Trimiterea super rapida a fisierelor mari de pana la 2 GB cu WeTransfer – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre transferul de fisiere. Mai exact o sa vedem cum putem trimite fisiere mari de pana la 2G prietenilor, fara ca acestia sa fie obligatoriu online. Mereu cand vine vorba de transferul fisierelor, mai ales daca acestea sunt mari, ne lovim ba de limita de upload, ba de viteza mica de transfer si asa mai departe. Solutii de a trimite fisiere mari sunt multe dar poate nu toata lumea vrea / stie / are chef sa-si instaleze un server FTP doar pentru a face un transfer de fisiere din cand in cand. Poate pur si simplu avem de a face cu persoana catre care vrem sa trimitem fisierul, doar o singura data in viata si nu dorim sa ii dam id-ul de messenger sau sa avem vreo legatura cu acesta. Cum probabil stiti, nici trimiterea fisierelor prin email nu este o idee buna avand in vedere ca Yahoo si Gmail au o limita de cativa MB pe mail-ul trimis sau instabilitate in timpul transferului.
Ne vom folosi de un serviciu online ce ne permite sa transferam fisiere de pana la 2GB, fara sa fie necesara crearea unui cont. Pur si simplu accesam serviciul, alegem fisierul pe care vrem sa il trimitem, introducem mail-ul catre cel care dorim sa trimitem fisierul, introducem si mail-ul nostru daca dorim, si putem adauga chiar si o nota/mesaj fisierului trimis. Dupa ce am completat toate campurile, dam click pe OK si asteptam ca fisierul sa fie urcat si mai apoi trimis. Acesta se urca foarte rapid pe serverele acestora insa durata poate varia in functie de viteza voastra la internet si de marimea fisierului trimis. Fisierele sunt tinute pe serverele acestora 2 saptamani timp pe care cel catre care trimitem fisierul il va avea la dispozitie pentru a descarca fisierul. Acestea fiind spuse va invit sa urmarim acest tutorial video pentru a vedea cum procedam.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Va salut.Am incercat programul dar mi se pare foarte lent lent.Am icercat sa trimmit un fisier cu un film care are 1,36 Go si cu acest program ar fi facut 4 ore pana cand s-ar fi incarcat pe serverul celor de la wetransfer apoi nu stiu cat ar face la descarcat ca nu am experimentat.Cred ca da e un program bun in situatia in care l-ai descris ca nu necesita programe instalate dar totusi e cam lent in comparatie ca acelasi film l-am trimis la aceasi adresa cu temviewer in doar 34 de minute plus ca cu teamviewer am trimis si fisier de peste 8 Go fara probleme si plus e un program simplu si cu multe optiuni ca de exemplu chat,audio video la o calitate buna,transfer de fisiere fara limita de marime si binenteles controlul la distanta al unui calculator si sa nu uitam ca e gratuit.

    • AdrianGudus a zis

      Rocky:
      Va salut.Am incercat programul dar mi se pare foarte lent lent.Am icercat sa trimmit un fisier cu un film care are 1,36 Go si cu acest program ar fi facut 4 ore pana cand s-ar fi incarcat pe serverul celor de la wetransfer apoi nu stiu cat ar face la descarcat ca nu am experimentat.Cred ca da e un program bun in situatia in care l-ai descris ca nu necesita programe instalate dar totusi e cam lent in comparatie ca acelasi film l-am trimis la aceasi adresa cu temviewer in doar 34 de minute plus ca cu teamviewer am trimis si fisier de peste 8 Go fara probleme si plus e un program simplu si cu multe optiuni ca de exemplu chat,audio video la o calitate buna,transfer de fisiere fara limita de marime si binenteles controlul la distanta al unui calculator si sa nu uitam ca e gratuit.

      De vina nu este serviciul ci viteza ta la net 🙂 Uite un print AICI (click pe cuvantul AICI scris cu rosu) Am trimis o imagine ISO de 1G si ceva si timpul de incarcare este de doar 50 minute. Daca citeai textul de deasupra tutorialului am si spus ca viteza cu care se va urca fisierul va depinde de viteza conexiunii tale si de marimea fisierului. Daca la tine ti-a spus 4 ore, inseamna ca ai un net slab.

