Instaleaza noul Windows 8 fara riscuri chiar si pe procesoare fara virtualizare hardware – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre cum se instaleaza corect sistemul de operare Windows 8 Developer Preview. Am tinut sa fac acest tutorial deoarece, in luna Septembrie a anului trecut cand Microsoft a oferit spre download imaginea .iso in mod gratuit, acest sistem de operare nu putea fi instalat pe masinile virtuale ca VirtualBox sau VMware Player, daca procesorul nu suporta virtualizare hardware. Chiar si acum Windows 8 Developer Preview este disponibil la download pentru toata lumea, tot in mod gratuit insa se pare ca Microsoft a adus cateva schimbari imaginii ISO sau probabil VMware Player versiunea 4.0.1 vine cu schimbarile ce permit instalarea Windows 8 Developer Preview chiar si pe calculatoarele care au procesoare ce nu suporta virtualizare hardware.
Un paradox pentru mine este faptul ca VMware Player, desi nu are inca optiunea de a alege ca sistem de operare versiunea Windows 8 atunci cand se parcurge wizard-ul crearii unei noi masini virtuale, se poate totusi instala acest sistem de operare chiar daca procesorul nu suporta virtualizare hardware.
In schimb, VirtualBox desi are optiunea de a alege ca sistem de operare versiunea Windows 8 atunci cand se parcurge wizard-ul crearii unei noi masini virtuale, nu putem instala Windows 8 Developer Preview daca procesorul nu suporta virtualizare hardware.
Trecand peste aceste aspecte, am vrut sa fac acest tutorial pentru ca la vremea respectiva, multi utilizatori afirmau ca Windows 8 Developer Preview nu poate fi folosit fara un cont de Windows Live ID si ca acest sistem de operare nu ar avea comanda Shut down.
Nimic mai neadevarat, Windows 8 Developer Preview poate fi folosit si fara un cont de Windows Live ID si are si comanda de Shut down. Dupa ce Windows 8 Developer Preview se instaleaza, suntem invitati sa parcurgem un wizard de configurare a sistemului si la un moment dat suntem intrebati cum dorim sa ne logam in sistemul de operare, printr-un cont de Live ID sau cu un cont local ?
Adevarul este ca, ca prima optiune se ofera logarea printr-un cont Live ID si doar daca esti putin atent si cunosti limba engleza, sub caseta unde ar trebui introdusa adresa de Live ID (o adresa de hotmail) ai si intrebarea “Don`t want to log on with a Windows Live ID?”(Nu doriti sa folositi un cont Live ID la logare ?) in limba engleza, pe care daca dai click, poti alege sa creezi si sa te loghezi cu un cont local ca si in Windows XP, Vista sau 7.
Acestea fiind spuse si cu speranta ca am lamurit pe toata lumea despre falsele afirmatii legate de ce are si ce nu are windows 8 Developer Preview, va invit sa priviti cu atentie tutorialul video pentru a vedea exact cum se instaleaza corect Windows 8, cum testam Windows 8 chiar si pe calculatoarele mai slabe ce nu au un procesor care suporta virtualizare hardware, cum ne putem loga in Windows 8 cu un cont local si nu cu un cont Live ID si unde gasim comanda Shut down in Windows 8.
Mai jos aveti si trimiteri catre tutorialele la care am facut referire in acest tutorial. Click pe titlu si vezi ajunge direct la tutorial:
Tutorialul cu link-urile oficiale de unde se poate descarca legal Windows 8 Developer Preview
Tutorialul cu VMware Player
Tutorialul despre cum se face un CD sau un DVD bootabil
Tutorialul din care puteti afla cum se boot-eaza de pe un Stick, CD sau DVD
Tutorialul despre cum facem sa aducem meniul Start din Windows 7 si in Windows 8

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. E ciduat rau acest Windows 8. De ce mereu imi apar aceste icoane cand pornesc windowsul sau dupa restart si trebuie de fiecare data sa dau click pe DEsktop ca sa intru pe desktop. De ce nu intra direct pe Desktop fara sa mai vad chestiile alea.

  2. Pe un sistem real de unde luam drivere sau sunt bune alea de win 7 ?

  3. sailorriver a zis

    Multumesc pentru tutorial.

  4. pot sa il instalez si pe pc ??? punand imaginea iso pe un DVD si apoi instaland windowsul pe pc???

    • oare merge pe un sistem ca al meu :Procesor intel pentium dual core de 2600 2 gb de ram si pl video nvidia gt220 1gb ddr3 si 2 gb de ram ddr2??

      • mihai:
        oare merge pe un sistem ca al meu rocesor intel pentium dual core de 2600 2 gb de ram si pl video nvidia gt220 1gb ddr3 si 2 gb de ram ddr2??

