Ghidul cumparatorului, cum ne alegem o tableta sau un smartphone – ghid hardware

Salut prieteni, astazi voi incerca sa va explic cateva lucruri din complicata lume a gadgeturilor, va fi un ghid util celor care vor sa-si cumpere in perioada asta un smartphone sau o tableta.
Am decis sa comasez doua ghiduri intr-unul, asta deoarece tabletele si smartphone-urile au multe in comun. Am putea spune cu usurinta ca un smartphone este o tableta mai mica si o tableta poate fi un smarthpone supradimensionat.
Sunt perioade din an cand se fac foarte multe lansari, aceasta perioada este toamna, chiar la timp pentru sarbatori, clientii au timp sa citeasca review-uri, sa faca comparatii si sa aleaga in cunostinta de cauza.
E simplu sa cumperi cel mai bun device, iei ce-i mai scump si gata, afacere buna este atunci cand gasesti un smartphone sau o tableta la preturi foarte bune, un exemplu este telefonul Nexus S, care este un telefon foarte bun, acesta va primi update-ul Android 4.0 Ice Cream Sandwich, este printre putinele device-uri care vor primi ultimul “desert” de la Google. Cu toate ca nu este dotat cu procesor dual core sau ecran cu rezolutie HD, acesta este un telefon extrem de bun care poate rula fara probleme orice fel de aplicatie sau joc, exceptie fac poate filmele 1080p high profile si jocurile create special pentru multi core cum ar fi: Grand Theft Auto III, SHADOWGUN, Riptide GP si multe altele.
O tableta super rentabila in perioada asta este Asus Transformer TF101 care o gasim la un pret extrem de avantajos pe piata, Transformerul are un mare avantaj in fata altor competitori si anume docking station-ul, acest dock transforma Transformer-ul (ce urat suna!) intr-un veritabil netobook cu Android, pe deasupra mai are si o baterie care poate prelungi autonomia tabletei pala la vre0 17 ore, asta este o chestie super tare daca ne gandim ca un laptop mediu are o autonomie de maxim 2-3 ore, si asta fara a rula filme HD sau jocuri 3D.
Aceste doua dispozitive au un pret accesibil deoarece trebuie sa faca un pas inapoi pentru a face loc generatiei actuale, in primul caz Nexus S face loc frumosului si musculosului Galaxy Nexus (mosule?), primul smartphone care vine cu Ice Cream Sandwitch, un sistem de operare toatal schimbat, toti sunt de parere ca este cel mai important pas facut de Android de la lansarea sa. Pa taramul tabletelor Asus Transformer face loc fratelui mai mic si mai destept Transformer Prime, acesta are o “uzina” de procesare bazata pe un SoC (system on chip) Nvidia Tegra 3 cu 4 ARM Cortex-uri A9 si grafica gforce LP, acesta zguduie lumea benchmark-urilor Android cu scoruri incredibile si o experienta super lina in Honeycomb , daca ecranul la TF101 era foarte bun, acum pe Prime este perfect, cantitatea de memorie flash pe varianta de baza a fost marita de la 16 la 32 GB si lista ar putea continua.
Mai jos aveti cateva ponturi pentru sarbatori:

Smartphone-uri.

Gama telefoane ieftine:

Telefon mobil Huawei U8650 Sonic Black … 599 Lei
Telefon mobil LG P500 Optimus One, Silver
Telefon HTC Explorer, Black

Gama raport performanta / pret :

Telefon mobil Motorola DEFY, Black
Telefon mobil Samsung I9001 Galaxy S Plus, 8GB, Black… 1299 Lei
Telefon mobil Sony Ericsson Xperia ray White (pentru persoane cu stil)

SUPER PONT:
Telefon mobil Samsung S8530 Wave 2, Black …800 lei (sistem de operare Bada)
Telefon mobil Samsung Google Nexus S i9023 White
Telefon mobil Samsung I9100 Galaxy S2, 16GB, Black

Gama “rupe tot”:

Telefon Mobil Samsung Galaxy Nexus I9250, Titanium Silver
Samsung Galaxy Note N7000 Blue
Telefon mobil Apple iPhone 4S, 16GB, Negru

Tablete:

SUPER PONT

Tableta Eee Pad Transformer Asus TF101-1B055A cu procesor nVidia Tegra 2 – T250, 16GB, Brown

All in one:

Tableta Asus Slider 10.1

Best performance:

iPad 2 Apple 32GB Alb

………………………………..

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Andrei Alexandru a zis

    Salutare, Pana la urma ce sa aleg intre galaxy s2 si nexus s??? sau altu…….

    • Andrei Alexandru:
      Salutare, Pana la urma ce sa aleg intre galaxy s2 si nexus s??? sau altu…….

