Adobe After Effects, prezentare generala si cateva functii de baza – tutorial video

Salut, in tutorialul video de astazi va voi prezenta elementele de baza ale programului Adobe After Effects. Acesta este cel mai bun program pentru crearea de produse audio-vizuale fiind folosit foarte mult de catre cei care lucreza in domeniu. Cu ajutorul lui After effects se pot face diverse corectii de culoare foarte bune asupra unor filmari si de asemenea se pot adauga efecte destul de frumoase. Din punct de vedere al meniurilor, acestea sunt foarte bine structurate dar la prima vedere programul cu o interfata nu prea prietenoasa poate parea o jungla de meniuri si optiuni, desi nu este asa.
Voi incerca prin tutorialele pe care o sa le fac in legatura cu acest program sa va prezint cele mai bune metode de editare/creare de compozitii.
Astazi vom discuta despre meniurile si functiile principale ale programului apoi vom incerca sa cream o animatie text cu ajutorul keyframe-urilor iar in final vom afla ce este si ce se poate face cu o masca.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
tutorial realizat de Alexandru Serban

 

 


Tutoriale similare


Despre Alex

Imi place tot ce tine de IT, in special partea de editare video si grafica si impartasesc cu placere din cunostintele mele.

Comments

  1. La cat mai multe tutoriale in Sony Vegas si After Effects ! Multumim

  2. CreativeTeet a zis

    Mi-a plăcut cum explici. Aștept mai multe tutoriale sunt pasionat de grafică, design, (dependent de produse Adobe:) ) Acum de curând am început cu After Effects, așa că mai aștept tutoriale.
    P.s. Pe viitor aș vrea tutoriale legate de corecție, efecte, și diferite compoziții gen:
    http://www.videocopilot.net/tutorials/green_smoke/
    http://www.videocopilot.net/tutorials/particle_explosion/
    http://www.videocopilot.net/tutorials/ancient_titles/
    Succes!

    • Alexandru Serban a zis

      Salut.Acel site este unul foarte bun,Andrew Kramer fiind un om care intradevar este foarte bun in after effects.Eu insa nu vreau sa fac tutoriale ca cele care mi le-ai aratat tu pentru ca sincer nu vad cu ce te-ar ajuta.Eu vreau sa ii fac pe cei care se uita la tutoriale sa intelegeaga posibilitatile programului si uneltele.Spre exemplu primul intro care mi l-ai dat se face cu un plugin numit particular.Eu daca va fi sa fac tutorial o sa fac pentru prezentarea acestui plugin nu prea a prezenta cum se face acel intro.Daca copiezi compozitiile altora nu inseamna ca stii AE.Chestia este sa inveti cum se lucreaza in AE si cu putina imaginatie sa faci propriile tale lucrari.

  3. Foarte bine :D,nu te oprii,cred ca pe foarte multi ii intereseaza Ae. Multumim frumos !

  4. Te felicit pentru tutorialele tale, e buna initiativa cu tutoriale despre editare video, avand in vedere ca nu prea avem in Romania, si e bine ca ai refenit pe site! 🙂 Doar ca After Effects este progam de compositing, nu prea se foloseste la crearea de productii audio vizuale asa cum se foloseste Premiere Rro. Apropo’ de Premiere, pomenea Cristi si el mai demult de acest program. Repet: Foarte buna initiativa! 🙂

  5. Foarte bun tutorialul, bravo Alexandru. Tine-o tot asa, astept mai multe tutoriale 🙂

  6. Salut Cristian,

    Nu are legatura cu tutorialul, stiu ca ai mai discutat despre tablete si as vrea sa iti pun o intrebare: ce tableta bunicica pot cumpara cu un buget de maxim 500 ron?

    Astept raspuns,

    Multumesc frumos.

  7. -ar fi interesant sa faci in tutorialele urmatoare chestii de genul:
    http://www.youtube.com/watch?v=_KF5h_wTYvQ&feature=channel&list=UL

  8. cu ce program filmati cand faceti un video ?

    • Alexandru Serban a zis

      Toate tutorialele noi sunt facute cu programul Camtasia Studio 8 iar cele mai vechi cu Camtasia Studio 7.Poti scrie numele programului in partea in dreapta in casuta de cautare si o sa gasesti un tutorial.

  9. Bun tutorialul dar nu a-ti terminat de prezentat Sony Vegas Pro 11 puteti face in peralel si cu Sony Vegas si cu After Efect si apoi mai puteti continua cu softuri de editat video, Premier Pro sau altele. Multumim si tineti-o tot asa

    • Alexandru Serban a zis

      Stiu ca nu am terminat cu sony vegas,voi face anumite tutoriale in care voi prezenta un efect si in AE si in Sony vegas.

