Noutati in noua versiune a sistemului de operare Ubuntu Linux 12.04 LTS Precis Pangolin – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre noul sistem de operare Ubuntu. Mai exact despre versiunea Precis Pangolin 12.04 LTS. Cred ca toata lumea stie deja ca Ubuntu Linux este un sistem de operare open sources asta inseamna ca nu avem nevoie de licente pentru softuri sau pentru sistemul de operare. Ubuntu Linux este un sistem de operare gratuit si open source pentru oricine doreste sa foloseasca un calculator si Linux.
Cu Ubuntu Precis Pangolin puteti naviga pe internet folosind Firefox, puteti manageria fotografiile preferate folosind managerul de fotografii Shotwell, puteti sta pe chat cu prietenii de pe Yahoo, Google Talk si alte protocoale de mesagerie instant folosind Empathy, puteti primi si trimite mail-uri folosin clientul de mail Mozilla Thunderbird, aveti posibilitatea sa deschideti si sa creati documente office cu LibreOfiice, ascultati muzica folosind playerul Rhythmbox, vizionati filme folosind Movie Player, stocati si sincronizati fisiere online cu toate dispozitivele voastre folosind Ubuntu One, vedeti update-urile de pe retelele sociale ca Twitter, Facebook, Identi.ca folosind Gwibber
Ce este nou in Ubuntu 12.04 Precis Pangolin?
Ei bine, nu vom intalni schimbari majore din punct de vedere a interfetei grafice si foarte multe nu s-au schimbat de la ultima versiune de Ubuntu insa daca este sa analizam sistemul de operare din punctul de vedere al performantei, stabilitatii si a vitezei de raspuns, acestea sunt impresionante pentru noua versiune Ubuntu Precis Pangolin. Si totusi cateva schimbari exista si in interfata sistemului de operare:
– acum aplicatiile instalate beneficieaza de noi functii in meniul quick list (meniul rapid ce apare la click dreapta pe iconitele din launcher)
– playerul rhythmbox a redevenit playerul default pentru Ubuntu. tinand cont ca acesta a mai fost player default pentru Ubuntu ca mai apoi sa fie inlocuit cu Banshee si in final Canonical sa decida ca se vor intoarce la Rhythmbox si asta s-a si intamplat pentru Precis Pangolin 12.04 LTS
– Ubuntu One a suferit mici schimbari in interfata
– managerul foto Shotwell suporta acum exportul fotografiilor pe Flickr si Facebook
– HUD App, aplicatia ce permite sa cautam rapid prin meniurile ferestrei focusate. HUD-ul poate fi activat prin apasarea tastei Alt
– Dash Home (prima iconita din luancher ce reprezinta logo-ul Ubuntu) afiseaza acum in mod dinamic cele mai frecvent accesate aplicatii, fisiere, foldere, locuri, site-uri prin iconite thumb. La versiunile anterioare erau afisate mereu 8 iconite la click-ul pe Dash Home
– culor camaleonice pentru launcher si baloanele pop-up de notificari. Asta inseamna ca atunci cand veti schimba Wallpaper-ul, culoarea launcher-ului si a baloanelor de notificari se va adapta in mod automat astfel incat sa se potriveasca cu Wallpaper-ul setat. In functie de culoarea care predomina in wallpaper, culoarea launcher-ului si a baloanelor de notificari va fi cea care predomina in Wallpaper.
– la apasarea lunga a tastei Windows vom activa o fereastra pop-up in care avem scrise o gramada de scurtaturi de taste utile pentru a indeplini mai usor si mai rapid task-urile obisnuite.
– cand vom schimba Wallpaper-ul, imaginea setata va fi ca fundal si in login screen
– atunci cand suntem in Dash Home si cautam un clip sau film in sectiunea Video, termenii vor fi cautati si online pe YouTube, Dailymotion, YouTube Movies, Youtube Show si alte site-uri video. Rezultatele gasite online vor fi afisate cu thumb direct in Dash avand posibilitatea sa le deschidem cu un simplu click stanga de mouse.
– daca pana acum nu existau setari de baza asupra launcher-ului din partea stanga, acum avem posibilitatea sa marim sau sa micsoram dimensiunea iconitelor din Launcher.
Cam acestea ar fi schimbarile ce tin de interfata noului sistem de operare Ubuntu 12.04 Precis Pangolin LTS. Pentru cei nedumeriti, LTS inseamna long terms support adica suport pe termen indelungat ceea ce inseamna ca utilizatorii de Precis Pangolin se vor bucura de 5 ani de update-uri pentru sistem, patch-uri de securitate, update-uri de stabilizare a sistemului, update-uri pentru aplicatii.
Acestea fiind spuse, am ramas pur si simplu impresionat cad de rapid si stabil este acest sistem de operare. Va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea ce este nou in sistemul de operare Ubuntu 12.04 Precis Pangolin LTS

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. Greșit. Sistemul este licențiat sunt licențele cu sursă deschisă GNU-Linux și GPL. Prin natura lor, așa cum au fost elaborate, permit copierea replicarea și utilizarea bucăților de cod, cu menționarea sursei de unde a fost luat. Licențele permit utilizarea gratuită, dar și revinderea softurilor, dacă s-au utilizat părți din codul lor sau softul a fost îmbunătățit pentru a fi dat spre utilizare comercială.
    Dacă e open-source nu înseamnă că nu poate fi vândut și cu bani. Vezi Red Hat. Dacă e open-source și e gratuit, nu înseamnă că nu e software licențiat. Cred că ar trebui să specifici chestiile alea.

