneti daca este acelasi model. http://www.cel.ro/laptop-notebook/laptop-lenovo-ideapad-g580ah-i3_3110m-1tb-8gb-gt630m-2gb-l/
    Va multumesc!

  36. Adrian Gudus a zis

    ionut:
    Salut videotutorial.ro, vreau si eu un sfat de la voi, e vorba de o decizie rapida pe care trb sa o fac.
    Mi-am luat un laptop asus , la 18 mil, e vorba de acest model, luat acum 2 sapt.

    si vad ca cei de la emag vor sa imi faca in ciuda acum, au bagat o oferta la un acer , fiind vorba de acest model

    Intrebare: Merita sa dau asusu inapoi si sa mai pun 150 lei si sa-mi iau aceru? va rog sa tineti cont de toate detaliile (asusu nu are usb 3.0), etc.
    As aprecia daca mi-ati raspunde repede pana nu se termina oferta sau termenul de returnare al produsului (30 zile – 2 spat)

    Merita!

  37. Bun tutorial, recomand si eu laptop-ul asta: Laptop Lenovo G580 cu procesor Intel® Core TM i3-3110M 2.40GHz. 🙂

  38. Salut, stiti laptopuri la pare se poate face upgrade de placa video pentru performanta sportia?

  39. De ce trebuie sa tinem cont ca un laptop sa nu fie aspirator de pete,praf? sa fie de culore gri sa nu fie mat …

  40. Imi cer scuze ca ma bag , insa eu in loc de acel laptop mai ales daca l-as folosi pentru jocuri as cumpara un sistem desktop care costa in jur de 1000 de lei , un procesor dual core de 3,4 gh , 4 gb de ram si un hdd de 500 gb plus o placa video integrata ce poate fi inlocuita cu usurinta , e adevarat ca un laptop este mai portabil insa un desktop este mult mai ieftin si mai rentabil , un astfel de sistem poate rezista cu usurinta pana la 10-15 ani daca nu si mai mult , in functie de modul de folosire , mult noroc prieteni.

  41. Salut echipa Videotutorial.ro 😀
    Va rog sa imi raspunde-ti la e-mailul pe care vi l’am lasat acum doua zile, in vederea alegerii unui laptop.
    Multumesc

  42. Gabitzu Gabitzu a zis

    Salutare! Doresc un laptop pentru a utiliza programele corel draw, photoshop si cele de genul acesta, insa nu stiu care ar fi cel mai bun. Cateva recomnadari de la emag am avut insa nu m-au convins. As vrea unul cam pana la suma maxima de 2500 Ron deoarece nu imi permit decoamndata unul mai performant insa sa il pot folosi pt acet lucru. Astept un raspuns. Multumesc!

Trackbacks

  1. […] timp cu componente performante, este vorba despre Lenovo G580, un laptop home si office pe care eu vi l-am recomandat intr-un ghid hardware nu cu mult timp in urma. Lenovo G580 face parte din gama home, este un laptop normal cu finisaje […]

Speak Your Mind

*