ISO Recorder sau cum facem o imagine ISO din orice CD sau DVD – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre ISO Recorder, o aplicatie ce ne permite sa facem imagini ISO din orice CD sau DVD.
Spre eemplu, daca avem un CD/DVD cu un sistem de operare si vrem sa facem o copie de siguranta pentru acesta, putem transforma CD-ul sau DVD-ul intr-o imagine ISO cu ajutorul lui ISO Recorder. Practic vom avea o imagine virtuala a CD-ului sau DVD-ului pe care o putem manipula asa cum dorim, putem folosi imaginile ISO rezultate in masini virtuale precum VMware sau VirtualBox pentru a instala un sistem de operare de pe aceste imagini ISO sau putem sa folosim aceste imagini ISO in cazul Netbook-urilor unde, asa cum stim, nu avem unitate optica (CD-ROM, DVD-ROM).
Deasemenea, ISO Recorder se poate ocupa si de arderea acestor imagini ISO pe un CD sau DVD fara sa folosim softuri sofisticate sau greoaie pentru sistemul de operare.
Ce mi-a placut la ISO Recorder este faptul ca acesta are integrare si cu meniul contextual care apare la click dreapta pe unitatea optica sau pe o imagine ISO deja existenta facilitand astfel accesul rapid la aplicatie.
ISO Recorder nu se ocupa doar de CD-uri sau DVD-uri ce contin sisteme de operare, acesta poate face o imagine ISO de pe orice CD sau DVD indiferent de continutul acestuia. Am tinut sa mentionez acest lucru pentru ca majoritatea utilizatorilor inteleg prin imagine ISO o imagine bootabila a unui sistem de operare.
ISO este un standard (ISO-9660) si un mod de compresie ce contine o copie bit cu bit a fisierului original.
ISo Recorder functioneaza pe orice versiune de Windows si este un soft ce nu are trebui sa lipseasca din “trusa de unelte” a pasionatilor de PC.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea cum se face o imagine ISO de pe un CD sau DVD folosind ISO Recorder.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. windows 8 vine de baza cu functia de a deschide iso nu ?

  2. Adrian Gudus a zis

    destroyer:
    windows 8 vine de baza cu functia de a deschide iso nu ?

    Da insa nu are capacitatea de a face o copie in format ISO de pe orice tip de CD sau DVD

  3. SI cu Power Iso putem sa facem acelasi lucru, ca si cu Iso Recorder, insa nu putem pune in balanta un soft gratuit cu unul comercial …

  4. Dar cum putem copia continutul unui Windows de pe un CD/DVD pe calculator in format .iso ?
    adica pe calculator sa am imaginea iso a unui CD/DVD de Windows.
    mersi.

  5. Adrian Gudus a zis

    Eu:
    Dar cum putem copia continutul unui Windows de pe un CD/DVD pe calculator in format .iso ?
    adica pe calculator sa am imaginea iso a unui CD/DVD de Windows.
    mersi.

    Pai tocmai asta am aratat in tutorialul video de mai sus. Te-ai uitat cap-coada la tutorial?…. unde stati cu mintea cand priviti tutorialele fratilor? Textul de deasupra tutorialului, l-ai citit in intregime?

  6. Cristi nu mai face tutoriale pe videotutorial.ro ?…ca am vazut ca de prin august nu am mai facut nici un tutorial

  7. pentru crearea unui ISO stiam ca functioneaza si winzip s-au winrar…

  8. Adrian Gudus a zis

    Patric:
    pentru crearea unui ISO stiam ca functioneaza si winzip s-au winrar…

    Stiai gresit, Acestea doua pot extrage continutul unei imagini ISO insa nu pot crea o imagine ISO. Sa faci un ISO este exact ca si cum ai avea in PC acel CD doar ca nu mai ai nevoie de CD fizic, e o copie fidele a acelui CD pe care mai apoi o poti multiplica pe alte CD-uri

  9. Stefan:
    Cristi nu mai face tutoriale pe videotutorial.ro ?…ca am vazut ca de prin august nu am mai facut nici un tutorial

    O sa incep si eu din nou, m-am ocupat de lucruri mai putin vizibile o perioada.

  10. Pe cand videotutoriale hardware ?

  11. Voi sunteti in parteneriat cu site-ul “http://…..”pt. ca acolo am vazut tutoriale de aici pe acel site. De ce? si chiar unele tutoriale sunt cam copiate. Care e problema? De ce asa?