        Merge fără probleme. Optimizat puțin, consumă mai puține resurse ca W 7. Pe același hardware se descurcă mai bine ca W7, pentru că multe din servicii, procese și tot crapwareul cu care vine 7 a fost eliminat.

    • AdrianGudus a zis

      mihai:
      oare merge pe un sistem ca al meu rocesor intel pentium dual core de 2600 2 gb de ram si pl video nvidia gt220 1gb ddr3 si 2 gb de ram ddr2??

      Nu va exploda nimic daca incerci!

      mihai:
      pot sa il instalez si pe pc ??? punand imaginea iso pe un DVD si apoi instaland windowsul pe pc???

      Nu te-ai uitat la tutorial cap-coada. Raspunsul se afla in tutorialul video
      Nu mai postati comentarii daca stiti ca nu ati privit tutorialul in intregime. Nu o sa primiti raspuns ci veti fi trimisi sa priviti tutorialul cap-coada daca raspunsul se afla in tutorial.

  5. Este bun pentru GAMING ?

  6. eu am instalat pe virtualbox si mere bine doar ca nu are aero cum are VMware-player ce vreau eu sa te intreb eu lam instalat pe pc real si am o ploblema care n-o inteleg knd copy este foarte aiurea si nu inteleg dc ca windows 7 mere perfect si asta 8 doar knd copy ceva imi face niste plobleme mici si inca ceva eu am 2 partiti pe un hard de 500 de gb si eu knd am instalat windows 8 d nu-l lam sters oare asta sa fie o ploblema k nu sterg d am si eu pe el date care nu vreau sa le sterg sall

  7. Merge pentru ca dupa ceva timp dupa ce a fost facut tutorialul acesta https://www.videotutorial.ro/?p=7022 au avut loc mai multe update-uri. Daca o sa te uiti la tutorialul acela o sa vezi ca pe atunci nici nu se chema windows 8 Developer Preview ci doar Windows Developer Preview… oricum si VMware a avut de atunci update-uri…

  8. salut am si eu o problema va urmaresc mereu tutorialele si sunt toate ok numai ca la tutorialu asta nu pot sa il vad sa fie problema ca incerc sa il vad din spania,aveti vreo idee de ce nu pot sa il vad???ms santeti cei mai tari.

  9. o sa imi iau un laptop peste cateva saptamani si sigur windows 8 o sa instalez pe el:))
    Multumesc de tutorial.Bafta!!

  10. buna ziua , as avea si eu o intrebare, la ce imi foloseste un sistem de operare windows virtual ?

    • AdrianGudus a zis

      Radu:

      Redescarca imaginea ISO cu un browser stabil, internet explorer. Si fii sigur ca ai internet pe pc-ul real cand instalezi Windowsul pe virtual.

      Liviu:
      Cum pot sa instalez altfel? In prima faza a instalarii, dupa de accesez butonul “instal now”, imi da o eroare “load driver” si imi cere sa caut un driver si spune urmatoarele: A required CD/DVD drive device is missing. Si imi cere sa instalez un driver. Am variantele de “rescan” si “browse”.Aici se opreste toata instalarea. Totul in laptop imi functioneaza in parametri normali.

      Nu ne-ai spus ce Windows ai acum pe laptop….noi nu putem ghici. Oricum ar fi, mergi in bios si dezactiveaza AHCI daca este activat sau activeaza AHCI daca este dezactivat. Despre tutorialul cu BIOS ai trimitere in textul de deasupra tutorialului.

      nicu greu:
      Salut,nu vreau sa plictisesc asa ca am sa explic cat mai scurt,am urmat toti pasii,am urm.tutorialul de doua ori,am inst.si un win.7 dar vm.tot nu ma lasa sa instalez vmware tools[could not find component on update server.Contact vmware suport or your system admin].Pun si un screenshot[Ythttp://img11.imageshack.us/img11/6783/captureynh.png].Multumesc anticipat si toate laudele care au fost scrise pana acum.

      ai internet pe Pc-ul real cand vrei sa instalezi VMware Tool in sistemu virtual? daca nu, fa cumva sa ai net pe pc-ul real in timp ce instalezi vmware tools.

      luci:
      buna ziua , as avea si eu o intrebare, la ce imi foloseste un sistem de operare windows virtual ?

      Pai insasi titlul tutorialului explica acest lucru. Ai posibilitatea sa rulezi doua sisteme de operare diferite in acelasi timp pe acelasi calculator, poti testa softuri sau le poti folosi pe bune intr-un sistem de operare dintr-o masina virtuala (sa zicem ca ai un webcam, pe pc-ul real ai windows 7 insa webcam-ul tau nu suporta decat XP. Instalezi un Windows XP in VMware Player si poti folosi linistit webcam-ul conectat la pc-ul real in sistemul de operare virtual) In cazul in care te virusezi in sistemul de operare virtual, nu va fi afectat si sistemul real. Iti ofera posibilitatea sa testezi softuri pecare n-ai vrea sa le testezi pe sistemul real. Poti testa diferite teme, patch-uri, fix-uri pe sistmul de operare virtual fara sa stai cu teama ca vei afecta/strica sistemul real. Poti testa orice sistem de operare fara sa fie nevoie sa faci modificari la sistemul tau real si lista poate continua.