  2. Intereseant tutorial. Vreau si eu sa adaug pentru cei interesati ca se poate face transparent si acel panou de sus unde se gasesc iconitele pentru sunet, ceas etc. prin instalarea din Ubuntu Software Center a aplicatiei MyUnity.

  3. AdrianGudus a zis

    Ratzoiu:
    Greșit. Sistemul este licențiat sunt licențele cu sursă deschisă GNU-Linux și GPL. Prin natura lor, așa cum au fost elaborate, permit copierea replicarea și utilizarea bucăților de cod, cu menționarea sursei de unde a fost luat. Licențele permit utilizarea gratuită, dar și revinderea softurilor, dacă s-au utilizat părți din codul lor sau softul a fost îmbunătățit pentru a fi dat spre utilizare comercială.
    Dacă e open-source nu înseamnă că nu poate fi vândut și cu bani. Vezi Red Hat. Dacă e open-source și e gratuit, nu înseamnă că nu e software licențiat. Cred că ar trebui să specifici chestiile alea.

    Cred ca esti snob. Aici s-a vorbit de Ubuntu si nu de Linux la general, nu aveam de ce sa zic de Red Hat
    Cand am spus “nu avem nevoie de licente” m-am referit la faptul ca acestea nu trebuie introduse manual in soft asa cum faci pentru Windows.

  4. Cel mai enervant la Ubuntu este sidebarul din dreapta se incalica peste browser X de exit e in bara un e ceasul sus. Adrian cum se muta sidebarul sa il pun jos ca la windows 🙂 ?

  5. AdrianGudus a zis

    ASUS:
    Cel mai enervant la Ubuntu este sidebarul din dreapta se incalica peste browser X de exit e in bara un e ceasul sus. Adrian cum se muta sidebarul sa il pun jos ca la windows ?

    Ii zice Launcher sau Unity Launcher (aflai asta din text daca il citeai) si nu se afla in dreapta ci in stanga…

  6. AdrianGudus: Ii zice Launcher sau Unity Launcher (aflai asta din text daca il citeai) si nu se afla in dreapta ci in stanga…


    Da, stiu dar nu eram acasa, eram pe telefon si nu am stat sa studiez.Atat ma interesa cum pun sidebarul jos, ca la asta 12.04 beta pe care l-am bagat la firefox dispare intra sidebarul peste browser si e enervant 🙂

  7. AdrianGudus a zis

    ASUS: Da, stiu dar nu eram acasa, eram pe telefon si nu am stat sa studiez.Atat ma interesa cum pun sidebarul jos, ca la asta 12.04 beta pe care l-am bagat la firefox dispare intra sidebarul peste browser si e enervant

    Daca chiar te interesa problema, ai fi privit tutorialul cap-coada si ai fi aflat ca ai setari pentru Launcher cu ajutorul carora poti seta ca acesta sa se ascunda singur. Ai si setari cu privire la sensibitatea acestuia. Continua sa ramai ignorant si uite asa o sa tot vii sa ne zici ca la tine nu merge functia X sau ca Login Approvals din Facebook e pt americani caci la tine, inga inga inga…nu merge domle…inga inga.

  8. Da o sa ma uit la tutorial si nu derulez decat cand nu e prea important. Si chiar te rog sa iti dau team viewer sa verifici tu cu ochii tai ca nu merge chestia aia din FB. Ca sa nu zici ca eu nu ma pricep, sa ma ajuti tu, si sa observi problema. 🙂

  9. “Acestea fiind spuse, am ramas pur si simplu impresionat cad de rapid si stabil este acest sistem de operare.”
    Si eu la fel!!!

  10. Servus Adriane,eu sint mai batrin si inteleg mai greu unele chestii.Pe hard am instalat 10.04lts care e mai pe intelesul meu,si pe jumatate hard 11.10.As vrea sa instalez 12.04 lts si sa elimin 11.10.Se poate fara sa sterg 10.04?Ce performante tehnice minime trebuie pentru PC pentru 12.04?Multumesc pentru intelegere?

  11. cred ca am sa il incerc si eu

  12. FaraVirusi a zis

    Adrian eu am un ssd de 60 gb (în fine nu asta este ideea). Am instalat un windows 7 la care vreau să instalez și ubuntu 12.04 lts în dual boot. Ideea este că nu mai vreau să fac o altă partiție separată pentru ubuntu, ci vreau să îl instalez ubuntu în windows, numai că la veriunea asta de ubuntu nu pot să îl instalez în windows. La versiunile anterioare de ubuntu, pur și simplu când eram în windows montam imaginea iso cu ubuntu și îl instalam în windows.
    Există vre-o modalitate să instalez ubuntu 12.04 lts în windows ca și la versiunile anterioare?

  13. AdrianGudus a zis

    FaraVirusi:
    Adrian eu am un ssd de 60 gb (în fine nu asta este ideea). Am instalatun windows 7 la care vreau să instalez și ubuntu 12.04 lts în dual boot. Ideea este că nu mai vreau să fac o altă partiție separată pentru ubuntu, ci vreau să îl instalez ubuntuîn windows, numai că la veriunea asta de ubuntu nu pot să îl instalez în windows. La versiunile anterioare de ubuntu, pur și simplu când eram în windows montam imaginea iso cu ubuntu și îl instalam în windows.Există vre-o modalitate să instalez ubuntu 12.04 lts în windows ca și la versiunile anterioare?