      Aceste doua dispozitive nu pot fi comparate, poti compara Nexus S cu galaxy S i9000, in niciun caz cu SGS2 i9100.
      Ce aleg?
      Depinde ce ce-ti place, aici poate fi vorba si de gust, ambele sunt device-uri puternice, Nexus S in schimb nu este dotat cu procesor dual core.
      Galaxy s2 este un smartphone excelent, singurul dezavantaj este display-ul, doar 800×480 este putin pe langa 1280×720 in cazul lui Galaxy Nexus sau 1280×800 in czul lui Galaxy Note.
      Fiecare dispozitiv are avantaje si dezavantaje, unul este ieftin dar putin mai slab, altul este performant dar un pic cam scump.
      Cert e ca aveti de unde alege, pe piata sunt o multime de telefoane inteligente.

      Sfatul meu aste sa cauti un telefon care are un display cu rezolutie de minim 800×480, procesor minim 1Ghz, memorie minim 512 MB, n-ar fi rau ca telefonul sa aiba o baterie cat mai buna, ceva peste 1500 mAh.

      Alegerea este a voastra, eu v-am dat doar cateva informatii si recomandari.

  2. Bravo! Merci mult!

  3. Foarte tare acest ghid!
    Poate reuseste cineva din echipa videotutorial sa achizitioneze un nexus s sau galaxy nexus si sa faca tutoriale despre el.

  4. Buna Cristi! La tanc tutorialul. Ma roade de ceva timp sa-mi iau o tableta dar… banii sunt o problema. Am vazut ceva romanesc cu preturi la care as mai spera dar am vazut ca ai sarit peste una din ele. E vorba de Tableta Allview Alldro Speed SuperSlim care e posibil sa primeasca android 4.0 si ar mai fi EvoTab 2 care sta sa apara. Daca ai putea sa-ti dai cu parerea despre ele, care ar fi mai indicata. Vreau doar pentru net, office, redare prin camblu pe un videoproiector, muzica. Mai putin jocuri sau sa fac teste cat de tare e. Multumesc anticipat!

    • piedone49:
      Buna Cristi! La tanc tutorialul. Ma roade de ceva timp sa-mi iau o tableta dar… banii sunt o problema. Am vazut ceva romanesc cu preturi la care as mai spera dar am vazut ca ai sarit peste una din ele. E vorba de Tableta Allview Alldro Speed SuperSlim care e posibil sa primeasca android 4.0 si ar mai fi EvoTab 2 care sta sa apara. Daca ai putea sa-ti dai cu parerea despre ele, care ar fi mai indicata. Vreau doar pentru net, office, redare prin camblu pe un videoproiector, muzica. Mai putin jocuri sau sa fac teste cat de tare e. Multumesc anticipat!

      Daca as fi in locul tau nu as cumpara niciuna, as mai astepta sa strang ceva cascaval.

  5. Merci de raspuns! M-ai linistit… :))

  6. Cristi, debeaba a aparut galaxy nexus noul telefon cu android 4.0 pentru ca nu are radio FM, plec si eu undeva si nu am radio trebuie sa plec cu un radio fm separat dupa mine, ca si nexus S fara radio incredibil fac economie astia de la samsung nu tu sensor de lumina, nu tu blitz decat la unele, cand o aparea galaxy nexus S cu radio atunci iau, astia inloc sa bage mai mult scoate, face economie, sau daca face sa faca radio fara casti idee buna. Nu sunt multumit de galaxy nexus

  7. Dar daca trece de 10- 12 milioane o tableta, din punctul meu de vedere si la nevoile mele actuale, ma orientez spre un laptop cu minim i3. Acum sa vedem ce zice Mos Craciun 🙂

    • piedone49:
      Dar daca trece de 10- 12milioane o tableta, din punctul meu de vedere si la nevoile mele actuale, ma orientez spre un laptop cu minim i3. Acum sa vedem ce zice Mos Craciun :)

      Daca ai nevoie de un laptop de ce te gandesti la tableta? Acestea sunt produse din clase diferite, ca un fel de calorifer electric vs aer conditionat.

  8. Mai stiti!
    Parca ati facut un tutorial cum sa filmezi desktop 1 minut fara nici un program instalat era ceva online.Nu mai stiu cum se numeste situ-l

    • AdrianGudus a zis

      warsn:
      Mai stiti!
      Parca ati facut un tutorial cum sa filmezi desktop 1 minut fara nici un program instalat era ceva online.Nu mai stiu cum se numeste situ-l

      Scrii sus in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra: Screenr sau Screencast-O-Matic dai enter si o sa gasesti tutorialele.
      Te sfatuiesc sa vezi si tutorialul nostru despre bookmark-uri si gestionarea lor sa inveti si tu cum sa pastrezi un “semn de carte” catre paginile care ti-au placut ca sa stii sa revii usor la ele fara ca tu sa fii nevoit sa le tii minte adresa la articole. Le organizezi frumos in browser pe foldere pe categorii. Site-uri utile, aplicatii web, tehnologie, si asa mai departe si salvezi site-urile pe categorii in browserul tau.
      Ivatati sa fiti practici si sa va organizati!