    • luci:
      buna ziua , as avea si eu o intrebare, la ce imi foloseste un sistem de operare windows virtual ?

      sa te miri tu!exact cum ai intreba,oare pentru ce se foloseste cabina de proba?
      my god

  11. Pentru Domnu AdrianGudus nu cred ca o sa se renunte niciodata la mouse si tastatura cel putin petru desktopuri si laptopuri in detrimentul interfatei Metro
    Nu cred ca cineva vrea sa stea cu mana ridicata si la o distata foarte mica de monitor cea ce este si foarte obositor
    Iar in cadrul tabletelor si telefoanelelor acolo poate sa fii implementata

  12. am testat si eu acum 2 saptamani versiunea developer preview.si apoi am revenit in continuare la windows7.eu zic sa asteptati pana pe 29 luna asta,ca atunci va fi lansata versiunea consumer preview(beta)versiunea asta e mai mult pentru a testa cateva aplicati,si e mai mult pentru developeri nu pentru consumatori.

  13. Cum scap de interfata aia? Adica cand intru in windows sa numai am interfata aia si sa fiu nevoit sa dau click pe DEsktop sa intre direct ca in Windows 7

    • Vezi in videotutorial urmatorul videotutorial:
      Cum facem meniul start din Windows 8 ca in Windows 7, dezactivare meniu Ribbon si interfata Metro UI – tutorial video

      Slyyyy:
      Cum scap de interfata aia? Adica cand intru in windows sa numai am interfata aia si sa fiu nevoit sa dau click pe DEsktop sa intre direct ca in Windows 7

  14. Salut,nu vreau sa plictisesc asa ca am sa explic cat mai scurt,am urmat toti pasii,am urm.tutorialul de doua ori,am inst.si un win.7 dar vm.tot nu ma lasa sa instalez vmware tools[could not find component on update server.Contact vmware suport or your system admin].Pun si un screenshot[Ythttp://img11.imageshack.us/img11/6783/captureynh.png].Multumesc anticipat si toate laudele care au fost scrise pana acum.

  15. Am ascultat tot tutorialul.Si am inteles ca o sa ii trebuie 1 GB RAM.Dar credeti ca o sa se miste putin si pe 512 MB?Pentru ca eu am 1 GB pe sistemul real.

  16. Care este cel mai bun sistem de operare pentru GAMING?Cel mai bun fps ma refer.

  17. Cum pot sa instalez altfel? In prima faza a instalarii, dupa de accesez butonul “instal now”, imi da o eroare “load driver” si imi cere sa caut un driver si spune urmatoarele: A required CD/DVD drive device is missing. Si imi cere sa instalez un driver. Am variantele de “rescan” si “browse”.Aici se opreste toata instalarea. Totul in laptop imi functioneaza in parametri normali.

  18. Este bun pentru gaming?Ma refer la fps si daca accepta unele jocuri.

  19. http://imageshack.us/photo/my-images/31/44174974.png/

    Imi apare chestia asta si nu pot sa instalez windowsul !

  20. Multumesc pentru tutorial, frlicitari, Adrian! Acun daca putem instala Windows 8 si pe pc-uri fara virtualizare, cred ca trebuie sa putem face share intre host si virtual ca la VBox. Se poate? Cum? Multumesc.

  21. UN TUTORIAL DESPRE SPACE SNIFFER ??? O alternativa la windir

  22. salutare, n-am nica cu win 8, dar am o problema la pc, adica nu merge sa-l pun pe sleep, cand ii dau sleep, intra, se inchide bla blaa… si dupa cateva mnute se deschide pc singur :O :-S, ma poate ajuta cineva? pt. il mai pun din cand in cand, stiti voi, ai o problema de rezolvat si lipsesti cateva min, ore, etc. si-l pui pe sleep sau stand bay, fiecare dupa gusturile si placerile personale, care nu se discuta;).
    deci hlep 🙂

    • nicu:
      salutare, n-am nica cu win 8, dar am o problema la pc, adica nu merge sa-l pun pe sleep, cand ii dau sleep, intra, se inchide bla blaa… si dupa cateva mnute se deschide pc singur :O :-S, ma poate ajuta cineva? pt. il mai pun din cand in cand, stiti voi, ai o problema de rezolvat si lipsesti cateva min, ore, etc. si-l pui pe sleep sau stand bay, fiecare dupa gusturile si placerile personale, care nu se discuta;).
      deci hlep

      Intra in Control panel, Power options si ia la rand setarile de acolo si verifica-le.