    De aici descarci: http://www.ubuntu.com/download/desktop/windows-installer
    Aici ai instructiuni: http://www.ubuntu.com/download/help/install-ubuntu-with-windows

  14. Eu cu aceasta versiune de linux am ca sistem de operare de baza acest ubuntu 12.04 si in virtualbox am instalat windows xp pt programe ca autoCad, Microsoft Acces si Microsoft Visual Studio. Si o veste buna si pentru gameri: zilele astea a tot umblat pe net un interviu cu un oficial de la valve care afirma ca se lucreaza la portarea platformei Steam si pe Linux deoarece cred ca widnows 8 va fi un esec; au fost si in anii trecuti astfel de zvonuri, insa acum a aparut si declaratia oficialului de la valve , Gabe Newell, iar de asemenea a fost publicata si o poza cu Left4 Dead ruland nativ sub ubuntu linux.

  15. Am o zi de cand incerc sa conectez interentul pe ubuntu 12 wubi, am urmarit tutorialul legat de conectarea interentului RDS in ubuntu, am facut exact ca acolo si tot nu merge… am incercat ambele placi de retea tot nu merge, (placa de retea de pe placa de baza si cea pe pe PCI, in windows o folosesc pe cea integrata, pana acuma a mers cea de pe PCI dar de o luna nu mai merge, cei de la RDS au zis sa o folosesc pe aia intergata), cred ca ubuntu nu depisteaza placa de retea… 🙁 ce sa fac ADRIANE…

  16. BGD:
    Am o zi de cand incerc sa conectez interentul pe ubuntu 12 wubi, am urmarit tutorialul legat de conectarea interentului RDS in ubuntu, am facut exact ca acolo si tot nu merge… am incercat ambele placi de retea tot nu merge, (placa de retea de pe placa de baza si cea pe pe PCI, in windows o folosesc pe cea integrata, pana acuma a mers cea de pe PCI dar de o luna nu mai merge, cei de la RDS au zis sa ofolosesc pe aia intergata), cred ca ubuntu nu depisteaza placa de retea… ce sa fac ADRIANE…

    BGD daca ai net de la internet deschide un terminalul si locheazate ca root(sudo su si parola), dupa care introdu comanda sudo pppoeconf si continua cu setarea netului din meniul ce va aparea. Vezi daca merge asa.

  17. da am testat si eu ieri uybuntu 12.04 LTS merge f repede si bine. Eu sunt un fan ubuntu. si app de RDS daca faci cum a zis comentu de la BGD o sa iti mearga si eu in versiunea anterioara am avut probleme cu conexiunea rds daca am dat din temrinal sa realizat cu succes conexiunea la varianta asta nu stiu daca face probleme sau nu pt ca nu mai am net de la rds am trecut la UPC

  18. l-am avut si merge bestial , acum sunt pe 11.10 .. o singura kestie ma intereseaza : cum sa fac sa dispara ,,launcerul ” din stanga , mie personal nu-mi place , prefer sa arate cum e debianul cu start in bara sus stanga si atat , am cautat si pe google si nu am gasit nimic expres ..poate sa fie si termina .. orice ,, multam fain

  19. Patric:
    l-am avut si merge bestial , acum sunt pe 11.10.. o singura kestie ma intereseaza : cum sa fac sa dispara ,,launcerul ” din stanga , mie personal nu-mi place , prefer sa arate cum e debianul cu start in bara sus stanga si atat , am cautat si pe google si nu am gasit nimic expres ..poate sa fie si termina .. orice ,, multam fain

    Intreaba-l pe google de “switch to gnome”

  20. Unity m-a facut sa renunt la ubuntu…..asteptarea aparitiei lui 12.04 LTS a meritat insa si am redescoperit Xubuntu(12.04)….se comporta excelent!
    Pentru laptopul de lucru astept insa Linux Mint 13!

  21. Tot nu am reusit sa fac conexiunea la internet… daca se poate un mic tutorial Adriane….;))

  22. Bogdan C. a zis

    Bănuiesc că nu ai router. Mai întâi deconectezi Wired Netowork și anulezi Connect Automaticaly, apoi îți faci conexiunea ta cu nume și parolă și ar trebuie sa funcționeze internetul.

    BGD:
    Tot nu am reusit sa fac conexiunea la internet… daca se poate un mic tutorial Adriane….;))

  23. despre zorin os,pe cand un tutorial,eu zic ca ar merita,plus ca arata ca win7,stima.

  24. Cristina a zis

    Buna, as vrea sa va rog sa faceti un tutorial despre cum pot schimba interfata windows xp in Mac.

  25. Am testat si eu pentru prima data Ubuntu si am inceput cu versiunea x64.
    Pot sa spun ca nu prea ma incantat, pe mine cel putin, i-am facut o instalare in dualboot pe o partitie curata. Am instalat placa video ATI Radeon recomandata de ei, din Ubuntu dar tot ceva nu e inregula la miscarea ferestrei se vede de parca nu as avea placa video instalata.
    Procesoru sare aiurea daca misc putin fereastra deja se duce procesorul 1 80% usage si 40% procesorul 2 si nustiu daca e grav sau normal in Ubuntu sa se intample asa. Problema este ca vreau sa tin un server de joc pe el si nustiu ce sa fac daca face fata la rularea mai multor programe.
    Din 3GB ram imi vede doar 2,8 ( e normal pe versiunea de x64 ?)
    Configuratia laptopului meu este :
    Intel Pentium P6000 1,87 / 1,87 (x64)
    3GB RAM DDR3 800 mhz
    512 DDR3 Placa video ATI RADEON Mobility HD 5470 .
    Hard 320 GB.
    Stima.

    • Nutu si mie din 4GB imi vede 3,9 , insa nu e de vina Ubuntu deoarece pe orice distributie de linux asa o sa iti vada. Poti incerca si tu: instaleaza si alta distributie( ex: opensuse, fedora, etc) si o sa vezi ca iti va arata la fel la memoria RAM.