      • AdrianGudus: De vina nu este serviciul ci viteza ta la net Uite un print AICI (click pe cuvantul AICI scris cu rosu) Am trimis o imagine ISO de 1G si ceva si timpul de incarcare este de doar 50 minute. Daca citeai textul de deasupra tutorialului am si spus ca viteza cu care se va urca fisierul va depinde de viteza conexiunii tale si de marimea fisierului. Daca la tine ti-a spus 4 ore, inseamna ca ai un net slab.

        Pai am cam 20 Mb eu locuiesc in Paris si nu am probleme cu netul daci am zis ca acelas film la aceias adresa am trimis in 36 de minute deci nu e problema cu netul

        • AdrianGudus a zis

          Rocky: Pai am cam 20 Mb eu locuiesc in Paris si nu am probleme cu netul daci am zis ca acelas film la aceias adresa am trimis in 36 de minutedeci nu e problema cu netul

          Viteza ta este de doar 2,5 MB (click AICI)
          Am mai spus de nenumarate ori ca PC-ul lucreaza cu MB nu cu Mb. Providerul de net va specifica viteza in Mb, e o strategie de marketing ca nepriceputii sa se minuneze de vitezele care par mari. Dar odata ce convertesti 20Mb in MB o sa vezi ca nu e o viteza supersonica. Abonamentul meu este de 100 Mb adica 12,5 MB

          • Radu Popovici a zis

            Domnule Adrian ce internet folositi?
            M-ar interesa pentru ca a-s vrea sa ma abonez si eu fiindca pare foarte buna.
            Cred ca este cel mai bun net din Romania.
            Multumim de tutorial!

          • AdrianGudus: Viteza ta este de doar 2,5 MB (click AICI)
            Am mai spus de nenumarate ori ca PC-ul lucreaza cu MB nu cu Mb. Providerul de net va specifica viteza in Mb, e o strategie de marketing ca nepriceputii sa se minuneze de vitezele care par mari. Dar odata ce convertesti 20Mb in MB o sa vezi ca nu e o viteza supersonica. Abonamentul meu este de 100 Mb adica 12,5 MB

            Am facut testul si am 7.94 MB asa cred ca e destul de bun.Nici nu stiu de ce sa ajuns la aceasta discutie ca nu e ceva de ce avem nevoie tot timpul.Cred ca totul se trage de la titlul videotutorialului unde scruie ce e super rapid si binenteles ca am fost tentet sa testez ca eu mai trimit in tara fisiere mai mari de 3 sau 4 Go si am fost bucuros de o asa facilitate dar am vazut ca defapt e mult mai lent ca temviewerul.E diferenta prea mare intre 4 ore si 34 de minute.

          • Rocky: Am facut testul si am 7.94 MB asa cred ca e destul de bun.Nici nu stiu de ce sa ajuns la aceasta discutie ca nu e ceva de ce avem nevoie tot timpul.Cred ca totul se trage de la titlul videotutorialului unde scruie ce e super rapid si binenteles ca am fost tentet sa testez ca eu mai trimit in tara fisiere mai mari de 3 sau 4 Go si am fost bucuros de o asa facilitate dar am vazut ca defapt e mult mai lent ca temviewerul.E diferenta prea mare intre 4 ore si 34 de minute.

            viteza de 7.94 este in upload sau in download???

            daca este in upload atunci este destul de buna si nu are cum sa stea asa de mult, daca este in download atunci viteza de upload nu are cum sa fie foarte mare …..

          • AdrianGudus: Viteza ta este de doar 2,5 MB (click AICI)
            Am mai spus de nenumarate ori ca PC-ul lucreaza cu MB nu cu Mb. Providerul de net va specifica viteza in Mb, e o strategie de marketing ca nepriceputii sa se minuneze de vitezele care par mari. Dar odata ce convertesti 20Mb in MB o sa vezi ca nu e o viteza supersonica. Abonamentul meu este de 100 Mb adica 12,5 MB

            pai imparte viteza la 8 ca sa afle cu cati megabytes descarci !