  23. Am incercat sa pun si eu Windows 8 si i-mi da urmatorul mesaj: Windows cannot read the <> setting from the unattend answer file… Ce trebuie facut ? Multumesc !

  24. Am incercat sa pun si eu Windows 8 si i-mi da urmatorul mesaj: Windows cannot read the ProductKey setting from the unattend answer file… Ce trebuie facut ? Multumesc !

  25. Adrian stii cumva Windows 8 are antivirusul integrat ? Ca am incercat sa instalwz Avast free si Avira free si zicea ca nu sunt compatibile. Mie imi place acest Windows 8 se deschide mult mai repede decat Windows 7.Va multumesc pentru efortul care il depuneti la crearea acestor tutoriale.Sanatate va doresc la toti.

    • Mosu:
      Adrian stii cumva Windows 8 are antivirusul integrat ? Ca am incercat sa instalwz Avast free si Avira free si zicea ca nu sunt compatibile. Mie imi place acest Windows 8 se deschide mult mai repede decat Windows 7.Va multumesc pentru efortul care il depuneti la crearea acestor tutoriale.Sanatate va doresc la toti.

      </blockqu
      microsoft esential?fa un beckup si daca te virusezi ,pac beckup.improvizeaza.

  26. eu l am pus pe sistem real si nu mi vede unitatea optica ,dvd rom u,de ce oare?

  27. Buna!puteti sa ma ajutati,,va rog faceti un tutorial cum sa instalez windows 7 pe un netbook samsung N 127.va rog mult..mersi anticipat

  28. Sal. Am si eu o problema cand am vrut sa il instalez imi aprare blackscreen cu winload.exe poate sa ma ajuta ccineva ? Va rog mult .

  29. salut,am instalat wmplayer,am instalat windows 8 insa cand vreau sa instalez wmplayer tools,eroare : “could not find component on update server.contact vmware suport or your system administrator “

  30. Am incercat sa pun si eu Windows 8 si i-mi da urmatorul mesaj: Windows cannot read the ProductKey setting from the unattend answer file… Ce trebuie facut ? Multumesc !

  31. Windows 8 Developer Preview

    Windows 8 Developer Preview is available for you to try now: Download it here.

    Note: This is the pre-beta version of Windows 8 for developers and cannot be uninstalled.

    Notă: Aceasta este o versiune pre-beta a Windows 8 pentru dezvoltatori și nu poate fi dezinstalată.

    Ce inseamna asta? – cum adică nu poate fi dezinstalat.

    • AdrianGudus a zis

      cucu bau:
      Windows 8 Developer Preview

      Windows 8 Developer Preview is available for you to try now: Download it here.

      Note: This is the pre-beta version of Windows 8 for developers and cannot be uninstalled.

      Notă: Aceasta este o versiune pre-beta a Windows 8 pentru dezvoltatori și nu poate fi dezinstalată.

      Ce inseamna asta? –cum adică nu poate fi dezinstalat.

      Nici un sistem de operare nu se dezinstaleaza prieteni! Sistemele de operare se instaleaza si daca vrei sa scapi de ele, fie bagi altul peste sau pe langa, fie formatezipartitia pe care ai instalat rspectivul sistem de operare. sistemele de operare sunt sisteme de operare, nu sunt softuri. Sistemul de operare e mai mult decat un soft, sistemul de operare este mediul in care poate lucra si functiona un soft. Ca noi sa ne miscam, sa mirosim, sa vedem, sa radem, sa plangem, avem nevoie de creier (sistem de operare) care sa proceseze toate aceste stari….la fel si cu pc-urile….

  32. Cristi am si eu o intrebare…se poate ca la Virtual PC sa aloc sa foloseasca 2 core? ca nu gasesc asemenea optiune.
    Multumesc

  33. Nu a mers cu VMware instalat de tine ,amers cu ultimul VMware 4.0.1 fara probleme.Cu driverele nu au fost probleme mai putin cu efectele aero,placa mea video un ati radeon 9250,nu este compatibila cu wind.7.La fel si pe sistemul real.MULTUMESC ADRIAN.

  34. intrati aici pentru cei care nu le merge vmware tools pe vmware player 4.0.2 http://softwareupdate.vmware.com/cds/vmw-desktop/player/4.0.1/528992/windows/packages/ si downloadati vmware tools-ul de la 4.0.1
    acesati linkul din masina virtuala,ca sa-l instalati,apasati pe installer si incepe instalarea

    • Daca nu gasiti “[b]Start -> Programs[/b]” Menu atunci dati click dreapta pe task bar si dati New New Toolbar.
      – apoi dati “copy-paste” la urmatoarea C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs si apoi dati Select folder button.
      – alternativa e : dati copy-paste la C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu – select folder button.
      – apoi la “bara de jos” debifati Lock the taskbar si trageti spre dreapta astfel ca meniul cu programele sa fie primul. – bifati Lock the taskbar.