      • Aha am inteles, merci. Da am sa incerc si alte variante tot pe aceasi distributie de linux. Dar in legatura cu folosirea prcesorului ? Adica e normal sa misti freastra sa iti creasca asa mult CPU Usage 70-80%? Idle 20% in Ubuntu. Dexemplu eu folosesc Windows 7 x64 SP1 pe idle 1% usage si cand misc fereastra/deschid o fereastra maxim 30% usage. Acum numai inteleg, eu am incercat varianta x64 am sa incerc si 32 poate merge altfel ca e pus si recommended la download, cu toate ca eu am procesorul pe 64 de bits si varianta ar fi trebuit sa fie mult mai rapida si mai buna.

  26. Salutare. Am instalat si eu acest Ubuntu. Am downloadat de pe site oficial romania, apoi am facut un Live CD( am incercat si varianta cu daemon tools…nu mai rula la un moment dat, mai exact nu intra in instalarea pr-zisa). Am facut Live CD si apoi am instalat cu conexiune la internet si cu update-uri…tototot…totu-i bun si frumos cu toate optiunile si cu internet Wi-fi sau cablu pana cand am dat restart ca sa bootez Ubuntu 12.04 si am observat ca imi intra tot in windows 7( am incercat varianta F8/F9) si ma intreaba ce OS sa folosesc si nu apare decat W7. Am dat 2-3 restarturi si degeaba nu im vede la ” boot” …choose…sa aleg OS.
    Am facut o partitie cu ESEUS…ceva de genu( adrian a facut un vid tutorial pt Ubuntu 9.04) si am incercat sa tai ceva spatiu din D si sa fac o partitie independenta de 13-15 GB dupa care am incercat sa instalez pe ea …si imi dadea o eroare…ceva cred cu temp files…..in fine…am instalat tot pe /D pana la urma si am aceasta problema cu boot.
    Acum scriu de pe Ubuntu 12 insa e ” Live CD” si merge ceva mai greu…cum as putea sa fac sa imi booteze SO Ubuntu fara CD? Sa aleg eu acolo SO. Multumesc

  27. Am și eu o intrebare … cum pot face să-mi funcționeze și mie mouse-ul .. pe sistemul meu de operare .. AM DAT PE EL APROAPE 2000 MII DE EUROOO … chiar nu pot să ințeleg de ce nu imi funcționează mouse-ul … Și mai am incă o intreabare … Dacă imi instalez pe o partiție de 120 giga și jocuri și windowsu .. atunci cănd deschid windowsul butează și jocurile ? ……. sau jocurile ingreunează cu ceva deschiderea windowsului și rularea acestuia ?? LĂMURIȚI-MĂ ȘI PE MINE … VĂ ROOOOOOGGGGGGGGGGG … dau o bere .. cu prima ocazieeeeeee …. Precizez că am căutat peste tot google-ul și nu am găsit nimic in vederea mouseu=lui …..

  28. In primul rand acesta este un topic despre Ubuntu-Linux 12.04.
    In al 2-lea rand un mouse de 2000 E vine sigur cu un cd de instalare daca nu il ia automat. Binenteles depinde si SO al tau( in principiu nu conteaza) dar important e ca la windows trebuie sa iti cauti un drive cel mai probabil.
    Verifica si daca ai infectat SO sau calculatorul/ laptop-ul; ruleaza un program antivirus instalat si updatat sau o scanare online( am impresia ca BitDefender are ceva de genu si nu numai).
    Verifica daca functioneaza la alte calculatoare/PC-uri.
    Esti sigur ca nu ai probleme cu placa WI-fi sau cu mufa de la PC/Laptop( cel mai probabil sa nu ai probleme de recnunoastere a mousului de catre WI-fi tau). Banuiesc faptul ca a venit si el cu un “stick” wifi daca e pe sistem radio si cu un CD intalare sau daca e cu fir-cel putin cu CD.
    NU BUTEAZA NIMIC IMPREUNA CU WINDOWS . Nu cred ca intelegi si nu ma supar pentru ca te inteleg( fie esti prea mic sau nu esti priceput) insa ai venit exact unde trebuie.
    Ideal e sa ai o partitie separata pentru SO si una pentru altele( eventual jocuri si altele).
    Nu e prevazut niciun joc cu posibilitate de boot inainte sau impreuna cu SO.
    PS. Cu 2000 E iti luai un SO de la Apple cu care nu aveai nici-o problema in urmatorii 3-5 ani; dar fiecare iti cheltuie banii in modul lui…;))
    Daca nu te superi….cati ani ai?( nu e nevoie dar nu m-as supara daca ai raspunde).

    Razvan:
    Am și eu o intrebare … cum pot face să-mi funcționeze și mie mouse-ul .. pe sistemul meu de operare .. AM DAT PE EL APROAPE 2000 MII DE EUROOO … chiar nu pot să ințeleg de ce nu imi funcționează mouse-ul … Și mai am incă o intreabare … Dacă imi instalez pe o partiție de 120 giga și jocuri și windowsu .. atunci cănd deschid windowsul butează și jocurile ? ……. sau jocurile ingreunează cu ceva deschiderea windowsului și rularea acestuia ?? LĂMURIȚI-MĂ ȘI PE MINE … VĂ ROOOOOOGGGGGGGGGGG … dau o bere .. cu prima ocazieeeeeee …. Precizez că am căutat peste tot google-ul și nu am găsit nimic in vederea mouseu=lui …..