    • warsn:
      Mai stiti!
      Parca ati facut un tutorial cum sa filmezi desktop 1 minut fara nici un program instalat era ceva online.Nu mai stiu cum se numeste situ-l

      Site-ul se numește screenr.com

  9. Folosesc Lg Optimus One P500 si il recomand, si hai ca inca nu este chiar asa de generatie veche 🙂 Inca are calitate = pret + performanta
    Pot pune pariu ca Lg Optimus One P500 nu va primi upgrade la Ice Cream Sandwich.

    Si daca tot primim recomandari fac o mica paranteza mi-am montat la pc un tuner tv (doar din curiozitate sa vad cum functioneaza), am pornit calculatorul si am vazut ca iese fum din unitate, am scos repede calculatorul din priza si stupoare am vazut ca mi s-a ars placa video. Probabil era stricat tuner-ul dar nu imi pot da seama cum mi s-a ars placa video. Am cerut la un prieten placa lui video sa vad daca imi merge pc-ul si imi merge normal. Pana la urma nu mai conteaza, am facut-o iar lata. Asa ca trebuie sa imi cumpar o placa video noua, este vorba despre http://www.emag.ro/placi_video/placa-video-msi-ati-radeon-hd-5450-1024mb-gddr3-64bit-dvi-i-pci-e–pR5450-MD1GD3HLP dar trebuie sa imi cumpar si cooler pt placa, am vazut ca nu prea e necesar ca are radiator mare. Sa imi comand si cooler pentru placa video?

  10. Bravo Cristi inca un tutorial excelent exact cum neai obisnuit. Ca tot spuneai de tableta Asus Eee Pad Transformer Prime tocmai ce Asus a anuntat astazi lansarea ei in Romania si va fi disponibila la inceputul anului urmator la un pret de 2799 lei (inclusiv TVA).

    http://www.go4it.ro/laptopuri/asus-4014916/eee-pad-transformer-prime-8955033/asus-eee-pad-transformer-prime-lansat-oficial-in-romania-9067690/

  11. warsn:
    Mai stiti!
    Parca ati facut un tutorial cum sa filmezi desktop 1 minut fara nici un program instalat era ceva online.Nu mai stiu cum se numeste situ-l

    Acel serviciu se numeste screenr.

  12. Salut,eu mi-am pastrat cativa bani (1300 lei) pentru a-mi cumpara un telefon de craciun!Nu stiu ce sa-mi cumpar.Mie mi-ar trebui unul dedicat multimedia si mai mult a perfomantei.Nu stiu ce sa aleg dintre aceste telefone ma puteti sfatui?(Samsung Galaxy s,Samsung galaxy s plus,Samsung galaxy w si nexus s).Mi se par foarte bune toate.Voi ce credeti?

  13. Ce net ati alege pentru un smatphone Vodafone sau orange ?
    Asa stiu la tara este mai bun orange pentru ege
    Vodafone este mai bun la oras pentru ca are 3G -ul
    Si totusi ce sa aleg

    • AdrianGudus a zis

      Bogdan: Ce net ati alege pentru un smatphone Vodafone sau orange ?Asa stiu la tara este mai bun orange pentru egeVodafone este mai bun la oras pentru ca are 3G -ulSi totusi ce sa aleg

      Nu conteaza providerul ci zona in care te afli. Sunt zone la sate unde Orange-ul are 3G. Nu stiu de unde ai scoso pe asta ca Vodafone are 3G la oras si orange EDGE la sate. Toti au semnal bun atat timp cat te afli in aria de acoperire. In satul bunicilor mei exista 3G de la Orange, chiar si Cosmoteul are 3G acolo…repet conteaza zona si nu neaparat providerul de telefonie mobila.

  14. salut cristi!! … vreau sa-mi cumpar un telefon si vreau sa imi cumpar un telefon bun, si mam uitat pe net si am gasit doua telefoane, samsung galaxy s2 si samsung galaxy ace si ca sa-mi cumpar un telefonul samsung galaxy s2 trebuie sa mai astept ceva timp sa imi cumpar acest telefon, merita samsung galaxy ace sa-l cumpar??

    • ghita:
      salut cristi!! … vreau sa-mi cumpar un telefon si vreau sa imi cumpar un telefon bun, si mam uitat pe net si am gasit doua telefoane, samsung galaxy s2 si samsung galaxy acesi ca sa-mi cumpar un telefonul samsung galaxy s2 trebuie sa mai astept ceva timp sa imi cumpar acest telefon, merita samsung galaxy ace sa-l cumpar??

      salutare,
      asa cum spunea si Cristi mai sus e ca si cum ai compara un calorifer electric cu un aer conditionat.. unul e un smartphone din gama de varf iar celalalt e un smartphone din clasa medie inspre slab. singurul lucru care il au in comun e numele de samsung galaxy… acum depinde de tine daca vrei sa mai astepti si daca la nevoile tale se merita sa mai astepti si sa dai dublu si ceva pe s2, eu unul iti recomand varianta intermediara galaxy s plus care dupa parerea mea e telefonul care se apropie foarte mult de raportul ideal calitate/pret si care daca il cauti un pic il gasesti pana in 1200 de lei.
      bafta.

