Cum se dezactiveaza noua interfata TimeLine de pe Facebook – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem dezactiva interfata TimeLine din contul Facebook. TimeLine este noua interfata pe care Facebook vrea sa o adopte pentru toti utilizatorii. Trecerea nu se va face brusc ci treptat. Exista utilizatori Facebook care inca mai flosesc interfata veche. In timp, Facebook ia selectiv cativa utilizatori, le activeaza interfata TimeLine si le da un ragaz de o saptamana pentru ca acestia sa se obisnuiasca cu ea. Dupa ce va trece saptamana, Facebook activeaza in mod automat interfata fara a mai oferi posibilitatea utilizatorului de a alege intre vechea interfata si noul TimeLine si fara posibilitatea de a dezactiva interfata TimeLine.
Interfata TimeLine pentru Facebook a fost si este un subiect foarte controversat, foarte multi utilizator au renuntat si la a mai folosi Facebook si multi si-au inchis definitiv contul Facebook. Un sondaj arata ca peste 70 % dintre utilizatori nu sunt de acord cu interfata TimeLine si cu toate astea, Facebook continua sa faca trecerea la noua interfata.
In mod legal, nu exista si nu cred ca va exista o optiune in contul Facebook de a dezactiva interfata TimeLine insa, datorita “minunilor” pe care le pot face extensiile, putem sa dezactivam interfata TimeLine.
Pentru a dezactiva interfata TimeLine este nevoie sa instalam un plug-in/add-on/extensie in browserul nostru si dupa un refresh al paginii Facebook, o sa vedem ca, contul nostru are interfata veche.
Ce face mai exact extensia?
Aceasta nu dezactiveaza interfata TimeLine in adevaratul sens al cuvantului. Doar noi in browserul nostru vom vedea interfata veche insa ceilalti prieteni, daca vor intra de pe PC-ul lor sa ne viziteze profilul Facebook, vor vedea profilul nostru in interfata TimeLine (daca aceasta este activata)
Mai exact, extensia pacaleste Facebook-ul si il face sa creada ca folosim Internet Explorer 7, randeaza paginia in modul in care o facea Internet Explorer 7 si pentru ca IE7 este un browser depasit si vechi care nu sta prea bine la interpretarea java scripturilor (pe care este bazat Facebook si mai ales interfata TimeLine) acesta nu poate afisa noua interfata si atunci este afisata vechea interfata a Facebook-ului.
Cu alte cuvinte, daca dezinstalam sau dezactivam extensia/add-on-ul/plugin-ul din browserul nostru, vom vedea iarasi contul noustru cu noua interfata TimeLine (daca aceasta era activata)
Probabil pentru majoritatea utilizatorilor nici nu conteaza cum vede alt cineva profilul si important pentru ei este sa nu-si mai vada propriul profil cu interfata TimeLine pentru ca nu se descurca in a o utiliza.
Eu unul nu am nimic cu interfata TimeLine si imi place foarte mult, este simpla de folosit si intuitiva si daca voi o sa cereti pe rubrica de comentarii, o sa fac si o prezentare mai amanuntita despre aceasta. Am hotarat sa fac acest tutorial pentru ca pur si simplu am fost asaltat pe contul meu Facebook (http://facebook.com/AdrianGudus) cu intrebarea: cum dezactivez interfata TimeLine ?
Pentru cei care totusi doresc sa activeze interfata TimeLine, le recomand sa citeasca articolul nostru de pe blog: Interfata Timeline pentru Facebook disponibila pentru toata lumea, poate fi activata cu un singur click
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum dezactivam interfata TimeLine din contul Facebook.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. cu stima adriane ati aduci aminte ai spus canu se poate mersi ai fost amabil cu noi multumesc ca am scapat sunt asa de mandru ati multumesc anco data bafta

  2. Multumesc de tutorial si apreciez toata munca pe care o faceti.

  3. MULTA SANATATE MERGE !!!

  4. Felicitari pentru tutorile,imi plac foarte mult si de aceea va urmaresc cu regularitate. Mi-ar placea un tutorial despre noua interfata TimeLine din Facebook.