    • Dacă am postat .. pe tOPICUL DESPRE UBUNTU 12–04 … ATUNCI E CLAR că făceam referire la sistemul de operare in cauză , anume Ubuntu … Dar na .. totuși .. mersi frumos pentru infromații .. Ideea este că mulți se dau mari și tari in ale calculatoarelor .. și faceți tutoriale .. multe din ele inutile .. dar cănd aveți o intrebare la care nu știți să da-ți răspuns .. o da-ți cotită … Am intrat și pe forumul celor de la Ubuntu .. rușine să le fie .. rușine să le fie celor de la ubuntu .. care tot laudă acest sistem de operare care după părerea mea .. este o porcărie .. de asta e și gratis … Și mă enervează că mulți se dau mari că se pricep la pc-uri , apoi cănd le dai peste nas cu o intrebare destul de pertinentă .. tot ei sunt cei care incep cu amenințări și cu ifose infantile de doi lei .. in fine … Am instalat Ubuntu pe pc-ul meu desktop … și cum am specificat , nu imi funcționează mose=ul .. .. Habar nu am de ce .. și nu funcționează multe la acest sistem de operare … Am fă©ut up-dateul .. am vizionat tutoriale pe site=ul vostru care chiar au fost super utile .. Dar uite că la mine nu vrea ubuntu ăsta să functioneze corect de nici o culoare … O să mă mai documentez , și cine știe poate voi reuși și eu intr-un final să mă atașez de el ….. Apropo .. browserul din windows 7 ,este cel mai prost browser .. din lume … și asta cred că e o noutate pentru voi nu ??? :::)))))) in fine …

  29. Razvan:
    In primul rand acesta este un topic despre Ubuntu-Linux 12.04.
    In al 2-lea rand un mouse de 2000 E vine sigur cu un cd de instalare daca nu il ia automat. Binenteles depinde si SO al tau( in principiunu conteaza) dar important e ca la windows trebuie sa iti cauti un drive cel mai probabil.
    Verifica si daca ai infectat SO sau calculatorul/ laptop-ul; ruleaza un program antivirus instalat si updatat sau o scanare online( am impresia ca BitDefender are ceva de genu si nu numai).
    Verifica daca functioneaza la alte calculatoare/PC-uri.
    Esti sigur ca nu ai probleme cu placa WI-fi sau cu mufa de la PC/Laptop( cel mai probabil sa nu ai probleme de recnunoastere a mousului de catre WI-fi tau). Banuiesc faptul ca a venit si el cu un “stick” wifi daca e pe sistem radio si cu un CD intalare sau daca e cu fir-cel putin cu CD.
    NU BUTEAZA NIMIC IMPREUNA CU WINDOWS . Nu cred ca intelegi si nu ma supar pentru ca te inteleg( fie esti prea mic sau nuesti priceput) insa ai venit exact unde trebuie.
    Ideal e sa ai o partitie separata pentru SO si una pentru altele( eventual jocuri si altele).
    Nu e prevazut niciun joc cu posibilitate de boot inainte sau impreuna cu SO.
    PS. Cu 2000 E iti luai un SO de la Apple cu care nu aveai nici-o problema in urmatorii 3-5 ani; dar fiecare iti cheltuie banii in modul lui…;))
    Daca nu te superi….cati ani ai?( nu e nevoie dar nu m-as supara daca ai raspunde).

    Dacă am postat .. pe tOPICUL DESPRE UBUNTU 12–04 … ATUNCI E CLAR că făceam referire la sistemul de operare in cauză , anume Ubuntu … Dar na .. totuși .. mersi frumos pentru infromații .. Ideea este că mulți se dau mari și tari in ale calculatoarelor .. și faceți tutoriale .. multe din ele inutile .. dar cănd aveți o intrebare la care nu știți să da-ți răspuns .. o da-ți cotită … Am intrat și pe forumul celor de la Ubuntu .. rușine să le fie .. rușine să le fie celor de la ubuntu .. care tot laudă acest sistem de operare care după părerea mea .. este o porcărie .. de asta e și gratis … Și mă enervează că mulți se dau mari că se pricep la pc-uri , apoi cănd le dai peste nas cu o intrebare destul de pertinentă .. tot ei sunt cei care incep cu amenințări și cu ifose infantile de doi lei .. in fine … Am instalat Ubuntu pe pc-ul meu desktop … și cum am specificat , nu imi funcționează mose=ul .. .. Habar nu am de ce .. și nu funcționează multe la acest sistem de operare … Am fă©ut up-dateul .. am vizionat tutoriale pe site=ul vostru care chiar au fost super utile .. Dar uite că la mine nu vrea ubuntu ăsta să functioneze corect de nici o culoare … O să mă mai documentez , și cine știe poate voi reuși și eu intr-un final să mă atașez de el ….. Apropo .. browserul din windows 7 ,este cel mai prost browser .. din lume … și asta cred că e o noutate pentru voi nu ??? :::)))))) in fine …