  15. La “Gama raport performanta / pret” nu recomand Samsung I9001 ci mai degraba un I9000. Cu toate ca I9001 are unele chestii in plus pe hartie, in practica sta mai prost decat I9000. Un exemplu concret este camera video. I9001 filmeaza in 720p mai prost in comparatie cu I9000, plus calitatea audio a inregistrarii este mai buna la i9000.
    La telefonul Samsung I9100, cu toate ca are rezolutia “mica” de “numai” 800×480, oricat te-ai chinui sa vezi pixeli, aproape ca nici nu-i vezi, imaginea este clara ci nu pixelata cum ai dat de inteles.
    dpmdv diagonala unui telefon este ce-a mai potrivita ca marime la 4′. I9100 este cateodata cam greu de folosit cu o singura mana, in schimb I9000 are marimea ideala.

  16. AdrianGudus a zis

    Mitza si ghita, tocmai despre asta este tutorialul oameni buni! S-a spus in acest tutorial la ce trebuie sa va uitati si spre ce sa va oriientati. Nu suntem pusi aici sa va spunem luati-va acel produs sau celalalt ci va sfatuim inspre ce sa va intreptati. daca ati privit cu atentie tutorialul cap-coada ar fi trebuit sa va faceti o idee despre care sunt lucrurile importante cand vrei sa achizitionezi un smartphone si conform acestora sa va puteti (cel mai important) SINGURI hotara ce produs vi se potriveste cel mai bine.
    E penibil sa intrebi “ce sa-mi iau” din moment ce tocmai despre asta e vorba in acest tutorial video.
    Luati la cunostinta cele spuse in tutorial si hotarati-va singuri, voi stiti cel mai bine ce vaa trebuie. Nu vrem sa fim injurati mai tarziu ca din cauza noastra va-ti achizitionat un produs despre care ati ajuns la concluzia ca nu va place.
    Noi suntem mai tehnici si vrem alt ceva, voi probabil poate vreti alt ceva. Noi suntem mai pretentiosi si am vrea un smartphone cu processor cu 8 nuclee poate, insa voua va estee suficient doar unul single core….
    Concluzia? Voia va stiti si va cunoasteti CEL MAI BINE nevoile

  17. Cristi la super pont ai pus Wave 2 telefon pe care il detin si eu.. un telefon dupa parerea mea bun, daca ar fi avut android pe el cred ca valora cel putin 1200 1300 de lei, dar din pacare sistemul de operare al celor de la samsung il trage putin inapoi, in cativa ani daca samsung dezvolta aceasta platforma va concura cu androidul poate chiar il va depasii. momentan printre marile dezavantaje sunt aplicatiile putine si.. slabe, aplicatiile romanesti cred ca le numar pe degetele de la o sg mana si cel mai mare defect care l-am gasit pana acum browser-ul de internet, browser pe care eu nu am putut sa il inlocuiesc deoarece s.o nu suporta alt browser, e-mail-urile nu intra automat, sau cel putin nu am gasit eu setarea sa intre automat, si tb sa dau eu tot timpul “descarca” sa intre mail-urile. In concluzie e un s.o care merita urmarit dar nu cred ca se va putea compara cu androidul mai repede de 2 ani. numai bine

  18. TurocK:
    La “Gama raport performanta / pret” nu recomand Samsung I9001 ci mai degraba un I9000. Cu toate ca I9001 are unele chestii in plus pe hartie, in practica sta mai prost decat I9000. Un exemplu concret este camera video. I9001 filmeaza in 720p mai prost in comparatie cu I9000, plus calitatea audio a inregistrarii este mai buna la i9000. La telefonul Samsung I9100, cu toate ca are rezolutia “mica” de “numai” 800×480, oricat te-ai chinui sa vezi pixeli, aproape ca nici nu-i vezi, imaginea este clara ci nu pixelata cum ai dat de inteles.dpmdv diagonala unui telefon este ce-a mai potrivita ca marime la 4′. I9100 este cateodata cam greu de folosit cu o singura mana, in schimb I9000 are marimea ideala.

    Pam-pa-bam……
    Nici nu mai trebuie sa ne spui ce telefon ai, sau intentionezi sa-ti iei 😉
    Le-ai balmajit in comentariul tau de nu am inteles nimic, cand 9000, cand 9001, cand 9100.
    Incearca sa fi si tu mai coerent ca sa stiu ce-ti raspund

    • cristi-admin: Pam-pa-bam……
      Nici nu mai trebuie sa ne spui ce telefon ai, sau intentionezi sa-ti iei
      Le-ai balmajit in comentariul tau de nu am inteles nimic, cand 9000, cand 9001, cand 9100.
      Incearca sa fi si tu mai coerent ca sa stiu ce-ti raspund

      pam-pa-bam.
      Sa te ajut: i9001=samsung galaxy s plus; i9000= samsung galaxy s; i9100= samsung galaxy s2.
      Nu are importanta ce telefon am eu, ci aceea ca am spus ca galaxy s este mai bun la categoria filmare 720p decat un galaxy s plus.
      Daca n-ai inteles din prima te sfatuiesc sa mai citesti inca o data primul coment al meu, rar si o sa vezi ca n-am “balmajit” nimic.
      Comm-ul respectiv necesita intradevar o capacitate intelectuala mai mare (fiind multe cifre/ numere) dar daca stai sa o gandesti vei realiza ca nu este nimic “balmajit” si nimic de neinteles.
      Si ti-am dat si dreptate cand ai spus in tutorial ca marimea potrivita a ecranului unui smartphone este de 4′. Si eu cred la fel.