  5. mersi mult? cat am cautat dupa ea ca sa scap de aia, meriti o bere!!! 🙂

  6. Dar am observat ca dak folosesc acea extensie, doar eu nu pot vedea TimeLine dar X care intre pe profilul meu poate vedea. Cum se poate dezactiva de tot ? Stiti ?

    • FaraVirusi a zis

      Alex:
      Dar am observat ca dak folosesc acea extensie, doar eu nu pot vedea TimeLine dar X care intre pe profilul meu poate vedea. Cum se poate dezactiva de tot ? Stiti ?

      Nu pot sa inteleg de ce tot postati intrebari care defapt se gasesc in textul de deasupra tutorialului. Daca citeai textul de deasupra tutorialului acolo scrie:”Aceasta nu dezactiveaza interfata TimeLine in adevaratul sens al cuvantului. Doar noi in browserul nostru vom vedea interfata veche insa ceilalti prieteni, daca vor intra de pe PC-ul lor sa ne viziteze profilul Facebook, vor vedea profilul nostru in interfata TimeLine.” Deci daca citeai gaseai raspunsul.

  7. Salut,as vrea sa stiu cum pot scoate pe cineva,sau bloca sa nu imi mai posteze nimic pe perete?tot imi apare tot felu de prostii de la un asa zis “Glumet”,care nu ma intereseaza.Cum as putea face ca acel “Glumet” sa nu mai imi arate nimic pe peretele meu?

  8. Mergi la Setari -> Setari confidentialitate
    Persoane şi aplicaţii blocate
    Administraţi procesul de blocare-apesi pe asta,ai intrat si bagi numele lui acolo
    blocare si adio tipul.

  9. Salut Cristi! Felicitari tie si echipei tale pentru munca depusa! Foarte bun tutorial!
    As avea o rugaminte daca poti sa-mi spui si mie de unde anume ai luat wallpaperul ala superb!
    Iti multumesc anticipat!

    • Daniel:
      Salut Cristi! Felicitari tie si echipei tale pentru munca depusa! Foarte bun tutorial!
      As avea o rugaminte daca poti sa-mi spui si mie de unde anume ai luat wallpaperul ala superb!
      Iti multumesc anticipat!

      net

  10. vdelavendetta a zis

    Eu am dezactivat suplimentul acela,am ramas tot cu interfata veche si ceilalti vad profilul fara timeline. Super, nu imi placea deloc chestia aia! Mersi, Adrian!!

  11. Daniela Balan a zis

    Stati linistit d-le Adrian Gudus….cine ar indrazni sa va acceseze..contul d-tra ..impus?…Doar acolo …o aveti ..pe Vanessa…este teribil de frumoasa…si desteapta in it….ce sa zic….am avut impresia ca face parte din echipa..atat de buna este…mi-a raspuns si mie candva la o intrebare…..care m-a ajutat candva….dar ce treaba avem noi cu d-tra?…iertati-ne…de multe ori confundam..si interpretam….PE NOI NU TREBUIE SA NE INTRESESEZE DECAT…CE PUTEM INVATA …DIN TUTORIALE D-TRA..NU?

  12. Vrem si un tutorial despre cum activam vechea interfata videoturorial.ro…era mult mai bine aerisita..ne obisnuisem cu ea…era un plus.

  13. Robert:
    Vrem si un tutorial despre cum activam vechea interfata videoturorial.ro…era mult mai bine aerisita..ne obisnuisem cu ea…era un plus.

    Fontul pe care îl folosiți acum se vede aiurea. Vă rugăm să revedeți acest aspect.

  14. AdrianGudus a zis

    vasicucu: Fontul pe care îl folosiți acum se vede aiurea. Vă rugăm să revedeți acest aspect.