  30. Problema nu se pune la placere…fata de Ubuntu-Linux. Prolblema insa se pune insa la oamenii care ” nu au stiut” ca exista si alte SO inafara de Windows. Aici se greseste. Da-toata lumea are Windows pentru ca il stim cu totii pe dinafara. Ce ar fi daca SO Windows nu ar mai fi la niciun Hardware de azi??? Cati s-ar descurca?…putini…da. Suntem ” setați” asa si asta nu e bine…trebuia sa privim dincolo de Windows. Nu spun ca nu e bun si el dar sunt lucruri care au si avantaje si dezavantaje. Cum ar fi sa te duci in Australia cu Windows? Nu ca ar rade nimeni de tine…dar nu ai fi prea compatibil cu cei de la Apple( acolo majoritatea folosesc macintosh…intelegi. Asa e si la noi…se foloseste mai mult Windows si avem impresia ca nimic nu se compara cu el…mai sunt si alte alternative( mai scumpe sau mult mai ieftine-free poate ex: Ubuntu) . Trebuie sa ne “pierdemm timpul”ca se le invatam ceea ce unii nu-si permit si revin la Windows.
    Poti opta pentru Google Chrom( e unul dintre cele mai rapide).
    Au mai aparut niste browsere bunicele care dupa parerea mea se apropie si chiar pot intrece in cateva luni Chromul…insa Google nu se lasa niciodata mai prejos ;))
    Ceea ce trebuie sa stiti este ca mai toate browserele au la baza platforma Google de cautare sau Yahoo.
    Ceea ce face Google este cunoscut in toata lumea si nu conteaza de SO.
    Daca imi amintesc bine un magnat mexican si-a lansat propriul motor de cautare diferit de platforma Google(adica e diferit prin modul de cautare si gasire a informatieti…imi scapa numelui mexicanului).
    Nu uitati aproape toate browserele se folosesc de Google sau de Yahoo ca platforme( in sensul ca indiferent ce cautati. pe babylon, Bing sau alte minuni de toolbar-ruri sau alte motoare de cautare ex: Altavista…se folosesc de cei doi mai distribuitori: Google si Yahoo….pana la urma Google cred ca va cumpara Yahoo asa cum s-a intamplat si cu Bing si Youtube…si etc…

  31. boscatdan a zis

    Salut Adrian.
    Mă numesc Cătălin am ceva ani,şi de plăcere mă joc cu instalări şi dezinstalări de sisteme de operare:
    Linux, Windows7, Windows 8.
    Nu am încercat MAC OS.(Trebuie să upgradez sistemul)
    Am învăţat multe de la voi urmărindu-vă tutorialele.
    Am reuşit să-mi pun trei sisteme de operare pe PC,doar aşa de curiozitate.
    Mulţumesc ptr EasyBCD foarte bun.
    Problema mea e că nu ştiu să mă conectez la internet cu router-ul,pe Linux.
    Am un router D-link DIR 815.
    Mă poţi ajuta,dându-mi nişte sfaturi?
    Mulţumesc!

  32. Salut, am instalat si eu Ubuntu 12.04 LTS pe laptop si am o mica problema, nu pot sa setez rezolutia pentru display… cu alte cuvinte nu pot alege rezolutia potrivita pentru display. Am intrat si la setarile display-ului si nu gasesc rezolutia potrivita, adica aceasta 1366×768, suporta doar aceasta 1024×768 si 800×600
    Ma poate ajuta cineva? Multumesc mult!

    Acestea sunt caracteristicile PC-ului meu: (daca e nevoie) http://catalogo.euronics.it/notebook-hp-g62-a016sl-silver-102004035.htm

  33. AdrianGudus a zis

    Cyber:
    Salut, am instalat si eu Ubuntu 12.04 LTS pe laptop si am o mica problema, nu pot sa setez rezolutia pentru display… cu alte cuvinte nu pot alege rezolutia potrivita pentru display. Am intrat si la setarile display-ului si nu gasesc rezolutia potrivita, adica aceasta 1366×768, suporta doar aceasta 1024×768 si 800×600
    Ma poate ajuta cineva? Multumesc mult!

    Acestea sunt caracteristicile PC-ului meu: (daca e nevoie)

    Trebuie sa instalezi driverele pentru placa ta video. Despre cum se face asta exista deja un tutorial video. Scrie sus in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Cum se instaleaza driverele ATI, nVidia si Flash Player pe Ubuntu Linux” apasa Enter si vei gasi tutorialul

  34. Salut. Azi am incercat sa instalez Ubuntu 12.04 din windows cu ajutorul lui Wubi. Am scos ultima versiune ubuntu de pe site si programul wubi.exe . Pentru Ubuntu am ales o partitie pe care o aveam libera, totul a decurs fara probleme pana a cerut sa dau restart. Am dat restart si am selectat Ubuntu, apoi am fost intampinat cu eroarea asta: “Try (hd0,2) NTFS5 error: “prefix” is not set”. Cum pot rezolva problema?

  35. Temperatură Windows 7 hdd – 38 grade , videocard – 35 , procesor-35
    Temperatură Ubuntu04.12 hdd-42 grade , cardvideo-50 grade , procesor 55-68 grade ,motherboard-43 grade , adica tot ce vreau să zic este că Ubuntu este un sistem super nașpa ::)))consumă resurse aiurea și multe grade la absolut tot nu există configurare ,adică nu poți configura la fel ca in windows 7 absolut nimic nu există regiștri nu există control-panel e aiurea frate , cred că este folosit de cei care nu prea au ce face și le place migăleala asta inutilă .
    In ubuntu , pe lăngă faptul că este un sistem de operare in care tot ce poți face este să deschizi o pagină de google intr-un browser care merge super bine nimic de obiectat la acest capitol , in rest este un sistem de operare inutil .
    Am găsit pe un site in care explica unu că Ubuntu este un sistem de operare gratis dar foarte bun , comparativ cu Windows 7 .. băi lasooo , hai că asta e chiar o timpenie fără margini .
    Păi in Ubuntu nu poti face nimic .. este plictisitor , zici că ești intrors in eviul -mediu , cu 200 de mii de ani ,
    Ubuntu este util atunci cănd vrei să faci servere chestii ,dar acelea costă bani desigur … in fine .. sper să nu mai văd pe nici un site cum că ubuntu este mai bun ca windows 7 că imi vine sa mor cănd aud tămpeniile astea .

  36. Fan Ubuntu a zis

    Razvan:

    Esti prost !