  2. Rocky:
    Va salut.Am incercat programul dar mi se pare foarte lent lent.Am icercat sa trimmit un fisier cu un film care are 1,36 Go si cu acest program ar fi facut 4 ore pana cand s-ar fi incarcat pe serverul celor de la wetransfer apoi nu stiu cat ar face la descarcat ca nu am experimentat.Cred ca da e un program bun in situatia in care l-ai descris ca nu necesita programe instalate dar totusi e cam lent in comparatie ca acelasi film l-am trimis la aceasi adresa cu temviewer in doar 34 de minute plus ca cu teamviewer am trimis si fisier de peste 8 Go fara probleme si plus e un program simplu si cu multe optiuni ca de exemplu chat,audio video la o calitate buna,transfer de fisiere fara limita de marime si binenteles controlul la distanta al unui calculator si sa nu uitam ca e gratuit.

    Pentru transferul prin team viewer trebuie sa ai ambele pc-uri pornite, cu WeTransfer nu.
    Ce faci daca vrei sa trimiti un fisier cuiva care nu are acces la un calculator?
    Nu confundati, wetransfer iti ofera o oarecare independenta.

    • cristi-admin: Pentru transferul prin team viewer trebuie sa ai ambele pc-uri pornite, cu WeTransfer nu.
      Ce faci daca vrei sa trimiti un fisier cuiva care nu are acces la un calculator?
      Nu confundati, wetransfer iti ofera o oarecare independenta.

      Da asa este am si zis ca in unele conditii e bun dar e foarte lent si sa fim putin si corecti la ce sa trimiti pentru cineva un fisier cine nu are acces la calculator.E fara nici un rost.

  3. Eu folosesc http file server merge perfect chiar dacă îmi vede ip -ul am trimis cuiva date având un gigabytes mărime si la primit in 20 de minute.

  4. Rocky: Da asa este am si zis ca in unele conditii e bun dar e foarte lent si sa fim putin si corecti la ce sa trimiti pentru cineva un fisier cine nu are acces la calculator.E fara nici un rost.

    Nu are acces la calculator pentru ca este la piata sau la frizer, oamenii nu stau toata ziua la pc.

  5. Cristi, ceea ce vrea sa spuna (a spus deja) Rocky este ca acest tip de transfer este foarte lent (lucru cu care sunt de acord),ori in titlu spune tocmai invers.Daca nu ai fi scris “super rapida” n-ar mai fi existat acest dialog (replici),in rest,felicitari pentru inca un tutorial de calitate!

    • Valentin a zis

      wild:
      Cristi, ceea ce vrea sa spuna (a spus deja) Rocky este ca acest tip de transfer este foarte lent (lucru cu care sunt de acord),ori in titlu spune tocmai invers.Daca nu ai fi scris “super rapida” n-ar mai fi existat acest dialog (replici),in rest,felicitari pentru inca un tutorial de calitate!

      Ori ce ar face omu voi tot ne mulțumiți sunteți ia veniți voi cu o soluție mai buna.

  6. sailorriver a zis

    Eu folosesc in mod curent serviciul de transfer al celor de la Transfer.ro,am testat si serviciul prezentat aici,am incarcat 2G in 45 de minute,viteza aproximativ egala ce cea de pe transfer.ro, deci un serviciu bun.

  7. Imi pare rau sa va anunt ca azi,pana acumj,aproape toata ziua,n-am reusit sa deschid tutorialele video ale dv.!.Sunt blocate cumva ! Nu stiu de ce ! Poate stiti dv.!

    • AdrianGudus a zis

      cony:
      Imi pare rau sa va anunt ca azi,pana acumj,aproape toata ziua,n-am reusit sa deschid tutorialele video ale dv.!.Sunt blocate cumva ! Nu stiu de ce ! Poate stiti dv.!