  12. salut foarte util tutorialul da am si eu o problema daca vreti sa ma ajutati am incercat sa copii un joc original si mi-a dat o euare si un cod sa nu fi mers din cauza protectiei pe care o are jocul

  13. ASUS:
    Voi sunteti in parteneriat cu site-ul “http://…..”pt. ca acolo am vazut tutoriale de aici pe acel site. De ce? si chiar unele tutoriale sunt cam copiate. Care e problema? De ce asa?

    Nu avem niciun parteneriat cu niciun site.
    Cine copiaza continut de pe alte site-uri nu va ajunge prea departe, treaba lor / lui !
    Va rugam sa nu mai lasati linkuri…

  14. Adrian Gudus a zis

    andrei:
    salutfoarte util tutorialul da am si eu o problema daca vreti sa ma ajutati am incercat sa copii un joc original si mi-a dat o euare si un cod sa nu fi mers din cauza protectiei pe care o are jocul

    Pe acest subiect exista deja un alt tutorial video. Scrie sus in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Cum se copiaza un DVD original cu jocuri, filme sau muzica” apasa tasta enter si vei gasi tutorialul.

  15. cristi-admin: Nu avem niciun parteneriat cu niciun site.
    Cine copiaza continut de pe alte site-uri nu va ajunge prea departe, treaba lor / lui !
    Va rugam sa nu mai lasati linkuri…

    pai am vazut tutoriale de la voi pe site, acolo aia cu pasta termica, sursa, etc.

  16. Adrian Gudus: Pe acest subiect exista deja un alt tutorial video. Scrie sus in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Cum se copiaza un DVD original cu jocuri, filme sau muzica” apasa tasta enter si vei gasi tutorialul.


    multumesc pentru raspuns uitasem de acest tutorial

  17. Eu folosesc ImgBurn , cred ca este un pic mai complex.

  18. Salut! Acest soft poate fi folosit DOAR pentru cd-uri cu Sisteme de Operare sau si pentru ORICE cd original?
    Ptr ca eu am vrut sa fac o imagine a unui cd-original, un dictionar La Rousse , ptr a nu mai folosi cd-ul in cd-rom ….dar am vazut ca nu poate face imaginea!

    • Dacă CD(DVD-ul) la care te referi nu este conceput ca iso ci ca udf (disc de date) atunci nu are cum să îl facă iso.Acest soft îl extrage doar de pe cd-ul respectiv.Poți tu face în schimb acest lucru cu orice fișiere(adică să le faci iso,dar fără garanția că în cazul inscripționării va fi și boot-abil) cu ajutorul lui ultra iso.
      În cazul în care acel ”cd original” este conceput în format ISO atunci mai rămâne varianta că ar fi protejat la copiere,iar în această situație trebuie procedat altfel,și nu face obiectul tutorialului.

  19. Felicitari pentru tutorial :D:X Si bafta in contunuare cu ele , sunteti cei mai tari 😀 😉

  20. Salut. Foarte interesane informatiile, insa eu folosesc un sistem de operare Linux. Mai specific, Zorin OS 6. Cum as putea face o imagine .ISO pentru Windows 7 de pe acest sistem de operare?

  21. Foarte interesant tutorialul , acum nu mai am nevoie de magic iso sau pawer iso , cu softuletul asta am facut bootabile toate sistemele de operare , am invatat sa fac si sticuri bootabile,merge perfect.
    Mentionez faptul ca datorita voua Adrian si Cristi , am invatat sa fac orice cu PC-ul meu.
    Santeti singurii baieti buni , care dati invataturi si exemple concrete prin tutoriale audio video de calitate.
    Daca altii va critica din diverse motive neintemeiate , din partea mea primiti toata stima si multumiri totodata , ca am invatat sa fac multe lucruri de la voi .
    Eu va multumesc pentru toate cunostintele mele acumulate de pe acest tutorial.
    Va salut cu stima si respect !

  22. aecoboaei catalin a zis

    sal am si eu o intrebare cum fac la un aparat nikon d5100 cu iso sau diafragma sau timpul de expunere ca eu nu am inteles va rog sa ma ajutati si pe mine ok mers astept mesajul ok

  23. Cum se face live CD cu ori ce sistem de operare?

  24. Adrian si Cristi, cu tot respectul vreau sa va multumesc ca existati si ca ajutati persoane sa reuseasca uneori imposibilul. Fara voi ar fi mult mai greu. Va multumesc inca o data cu respect si tineti-o tot asa.

  25. Salut !! Am si eu o mica problema, am facut o imagine la un joc dupa un DvD`ul original pentru a incerca sa ma joc fara a tine cd`ul tot timpul in unitate dar dupa ce am instalat jocul in momentul cand incer sa intru in joc imi cere cd`ul original..este ceva de facut? sau va trebui sa ma joc in continuare cu cd`ul original in pc?!

Speak Your Mind

*