      • TurocK: pam-pa-bam.Sa te ajut: i9001=samsung galaxy s plus; i9000= samsung galaxy s; i9100= samsung galaxy s2.Nu are importanta ce telefon am eu, ci aceea ca am spus ca galaxy s este mai bun la categoria filmare 720p decat un galaxy s plus.Daca n-ai inteles din prima te sfatuiesc sa mai citesti inca o data primul coment al meu, rar si o sa vezi ca n-am “balmajit” nimic.Comm-ul respectiv necesita intradevar o capacitate intelectuala mai mare (fiind multe cifre/ numere) dar daca stai sa o gandesti vei realiza ca nu este nimic “balmajit” si nimic de neinteles.Si ti-am dat si dreptate cand ai spus in tutorial ca marimea potrivita a ecranului unui smartphone este de 4′. Si eu cred la fel.

        Prietene, nu vreau sa intru in detalii cu tine dar se pare ca nu-mi dai de ales. Daca ai un Galaxy S i9000 sa-l stapanesti sanatos, insa sa nu crezi ca e mai bun decat i9001, probabil deformezi realitatea ca sa te iei in brate singuru si sa te feliciti pentru “scula” pe care o ai.
        Din intamplare ma pricep foarte bine la aceste lucruri.
        Galaxy s 9001 a fost scos pe piata pentru a REPARA unele probleme pe care originalul i9000 le avea.
        Sa nu traiesti cu impresia ca i9001 este un model subnutrit cum este i9003, este un upgrade.
        1. Autonomia slaba, bateria a fost inlocuita cu una mai buna 1500 vs 1650.
        2. Probleme grave la receptia GPS in unele cazuri (in review-urile platite nu o sa gasesti nicio fraza despre problema asta) .
        3. Procesorul, i9000 avea mari probleme la rularea video 720p, in profilul hight sa cam chinuie, si-n video player si pe flash, asta este o rusine in fata lui iPhone 4.
        4. Viteza in H a fost imbunatatita, de la 7,2 la 14,4 pe download, la upload este la fel.

        La camera este la fel, si la foto si la video, nu stiu de unde ai scos-o pe aia cu filmarea mai buna.
        Singurul avantaj pe care-l are 9000 este grafica, insa si asta este data in jos de procesarea mai slaba, se vede diferneta doar in programele de testare sintetice.

        Acum sa nu plangi copile, ai un device destul de bun, sa-l stapanesti sanatos.

        Daca mai postezi comentarii arogante o sa ma port urat cu tine, se pare ca nu stii de gluma si o iei prea contondent. Maturizeaza-te !

  19. Am luat Cristi pana la urma de la Emag astazi I9100 care este fabricat in Vietnam o fi bun, la prima vedere se misca super ok se instaleaza totul repede chiar si google maps, la care pe wildfire asteptam 2 min pana se instala. Am nimerit bine 1899 ron

  20. Dar despre acest Samsung I9001 Galaxy S Plus ce parere aveti?http://www.emag.ro/telefoane-mobile/telefon-mobil-samsung-i9001-galaxy-s-plus-8gb-black–pI9001GalaxySPlus8GB
    mie mi se pare destul de ok,in tutorial am vazut ca l-ati sarit.Despre raportul calitate-pret ce credeti?

  21. asus eee pad transformer ruleaza mkv-uri? merge sa ii atasezi un stick de internet de la rds sau vodafone? tocmai s-a lansat eee pad prime…oare poate rula fisiere mkv daca are quad-core…ce zici? multumesc.

  22. ce inseamna AGP Aperture Size ? va rog frumos sa imi spuneti

  23. Am cautat de curand pe net niste Ipad-uri si din intamplare am gasit ceva care seamana foarte mult cu ipad-urile(si anume Epad)si am observat ca au un pret mult mai mic…ce crezi cristi,merita banii sau nu??

    • Dark:
      Am cautat de curand pe net niste Ipad-uri si din intamplare am gasit ceva care seamana foarte mult cu ipad-urile(si anume Epad)si am observat ca au un pret mult mai mic…ce crezi cristi,merita banii sau nu??

      Eu zic sa tai in banca ta !
      Nu alergati dupa chilipiruri, ca sa nu va luati tepe!