  35. Salut Adrian
    Ai idee de unde se pot seta widget-urile? Ma refer de exmplu cum pot seta grade Celsius la Weather?
    Multumesc.
    Cred ca ar fi ok cava tutriale despre functiile noi din W8

  36. Am încercat sa fac un clean instal pe un sistem mai vechi ( acum are w 7 ultimate pe el – merge decent – Tip Calculator ACPI x86-based PC
    Sistemul de Operare Microsoft Windows 7 Ultimate
    Service Pack Service Pack 1
    Internet Explorer 9.0.8112.16421 (IE 9.0)
    DirectX DirectX 11.0
    Tipul procesorului DualCore Intel Pentium D 915, 2800 MHz (14 x 200)
    Numele placii de baza ECS P4M900T-M2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2)
    Chipsetul placii de baza VIA P4M900
    Memoria sistemului 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
    Adaptor video Radeon X300/X550/X1050 Series (Microsoft Corporation – WDDM) (256 MB)
    DMI Producator BIOS American Megatrends Inc.

    ) – după ce dau instal imi cere drivere, bag cd-ul cu drivere ( imi spune acolo: daca am driver-ele pd cd/dvd pot sa scot dvd-ul cu windows si sa-l bag pe ala cu drivere) dar nu le recunoaște – o solutie ar fi sa le descarc direct de la sursa – poate sunt prea vechi, pe windows 7 n-am mai instalat drivere de pe cd ,am făcut doar update ,mi-a cam pierit cheful, mai aștept. Totuși, care sa fie rezolvarea… Mulțumesc!

  37. Buna ziua , am si eu o problema legata de acest tutorial .am instalat win8 in dual boot cu win7 dupa care am renuntat la win8 prin metoda easy bcd,am formatat pertitia pe care a fost win 8 am restartat sistemul dar nu-mi mai intra automat in win 7 tre sa urmez pasii aia de alegere a win 7 in 30 sec de 2 ori . desi nu-mi mai apare win preview(win8). intrebare: cum pot face sa intre iar automat in win 7 fara am mai urma acei pasi ca in dual boot .Mersi anticipat de raspuns.BAFTA!!!

  38. Salut am si eu o problema cu windows 7 dupa ce dau installnow imi arata select the driver to be installed si nu stiu ce sa fac daca puteti sa ma ajutati vas fii recunoscator.

  39. salut, se poate face o masina virtuala pe un dvd si in momentul cand bag cd-ul sa o folosesc ? merci.

  40. As Dori un tutorial despre baza de date MySQL, nu in amanuntit ca asta ar insemna foarte mult timp, dar principiu de baza, si as dori sa fiu anuntat prin mail in cazu ca apare cea ce am cerut, sau daca comentariul meu a fost adaugat pe o sectiunea gresita, Multumesc Echipei [url] https://www.videotutorial.ro[/url%5D

  41. AdrianGudus a zis

    Arsam:
    As Dori un tutorial despre baza de date MySQL, nu in amanuntit ca asta ar insemna foarte mult timp, dar principiu de baza, si as dori sa fiu anuntat prin mail in cazu ca apare cea ce am cerut, sau daca comentariul meu a fost adaugat pe o sectiunea gresita, Multumesc Echipei

    Tutorial espre ce vrei tu exista deja. Scrie sus in casuta CAUTA din sidebar partea dreapta: mysql, apasa tasta enter si vei gasi tutorialul.

  42. Salut!
    Am instalat windows 8 Developer Preview pe masina virtuala VMware player, respectand toti pasii din videotutorial, dar nu am conexiune la net pe SO din masina virtuala. Vreau sa precizez ca am rulat initial setupul pentru compatibilitate si am avut urmatorul raport la capitolul probleme :):
    Windows Defender
    Microsoft Corporation
    Some features might not work
    Windows Media Technologies
    App won’t work
    WIDCOMM Bluetooth Software
    Get an update
    Windows Messenger 5.1
    More info
    Am gasit o problema la Device Manager , pe la doua drivere si asta dupa ce am instalat VMware tools.
    Am cautat pe net driverele respective dar, nu sunt compatibile, cel putin acesta este mesajul. Am un laptop Aspire Acer 5735, si SO windows XP professional cu licenta pe PC host.
    Poate cineva sa-mi spuna ce sau unde am gresit si de ce nu am conexiune la internet pe masina virtuala.

  43. Salut din nou 🙂
    Am rezolvat problema, urmarind inca o data videotutorialul am vazut ca dupa instalarea VMware tools se cerea restartarea sistemului. Interesant este ca mie nu mi-a cerut. Am restartat sistemul si merge.
    Va multumesc.