    Ce inseamna se vede aiurea? Detaliaza…argumenteaza…vino cu print-uri (screen shot-uri desktop) Sigur folosesti ultima versiune a browserului cu care ne vizitezi? Nu ne-ai dat detalii…ce browser ai, ce sistem de operare, ce versiune a browserului ai si ce inseamna mai exact “aiurea” (definesti aiurea un ceva doar pentru ca nu iti place tie?)

  15. felicitari pentru tutorial..sa o tineti tot asa….eu insa fiind utilizator de opera nu pot sa folosesc extensia deoarece ea..nu exista inca…sper sa ca o vor face pana atunci…raman cu timeline..

    bafta!

  16. Iti multumesc pt acest tutorial.Am incercat in toate felurile sa scap de timeline si nu am reusit, dar cu ajutorul tau am reusit.

  17. Georgiana a zis

    Hello :* din fericire am “parasit”si eu timeline-ul. Am facut exact ce ai facut si tu. a mers… dar ce nu inteleg este faptul ca desi eu imi vad contul cu interfata veche cu wall si etc,ba chiar mai mult vad si conturile altora tot cu interfata veche desi ei aveau timeline .. altii in momentul in care imi acceseaza pag. de fb. mi-o vad cu interfata noua ..adica timeline-ul asta enervant.. asta era ideea ? sau eu chiar am crezut ca se poate scapa de timeline ?

  18. AdrianGudus a zis

    Georgiana:
    Hello :* din fericire am “parasit”si eutimeline-ul. Am facut exact ce ai facut si tu. a mers… dar ce nu inteleg este faptul ca desi eu imi vad contul cu interfata veche cu wall si etc,ba chiar mai mult vad si conturile altora tot cu interfata veche desi ei aveau timeline .. altii inmomentul in careimi acceseaza pag. de fb. mi-o vad cu interfata noua ..adica timeline-ul asta enervant.. asta era ideea ? sau eu chiar am crezut ca se poate scapa de timeline ?

    Sau mai sigur, n-ai citit deloc textul ce se afla deasupra tutorialului IN INTREGIME.

  19. Extrem de frumoasa noua interfata de la videotutorial…..nu ascultati ce spun altii fara sa gandeasca inainte.Felicitari pentru tutorial si succes in tot ceea ce faceti Adrian,Cristi,Dan si ceilalti.

  20. L`am dezactivat dar imi apare interfata veche doar knd intru p google chrome p opera imi apare timeline…vreau sa imi apara si pe opera normal..cum fac ?

  21. AdrianGudus a zis

    Monica:
    L`am dezactivat dar imi apare interfata veche doar knd intru p google chrome p opera imi apare timeline…vreau sa imi apara si pe opera normal..cum fac ?

    Daca facea efortul sa citesti IN INTREGIME textul ce se afla deasupra tutorialului, aflai ca: aceasta extensie nu dezactiveaza TimeLine in adevaratul sens al cuvantului ci doar in browser-ul pe care il folosesti. Doar tu vei vedea vechea interfata insa cine iti va vizita profilul va vedea tot TimeLine.
    Am explicat si in video ca TimeLine nu poate fi dezactivat in mod legal, oficial dar il putem pacali cu extensia (asta nu va insemna ca l-am oprit definitiv)
    Cititi va rugam si textul de deasupra tutorialelor, de aceea e pus acolo ca sa aduca unele lamuriri unele detalii

  22. Frate respect…mama lor cu fecebook-u lor 😐

  23. MULTUMESC MULT ADRIAN .Cu ajutorl tau am reusit sa revin la forma veche facebook .TOATE CELE BUNE I-TI DORESC

  24. Pentru Opera nu se poate face nimic ?

  25. Daca am opera Browser cum scap de timeline !? 🙁

  26. Buna! Nu se poate sa vad si paginile oficiale fara timeline?

  27. AdrianGudus a zis

    Elly:
    Buna! Nu se poate sa vad si paginile oficiale fara timeline?