  24. cristi-admin: Prietene, nu vreau sa intru in detalii cu tine dar se pare ca nu-mi dai de ales. Daca ai un Galaxy S i9000 sa-l stapanesti sanatos, insa sa nu crezi ca e mai bun decat i9001, probabil deformezi realitatea ca sa te iei in brate singuru si sa te feliciti pentru “scula” pe care o ai.
    Din intamplare ma pricep foarte bine la aceste lucruri.
    Galaxy s 9001 a fost scos pe piata pentru a REPARA unele probleme pe care originalul i9000 le avea.
    Sa nu traiesti cu impresia ca i9001 este un model subnutrit cum este i9003, este un upgrade.
    1. Autonomia slaba, bateria a fost inlocuita cu una mai buna 1500 vs 1650.
    2. Probleme grave la receptia GPS in unele cazuri (in review-urile platite nu o sa gasesti nicio fraza despre problema asta) .
    3. Procesorul, i9000 avea mari probleme la rularea video 720p, in profilul hight sa cam chinuie, si-n video player si pe flash, asta este o rusine in fata lui iPhone 4.
    4. Viteza in H a fost imbunatatita, de la 7,2 la 14,4 pe download, la upload este la fel.

    La camera este la fel, si la foto si la video, nu stiu de unde ai scos-o pe aia cu filmarea mai buna.
    Singurul avantaj pe care-l are 9000 este grafica, insa si asta este data in jos de procesarea mai slaba, se vede diferneta doar in programele de testare sintetice.

    Acum sa nu plangi copile, ai un device destul de bun, sa-l stapanesti sanatos.

    Daca mai postezi comentarii arogante o sa ma port urat cu tine, se pare ca nu stii de gluma si o iei prea contondent. Maturizeaza-te !

    In primul rand nu esti prietenul meu, in al doilea rand nu am i9000 ci am avut. In al treilea rand am avut si i9001 si eu stiu ce vb. Eu am spus ca i9001 este mai praf la inregistrare 720p in comparatie cu i9000. Daca nu vrei sa ma crezi atunci fa cum crezi. Eu scriu ceva serios si tu ma iei cu “pan pam bam” si cu ” pai nu stii de glume” si tot mie-mi spui ca eu trb sa ma maturizez. Nu conteaza numai specificatiile tehnice ci si calitatea/rezultatul final. Ca sa nu mai spun ca i9001 se restarteaza intr-o veselie. este prin netul cu oameni ce se plang de acest lucru pe forumuri. Sa fiu corect su i9000 se mai restarteaza, dar nici asa de des cum o face i9001.
    Daca este sa-mi fac eu o parere despre tine, dupa felul cum reactionezi la unele comentarii, atunci pot spune ca ai mentalitatea unui copil frustrat si suparat pe lume. Tu trv sa te maturizezi mintal.
    APP nu stiu de unde ai scos-o ca i9000 se chinuie sa redea 720p-1080p. Probabil din povesti. Ei bine eu stiu din practica ca n-are nici pe dracu, reda totul fluent.
    Si te rog nu mai fa pe mama umida.

    • TurocK: In primul rand nu esti prietenul meu, in al doilea rand nu am i9000 ci am avut. In al treilea rand am avut si i9001 si eu stiu ce vb. Eu am spus ca i9001 este mai praf la inregistrare 720p in comparatie cu i9000. Daca nu vrei sa ma crezi atunci fa cum crezi. Eu scriu ceva serios si tu ma iei cu “pan pam bam” si cu ” pai nu stii de glume” si tot mie-mi spui ca eu trb sa ma maturizez. Nu conteaza numai specificatiile tehnice ci si calitatea/rezultatul final. Ca sa nu mai spun ca i9001 se restarteaza intr-o veselie. este prin netul cu oameni ce se plang de acest lucru pe forumuri. Sa fiu corect su i9000 se mai restarteaza, dar nici asa de des cum o face i9001.Daca este sa-mi fac eu o parere despre tine, dupa felul cum reactionezi la unele comentarii, atunci pot spune ca ai mentalitatea unui copil frustrat si suparat pe lume. Tu trv sa te maturizezi mintal.APP nu stiu de unde ai scos-o ca i9000 se chinuie sa redea 720p-1080p. Probabil din povesti. Ei bine eu stiu din practica ca n-are nici pe dracu, reda totul fluent.Si te rognu mai fa pe mama umida.

      Eu am un telefon fix (cu disk) care filmeaza 4K@60fps, Red Scarlet-x e caca-maca pe langa el, fie ca-ti vine sa crezi sau nu. Vezi ce simplu e din gura…
      Normal ca nu esti prietenul meu, de unde ai inteles tu ca as fi ?
      Daca ai un i9000, ar fi bine sa ne rulezi un 720p high profile(daca sti ce-i ala), nu 1080p, pe ala nici tega2 nu-l ruleaza, abia exinos-ul si tegra3 cu 4 nuclee poate face asta fluent , bineinteles poti captura toata actiunea (si cu detaliile fisierului), ca sa vada si ochii nostri de profani prostanaci ce suntem. Daca nu mai ai “scula”, poate rogi un prieten sa-ti imprumute pentru 5 minute, poate chiar celui caruia i l-ai vandut.
      O inregistrare este cea mai buna dovada.