  44. Salut Adrian. Nu este prima oara cand instalez un windows, dar.. windows-ul asta 8 ma cam enerveaza. De ce in VirtualBox imi instaleaza pur si simplu ca win7 la inceput, cu bara de incarcare 1-2 cu alegerea instalarii unde imi doresc, cu limba aleasa de mine in fine, sa zicem o instalare normala. In schimb cand il deschid de pe Cd sau cu Daemon tools isi face el singur de cap, sterge tot nu ma intreaba nimic unde sa il instalez cat spatiu sa-i dau, ajunge pur si simplu la PERSONALIZE. O intrebare de milioane! sa-l instalez normal fara VirtualBox sau alte programe virtuale nu se poate?! Si am mai observat ceva. Unii dupa ce termina instalarea, au instalat programul acela cu pian au control panel in casutele acelea colorate. O alta problema! Am un monitor touchscreen, si ce pot face cu aplicatia touch? E ca pot ridica pagina cand blochez windows-ul. atat. In afara faptului ca pot sa deschid cartelele. Nu pot trage pagina ca in toate video-urile de la windows.Si nu am nici aplicatia activarii sau dezactivarii a touch-ului Te rog sa ma ajuti cu niste sfaturi sau cu ceva. Multumesc

  45. AdrianGudus a zis

    Marian:
    Salut Adrian. Nu este prima oara cand instalez un windows, dar.. windows-ul asta 8 ma cam enerveaza. De ce in VirtualBox imi instaleaza pur si simplu ca win7 la inceput, cu bara de incarcare 1-2 cu alegerea instalarii unde imi doresc, cu limba aleasa de mine in fine, sa zicem o instalare normala. In schimb cand il deschid de pe Cd sau cu Daemon tools isi face el singur de cap, sterge tot nu ma intreaba nimic unde sa il instalez cat spatiu sa-i dau, ajunge pur si simplu la PERSONALIZE. O intrebare de milioane! sa-l instalez normal fara VirtualBox sau alte programe virtuale nu se poate?! Si am mai observat ceva. Unii dupa ce termina instalarea, au instalat programul acela cu pian au control panel in casutele acelea colorate. O alta problema! Am un monitor touchscreen, si ce pot face cu aplicatia touch? E ca pot ridica pagina cand blochez windows-ul. atat. In afara faptului ca pot sa deschid cartelele. Nu pot trage pagina ca in toate video-urile de la windows.Si nu am nici aplicatia activarii sau dezactivarii a touch-ului Te rog sa ma ajuti cu niste sfaturi sau cu ceva. Multumesc

    Trebuie sa intelegi ca Windows 8 Developer Preview este un Windows de incercare, nu este o versiune finalizata, are inca multe bug-uri si multe lucruri inca nu sunt complet functionale.
    Instalarea unui sistem de operare Windows pe PC-ul tau real, nu se face cu Daemon Tools. Se arde imaginea ISO descarcata, pe un DVD dupa care se seteaza in BIOS ca PC-ul sa aiba ca prim dispozitiv de bootarea, unitatea ta optica.
    Despre cum se face asta, afli din tutorialul “cateva explicatii sumare despre BIOS” pe care il vei gasi cu casuta CAUTA din sidebar, dreapta sus.
    Deasemenea, mai exista si sistemul Windows 8 Consumer Preview despre care, la fel avem deja tutorial. Acela este o versiune ceva mai finisata si totusi nici aceea nu este versiunea finala. Pentru a gasi tutorialul scrii in casuta CAUTA: windows 8 consumer preview, apesi enter si vei gasi.

    • Am inteles. Eu am instalat si cu daemon tools si a mers, numai ca nu il instala normal, il instala cum am scris mai sus. Si chiar uitasem varianta cu biosul sa boteze dupa cd. Deci varianta asta este doar de vazut jucat un pic pe el si atat. Pana la varianta finala care din cate am vazut iese prin octombrie. Ok Multumesc

  46. Salutare.
    Am o intrbare inca n-am urmat procedura de instalare a acestui VMware Player deoarece am niste nelamuriri cu privire la acest program:
    *Se poate instala imaginea virtuala si pe o alta partitie diferita de Windows?
    *Imi poate afecta fisierele aflate pe partitia D:/ pe care voi instala masina virtuala?
    *Se dezinstaleaza fara probleme impreuna cu sistemul de operare virtual instalat?

  47. 1-chiar este indicat sa setezi partitia virtuala pe alta partitie decat cea cu Windows. Astfel n-o vei pierde in cazul unui reinstall de Windows.
    2- nu iti afecteaza nimic. Pe partitia pe care pui masina virtuala creezi un folder unde vei pune acel disc virtual.
    3- se dezinstaleaza la fel ca oricare aplicatie, insa iti va ramane acel disc virtual pe care poti sa-l stergi la fel ca pe orice fisier/folder.