    • Nu am obiceiurile tale … deci … stai relax că nu iți fură nimeni prostia din tine .. Și dacă erai Fan Ubuntu , șitai și tu cu ce se mănincă Ubuntu .

  37. Salut, de ceva timp incerc sa instalaz Ubuntu 12.04 si nu reusesc. Am privit si tutorialele voastre si nimic…
    De fapt am o problema, cand vreau sa instalez Ubuntu si nu doar, Display-ul la PC nu se lumineaza, doar putin putin se zareste detaliile pentru instalare (nu pot vedea clar detaliile pentru instalare) si aceasta imi apare si cu alte versiuni de Linux ca openSuse Fedora sau altele.
    Am incercat sa instalez Ubuntu cu wubi si a mers (dar tot nu vedeam clar, aproape de loc, acele screen… in timp ce se instala), si sa instalat, tinand cont ca wubi a facut aproape tot… dar a aparut alta problema, cand la restart alegeam Ubuntu se pornea fara probleme (Ubuntu) dar nu vedeam practic nimic… doar putin, putin zaream pe Display…
    Ok, am incercat sa aleg Ubuntu “system recovery” daca nu ma insel, si a intrat fara probleme in Ubuntu, Display era luminos dar rezolutia foarte proasta si nu o puteam seta potrivita Display-ului.

    Am incercat sa instalez driverele ATI (am facut ceea ce ati spus in acel tutorial cum instalam driverele ATI…) dar nu am reusit imi dadea eruari.
    Am incercat si alte metode recomandate dar nimic, fara rezultat.
    Laptop-ul meu are placa video ATI Mobility Radeon HD 5470 1Gb, si am inteles ca problemele acestea sund din cauza placii video…
    E corect? Ma puteti ajuta? Sau nu se merita sa mai incerc tinand cont de placa video?

    Multumesc!

  38. Este extraordinar! Merge totul, nu cere nici un driver, nu-mi vine sa cred. Am internetul de pe telefon; L-am conectat si gata! Imprimanta la fel. Pe Windows imi ia o groaza de timp. Felicitari pentru tutorial.

  39. Adrian Gudus a zis

    vasicucu:
    Este extraordinar! Merge totul, nu cere nici un driver, nu-mi vine sa cred. Am internetul de pe telefon; L-am conectat si gata! Imprimanta la fel. Pe Windows imi ia o groaza de timp. Felicitari pentru tutorial.

    Asta pentru ca ai avut noroc insa nu toti au aceeasi imprimanta si acelasi telefon.
    Nu vreau sa se inteleaga gresit comentariul tau. A nu se intelege ca daca la tine a fost simplu, va fi pentru toti la fel, indiferent de hardware-ul e care il au.

  40. salutare! mentionez de la inceput ca nu sant un fan al linuxului( datorita programelor care le folosesc eu nu au versiuni si in lunix) dar am instalat ubuntu 12.10 din necesitate.Am avut un crash(erorr fatal 000021a) si a trebuit sa formatez tot hatd discul cu d-Ban CD live,ok de atunci nu merge instalat nici o versiune de Windows(ma refer Windows 7,xp) am avut si doua backupuri facute cu Acronis TRue image home 11nici alea.Bootul merge normal se instaleaza windowsul aproape pana la sfarsit apare o iconita si zice imposibil de finalizat procesul de instalare pe acest computer!!!!!!! ciudat,am dat bootul la setings defalt nimic pur si simplu nu inteleg cum e posibil dupa formatare de x ori,(si cu d-Ban),am schimbat HDD am curatat memoriile ram(placutele)acelasi rezultat,ubuntu merge instalat(de pe el scriu acuma )dar nici o versiune de Windows!!!!.Poate ai vreo solutie (daca te-ai intalnit cu problema asta pana acum) sau poate cineva sa ma ajute cu problema asta,simt ca ma depaseste.
    Multumesc anticipat!

  41. Adrian Gudus a zis

    leu567:
    salutare! mentionez de la inceput ca nu sant un fan al linuxului( datorita programelor care le folosesc eu nu au versiuni si in lunix) dar am instalat ubuntu 12.10 din necesitate.Am avut un crash(erorr fatal 000021a) si a trebuit sa formatez tot hatd discul cu d-Ban CD live,ok de atunci nu merge instalat nici o versiune de Windows(ma refer Windows 7,xp) am avut si doua backupuri facute cu Acronis TRue image home 11nici alea.Bootul merge normal se instaleaza windowsul aproape pana la sfarsit apare o iconita si zice imposibil de finalizat procesul de instalare pe acest computer!!!!!!! ciudat,am dat bootul la setings defalt nimic pur si simplu nu inteleg cum e posibil dupa formatare de x ori,(si cu d-Ban),am schimbat HDD am curatat memoriile ram(placutele)acelasi rezultat,ubuntu merge instalat(de pe el scriu acuma )dar nici o versiune de Windows!!!!.Poate ai vreo solutie (daca te-ai intalnit cu problema astapana acum) sau poate cineva sa ma ajute cu problema asta,simt ca ma depaseste.
    Multumesc anticipat!

    Dban nu formateaza ci sterge continutul, datele sensibile de pe un hard disk prin diferite metode pentru a nu mai putea fi recuperare. Nu stiu de ce folositi astfel de unelte sofisticate (de parca ati avea secrete de stat pe hard disk…caci in astfel de situatii este folosit DBAN) cand era suficient sa introduci un CD cu Windows si cand ajungeai la partitii formatai tot hard disk-ul cu wizard-ul sistemului de operare.