  25. Epad-urile mie mi se par OK…adica am vazut unele cu procesor de 1-1.66 GHz,Ram 4GB si memoria lui pana la 64 Gb….si indeplineste toate conditiile pentru a fi o tableta buna(au si ecran capacitiv).
    Mi se pare foarte convenabila mai ales la pret…decat sa dau banii pe una care poate ca e la fel dar difera firma mai bine imi iau una ca asta…

  26. Salut Cristi. Sa sti ca acest videotutorial a fost foarte interesant si mia placut enorm aceasta prezentare. Asa cum ai zis si despre tablete ca intodeauna nu poti sa gasesti tableta perfecta. Sincer m-am uitat la foarte multe tablete si la fiecare am gasit cate ceva ce nu mia convenit. Felicitari pentru acest video si tineti-o tot asa mai departe. Bravo inca odata.

  27. La Samsung Galaxy nexus i9250 pacat ca nu are dual sim, pentru ca totusi este un telefon ca sa putem suna sa vorbim in primul rind si apoi toate celelalte ,daca ar avea dual sim, camera secundar 5Mp si FM eu as da acesti 600euro

  28. as vrea sa mi iau un lg optimus black.ce parere aveti despre el?

  29. Știți ce nu pricep eu? Nevoia românului de a cumpăra aparate scumpe, ca să asculte muzică pe el, să caute disperat wi-fi gratuit, să fac poze penibile și să atârne-n buzunar o sculă de 500 de euro, pe care niciodată nu o să o folosească. Ce nu înțeleg românii, e că un telefon inteligent e conceput pentru a fi o fereastră către un ecosistem de aplicații și de conținut, pe care un user normal îl consumă.
    De aia în Vest telefoanele sunt atât de ieftine: pentru că ăia cumpără abonament de zeci de euro pe lună, pentru tafic de internet, pentru acces la servicii premium, pentru aplicații plătite ce îi ajută să consume ceea ce doresc.
    Aici paradoxu e că dai 2j dă milioane pe un telefon, dar te uiți să piratezi o aplicație de un euro pe telefon sau dai 40 de lei unui instalator de ziua a 7-a ca să instaleze un soft gps, când cu 30 de euro iei un soft la zi, dedicat platformei pe care o deții. E de râs ce se petrece p-aci, dar nah, e o Românie magică, plină de constraste.
    Un telefon de teapa iPhone 4s, Samsung Galaxy S2, toate telefoanele de premium, sunt făcute pentru a fi utilizate cu abonamente de date de valoarea mare, pentru a putea descătușa adevărata lui putere, pentru a pune în valoare toate calitățile lui.
    Smartfoanele sunt făcute pentru experiență, pentru a consuma conținut, pentru a fi conectat la niște servicii dezirabile, nu pentru a-l ține-n țiplă și a-l utiliza pe post de GPS odată pe an când pleacă la mare, să asculte muzică de proastă calitate la 128 kbps și alte activități totalmente mioritice.
    Părerea mea: înainte să cumpărați un telefon, scormoniți în buzunare dacă aveți bani să vă permiteți un abonament sau credit pe cartelă prepay de 20 de euro, ca să-l utilizați la un minim de potențial. Dacă nu îndepliniți măcar condiția asta minimă, îndreptațivă spre o tabletă, că la aceeași bani găsiți scule bune și performante.
    Vedeți ce faceți acum, că vine Crăciunul și dorința de a avea un smartfon e mare. Și totuși, reformulez întrebarea: aveți 20 de euro/lună să plătiți pentru a beneficia de un smarfon? Sau o să fie doar o altă cărămidă high-tech pitită într-un buzunar anost?

  30. mi-am luat lg optimus 2x. ce parere aveti despre el?

  31. Foarte tare tutorialul, in sepcial partea despre smartphone-uri. In viitor daca s-o strica tel meu, poate acum stiu spre ce sa ma orientez. Un ghid despre achiztionarea unui hard extern, ai putea sa faci Cristi? 😀 Stiu ca Seagate si Western Digital domina la acest capitol. Insa sunt cam scumpe din punctul meu de vedere. Imi face cu ochiul acesta: http://www.emag.ro/hard_disk-uri_externe/hdd-extern-seagate-expansion-2tb-32mb-35-usb20–pST320005EXD101-RK , dar e peste puterile mele financiare momentan. Am inteles ca acum ceva timp era la jumatate de pret :|, dar din cauza inundatiilor din Thailanda au marit astia preturile (http://economie.hotnews.ro/stiri-it-10583486-inundatiile-din-thailanda-putea-afecta-livrarile-laptop-uri-inceput-2012-putea-mari-preturile-hard-disc-urilor.htm). O alternativa, la aceste marci cunoscute stii sau chiar una din ele dar sa nu depaseasca pretul de mai jos :)? Personal vreau un hard extern care sa aiba intre 500- 2 tb si acceptabil ca pret , intre 300 si 450 de Ron. Multumesc anticipat!