  48. polferis:
    1-chiar este indicat sa setezi partitia virtuala pe alta partitie decat cea cu Windows. Astfel n-o vei pierde in cazul unui reinstall de Windows.
    2- nu iti afecteaza nimic. Pe partitia pe care pui masina virtuala creezi un folder unde vei pune acel disc virtual.
    3- se dezinstaleaza la fel ca oricare aplicatie, insa iti va ramane acel disc virtual pe care poti sa-l stergi la fel ca pe orice fisier/folder.

    Aha am inteles, pot sa il instalez linistit. Multumesc frumos de raspuns.

  49. Te rog ai putea face un tutorial despre cum se descarca driverele ptr windows 8 si cum se pune conexiune de internet de la rds.mersi.

  50. Pe windows 8 merg toate jocurile?

  51. polferis a zis

    polferis:
    De ce nu incerci tu si postezi apoi sa stie si ceilalti “gamers”!??!
    Nu ti se strica pc-ul daca incerci, stai fara grija…..

  52. Salutare tuturor , tin sa multumesc pentru tutorial e foarte bun… am urmat fiecare pas.. si ma lovesc de o problema care nu`i stiu cauza si de ce nu functioneaza
    Practic , am incercat sa instalez Wind8 , pe VMware Player , de curiozitate sa vad ce fel este.. ideea e ca primesc aceeas eroare.. de fiecare data , am luat wind8 de pe site.. ca in tutorialele anterioare de site.. dar degeaba , are cineva vreo idee ?

    Eroare > http://imageshack.us/photo/my-images/96/newbitmapimageex.png/

  53. din Metro ui am accesat mail. imi arata imbox-ul,… cand sa accses un link de la hotmail imi arata urm mesaj (la meteo imi arata ca sunt off)
    This page can’t be displayed

    •Make sure the web address http://www.bing.com is correct.
    •Look for the page with your search engine.
    •Refresh the page in a few minutes.

    If following these suggestions didn’t work, resetting your connection might help.

    Reset connection

    Get more help with connection problems

  54. polferis a zis

    In virtual nu poti instala versiunea pe 64biti. Iti scrie clar.

  55. poti face un tutorial cum se instaleaza jocurile pe windows 8

  56. Salut! Am si eu o problema! Am observat ca cei de la Microfost au scos programelu acela de instalare care iti verifica care aplicatii vor functiona si care nu si au lasat doar windowsul 8 .iso.Am descarcat ambele versiuni in engleza, rusa si spaniola si am incercat sa il instalez atat cu programe de virtualizare cat si pe sistem real si imi da eroarea HAL_INITIALIZATION_FAILED si apoi isi cere si si face automat restarturi.Mentionez ca am ramu de 2gb si memorie 300giga liber iar cpu ii 2,10Gherzti.Ma puteti ajuta sa il instalez si eu ? Multumesc

  57. Am un HDD de 500 GB împărţit în 3 partiţii. Pe prima am instalat XP, pe a doua Win 7, şi cele mai multe lucruri le am pe ultima partiţie, care este şi cea mai mare. Între timp am renunţat total la XP, pentru că tot ce nu mergea pe Win7 acum am făcut să meargă. Aşa că am migrat total spre 7. Nu pot să dezinstalez XP-ul, pentru că trebuie să dezinstalez şi 7-le. Când intru pe 7, D-ul devine C şi invers. Întrebare: pot instala VMWare player (ca să pot rula Win8) pe D, unde am instalat XP-ul, fără să se ivească probleme, acum că, şi-aşa, XP-ul zace nefolosit?

  58. lasedan:
    Am un HDD de 500 GB împărţit în 3 partiţii. Pe prima am instalat XP, pe a doua Win 7, şi cele mai multe lucruri le am pe ultima partiţie, care este şi cea mai mare. Între timp am renunţat total la XP, pentru că tot ce nu mergea pe Win7 acum am făcut să meargă. Aşa că am migrat total spre 7. Nu pot să dezinstalez XP-ul, pentru că trebuie să dezinstalez şi 7-le. Când intru pe 7, D-ul devine C şi invers. Întrebare: pot instala VMWare player (ca să pot rula Win8) pe D, unde am instalat XP-ul, fără să se ivească probleme, acum că, şi-aşa, XP-ul zace nefolosit?

    In Windows 7 poti intra cu un soft de partitionare ex: Easeus partition master home si formatezi partitia cu Windows XP. Apoi cu ajutorul lui EasyBCD stergi XP-ul din meniul de boot, sau din Windows 7, din “msconfig”. Cat despre rularea VMware, il poti instala normal in Windows 7, dar daca discul virtual il creezi pe partitia cu XP, cand vei formata acea partitie, pierzi si discul virtual. Sfatul meu e sa configurezi discul virtual pe a treia partitie, astfel la o reinstalare/formatare, nu se va pierde nimic.
    PS. Poti instala Windows 8 in locul lui XP dupa formatare, daca partitia are spatiu suficient, <25GB.