      Tutorialele noastre merg foarte bine, goleste cache-ul si cookie-urile browserului sau foloseste alt browser. Inainte sa golesti cache-ul si cookie-urile, asigura-te ca nu ai deschis site-ul videotutorial.ro in nici un tab. Dupa ce golesti cache-ul si coockie-urile, inchide si reporneste browserul.
      Nu ai specificat ce browser folosesti, noi nu putem ghici acest lucru. Daca nu stii sa golesti cache-ul si cookie-urile da click AICI (click pe cuvantul AICI scris cu rosu) si priveste clipul cu instructiunile

    • cony:
      Imi pare rau sa va anunt ca azi,pana acumj,aproape toata ziua,n-am reusit sa deschid tutorialele video ale dv.!.Sunt blocate cumva ! Nu stiu de ce ! Poate stiti dv.!

      Imi pare rau sa te anunt dar ai o mare problema la calculator caci le merge situl super bine. Incepand de pe la ora 2 azi noapte si pana acum vad ca zboara videoturorial.ro

  8. neinteresant pt mine ca rata de transfer este mica deci in concluzie cine stie altele mai rapid sa le folosesca oricum la ftp server nu are dc sa fiti paranoici:) ca daca vrea cnv sa va vada ip va vede si daca vb cu el pe mess sau alte metode

  9. Eu personal folosesc pentru gazduire fastupload.ro
    Astazi am facut un test folosind un fisier cu dimensiunea de 1.3 Gb

    ISP: RCS-RDS conexiune Fiberlink2 100 MBs

    Iata rezultatele:
    timp upload pt. fastupload: 28 min, pt. WeTransfer: 58 min

    Avantajul gazduirii pe fastupload este pastrarea fisierelor pentru 30 de zile.
    Upload-ul max zilnic este de 10 Gb in sesiuni de 2 Gb max 10 fisiere/sesiune.
    Inainte cu 3 zile destinatarul (care este de multe ori expeditorul) primeste un mail referitor la stregerea fisierelor, cu posibilitatea de a prelungi cu inca 30 de zile gazduirea. Un mic dezvantaj este necesitatea inregistrarii, care dureaza cateva minute, cat si interfata cu utilizatorul care este realizat destul de neglijent. Oricum alegerea va apartine.
    O zi buna tuturor.

  10. dc imi cade netul can descarc cu utorentul

  11. Cum pot sa-mi aflu parola de pe opera unite ca am uitato si nu-mi da voie sa-mi fac alt cont?!
    Ms.

    • AdrianGudus a zis

      liviu:
      Cum pot sa-mi aflu parola de pe opera unite ca am uitato si nu-mi da voie sa-mi fac alt cont?!
      Ms.

      Accesezi ACEST link (click pe cuvantul ACEST scris cu rosu) si introduci adresa de mail cu care ti-ai facut contul la care ai uitat parola. apoi dai click pe Get password (butonul albastru). O sa-ti trimita un mail cu pasii de schimbare a parolei. Daca nu reusesti sa o schimbi, ca sa faci alt cont tot accesand link-ul de mai sus dai click pe “Sign up for a new account”

    • liviu:
      Cum pot sa-mi aflu parola de pe opera unite ca am uitato si nu-mi da voie sa-mi fac alt cont?!
      Ms.

  12. Buna ziua Adrian,

    Am vazut acum cateva zile un tutorial al lui Cristi,despre mutarea datelor din partitia C in partitia D,dar pe un program Windows 7.Aveti un tutorial asemanator si pentru Windows XP ?
    Vreau sa invat sa fac site-uri,dar nu mai am loc in C sa descarc programele.

    Multumesc !

    • AdrianGudus a zis

      Emil:
      Buna ziua Adrian,

      Am vazut acum cateva zile un tutorial al lui Cristi,despre mutarea datelor din partitia C in partitia D,dar pe un program Windows 7.Aveti un tutorial asemanator si pentru Windows XP ?
      Vreau sa invat sa fac site-uri,dar nu mai am loc in C sa descarc programele.

      Multumesc !