  32. Salut Cristi,

    In afara de cele afisate de catre tine mai sus intr-un buget de 650 de lei, ce ai putea sa imi mai recomanzi?
    Ca sa te ajut putin in cautarea pe care o doresc, avand in vedere ca te pricepi foarte bine as dori sa fie cu 512 RAM, baterie buna(rezistenta),rezolutie bunicica, touchscreen,wifi,gps si restul vin de la sine.
    Tin sa precizez ca sunteti foarte tari, mereu am avut de invatat de la voi.

    Astept raspuns,

    Multumesc frumos.

  33. Si uite asa au aparut si telefoanele Quad-core.
    Ce parere ai despre noul HTC One X?Am vazut cateva review-uri mi se pare incredibil,si acesta are rezolutie 1280 x 720 la 4.7 inci.Ruleaza andorid 4.0 singura prostie la HTC ca l-au customizat destul de mult,nici nu mi-am dat seama ca este android 4.0……oricum nu ai ce spune se misca incredibil.Chiar sunt curios ce pret va avea…..
    A mai aprut si LG Optimus 4X HD super si acesta.
    Poate in viitorul apropiat ai sa mai faci un tutorial,sunt curios sa aflu parerea ta:).

  34. Cristi/Adrian as dori si eu parerea voastra in ceea ce priveste achizitionarea unui telefon.V-as fi recunoscator.
    Ce parere aveti de: http://www.emag.ro/telefoane-mobile/telefon-htc-evo-3d–pHTC00168.
    Mi se pare telefonul imbatabil calitate pret de pe piata la ora actuala la doar 1239 de lei(produs resigilat emag). Este un telefon comparabil cu galasy S2 avand chiar o rezolutie mai buna si o camera 3d care sincer m-a impresionat in filmuletele vazute pe youtube.
    De ce va intreb? pt ca l-ati ocolit in general in ghidurile care au fost facute despre achizitionarea unui smartphone.(probabil pentru ca la vremea respectiva costa dublu).
    Si mai as avea o intrebare…legat de faptul ca pretul acestui smatphone s-a injumatatit..daca stiti de ce?acesta ar fi si motivul din cauza caruia imi este frica sa il achizitionez.
    Multumesc anticipat!

  35. Salut Cristi!
    In primul rand, frumos tutorial si poate mai scoti la inceputul lui decembrie 2012 ceva asemanator cu idei pt cadouri. Te rog spune-mi ce parere ai despre Samsung I9300 GALAXY S3?
    Si o ultima intrebare pentru astazi, cand crezi ca faci un tutorial cu laptoruri si PC pt. jocuri (la fel ca in tutorialul de mai sus top calitate, calitate/pret si in ultimul rand pret redus) ?
    Cu stima.

  36. As avea si eu o intrebare : odata ce se usuca buretele imbibat in apa , mai functioneaza acel stylus ?

  37. salut Cristi, am vazut in tutorial ca ai recomandat un HTC explorer, acum e 500 si ceva de lei, si ai mai recomandat un motorola defy…dar a mai aparut defy mini..cu Gorilla Glass, camera secundara, si ceva in plus fata de htc exploreer. http://www.pcgarage.ro/smartphone/motorola/xt320-defy-mini-black/

    intreabrea mea e ce sa aleg intre htc explorer si motorola defy mini, si ar mai fi cunoscutul galaxi mini 2. cam la bugetul asta de 6 mil sa zicem un smartphone cu care sa pot naviga cat de cat acceptabil pe net . si inca ceva, pe htc explorer sau ma rog..tel din segmentu asta, as putea sa ma uit la un film in format mp4 sau avi? ma refer la un fim de o ora jumate,, un film normal. mersi mult si rog pe oricine sa-mi raspunda daca se pricepe..e prima oara cand vreau sa-mi iau un smartphone.

  38. SPUNEMI SI MIE TE ROG DACA AI TIMP, DINTRE SAMSUNG GALAXY S2 PLUS SI SAMSUNG GALAXY S3 MINI CARE CREZI CA ESTE MAI BUN,MERSI

  39. Salut Cristi as vrea sa stiu ce tele este mai stabil la baterie la camera sa faca bine pozele nu ma intereseaza jocurile

Trackbacks

  1. […] obicei ultimele modele de la Samsung, LG, Philips, Sony sau Panasonic sunt capabile DLNA. Chiar si smartphone-urile de ultima generatie se pot descurca cu UPnP si/sau […]

  2. […] gand in perioada urmatoare sa achizitionati unul, va recomand ca inainte de achizitie sa urmariti acest tutorial video, veti putea culege cateva informatii despre tablete si telefoane ce va vor ajuta in decizia […]

  3. […] inca un telefon despept si nu aveti idee ce sa achizitionati, va recomand sa urmariti tutorialul: Ghidul cumparatorului, cum ne alegem o tableta sau un smartphone Download Google Maps pentru Android (contine si soft de Navigatie) Nu uitati, daca aveti sugestii, […]

Speak Your Mind

*