  59. Probleme cu Win 8
    Am vrut sa instalez mai multe programe de taiat file avi, dar nu s-a putut. Dezinstalerea cu Revo, nu mergea pana la capat. Cand voiam sa reinstalez, imi spunea ca este instalat. In unele programe de taiat file video, filmele merg sacadat, dupa taiere.
    Am instalat Ghimp, ultima versiune, dar nu porneste. se opreste la 50 %.
    Ce este de facut ?
    Multumesc !

  60. eu am un procesor Amd 7850 Dual-Core prosesor 2.81 2.00GB Ram va merge ?

  61. am cumparac calculator cu windows 8 8 giga rami 1 tera memorie 3.10 ghz procesor si as vrea sa instalez virual pc si nu ma lasa varog daca puteti sa ma ajutati cu problema mea.Multumesc

  62. Nu exista vreun alt program de virtualizare sistem de operare pe procesoare fara virtualizare hardware?

  63. Adrian Gudus a zis

    Vlad:
    Nu exista vreun alt program de virtualizare sistem de operare pe procesoare fara virtualizare hardware?

    Exista mai multe masini virtuale pe piata capabile sa virtualizeze sisteme de operare.
    VMware Player, VirtualBox, Parallels Workstation, Qemu si multe altele. De obicei masinile virtuale nu au nevoie de virtualizarea procesorului pentru a rula pe Windows-ul tau ci pentru a instala unele sisteme de operare in aceste masini virtuale.

  64. adrian ce windows imi recomanzi ?
    pc meu este asa:
    – 2 gb de ram
    -procesor amd athlon 2,90ghz
    si ce arhitectura?

  65. Salut. Am instalat w8 de nenumarate ori si pe 64 si pe 32, dar apare o problema. Merge f bine, is multumit de el, insa, daca instalez antivirusul avast 8 sau si avast 7, la incarcarea sistemului si dupa login in cont, nu imi ma apare interfata metro UI; ramane un ecran negru. si cursorul cu iconita de incarcare si asa ramane. Ce are, si cum se rezolva problema asta?

  66. Salut. Am instalat windows 8 si pierd incontinuu memorie in partitia unde este instalat Windowsu’. Mentionez ca am dat disable la auto updates, iar download-urile se duc in alta parte. Care poate fi cauza ?

  67. eu am o problema cand vreau sa instalez windows 8 in dual boot cu windows 7 imi d o eroare la partitie ceva cu dinamic nush iar daca ma duc pe partitia unde am instalat windows 7 imi cere sa o formtez:)))
    tin sa precizez ca vreu sa imi instalez pe un notebook acers aspire one d255 cu hdd de 250 gb si partitiile le am facute asa C=133Gb
    D=78Gb
    F=44Gb in F sunt salvate datele mele

  68. Salut, Cand incerc sa instalez windows 8 pe 32 sau 64 bit nu imi merge imi apre iconita de incepul, sigla acea de windows 8 il las sa se incarce si apoi scrie ca mi-a dat o eroare de genul o00000 si imi spune sa opesc calculatorul. Calculatorul are 2 CPU 2.8 2gb RAM DDR1 placa video nVidia Geforce 6200 256 MB, Cine stie sa ma ajute si pe mine???

  69. Salut , Nu merge sa instalez windows 8 , incepe sa il buteze dupaia imi apare iconita de la windows 8 il las sa se incarce si apoi imi da erore ceva de genul o000o00 si imi spune sa il opresc cine ma poate ajuta???
    Am la pc 2 gb ram ddr1 placa video de 256 si 2 cpu 2.8

  70. Salut,
    Doresc sa-mi instalez wind.8,am primit o informatie de la un prieten k daca doresc sa-l reinstalez acesta imi va formata toate partitile ca atare eu riscind sa-mi pierd toate documentele de pe partitile protejate.
    Este adevarat?

  71. Salut,
    Imi poti spune daca la reinstalarea Win.8 risc sa-mi formateze singur toate partitile.
    mersi

    • Windows 8 nu iti formateaza singur nicio partitie. Vezi ca ai in rubrica Articole Similare de sub acest tutorial: “Cum se instaleaza corect sistemul de operare Windows 8 (partea a 2-a) – tutorial video”. Accesand acel link vei ajunge la un tutorial unde se arata cum se instaleaza windows 8. Acolo vei vedea ca la un moment dat iti apare o lista cu partitiile pe care le ai, iar tu trebuie sa o slectezi si formatezi pe cea pe care vrei sa se instaleze Sistemul de Operare. De restul nu se va atinge fara ca tu sa le formatezi sau alta interventie din partea ta.

Speak Your Mind

*