  10. Felicitari si continua tot asa, pe mine m-ar interesa niste sfaturi in legatura cu punerea filmelor pe dvd, daca fac un film mare nu il citeste sa fac mai multe ii nasol ar fi recomandat ceva program care face meniu cu capitole sau cum se face? de ex un dvd de nunta.

  11. Eu am salvat un filmulet de 2 minute,rezultatul: 20GB

  12. Ba fratilor spuneti si mie cum sa imi fac un intro .
    Gen asta http://www.youtube.com/watch?v=jkk_CjuQQYg sau asta http://www.youtube.com/watch?v=WHiYOtjdGH8.
    Un site program dar fara photoshop sau windows movie maker sau accept si asa ceva dar sa imi da-ti un video pe care sa-l urmaresc .
    Sau as aprecia daca ar face chiar Videotutorial un tutorial despre cum sa iti faci un intro exact cum au si ei la fiecare tutorial de inceput

    • Alexandru Serban a zis

      Salut.Daca am inteles bine “accepti” un tutorial in Photoshop sau in windows movie make despre cum se face unul din intro-urile pe care ni le-ai dat.Daca asta ai vrut sa spui te sfatuiesc sa nu incepi sa lucrezi la introuri 3D.In photoshop(program de editare pentru poze) si movie maker nu se poate face asa ceva.In plus nu cred ca voi face tutoriale despre cum se face un anumit intro pentru ca asta nu v-ar ajuta cu nimic(daca intradevar vreti sa invatati acest program).

  13. deci am setat format dvd in calitatea cea mai buna si sincer arata naspa, daca las ful hd, face formate foarte mari, pe mine m-ar interesa care este formatul cel mai potrivit pt o calitate buna dar sa nu fie fisiere mari pt ca dvd-ul nu le citeste. mar interesa un program care e folosit de cei ce fac nunti, care iti imparte filmarea in fisiere mai mici pt dvd, am folosit si folosesc pinacle si etc dar cand dai format dvd e calitate destul de naspa.

  14. Foarte folositor. Multumesc

  15. Haker.Es a zis

    Bai frate eu caut un intro ca alui david din video ..asta am nevoie ..nu altceva !

  16. Ai putea sa facu un video despre cum sa face un video si peste el sa pui un alt clip cu opacity?

  17. oliveraldea a zis

    Unde pot gasi programu si cit e de mare

  18. Salut, am vazut la multi Vlog-geri ca video`ul lor este mai luminat adica daca stiti cum e in jocul Minecraft cu SHADERE asa se vede si video`ul lor cum pot face si eu asa ???? Astept un raspuns. 🙂 Scz pt scris…

  19. Aș dori să prezentați în detaliu instr și meniurile acestei aplicații.

  20. Salutare! Am o camera HD, (Sony AX 2000). Pentru a crea un dvd (blue ray) full hd cu un eveniment filmat (cam 50 GB), ce calculator imi trebuie ? Cati giga, rami, placa video, etc…? …sau exista posibilitatea de a imprima direct pe un aparat blue ray recorder? (camera sa redea iar blue ray-ul sa inregistreze? Va rog, ajutati-ma cu un raspuns, sunt incepator si nu prea ma pricep. Multumesc anticipat ! Ma puteti ajuta si sunandu-ma la tel – 0727078013. Multumesc inca o data!

  21. Salut sunt incepator si as vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema.Aseara am realizat un video in after effects,toate bune si frumoase .Am salvat proiectul am dar render,m-am uitat la video care l-am creat.In dimineata aceasta am vrut sa adaug o poza unui video,facand acel blue sky movement.Problema mea este ca adaug poza la layer si pe urma video,iar pe foaia de lucru nu imi apare decat poza nu si video.NU inteleg dc nu se vede si video si se vede doar un chenar cu patratele peste poza adaugata iar eu nu pot sa imi dau seama cum sa atasez poza la video

  22. Astazi am incercat printr-un proces de pe un tutorial.Am dat import files dupa care am dat new composition si a mers,insa a doua oara nu a mai mers ce se intampla oameni buni dc nu merge tot timpul sa pot combina 2 video

  23. Salut!
    Am un text pe un video si as vrea sa ascund. Sau cum sa scot o bucatica care are un scris pe ea fara sa se observe?

Speak Your Mind

*