    Din pacate nu, aplicatia functioneaza momentan doar pentru conturi de persoana…poate in viitor extensia/add-on-ul va functiona si pentru pagini…

  28. Salut Adrian, am o intrebare de ieri in facebook nu mai apare Notificarile si aveam ogramada ce se intampla cu facebook-ul asta ? De ieri nu am mai avut nimic in Notificari si azi la fel ieri ”am facut prietenie” cu cineva si acel cineva numai apare la notificari cum aparea de obicei, ce s-a intamplat ca eu nu am umblat la nimic chiar vroiam sa le pastrez, ce fac in cazul asta? Ca azi iara am casuta de notificari goala deci nici macar prietenul de ieri numai apare, daca si maine la fel, eu fac reclamatie la Facebook cu toate ca nici nu ai si tu o adresa catre ei ai un forum si ala nu iti spune mai nimic. Ce ma sfatuiesti sa fac ?

  29. Salut Adrian as avea si eu o intrebare: dupa ce dezactivez interfata timeline peste ceva vreme as putea sa o activez la loc?

  30. AdrianGudus a zis

    robertbaciu:
    Salut Adrian as avea si eu o intrebare: dupa ce dezactivez interfata timeline peste ceva vreme as putea sa o activez la loc?

    Pune mana si citeste TOT textul de deasupra tutorialului. Ai raspunsul acolo!

  31. salutare..o intrebare
    acolo imi zice ca poate accesa date de pe fb…e adv?sau ce date acceseaza

  32. ms mestere!

  33. Mersi mult!

  34. cum vedem cine ne-a vazut contul de facebook

  35. sal,am instalat acest timeline remover pt firefox,un timp mi-a mers foarte bine,
    dar dupa un timp nu mi-a mai mers:| DC?

  36. Foarte bun!

  37. pai si daca eu sunt in saptamana aceea de proba nu pot dezactiva tampenia asta ? eu am dat click din greseala nu mi place deloc aceasta idee a facebookului …..

  38. Si eu pun aceeasi intrebare ca si Alina9. Adrian, Chiar acum am incercat ce ai spus tu si n-a mers. Nu mai intrasem pe FB de vreo 2 saptamani iar azi, cand am facut-o, surpriza! Asa ca am facut rapid ce ai spus tu… si n-a mers! Unde gresesc?

  39. Victorie! Nu stiu cum se face ca, desi mai devreme am inchis de tot FB si pe urma am intrat din nou, Timeline ramasese. De-aia am si facut comentariul de mai sus. Apoi am iesit in nou si mi-am facut ceva de lucru pe net, apoi (dupa cel putin vreun sfert de ora) am intrat inapoi pe FB si acum e bine. Nu mai am Timeline!

    • CorinaH:
      Victorie! Nu stiu cum se face ca, desi mai devreme am inchis de tot FB si pe urma am intrat din nou, Timeline ramasese. De-aia am si facut comentariul de mai sus. Apoi am iesit in nou si mi-am facut ceva de lucru pe net, apoi (dupa cel putin vreun sfert de ora) am intrat inapoi pe FB si acum e bine. Nu mai am Timeline!

      pai si ceilalti cum te vad cu timeline sau fara ? din cate s a zis pe aici e imposibil sa nu mai ai pentru ceilalti ….

  40. mie nu mi sa dezactivat si am facut exact ceeea ce ai facut si u ..ce sa fac?:(

  41. buna,am o rugaminte:ce trebuie sa fac pt a vedea toate notificarile mai vechi?nu am folosit vreo 3 luni facebook-ul si reusesc sa vad doar cele recente.multumesc mult.

  42. baciu bogdan a zis

    cum ma deblochez de pe facebook ??? “mereu ma blocheaza 30 de zile” astept cele 30 de zile iar dupa daca dau iar o cerere de prietenie sunt blocat iar 30 de zile !!!! ce pot face ?

Trackbacks

  1. […] Cum sa dezactivam interfata TimeLine: Este foarte simplu: click aici […]

Speak Your Mind

*