  42. Scuza-ma am uitat sa mentionez ca asta am facut (formatat cu cd-ul de windows) inainte dea face cu D-Ban crezand ca utilitarul din Cd-ul cu windows e slabut,dar nimic,ceea ce este stranu e ca nici una din backupuri facute cu Acronis nu merg(restore)el isi face treaba normal(imi da succesfull)dar cand dau restart imi apare un boot cu 3 versiuni normal,cu comand promt,provizoriu indiferent pe care il aleg sii dau enter imi apare acea eroare si se inchide sau se restarteaza!!!!!!! nu stiu ce sa-i mai fac,de 3 zile instalez ubuntu caut pe net problema asta gasesc ceva solutii reinstalez windows dar nimic,ce mi-ai putea recomanda.
    Multumesc anticipat!!!

  43. Adrian Gudus a zis

    leu567:
    Scuza-ma am uitat sa mentionez ca asta am facut (formatat cu cd-ul de windows) inainte dea face cu D-Ban crezand ca utilitarul din Cd-ul cu windows e slabut,dar nimic,ceea ce este stranu e ca nici una din backupuri facute cu Acronis nu merg(restore)el isi face treaba normal(imi da succesfull)dar cand dau restart imi apare un boot cu 3 versiuni normal,cu comand promt,provizoriu indiferent pe care il aleg sii dau enter imi apare acea eroare si se inchide sau se restarteaza!!!!!!! nu stiu ce sa-i mai fac,de 3 zile instalez ubuntu caut pe net problema asta gasesc ceva solutii reinstalez windows dar nimic,ce mi-ai putea recomanda.
    Multumesc anticipat!!!

    Fa o verificare a hard disk-ului si a memoriilor RAM.
    Spre exemplu pentru testarea memoriei RAM ai la dspozitie MemTest86+. Scrii in casuta CAUTA din dreapta sus “MemTest86+” apesi enter si vei gasi tutorialul.
    Pentru testarea hard disk-ului poti folosi aplicatia “Disk” din Ubuntu. Deschizi aplicatia Disk, selectezi hard disk-ul facand click pe hard diisk-ul tau listat in partea stanga si apoi faci click pe rotitele mecanice aflate in partea dreapta sus in interfata aplicatiei Disk. Acolo, intr-un meniu drop down vei avea optiunea SMART Disk Test… ceva de genul

  44. Buna… Ma numesc marian..as dori sa trec de la Windows la LINUX.. as vrea sa stiu daca se pot instala drivere MSI.

  45. Salutare tuturor !
    Sunt la inceput cu acest sistem de operare si sincer l-am pus doar pentru ca am auzit numai de bine de el pe acest site si am zis sa il incerc si eu. Dar bineinteles ca am niste problemute si anume:
    1) Din cand in cand mi se blocheaza cursorul pe ecran in diferite puncte ale acestuia, oriunde pe ecran nu intr-un puct sau zona specifica, asta se intampla si cand folosesc mouse-ul usb de la Hama ( AM 7300, 3V- 18mA) dar si tauch-padul laptopului, se blocheaza si ramane asa cu orele , pana ma plictisesc si ii dau shut down fortat;
    2) Antena Wireless pe care o am si care functioneaza perfect pe windows, aici din cand in cand pur si simplu se deconecteaza ( pierde semnalul ) , trebuie sa o scot si sa o pun la loc altfel nu mai primeste semnal pana nu fac asa;
    3)Cand instalez tv maxe mi se dezinstaleaza automat sop cast-ul si invers, nustiu de ce si cred ca nu este in regula.
    4) xdiagnose nu functioneaza absolut de loc.
    Am un laptop Asus K53SJ; intel core i7, nvidia geforce GT520M Cuda 1GB, 6GB Ram.
    Pentru problema nr.1 am incercat c-am tot ce am gasit pe net inclusiv pe forumul ubuntu si tot degeaba. Sper ca cei care aveti experienta cu acest sistem de operare sa reusiti sa imi da-ti si mie o rezolvare la aceste probleme pentru ca as vrea sa raman la linux.
    Va multumesc anticipat tuturor!

    • costelini a zis

      Viorel laptopul tau este model nou daca are proc i7 ;face asa pt ca nu e compatibil cu dispozitivul tau;
      ultima versiune de Ubuntu ai incercat-o? sa stii ca si Linux mint e bazat pe Ubuntu si merge instalat si tvmaxe pe el

      • costelini am incercat sfatul tau si am instalat ultima varianta de Ubuntu, initial nu am vrut asta deoarece nu este LTS si nu prea as vrea sa schimb sistemul de operare in cateva luni, dar se pare ca acum merge aproape perfect si sunt chiar multumit de Linux, spun aproape perfect deorece acum cursorul mouse-ului nu se mai blocheaza dar din cand in cand ( rar) dispare pentru cateva secunde,
        Multumesc pentru raspuns !

  46. Buna seara. Am un laptop SH HP EliteBook 8530p, pe care este instalat UBUNTU 12.04 LTS. Nu stiu cum sa ma conectez la internet. Sunt abonat la Orange si am modemul Huawei E367.

  47. salut ma numesc gigel de curand am cumparat un laser de lumini rgb si as fi interesat sa fac rost de un program pangolin gratis frree daca ma puteti ajuta va rog””’sau alt program care sa pot lucra cu laserul…aaaaa si as vrea sa stiu de unde cumpar o interfata ilda ieftina??????

Trackbacks

  1. […] versiune, TV Maxe si-a schimbat si iconita. Personal am instalat aplicatia pe un sistem de operare Ubuntu 12.04 LTS Precis Pangolin instalat fresh, nu aveam codecuri instalate si nici VLC Player instalat. Este posibil ca voi, daca […]

Speak Your Mind

*