      Citeste comentariile de la acel tutorial! Ai raspunsuri acolo

  13. luciangl a zis

    pe mine m-ar interesa adrese care mentin fisierul cat mai mult timp la descarcare ( link valid ) si eventual sa suporte fisiere cat mai mari si colorate ( filme,poze,arhive,etc )
    pana acum folosesc cateva adrese dar din pacate ( nu pt mine ) aceste adrese pt descarcare expira dupa x zile si deci e o oarecare munca relativ degeaba depusa

  14. Foarte bun acest serviciu, mai ales pentru cei care folosesc so linux…

  15. Fratilor, ma refer la cei care se plang de viteza mica, incercati si voi sa arhivati cumva ce vreti sa trimiteti, apoi sa trimiteti arhiva – eu aveam o arhiva de 95.3 M, a durat 2 min pana s-a incarcat si acu’ vine bomba : in arhiva era o imagine iso de 7.2 G, un “joculet”

    Si acum pentru Maestrii care fac tutoriale pe acest sait : Sanatate si Bafta Multa !!!! Meritati din plin, n-a fost ceva sa caut aici si sa nu gasesc solutii !!!

    • Alin:
      Fratilor, ma refer la cei care se plang de viteza mica, incercati si voi sa arhivati cumva ce vreti sa trimiteti, apoi sa trimiteti arhiva – eu aveam o arhiva de 95.3 M, a durat 2 min pana s-a incarcat si acu’ vine bomba : in arhiva era o imagine iso de 7.2 G, un “joculet”

      Si acum pentru Maestrii care fac tutoriale pe acest sait : Sanatate si Bafta Multa !!!! Meritati din plin, n-a fost ceva sa caut aici si sa nu gasesc solutii !!!

      Buna Alin.Da asta e ceva dar daca nu e secret ass vrea sa ma ajuti si sa-mi spui si mie cum ai arhivat 7.2 G si ai abtunut 95.3 M mai precis cu program de arhivare ca eu nu stiu unul sa faca asa ceva.

  16. folosiți transfer.ro. net superior.
    uploadez cu vreo 5MB/sec și asta pt că mă limitează routerul.

  17. banateanu cristian a zis

    sanatate multa fratioare ca nu mai stiam ce sa mai fac si cum sa reusesc

  18. ms. chiar uitasem de acest serviciu. merci inca o data.

  19. Daca fisierul s-a sters de pe site mai exista vreo posibilitate sa-l mai recuperez?

  20. Seprodi Csilla a zis

    Buna ziua! Am o problema. am primit pe 29 iulie trei linkuri de poze de pe wetrasnfer. In acea zi am deschis doar primele 2 linkuri. Acum vreau sa-l deschid si pe-al treilea. Cand apas pe linkul primit pe mail imi apare “Sorry…

    The download isn’t available anymore”. Stiti ce as putea sa fac? Multumesc anticipat.

    • Sa citesti textul de deasupra tutorialului sau sa vizionezi intreg video tutorialul. Scuze daca am fost rautacios dar in text scrie ” Fisierele sunt tinute pe serverele acestora 2 saptamani timp pe care cel catre care trimitem fisierul il va avea la dispozitie pentru a descarca fisierul”. Eu am cautat pe site-ul wetransfer si se pare ca acest timp s-a redus la 1 saptamana. Nu este de mirare deoarece acest tutorial a fost realizat in urma cu mai bine de 3 ani. Dar si daca ar fi fost 2 sap. tot ai depasit limita.

  21. Multumesc, mi-a fost de mare folos acest tutorial!

  22. cristiana a zis

    Buna ziua,
    Am incercat sa tranfer un folder si mi a ramas la 99% .mi s-a blocat.cum pot sa rezolv situatia?
    multumesc.

Trackbacks

  1. […] aratat multe moduri si servicii online prin care puteti transfera fisiere intre 2 calculatoare ca :We Transfer , SSFT , Ge.tt si Sendoid.com si altele pe care le puteti gasi la categoria Internet – File […]

Speak Your Mind

*